Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

"ΕΣΒΗΣΕ" ΤΟ ...ΚΑΡΒΟΥΝΟ;;; Ο ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ...ΗΡΕΜΗΣΕ ΕΞ ΑΥΤΟΥ;;;

«Έσβησε» το καμίνι που αναστάτωσε τον Πλαταμώνα – Πληροφορίες για προσπάθεια μετεγκατάστασης της επιχείρησης

Σβηστό για ημέρες, από την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένει το καμίνι παραγωγής κάρβουνου η λειτουργία του οποίου σήκωσε στο πόδι κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων.

Όπως...

είχε μεταδώσει onlarissa.gr, το θέμα είχε λάβει διαστάσεις φθάνοντας μέχρι και τη βουλή με πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστου Κέλλα, ενώ ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στην περιοχή και συνεργασία της Επιτροπής Αγώνα με τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο για να συνταχθεί φάκελος ο οποίος κατατέθηκε στον Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Κατερίνης.

Παράλληλα συντάχθηκαν εκθέσεις των ελεγκτών Υγείας και Περιβάλλοντος στις οποίες αναφέρονταν επιβαρυμένα επίπεδα μόλυνσης στην ευρύτερη περιοχή με σημαντικό κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Επιπλέον, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατέθεσαν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και συνέπεια όλων αυτών, ήταν να υπάρξει εισαγγελική εντολή για άμεση αναστολή της λειτουργίας του καμινιού, όπως και έγινε, καθώς από την  Παρασκευή σταμάτησε η λειτουργία του.

Υπό την απειλή μάλιστα αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση παραβίασης των όρων της εισαγγελικής παραγγελίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές άδεια μετεγκατάστασης της επιχείρησής του.

newsroom onlarissa.gr