PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ..!!


ΧΙΟΥΜΟΡ..!!!!


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ , ΟΕΟ?


ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ


Την έγκριση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία ειδικού σώματος, το οποίο θα αντιμετωπίσει τη λαθρεμπορία καυσίμων και τις παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει λάβει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι από το λαθρεμπόριο καυσίμων η Ελλάδα χάνει 5 δισ. ευρώ ετησίως, υπογραμμίζοντας επίσης ότι τεράστια είναι και τα ποσά που σπαταλώνται στις προμήθειες των νοσοκομείων, χωρίς νόμιμη αιτία.
Το ειδικό αυτό σώμα θα στελεχωθεί με τη διαδικασία του επείγοντος από ειδικούς σε διάφορους τομείς, δηλαδή από εφοριακούς, από ειδικούς στα συστήματα πληροφορικής, στη λογιστική και σε όποια άλλη ειδικότητα κρίνεται απαραίτητη.
Η υπηρεσία υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου.
Οι εμπνευστές της εκτιμούν ότι αν αυτή λειτουργήσει όπως την προγραμματίζουν, θα αποφέρει περί τα 10 δισ. μέχρι το τέλος του 2010.
Η υπηρεσία θα εστιάσει τη δράση της σε εστίες διαφθοράς στο Δημόσιο, όπως οι Πολεοδομίες, οι Εφορίες, τα Ταμεία κ.ά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2010 ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Έως την 31η Δεκεμβρίου 2009 θα πρέπει οι κάτοχοι των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών να προμηθευθούν από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ το ειδικό σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010.

Μετά από αυτή την προθεσμία, τα σήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τις Εφορίες. Παράλληλα, τα σήματα θα διατίθενται από τις Εφορίες σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του οχήματος ή το έχει απωλέσει ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος ΑΦΜ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
Επίσης, από τις Εφορίες θα διατίθεται το σήμα όταν η αγορά Ι.Χ. έγινε μετά την 1η Οκτωβρίου 2009 και δεν είναι τεχνικά δυνατό να αποσταλεί ειδοποιητήριο στον νέο κάτοχο.

Οι τράπεζες από τις οποιές διατίθενται τα σήματα είναι: Εθνική, Αlpha, Πειραιώς, Αγροτική, Εμπορική, Eurobank, Citibank, Marfin, Κύπρου, Γενική, Millenium, Attica, Aspis, Probank, Proton, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Παγκρήτια και οι Συνεταιριστικές Αχαΐας, Δράμας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηπείρου, Καρδίτσας, Πελοποννήσου, Λαμίας, Λέσβου-Λήμνου, Πιερίας, Σερρών και Χανίων.

Newsroom ΔΟΛ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

eurokinissi

Παραίτηση υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας, λίγο προτού ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για θέματα διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξε διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις (μετακινήσεις, παραμονές) αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας από τον υφυπουργό.
Ο κ. Ρόβλιας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ώστε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Ο υπουργός Επικρατείας βρήκε ανεπαρκείς τις εξηγήσεις του υφυπουργού, με αποτέλεσμα ο κ. Ρόβλιας να βρεθεί εκτός κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι ο κ. Ρόβλιας εξέφρασε προβληματισμό για τον τρόπο που έγινε η διαρροή εγγράφων από το γραφείο του, ωστόσο, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, υπέβαλε την παραίτησή του.



Newsroom ΔΟΛ

Παιχνίδια στους παιδικούς σταθμούς όλης της Πιερίας

Από τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων








Παιχνίδια στους παιδικούς σταθμούς όλης της Πιερίας χάρισε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Ο κ. Κουκοδήμος βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον παιδικό σταθμό του δήμου Κατερίνης στην οδό 19ης Μαΐου και συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Μέριμνας του δήμου κ. Καλλιόπη Τζουμέρκα-Μπατάλα διένειμε τα παιχνίδια στα μικρά παιδιά.

Η κ. Μπατάλα ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο για την πρωτοβουλία του αυτή να χαρίσει παιδικά παιχνίδια στους σταθμούς της Κατερίνης αλλά και όλης της Πιερίας, ευχόμενη εκ μέρους του Δ.Σ. του Οργανισμού και του προσωπικού των σταθμών καλές γιορτές.

