Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Oμιλία Ντόρας στο Στάδιο Ειρήνης Φιλίας με αναφορές στον Εβερt

ntora.jpg


«Η δήλωση στήριξης του Μιλτιάδη Έβερτ είναι για μένα μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Τον ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά και δεσμεύομαι και απέναντί του, όπως δεσμεύομαι απέναντι σε όλους εσάς, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα και την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων σε μέλη της Ν.Δ η Ντόρα Μπακογιάννη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στη απόφαση του Αβραμόπουλου να αποσύρει την υποψηφιότητά του λέγοντας «Κατανοώ τις ανησυχίες του και τον προβληματισμό του που τον οδήγησαν στις σημερινές του αποφάσεις. Θέλω όμως να τον διαβεβαιώσω πως σε ό,τι με αφορά θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κλίμα ενότητας της παράταξής μας. Την επόμενη μέρα της Ν.Δ θα είμαστε όλοι μαζί. Θα είμαστε όλοι εκεί! Και θέλουμε κοντά μας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο».Όσον αφορά στην κυβέρνηση η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι από την πρώτη μέρα έχει επιδοθεί σε «έναν αγώνα εντυπώσεων» και συνέχισε λέγοντας «η κυβέρνηση αποφεύγει τα δύσκολα. Είναι μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Οξεία κριτική άσκησε και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στο εξωτερικό. «Η κυβέρνηση με την πολιτική της δε διστάζει να εκθέσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, μόνο και μόνο για να αποκομίσει κομματικό όφελος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Η Ν.Δ πρέπει να αναλάβει άμεσα τον αντιπολιτευτικό της ρόλο και να προτείνει λύσεις για τους πολίτες, επεσήμανε στην ομιλία της. «Έχουμε κυρίως χρέος να δώσουμε μάχες απέναντι στο λαϊκισμό, απέναντι σε κατεστημένα που υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται οι βολεμένοι. Απέναντι στις κοντόφθαλμες και μικροκομματικές λογικές που σταματούν κάθε προσπάθεια αλλαγής και προόδου σ΄ αυτή τη χώρα. Γνωρίζω ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ανηφορικός. Αλλά οι δύσκολες μάχες δε με φόβησαν ποτέ».

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει. Να αλλάξει σε πρόσωπα, σε πολιτικές προτάσεις, σε ιδέες. Να γίνουμε σε όλα πιο τολμηροί. Μόνο έτσι θα φέρουμε πίσω τους φίλους και τους οπαδούς μας που μας εγκατέλειψαν προσωρινά», ανέφερε και δήλωσε ότι μπορεί να το καταφέρει.

Η Ν.Δ, είπε κλείνοντας, πρέπει να αποκτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία και αυτό έχουν ως στόχο οι προτάσεις της ίδιας. «Οι προτάσεις μου υπηρετούν τρεις βασικούς στόχους. Πρώτον, να πετύχουμε μεγαλύτερη συλλογικότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Δεύτερον, να δώσουμε τη δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης στη βάση του κόμματος. Τρίτον, να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην καθημερινή κομματική μας λειτουργία».
πηγή www.voria.gr