PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πρόταση της Ν.Δ. επί των διατάξεων που αφορούν στα θέματα Ποινικής αντιμετώπισης του «ντόπινγκ»

Πέρα από κάθε επιφύλαξη πρέπει να συνομολογηθεί ότι το μείζονος σημασίας ζήτημα της φαρμακοδιέγερσης, δεν αντιμετωπίζεται ΜΟΝΟ με επαπειλούμενες πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.
Κατ’ επέκταση, η θέσπιση ακόμη πιο αυστηρών ποινικών κυρώσεων, εκτιμάμε ότι δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ούτε λειτουργεί αποτρεπτικά, όπως, προφανώς εσφαλμένα, εκτιμά η Κυβέρνηση.
Εκείνο που πράγματι απαιτείται είναι η βούληση, όχι μόνο της Πολιτείας, όχι μόνο της εκάστοτε Κυβέρνησης και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργείου, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων, δημοσίου ή και ιδιωτικού (αθλητικού) χαρακτήρα.
Απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, κυρίως στους τομείς της ενημέρωσης και της πρόληψης, ξεκινώντας από το χώρο της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε πρόταση της Ν.Δ., που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για τη δημιουργία Υπο-Επιτροπής Αθλητισμού που εντάσσεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Η Ν.Δ. έχει προτάσεις για τις απαραίτητες δράσεις στην αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος του «ντόπινγκ», οι οποίες συνοψίζονται, επιγραμματικά, στα παρακάτω:
  1. Συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα αυτό (αθλητές – γονείς – προπονητές – γιατροί - διοικητικά στελέχη, κλπ.).
  2. Προσδιορισμός των τρόπων με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
  3. Βελτίωση της οργάνωσης και της λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ αφού προηγηθεί εκπόνηση ειδικής μελέτης προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν:
            α. Η αποστολή του.
            β. Οι στόχοι του.
            γ. Οι τρόποι με τους οποίους θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.
            δ. Τα στελέχη που απαιτούνται για τη λειτουργία του.
            ε. Τα προσόντα που πρέπει να έχουν τα στελέχη αυτά.
            στ. Το οργανόγραμμα στο οποίο θα ενταχθούν.
  1. Επαρκής χρηματοδότηση των αθλητικών Ομοσπονδιών και Σωματείων, ώστε η άθληση να είναι δωρεάν.
  2. Σχολικός αθλητισμός με άσκηση, αγωγή υγείας, εκμάθηση κανόνων αθλημάτων, αθλητικός εγγραμματισμός.
  3. Ενεργός ρόλος στα ΤΕΦΑΑ για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την ενημέρωση των αθλητών - προπονητών - παραγόντων.
  4. Συμμετοχή εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ΕΣΚΑΝ.
  5. Εξασφάλιση πλήρους υγειονομικής φροντίδας των αθλητών.
  6. Θεσμοθέτηση αυστηρών μέτρων ελέγχου εισαγωγής και διακίνησης των φαρμακοδιεγερτικών ουσιών, φαρμάκων, συμπληρωμάτων διατροφής και γενικά σκευασμάτων που αλλοιώνουν τη φυσική κατάσταση. 
  7. Ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου του Ε.Ο.Φ.
  8. Αυστηρή τιμωρία του προπονητή, του αθλητικού Σωματείου και της αθλητικής Ομοσπονδίας όταν αθλητής τους αποδεικνύεται «ντοπαρισμένος».
  9. Αρτιότερη ενημέρωση περί των απαγορευμένων ουσιών.
  10. Μεθοδικότερη και πιο εμπεριστατωμένη έρευνα των ελεγκτικών μηχανισμών και των διωκτικών αρχών, η οποία να μην περιορίζεται στη δειγματοληπτική εξέταση, αλλά να επεκτείνεται στη γενικότερη έρευνα των χώρων του εξεταζόμενου αθλητή.
  11. Αύξηση των τακτικών και έκτακτων ελέγχων.
  12. Επέκταση ελέγχου και σε αθλητές πέραν αυτών που συμμετέχουν σε αγώνες υψηλού επιπέδου.
  13. Έλεγχος και δίωξη των γενικότερα εμπλεκόμενων στη διακίνηση αναβολικών ουσιών.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την, επί της αρχής, θέση που τελείως συνοπτικά αναφέρθηκε, η Ν.Δ. έχει να παρατηρήσει και να προτείνει τα εξής, επί των διατάξεων του νομοσχεδίου:
Α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 (άρθρο 128Θ) να προβλεφθεί ίδιον εδάφιο κατά το περιεχόμενο του οποίου οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται αναλογικά και προκειμένου περί της χορήγησης αυτών των ουσιών και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που δεν είναι κάτοχος δελτίου αθλητικής ιδιότητας.
(Η αιτιολογική βάση έγκειται στο προφανές χρέος της Πολιτείας να μην εξαντλεί το ενδιαφέρον της μόνο στους αθλητές, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται στη λήψη απαγορευμένων ουσιών, αντίστοιχα δε και σε αυτούς που τις χορηγούν).
Ακόμη, ρητά θα πρέπει να προβλεφθεί ότι οι ποινές καταλαμβάνουν και τους ηθικούς αυτουργούς, όπως επίσης και όσους, με οποιοδήποτε τρόπο - άμεσα ή έμμεσα – συνδέονται στη διάπραξη του αδικήματος ή οπωσδήποτε διευκολύνουν αυτούς που συγκροτούν – εντάσσονται σε «ομάδα» κ.λ.π.
Β. Επίσης, στο τέλος της παραγράφου 11 να προστεθεί και η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Σωματείου, Ένωσης ή Ομοσπονδίας, καθώς και η ιδιότητα του εργοφυσιολόγου και του διατροφολόγου.
Γ. Στην ίδια παράγραφο 11, πριν τη λέξη «επιδιώκει», να προστεθεί η φράση: «και με την ενέργειά του αυτή».

