PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

βίντεο από την αυτοκτονία του γιατρού στη Λαμία ...




Ο 64χρονος γιατρός έβαλε τέλος στην ζωή του πηδώντας από τον 5ο όροφο, παρά τις προσπάθειες της οικογένειάς του και της αστυνομίας να τον μεταπείσουν.

Συνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη




Την επίσπευση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων,που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος συνοδευόμενος από τα μέλη της Διοίκησης της ΚΕΕΕ: κκ.Π. Παπαδόπουλο, Ι. Τσώτσο, Π. Αγνιάδη, Μ.Ζορπίδη, Η. Χατζηχριστοδούλου και Β.Αποστολόπουλο (Διευθυντής).

Ειδικότερα ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στον ευρωπαϊκό νότο, ενώ σε ό,τι αφορά στη χώρα μας διαβεβαίωσε τον κ. Χατζηδάκη ότι τα Επιμελητήρια θα είναι στο πλευρό του στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες συνθήκες ύφεσης»που επικρατούν στην αγορά, γεγονός που,σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας θα οδηγήσει σε 60.000 λουκέτα μέχρι το τέλος του 2012, τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο με τη συστηματική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος (άρση αντικινήτρων, απενοχοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πάταξη γραφειοκρατίας) θα οδηγηθούμε στην ανάδειξη μιας σύγχρονης, δυναμικής,καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, για την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, για τη μεγέθυνση της μέσης παραγωγικής μας μονάδας, για τη διεύρυνση της ισχνής σήμερα παραγωγικής μας βάσης, για την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας και τη γενίκευση της δια βίου εκπαίδευσης.

Όπως επεσήμανε στον Υπουργό ο κ. Μίχαλος:«όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις για την άμεση βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και για την επανεκκίνηση της οικονομίας και βεβαίως όλοι ξέρουμε πια τι πρέπει να κάνουμε, αλλά πρέπει να περάσουμε με ταχείς ρυθμούς από τη θεωρία στην πράξη». Καταλήγοντας ότι:«χρειαζόμαστε μια ομάδα εφαρμογής των διαφόρων διαρθρωτικών αλλαγών». Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε στον υπουργό σειρά μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση (σταθερό φορολογικό σύστημα και μειωμένες φορολογικές επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις, αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ρευστότητας,δραστικός περιορισμός κρατικών δαπανών,αναδιοργάνωση δημόσιας διοίκησης κ.ά.)

Επίσης,στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η Υπηρεσία Μιας Στάσης και η επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση,η έλλειψη ρευστότητας και οι συνέπειές της στην αγορά, η αξιοποίηση των πόρων του ΕΤΕΑΝ, το παρεμπόριο και η καλύτερη αντιμετώπισή του, οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία Ανεξάρτητων Οικονομικών Ζωνών (Καινοτομίας και Τεχνολογίας) με φορολογικά κυρίως κίνητρα, και τέλος η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η ενεργή συμμετοχή της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων στην υλοποίησή τους και στις διαδικασίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ παρουσίασε τις εκρηκτικές διαστάσεις της μάστιγας του παρεμπορίου στη χώρα μας και ανέλυσε τους λόγους της αποτυχίας διαφόρων πρωτοβουλιών αντιμετώπισής της. Παράλληλα παρέθεσε σειρά μέτρων για τη δραστική μείωσή του, όπως ο αποτελεσματικότερος έλεγχος στα τελωνεία κατά την είσοδο των προϊόντων στη χώρα, η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για την επισήμανση των αποθηκών όπου συγκεντρώνονται τα προϊόντα του παρεμπορίου, ο καλύτερος συντονισμός όλων των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων και η σύσταση ανεξάρτητου Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Μίχαλος παρέδωσε στον κ. Χατζηδάκη σχετική επιστολή που αναφέρεται σε αιτήματα της ΚΕΕΕ για τη δημιουργία μιας σύγχρονης βιομηχανικής χωροθεσίας και ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων, που θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των επιχειρήσεων με όρους περιβαλλοντικά συμβατούς και οικονομικά βιώσιμους.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε στη Διοίκηση της ΚΕΕΕ ότι υπολογίζει στη βοήθεια και στη συνδρομή της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων στη δύσκολη,πράγματι, προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα και τόνισε τη σημασία της «μάχης»που δίνει η σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπογραμμίζοντας ακόμη τη σημασία που έχουν οι κάτωθι παράγοντες, για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής: αποκατάσταση εμπιστοσύνης, ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είπε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στην επίλυσή του, δεδομένου ότι επηρεάζει και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, όσον αφορά στην κάλυψη από τις επιχειρήσεις της ιδίας συμμετοχής σε συνδυασμό με την έλλειψη του απαραίτητου τραπεζικού δανεισμού.Σχετικά με το ΕΤΕΑΝ ο υπουργός απέδωσε την καθυστέρηση στην απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων του στην «απίστευτη»γραφειοκρατία που υπάρχει στις διαδικασίες των διαφόρων προγραμμάτων. Τέλος, για το θέμα της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών είπε ότι θα διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα αυτή, βασιζόμενοι κατά κύριο λόγο στη μεγάλη ύφεση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τα όρια της ανθρωπιάς στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.


