PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι επιταγές δεν πληρώνονται με επιταγές ούτε τα ομόλογα με νέα ομόλογα, χωρίς επιπτώσεις..


Οι επιταγές δεν πληρώνονται με επιταγές ούτε τα ομόλογα με νέα ομόλογα, χωρίς επιπτώσεις.. Οι περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από όπου κι αν προέρχονται θυμίζουν τη περιβόητη φράση που ειπώθηκε λίγο πριν το... Πάσχα από τον τότε Υπ.Οικ. ότι δε θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα…

Σοκ από τον χωρισμό Λόπεζ - Άντονι

Φωτιά έχουν πάρει τα μηνύματα που ανταλλάσσονται στο Twitter με αφορμή την είδηση-βόμβα που έσκασε την περασμένη Παρασκευή για τον χωρισμό της λατίνας τραγουδίστριας από τον εδώ και επτά χρόνια σύζυγό της και τραγουδιστή, Μαρκ Άντονι (Marc Anthony).
Ανάμεσα στα σχόλια που αναρτήθηκαν υπάρχουν και πολλά με γνωστές υπογραφές, όπως αυτή του ηθοποιού Τζέισον Αλεξάντερ (Jason Alexander), ο οποίος δηλώνει με ενθουσιασμό: "Επιτέλους! Η Τζένιφερ βγαίνει ξανά στην κυκλοφορία.

ΨΩΜΙ ...ΨΩΜΑΚΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ....
ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ...ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ.... ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΣ!
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΜΑΝΛΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΑΝΛΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ!

Οδηγίες προς ναυτιλομένους δίνει ο γερόλυκος ερευνητής των ΑΤΙΑ και δις μάρτυρας ύπαρξης εξωγήινων.

Ο 65χρονος Ρόγιερ είναι πολύ διάσημος ανάμεσα στην αμερικανική κοινότητα των συνομωσιολόγων και γι' αυτό τα λόγια του έχουν ειδικό βάρος.

Όσοι από μας λοιπόν έρθουμε σε στενή επαφή τρίτου τύπου ο Ρόγιερ μας συμβουλεύει:

ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ... ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;



ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ...
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟ ΨΩΜΙ...
ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ;;;
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ....
ΣΙΓΟΥΡΑ...
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ.
ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΡΑΔΙΟ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΚΑΙ "ΣΚΑΪ" ΠΙΕΡΙΑΣ... ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΝΩ Ο "ΣΚΑΪ" ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ Ή ΟΧΙ!

Σοκ έχει προκαλέσει στην μικρή τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου η υπόθεση του θανάτου ενός νεογέννητου που εντοπίστηκε σε τουαλέτες σπιτιού!




Σοκ έχει προκαλέσει στην μικρή τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου η υπόθεση του θανάτου ενός νεογέννητου που εντοπίστηκε σε τουαλέτες σπιτιού! Το νεογνό διακομίστηκε εσπευσμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας έχοντας χάσει τη μάχη για την ζωή προτού οι γιατροί μπορέσουν να κάνουν οτιδήποτε. Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι ότι η μητέρα του φέρεται να το γέννησε στις τουαλέτες, όπου είχε κλειστεί για δύο ώρες, δηλώνοντας ότι δεν ήξερε ότι είναι έγκυος.

Η μητέρα του αδικοχαμένου βρέφους ήρθε πριν λίγο καιρό στη Ναύπακτο από τη Βόρειο Ήπειρο και τη φιλοξενούσαν συγγενείς της. Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και έμεινε εκεί για ένα δίωρο, προκαλώντας την ανησυχία τους. Όταν άνοιξαν ανήσυχοι την πόρτα, βρήκαν την κοπέλα σε μια λίμνη αίματος με το νεκρό βρέφος στην αγκαλιά της. Αμέσως ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά...

Ευθύνες, κατά κύριο λόγο στον Πρόεδρο Χριστόφια, σε υπουργούς του και την κυβέρνηση του για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση .


Ευθύνες, κατά κύριο λόγο στον Πρόεδρο Χριστόφια, σε υπουργούς του και την κυβέρνηση του για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνική Φρουράς, αποδίδουν οι πολίτες και ζητούν κι άλλες παραιτήσεις.

