Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΈΛΑ ΤΟΥ (ΦΩΤΟ)

O Γιάννης Αδαμόπουλος, σήμερα...
Ελάτε να θυμηθούμε κάποιους στο Πιερικό που με ειδικό βάρος προσφοράς...
Το πρόσωπο με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα, είναι ένα πρόσωπο το οποίο... χρήζει πλήρους αποδοχής προσφοράς, διαχρονικά.
Είναι εκείνος που είτε ως νεαρός ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα, είτε αργότερα για χρόνια, ως "σημαία" της ομάδας, κατάφερε να κερδίσει τόσο χώρο όσο λίγοι στο βιβλίο της ιστορίας του Πιερικού μας.
Ήταν πρώτος σε συμμετοχές στον Πιερικό, όλων των εποχών ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ με 381 συμμετοχές, με τη ασπρόμαυρη φανέλα.
Πιερικός 1976
Ο δικός μας, δεύτερος πάνω αριστερά, όρθιος και μικρός μικρός γύρω στα 19 του...
Ο Αδαμόπουλος, είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που όλα τα χρόνια κινείται πέριξ του αθλήματος και ειδικότερα του Πιερικού.
Φορές φορές πρόσφερε και από πόστα ειδικού βάρους.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της λίστας με εκείνους που φόρεσαν περισσότερες φορές την ασπρόμαυρη φανέλα, όπου κατακτά το ...χρυσό, είναι και σε μια άλλη σημαντική λίστα που του δίνει μεγαλύτερη αξία προσφοράς στην ομάδα μας.
Αρχηγός του Πιερικού μας το 1981, όταν ο "εγκέφαλος Αδαμόπουλος" ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομαδάρας μας
Είναι 6ος πιο νεαρός ποδοσφαιριστής που έπαιξε για την ομάδα, καθώς όταν αγωνίστηκε πρώτη φορά, ήταν μόλις 16 χρονών και κάτι μηνών, για την ακρίβεια ήταν 02/01/1972 και ήταν μόλις 16χρονώνμ και  8 μηνών και έπαιξε σε Πρωτάθλημα, Α' Εθνικής. Στη συγκεκριμένη λίστα πρώτος είναι ο Γιώργος Κωστίκος 07/10/1973 με 15 χρονών, 5 μηνών, 12 ημερών...
Κι άλλος Αδαμόπουλος, σε άλλη ομάδα άλλης εποχής Πιερικού...
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΦΑΝΈΛΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ...

ker@ilidis