Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

"Η ιστορία πλέον έχει ήδη γυρίσει σελίδα" ...κυρα Μπέττυ Σκούφα

Μπέττυ Σκούφα - Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Μπέττυ Σκούφα
Βουλεύρια ΣΥΡΙΖΑ

Γυρίζουμε Σελίδα
Δίκαιη Ανάπτυξη - Κοινωνική Αλληλεγγύη - Ισχυρή Δημοκρατία
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ιστορική ευθύνη στην πιο κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Είμαστε αποφασισμένοι να ματώσουμε γι' αυτό, αλλά θα τα καταφέρουμε. Η μάχη που δίνουμε από την αρχή είναι για τα συμφέροντα του λαού και την προοπτική της χώρας.
Η συμφωνία του καλοκαιριού είναι δύσκολη και έξω από τον πυρήνα των ιδεών μας, δεν διεκδικήσαμε την ιδιοκτησία της. Καταλήξαμε σε αυτή υπό το βάρος ενός δυσμενέστατου συσχετισμού στην Ευρώπη, το είπαμε από την πρώτη ημέρα με ειλικρίνεια στον κόσμο και γι' αυτό μας εμπιστεύθηκε εκ νέου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Προσπαθήσαμε, στις δεδομένες, δύσκολες στιγμές, να
κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατόν με σκληρή διαπραγμάτευση, αντιμέτωποι με ακραίες και αντιφατικές απαιτήσεις από τους δανειστές.
Μπορεί να μην κάναμε όσα θα θέλαμε, αλλά δεν καταφέραμε και λίγα. Από το πρόγραμμα για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέχρι την κατάργηση των μνημονιακών νόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Τα πεπραγμένα, όσο κι αν αποσιωπώνται και διαστρεβλώνονται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τόσο για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, όσο και για την εφαρμοζόμενη πολιτική μας, δεν αμφισβητούνται. Δεν κρύβονται από τις άναρθρες κραυγές του παλιού πολιτικού συστήματος , με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έκανε τα πάντα για να αποτύχει η προσπάθεια αυτή, ενώ η ίδια βυθίζεται στην περιδίνηση των στρατηγικών της αδιεξόδων.
Όλα αυτά, τα καταφέραμε σε μια χρονική συγκυρία όπου η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζουν μόνο την οικονομική, αλλά και μια ακόμα κρίση, την προσφυγική, στην οποία ο λαός μας επιδεικνύει αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους του πολέμου στη Συρία.
Μέσα από το κλείσιμο της αξιολόγησης διαμορφώνονται τελικά οι όροι έτσι ώστε η νέα αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας να αμβλύνει τις επιπτώσεις αυτού του προγράμματος.
Οι αποφάσεις για το χρέος σηματοδοτούν την εκκίνηση μιας εποχής δημιουργίας και προκοπής για τον τόπο.
Με το κλείσιμο της αξιολόγησης κλείνει και το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».
Μόνοι μας καταφέραμε και σηκώσαμε ένα δύσκολο φορτίο. Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος για τη χώρα.
Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να σηκώνουμε το βάρος, να τηρούμε τις κόκκινες γραμμές και να κατανέμουμε τα βάρη δίκαια. Αύριο τα πράγματα θα είναι πιο απαιτητικά, γιατί, πέρα από το να κατανέμουμε τα βάρη δίκαια, θα κληθούμε να κατανείμουμε δίκαια και τα όσα θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια ανάπτυξη με κοινωνικό – ταξικό και οικολογικό πρόσημο στον τόπο.
Θέλουμε η κοινωνία να συνεχίσει να έχει υψηλές προσδοκίες από εμάς. Θέλουμε να έχει υψηλές προσδοκίες από την Αριστερά και να μας αξιολογήσει αυστηρά.
Με ειλικρίνεια απευθυνόμαστε στον κόσμο, τη μόνη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, και του ζητάμε να κλείσει τ' αυτιά στην παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση, μαζί να προχωρήσουμε και το επόμενο διάστημα, γιατί όλα όσα σχεδιάζουμε δεν θα γίνουν πράξη χωρίς τη δική του στήριξη, την έμπνευση και τη συμμετοχή.
Η Ελλάδα του αύριο προχωράει με κοινωνική δικαιοσύνη, με αλληλεγγύη, με οικονομική σταθερότητα, με επανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας.
Η ιστορία έχει ήδη γυρίσει σελίδα.