Αυτά δείχνει η δημοσκόπηση της RΑΙ Consultants, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» και δημοσιεύεται σήμερα.

Με τύψεις μια ζωή θα ζει μια γυναίκα από τον Μισισίπι που τραυμάτισε θανάσιμα τον άντρα της, την ώρα που πήγε να σκοτώσει ένα σκύλο.



Όπως υποστήριξε η κατηγορούμενη ο σκύλος επιτέθηκε σε παιδιά της γειτονιάς και προκειμένου να τους βρει κανένα κακό, πήρε την πρωτοβουλία να τον σκοτώσει.

Έτσι, λοιπόν τον πυροβόλησε δύο φόρες, μόνο που η μία σφαίρα χτύπησε τον άντρα της στην καρδιά.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα της επιβληθεί ποινή για τον θάνατο του συζύγου της, αφού πρόκειται για ατύχημα, πάντως δεν αποκλείεται να της επιβληθεί ποινή για την πρόθεση της να σκοτώσει το τετράποδο

Βλεννόρροια-νέα απειλή

Μέχρι σήμερα γνώριζες πως η γονόρροια ή βλεννόρροια όπως ίσως την έχεις ακουστά είναι μια εύκολα αντιμετωπίσιμη και ιάσιμη λοίμωξη. Αν μάλιστα είχες προσβληθεί κι εσύ στο παρελθόν από το βακτήριο, το έχεις διαπιστώσει ιδιίοις όμασι. Τι άλλαξε τώρα; Υπάρχουν νέα δεδομένα;

Είσαι νέα και ωραία?

Είσαι νέα και ωραία? Τότε ο Vladmir Putin σε θέλει για να πάρεις μέρος στη προεκλογική του εκστρατεία για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, τον Αύγουστο!!!! Και μπορεί να κερδίσεις και ένα iPad2! Αλλά οπωσδήποτε να είσαι νέα και κούκλα!!

Το βαρέλι είναι χωρίς πάτο. Στην πραγματικότητα είμαστε μια τεράστια οικονομική μαύρη τρύπα.

Με δημόσιο έλλειμμα που ξεπερνά το 10%. Με ένα εξωπραγματικά ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο. Με ένα δημόσιο χρέος που είναι ήδη κοντά στο 150% του ΑΕΠ. Με ένα συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο ΕΥΡΩ. Με ένα κρατικοδίαιτο αντιπαραγωγικό καθεστώς. Και με μια διαπλεκόμενη....πολιτικοικονομική ολιγαρχία, παρασιτικής νοοτροπίας, που δεν αφήνει να φτάσει στο λαό οποιοδήποτε κονδύλι, είτε αυτό προέρχεται από δάνεια, είτε από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, είτε από την φορολογία των πολιτών, η Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως τύχη, όσα χρήματα και αν ρίξουν οι ευρωπαίοι στα ελληνικά δημόσια ταμεία και κακώς θα τα ρίξουν.

Το βαρέλι είναι χωρίς πάτο. Στην πραγματικότητα είμαστε μια τεράστια οικονομική μαύρη τρύπα.

Με αυτά τα δεδομένα, είμαστε μια μηχανή παραγωγής χρέους, ακόμα και αν αύριο το πρωϊ κάποιος, σαν από μηχανής Θεός μας εξοφλούσε ολόκληρο το χρέος.

Αν δεν καθίσουμε όλοι, να βάλουμε ήρεμα το μυαλό μας να δουλέψει, μακριά από κομματικές παρωπίδες, διχαστικές παγίδες, ιδεολογικά συμπλέγματα και συντεχνιακά συμφέροντα, ώστε να αντιληφθούμε τι φταίει και πως αυτό θα αλλάξει, τότε πραγματικά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

ΠΟΔΙΑ...ΤΟ ΑΤΟΥ ΣΑΣ


Σφριγηλή επιδερμίδα, τονισμένοι μύες, λίγο μπρούντζινο χρώμα και φυσικά άψογο πεντικιούρ. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά των σέξι ποδιών που το καλοκαίρι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις μας, αφού τα σορτσάκια, οι μίνι φούστες και τα αέρινα φορέματα αφήνουν ακάλυπτα τα πόδια μας. Αν τρώτε απρόσεκτα, δεν γυμνάζεστε και σας αρέσει το αλκοόλ, το πιο πιθανό είναι ότι τα πόδια σας δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους. Γι’ αυτό ένα εντατικό πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να διώξετε την κούραση, να τονώσετε τη γραμμή σας και να αναδείξετε τα ατού σας...

