PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

εντιμότατοι φίλοι μου... 23.9.2008


φιλική συμμετοχή
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος


ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ο Βαγγέλης Πολύζος. Με δήλωσή του στο Ράδιο Ενημέρωση που αναμεταδόθηκε στο Κυριακάτικο Δελτίο του ALPHA, «υπέδειξε» στον Ρουσόπουλο την πόρτα εξόδου από το μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Επικρατείας... Ο Πολύζος, είπε το αυτονόητο: αυτό που λένε στα πηγαδάκια οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ. Και λίγα είπε ο Βαγγέλης, αν σκεφτείτε ότι είχε διαγραφή για τη γνωστή ...δηλωσούλα, που τελικά ήταν προφυτική για τα σημερινά πολιτικά δρώμενα. (Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω, ότι το Ράδιο Ενημέρωση και οι συντελεστές του, έχουν στο ενεργητικό τους πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες, αφού θέματά τους συχνά πυκνά γίνονται... πανελλαδικά. Μπράβο.)

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, 4-1. Αυτός είναι ο απολογισμός των 5 δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου.

Προβάδισμα 2,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της Opinion για το Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 29,7%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,6%, ο ΛΑΟΣ 4,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει 17,7%.

Μπροστά κατά 2% το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 26,1%, το ΠΑΣΟΚ 28,1%, το ΚΚΕ 6,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 4,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 24,2%.

Σε έρευνα της ίδιας εταιρείας για το ALTER η διαφορά υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν 1,8%.

Στη δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ κατά 1,1%. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,8%, το ΠΑΣΟΚ 27,9%, το ΚΚΕ 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,4%, ο ΛΑΟΣ 4,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το ποσοστό 17,9%.

Στο γκάλοπ της RASS για το ΠΑΡΟΝ, η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι 0,6%.

Η ΝΔ παίρνει ποσοστό 30,7%, το ΠΑΣΟΚ 30,1%, το ΚΚΕ 8,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2%, ο ΛΑΟΣ 4,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,6%.

Επίσης, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Αγγελιοφόρου της Κυριακής. Ειδικότερα, στην Α' Περιφέρεια συγκεντρώνει 24,6% έναντι 19,2% της ΝΔ. Στη Β' Περιφέρεια προηγείται με 24,3%, ενώ το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 22,5%. Κρατάμε τα ποσοστά για να συγκρίνουμε με τις επόμενες δημοσκοπήσεις, καθώς τα επιτελεία των κομμάτων, αναλύουν τα ευρήματα και ετοιμάζουν τις κινήσεις τους. Οι δημοσκοπήσεις προς το παρόν προσφέρονται για διπλή ανάγνωση, με τα ποιοτικά στοιχεία υπέρ Καραμανλή, αλλά τη δυσαρέσκεια του κόσμου καταγεγραμμένη. Ίδωμεν...!

Ο ΜΥΣΤΙΚΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΛΗΣ, στην ιστοσελίδα του, σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις, μετά τη ΔΕΘ και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων: «Η κυβερνητική εικόνα, όπως έδειξαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις στα τέλη Αυγούστου άντεξε ...με φθορά ασφαλώς – την πίεση των φορολογικών μέτρων. Όμως η ανοχή της κοινής γνώμης βρισκόταν στα όριά της. Το ισχυρότερο πλήγμα ήρθε από τα όσα αφορούσαν τον τέως Υπουργό και το Βατοπαίδι. Όπως έδειξε άλλωστε η GPO, αυτοί οι δύο παράγοντες, σύμφωνα με την κοινή γνώμη, τραυμάτισαν περισσότερο την κυβέρνηση σε σύγκριση με τα οικονομικά».

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ του Γιώργου Κύρτσου, φτάνει μέχρι τα αυτιά του τον τελευταίο καιρό! Τα απανωτά χτυπήματα, από Κανάλια, εφημερίδες, βουλευτές και Υπουργούς κατά του Υπουργού Επικοινωνίας Θ. Ρουσόπουλου, αν μη τι άλλο είναι η καλύτερη «εκδίκησή» του, καθώς τη θέση αυτή ευελπιστούσε να την είχε πάρει αυτός. Αλλά μάλλον σε καλό του βγήκε, γιατί δραστηριοποιήθηκε στα Media και είναι Free, όχι μόνο την Κυριακή αλλά κάθε μέρα. Αν ήταν στην κυβέρνηση, θα ήταν απλά, ένας Υπουργός. Τώρα είναι –και- εκδότης.