Μία εννιαμελής οικογένεια στην Πάτρα ζει τραγικές στιγμές, με την καθημερινότητά της να .. αγγίζει τα όρια της αθλιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το patrastimews.gr η ΔΕΗ απειλεί την οικογένεια με διακοπή του ρεύματος για οφειλή ύψους 1100 ευρώ.

Πρόκειται για οικογένεια η οποία ζει σε διαμέρισμα 80 τ.μ. στα Δεμένικα της Πάτρας.

Η οικογένεια μαζί με τη μητέρα έχει και πέντε ορφανά ανήλικα παιδιά (ο πατέρας πέθανε από καρκίνο πριν από ένα χρόνο) ο παππούς, η γιαγιά και η μια κόρη τους η οποία είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.


Η εντολή διακοπής του ρεύματος έχει εκδοθεί πριν από πέντε ημέρες αλλά μετά απο παρέμβαση ανώνυμων πολιτών και συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Πάτρα δόθηκε παράταση πέντε ημερών.

Εάν μέχρι αύριο δεν βρεθούν 800 από τα 1100 ευρώ η ΔΕΗ θα προχωρήσει την Πέμπτη σε οριστική διακοπή του ρεύματος.

Πουλάει τρέλα για το δημοψήφισμα ο Βενιζέλος (video)...




Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου προκάλεσε το ρεπορτάζ του BHMAgazino, με τίτλο «Πώς έπεσε ο Γιώργος», στο οποίο γίνεται αναφορά για «παλινωδία» του κ. Βενιζέλου σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα. «Δεν ...υπάρχει μεταστροφή, ήμουν πάντα εναντίον της ιδέας του δημοψηφίσματος. Δεν ήμουν ενήμερος [για την πρόθεση του Γ.Παπανδρέου], παρά μόνο όταν τέθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5.

Στην υποβάθμιση είκοσι τριών εταιριών του ιταλικού δημοσίου, δήμων και περιφερειών της Ιταλίας, προχώρησε ο οίκος Μoody’s, μετά την γενικότερη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας την... περασμένη εβδομάδα.



«Οι προοπτικές, για την τοπική αυτοδιοίκηση, παραμένουν αρνητικές, όπως και εκείνες ολόκληρης της Ιταλίας», υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

Στους δήμους που υποβαθμίστηκαν, συμπεριλαμβάνονται οι πόλεις του Μιλάνου και της Νάπολης, όπως και οι περιφέρειες της Λομβαρδίας (ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου) και του Μπολτσάνο (κοντά στα σύνορα με την Αυστρία).

Σε ότι αφορά τις εταιρίες με κρατική συμμετοχή στο πακέτο μετοχών, η υποβάθμιση του Moody's πλήττει την εταιρία υδρογονανθράκων Eni και τα Ιταλικά Ταχυδρομεία, Poste Italiane, λόγω του ότι «είναι μια επιχείρηση που εκτίθεται στις συνέπειες της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας».

Σε ηλικία 80 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, ο αγαπημένος ηθοποιός και ερμηνευτής κλασικού τραγουδιού Γιώργος Μούτσιος, λόγω προβλημάτων υγείας.