Κρύβει το οικογενειακό αυθαίρετο o Παπακωνσταντίνου λέει το Π.Θ.


Υπουργός Περιβάλλοντος με ... οικογενειακό αυθαίρετο;
Μιας κατοικίας χτισμένης μέσα σε αναδασωτέα περιοχή;

Διαβάστε το σοβαρό θέμα που έχει βγει στις εφημερίδες σήμερα...

Σοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος! Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης.

Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους.

Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου… Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να δημιουργήσει πολλά πρόσθετα ερωτήματα για τη σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις εξαιρέσεις στον νόμο-δώρο που ετοίμασε για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ώστε να νομιμοποιήσουν τις κατοικίες τους. «Μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος», λένε οι αυθαιρετούχοι της περιοχής, και ίσως ο κ. υπουργός τούς κάνει τη χάρη…

Κατακαλόκαιρο, θερμοκρασίες πάνω από 35 β. στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και στις παραλίες επικρατεί το αδιαχώρητο.




Κατακαλόκαιρο, θερμοκρασίες πάνω από 35 β. στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και στις παραλίες επικρατεί το αδιαχώρητο.
Και στις ειδήσεις οι ίδιες ανοησίες για "όργια στο Λαγανά" (λες και θα υπήρχε τουρισμός αν ο Λαγανάς δεν συνδεόταν με την απελευθέρωση του ζώου, που κρύβει κάθε Άγγλος μέσα του), τα παράπονα για τις τιμές της ξαπλώστρας (ε, μην πας σε ξαπλώστρα καλή μου) και για τα..
ακριβά ξενοδοχεία (εν τω μεταξύ όσο πιό ακριβό είναι ένα ξενοδοχείο, τόσο πιό γεμάτο είναι).
Πότε θα καταλάβουμε και θα παραδεχθούμε σε αυτή τη χώρα ότι μας έλκει το ακριβό;
Πότε θα παραδεχθούμε ότι αν ένα κατάλλυμα είναι φθηνό, δεν γεμίζει, ενώ τα δωμάτια των 300 ευρώ είναι "κλειστά" από τον Απρίλιο;
Πότε θα παραδεχθούμε ότι όλοι ορμάμε σαν τρελλοί να πιούμε το φραπέ μας εκεί που έχει 4 ευρώ και κανείς δεν πηγαίνει εκεί που έχει 1 ευρώ;

Καλοκαιρινές διακοπές στο σπίτι;


Mία πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι έξι στους δέκα Έλληνες πολίτες δηλώνουν πως η οικονομική στενότητα δεν τους αφήνει φέτος και πολλά περιθώρια για καλοκαιρινές διακοπές – τουλάχιστον όπως συνήθιζαν να τις κάνουν ως τώρα. Ο κύριος λόγος δηλώνουν ότι είναι από τη μια τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και από την άλλη το υψηλό κόστος των διακοπών...

Neon: το πιο καθηλωτικό τρεντ στα χείλη

Η πιο σέξι καλοκαιρινή πλευρά του εαυτού σου αυτό το καλοκαίρι έχει την τιμητική του και πώς θα καταφέρεις να αναδείξεις τέλεια τα σέξι χειλάκια σου; Μα φυσικά με τα κατάλληλα δροσερά και ζουμερά καλοκαιρινά χρώματα που προστάζει η τάση neon για τα χείλη! Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο λαμπερή καλοκαιρινή τάση που θα σε ξετρελάνει φέτος το καλοκαίρι!
Η τάση γενικά: τώρα τα χείλη σου κάνουν "μπαμ" αφού το τρεντ προστάζει να έχεις γεμάτα, φωτεινά, έντονα χειλάκια το καλοκαίρι που κλέβουν την παράσταση και αναδεικνύουν το πιο σέξι σημείο του προσώπου σου!
Έντονο φούξια χρώμα στα χειλάκια και είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις!
Έντονο φούξια χρώμα στα χειλάκια και είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις!

