Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για το σχέδιο Καλλικράτης και την οριοθέτηση των νέων δήμων στο νομό Πιερίας. .



Έντονη είναι η κινητοποίηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για την οριοθέτηση των νέων δήμων στο νομό Πιερίας. Μήλο της έριδος η ορεινή Πιερία και συγκεκριμένα ο δήμος Πέτρας, ο δήμος Πιερίων και ο δήμος Ελαφίνας με την μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα. Όχι πως ξαφνικά όλοι θέλουν να έχουν μαζί τους, τους κατοίκους των τριών δήμων. Αντίθετα όλοι προσπαθούν να τους ξεφορτωθούν. Αν μάλιστα ήταν εφικτό θα υπήρχε η πρόταση να ενσωματωθούν στο δήμο Καστελόριζου.
Βλέπετε βάζοντας κάτω και μετρώντας τα κουκιά με τους ψήφους που αναλογούν στον καθένα, δεν τους βγαίνει. Η ορεινή Πιερία τους χαλάει τα σχέδια.
Η πρόταση της κυβέρνησης και το σχέδιο Καλλικράτης που έχει βγει στο διαδίκτυο για διαβούλευση δεν αναφέρει πουθενά σαν κριτήριο την επιβίωση πολιτικών προσώπων. Αντίθετα κριτήριο είναι η ευημερία και η βιωσιμότητα των νέων δήμων.
Κάποιοι μάλλον δεν έχουν διαβάσει σωστά το 50σέλιδο κείμενο του Καλλικράτη. Μπορεί και να μην θέλουν να το διαβάσουν σωστά. Δεν εξηγείτε διαφορετικά πως υπάρχει πρόταση για απόσχιση οικισμών του δήμου Ελαφίνας και ενσωμάτωσης τους στο δήμο Κατερίνης ενώ ο υπόλοιπος δήμος να υπαχθεί στο δήμο Ορεινής Πιερίας με έδρα τον Κολινδρό. Η διατύπωση στο σχέδιο νόμου είναι σαφής και λέει ότι στη νέα δομή οι δήμοι θα συγχωνευτούν ως έχουν και όχι κάποια από τα δημοτικά διαμερίσματα.
Και αναρωτιόμαστε εμείς . Τόσο σημαντική είναι η επιβίωση ορισμένων που μπαίνει πάνω από το συμφέρων των πολιτών;
Ρώτησε κανείς τον παππού από τον Άγιο Δημήτριο πως θα πάει στον Κολινδρό; Η διαδρομή από την εθνική οδό είναι μόλις και μετά βίας 68,4 χιλιόμετρα. Αν βέβαια δεν θέλει να περάσει από τον δήμο Κατερίνης στον οποίο κάποιοι δεν τον ήθελαν και θέλει να πάει μέσω Ρητίνης, Μελιαδίου κλπ πάλι μετά βίας είναι μόλις 70,5 χιλιόμετρα, (αν ο δρόμος δεν έχει ξεφτίσει και περνάει αυτοκίνητο).
Κάποιος από τους πρωτομάστορες και φωστήρες αυτής της πρότασης, νεόκοπος στην πολιτική είπε. «Μα υπάρχει δρόμος μέσω Μελιαδίου – Ρυακίων.» Εμείς τον προκαλούμε να πάρει το αυτοκίνητο του ή το ποδήλατο του και να κάνει αυτή την διαδρομή. Τα σχέδια με τα έργα που θα γινόταν έχουν μείνει στα χαρτιά χάρη στον άλλο μεγάλο ευεργέτη του νομού με τον οποίο έχουν και κοινή καταγωγή. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ασφαλής να τον διασχίσεις μόνο με γαϊδούρι.
Θα πρέπει κύριοι να καταλάβετε πως η ορεινή Πιερία και οι τρεις δήμοι της δεν θα γίνουν το παιχνιδάκι σας. Ο λαός έχει ξυπνήσει και τιμωρεί αυστηρά αλαζονικές και συμφεροντολογικές συμπεριφορές. Είναι αδιανόητο και δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίσετε για εμάς χωρίς εμάς. Η εποχή του «αποφασίζομε και διατάσσουμε» έχει περάσει ανεπιστρεπτί για όσους δεν το έχουν καταλάβει.
πηγή pierialife

PIERIA GR KI EMEIΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΙ Ή ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΕΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ  ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ "ΣΑΛΑΤΑ" ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ...ΡΙΓΜΕΝΟΙ!!! ΚΙ ΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ..."ΕΦΙΑΛΤΕΣ" ΚΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ...ΜΕΤΡΙΟΤΙΠΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!