Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο για τη συνολική επίλυση του αγροτικού προβλήματος, δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον εθνικό διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Ιανουαρίου.
«Το αγροτικό ζήτημα δεν είναι θέμα απλής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Πολιτεία και τους αγρότες, αλλά αφορά όλη την κοινωνία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επισήμανε δε ότι ήδη ομάδες εργασίας, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επεξεργάζονται τους οκτώ προτεινούμενους βασικούς άξονες, όπου θα γίνουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην παραγωγή και την εμπορία.
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι άκαιρο να μιλάμε για συνάντηση με τον πρωθυπουργό σήμερα, όταν στις 25 και 26 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος διάλογος».
Τη στήριξη της ΝΔ στον αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και τη διαφωνία της με τους αποκλεισμούς δρόμων, εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης.
«Οι Έλληνες αγρότες στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, ένιωσαν την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο με θεσμικά όσο και με οικονομικά μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για να κάνουμε παρατηρήσεις και να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις για το καλό του αγροτικού κόσμου και της χώρας» κατέληξε.
Από πλευράς ΛΑΟΣ ο κ. Αϊβαλιώτης τόνισε: «Οι συνεχείς υποχωρήσεις στο παρελθόν σε ανάλογες πρακτικές όπως είναι τα μπλόκα ενδυναμώνουν την κλιμάκωση τέτοιων δυσμενών για την χώρα πρωτοβουλιών.
» Οι αγρότες δοκιμάζονται και πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική ενίσχυσης της προσφοράς τους η οποία όμως -ας μην κοροϊδευόμαστε και ας μην τους κοροϊδεύουμε- περνά από τις Βρυξέλλες.»
Newsroom ΔΟΛ