PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ EXODOS LIVE..!

ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ....

Ντόμινο ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες θα φέρει η αύξηση του ΦΠΑ από τις 15 Μαρτίου, ενώ στην αγορά έχει ξεσπάσει «πόλεμος» βιομηχανίας - λιανεμπορίου σχετικά με την απορρόφηση του αυξημένου φόρου.







Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από 9% σε 10% και από 19% σε 21% καθώς και η νέα αύξηση του ειδικού φόρου καυσίμων εκτιμάται ότι θα επιβαρύνουν κατά περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες τον πληθωρισμό.



Η αύξηση θα φέρει σαρωτικές αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, τα καύσιμα, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια, τα φάρμακα, σε υπηρεσίες, τις νεόδμητες κατοικίες και τα αυτοκίνητα.



Μόνο οι ανατιμήσεις στα καύσιμα από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη «πρόσθεσαν» στον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου 0,42%. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει και η νέα αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα που έγιναν εντός του Μαρτίου.



Με τον αυξημένο ΦΠΑ θα επιβαρύνεται από τις 15 Μαρτίου κάθε παραστατικό για την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως εάν οι παροχές αφορά προγενέτερο διάστημα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή.



Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αυτό σημαίνει ότι τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κλπ) που θα εκδοθούν από τη Δευτέρα και μετά, θα έχουν τον αυξημένο ΦΠΑ και για τις υπηρεσίες του προηγούμενου διαστήματος.



Αναλυτικά:



* Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται σε 21% από 19% και αφορά στα είδη ένδυσης-υπόδησης, τηλεπικοινωνίες, παροχή υπηρεσιών, έπιπλα-είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μεταφορές, καύσιμα, οικοδομικά υλικά, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, ακίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα κ.λπ.



Η αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% φέρνει ανατιμήσεις στα περισσότερα διόδια στις εθνικές οδούς, αλλά σε ορισμένα, όπως της Αττική Οδού, οι τιμές θα παραμείνουν, προς το παρόν τουλάχιστον, σταθερές.



* Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται σε 10% από 9%. Η αύξηση αφορά σε τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, διαμονή σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, επισκευές παλαιών κατοικιών (παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.λπ.) κ.ά.



Σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ με τους παλαιούς συντελεστές, γίνεται δεκτό να αποδοθεί ο φόρος με τους παλαιούς συντελεστές, μέχρι την αναθεώρηση των τιμών, κατά την οποία θα ληφθούν υπόψη οι νέοι αυξημένοι συντελεστές.



* Ο χαμηλός ΦΠΑ αναπροσαρμόζεται σε 5% από 4,5% και αφορά σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα.



* Τέλος, συντελεστές 7% και 15% ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου διαμορφώνονται σε 15%, 7% και 4% αντίστοιχα.

Η ΚΡΙΣΗ

Το πρόβλημα της διασφάλισης δανεισμού με χαμηλότερα επιτόκια μπορεί να λυθεί μερικώς μετά την συνεδρίαση του Εurogroup τη Δευτέρα.




Εάν ξεπεραστούν οι σημαντικές αντιρρήσεις και διαφοροποιήσεις ισχυρών κρατών-μελών, τότε ενδέχεται να εγκριθεί πρόταση του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν για τη δημιουργία και ενεργοποίηση μηχανισμού βοήθειας.



Ο μηχανισμός θα ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα λειτουργεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και θα ενισχύεται σε τεχνικά θέματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).



Κατ΄ ουσίαν πρόκειται για την αναβάθμιση του μοντέλου «τριμερούς επιτροπείας», με την κρίσιμη διαφορά ότι η «αγία τριάδα» -όπως την αποκαλούν στο υπουργείο Οικονομικών- θα διαθέτει κεφάλαια στήριξης τα οποία θα προσφέρονται σε έκτακτες συνθήκες υπό την αίρεση της λήψης μέτρων.

ΗΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝ0ΜΟΥ....

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ,
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ...ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....!!!!

ΑΛΛΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

ΑΛΛΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

Ο Fuller στο ,The Generalship of Alexander the Great (1957), γράφει σχετικά:

«Ενώ ο σκοπός της στρατηγικής του ήταν να κερδίζει μεγάλες μάχες, ο σκοπός της πολιτικής του ήταν να ειρηνεύει και να μην εξοργίζει τον εχθρό του, ώστε να περιορίζει τον αριθμό των μαχών . Η ήττα του περσικού στρατού ήταν ο στρατηγικός του στόχος, ενώ το να πάρει τους λαούς με το μέρος του ήταν ο πολιτικός του στόχος. Ο πρώτος ήταν το μέσο για να επιτευχθεί ο δεύτερος.»


Γι’ αυτό μέχρι σήμερα τον τιμούν αυτοί τους οποίους κατέκτησε!

http://parisis.wordpress.com/το-νόμισμα-του-αφγανισταν/