Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

"ΑΠ' ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ" ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΚΑΘΩΣ "FROM CHAOS TO COSMOS" ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ 15 ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ "MEJOR CITIES OF EUROPE"
Και ο Δήμος ΠΎΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ δια του Δημάρχου του ΑΝΕΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑ, ήταν εκεί ΚΑΙ....

<<Ο Οργανισμός “Major Cities of Europe” είναι ένας ανεξάρτητος Οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν ευρωπαϊκές πόλεις και έχει σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Ακόμη, διευκολύνει τις ανταλλαγές εμπειριών, ιδεών και λύσεων για τη χρήση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας (ICT). Ο Οργανισμός συνεργάζεται με πανεπιστήμια και διαφόρους άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη του σκοπού του.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Οργανισμού είναι και η πραγματοποίηση συνδιασκέψεων (μία κατά έτος), εκ περιτροπής σε μία από τις πόλεις-μέλη του. Η φετινή συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε από 2 έως 4 Νοεμβρίου στη Λάρισσα και το “motto” της συνδιασκέψεως ήταν “From Chaos to Cosmos”.
Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λαρισσαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, είχα τη χαρά να συμμετάσχω στην εν λόγω συνδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων και ομιλητές από 15 χώρες. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τρικαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Παπαστεργίου. Χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.
Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις ανάγκες των δήμων μας και τους τρόπους προωθήσεως του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών μας, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους συνδημότες μας.>>

Ανέστης Μανώλας
Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Γύρισε στην Πιερία και στον Δήμο του ο Δήμαρχος ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ πλούσιος σε γνώσεις, εμπειρίες και γνωριμίες.
Να παίξει ο Δήμος της Βόρειας Πιερίας ρόλο, και να έχει κι έσοδα ή καλύτερα κι ...έργα, που ενδεχόμενα δίχως αυτή τη συνάντηση να μην ήξερε ούτε καν πως υπάρχουν.

ker@ilidis