PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ πριν λίγο ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο δήμος Δίου


ΒΡΟΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΝΒΑΛΙ 2009


Ο Δήμος Δίου στοχεύει στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής του κληρονομιάς αναβιώνοντας τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα του τόπου και αυτό επιτυγχάνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου. Η φετινή προετοιμασία για την «Παραδοσιακή Αποκριά στο Δήμο Δίου» έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προδιαγραφές και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην προετοιμασία των αποκριάτικων εκδηλώσεων, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στο γραφείο της αντιδημαρχίας πολιτισμού στον 1ο όροφο του Δημοτικού καταστήματος στην Κονταριώτισσα ή να επικοινωνούν με την Αντιδήμαρχο κα. Μαρία Τσιμήτρη στο τηλέφωνο 2351 351 005 και 2351 351 000.

Αγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον εργαζομένων στην είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού Alter


Αγνωστοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού Alter -στο Περιστέρι- λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, ενώ από τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Newsroom ΔΟΛ

ANEΡΓΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ

Μέχρι 3,5 εκατ. πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους μέσα στο 2009 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την πρώτη μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγορά εργασίας στην ΕΕ, «περαιτέρω χειροτέρευση σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας προβλέπεται για τους επόμενους μήνες [...] με τη συνολική απασχόληση να μειώνεται κατά 1,6% ή περίπου 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας».

Η ανεργία στους «27», η οποία υπολογίζεται σε 7% επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού το 2008, αναμένεται να ανέλθει στο 10% μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με την έκθεση.

Αλλαγές στις πανελλαδικές


Αλλαγές στις πανελλαδικές

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, μετά τη σύσκεψη του υπουργού με υπηρεσιακούς παράγοντες, οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν φέτος.

Συγκεκριμένα, οι πανελλαδικές εξετάσεις κατόχων β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ θα διενεργηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαΐου.

Ετσι, στο νέο νόμο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου που ψηφίστηκε πρόσφατα απο τη Βουλή, περιελήφθη διάταξη για την επίδειξη στους υποψηφίους των γραπτών δοκιμίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην τροποποίηση του Π.Δ. 60/2006 «Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου» που βρίσκεται για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο περιελήφθησαν οι ακόλουθες βελτιώσεις για την οργάνωση και τη διαδικασία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων:

-Αυξάνονται (από 13 σε 18) τα μέλη των Βαθμολογικών Κέντρων τα οποία συντονίζουν και εποπτεύουν τη διαδικασία βαθμολόγησης - αναβαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων.

-Απαγορεύεται να σημειώνει ο Α΄ βαθμολογητής πάνω στο γραπτό δοκίμιο λάθη ή ελλείψεις ώστε ο Β΄ βαθμολογητής κατά τη βαθμολόγηση να το αξιολογεί ανεπηρέαστος.

-Μειώνεται κατά 10 μονάδες στην εκατοντάβαθμη κλίμακα η βαρύτητα της παραγωγής κειμένου στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας» και αυξάνεται αντίστοιχα η βαρύτητα των ασκήσεων με στόχο τον περιορισμό της υποκειμενικής βαθμολόγησης στο συγκεκριμένο μάθημα.

Για τις εξετάσεις που θα διεξαχθούν από το 2010 και έπειτα, θα αναγράφεται στο γραπτό η αναλυτική βαθμολογία για κάθε ερώτημα σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται τυχόν λάθη κατά την άθροιση των επί μέρους βαθμών και ο υποψήφιος, βλέποντας στο λύκειό του το απόκομμα του γραπτού του, θα ενημερώνεται για την αναλυτική βαθμολογία του.

Γίνεται αποσυμφόρηση των Βαθμολογικών Κέντρων, από τους προφορικά εξεταζόμενους υποψηφίους με τη θέσπιση ανώτατου ορίου εξεταζομένων (80 υποψήφιοι ανά Βαθμολογικό Κέντρο) και τη λειτουργία ειδικών εξεταστικών κέντρων σε πρωτεύουσες των νομών ή εκπαιδευτικών περιφερειών.

Καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις (1-20 Φεβρουαρίου) με έγκαιρη δήλωση όλων των εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας-Αρχές Οικονομικής Θεωρίας- Ειδικά Μαθήματα κ.λπ.) για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων.

Τα Μηχανογραφικά Δελτία που υποβάλλουν οι υποψήφιοι [απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄)] το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, φέτος για πρώτη φορά θα τους γνωστοποιηθούν, μέσω Διαδικτύου, εντός του μηνός Μαρτίου. Τα Μηχανογραφικά Δελτία για τους κατόχους β΄ κύκλου ΤΕΕ και τους τελειοφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α΄), που κατατίθενται στο λύκειο περίπου το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους, μέσω Διαδικτύου, εντός του μηνός Φεβρουαρίου.

"Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα"

"Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα"

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ι.Αλίεφ είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση μετείχαν κι οι υπουργοί Εξωτερικων Ντόρα Μπακογιάννη και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Κυρίαρχο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Ο Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντηση χαρακτήρισε σε δήλωσή του το Αζερμπαϊτζάν εταίρο στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και την Ελλάδα και μια πολύ σημαντική χώρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, είπε, είναι η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών και ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με τον αγωγό TGI ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

Η χώρα μας, είπε, είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που εισάγει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η συνεργασία με Αζερμπαϊτζάν συνιστά αλλαγή στρατηγικής στις σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι διαπραγματεύσεις και η συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν δεν σηματοδοτούν καμία αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά της Ελλάδος.

Η προμήθεια φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν ήταν πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας και μια από τις βασικές μας προτεραιότητες, καθώς και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινής ευρωπαϊκής στόχευσης, είπε ο πρωθυπουργός.

Ούτε οι νέοι «χωράνε» στην αγορά

Δεύτερη στην ΕΕ στην ανεργία γυναικών η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας γυναικών (18,4%) στην ΕΕ σημειώνεται, βάσει των στοιχείων της Εurostat, στην περιφέρεια της Δ.Μακεδονίας, ενώ η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας έρχεται όγδοη στην ΕΕ, σε ό,τι αφορά την ανεργία στους νέους (31,6%).

Για το σύνολο του 2007 ο δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε στην Ελλάδα στο 8,3%, έναντι 8,9% το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Η ανεργία κυμάνθηκε από 5,3% στην περιφέρεια της Κρήτης ως 12,1% στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η διακύμανση της ανεργίας μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ, η οποία κυμάνθηκε από 2,4% στην Πράγα, έως 17,4% στο Μέκλενμπουργκ της Γερμανίας. Το 2007 το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ των 27 κρατών μελών μειώθηκε στο 7,1%, έναντι 8,3% το 2006.

"Z",,,KI EPISTROFH STA PATRIA


Τέσσερις δεκαετίες μετά την πρεμιέρα του «Ζ», τον Φεβρουάριο του 1969, ο Κώστας Γαβράς επέστρεψε στην Ελλάδα για να γυρίσει το πρώτο του φιλμ στην πατρίδα του.
Ο Παράδεισος στη Δύση είναι η πρώτη ελληνογαλλική συμπαραγωγή που υπογράφει ως σκηνοθέτης ο Κώστας Γαβράς μετά από 42 χρόνια διεθνούς κινηματογραφικής πορείας. Ο Κ.Γαβράς συνυπογράφει και το σενάριό της, σε συνεργασία με τον Ζαν-Κλωντ Γκρυμπέργκ (Αμήν και Τσεκουρί).

Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες στις 19 Φεβρουαρίου.


Τα γυρίσματα άρχισαν πέρσι την άνοιξη στις Γαλλικές Αλπεις, συνεχίστηκαν στα προάστια του Παρισιού και μετά στα Ηλύσια Πεδία για να καταλήξουν στην Ελλάδα και την Κρήτη και να ολοκληρωθούν στο Λαύριο, το καλοκαίρι του 2008.


Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης καταφεύγει και πάλι στην 7η Τέχνη για να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στη μετανάστευση, ένα θέμα που τον αγγίζει ιδιαίτερα, καθώς βρέθηκε κι ο ίδιος ξενιτεμένος στο Παρίσι το 1956.