Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ 2-1 ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!!!!!!!!!!!


Μπλούμφοντεϊν,




Βγάζοντας τεράστιο πάθος, θέληση και ψυχραιμία η Εθνική ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 για να επικρατήσει με 2-1 της Νιγηρίας στο Φρι Στέιτ Στέντιουμ του Μπλούμφοντεϊν και να πάρει έτσι την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 16ο λεπτό μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούτσε, στην οποία ο Αλέξανδρος Τζόρβας δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και την είδε να καταλήγει στο τέρμα του, όμως δεν τα παράτησε το ίδιο εύκολα όπως στον αγώνα με τη Νότια Κορέα.



Στο 33' οι Νιγηριανοί έμειναν με δέκα παίκτες με απευθείας κόκκινη στον Καϊτά για χτύπημα εκτός φάσης στον Τοροσίδη και εκεί άρχισε η αντεπίθεσή μας.



Μετά από σειρά χαμένων ευκαιριών στο 43' ο Σαλπιγγίδης με τη βοήθεια και της τύχης, αλλά και της κόντρας που έβαλε στο σουτ του ο Ετούχου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, ενώ στο 70' ο Βασίλης Τοροσίδης ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ. Ο μέσος του Ολυμπιακού βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να σπρώξει τη μπάλα σε κενό τέρμα μετά από ασταθή απόκρουση του Ετούχου σε σουτ του Τζιόλη στη μόνη φάση ουσιαστικά που ο αντίπαλος τερματοφύλακας της Εθνικής έκανε λάθος.



Στη συνέχεια το μόνο που έπρεπε να κάνει το ελληνικό συγκρότημα ήταν να κρατήσει μπάλα και να περιμένει. Το έκανε και παρότι έχασε ευκαιρίες για να κάνει ακόμα και το 3-1, δεν δυσκολεύτηκε να φύγει από το γήπεδο πανηγυρίζοντας.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