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει»



«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει», ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και σημειώνει ότι «είμαστε στη φάση εξεύρεσης μακροπρόθεσμης ανάσας στο χρέος για την Ελλάδα. Σε αυτή τη δύσκολη και..
περίπλοκη διαπραγμάτευση δεν χωρούν ανεύθυνες φωνές που καλλιεργούν τον φόβο, ποντάρουν στην αποτυχία και διαστρεβλώνουν την αλήθεια».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΖΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού που αναφέρεται στον επικεφαλής της παράταξής μας Βαγγέλη Λαγδάρη, έχουμε να αντιπαρατηρήσουμε τα εξής:

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο υπουργός Εξωτερικών απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο Χριστόφια, με την οποία ζητεί να τον απαλλάξει των καθηκόντων του.

Νωρίτερα, ο κ. Κυπριανού είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί στην Επιτροπή Άμυνας της κυπριακής Βουλής, όπου συζητούνταν το θέμα του δυστυχήματος στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.


Από το πρωί πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κυπριακή Βουλή και αποδοκίμαζαν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους βουλευτές.

Επιστροφή στην κουζίνα της μαμάς

Επιστροφή στο οικογενειακό τραπέζι προτείνουν οι επιστήμονες, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα διατροφικών διαταραχών στους νέους. Η «κουζίνα της μαμάς» μειώνει κατά 35% τις πιθανότητες των εφήβων να παρουσιάσουν ανορεξία ή βουλιμία και σίγουρα το φαγητό είναι πολύ πιο νόστιμο από το έτοιμο.

Προκήρυξη Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Άνω Μηλιάς

Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Άνω Μηλιάς Πιερίας «Η Αγία Παρασκευή»
Προκήρυξη Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Άνω Μηλιάς
Ημερομηνία : Κυριακή 24-7-2011 ώρα εκκίνησης 11.00 π.μ
Τόπος : Άνω Μηλιά Πιερίας
Αγώνισμα : Ανώμαλος δρόμος βουνού 15.000

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΜΗΛΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2011
Ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων για τους κατοίκους και τους φίλους της Άνω Μηλιάς διοργανώνει φέτος ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Άνω Μηλιάς Πιερίας «Η Αγία Παρασκευή» το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2011.
Το Καλοκαιρινό αυτό αντάμωμα στην Άνω Μηλιά, στο βουνό των Μουσών, έγινε πλέον θεσμός για τα μέλη του Συλλόγου, τους κατοίκους, τους παραθεριστές και για τους πολλούς φίλους και επισκέπτες της Άνω Μηλιάς.
Η φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Μια λίμνη χρώματος ρόζ!

Φλαμίνκο στη λίμνη Nakuru
Περισσότερα από 1.500.000 φλαμίνκο συγκεντρώνονται στη λίμνη Nakuru στην Κένυα σχηματίζοντας μια ροζ θάλασσα. Το φαινόμενοπ είναι πραγματικά μοναδικό. Τα φλαμίνκο επιλέγουν τη λίμνη Nakuru λόγω της άλγης που συγκεντρώνεται στην επιφάνειά της και προσφέρει άφθονη τροφή στα φλαμίνκο. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα τα φλαμίνκο της λίμνης καταναλώνουν εώς και 500 τόνους άλγης!
http://1.bp.blogspot.com/-wjUIQBBtNtc/TiMNlrcFhiI/AAAAAAAAWLA/ut2f3mVC-Ww/s1600/DSC01975.JPG

SSC Tuatara: ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο




Από κινητήρα επτά λίτρων V8, οι Αμερικανοί θέλουν να πάρουν 1.350 hp - και έτσι να επιτύχουν τελική ταχύτητα πάνω από 440 km / h.Σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα μπορεί να επιταχυνθεί από μηδέν στα 100.

Διαμέρισμα με …τσουλήθρα!

Perierga.gr - Διαμέρισμα με τσουλήθρα
Βρίσκεται στο East Village της Νέας Υόρκης και σχεδιάστηκε από την εταιρεία Turett Collaborative Architects. Το διαμέρισμα καταλαμβάνει 2 ορόφους με δύο πανομοιότυπα επίπεδα συνολικής επιφάνειας 223 τετραγωνικών μέτρων...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΙΛΟ!


