PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


O ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Από την απάντησή σας καταλαβαίνω ότι είστε πιο κοντά στην επιχειρηματολογία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.





– «Κοιτάξτε, όλοι οι υποψήφιοι κάνουν το λάθος να αυτοπροσδιορίζονται με βάση τις ετικέτες και όχι την ιδεολογία. Προσωπικά θα συνταχθώ με βάση την πολιτική πρόταση και όχι με βάση τη φιλία ή τα πρόσωπα. Φίλος είμαι με τον Αντώνη Σαμαρά, είμαι ένα από τα τρία τέσσερα ελάχιστα στελέχη που ζητούσαν την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη Ν.Δ., τότε που δεν επιθυμούσε κανείς την επιστροφή του. Αρα συνδέομαι με φιλία μαζί του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω καλή σχέση γιατί συνεργάστηκα στην Κυβερνητική Επιτροπή με την κ. Μπακογιάννη. Ομως, η επιλογή μου βασίζεται στο ποιος εκφράζει πολιτικά τη Ν.Δ. του αύριο, ποιος δίνει σύντομα προοπτική διακυβέρνησης και, το σημαντικότερο όλων, με βάση την Ελλάδα που θέλουμε για το αύριο. Ακούσαμε να μας λένε τι κόμμα θέλουν, γιατί δεν τολμάμε επιτέλους και στην Ελλάδα –κι αυτή είναι μια πρότασή μου– να κάνουμε το αντίστοιχο που γίνεται και στη Γαλλία. Να γίνει μία τεράστια συζήτηση–έρευνα για το ποια είναι εν τέλει η εθνική μας ταυτότητα. Ποια είναι η ελληνική εθνική ταυτότητα σήμερα; Ακουσα στο Συνέδριο να επικαλούνται οι διάφοροι υποψήφιοι τη λεγόμενη εθνική μας ταυτότητα. Ποιος είναι όμως ο σύγχρονος Ελληνας; Ποια είναι η σύγχρονη Ελλάδα; Εχουμε μπει στον κόπο να δούμε ποια είναι η ελληνική εθνική ταυτότητα του 21ου αιώνα, τι σημαίνει να είσαι Ελληνας σήμερα; Στη Γαλλία γίνεται μια ολόκληρη κουβέντα γύρω απ’ αυτό. Εμείς πετάμε κάποια συνθήματα, μιλάμε για εθνική ταυτότητα και δεν ξέρουμε ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της εθνικής ταυτότητας.

Gordon Haskell ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Βραδιά ροκ μουσικής-στο πλαίσιο των Αικατερινείων-με τον Gordon Haskell να ερμηνεύει επιτυχίες του ‘60 και δικά του δημοφιλή κομμάτια, ΕΙΧΕ την ευκαιρία να απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό,  στο καφέ «ΑΣΤΡΑ», στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης.


Ο Gordon Haskell δεν χρειάζεται συστάσεις. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην ένδοξη ιστορία της ροκ μουσικής ως τραγουδιστή των μυθικών συγκροτημάτων King Crimson και Cream και ως στενού συνεργάτη των Tim Hardin, Alvin Lee, Van Morrison, κ.α.
Η solo μουσική του διαδρομή περιλαμβάνει επιτυχίες στα charts τόσο στην Αγγλία, όσο και σε περιοχές της Αμερικής και της Αφρικής.
Χαρακτηριστικό δείγμα του ρεπερτορίου του είναι το τραγούδι «How wonderful you are «(2001), η δημοτικότητα του οποίου ανταγωνιζόταν, για τη θέση νούμερο 1στην Αγγλία, τραγούδια του Robbie Williams, ενώ ξεπέρασε το «Hey Jude» των BEATLES ως το πιο περιζήτητο σινγκλ του σταθμού BBC RADIO 2.

Η επιστολή του Βουλευτή κ. Θανάση Παπαγεωργίου

Θανάσης Παπαγεωργίου: Αποκατάσταση απολυμένων της ΚΟΡΤΑΓΚ

Επιστολή του Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη



Ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, μετά από σχετικό υπόμνημα που έλαβε από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκ μέρους του Σωματείου Απολυμένων Κλωστοϋφαντουργίας ΚΟΡΤΑΓΚ, απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό στο ίδιο υπουργείο κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη επιστολή με την οποία ζητά την αποκατάσταση των απολυμένων.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου ζητά να εφαρμοστεί και για τους απολυμένους της ΚΟΡΤΑΓΚ ότι εφαρμόστηκε για άλλους απολυμένους από εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας όπως της Νάουσας, της Πρέβεζας και αλλού από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας εκτός ρύθμισης τους απολυμένους της Πιερίας.

