Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ..ΙΔΕΑ

Ένα πρωτότυπο τρόπο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αποψίλωσης ανακάλυψε μια πόλη στην Ινδονησία. Προτρέπει λοιπόν τα νεαρά ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια, να φυτέψουν ένα δέντρο και να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην αναδάσωση των γύρω περιοχών.
Η Ινδονησία έχει χάσει περίπου το 70% των δασών της παρά το γεγονός ότι τα δάση της σήμερα καλύπτουν έκταση 900 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Ο Σιαχρούμ Σιάχ Σέτια, επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος της πόλης Μπαλικπαπάν που έκανε και την συγκεκριμένη πρόταση, εξέφρασε την ανησυχία του για το φαινόμενο, καθώς οι περιοχές γύρω από την πόλη έχουν χάσει πολλά από τα δάση τους λόγω της αποψίλωσης, αποτέλεσμα της υλοτομίας και της εκμετάλλευσης της περιοχής από τα ορυχεία.

"Η κατάσταση στην πόλη είναι ανησυχητική και πρέπει να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη", τόνισε.

Το Ανατολικό Καλιμαντάν χάνει κάθε χρόνο δασική έκταση 3.500.000-5.000.000 στρεμμάτων και η κυβέρνηση είναι σε θέση να αναδασώσει μόνο 120.000 στρέμματα, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.