PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

εντιμότατοι φίλοι μου... 23.9.2008


φιλική συμμετοχή
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος


ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ο Βαγγέλης Πολύζος. Με δήλωσή του στο Ράδιο Ενημέρωση που αναμεταδόθηκε στο Κυριακάτικο Δελτίο του ALPHA, «υπέδειξε» στον Ρουσόπουλο την πόρτα εξόδου από το μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Επικρατείας... Ο Πολύζος, είπε το αυτονόητο: αυτό που λένε στα πηγαδάκια οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ. Και λίγα είπε ο Βαγγέλης, αν σκεφτείτε ότι είχε διαγραφή για τη γνωστή ...δηλωσούλα, που τελικά ήταν προφυτική για τα σημερινά πολιτικά δρώμενα. (Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω, ότι το Ράδιο Ενημέρωση και οι συντελεστές του, έχουν στο ενεργητικό τους πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες, αφού θέματά τους συχνά πυκνά γίνονται... πανελλαδικά. Μπράβο.)

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, 4-1. Αυτός είναι ο απολογισμός των 5 δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου.

Προβάδισμα 2,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της Opinion για το Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 29,7%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,6%, ο ΛΑΟΣ 4,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει 17,7%.

Μπροστά κατά 2% το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 26,1%, το ΠΑΣΟΚ 28,1%, το ΚΚΕ 6,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 4,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 24,2%.

Σε έρευνα της ίδιας εταιρείας για το ALTER η διαφορά υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν 1,8%.

Στη δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ κατά 1,1%. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,8%, το ΠΑΣΟΚ 27,9%, το ΚΚΕ 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,4%, ο ΛΑΟΣ 4,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το ποσοστό 17,9%.

Στο γκάλοπ της RASS για το ΠΑΡΟΝ, η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι 0,6%.

Η ΝΔ παίρνει ποσοστό 30,7%, το ΠΑΣΟΚ 30,1%, το ΚΚΕ 8,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2%, ο ΛΑΟΣ 4,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,6%.

Επίσης, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Αγγελιοφόρου της Κυριακής. Ειδικότερα, στην Α' Περιφέρεια συγκεντρώνει 24,6% έναντι 19,2% της ΝΔ. Στη Β' Περιφέρεια προηγείται με 24,3%, ενώ το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 22,5%. Κρατάμε τα ποσοστά για να συγκρίνουμε με τις επόμενες δημοσκοπήσεις, καθώς τα επιτελεία των κομμάτων, αναλύουν τα ευρήματα και ετοιμάζουν τις κινήσεις τους. Οι δημοσκοπήσεις προς το παρόν προσφέρονται για διπλή ανάγνωση, με τα ποιοτικά στοιχεία υπέρ Καραμανλή, αλλά τη δυσαρέσκεια του κόσμου καταγεγραμμένη. Ίδωμεν...!

Ο ΜΥΣΤΙΚΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΛΗΣ, στην ιστοσελίδα του, σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις, μετά τη ΔΕΘ και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων: «Η κυβερνητική εικόνα, όπως έδειξαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις στα τέλη Αυγούστου άντεξε ...με φθορά ασφαλώς – την πίεση των φορολογικών μέτρων. Όμως η ανοχή της κοινής γνώμης βρισκόταν στα όριά της. Το ισχυρότερο πλήγμα ήρθε από τα όσα αφορούσαν τον τέως Υπουργό και το Βατοπαίδι. Όπως έδειξε άλλωστε η GPO, αυτοί οι δύο παράγοντες, σύμφωνα με την κοινή γνώμη, τραυμάτισαν περισσότερο την κυβέρνηση σε σύγκριση με τα οικονομικά».

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ του Γιώργου Κύρτσου, φτάνει μέχρι τα αυτιά του τον τελευταίο καιρό! Τα απανωτά χτυπήματα, από Κανάλια, εφημερίδες, βουλευτές και Υπουργούς κατά του Υπουργού Επικοινωνίας Θ. Ρουσόπουλου, αν μη τι άλλο είναι η καλύτερη «εκδίκησή» του, καθώς τη θέση αυτή ευελπιστούσε να την είχε πάρει αυτός. Αλλά μάλλον σε καλό του βγήκε, γιατί δραστηριοποιήθηκε στα Media και είναι Free, όχι μόνο την Κυριακή αλλά κάθε μέρα. Αν ήταν στην κυβέρνηση, θα ήταν απλά, ένας Υπουργός. Τώρα είναι –και- εκδότης.