Να σημειώσουμε πως η διανομή θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες σε όλους τους παιδικούς σταθμούς σε όλους τους δήμους της Πιερίας.

Η ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ



Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
Το 1992 το Συμβούλιο των Αρχηγών Κομμάτων υπό τον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή είχε χαράξει ως εθνική γραμμή στο Μακεδονικό ότι δεν δεχόμαστε την συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του σκοπιανού κράτους. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική διπλωματία έκανε ένα βήμα πίσω, προφανώς για να δείξουμε διαλλακτικότητα και για να βοηθήσουμε τα Σκόπια να κάνουν το ίδιο. Η κόκκινη γραμμή, λοιπόν, της Ελλάδος είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και με χρήση έναντι όλων των κρατών και των Διεθνών Οργανισμών.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτή η υποχώρηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα διπλωματικά οφέλη. Οι σκοπιανές κυβερνήσεις ασχέτως κομματικής προελεύσεως έχουν αποθρασυνθεί και ουδεμία διαλλακτικότητα επιδεικνύουν. Γι’ αυτό πιστεύω ότι όταν μία κόκκινη γραμμή δεν επιφέρει αποτελέσματα πρέπει να μετακινείται. Φυσικά προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω. Είναι καιρός να επανέλθουμε στην αρχική θέση μας, την οποία άλλωστε υποστηρίζει και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θυμίζω το Ψήφισμα δεκάδων μακεδονικών οργανώσεων και σωματείων από την Ελλάδα και την Ομογένεια, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στις 22-11-2009. Τα σωματεία αυτά, που εκφράζουν το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων Μακεδόνων, δηλώνουν ότι δεν δέχονται οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία και ζητούν από την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει στη διαπραγμάτευση τα ζητήματα της ονομασίας του έθνους, της υπηκοότητας και της γλώσσας.

Εξ άλλου υπάρχει και μία νέα σημαντική παράμετρος. Η Βουλγαρία δηλώνει δημοσίως ότι θα εμποδίσει για δικούς της λόγους την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Η κοινή αυτή θέση του Σοσιαλιστή Προέδρου Παρβάνοφ και του Κεντροδεξιού Πρωθυπουργού Μπορίσοφ ακούσθηκε προ ολίγων ημερών στη Βουλή της Σόφιας. Οι Βούλγαροι εξηγούν ότι τα Σκόπια πρέπει να σταματήσουν κάθε προκλητική και ανιστόρητη ενέργεια έναντι όλων των γειτόνων τους και αναφέρονται ειδικότερα σε προκλήσεις έναντι της Βουλγαρίας.

Κι ας μην ξεχνούμε την εσωτερική πίεση των Αλβανών της ΠΓΔΜ, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είτε μαζί με τους Σλάβους είτε μόνοι τους εμπνεόμενοι από την απόσχιση του Κοσσόβου. Ας επανακαθορίσουμε, λοιπόν, την κόκκινη γραμμή μας!

Κ.Χ. 9-12-2009

Συνάντηση της Βουλευτή Πιερίας Μαρίας Μίχου με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας




" Γίνονται βήματα υπεύθυνα με ειλικρίνεια και σοβαρότητα "

Για ζητήματα της επικαιρότητας, την πολιτική της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς αλλά και για τοπικά θέματα, συζήτησε η βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου σε γεύμα που παρέθεσε στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Πιερίας το Σάββατο το μεσημέρι, σε γνωστό μαγαζί της Κατερίνης. Σε χαλαρό και φιλικό κλίμα η Βουλευτής αντάλλαξε απόψεις με τους δημοσιογράφους για το ασφαλιστικό, την ανάγκη αλλαγής του φορολογικού συστήματος, ζητήματα που αφορούν την παιδεία αλλά και την υγεία, σε μια προσπάθεια όπως είπε να μπει η χώρα αλλά και η Πιερία σε ρυθμό ανάπτυξης.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ
Η κα Μίχου ευχαρίστησε αρχικά τους δημοσιογράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο που έχουν στην ανάδειξη των προβλημάτων του νομού. Επίσης δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει και μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης.
"Κάνουμε μια προσπάθεια ως κυβέρνηση ουσιαστική για την Ελλάδα αλλά και για τον τόπο μας. Ανοίξαμε πολλά θέματα, για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, το ασφαλιστικό, θέματα τα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να τα δούμε πάλι από την αρχή. Γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά και εμείς ότι υπάρχουν προβλήματα. Δουλεύουμε σοβαρά και υπεύθυνα. Εμείς θέλουμε να μας κρίνετε εκ του αποτελέσματος, θεωρώ όμως ότι τα βήματα γίνονται υπεύθυνα με ειλικρίνεια και σοβαρότητα".