θητεία στον έρωτα ρε συ Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη; καλή επιτυχία φίλε...

 
Από το Άλμπουμ
«Θητεία στον έρωτα» από Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΔΕ ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ ΠΟΤΕ..

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ....

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΟΤΙ ...ΕΝ ΖΩΗ, ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ -ΚΟΙΝΩΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ- ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ...ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ -ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΟΝΤΑ- ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ" ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ "ΟΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΗ" η ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ...
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ...

ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.....

ΝΑ ΤΗ ΒΡΑΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ  ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ... ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ "ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ" ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ...ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ....

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ...?

ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ
ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΟΦΤΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ... ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ....ΕΠΩΔΥΝΑ..ΑΙΧΜΗΡΑ...ΖΩΩΔΗ...

Κόντρα Σαμαρά - Ραγκούση

 στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντ.Σαμαράς, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια των μεταναστών. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο επικίνδυνο και δεσμεύτηκε να το καταργήσει. Για έωλα επιχείρημα έκανε λόγο ο κ. Ραγκούσης.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη όλη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Συλλαλητήρια στις 11 το πρωί σε Πεδίον του Αρεως και Ομόνοια. Παρέμβαση εισαγγελέα για το μπλόκο στην Πανεπιστημίου. Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις. Χειρόφρενο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΧΩΡΙΣ ΒΙΖΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σε 30 ημέρες από σήμερα θα ενταχθεί η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

1 ΣΤΟΥΣ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ

Στο 20% του πληθυσμού της χώρας ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών που απειλείται από τη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης 2008 της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) και τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 832.975 και τα μέλη τους σε 2.186.869.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ 1 ΣΤΟΥΣ 5 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΣ

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ....
ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ Κ. ΤΖΑΦΕΡΗ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ Ψ.Ν.Π.Ο.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡ. ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗ, ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ, Θ. ΠΑΥΛΙΔΗ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΤΩΝ 85... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 85 χρόνια ζωής. Η μεγαλύτερη αθλητική παράταξη της χώρας ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925 και έγραψε στην πορεία των χρόνων μια θρυλική πορεία διακρίσεων στα γήπεδα και στην ελληνική κοινωνία. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας αθλητικός σύλλογος,..

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΝΕΣΤΩΡ"

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης(''Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος'') και ο Βασίλης Τσιαμπούσης(''Η βέσπα και άλλα διηγήματα'') θα συζητήσουν με το κοινό για την πορεία του ελληνικού διηγήματος στη Βόρειο Ελλάδα. Τους συγγραφείς θα παρουσιάσει ο φιλόλογος και ποιητής Αντώνης Κάλφας.Την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 8κμισή το βραδάκι στο χώρο του βιβλιοπωλείου..

ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΑΦΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ ΚΑΤΩ
ΚΑΙ ΝΑ "ΧΤΙΣΟΥΜΕ" ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΕ ΝΕΑ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ....

ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ...

ΝΑΙ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΔΝΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ)

ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

"Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΡΑΜΥΔΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ.."ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ, ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ...

ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΥΨΕΙ....

ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΟΥΝ..
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....


Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΕΙΟ

Μαραμένη μου πετούνια…

E-mail Εκτύπωση PDFEDOLIO
Στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, οδηγείται η υπόθεση της «πετούνιας» η οποία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Ιούλη, ύστερα από έγκληση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και οι πέντε αντιδήμαρχοι εναντίον του Ηλία Τσολακίδη. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης ο Εκδότης της Πολιτείας Κώστας Παπακώστας, ο διευθυντής της ίδιας εφημερίδας Βαγγέλης Ζαμαντζάς, καθώς και οι εκδότες Γιάννης Χατζηιωάννου (Ημερήσια) και Ιωάννα Δερμίση (Πιερικοί Αντίλαλοι)

Οι τρεις εκδότες και ο διευθυντής των παραπάνω εφημερίδων κατηγορούνται διότι «δημοσίευσαν στις αντίστοιχες εφημερίδες» άρθρο στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας, «ότι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαν ανακοινωθεί ο εγκαλών ΧΙΟΝΙΔΗΣ Σάββας του Γεωργίου, Δήμαρχος Κατερίνης και ο εγκαλών ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ Ζήνων του Αστερίου, Αντιδήμαρχος πρασίνου, έδωσαν εντολή να φυτευτούν φυτά και δέντρα ενώ οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές, ενέργεια που χαρακτήρισε (ο πρώτος κατηγορούμενος) ανόητη, προερχόμενη από ανθρώπους αδιάφορους και με γνώσεις ούτε 3ης Δημοτικού».
Να θυμίσουμε ότι στα μέσα του περασμένου Ιουλίου ο Δήμος Κατερίνης επιχείρησε να φυτέψει πετούνιες στον αύλιο χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς όμως να προνοήσει για το πότισμά τους, με αποτέλεσμα εντός ολίγων ημερών να ξεραθούν. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας Ηλία Τσολακίδη, ο οποίος με επιστολή του στον τύπο, ασκούσε κριτική στην παραπάνω ενέργεια, κριτική την οποία ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Κατερίνης θεώρησαν ότι τους προσέβαλε. Οι εκδότες και ο διευθυντής των τριών εφημερίδων, κατηγορούνται επειδή δημοσίευσαν την συγκεκριμένη επιστολή.
Μάρτυρες κατηγορίας, εκτός από το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον αντιδήμαρχο Ζήνωνα Σατραζέμη, είναι οι αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Λιακόπουλος, Γεώργιος Χατζηκώστας, Ίτσιος Γεώργιος και Παπατολίκα Βικτωρία, καθώς επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος και ο Γραμματέας του δήμου Κατερίνης Θεοδώρου Βαλάντης.
Η δίκη έχει οριστεί για την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010.

...ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών

Σε μάχη εντυπώσεων με επίκεντρο το ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μ. Χριστοφοράκου, επιδόθηκαν χθες τα δύο μεγάλα κόμματα της Βουλής, καθώς η Ν.Δ. αποκάλυψε συνάντηση του σημερινού υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με τον κ. Χριστοφοράκο το Δεκέμβριο του 1999.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΟΜΠΑΜΑ

Μπ. Ομπάμα: Σταθερός σύμμαχος της Ελλάδας οι ΗΠΑ

«Ο λαός της Ελλάδας θα έχει πάντα ένα σταθερό σύμμαχο και αυτός είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας και οι ΗΠΑ. Kατάργηση της βίζας για ΗΠΑ.

ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ....ΕΡΓΑ

* «Το κινεζικό γιουάν παραμένει αισθητά υποτιμημένο. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική της Κίνας, η οποία δίνει πλέον περισσότερο έμφαση στην εσωτερική κατανάλωση»
ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, γενικός διευθυντής ΔΝΤ
 
* «Η διόγκωση του ελλείμματος σίγουρα μας ανησυχεί. Ωστόσο μια απότομη μείωση των δημόσιων δαπανών θα ήταν ανόητη κίνηση. Θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας»
ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΜΕΡ, οικονομική σύμβουλος Λευκού Οίκου
 
* «Πιστεύω ακράδαντα ότι η διαδικασία ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, που άρχισε το καλοκαίρι του 2009, παραμένει ανεπηρέαστη. Ενας ιδιαίτερα θετικός παράγοντας είναι η καλή εικόνα της αγοράς εργασίας»
ΑΞΕΛ ΒΕΜΠΕΡ, διοικητής Μπούντεσμπανκ

Πανελλαδική απεργία αύριο

 σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και δώρα, καθώς και για προωθούμενες ρυθμίσεις που θίγουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.