Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ήταν εκεί η Μαρία Φάκα, στη Χρυσή Ελληνική Αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και τώρα ζει σεμνά κι ανάμεσα μας!!!

Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ "ΑΓΑΠΑ ΔΙΟΝ" ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΤΗΣ, ΑΛΛΗΣ ...ΠΙΕΡΙΑΣ - ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Ήταν σαν τώρα Αύγουστος του 2004 στο Ολυμπιακό Στάδιο και το κορίτσι απ' την Κατερίνη ήταν εκεί, εκπροσωπώντας όλους εμάς και μαζί την ...Ελλάδα!
Να που ένα χρυσό κορίτσι απ' την Πιερία/Κατερίνη, που τότε, εκείνη τη μαγική βραδιά του Αυγούστου του 2004 ήταν με όλη την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, και τώρα....
Και τώρα εδώ και δίπλα μας, ζει σε "τόνους" χαμηλούς, στο χωριό ΔΙΟΝ εκεί στη ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, και σεμνή και ταπεινή με την οικογένεια της ζει την καθημερινότητα έξω από το λαμπερό εκείνο παρελθόν.
Που έχτισε έναν όμορφο χαρακτήρα.
Μιλώ για την ΜΑΡΙΑ ΦΑΚΑ την αθλήτρια του Αρχελάου και της Εθνικής Ελλάδος, που στους χρυσούς τότε Ολυμπιακούς, ήταν εκεί σε αυτή πάνω την φωτογραφία....
Και τώρα;;;;
Δίπλα στον ΠΕΤΡΟ ΚΙΑΦΑ, θέλει να εκλεγεί ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΥ, για τον Δήμο Δίου Ολύμπου.

Όμως, ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας με ένα σύντομο βιογραφικό της;;;


Η Μαρία Φάκα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής – Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος και έχει εργαστεί κατά το παρελθόν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Εκπαιδευτικός, στο αθλητικό γυμνάσιο Κατερίνης.

Υπήρξε αθλήτρια του Αρχελάου Κατερίνης στη σκοποβολή, στο αεροβόλο τουφέκι, με δεκάδες διακρίσεις, πανελλήνιες νίκες, κορυφαίες πανελλήνιες επιδόσεις, με βαλκανικά μετάλλια καθώς και με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Πω πω μεγαλεία, έτσι;;; Και ας της ευχηθούμε καλή επιτυχία, γράφοντας ένα μήνυμα προς τους εκεί ψηφοφόρους: Έχουμε έλλειψη προτύπων και η ΚΥΡΙΑ ΦΑΚΑ, είναι ένα πρότυπο προς καταγραφή, μήπως και τα παιδιά μας, καταφέρνουν να αγαπήσουν μέσα απ΄ αυτό και τον τόπο μας... 

ΥΓ: Το θέμα έτσι απλά ώστε, να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.... Μαρία σε ευχαριστούμε...

Δημήτριος Παν. Κεραηλίδης - Συγγραφέας Δημοσιογράφος