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Σε ότι αφορά τα τοπικά ζητήματα η Βουλευτής εξέφρασε την εκτίμηση ότι προβλήματα τα οποία χρονίζουν θα προσπαθήσουμε να λυθούν και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους Βουλευτές. "Αναδεικνύουμε τα προβλήματα όπως είδατε και εσείς, και σε πολλά μας βοηθάτε να τα αναδείξουμε ακόμη περισσότερο" σημείωσε η κα Μίχου.

Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ένστασης που κατατέθηκε από τον κ.Τσιτλακίδη λέγοντας πως το αποτέλεσμα τόσο από την Νομαρχία όσο και από το Πρωτοδικείο ήταν αυτό που μ΄ ανέδειξε Βουλευτή Πιερίας. "Φυσικά είχε δικαίωμα να κάνει την ένσταση του θα περιμένει το αποτέλεσμα από το εκλογοδικείο και ότι άλλο πέραν αυτού είναι αβάσιμο και προσωπικά δεν το αποδέχομαι" .

Ο Διευθυντής της ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Ουρολογίας κ. Ν.ΠΑΡΔΑΛΙΔΗΣ στην Κατερίνη προχθές στην Σχολή Γονέων Κατερίνης.






Ο κ. Παρδαλίδης – ένας από τρείς Πανελλήνια – χειρούργος Ιατρός Ρομποτικής Ουρολογίας παρουσίασε στους ακροατές της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την εξέλιξη της νέας Ρομποτικής Τεχνολογίας και το μέλλον αυτής η οποία ήδη εφαρμόζεται από το 2006 στην Ελλάδα. Στην παρουσίαση αυτή έδειξε με video πώς γίνεται η επέμβαση ανώδυνα, αναίμακτα και προπαντός αποτελεσματικά εκπλήτωντας τους ακροατές με τις εξελίξεις αυτές στην χειρουργική. Τόνισε δε ότι στη χώρα μας έρχονται πολλοί ασθενείς από άλλες χώρες για να

Πραγματοποιήσουν επέμβάσεις με το νέο Ρομποτικό χειρουργικό σύστημα Da Vinci



Τι είναι όμως η Ενδοσκοπική-Ρομποτική Ουρολογία;



Είναι η διενέργεια της χειρουργικής επέμβασης είτε μέσω της φυσιολογικής οδού (ουρήθρα), είτε μέσω μικρών οπών-χωρίς τομή-με σκοπό τη γρήγορη επάνοδο στη φυσιολογική δραστηριότητα, το μικρό χρόνο νοσηλείας και ελάχιστο πόνο μετά την επέμβαση. Όσον αφορά τη Ρομποτική χειρουργική είναι μία προηγμένης τεχνολογίας λαπαροσκοπική μέθοδος όπου τα λαπαροσκοπικά εργαλεία κινούνται με απόλυτη σταθερότητα και ακρίβεια από σύστημα ρομποτικών βραχιόνων που κινεί με ειδικά χειριστήρια ο χειρουργός.





Καρκίνος του προστάτη



Ο προστάτης είναι ένας αδένας του ανδρικού ουροποιητικού συστήματος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και μπροστά από το ορθό. Έχει μέγεθος κάστανου, περιβάλλει την ουρήθρα (ο σωλήνας που αδειάζει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη) και παράγει ειδικό υγρό που εμπλουτίζει το σπέρμα.

Μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις του προστάτη είναι ο σχηματισμός κακοήθων κυττάρων στο εσωτερικό του (καρκίνος του προστάτη). Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνες η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου θα διαγνωσθεί στο 15% περίπου του ελληνικού ανδρικού πληθυσμού κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς θεραπείας του. Επειδή δεν εμφανίζει πρώιμα συμπτώματα είναι σημαντικό όλοι οι άντρες άνω των 45 να εξετάζονται από τον ΟΥΡΟΛΟΓΟ τους, μία φορά ετησίως.

Μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μορφές θεραπείας του προστατικού καρκίνου είναι η χειρουργική αφαίρεση του οργάνου, γνωστή ως ριζική προστατεκτομή.

Μία από τις πιο γνωστές μεθόδους προστατεκτομής έως σήμερα είναι η κλασσική ανοικτή χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως προκαλεί συνήθως μεγάλη απώλεια αίματος, παράταση του χρόνου ανάρρωσης και επιστροφής στη φυσιολογική δραστηριότητα, πιθανότητα ακράτειας ούρων καθώς και στυτικής ανεπάρκειας.

Πλέον με τη βοήθεια του ρομποτικού συστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί ελάχιστα επεμβατικά η ριζική αφαίρεση του προστάτη. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει ένα υψηλής τεχνολογίας χειρουργικό σύστημα με βραχίονες το οποίο βοηθά τον χειρουργό να βλέπει ζωτικά ανατομικά σημεία πιο καθαρά και να πραγματοποιεί μία χειρουργική επέμβαση με απόλυτη ακρίβεια. Το σύστημα Da Vinci αυξάνει τις χειρουργικές δυνατότητες επιτρέποντας την πραγματοποίηση πολύπλοκων και λεπτών επεμβάσεων διαμέσου μικρών οπών. Σε αυτό βοηθά και η δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 15 φορές που προσφέρει το σύστημα με την τρισδιάστατη (στερεοσκοπική) όραση.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου Da Vinci είναι τα εξής:



- Επέμβαση χωρίς τομές.

- Μικρός χρόνος νοσηλείας (24ώρες).

- Ελάχιστος πόνος.

- Μειωμένη πιθανότητα λοίμωξης.

- Ελάχιστη απώλεια αίματος και μηδενική μετάγγιση.

- Γρήγορη ανάρρωση από την επέμβαση.

- Γρήγορη επιστροφή στη φυσιολογική δραστηριότητα.

- Ισάξιο ογκολογικό αποτέλεσμα με αυτό της κλασικής χειρουργικής.

- Εγκράτεια ούρων.

- Διατήρηση στυτικής ικανότητας.

Καρκίνος της ουροδόχου κύστεως;



O καρκίνος της ουροδόχου κύστεως αποτελεί το 3% όλων των κακοηθειών και είναι από τους συχνότερους όγκους στην Ουρολογία.

Διακρίνεται σε επιφανειακό, διηθητικό όταν έχει προχωρήσει στο μυικό τοίχωμα της ουροδόχου κύστεως και μεταστατικό όταν έχει προχωρήσει εκτός της ουροδόχου κύστεως (σπλάχνα, οστά).

Στη περίπτωση που ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως είναι επιθετικός δηλαδή υψηλής κακοήθειας ή διηθητικός, η προτιμητέα μέθοδος αντιμετώπισης είναι η ριζική χειρουργική αφαίρεση.



Ποια είναι τα συμπτώματα;



Το σημαντικότερο και συχνότερο σύμπτωμα είναι η αιματουρία, δηλαδή η ανώδυνη εμφάνιση αίματος στα ούρα.

Στον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως η πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση έχει μεγάλη σημασία για την πρόγνωση. Για το λόγο αυτό κάθε αιματουρία καθώς και η εμφάνιση δυσουρικών ενοχλημάτων πρέπει να εξετάζονται αμέσως από ουρολόγο.



Πως αντιμετωπίζεται;



Η αντιμετώπιση του διηθητικού καρκίνου της ουροδόχου κύστεως περιλαμβάνει τη ριζική χειρουργική αφαίρεση του οργάνου (ουροδόχος κύστη) και δημιουργία νέας ουροδόχου κύστης στη θέση της παλαιάς.

Μέχρι σήμερα η αντιμετώπιση γινόταν με τη κλασσική ανοικτή χειρουργική, πραγματοποιώντας μία μεγάλου μήκους τομή στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα έντονο μετεγχειρητικό πόνο, μεγάλο χρόνο νοσηλείας, σημαντική απώλεια αίματος, κίνδυνο λοιμώξεων και καθυστερημένη επιστροφή στη φυσιολογική δραστηριότητα.