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ σ' αυτή τη στήλη την Παρασκευή, ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «πέφτουν» αγκωνιές... και να τα αποτελέσματα: στο Κυριακάτικο ΕΘΝΟΣ επιβεβαιωθήκαμε, με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα ΜΜΕ; Πάνω που το ΠΑΣΟΚ πήρε τα πάνω του, διαβάσαμε στα Κυριακάτικα φύλλα, τον Χρυσοχοίδη να επισημαίνει «να γίνουμε και λίγο δυσάρεστοι» (μετά από αυτά που «εξήγγειλε» στη ΔΕΘ ο Παπανδρέου) και από την άλλη σε άλλο πρωτοσέλιδο ότι «πολλοί στο κίνημα είναι αντίθετοι με την «επιστροφή» Σημίτη». Που το πάνε τελικά;

ΦΩΤΙΑΔΗΣ-ΔΡΥΣ στα μαχαίρια. Όχι επειδή το είπε ο Άγιος Βατοπεδίου στον «Εθνικό Κήρυκα», αλλά με ένθεν και ένθεν ...δηλώσεις τους.

ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, είπαν λέξη για το Βατοπέδι. Έστω ας διαβάσουν ένα ευχέλαιο!

e-mail: Όποιος θέλει ο Ρουσόπουλος, να παραμείνει στην κυβέρνηση, να σηκώσει το χέρι του.

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Καρατζαφέρη – Πολύδωρα σε θεατρική παράσταση, ο Βύρων είπε -πάλι- το τρομερό: «αισθάνεται ότι είναι παιδί της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Κολοκοτρώνη...».

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: (από τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή) : «...Διότι το κάθε αεροπλάνο από την κάθε εταιρία ήταν και μία μίζα στις τσέπες των Υπουργών. …Γιατί με πιέζετε να μιλήσω για ονόματα;». Να πείτε τα ονόματα κύριε Αλέκο. Έτσι κι αλλιώς η ατιμωρησία είναι φαινόμενο της …χώρας, τουλάχιστον, όσοι μιλούν για αποκαλύψεις –σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν- να λένε ονόματα. Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να τους δείχνει ο κόσμος με το δάχτυλο.

e-mail: Καλά τα είπες στη Βουλή κύριε Αλέκο Αλαβάνο, για τις μίζες και τα άλλα την Παρασκευή. Τι τα ήθελες τα 6 σημεία κοινής δράσης με το ΠΑΣΟΚ, στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής;» Δουλευόμαστε γενικώς σ' αυτή τη χώρα;!!!! Είχε άδικο που Αλέκα Παπαρήγα τις χαρακτήρισε «Τρύπιο σωσίβιο;»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ αποστολή, επέστρεψε από το Πεκίνο, με τη συγκομιδή 24 μεταλλίων (5 χρυσά, 9 αργυρά, 10 χάλκινα). Τι λόγια να πεις για αυτά τα παιδιά που ξεπερνούν τον εαυτό τους και τις αναπηρίες τους, με τη δύναμη της θέλησης, με αξιοπρέπεια και αγώνα ζωής; Μπράβο.

ΕΝΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΙ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ, έχει ο Καραμανλής, που λένε τα πράγματα με το όνομά τους, διευκολύνοντας ...καταστάσεις. Πότε ο Ψωμιάδης το παιδί του λαού και πότε ο Κακλαμάνης το παιδί του Κολωνακίου. Και οι δύο συγκλίνουν στην... κοινή γνώμη αφού αφουγκράζονται τους πολίτες. Ο Κακλαμάνης λοιπόν την έριξε τη μπηχτή διακριτικά: «Προσωπικές αναφορές εγώ δεν κάνω. Το 'ουδείς αναντικατάστατος' ισχύει για όλους μας. Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι η παραίτηση ενός υπουργού πρώτιστα εξυπηρετεί τον ίδιο και όχι τον πρωθυπουργό που τον διόρισε». Η κριτική τους είναι καλόβουλη και βοηθάει...

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είχε έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ελληνική οικονομία – οι οποίες είναι λιγότερο οξείες σε σχέση με τις άλλες χώρες...». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το υψηλό δημόσιο χρέος και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα, επιβάρυναν επί δεκαετίες την ελληνική οικονομία, τους Έλληνες φορολογούμενους...». Αυτό ο κόσμος το έχει κατανοήσει, όπως απέδειξε με την ψήφο του το 2004 και το 2007, αλλά δεν αντέχει άλλο. Όσο για την ατάκα Αλογοσκούφη «να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί», μήπως πρέπει επιτέλους να προσπαθήσουν να γίνουν «και χρήσιμοι και αρεστοί»;

ΑΝΟΙΞΕ για τα καλά ο ορίζοντας του πολέμου μεταξύ συγκροτημάτων και μεταξύ πολιτικών. Το ένα συγκρότημα χτυπάει το άλλο και ο ένας πολιτικός βγάζει «λαμογιές» νόμιμες και ηθικές για τον άλλο. Να δείτε τι έρχεται!

Ο ΣΜΠΙΡΟΣ λέει, ότι έρχεται ο Στυλιανίδης… Τι εννοούσε;