Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ...ΣΗΜΕΡΑ






  Η Φιλομορφωτική Ένωση Εκπαιδευτικών και Γονέων Πιερίας είναι μια εταιρεία Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 από εκπαιδευτικούς της πόλης μας με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού ιδρύματος πρωταρχικός στόχος του οποίου θα είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των ταλέντων κάθε παιδιού μέσω πρωτοποριακών και καινοτόμων δράσεων.

Οι μαθητές, πέρα από τα βασικά μαθήματα που ορίζονται από το υπουργείο παιδείας, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν επιστημονικές ομάδες με την καθοδήγηση καταξιωμένων ακαδημαϊκών καθώς και φροντιστηριακά μαθήματα, ξένες γλώσσες, πληροφορική, μουσική και πολλά άλλα που θα επιλέγουν οι ίδιοι σύμφωνα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.
 Το σχολείο που θα δημιουργηθεί θα διοικείται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς καθώς επίσης και τους γονείς των οποίων οι ιδέες και η συμμετοχή στις εκάστοτε αποφάσεις κρίνονται απαραίτητες. Γι αυτό το λόγο η εγγραφή εκπαιδευτικών και γονέων ως μέλη της εταιρείας είναι αναγκαία ώστε το σχολείο να ανήκει σε όλα τα μέλη του και να μπορεί, συνθέτοντας τις ιδέες και τα οράματα όλων, να βελτιώνεται συνεχώς. Τα έξοδα του σχολείου θα καλύπτονται από τις χορηγίες-δίδακτρα τα οποία, λόγω του Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της ένωσης, θα είναι χαμηλά.
Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών-μελών της Φιλομορφωτικής Ένωσης Εκπαιδευτικών και Γονέων Πιερίας, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο του 2013 τμήματα και επιστημονικές ομάδες όπου μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το μάθημα ή την ομάδα της επιλογής τους ΔΩΡΕΑΝ με μοναδική προϋπόθεση την εγγραφή τους στην εταιρεία ως μέλη καταβάλλοντας το ποσό των 20 ΕΥΡΩ. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό γονείς και μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους εκπαιδευτικούς και να πάρουν μία σαφή εικόνα του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργήσει το σχολείο.
Δημιουργήθηκαν ήδη τμήματα για Δωρεάν προετοιμασία των μαθητών για τους Πανελλήνιους Φιλολογικούς διαγωνισμούς, της Πληροφορικής, Φυσικής και Χημείας καθώς επίσης υποστήριξη των μαθητών σε βασικά μαθήματα όπως Μαθηματικά, Φιλολογικά και άλλα.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές ενδιαφερομένων στα Δωρεάν τμήματα, παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε στο γραφείο που στεγάζει τη Φιλομορφωτική Ένωση Εκπαιδευτικών και Γονέων Πιερίας είτε στην ηλεκτρονική μας σελίδα (www.fme.org.gr)



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