Τώρα, με τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας και συγκεκριμένα με τη ρομποτική χειρουργική είναι εφικτή η διενέργεια ριζικής αφαίρεσης της ουροδόχου κύστεως και δημιουργίας νέας ουροδόχου κύστης από σφαιρικό τμήμα εντέρου στη θέση της παλαιάς, διαμέσου πολύ μικρών οπών.

Η ρομποτική μέθοδος ήδη εφαρμόζεται από 3ετίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από την ομάδα του Δρ. Παρδαλίδη Νικόλαου με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ρομποτική αυτή μέθοδος πραγματοποιείται με επιτυχία σε ελάχιστα νοσοκομεία παγκοσμίως.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΕΦΡΟΥ



Ο καρκίνος του νεφρού αποτελεί το 3% όλων των κακοηθειών και εμφανίζεται συνήθως την 6η-7η δεκαετία της ζωής.

Παράγοντες κινδύνου που ενοχοποιούνται είναι κυρίως το κάπνισμα και η χρόνια έκθεση σε μέταλλα (κάδμιο,άσβεστος κ.α).

Στη πλειονότητα των περιπτώσεων διαδράμει ασυμπτωματικά και ανευρίσκεται τυχαία σε απεικονιστικό έλεγχο(υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία),ο οποίος γίνεται για άλλη αιτία. Μόνο το 10% των ασθενών εμφανίζει συμπτωματολογία (οσφυικό άλγος, αιματουρία και ψηλαφητή μάζα).

Η πρώιμη διάγνωση έχει μεγάλη αξία καθώς αυξάνεται η πιθανότητα θεραπείας από τη νόσο. Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι τα ποσοστά 5ετούς επιβίωσης (μετά από νεφρεκτομή) κυμαίνονται από 70-90%,όσον αφορά καρκίνους αρχικού σταδίου.

Η θεραπεία του νεφρικού καρκίνου είναι η χειρουργική αφαίρεση του πάσχοντος νεφρού (ριζική νεφρεκτομή).

Σήμερα, στα πλαίσια της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, η ριζική νεφρεκτομή εκτελείται λαπαροσκοπικά και ρομποτικά με εξίσου καλά ογκολογικά αποτελέσματα με αυτά της ανοιχτής επέμβασης. Η λαπαροσκοπική και η ρομποτική νεφρεκτομή είναι πλέον καθιερωμένες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του νεφρικού καρκίνου και προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στον ασθενή, όπως λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, μικρότερο χρόνο νοσηλείας και γρηγορότερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες σε σχέση με την ανοιχτή επέμβαση.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης στην εκπομπή ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ




Την Τετάρτη στις 3 μ.μ.

Στην εκπομπή ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ευγένιος Ολύμπιος στη ΔΙΟΝ ΤV, προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης.
Το θέμα της ενότητας που θα παρουσιασθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009, στις 3 μ.μ., είναι σχετικό με τις αντιδράσεις από την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού, τις επιπτώσεις από την απόφαση αυτή, καθώς και για τις δραστηριότητες του συλλόγου.
Στην εκπομπή θα πάρουν μέρος οι: Ρέντζος Σταμάτης – πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, Αλέξανδρος Γκάσιος – Δασολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη θηραματοπονία, επιστημονικός συνεργάτης του Κ..Σ. Κατερίνης και ο Μόσχος Γιαλένιος – έμπορος ειδών κυνηγιού.

ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ (10-12-2009) ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.


ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΓΡΕΙΝΤΕΡ, ΔΥΟ ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ...

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΤΑ "ΣΚΙ" ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ..!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Οδηγίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!»


Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Οδηγίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!»


Ονόματα προσκεκλημένων


ΤΑΣΟΣ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ
Κτηνίατρος Δ/νσης Κτηνιατρικής Ν. Πιερίας

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΡΚΙΩΤΗΣ
Μέλος Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Πιερίας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΜΨΕΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Ν. Πιερίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Πρόεδρος Λέσχης Μαγείρων Ν. Πιερίας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΥΡΑΝΙΔΗΣ
Ιδιοκτήτης Πτηνοτροφείων “Συρανίδη”

ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΖΙΟΣ
Παραγωγός λαϊκής αγοράς

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η επόμενη μέρα ξημερώνει Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Η επόμενη μέρα ξημερώνει

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
www.konstandaras.gr

Το ότι η «επόμενη μέρα» θα ξημέρωνε και δεν θα ήταν και τόσο καλή για τη Νέα Δημοκρατία ήταν σίγουρο, ωστόσο καθυστέρησε λίγο με αποτέλεσμα ν αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί και να ΜΗ γινόταν το …κακό ξημέρωμα.

