PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Τοποθέτηση του βουλευτή Κ.Κουκοδήμου ΓΙΑ τους Μεσογειακούς Αγώνες

Τοποθέτηση του βουλευτή Κ.Κουκοδήμου σε επερώτηση που κατατέθηκε από τη Ν.Δ. για την καθυστέρηση των έργων που αφορούν τους Μεσογειακούς Αγώνες στο Βόλο
Το θέμα της καθυστέρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων παρεμβάσεων και έργων υποδομής για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο απασχόλησε τη Βουλή των Ελλήνων μετά από επερώτηση που κατέθεσαν ο Τομεάρχης Αθλητισμού Κ.Κουκοδήμος και βουλευτές της Ν.Δ.

Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή ο κ. Κουκοδήμος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αθλητικής διοργάνωσης, στην ανάγκη υποστήριξης των αθλητών που συμμετέχουν σε αυτή αλλά κύρια στη στήριξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας αλλά και της Πιερίας που λόγω των Τεμπών πληρώνουν το κόστος οικονομικό-κοινωνικό και τουριστικό επίπεδο.

Ο κ. Κουκοδήμος στην τοποθέτησή του στη Βουλή επεσήμανε μεταξύ άλλων: « Κύριε Πρόεδρε, ο ομιλών επί δεκαέξι χρόνια μέλος της Εθνικής Ομάδας μετείχε τέσσερις φορές σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Θέλω να διαβεβαιώσω το Σώμα ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται παγκοσμίως. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα, οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση.

Όπως είπε πριν, ο συνάδελφος, είναι μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν περίπου επτάμιση χιλιάδες αθλητές. Είναι μια διοργάνωση η οποία μαζί με τους φορείς οι οποίοι συμμετέχουν, προπονητές, παράγοντες αλλά και όσους θα παρακολουθήσουν τους αγώνες ξεπερνάνε σε αριθμό τους διακόσιους πενήντα χιλιάδες. Σκεφθείτε ότι σε είκοσι μέρες μέσα ο Βόλος και η Λάρισα αλλά και η Καρδίτσα θα έχουν επισκέψεις από όλη τη Λεκάνη της Μεσογείου πάνω από διακόσιες πενήντα χιλιάδες κόσμο. Και σκεφθείτε τι ανάπτυξη και τι ώθηση θα δώσει στον τομέα αυτόν και ειδικά στον τουρισμό, όταν μάλιστα η περιοχή της Λάρισας, του Βόλου αλλά και της Πιερίας –που ενώ η Πιερία δεν συμμετέχει στους Μεσογειακούς Αγώνες, αν και ήταν δικό μου αίτημα στον τέως Υφυπουργό να συμπεριληφθεί και η Πιερία μέσα, να γίνει κάποιο αγώνισμα και στην Πιερία- αυτές οι περιοχές αυτή τη στιγμή πλήττονται τουριστικά και το ξέρετε, κύριε Υφυπουργέ, από τα Τέμπη.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα τεράστιο πρόβλημα. Ελπίζω ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές, κύριε Υφυπουργέ, παρά την οικονομική κρίση. Θα έλεγα δε πολύ περισσότερο ότι είναι κρίμα και άδικο να κόβουμε από τα πιο ενεργά κομμάτια της οικονομικής ζωής του τόπου που είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κόψουμε λεφτά από τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Απεναντίας θα έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες γιατί ακόμα και μέχρι σήμερα συζητάνε για τους Μεσογειακούς Αγώνες που κάναμε το 1991 στην Αθήνα.

Μέσα από αυτούς τους Μεσογειακούς Αγώνες να σας πω δε ότι ξεπήδησαν πάρα πολλοί νέοι Έλληνες αθλητές. Μέσα σε αυτούς ήμουνα και εγώ. Δημιουργήθηκε η φουρνιά των αθλητών εκείνων, η οποία μέχρι και σήμερα διεκδικεί μετάλλια σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Άρα, λοιπόν, δεν μιλάμε μόνο για το οικονομικό κομμάτι, ξεχνάμε τον άμεσο παράγοντα που είναι ο αθλητής. Θα πρέπει, πάση θυσία, να στηρίξουμε αυτή τη διοργάνωση, να συνεχίσουμε γιατί στο κράτος υπάρχει συνέχεια και πρέπει να υπάρχει συνέχεια.