Θέμα: «Αποκατάσταση ανέργων απολυμένων της Κλωστοϋφαντουργίας ΚΟΡΤΑΓΚ Πιερίας»



Κύριε Υπουργέ,
Η Πιερία έχοντας πολλαπλά προβλήματα από ελλείψεις υποδομών, αρνητικούς δείκτες ανάπτυξης και εισοδήματος, όπως είναι επακόλουθο έχει τα τελευταία χρόνια και υψηλό ποσοστό ανεργίας. Σ’ αυτό συνέβαλε και το κλείσιμο δύο σημαντικών επιχειρήσεων, της ΚΟΡΤΑΓΚ (κλωστοϋφαντουργίας) και της ΤΙΝ ΦΙΛ (βαφεία-φινιστήρια), οι οποίες είναι μέρος του προβλήματος που αντιμετώπισε ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και των επιχειρήσεων που έκλεισαν στη Νάουσα, τον Έβρο, την Πρέβεζα και αλλού.
Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, η προηγούμενη κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ των εργαζομένων, είτε εντάσσοντας τους σε ρυθμίσεις συνταξιοδότησης (περιπτώσεις Νάουσας, Πρέβεζας για όσους ήταν κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης ή πλησίαζαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης), είτε εντάσσοντας τους σε επιδοτούμενα προγράμματα ΟΑΕΔ, Ολοκληρωμένης Παρέμβασης, Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.α.
Στην Πιερία, στην περίπτωση των απολυμένων από τις δύο επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας (ΚΟΡΤΑΓΚ και ΤΙΝ ΦΙΛ), αυτοί όχι μόνο μένουν απλήρωτοι από τον πρώην εργοδότη τους, αλλά δεν έτυχαν και των ευεργετικών ρυθμίσεων ή δεν εντάχτηκαν σ αυτές όπως σε άλλες περιοχές (Νάουσα, Πρέβεζα) με αποτέλεσμα, σήμερα, 5 χρόνια μετά την απόλυσή τους, να παραμένουν άνεργοι και να αισθάνονται κατάφορα αδικημένοι σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους τους άλλων περιοχών της χώρας που έτυχαν ευεργετικών ρυθμίσεων.
Σήμερα από τους 150 περίπου ομαδικά απολυμένους από τις παραπάνω επιχειρήσεις, βρίσκονται σε αδιέξοδο και άνεργοι περίπου 90, αφού μετά από πολλά χρόνια εργασίας κι έχοντας προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση αυτή τους την απασχόληση, βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς καμιά βοήθεια και ευκαιρίες εργασίας.

Κύριε υπουργέ,

Η Πιερία λόγω της στασιμότητας στην ανάπτυξη και της μικρής σχετικά αγοράς εργασίας, δεν μπορεί να απορροφήσει και να αναπληρώσει χαμένες θέσεις εργασίας ιδιαίτερα στο μέγεθος των απολυμένων από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.
Οι απολυμένοι άνεργοι των εργοστασίων ΚΟΡΤΑΓΚ και ΤΙΝ ΦΙΛ δικαιούνται της ίδιας μεταχείρισης με τους απολυμένους άλλων κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα. Γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί και στη δική τους περίπτωση ότι ακριβώς εφαρμόστηκε και σε άλλες περιπτώσεις απολυμένων εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας που έκλεισαν.
Από τους 90 παραπάνω άνεργους οι 40-50 έχουν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν στην ρύθμιση της Νάουσας-Πρέβεζας-Έβρου.
Για τους υπόλοιπους 40-50, με την επανάληψη ενός προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης το οποίο θα αφορά 280 – 300 άτομα στο νομό και στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν, θα τους ανακουφίσει κάπως από το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Θανάσης Παπαγεωργίου

Βουλευτής Πιερίας

Ο-Ο Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...



Το πρώτο ματς της εθνικής μας ομάδας με την Ουκρανία ανήκει στην ιστορία κι επειδή χρόνος δεν υπάρχει για μεγάλες αναλύσεις και συμπεράσματα αυτού του 0-0, άπαντες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ζουν σε ρυθμούς... Ντόνετσκ. Ο επαναληπτικός στην ουκρανική πόλη μόνο εύκολη υπόθεση δεν μοιάζει, όμως η πίστη στις τάξεις των διεθνών για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής κρατάει «ζεστές» τις ελπίδες όλων των Ελλήνων.