“Too good to be true” λέει η αμερικάνικη παροιμία. Πολύ καλό για νάναι αληθινό δηλαδή. Κι έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής, 13 Δεκεμβρίου, ο Αντώνης Σαμαράς πήρε στο τηλέφωνο τη Ντόρα Μπακογιάννη και της προσέφερε το «χαρτοφυλάκιο» της σκιώδους υπουργού Πολιτισμού.

Για να είμαι ακριβής, δεν ξέρω αν της πρότεινε το «Πολιτισμού» ή κάτι σαν «Παιδείας και Πολιτισμού» γιατί εκεί, διχάζονται οι γνώμες και οι απόψεις. Δεν το γνωρίζω. Δεν άκουγα την ώρα που της το έλεγε.

Το βέβαιο είναι ότι πριν από τη Ντόρα, είχε μιλήσει με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που ανέλαβε τον τομέα Εξωτερικών, τον Χρήστο Ζώη ( Εσωτερικών) και τον Κώστα Τασούλα ( Άμυνας). Προηγουμένως, είχε κοιταχτεί πολλή ώρα στον καθρέφτη και είχε αναθέσει τον τομέα Οικονομικών στον …εαυτό του.

Το ήξερε ότι η Ντόρα θα του το …πέταγε στα μούτρα το «Πολιτισμού»; Δεν το ήξερε; Το φανταζόταν; Το φοβόταν; Ή το επεδίωκε; Δεν έχω ιδέα. Αυτό όμως ακριβώς έγινε.

«Ευχαριστώ Αντώνη αλλά υπάρχουν αρκετοί νεότεροι βουλευτές γι αυτό το πόστο. Δεν θα πάρω» είναι οι ελάχιστες πληροφορίες που «διέρρευσαν» για την απάντησή της. Σκυθρώπιασε ο Σαμαράς; Ζάρωσε το μέτωπό του; Μειδίασε; Έσκασε στα γέλια; Ούτε αυτό το γνωρίζω. Το βέβαιο είναι ότι συνέχισε να τηλεφωνεί, παίρνοντας Δένδια, Χατζιδάκι, Σταικούρα, Καράογλου, Βρούτση οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν δεόντως , αποδεχόμενοι τον …διορισμό.
Δεν ξέρω αν συνειδητοποίησαν αμέσως ότι πρόκειται για θέσεις «σκιωδών» υπουργών και όχι πραγματικών. Θα σας γελάσω. Το θέμα της –ας πούμε- σκιώδους Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης το έχουν αναγάγει σε πολύ σημαντικό ώστε να το περιγελάμε. Αλλά εδώ που τα λέμε, έτσι θέλουν να το κάνουν, έτσι το κάνουν. Υπάρχουν άλλωστε τόσοι και τόσες που το περίμεναν πως και πως αυτό το τηλεφώνημα με τον «διορισμό» τους ως…σκιών! Κι ακόμα το περιμένουν.

Η Ντόρα είπε όχι. Και 3-4 ώρες αργότερα, διαπιστώνοντας – πάντα με τη γνωστή καθυστέρηση- ότι η πλευρά Σαμαρά «έπαιζε μπάλα» μόνη της προωθώντας ό,τι ήθελε στα ήδη διαμορφωμένα πρόθυμα και γνωστά παπαγαλάκια, έστειλε το μήνυμα με την …υπογραφή « κύκλων» : Ας τα αφήσει αυτά ο κύριος Σαμαράς. Αυτά είναι «τεχνάσματα».