Τον Μιλτιάδη τον Τζουμάκα τον γνώρισα πριν από 3 δεκαετίες και περισσότερο. Πριν από το ’81 – και αυτό έχει τη σημασία του γιατί ο Μιλτιάδης ήταν από τις δύσκολες πρώτες εποχές επιβάτης στο «τρένο της αλλαγής» και δεν αποβιβάστηκε ούτε σε άλλες δύσκολες εποχές που ακολούθησαν!

Πραγματικές ανάσες δροσιάς φαίνεται ότι αποτελούν οι εκδηλώσεις πολιτισμού που πραγματοποιεί η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ. Δίου-Ολύμπου.


Πραγματικές ανάσες δροσιάς φαίνεται ότι αποτελούν οι εκδηλώσεις πολιτισμού που πραγματοποιεί η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ. Δίου-Ολύμπου, αν σκεφτεί κανείς ότι γίνονται μέσα στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού αλλά και της πιο ζεστής περιόδου μέχρι τώρα.
Πρόκειται για εκδηλώσεις που, όπως ανέφερε προχθές στην ομιλία του ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Τάκης Ανδριάς, γίνονται χωρίς …λεφτά. Γίνονται με την αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων, δεν είναι όμως πρόχειρες, γι αυτό και έχουν επιτυχία αφού γίνονται με την ένθερμη παρουσία πολλών θεατών.

Παράξενα ζωγραφισμένα χείλη

Perierga.gr - Περίεργα χείλη!
Οι μορφές διάφορων ζώων παίρνουν ζωή από τα χείλη μας. Ευφάνταστες ζωγραφικές των χειλιώνδημιουργούν αίσθηση και προκαλούν το χαμόγελο.
ϊσως μια πολύ καλή πρόταση για τις Απόκριες που πλησιάζουν…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Δ.Ε. ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Υπουργέ, θέλουμε κι άλλους εργάτες καθαριότητας
* ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 500 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΧΛΜ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ 200.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;
* ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΜΕΡΙΜΝΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ…

Όχι! Δεν εννοεί κι εμάς!...


Κάθε λεπτό που βρίσκονται στην εξουσία είναι όλο και περισσότερο καταστροφικό για την κοινωνία/



Δεν θα βάλουν μυαλό. Κάθε λεπτό που βρίσκονται στην εξουσία είναι όλο και περισσότερο καταστροφικό για την κοινωνία. Κατά τις εκλογές του 2009 πολλοί πιστεύαμε ότι δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί κυβέρνηση χειρότερη από αυτήν που αποχώρησε. Δεν έφτανε και η πλέον τρελή φαντασία για να προβλέψει τότε πόσο λάθος είχαμε, πόσο μακριά από την....

Υπέρ της άμεσης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ για να μπορέσει να ανορθώσει την οικονομία της, τάσσεται ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου του Μον


Image

Υπέρ της άμεσης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ για να μπορέσει να ανορθώσει την οικονομία της, τάσσεται ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου (το οποίο έχει συμβουλευτικό ρόλο επί της οικονομικής πολιτικής της κάθε γερμανικής κυβέρνησης), Ifο, Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος ασκεί επίσης κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την μέχρι στιγμής διαχείριση της κρίσης
.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εκτιμάται οτι μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά 80 δισ. ευρώ


Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εκτιμάται οτι μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά 80 δισ. ευρώ, καθώς τα stress tests απέτυχαν να καθησυχάσουν την ανησυχία των επενδυτών για μια ελληνική χρεοκοπία και την ικανότητα των κυβερνήσεων να διασώσουν τα πιστωτικά τους ιδρύματα.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, οι τράπεζες που απέτυχαν στα stress tests, εμφανίζουν συνολικό έλλειμμα κεφαλαίων 2,5 δισ. ευρώ...

Το αλκοόλ έχει τα ίδια οφέλη με τη yoga

Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να κάνουμε γυμναστική, οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν. Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί πιο ξεκούραστος η ευχάριστος τρόπος το …αλκοόλ.

Την επανεξέταση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα βάζει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών




Την επανεξέταση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα βάζει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, με την προσθήκη των κριτηρίων οικογενειακής κατάστασης και παλαιότητας, σε μια προσπάθεια να γίνουν δικαιότερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», τα μέχρι και 13%
ακριβότερα από πέρυσι τέλη κυκλοφορίας που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, να επαναξιολογηθούν προκειμένου η επίπτωση του μέτρου να μην είναι «οριζόντια», δηλαδή να μην επιβαρύνει το ίδιο όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες.