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ σ' αυτή τη στήλη την Παρασκευή, ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «πέφτουν» αγκωνιές... και να τα αποτελέσματα: στο Κυριακάτικο ΕΘΝΟΣ επιβεβαιωθήκαμε, με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα ΜΜΕ; Πάνω που το ΠΑΣΟΚ πήρε τα πάνω του, διαβάσαμε στα Κυριακάτικα φύλλα, τον Χρυσοχοίδη να επισημαίνει «να γίνουμε και λίγο δυσάρεστοι» (μετά από αυτά που «εξήγγειλε» στη ΔΕΘ ο Παπανδρέου) και από την άλλη σε άλλο πρωτοσέλιδο ότι «πολλοί στο κίνημα είναι αντίθετοι με την «επιστροφή» Σημίτη». Που το πάνε τελικά;

ΦΩΤΙΑΔΗΣ-ΔΡΥΣ στα μαχαίρια. Όχι επειδή το είπε ο Άγιος Βατοπεδίου στον «Εθνικό Κήρυκα», αλλά με ένθεν και ένθεν ...δηλώσεις τους.

ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, είπαν λέξη για το Βατοπέδι. Έστω ας διαβάσουν ένα ευχέλαιο!

e-mail: Όποιος θέλει ο Ρουσόπουλος, να παραμείνει στην κυβέρνηση, να σηκώσει το χέρι του.

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Καρατζαφέρη – Πολύδωρα σε θεατρική παράσταση, ο Βύρων είπε -πάλι- το τρομερό: «αισθάνεται ότι είναι παιδί της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Κολοκοτρώνη...».

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: (από τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή) : «...Διότι το κάθε αεροπλάνο από την κάθε εταιρία ήταν και μία μίζα στις τσέπες των Υπουργών. …Γιατί με πιέζετε να μιλήσω για ονόματα;». Να πείτε τα ονόματα κύριε Αλέκο. Έτσι κι αλλιώς η ατιμωρησία είναι φαινόμενο της …χώρας, τουλάχιστον, όσοι μιλούν για αποκαλύψεις –σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν- να λένε ονόματα. Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να τους δείχνει ο κόσμος με το δάχτυλο.

e-mail: Καλά τα είπες στη Βουλή κύριε Αλέκο Αλαβάνο, για τις μίζες και τα άλλα την Παρασκευή. Τι τα ήθελες τα 6 σημεία κοινής δράσης με το ΠΑΣΟΚ, στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής;» Δουλευόμαστε γενικώς σ' αυτή τη χώρα;!!!! Είχε άδικο που Αλέκα Παπαρήγα τις χαρακτήρισε «Τρύπιο σωσίβιο;»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ αποστολή, επέστρεψε από το Πεκίνο, με τη συγκομιδή 24 μεταλλίων (5 χρυσά, 9 αργυρά, 10 χάλκινα). Τι λόγια να πεις για αυτά τα παιδιά που ξεπερνούν τον εαυτό τους και τις αναπηρίες τους, με τη δύναμη της θέλησης, με αξιοπρέπεια και αγώνα ζωής; Μπράβο.

ΕΝΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΙ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ, έχει ο Καραμανλής, που λένε τα πράγματα με το όνομά τους, διευκολύνοντας ...καταστάσεις. Πότε ο Ψωμιάδης το παιδί του λαού και πότε ο Κακλαμάνης το παιδί του Κολωνακίου. Και οι δύο συγκλίνουν στην... κοινή γνώμη αφού αφουγκράζονται τους πολίτες. Ο Κακλαμάνης λοιπόν την έριξε τη μπηχτή διακριτικά: «Προσωπικές αναφορές εγώ δεν κάνω. Το 'ουδείς αναντικατάστατος' ισχύει για όλους μας. Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι η παραίτηση ενός υπουργού πρώτιστα εξυπηρετεί τον ίδιο και όχι τον πρωθυπουργό που τον διόρισε». Η κριτική τους είναι καλόβουλη και βοηθάει...

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είχε έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ελληνική οικονομία – οι οποίες είναι λιγότερο οξείες σε σχέση με τις άλλες χώρες...». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το υψηλό δημόσιο χρέος και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα, επιβάρυναν επί δεκαετίες την ελληνική οικονομία, τους Έλληνες φορολογούμενους...». Αυτό ο κόσμος το έχει κατανοήσει, όπως απέδειξε με την ψήφο του το 2004 και το 2007, αλλά δεν αντέχει άλλο. Όσο για την ατάκα Αλογοσκούφη «να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί», μήπως πρέπει επιτέλους να προσπαθήσουν να γίνουν «και χρήσιμοι και αρεστοί»;

ΑΝΟΙΞΕ για τα καλά ο ορίζοντας του πολέμου μεταξύ συγκροτημάτων και μεταξύ πολιτικών. Το ένα συγκρότημα χτυπάει το άλλο και ο ένας πολιτικός βγάζει «λαμογιές» νόμιμες και ηθικές για τον άλλο. Να δείτε τι έρχεται!

Ο ΣΜΠΙΡΟΣ λέει, ότι έρχεται ο Στυλιανίδης… Τι εννοούσε;