Δυστυχώς, οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι ΠΟΛΥ χειρότερες. Αν την Κυριακή οι «συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη» μιλούσαν για «τεχνάσματα του κ. Σαμαρά», τώρα έχουν ήδη βάλει κάτω το Λεξικό του Μπαμπινιώτη και αναζητούν κι άλλες , το ίδιο «κομψές» λέξεις για να χαρακτηρίζουν τις ενέργειες Σαμαρά.
Μέχρι να τελειώσουν οι λέξεις. Και ν αρχίσουν οι πράξεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
Βουλευτής Ν. Πιερίας-ΠΑΣΟΚ





Μετά από επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φραουλοπαραγωγών Σβορώνου νομού Πιερίας προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και κοινοποίηση προς τον βουλευτή κ. Γιάννη Αμοιρίδη για « Αποζημιώσεις λόγω ακαρπίας φράουλας» ο βουλευτής έκανε Αναφορά – Ερώτηση σύμφωνα με το άρθρο 125 του κανονισμού της Βουλής προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια του από 14 Μαΐου 2009 εγγράφου μας, το οποίο και σας επισυνάπτουμε επανερχόμαστε στο θέμα των αποζημιώσεων λόγω της ακαρπίας στην παραγωγή της φράουλας του Ν. Πιερίας.

Μετά από τις δηλώσεις ζημιών που έγιναν από τους φραουλοπαραγωγούς του Ν. Πιερίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις καλλιέργειες τόσο από τους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΝΑ Πιερίας, όσο και από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης. Διαπιστώθηκε πως η ζημία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανέρχεται στο 80% της παραγωγής.

Ζητούμε η εν λόγω ζημία να ενταχθεί κατ΄ εξαίρεση στις αποζημιώσεις ακαρπίας φράουλας του 2009, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .

Ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση του αιτήματός μας και παρακαλούμε για τις περαιτέρω ενέργειες.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Μεγάλη επιτυχία του Νομάρχη Πιερίας στην Επιτροπή των Περιφερειών η ανάληψη σύνταξης της γνωμοδότησης για την ένταξη Κροατίας, Π.Γ.Δ.Μ. και Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ο Νομάρχης Πιερίας εισηγητής για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην Επιτροπή των Περιφερειών
Την εισήγηση για μια στρατηγικής σημασίας Γνωμοδότηση που αφορά στις Υποψήφιες προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρες, την Κροατία, την Π.Γ.Δ.Μ (Σκόπια) και την Τουρκία, ανέλαβε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών, στην εκτός έδρας Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων (RELEX) που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2009, στην πόλη Χέλσινμπόργκ της Σουηδίας.
H επιλογή του κ. Παπαστεργίου από τα μέλη της RELEX ως εισηγητή και συντάκτη της συγκεκριμένης γνωμοδότησης αποτελεί μια μεγάλη προσωπική επιτυχία για ένα σημαντικό ζήτημα που άπτεται και των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας.
Το κείμενο που θα συντάξει ο κ. Παπαστεργίου θα κατατεθεί την άνοιξη του 2010 και θα αποτυπώσει την άποψη της Επιτροπής των Περιφερειών για την πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ των υποψηφίων χωρών και γειτόνων μας, με κεντρικό σημείο αναφοράς το σχετικό πακέτο Εκθέσεων για την Διεύρυνση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο.
Ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά με την επιλογή του ως εισηγητή: « Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που οι συνάδελφοι στην Επιτροπή με επέλεξαν ως εισηγητή της συγκεκριμένης γνωμοδότησης για ένα ζήτημα που έχει τεράστια εθνική σημασία για μας. Από το 2006 μέχρι σήμερα που είμαι μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη FYROM, όσον αφορά τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, καθώς και της Ευρωμεσογειακής Ένωσης (ARLEM), μοναδικό μου μέλημα είναι να εκπροσωπώ επαξίως την Πιερία και την Ελλάδα. Έχοντας πλέον εμπειρία τριών ετών διαπιστώνω πόσο χρήσιμη μπορεί να αποδεικνύεται αυτή η δράση και η συμμετοχή μου, γεγονός που αυξάνει ταυτόχρονα και το μέγεθος της ευθύνης».

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ..!!

Μια έφηβη από το Χονγκ Κονγκ που προσπάθησε να δημοπρατήσει την... παρθενιά της μέσω του διαδικτύου για να μαζέψει χρήματα για τα Χριστούγεννα βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας.   