Στη δεύτερη αυτή περιπέτειά της απέναντι στους Ουκρανούς, η Εθνική μας θα έχει «εμπλουτιστεί» με δύο νέα πρόσωπα, τον Γιώργο Γκαλίτσιο του Ολυμπιακού και τον Γιώργο Τζαβέλλα του Πανιωνίου, που το πρωί της Κυριακής πήραν μέρος στην προπόνηση με τους υπόλοιπους διεθνείς και θα ταξιδέψουν στο Ντόνετσκ για το κρίσιμο ματς απέναντι στην «παρέα» του Αντρέι Σεβτσένκο. Οι δύο ποδοσφαιριστές κλήθηκαν εσπευσμένα απ' τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ, λόγω των προβλημάτων με τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει η Εθνική μας, αφού οι Τοροσίδης και Χαλκιάς δεν θα τα καταφέρουν να βρεθούν στο Ντόνετσκ. Αντίθετα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος προπονήθηκε κανονικά την Κυριακή το πρωί και θα ταξιδέψει στην Ουκρανία. Η επόμενη προπόνηση επί ελληνικού εδάφους (που θα είναι και η τελευταία) είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας.

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας για την Ουκρανία απαρτίζουν οι: Σηφάκης (Άρης), Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Μόρας (Μπολόνια), Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Γκέκας (Λεβερκούζεν), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας(Πανιώνιος), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τζιόλης(Παναθηναϊκός), Μάκος (ΑΕΚ), Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Πλιάτσικας (Σάλκε), Νίνης (Παναθηναϊκός) και Χαριστέας (Νυρεμβέργη).



Εν τω μεταξύ, για μια ακόμη φορά εντυπωσίασε ο ιδιοκτήτης της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρινάρ Αχμέτοφ, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας (FFH), με την οποία ζητά απ' τον πρόεδρο Γκριγκόρι Μιχαΐλοβιτς, να του παραχωρήσει τα 50.000 εισιτήρια του αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας με την αντίστοιχη ελληνική, έναντι του ποσού του 1.500.000 δολλαρίων!..

36 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Ξεκινούν από την Κυριακή οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.
Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική κατά τη διάρκεια του τριημέρου και της πορείας.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ



Η νίκη. 2-1. του Πιερικού στην Καισαριανή επί του Εθνικού Αστέρα ξεχώρισε από τ' αποτελέσματα της Κυριακής για την 9η αγωνιστική της Β Εθνικής, αναδεικνύοντας σε μεγάλη κερδισμένη της «ημέρας» την Κέρκυρα που θυμίζουμε ότι την Παρασκευή, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία επικράτησε του Αγροτικού Αστέρα. Πλέον οι «Φαίακες» έχουν αέρα 4 βαθμών από τη δεύτερη ομάδα του Αντώνη Μανικά.
τ' αποτελέσματα της Κυριακής στην 9η αγωνιστική της Β Εθνικής:




Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος 4-3 (26' Πινδώνης, 39' Άγγος, 56' Μουρατίδης, 67' Μαρκόφσκι / 43' Ντελγκάδο, 57', 72' Καραμαλίκης)

Ρόδος-Πανσερραϊκός 2-3 (17' Οξύζογλου, 90+' Πελέκης / 24' Λεοζίνιο, 53' Κωνσταντινίδης, 64' Γαλανόπουλος)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ιωνικός 2-1 ((13' Μπιτέλης, 90+' Διγκόζης / 50 πέναλτι Φουρτάδο)

Εθνικός Αστέρας-Πιερικός 1-2 (32' Λουάμο / 43' Ολγκίν, 73' Τασίδης)

Παναιτωλικός-Διαγόρας Ρόδου 2-1 (17' Αναστασιάδης, 22' Θεοδωρίδης / 76' Τριανταφύλλου)

ΟΦΗ-Ηλιούπολη 1-0 (44' Κοκκινάκης)



Το υπόλοιπο πρόγραμμα:



ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11

(18:00-ΕΤ3) Εθνικός-Καλαμάτα



** Αναβλήθηκε το Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλου



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)



1. Κέρκυρα 21

2. Εθνικός Αστέρας 17

3. Ολυμπιακός Βόλου 16

-. Πανσερραϊκός 16

5. Δόξα Δράμας 15

6. Αναγέννηση Καρδίτσας 13

7. Εθνικός 12

-. Πιερικός 12

-. Παναιτωλικός 12

-. ΟΦΗ 12

11. Διαγόρας 11

12. Ηλιούπολη 10

-. Ρόδος 10

-. Αγροτικός Αστέρας 10

15. Καλαμάτα 7

16. Ιωνικός 6

-. Θρασύβουλος 6

18. Αιγάλεω 3

** Εθνικός, Καλαμάτα, Αιγάλεω και Ολυμπιακός Βόλου έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΝΤΟΡΑ: ...ο μεγάλος αντίπαλος είναι κοινός: είναι το ΠΑΣΟΚ


«Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη», είπε, το Σάββατο, σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της στο Ηράκλειο η Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν έχω τίποτα προσωπικό ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ούτε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ούτε με κανέναν απ΄ όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό τους», ανέφερε, τονίζοντας ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι κοινός: είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, είναι τα συμφέροντα που διαχρονικά χτυπάνε τη Νέα Δημοκρατία.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Εμφαση στην ενότητα του κόμματος δίνουν στις περιοδείες τους οι Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως αντίπαλός τους είναι το ΠΑΣΟΚ.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς περιόδευσε στη Βέροια και στην Κατερίνη. Απηύθυνε έκκληση για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.
«Εγώ δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο αυτή τη στγμή. Εγώ αντίπαλο έχω, αυτή τη στιγμή, την ήττα που υποστήκαμε. Δεν αγωνίζομαι εναντίον κανενός. Αγωνίζομαι να πετάξουμε το πένθος της ήττας. Οι τόνοι δεν πρέπει να ανεβαίνουν μεταξύ μας. Οι τόνοι πρέπει να ανεβαίνουν σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Εκεί είναι ο αντίπαλος και εκεί θα δώσουμε την απάντηση», είπε ο κ. Σαμαράς.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου όλοι θα είναι ενωμένοι «σαν μια γροθιά» και πρότεινε τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου αρχών, ιδεολογίας και οργάνωσης, αμέσως μετά τις εκλογές.
Επισήμανε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να φύγει από μηχανισμούς και φέουδα και να πάει στη βάση. Το «φάρμακο» είναι η πλατιά δημοκρατική συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, η οποία θα δώσει απάντηση στο ΠΑΣΟΚ, κύρος στον νέο πρόεδρο και τον αέρα της νίκης στην παράταξη.



Το βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο Πολυγύρου στη Χαλκιδική.

Εγκαινιάζεται το νέο αθλητικό κέντρο Βροντούς



Φιλικός Αγώνας μεταξύ Βετεράνων του Πιερικού και του ΠΣΑΠ...
Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 15:30, θα εγκαινιαστεί το νέο Αθλητικό Κέντρο Βροντούς. Πρόκειται για ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελείται από χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, πυλώνες φωτισμού, αποδυτήρια και σκεπαστές εξέδρες, ενώ ο χώρος περιβάλλεται με περίφραξη και δενδροστοιχία.
Ο νέος αυτός αθλητικός χώρος, χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Βροντούς θα συμβάλει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων και θα φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει φιλικός αγώνας μεταξύ των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Πιερικού και των Διεθνών Επίλεκτων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ενώ τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στην οικογένεια του αγνοούμενου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 24ης και 25ης Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα από πλευράς των Βετεράνων του Πιερικού θα συμμετέχουν οι: ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΪΝΑΣ, ΓΙΩΤΣΑΣ, ΔΑΔΑΚΟΣ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΚΥΖΙΡΟΓΛΟΥ, ΛΙΑΠΗΣ, ΛΙΑΓΚΑΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΔΗΣ, ΠΕΪΔΗΣ, ΣΤΕΚΑΣ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΖΟΥΤΖΟΣ, ΦΩΤΕΙΑΔΗΣ κ.α
Ενώ από πλευράς των Βετεράνων του ΠΣΑΠ θα συμμετέχουν οι: ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ, ΜΑΝΩΛΑΣ, ΤΣΙΑΡΤΑΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΜΠΑΤΙΣΤΑ, ΜΠΟΡΜΠΟΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ, ΛΑΓΩΝΙΔΗΣ, ΝΑΣΗΣ, ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΕΡΟΒΙΤΣ, ΚΑΡΑΪΣΑΡΙΔΗΣ, ΟΡΦΑΝΟΣ κ.α.
Την εθνική ομάδα παλαιμάχων θα συνοδεύσει ο κ. ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ενώ την ομάδα των Βετεράνων του Πιερικού ο κ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο γνωστός δημοσιογράφος ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου προσκαλούν όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού σε μια ξεχωριστή τελετή εγκαινίων

ΚΑΘΟΔΟΣ


«Δεν αντιδικώ με τους συνυποψήφιους και τους οπαδούς τους»

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο




«Δεν έχω τίποτα προσωπικό, ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ούτε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ούτε με κανέναν απ' όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό τους» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων στο Ηράκλειο. «Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη» είπε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο.

Αφού μίλησε για ρόλο όλων στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα, τόνισε ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι κοινός: «είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, είναι τα συμφέροντα που διαχρονικά χτυπάνε τη Νέα Δημοκρατία».



Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική, κάνοντας λόγο για «τερτίπια» που αυξάνουν το έλλειμμα και οδηγούν σε απώλεια ελέγχου της οικονομίας .



Αναφερόμενη στην ήττα της ΝΔ, την απέδωσε σε «απαράδεκτες συμπεριφορές», καθυστέρηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων , παλινωδίες, χαλάρωση των σχέσεων κόμματος και κυβέρνησης και απομάκρυνση από τους «φυσικούς μας συμμάχους», όπως είπε.



Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τη στρατηγική της στρατηγική που ενώνει την παράταξη και της δίνει προοπτική νίκης. «Έχουμε μπροστά μας, δύο μεγάλες προκλήσεις» ανέφερε.



«Η πρώτη: να κάνουμε το κόμμα μας καλύτερο, μεγαλύτερο πιο δυνατό. Και η δεύτερη: Ξεκάθαρη ιδεολογία, σύγχρονη πολιτική πρακτική, άνοιγμα στην κοινωνία και νέα νικηφόρα πορεία για τη Νέα Δημοκρατία».



Η εντολή της βάσης, όχι μόνο της οργανωμένης βάσης, αλλά όλης της κοινωνίας, ανέφερε, είναι ξεκάθαρη: «Αλλάξτε τα όλα».



Επανέλαβε στη συνέχεια την θέση της ότι η λύση για να γίνει ξανά δυνατή η Νέα Δημοκρατία είναι μία: διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, άνοιγμα στην κοινωνία.



«Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν περισσεύει κανείς [...] νοιαζόμαστε για όλους. Ναι, νοιαζόμαστε για τον πιστό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας που έστω και προβληματισμένος μας ψήφισε και αυτή τη φορά. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που βρήκαν αποκούμπι στο ΛΑΟΣ. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που στράφηκαν, συγκυριακά, στο ΠΑΣΟΚ».



«Ναι, νοιαζόμαστε για τους νέους που απορρίπτουν σήμερα τα κόμματα και τους πολιτικούς συνολικά. Που όμως αυτοί είναι η δύναμη του μέλλοντος για όλους μας»



Την ομιλία της κ. Μπακογιάννη παρακολούθησαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΥ" ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ?


Ο Αβραμόπουλος πιέζει τον Άρη για Σαμαρά



Ασφυκτικές πιέσεις ασκούν τις τελευταίες ώρες οι πρώην πρόεδροι της «Πολιτικής Άνοιξης» και του «Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών» Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμτόπουλος, προς τον πρώην υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλου. Οι δύο προσπαθούν να πείσουν τον νεαρό πολιτικό να προχωρήσει σε δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Σαμαρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας με τον Άρη, επικοινώνησαν τηλεφωνικά τόσο ο Σαμαράς (μια φορά το πρωί), όσο και ο Αβραμόπουλος (δύο φορές). Ο πρώην αρχηγός του ΚΕΠ ήταν περισσότερος πιεστικός προς τον Σπηλιωτόπουλο. Προσπαθούσε με τα γνωστά επικοινωνιακά (άνευ σημασίας και ουσίας) πολιτικά επιχειρήματα, να πείσει τον συνομιλητή του, να στρατευθεί στην νεοδεξιά που ονειρεύεται να χτίσει με τον Σαμαρά. Επειδή, ο Άρης, έχει μυαλό και γνωρίζει ότι η ταύτισή του με τις παλιοδεξιές αντιλήψεις μπορεί να του κοστίσει ακριβά, σκέφτεται σοβαρά τα όσα ακούει. Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Σπηλιωτόπουλος θα υποκύψει στις πιέσεις ή θα κρίνει -όπως ο ίδιος έχει δηλώσει- με πολιτικά και μόνον κριτήρια. Από την εξέλιξη της όλης ιστορίας φαίνεται και το άγχος που έχει καταλάβει τους Σαμαρά και Αβραμόπουλο.
http://www.parapolitika.gr/

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ






ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ?



Δύο εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, η αναμέτρηση των δύο βασικών διεκδικητών μοιάζει σαν να ξεκινάει από το μηδέν και πολλά θα κριθούν από τη στρατηγική τους αυτή την εβδομάδα.

o ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