Σιδερένια" η Μέρκελ στη συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα - λύση που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί "επιλεκτική χρεοκοπία"





"Σιδερένια" η
Μέρκελ στη συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα - λύση που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί "επιλεκτική χρεοκοπία" από τους οίκους αξιολόγησης, ενώ την ίδια στιγμή διαψεύδει ότι υπάρχει εν όψει αναδιάρθρωση χρέους για τη χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι Λάγιος Απόστολος και Κεραμιδιώτη Έφη κάθε μέρα στον ΣΚΑΙ 92,6 Πιερίας στις 11,00 πμ

Γιγάντιες ρωσικές κούκλες

Perierga.gr - Γιγάντιες ρωσικές κούκλες
Μια έκθεση με παραδοσιακές ρωσικές κούκλες (ματριόσκες) σε γιγάντιο μέγεθος πραγματοποιείται στη Μόσχα. Τόσο το μέγεθός τους, που φτάνει τα 8 μέτρα, όσο και τα εντυπωσιακά τους σχέδια έλκουν το κοινό...

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα βρεθούν οι δυο Ολυμπιονίκες.




Μπροστά στον κίνδυνο παραγραφής της υπόθεσης (το 2012) ορίστηκε σε χρόνο ρεκόρ -για τη Δευτέρα 18/7 η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό των Κεντέρη- Θάνου και του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου για το τροχαίο του 2004.


Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα βρεθούν οι δυο Ολυμπιονίκες, ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ και δύο πολίτες που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος.



Σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μάιο, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, καθώς οι δικαστές δέχθηκαν πως το επίμαχο τροχαίο με την μηχανή που δήλωσαν οι ολυμπιονίκες, ήταν "σκηνοθετημένο" από τον Τζέκο. 



Ο προπονητής έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών, οι δύο αθλητές σε 31 μήνες , οι γιατροί του ΚΑΤ σε ποινές από 6 έως 8 μήνες ενώ οι δύο δήθεν αυτόπτες σε 7 και 15 μήνες αντίστοιχα. Για όλους τους κατηγορούμενους ορίστηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα .


Την υποστήριξη των ΗΠΑ στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον




Την υποστήριξη των ΗΠΑ στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον, σε δηλώσεις της μετά τησυνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα μιας και η κ. Κλίντον και ο κ. Λαμπρινίδης έχουν φοιτήσει στο ίδιο πανεπιστήμιο...





«Η φίλη και σύμμαχος Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα μας έχει δίπλα της», τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Η κ. Κλίντον εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον ελληνικό λαό και στις θυσίες που έχει κάνει, υπογραμμίζοντας πως έχω πίστη στη δύναμη του ελληνικού λαού. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική σχέση για μας. Είμαστε ευγνώμονες που φιλοξενείτε δυνάμεις στη Σούδα», δήλωσε η κ. Κλίντον εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για τις ενέργειες της Ελλάδας στο θέμα του καραβιού για τη Γάζα.

Σε ότι αφορά το θέμα της Συρίας η κ. Κλίντον τόνισε ότι εκτιμά την υποστήριξη της Ελλάδας στο θέμα, καθώς και την υποστήριξη στις δημοκρατικές μεταβάσεις στη Μέση Ανατολή. Σημείωσε επίσης τις αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, δηλώνοντας πως θα υπογράψει συμφωνία διαφύλαξης πολιτιστικής κληρονομιάς. «Έχετε τη φιλία και τη στήριξη των ΗΠΑ», είπε τέλος η επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας.

Τα μικρότερα καρπούζια του κόσμου

Perierga.gr - Μίνι καρπούζια!
Στη ζωή μας όλα τα αντικείμενα τείνουν να γίνονται όλο και μικρότερα. Κάτι τέτοιο μας φαίνεται φυσιολογικό όταν μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες ή άλλα προϊόντα τεχνολογίας. Όταν όμως μιλάμε για καρπούζια τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά...

Ενα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα .



Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες επενδυτές που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα...





Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι αν οι πιστωτές της χώρας μας υποστούν απώλειες θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας». «Το Βήμα» συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες για το τι θα σημαίνει για τις τράπεζες και τις καταθέσεις η εξέλιξη αυτή.


1. Τι σημαίνει επιλεκτική χρεοκοπία;

Με «επιλεκτική χρεοκοπία» βαθμολογούν οι οίκοι αξιολόγησης τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα μιας χώρας για την οποία εκτιμούν ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μόνο ενός μέρους του χρέους της και θα εξυπηρετήσει στο ακέραιο το μεγαλύτερο ποσοστό του. Αν για παράδειγμα η Ελλάδα προχωρήσει σε αλλαγή των όρων εξόφλησης των ομολόγων που λήγουν κατά τη διάρκεια μιας διετίας, τότε μιλούμε για επιλεκτική χρεοκοπία. Με βάση τον ορισμό δεν έχει σημασία αν η αναδιάρθρωση θα γίνει σε εθελοντική βάση ή όχι, καθώς κριτήριο για την αξιολόγηση αποτελεί το ποσοστό των ομολόγων που εκτιμάται ότι θα αναδιαρθρωθούν. Για να αξιολογηθεί μια κατάσταση ως χρεοκοπία θα πρέπει ο οίκος να θεωρεί ότι ο εκδότης δεν θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πιστωτών για το μεγαλύτερο μέρος ή για το σύνολο των ομολόγων του που κυκλοφορούν στην αγορά.


2. Πώς επηρεάζονται οι τράπεζες από την επιλεκτική χρεοκοπία;


Για να υπάρξει αυτός ο χαρακτηρισμός θα πρέπει να επέλθει συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Επιπτώσεις για τις τράπεζες θα υπάρξουν τόσο από την αξιολόγηση αυτή καθ΄ εαυτή όσο και από ενδεχόμενες ζημιές λόγω των ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.


Οσον αφορά τη ρευστότητά τους κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα τηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς λειτουργίας της δεν δύναται να δέχεται ελληνικούς τίτλους ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των τραπεζών αν όλοι οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν την Ελλάδα στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».


Αν η ευρωτράπεζα αλλάξει τους κανονισμούς της δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στον δανεισμό των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Αν όμως σταματήσει τη χρηματοδότηση θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένας έκτακτος μηχανισμός από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των τραπεζών σε ρευστότητα έως ότου υπάρξει αναβάθμιση της βαθμολογίας της χώρας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει ξανά αποδεκτές τις ελληνικές εγγυήσεις.


Από την άλλη πλευρά, οι επιπτώσεις στην κεφαλαιακή επάρκεια του συστήματος εξαρτώνται από το είδος της αναδιάρθρωσης που θα συμφωνηθεί σε επίπεδο ΕΕ και στην οποία θα συμμετάσχει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Η λύση που θα προωθηθεί μπορεί να περιλαμβάνει «κούρεμα» ή επιμήκυνση των ομολόγων, ή συνδυασμό των δύο. Οσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό ενός πιθανού «κουρέματος» τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ζημιές που θα γράψουν οι τράπεζες. Από την άλλη, η επιμήκυνση από μόνη της δεν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

3. Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επιλεκτική χρεοκοπία;

Η παραμονή της βαθμολογίας μιας χώρας στη βαθμίδα της επιλεκτικής χρεοκοπίας εξαρτάται από τις εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης για τη δυνατότητά της να εξοφλήσει τα ομόλογα που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση. Οπως έχουν ήδη γνωστοποιήσει οι οίκοι για την περίπτωση της Ελλάδας, αμέσως μετά την εφαρμογή της αλλαγής των όρων εξόφλησης των ομολόγων που λήγουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα επαναξιολογήσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ώστε να εκτιμήσουν τη βιωσιμότητα του υπόλοιπου χρέους. Στην περίπτωση της Ουρουγουάης η επιλεκτική χρεοκοπία διήρκεσε 17 ημέρες, αφού το Δημόσιο της χώρας αναβαθμίστηκε μετά την τακτοποίηση των υποχρεώσεών του έναντι των πιστωτών του, δηλαδή μετά την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης.