Θεωρώ ότι συμφωνούν όλοι οι συνάδελφοι, θα πρέπει και μέσω της Επιτροπής Αθλητισμού η οποία συστήθηκε πρόσφατα να περάσουν όλα αυτά τα θέματα μέσα από την Επιτροπή αυτή και να συζητηθούν εκτενέστερα από όλους τους συναδέλφους.

Με λύπη μου, βέβαια, θα σας πω και ως Τομεάρχης αθλητισμού ότι στο διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα στον αθλητισμό. Εύχομαι να μην ακολουθηθεί η ίδια πρακτική και για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σημαντική επιτυχία του Νομάρχη Πιερίας

Σημαντική επιτυχία του Νομάρχη Πιερίας η ομόφωνη εκλογή του από τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών

Στην προεδρία της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ) της Επιτροπής των Περιφερειών ο Νομάρχης Πιερίας


Ομόφωνα εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ) της Επιτροπής των Περιφερειών ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια της 83ης Συνόδου της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2010 στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία του Νομάρχη Πιερίας που είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης συμμετοχής και εμπειρίας του στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αναγνώρισης της δράσης του από τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών. Η θητεία του Νομάρχη στην προεδρία του θεσμικού οργάνου της Επιτροπής των Περιφερειών είναι για 2,5 χρόνια έως το 2012.Η Επιτροπή ΝΑΤ εξετάζει και γνωμοδοτεί για πολύ σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την κοινή γεωργική πολιτική και αγροτική ανάπτυξη, την αλιεία, την παραγωγή ειδών διατροφής, τη θαλάσσια πολιτική, τη δημόσια υγεία, την προστασία των καταναλωτών, τη δασοκομία, την πολιτική προστασία και τον τουρισμό. Η ΝΑΤ λαμβάνοντας υπόψη της τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και τις καίριες προτεραιότητες που προσδιορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει να ενισχύσει τη συνεργασία της με τα άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και με τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές και εθνικές ενώσεις των τοπικών και περιφερειακών αρχών, ώστε να ενισχυθεί η επίδραση των γνωμοδοτήσεων της Επιτροπής των Περιφερειών.
Ο Νομάρχης δήλωσε σχετικά: « Είναι μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά, αλλά και για την Πιερία η ομόφωνη εκλογή μου στην προεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία έχει αρμοδιότητα σε θεματικές όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η αλιεία, η θαλάσσια πολιτική. Θεματικές που έχουν τεράστια σημασία για το Νομό μας και για την Ελλάδα γενικότερα.
Η ως τώρα εμπειρία μου από τη συμμετοχή σε αυτά τα θεσμικά όργανα είναι ότι αν αντιμετωπίζουμε εμείς οι Έλληνες την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμμετοχή μας σε αυτή ως κάτι δεδομένο, στατικό και τυπικό, χάνουμε ευκαιρίες και διαμαρτυρόμαστε για την απώλεια τους. Αντίθετα όταν δίνουμε δυναμικό παρών και αγωνιζόμαστε μέσα στο πλαίσιο των οργάνων της, έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάζουμε καθοριστικά τις εξελίξεις. Αυτό προτίθεμαι να κάνω και από τη νέα θέση ευθύνης, προκειμένου να είμαι χρήσιμος στην Πιερία και την Ελλάδα».
Να σημειωθεί ότι ο Νομάρχης Πιερίας συμμετέχει και στην Επιτροπή CIVEX που ασχολείται με ζητήματα όπως οι εξωτερικές υποθέσεις, η ιθαγένεια, η μετανάστευση και η αποκέντρωση.Η Επιτροπή των Περιφερειών