Ο ...Γιώργος Μούτσιος, που ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές «κακών» του λαϊκού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960, γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 31 Ιανουαρίου 1932. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Μόλις αποστρατεύτηκε έφυγε για τη Βιέννη, όπου έκανε ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία (οι αδελφές του - Σοφία και Μαρία Μουτσίου- ήταν οι σολίστες της Λυρικής Σκηνής). Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του ήταν το 1960, όταν δίδαξε και τραγούδησε τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν.

Ο ... κ. Σαμαράς δίνει προθεσμία μιας εβδομάδας, προκειμένου οι υπουργοί να ενημερώσουν για τα ακίνητα που διαθέτει το κάθε υπουργείο.




Την καταγραφή όλων των ακινήτων υπουργείων και εποπτευόμενων οργανισμών και φορέων ζητεί, με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, με εντολή του πρωθυπουργού.

PIERIA-GR

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..

ΠΙΕΡΙΑ...

«Τα νερά όλων των ακτών της Πιερίας είναι πεντακάθαρα και κατάλληλα για κολύμβηση» επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας




«Τα νερά όλων των ακτών της Πιερίας είναι πεντακάθαρα και κατάλληλα για κολύμβηση» επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Καθαρές και πανέμορφες παραλίες θα απολαύσουν και το φετινό καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πιερίας. Όπως πιστοποιούν τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων για τη φετινή κολυμβητική περίοδο, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τα νερά κολύμβησης στις ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κρίνονται κατάλληλα και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης, επαναλαμβάνεται κάθε έτος κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο (με δειγματοληψίες κάθε 15 ημέρες) και τα αποτελέσματά του καθώς και η ετήσια έκθεση παρακολούθησης κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι απατεώνες Υπηρεσίας στα δελτία των 8...

Σας προσκαλούμε στην ετήσια καθιερωμένη γιορτή του Συλλόγου Πτυχιούχων Επισκευαστών Οχημάτων Ν. Πιερίας, που θα πραγματοποιηθεί στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ετήσια καθιερωμένη γιορτή του Συλλόγου Πτυχιούχων Επισκευαστών Οχημάτων Ν. Πιερίας, που θα πραγματοποιηθεί στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο αναγέρθηκε με δωρεές και προσπάθειες των μελών του Συλλόγου μας και βρίσκεται στο 1ο χμ. Παλαιού Κεραμιδίου-Εξοχής.

Την παραμονή του Προφήτη Ηλία, ημέρα Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εσπερινός και αρτοκλασία.

Ανήμερα του Προφήτη Ηλία το πρωί, στις 20 Ιουλίου 2012, θα γίνει η Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της Λειτουργίας θα ακολουθήσει μνημόσυνο εις μνήμην του συναδέλφου μας ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-07-2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ.


ΜΕ ΤΙΜΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Eίμαι γυμνιστής!

Νέα ΠΑΣΟΚρατία: ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!

ΔΕΙΤΕ...

ΔΕΙΤΕ....

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...

Στην Ελλάδα που ματώνει... Στην Ελλάδα που μετρά καθημερινά νεκρούς αυτόχειρες.



Στην Ελλάδα που ματώνει... Στην Ελλάδα που μετρά καθημερινά νεκρούς αυτόχειρες.
Στην Ελλάδα με 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.
Στην Ελλάδα που φορολογούν τα 2000 ευρώ!
Στο αυτόνομο φορολογικό και προφανώς ασύδοτο κρατίδιο της Μυκόνου... δόθηκε ένα ακόμα πάρτι του Ρέμου στο...
Nammos στην Ψαρού, που πριν τρία χρόνια σε αντίστοιχο πάρτι είχε οργιάσει η φοροδιαφυγή. Και ακόμα δεν ξέρουμε τι παίχτηκε τότε.

ΔΕΙΤΕ...

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ..

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ...

ΔΕΙΤΕ..

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ...

Στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου συναντήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Κωτούλης Γεώργιος με τον πρόεδρο του οργανισμού Hellenic Society Paideia κ. Τομάζο Ηλία




Δίον 16-7-12
Στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου συναντήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Κωτούλης Γεώργιος με τον πρόεδρο του οργανισμού Hellenic Society Paideia κ. Τομάζο Ηλία και συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Δίον καθώς και την δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων φιλοξενίας φοιτητών ελληνικής καταγωγής αλλά και φιλελλήνων που έχουν επιλέξει ελληνικές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ο οργανισμός Paideia έχει σήμερα 2.500 φοιτητές οι οποίοι παρακολουθούν ελληνικά προγράμματα σπουδών σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Στην Ελλάδα οι δραστηριότητες άρχισαν το 1985 και στο Δίον με την συνεργασία του κ. Παντερμαλή το 1998.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΗΔΗΜΗΤΡΙΝΩΝ..

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της, όπως και όλους τους πολίτες της Πιερίας, να συνεχίσουν τη συλλογή μεταχειρισμένων ελαιολάδων (τηγανέλαια).



Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της, όπως και όλους τους πολίτες της Πιερίας, να συνεχίσουν τη συλλογή μεταχειρισμένων ελαιολάδων (τηγανέλαια).
Μια φιάλη, ενάμισι λίτρο, τηγανελαίου που θα καταλήξει στη θάλασσα μέσω κάποιου αγωγού ομβρίων υδάτων, μπορεί να δημιουργήσει μια πετρελαιοκηλίδα ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και να μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρων νερού, ποσότητα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!

ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ




Επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων προσφοράς (1982 – 2012) στην πολιτιστική ιστορία τού τόπου πραγματοποίησε ο σύλλογος φίλων φιλαρμονικής Λιτοχώρου «Οδυσσέας Σβάρνας», στο θεατράκι τού πάρκου τής «πόλης των θεών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού δήμου Δίου-Ολύμπου.

Επίσκεψη στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο τού Δίου πραγματοποίησαν φοιτητές ιατρικών σχολών ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΑΠΟ ΚΡΟΑΤΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΠΑ, ΜΑΛΤΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ.
Επίσκεψη στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο τού Δίου πραγματοποίησαν φοιτητές ιατρικών σχολών ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο επιστημονικών ανταλλαγών που πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) με αντίστοιχες ξένες επιτροπές.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...

Ιτε «Παίδες» Ελλήνων…




Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Χρόνια τωρα βρίσκω την ίδια παρέα εκεί στην πλαζ του ΕΟΤ, γεγονός που μόνο του δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία. Αλλά, σαν τις γυμνόστηθες ξενόγλωσσες καλλονές,που έρχονται και φεύγουν κάθε καλοκαίρι αφήνοντας στο νου κάποιες οπτικοακουστικές αναμνήσεις, αυτή η παρέα έρχεται,συναντιέται κάθε καλοκαίρι και κάπου στα μέσα του Σεπτέμβρη δίνει την υπόσχεση να.....ξανασυναντηθεί του....χρόνου!Αντίθετα, όμως, με τις καλλόνες που έχοντας γευτεί τις δικές μας ακρογιαλιές,του χρόνου θα εντυπωσιάσουν άλλα μάτια σ΄άλλα μέρη, τούτη η παρέα γίνεται σημαντική για δύο λόγους: για τη ζωντάνια της που φαίνεται στο πάθος όλων για κολύμπι και άσκηση και την εμμονή της να αψηφά τη φθορά του χρόνου...

ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΤΑΜΩΜΑ..


ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ στις 26 Ιουλίου στον Παλιό Παντελεήμονα





Η μικτή χορωδία ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα θα παρουσιάσει τοπικά παραδοσιακά τραγούδια στις 26 Ιουλίου 2012 το βράδυ (μετά το πέρας του Εσπερινού) στην κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού του Παλιού Παντελεήμονα Πιερίας. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του τριήμερου ανταμώματος των απανταχού Παντελεημονιτών. Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!
Το Δ.Σ.