4. Ενεργοποιούνται τα CDS με την επιλεκτική χρεοκοπία;

Δεν υπάρχει αυτόματη διαδικασία για την ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS). Για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις θα πρέπει η αναδιάρθρωση που θα γίνει να θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός. Απόφαση για αυτό δεν λαμβάνουν οι οίκοι αξιολόγησης, αλλά η Διεθνής Ενωση Ανταλλάξιμων Οικονομικών Προϊόντων και Παραγώγων (Ιnternational Swaps and Derivatives Αssociation, ΙSDΑ), στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο.


ΟΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Για να χαθούν καταθέσεις θα πρέπει κάποια τράπεζα να καταρρεύσει λόγω των απωλειών που μπορεί να υποστεί από την αναδιάρθρωση των ομολόγων που έχει στην κατοχή της.Σε μια τέτοια περίπτωση ισχύει η εγγύηση των καταθέσεων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας (ΤΕΚΕ), το οποίο καλύπτει ποσά ως 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο και ανά πιστωτικό ίδρυμα. Από την άλλη πλευρά, για να εξυπηρετηθεί η ζήτηση για αναλήψεις θα πρέπει να διατηρείται ένα συγκεκριμένο επίπεδο ρευστότητας από τις τράπεζες,το οποίο εξαρτάται από τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούνται είτε από την ΕΚΤ ή από την ΤτΕ.Εξάλλου,αν υπάρξει πανικός στα γκισέ και καταγραφούν ακραίες καταστάσεις με μαζικές αναλήψεις,το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν είναι υπαρκτό, αλλά αυτό ισχύει είτε βρισκόμαστε σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας είτε όχι.

Δίχως να γνωρίζουν καν ελληνικά, πολλοί, νεαροί κυρίως, Τούρκοι κινητοποιήθηκαν για να διασώσουν την ιστορική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης




Δίχως να γνωρίζουν καν ελληνικά, πολλοί, νεαροί κυρίως, Τούρκοι κινητοποιήθηκαν για να διασώσουν την ιστορική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης, την «Απογευματινή», που απειλούνταν με λουκέτο, αξιοποιώντας τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το...



Facebook. Μεταξύ των διαχειριστών της σελίδας στο Facebook με τίτλο «Μην αφήσετε την Απογευματινή να κλείσει» είναι και ο νεαρός Μπεχλούλ Τσετίνκαϊα, ο οποίος εργάστηκε ως δημοσιογράφος που κάλυπτε θέματα μειονοτήτων για το CNN Turk και την ιστοσελίδα euroactiv.com.tr.

«Παρότι είμαι γιος ιμάμη, η πρώτη μου κοπέλα ήταν μέλος της ελληνικής κοινότητας της Πόλης και η πρώτη μου δουλειά ήταν η ενασχόληση με τους Έλληνες της Πόλης. Αυτό με έκανε κάτι σαν ακτιβιστή υπέρ των μειονοτήτων, γνωρίζω καλά τι σημαίνει συνύπαρξη», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Μπεχλούλ που στο προφίλ του στο Facebook αναγράφει το όνομά του και στα ελληνικά, δείγμα της αγάπης του για την ελληνική κοινότητα.

«Έχω ήδη συναντήσει τον κύριο Βασιλειάδη, τον εκδότη της εφημερίδας, όταν κάλυπτα θέματα του Πατριαρχείου και έχουμε γίνει φίλοι. Άλλωστε ήταν από τους δασκάλους μου στη δημοσιογραφία», εξηγεί. «Όταν άκουσα τι συμβαίνει θέλησα να κάνω κάτι. Η συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook ήταν μια καλή λύση κατά τη γνώμη μου. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που έχουμε αναρτήσει και αγοράζουν συνδρομές».

«Δεν έχω πια το δικαίωμα να την κλείσω, η "Απογευματινή" έχει μόνο δύο επιλογές: να ζήσει ή να ζήσει» δηλώνει με έκδηλη τη συγκίνηση ο εκδότης της «φωνής» της Ρωμιοσύνης στην Κωνσταντινούπολη, Μιχάλης Βασιλειάδης, κάνοντας λόγο για το κουράγιο που του έδωσε η προσπάθεια των άγνωστων αυτών ανθρώπων για να σώσουν την ομογενειακή εφημερίδα.