Η Επιτροπή των Περιφερειών συγκροτείται από 354 μέλη από 27 χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης και αποτελεί ένα θεσμικό όργανο με ενισχυμένες εξουσίες. Τα μέλη της είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των δημοτικών ή περιφερειακών αρχών, όπως αρχηγοί περιφερειακών κυβερνήσεων, νομάρχες ή δήμαρχοι πόλεων. Τα μέλη της επιλέγονται από τις κυβερνήσεις της Ε.Ε., αλλά επιτελούν το έργο τους με απόλυτη πολιτική ανεξαρτησία Διορίζονται από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τετραετή περίοδο και η θητεία τους μπορεί να ανανεωθεί.

Η γνώμη της Επιτροπής των Περιφερειών είναι υποχρεωτικό να ζητείται πριν τη λήψη αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για θέματα όπως η περιφερειακή πολιτική, το περιβάλλον, η εκπαίδευση και οι μεταφορές, τα οποία όλα αφορούν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο ζητούν τη γνώμη της Επιτροπής των Περιφερειών για θέματα που αφορούν άμεσα τις αρχές τοπικής ή περιφερειακής αυτοδιοίκησης ή οποτεδήποτε το κρίνουν σκόπιμο. Από την πλευρά της, η Επιτροπή των Περιφερειών έχει το δικαίωμα να εκδίδει γνωμοδοτήσεις ιδίας πρωτοβουλίας τις οποίες διαβιβάζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Συμβούλιο και στο Κοινοβούλιο.

Τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών συμμετέχουν σε έξι ειδικευμένες Επιτροπές, αποστολή των οποίων είναι η προετοιμασία των συνόδων της Ολομέλειας.

Οι Επιτροπές αυτές είναι οι εξής:

Η Επιτροπή «Πολιτική Εδαφικής Συνοχής» (COTER), η Επιτροπή «Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική» (ECOS), η Επιτροπή «Πολιτισμός, Παιδεία και Έρευνα» (EDUC), η Επιτροπή «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ), η Επιτροπή «Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια (ENVE) και η Επιτροπή «Ιθαγένεια, Διακυβέρνηση, Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις» (CIVEX).

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ...
ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ή ...ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΕΩΝ...!

Παρέμβαση Θανάση Παπαγεωργίου

Παρέμβαση Θανάση Παπαγεωργίου για την ενίσχυση του Φ.Σ. «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης»Επιστολές σε Υπ. Υγείας και Εργασίας για έκτακτη ενίσχυση και προώθηση προγραμμάτωνΜε επιστολές του προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου ζητά την οικονομική ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» καθώς και την προώθηση και έγκαιρη ένταξη πρότασης του Σωματείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» - «Παρεμβάσεις υπέρ ευπαθών κοινωνικά ομάδων» με το οποίο εξασφαλίζει την λειτουργία δομών που σκοπό έχουν την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη ατόμων με αναπηρία και κυρίως νέων.

Η Πιερία δεν ευτύχισε να έχει έναν κρατικό φορέα κοινωνικής μέριμνας, αρωγής και κατάρτισης για τα άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων. Το κενό αυτό καλύπτει, χρόνια τώρα με επιτυχία, το Φ.Σ. «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» χάρις στην επιδεξιότητα, το μεράκι, την θέληση και την επιμονή του Διοικητικού Συμβουλίου, των εργαζόμενων, των μελών και των γονέων ΑμεΑ.

Οι διάφοροι φορείς, αλλά και οι πολίτες της Πιερίας έχουν αγκαλιάσει την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα του Σωματείου. Παρ’ όλα αυτά η φετινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα και οι προβλέψεις δεν είναι θετικές.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου η έκτακτη χρηματοδότηση είναι ζωτικής σημασίας για την συνέχιση λειτουργίας των δομών που υποστηρίζονται από το Φ.Σ. «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης». Οι καθυστερήσεις έναρξης προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτήσεων έχουν φέρει το Σωματείο σε οριακό σημείο αφού δεν μπορεί πλέον να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων και τα πάγια έξοδα λειτουργίας του.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ Η "ΜΕΡΙΜΝΑ" ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ...?

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου
Σας ενημερώνουμε ότι ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση στην Πιερία και τις προτάσεις του για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στο νομό μας.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή, στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Υπερχείλιση του Πηνειού

Σε 10.000 ανέρχονται τα στρέμματα που έχουν κατακλυστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του Πηνειού τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευθυντής της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τρικάλων Αναστάσιος Γκούτσιας.


Καταγγελία για κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας

Aίσθηση προκαλεί καταγγελία για κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, την οποία φέρεται να έκανε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις Γάλλου βουλευτή, η Christine Lagarde, σε κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση, κατήγγειλε ότι έξι χρηματοοικονομικά ιδρύματα προέβησαν σε κερδοσκοπικές κινήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι και τα έξι ιδρύματα είναι αγγλοσαξονικής προέλευσης και έχουν εντοπιστεί.
Η ίδια είπε επίσης ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι υπέρ της ανάληψης ενός συμβουλευτικού ρόλου εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η συνδρομή του δεν θα χρειαστεί.

ΦΘΗΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Στην συγκράτηση της δαπάνης για τα φάρμακα, που είχε εκτροχιαστεί την τελευταία 5ετία, ελπίζει η κυβέρνηση με την ανατιμολόγηση 6.500 φαρμάκων. Είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το τέλος του Φλεβάρη.

Περαιτέρω μείωση κατά 5% των αποδοχών στο δημόσιο

Στις 7 Μαρτίου οι Βρυξέλλες θα έχουν λάβει το πρώτο ενημερωτικό σημείωμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Νωρίτερα, η κυβέρνηση θα έχει παρουσιάσει τα πρόσθετα μέτρα που εδώ και λίγες μέρες ζητούν επιτακτικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( Ε.Ε) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ( ΕκΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ( ΔΝΤ).

Όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που συνήλθε υπό τον Πρωθυπουργό και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, αν είναι να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, δηλαδή να εμφανισθούν ως επιλογή της κυβέρνησης και όχι ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η Ε.Ε.

Έτσι θα είναι ηπιότερα και θα θέτουν εκτός την περικοπή του 14ου μισθού σε 550.000 δημοσίους υπαλλήλους , για τον οποίο πιέζει η Κομισιόν και το ΔΝΤ και απεύχεται η ελληνική κυβέρνηση.

Έτσι το νέο πακέτο μέτρων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνει:

*Περαιτέρω μείωση κατά 5% των αποδοχών στο δημόσιο,

* Πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις,

*Αύξηση του ΦΠΑ κατά 1-3 μονάδες με καθιέρωση συντελεστή πολυτελείας,

* Νέες αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο απασχόλησε επίσης η συνεχής αύξηση του κόστους δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο αλλά και η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη συρρίκνωση που σημείωσε το ελληνικό ΑΕΠ το 2009.


Πηγή: Ισοτιμία

Θα πρόκειται για σκάνδαλο

Θα πρόκειται για σκάνδαλο, εάν αποδειχθεί ότι τράπεζες έχουν βοηθήσει την Ελλάδα να αποκρύψει το πραγματικό ύψος του ελλείμματος της, είπε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων της χώρας, λέγοντας ότι η Ελλάδα παραποιούσε τα στατιστικά για χρόνια.

Η ΝΔ ...ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ


Την εκδοχή ότι η ΝΔ «χτυπά την καμπάνα» στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, ωστόσο «συνεχίζει να στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια στην Οικονομία, έδωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αναφερόμενος στο θέμα της Εξεταστικής για την Οικονομία, επανέλαβε ότι η έρευνα πρέπει να ξεκινήσει από το 1981, σημειώνοντας ότι η «αλήθεια δεν τεμαχίζεται».
Σημειωνουμε ότι ζώνες του προγράμματος του ΒΗΜΑ FM μεταδίδεται από το ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 ΚΑΤΕΡΙΝΗ

PAO -ROMA

ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 22:05 την φορμαρισμένη Ρόμα στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 32 του Europa League.