Γιατί τόσο πολύ σας πειράζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Ναι είμαι ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής και...

http://realpieria.blogspot.gr/2012/07/emal.html?spref=fb

Σ ότι αφορά το παραπάνω θέμα (το λινκ είναι πάνω από την φωτογραφία) που έστειλε με email ένας αναγνώστης σχετικά με την Χρυσή Αυγή θα ήθελα να παραθέσω κάποιες διορθώσεις που ξεφεύγουν από τον φίλο που το έγραψε και κατά πόσο είναι αληθή τα στοιχειά ή όχι.
  1. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι 18 και όχι 21
  2. Ο κ.Μιχαλολιάκος είχε πει σε συνέντευξή του ότι ο κάθε βουλευτής θα αμείβεται με μισθό περίπου 1.800€. Όσα δηλαδή είναι ο μισθός ενός αντισυνταγματάρχη.
  3. Ο μισθός που βγαίνει 20.749€ (αν πράγματι ισχύει το νούμερο αυτό) έχει μέσα και έξοδα βενζίνης αυτοκινήτου, τηλέφωνα κινητά και σταθερά , αεροπορικά μεταφορικά για τους βουλευτές από τη επαρχία και διάφορα άλλα. Οπότε με απλά μαθηματικά που έχω μάθει στο σχολείο δεν είναι πραγματικό το ποσό που αναφέρεσαι ότι μένει μηνιαίως στο κόμμα
  4. Για τα συσσίτια που λες ότι θέλει κάρτα ανεργίας και Ελληνική ταυτότητα δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο. Το έχουν πει οι ίδιοι ότι γίνονται ΜΟΝΟ για Έλληνες και για αυτούς που το έχουν ανάγκη (εδώ κολλάει η κάρτα ανεργίας). Όσο για μια κάρτα Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι τέτοιο πρώτη φορά το διαβάζω από το δικό σου κείμενο. Ακόμη και να υπάρχει ΔΕΝ με ενοχλεί. Για το σχόλιο σου για καταγραφή του κόσμου…. καλύτερα ασχολίαστο (δεν θα αναλωθώ να μιλάω για θεωρίες συνωμοσίας όταν ξέρω ότι ΗΔΗ είμαι καταγεγραμμένος ΠΑΝΤΟΥ!!!)
  5. Το κόστος για τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής το υποθέτεις ή το γνωρίζεις; Και η απορία σου γιατί είναι μόνο για την Χρυσή Αυγή που είναι κόμμα από το 1992 και όχι για άλλα κόμματα όπως «Κόμμα Πειρατών Ελλάδας», «Κίνημα δεν πληρώνω», «Τυραννοκτόνοι», «Αξιοπρέπεια» και τόσα ακόμη που ξεπηδήσανε ξαφνικά. Που βρήκαν τα ίδια ποσά; (αν ισχύουν βέβαια)
  6. Θα συμφωνήσω με το ότι τα ΜΜΕ δεν τους ρώτησαν γι’αυτά που αναρωτιέσαι αλλά εδώ δεν τους ρώτησαν ούτε σχεδόν για τα προγράμματα τους. Και εγώ με την σειρά μου αναρωτιέμαι γιατί δεν κάλυψαν το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή διανείμει τρόφιμα σε Έλληνες που το έχουν ανάγκη αλλά κάλυψαν το φεστιβάλ μεταναστών του ΚΚΕ;
  7. Τελικά θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία. Γιατί τόσο πολύ όλους σας πειράζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Ναι είμαι ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής και τους παρακολουθώ -όχι έντονα- από το 1992 (όταν για πρώτη φορά στο σχολείο μου έφεραν ένα φυλλάδιο τους με θέμα την Μακεδονία). Οπότε αφήστε με να είμαι ένας «άμυαλος εθνικιστής φασίστας» όπως μας αποκαλούν οι περισσότεροι και ασχοληθείτε με το δικό σας κόμμα ο καθένας ξεχωριστά.. Θα ήθελα να ασχοληθείς με τον ίδιο ζήλο και να υπολογίσεις τι έχει κάνει και τι κάνει το κόμμα που ψήφισες. Αλλά δυστυχώς σε αυτή την χώρα έχουμε μάθει να κριτικάρουμε πάντα τους άλλους και να μην βλέπουμε τι κάνουν «οι δικοί μας»!!!
Υ.Γ. Ο λόγος που η απάντηση στο παραπάνω θέμα δίνεται μέσα από αυτό το blog και όχι στο άλλο, είναι γιατί στάλθηκε με email το παραπάνω κείμενο αλλά μάλλον θεώρησαν οι ιδιοκτήτες του ότι δεν έπρεπε να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Τελικά υπάρχει ελευθερία λόγου στο συγκεκριμένο blog;

Ένας προβληματισμένος κι όχι ...προβληματικός αναγνώστης που το όνομα μου είναι
Δημήτρης