Το κορίτσι δημοσίευσε μια αγγελία σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης εφήβων λέγοντας ότι χρειάζεται επειγόντως χρήματα και έλαβε πολλές προσφορές, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν ύψους 60.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περί τα 7000 ευρώ).   

Ωστόσο, η αστυνομία προειδοποίησε ότι τόσο το κορίτσι όσο και αυτός που προσέφερε τα χρήματα μπορεί να διωχθούν ποινικά. Μάλιστα η αστυνομία στην ιστοσελίδα μια προειδοποίηση που αναφέρει: "Μην πουλάτε το κορμί σας για χρήματα. Τα ραντεβού με ανταλλάγματα θα βάλουν φραγμό στο μέλλον σας".   

Το κορίτσι δημοσίευσε την αγγελία στις 9 Δεκεμβρίου λέγοντας ότι είναι έφηβη και έθετε ως αρχική τιμή προσφοράς τα 10.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ. Περίπου 100 άτομα ανταποκρίθηκαν στην αγγελία - ορισμένοι ζητώντας να δουν φωτογραφίες της ανήλικης. Η υψηλότερη προσφορά προερχόταν από ένα άτομο με το ψευδώνυμο "Υστερικός".
www.nooz.gr

ΨΝΠΟ -ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

Την αναβολή του θέματος για τις διεκδικήσεις που εγείρει η Μητρόπολη σε σχέση με τις εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Η απόφαση για αναβολή ελήφθη, με το σκεπτικό ότι πέραν της επιστολής δεν προσκομίζεται κανένα άλλο στοιχείο που να περιγράφει με σαφήνεια αυτές τις διεκδικήσεις. Παρόντα στη συνεδρίαση και μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τα οποία διευκρίνισαν ότι οι χάρτες που ζήτησε ο Δήμαρχος, όπου θα περιγράφονται με ακρίβεια οι χώροι που διεκδικεί, δεν έχουν περιέλθει ακόμη στη κατοχή τους, παρότι ζητήθηκαν από τη Διοίκηση του ΨΝΠΟ.

Στα «ορεινά» ο Καραμανλής στην Κ.Ο.


Στα «ορεινά» ο Καραμανλής
Τις πίσω θέσεις της αίθουσας Γερουσίας της Βουλής, στην οποία συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, επέλεξε για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε πιο κοντά στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, και αντέδρασε με ένα μάλλον αμήχανο χαμόγελο, στην εγκωμιαστική αναφορά στο όνομά του, από τον απερχόμενο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος και άνοιξε τις εργασίες της συνεδρίασης με ομιλία του.
www.parapolitika.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ

Σαμαράς: Ο κόσμος βαρέθηκε τις ατάκες
Σαμαράς: Ο κόσμος βαρέθηκε τις ατάκες
Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Παράταξης, ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ένα πλέγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, στην επερχόμενη κοινοβουλευτική αντιπαράθεσή τους, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2010. «Δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε φραστικές αντιπαραθέσεις, αλλά να μπούμε στην ουσία των πραγμάτων. Ο κόσμος βαρέθηκε τις ατάκες. Θέλει αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε ανεπαρκή τη χθεσινοβραδινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, για την υπέρβαση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εύχεται να αποτύχει η Κυβέρνηση, ώστε να μην χρειαστεί να κυβερνήσει πάνω σε ερείπια, και ζήτησε από τους βουλευτές της Παράταξης να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο διεθνής Τύπος για τις εξαγγελίες Παπανδρέου
Eάν αφήσουν την Ελλάδα να «τα βγάλει πέρα» μόνη της ή να απευθυνθεί για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αφήσουν ...
«Απογοητευτική» χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η δεσμίδα μέτρων που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός για πάταξη της διαφθοράς και αυστηρό έλεγχο των δημόσιων δαπανών. Σύμφωνα με τους The New York Times, η χρηματοοικονομική κρίση της Ελλάδας αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μαζί με την αξιοπιστία της Ελλάδας διακυβεύεται και η αξιοπιστία του ευρώ. Εάν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι σπεύσουν να συνδράμουν την Ελλάδα -το οποίο δεν έχουν πράξει μέχρι στιγμής- η αντίδρασή τους θα ερμηνευτεί ως επιβράβευση της «κακής διαγωγής», υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα.