PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΠΕΤΟΥΝΙΑ"

Ένας κήπος …μαραμένος!

(Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ")


Την ώρα που η ΕΜΥ σήμανε συναγερμό για επέλαση αφρικανικού καύσωνα στη χώρα, τα συνεργεία του δήμου Κατερίνης προχωρούσαν στη φύτευση λουλουδιών! Παρασκευή πρωί δυο δημοτικοί υπάλληλοι «διακόσμησαν» τον αύλειο χώρο των Δικαστηρίων με 200 ανθισμένες (φουξ και άσπρες) πετούνιες και την επομένη το …ντεκόρ πήγε άπατο. Κάηκαν κι απόθαναν οι έρμες οι έρπουσες πετούνιες, ντάλα ήλιο, χωρίς νερό, τζάμπα τα έξοδα κι ο κόπος!
«Ακόμη και ο πιο απρόσεκτος μαθητής της 3ης τάξης Δημοτικού σχολείου, γνωρίζει ότι οι δεντροφυτεύσεις δεν γίνονται το καλοκαίρι με θερμοκρασίες 40 βαθμούς υπό σκιάν!», λέει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, καταγγέλλοντας την πολιτική του δήμου Κατερίνης να προχωρά σε δεντροφυτεύεις και λουλουδοφυτεύσεις απλά για το θεαθήναι, χωρίς να παίρνει υπόψη στοιχειώδη μέτρα για την επιβίωση των φυτών. Ξοδεύοντας τζάμπα και βερεσέ, κόπο, εργατοώρες και λεφτά των δημοτών (400 ευρώ υπολογίζεται ότι κόστισε η αγορά των συγκεκριμένων λουλουδιών), δημιουργώντας θλιβερές εικόνες με αφυδατωμένα δενδρύλλια και λουλούδια.

Όπως καταγγέλλει η Εθελοντική Ομάδα, πλατείες (κοινόχρηστοι χώροι) που δεντροφυτεύτηκαν είναι παρατημένες και απεριποίητες, δεν μπορούν να φρεζαριστούν με μηχάνημα γιατί το χώμα που χρησιμοποιήθηκε για να γεμίσουν περιέχει μεγάλες πέτρες (κοτρώνες), τα δέντρα (το κόστος εκάστου των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 50 και 80 ευρώ) ξεραίνονται το ένα μετά το άλλο, αφού σε κανέναν από τους κοινόχρηστους χώρους («οι 80 περίφημες πλατείες του Δημάρχου μας!», λένε) δεν έχει εγκατασταθεί σύστημα ποτίσματος (λάστιχα) και ούτε καν έχει προβλεφθεί η παροχή νερού από τη ΔΕΥΑΚ.

«Οι κάτοικοι των περιοχών», σημειώνουν οι εθελοντές, «δεν έχουν ενημερωθεί για να συνδράμουν στη συντήρηση των δέντρων» που σημαίνει πως «κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όλα αυτά τα δέντρα, για να μη ξεραθούν, θα πρέπει να ποτίζονται από τους υπαλλήλους του δήμου με το ...χέρι. Επειδή όμως οι εν ενεργεία υπάλληλοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, και είναι φυσικό να μην προλαβαίνουν, το αποτέλεσμα είναι προβλεπόμενο».

Φωτογραφίσεις δίπλα σε κάθε δεύτερο φρεσκοφυτευμένο πανσέ!

«Προφανώς για τον Δήμο μας αυτό δεν έχει καμία, μα καμία απολύτως σημασία», αναφέρει η οργισμένη ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας. «Αρκεί που η φύτευση εξασφάλισε μια νέα φωτογραφία για ένα ακόμη δελτίο τύπου για την Αντιδημαρχία Πρασίνου (‘Όλη η πόλη ένα κήπος’, ‘Παντού πράσινο’ και τα γνωστά περί νέας φιλοσοφίας και αντίληψης για το πράσινο της πόλης κλπ.)».

«Κι εσύ κορόιδο δημότη του πνιγμένου στα χρέη Δήμου Κατερίνης» σημειώνει, «εν μέσω οικονομικής κρίσης και εξαγγελιών για νέα μέτρα, πλήρωνε την ανοησία, την ανεπάρκεια και τα δελτία τύπου τους!».

Για να προσθέσει: «ο λογαριασμός είναι αβάσταχτα μεγάλος και πρέπει, εμείς οι απλοί πολίτες, να σταματήσουμε να τον πληρώνουμε. Οι κάτοικοι αυτού του τόπου αξίζουν και χρειάζονται κάτι καλύτερο! Χρειάζονται αξιοπρεπείς Δημάρχους και Αντιδημάρχους με σηκωμένα τα μανίκια, πρόθυμους για δουλειά και όχι για δελτία τύπου και φωτογραφίσεις δίπλα σε κάθε δεύτερο φρεσκοφυτευμένο πανσέ με το τσιγάρο στο ένα χέρι και στο άλλο το ουίσκι. Φτάνει πια!».

Φταίνε και τα ΜΜΕ;

Από την μήνιν των εθελοντών δε γλυτώνουν ούτε οι δημοσιογράφοι κι οι εκδότες των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Τελικά θα βρεθεί ένας δημοσιογράφος σε αυτή την πόλη να γράψει δυο γραμμές για το άκρον άωτον της ανοησίας, να φυτεύει η δημοτική μας αρχή πετούνιες και εκατοντάδες δέντρα μέσα στο κατακαλόκαιρο; Δεν θα βρεθεί ένας δημοσιογράφος να γράψει δυο γραμμές για το πόσο κόστισαν όλα αυτά τα δέντρα και ποια ήταν η τύχη αυτών που φυτεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες; Δεν θα βρεθεί ένας εκδότης εφημερίδας που, αντί για τη δημοσίευση του μονόχνωτου δελτίου τύπου της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, θα βγει να της ζητήσει ευθύνες για την κατασπατάληση των δημοτικών πόρων;».

Τι να σας πούμε, αγαπητοί φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας. Η «Π» και η «ΕΠΤΑ» (αν σας έχει διαφύγει, στη διάθεσή σας το πλούσιο αρχείο μας) έχουν γράψει και δυο-τρεις κι αμέτρητες γραμμές για την «πράσειν (και πράσινα) άλογη» πολιτική του δήμου Κατερίνης, που δεν αφορά μόνο τις δενδροφυτεύσεις, αλλά και άλλες, πιο κοστοβόρες (σε χρήμα και υγεία) επιλογές.

Δυστυχώς, κάτι παραπάνω από το να γεμίζουμε σελίδες επί σελίδων των εφημερίδων μας αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα, δεν μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι ο ρόλος μας.







Ζήνων Σατραζέμης εγκαλών


Ο Ζ. Σατραζέμης εγκαλεί τους εκδότες Ι. Δερμίση, Κ.Δ.Παπακώστα, Ι. Χατζηιωάννου τον διευθυντή των εφημερίδων ΕΠΤΑ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Β. Ζαμαντζά και τον Η. Τσολακίδη για εξύβριση διά του τύπου.
Την Παρασκευή 31-7-2009 και ώρα 13:15 μ.μ. ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κατερίνης Χρυσάνθης Λαθήρα, παρουσία και της Γραμματέως Μαρίας Τσαρουχά, παρουσιάστηκε ο Ζήνων ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ του Αστερίου και ενεχείρισε την από 31-7-2009 μήνυσή του, κατά των Ηλία Τσολακίδη, Ιωάννου Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνου Παπακώστα του Δ., Ευαγγέλου Ζαμαντζά, και Ιωάννας Δερμίση υποστηρίζοντας ότι οι παραπάνω εγκαλούμενοι υπέπεσαν στο ποινικό αδίκημα της εξύβρισης που προβλέπεται και τιμωρείται με το άρθρο 361 Π.Κ.
Ο αντιδήμαρχος Κατερίνης και αναπληρωτής του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη δηλώνει επίσης ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων και ζητεί να του επιδικασθεί ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που φέρεται να υπέστη, από την φερόμενη τέλεση αυτού του φερόμενου αδικήματος σε βάρος του το ποσό των 100,00 ευρώ με επιφύλαξη να αξιώσει το υπόλοιπο ποσό στα πολιτικά δικαστήρια, προτείνει δε μάρτυρες τους Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου του Διονυσίου και Χαράλαμπο Καρατζόγλου.
Το ακριβές κείμενο της εγκλήσεως του κυρίου αντιδημάρχου Κατερίνης και αναπληρωτή του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη έχει ως εξής:


Προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης

ΕΓΚΛΗΣΗ

Του Ζήνωνος Σατραζέμη του Αστερίου, κατοίκου Κατερίνης, οδός Μητροπολίτου Σαμουήλ 1

ΚΑΤΑ

Ι. Ηλία Τσολακίδη, κατοίκου Κατερίνης, οδός Φλέμιγκ 16,
2. Ιωάννου Χατζηιωάννου, κατοίκου Κατερίνης, οδός Σκρα αριθμ. 19
3. Κωνσταντίνου Παπακώστα του Δ., κατοίκου Κατερίνης, οδός Αγ. Λαύρας αριθμ 33
4. Ευαγγέλου Ζαμαντζά, κατοίκου Κατερίνης, οδός Αγ. Λαύρας αριθμ. 33
5. Ιωάννας Δερμίση, κατοίκου Κατερίνης, οδός Πάροδος Βότση αριθμ. 6

Κατερίνη 31.07.2009

Ο πρώτος εγκαλούμενος Ηλίας Τσολακίδης έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του " E-mail Tsolakidis@sportools.de" στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε 4.000 συμπολίτες, φίλους και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας με το διακριτικό τίτλο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ το ακόλουθο κείμενο το οποίο έφερε τον τίτλο «Πετούνια η έρπουσα! Ποιο είναι το άκρον άωτον της ανοησίας?»
Σ' αυτό το κείμενο, το οποίο στο σύνολο του διαπνέεται από έντονα προσβλητική διάθεση σε βάρος της δημοτικής Αρχής του Δήμου Κατερίνης, ο εν λόγω συντάκτης του κειμένου εξ αφορμής και ασκώντας δήθεν κριτική σε μια ήσσονος σημασίας ενέργεια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης διαλαμβάνονται και οι ακόλουθες περικοπές:
«....Τελικά θα βρεθεί ένας δημοσιογράφος σε αυτή την πόλη να γράψει δυο γραμμές για το άκρον άωτον της ανοησίας, να φυτεύει η δημοτική μας αρχή πετούνιες και εκατοντάδες δένδρα μέσα στο κατακαλόκαιρο... Οι κάτοικοι αυτού του τόπου αξίζουν και χρειάζονται κάτι καλύτερο! Χρειάζονται αξιοπρεπείς Δημάρχους και Αντιδημάρχους, με σηκωμένα τα μανίκια, πρόθυμους για δουλειά και όχι για δελτία τύπου και φωτογραφίσεις δίπλα σε κάθε δεύτερο φρεσκοφυτευμένο πανσέ με το τσιγάρο στο ένα χέρι και στο άλλο το ουίσκι ... φτάνει πια!...... Και εσύ κοροΐδο δημότη του πνιγμένου στα χρέη Δήμου Κατερίνης εν μέσω... πλήρωνε την ανοησία, την ανεπάρκεια και τα δελτία τύπου τους.» Προσκομίζεται το κείμενο αυτό όπως εκτυπώθηκε από το E-mail του Δημαρχείου.

Το κείμενο αυτό στη συνέχεια καταχωρήθηκε την 28 Ιουλίου 2009 στο αριθ. 807 φύλλο εφημερίδας που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Κατερίνη με τον τίτλο «Πολιτεία» της οποίας εκδότης είναι ο τρίτος εγκαλούμενος Κωνσταντίνος Παπακώστας και διευθυντής ο τέταρτος εγκαλούμενος Ευάγγελος Ζαμαντζάς.

Το ίδιο αυτό κείμενο την 28 Ιουλίου 2009 καταχωρήθηκε στο αριθ. 3224 φύλλο της εφημερίδας που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Κατερίνη με τον τίτλο «ΗΜΕΡΗΣΙΑ- Τοπική της Κατερίνης» της οποίας εκδότης και Διευθυντής είναι ο δεύτερος εγκαλούμενος Ιωάννης Χατζηιωάννου.

Το ίδιο πιο πάνω κείμενο καταχωρήθηκε την 28 Ιουλίου 2009 στο αριθ. 7004 φύλλο της εφημερίδας που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Κατερίνη με τίτλο «Πιερικοί Αντίλαλοι» της οποίας εκδότης είναι η πέμπτη εγκαλούμενη Ιωάννα Δερμίση, και άγνωστος Διευθυντής.

Όλες οι προαναφερόμενες περικοπές μια προς μια μεμονωμένα αλλά και σε συσχετισμό μεταξύ τους είναι προδήλως εξυβριστικές για το πρόσωπο μου, οι δε εγκαλούμενοι προέβησαν στη δημοσίευση τους με σκοπό να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μου ως πολίτη αλλά και ως Αντιδημάρχου της πόλης μας, που υπηρετεί το Δήμο Κατερίνης επί εικοσαετία και πλέον ως αιρετό μέλος της διοίκησής του.
Οι πράξεις αυτές των εγκαλουμένων συνιστούν το ποινικό αδίκημα της εξύβρισης που προβλέπεται και τιμωρείται με το άρθρο 361 Π.Κ.
Για τους λόγους αυτούς εγκαλώ τους προαναφερόμενους δράστες του καταμηνυομένου ποινικού αδικήματος και ζητώ την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους και δηλώνω ότι παρίσταμαι πολιτικώς ενάγων και ζητώ να μου επιδικασθεί ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστην, από την τέλεση αυτού του αδικήματος σε βάρος μου το ποσό των 100,00 ευρώ με επιφύλαξη να αξιώσω το υπόλοιπο ποσό στα πολιτικά δικαστήρια.
Μάρτυρες προτείνω τους : α) Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου του Διονυσίου, κάτοικο Κατερίνης οδός Γεωργάκη Ολυμπίου 16 και β) Χαράλαμπο Καρατζόγλου του Κυριάκου κάτοικο Κατερίνης, οδός Κομνηνών 16.
Αντίκλητό μου και εκπρόσωπό μου κατά την προδικασία διορίζω το δικηγόρο Κατερίνης Ιωάννη Ταβαντζή δικηγόρο Κατερίνης (A.M. ΔΣΚ 28)

Ο εγκαλών




Στο στόχαστρο η ελευθεροτυπία


Άννα Αθανασάκη και Νίκος Κουκουτάτσιος, καταγγέλλουν την προσπάθεια φίμωσης του τοπικού τύπου

Την συμπαράστασή τους στον διωκόμενο τοπικό τύπο, εκφράζουν με επιστολές τους στην Πολιτεία, αυτδιοικητικοί παράγοντες του νομού, με αφορμή την έγκληση του αναπληρωτή δημάρχου Κατερίνης, Ζήνωνα Σατραζέμη, εναντίον τριών εκδοτών εφημερίδων, ενός διευθυντή εφημερίδας και ενός πολίτη, για επιστολή που δημοσίευσαν.

«Καταγγέλλω σε όλους τους τόνους την προσπάθεια φίμωσης του τοπικού τύπου, που οδηγεί σε ολισθηρούς δρόμους για τη δημοκρατία», αναφέρει σε δήλωσή της, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Κατερίνης και τέως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Άννα Αθανασάκη, ενώ ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Νίκος Κουκουτάτσιος, επισημαίνει ότι η προσφυγή στα δικαστήρια είναι έλλειψη πολιτικών και ηθικών επιχειρημάτων.

Η τέως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Άννα Αθανασάκη, στην επιστολή της αναφέρει: «Με θλίψη μου διαπιστώνω ότι η βιομηχανία των μηνύσεων έχει γίνει επικίνδυνο φαινόμενο για την ελευθεροτυπία και στην τοπική κοινωνία. Μηνύσεις εναντίον των ανθρώπων του τύπου, που απλώς κάνουν τη δουλειά τους, είναι ενέργειες που δυσχεραίνουν την ελευθεροτυπία και δεν μπορεί να εκδηλώνονται σε μια εποχή που η πληροφόρηση είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

Καταγγέλλω σε όλους τους τόνους την προσπάθεια φίμωσης του τοπικού τύπου, που οδηγεί σε ολισθηρούς δρόμους για τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση και τον δημόσιο έλεγχο.

Οφείλουμε οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να περιφρουρούμε την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών και την απρόσκοπτη εργασία των ανθρώπων του τοπικού τύπου όταν ασκούν το καθήκον της ενημέρωσης, ακόμα και αν η κριτική αφορά εμάς τους ίδιους. Σε κάθε άλλη περίπτωση κάτι δεν πάει καλά στη δημοκρατία μας.»

Ο δημοτικός Σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου, Νίκος Κουκουτάτσιος, σε αντίστοιχη επιστολή προς την Πολιτεία, που φέρει τίτλο «Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει», αναφέρει: Δεν είναι ούτε λογικό, ούτε πολιτικά έντιμο, η κοινωνική και πολιτική κριτική, να γίνεται αντικείμενο δικαστική διαμάχης.

Οι δήμαρχοι και οι εν γένει δημοτικοί άρχοντες, οφείλουν να απολογηθούν για τα τεράστια χρέη των Δήμων τους και για το πώς διαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα. Είναι υποχρέωσή τους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν αν θέλουν να φέρουν τον τίτλο του «άρχοντα». Το να καταφεύγει κανείς στα δικαστήρια, σημαίνει ότι δεν έχει άλλα πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα», καταλήγει ο κ. Κουκουτάτσιος.

Να σημειωθεί, ότι ο αναπληρωτής του Σάββα Χιονίδη, Ζήνωνας Σατραζέμης, εγκαλεί τους συγκεκριμένους εκδότες και διευθυντές εφημερίδων, για επιστολή πολίτη, την οποία δημοσίευσαν, θεωρώντας ότι αυτή είναι προσβλητική για το πρόσωπό του, παρά το ότι δεν γίνεται ουδεμία αναφορά στον ίδιο ή σε κάποιον άλλον συγκεκριμένα.

Πάντως επί του θέματος, αναμένεται να βγάλουν ανακοινώσεις και Οργανώσεις των κομμάτων της Πιερίας, ενώ σημαντική πιθανότητα υπάρχει να σημειωθούν «ανατροπές», όσον αφορά τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν, ως μάρτυρες κατηγορίας.








Μην «πυροβολείτε» την Ενημέρωση και την Ελεύθερη Έκφραση Γνώμης


Για προσπάθεια τρομοκράτησης τοπικών μέσων ενημέρωσης και ελεύθερων πολιτών, κάνει λόγο ανακοίνωση της Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ. Πιερίας, εκφράζοντας την αντίθεσή της, με την πρωτοβουλία του αναπληρωτή δημάρχου, να «σύρει» στις αίθουσες των δικαστηρίων εκδότες και διευθυντές εφημερίδων για επιστολή αναγνώστη που δημοσίευσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Πα.Σο.Κ., συζήτησε το θέμα στη χθεσινή της συνεδρίαση, όπου αποφάσισε την έκδοση ανακοίνωσης με την οποία καυτηριάζει την πρακτική των μηνύσεων.

Στην προσεκτική, πλην όμως αιχμηρή ανακοίνωση, τονίζεται ότι το Πα.Σο.Κ σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με την πράξη του κ. Σατραζέμη, τον οποίο χαρακτηρίζει «ξένο σώμα» από το Κίνημα «μετά τη δημόσια στήριξη που παρείχε στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη όταν σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. είπε το περιβόητο ‘’ο χειρότερος δικός μας είναι καλύτερος από τον καλύτερο δικό τους’’»

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ. καταλήγει, εκτιμώντας ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει την ψυχραιμία της, ζητώντας από αυτήν «στον λίγο χρόνο που της απομένει», να ζητήσει συγνώμη για όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε και αφήνοντας «πρακτικές τρομοκρατίας, κατά μέρος.»

Η ανακοίνωση του Πα.Σο.Κ., την οποία υπογράφει για τη Ν.Ε. ο Γραμματέας, Γιάννης Μαλτζάρης, τιτλοφορείται «μην ‘’πυροβολείται’’ την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση γνώμης», έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη μήνυση που κατέθεσε κατά εφημερίδων του Νομού μας, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Ζήνων Σατραζέμης.

Απ΄ ότι φαίνεται η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης δεν δέχεται την κριτική που της ασκείτε, είτε αυτή προέρχεται από Δημοσιογράφους είτε από απλούς πολίτες. Με τη μήνυση αυτή κάθε σκεπτόμενος πολίτης θα μπορούσε να εικάσει πως θέλουν να περιορίσουν την ελευθερία του Τύπου και να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ Εκδότες και Δημοσιογράφους που απλά κάνουν το καθήκον τους. Μην «πυροβολείτε» την Ενημέρωση και την Ελεύθερη Έκφραση Γνώμης κύριε Σατραζέμη!

Βασικός κανόνας της Δημοκρατίας είναι η απρόσκοπτη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Η Ελευθερία του Τύπου και του δικαιώματος της κριτικής πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων των πολιτών και πολύ περισσότερο των Αιρετών αυτού του τόπου.

Μπορεί το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο στην χώρας μας, εντούτοις ο Τοπικός μας Τύπος βρέθηκε στο στόχαστρο του Δήμου Κατερίνης γιατί… τόλμησε να δημοσιεύσει άρθρο ενός πολίτη, ο οποίος τυγχάνει να είναι και μέλος της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας».

Αυτό συνέβη γιατί μάλλον η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης θέλει να πιστεύει ότι ο ρόλος του Τύπου είναι να παρουσιάζει ό,τι δεν χαλά την ησυχία της, δηλαδή να δημοσιεύει τυποποιημένες ειδήσεις που αποστέλλει το Γραφείο Τύπου, χωρίς σχόλια και κριτική.

Σε καμία περίπτωση ως ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούμε με την πράξη αυτή του Αντιδημάρχου Ζήνων Σατραζέμη, ο οποίος άλλωστε αποτελεί ξένο σώμα για το κίνημά μας, μετά τη δημόσια στήριξη που παρείχε στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη όταν σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. είπε το περιβόητο «ο χειρότερος δικός μας είναι καλύτερος από τον καλύτερο δικό τους». Τέτοιου είδους λογικές όπως αυτή που προαναφέραμε, αλλά ακόμη και του τύπου «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» που ως γνωστόν πηγάζουν από ομογάλακτους της παρούσας διοίκησης, είναι σαφώς κατακριτέες από την κοινωνία.

Επειδή παρατηρούμε λοιπόν πως η δημοτική αρχή έχει χάσει την ψυχραιμία της και αυτό επειδή προφανώς αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία τους έχει γυρίσει ήδη την πλάτη, καλό θα ήταν τουλάχιστον να δείξουν, το λίγο διάστημα που τους απομένει στη διοίκηση του Δήμου, ό,τι σέβονται τους πολίτες και τους θεσμούς. Ας ζητήσουν συγνώμη για όλα αυτά που υποσχέθηκαν και δεν κάνανε και ας αφήσουν πρακτικές τρομοκρατίας, κατά μέρος.»






Αναρτήθηκε από taxalia
6 Αυγ 2009
Βροχή οι μηνύσεις σε εφημερίδες της Πιερίας, από το Δήμο Κατερίνης
Να βάλουν φίμωτρο προσπαθούν οι δημοτικοί άρχοντες της Κατερίνης, στον τοπικό τύπο της πόλης! Ο αναπληρώτης δημάρχου Κατερίνης, Ζήνωνας Σατραζέμης, κατέθεσε μήνυση εναντίων τριών εκδοτών και ενός διευθυντή εφημερίδας, διότι δημοσίευσαν επιστολή αγανακτισμένου πολίτη στην οποία θεώρησαν οτι τους βρίζει!
Η επιστολή αναφερόταν στη φαεινή ιδέα της δημοτικής αρχής, να... φυτέψει πετούνιες έξω από τα Δικαστήρια Κατερίνης, ημέρα Παρασκευή και εν μέσω καύσωνα, κάτι που είχε αποτέλεσμα να μείνουν απότιστα τα λουλούδια το Σαββατοκύριακο του καύσωνα και να ξεραθούν. Με αφορμή αυτήν την κίνηση, πολίτης της Κατερίνης, έστειλε επιστολή στην οποία χαρακτήριζε το γεγονος "ανοησία" και έλεγε πως ο τόπος έχει ανάγκη από δημάρχους και αντιδημάρχους που θα σηκώσουν τα μανίκια και θα δουλέψει και όχι να φωτογραφίζεται μπροστά από κάθε φυτεμένο λουλούδι, με το τσιγάρο στο ένα χέρι και το ουίσκι στο άλλο!
Αυτό θεωρήθηκε προσβλητικό και οι εκδότες της Ημερήσιας, των Πιερικών αντιλλάλων και της Πολιτείας (καθώς και ο διευθυντής της τελευταίας) βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Κατηγορούμενος, είναι και ο συντάκτης της επιστολής, ο οποίος είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας, μιας ομάδας με τεράστια δράση και προσφορά στον τόπο!
Η Δημοτική Αρχή θεωρεί οτι οι εφημερίδες έπρεπε να λογοκρίνουν την επιστολή!!!
Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την Ελευθεροτυπία.

Ε-MAIL ΚΩΣΤΑΣ K. Kατερίνη








Στα δικαστήρια για τις... μαραμένες πετούνιες :: Εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης
Πηγή: www.makthes.gr


Στα δικαστήρια για τις... μαραμένες πετούνιες

"Άκρον άωτον της ανοησίας" χαρακτήρισε ομάδα εθελοντών την απόφαση του δήμου Κατερίνης να φυτέψει λουλούδια στους δρόμους την παραμονή τριήμερου καύσωνα. Τα μεν λουλούδια ξεράθηκαν, ο δε αρμόδιος αντιδήμαρχος τα 'βαλε με τους εθελοντές και τις εφημερίδες που δημοσίευσαν την ανακοίνωσή τους.


Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Οι μαραμένες πετούνιες στα παρτέρια της Κατερίνης οδηγούν στα δικαστήρια την εθελοντική ομάδα δράσης Πιερίας, δημοσιογράφους και εκδότες του νομού, ύστερα από μήνυση του αντιδημάρχου Πρασίνου, ο οποίος δηλώνει... προσβεβλημένος.
Η εθελοντική ομάδα δράσης κατέγραψε με το φωτογραφικό φακό της μια ιστορία καθημερινής τρέλας, την οποία περιέγραψε σε κείμενο που απέστειλε μέσω e-mail σε 4.500 αποδέκτες και την αναδημοσίευσαν τρεις εφημερίδες του νομού.
Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009 η ΕΜΥ είχε προβλέψει ότι το τριήμερο που θα ακολουθούσε θα ήταν το θερμότερο του φετινού καλοκαιριού. Η πρόβλεψη δεν πτόησε την υπηρεσία πρασίνου του δήμου, που το πρωί της Παρασκευής έστειλε δύο υπαλλήλους να φυτέψουν 200 πετούνιες στα παρτέρια μπροστά από τα δικαστήρια. Το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε η θερμοκρασία ανέβηκε στους 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά λόγω της αργίας ουδείς υπήρχε να ποτίσει τα φυτά. Έτσι τη Δευτέρα οι υπάλληλοι βρήκαν τις πετούνιες μαραμένες. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, χαρακτηρίζοντας "άκρον άωτον της ανοησίας" να φυτεύει η δημοτική αρχή πετούνιες και εκατοντάδες δέντρα μέσα στο κατακαλόκαιρο.
"Ακόμη και ο πιο απρόσεκτος μαθητής της 3ης τάξης δημοτικού σχολείου γνωρίζει ότι οι δεντροφυτεύσεις δεν γίνονται το καλοκαίρι με θερμοκρασίες 40 βαθμούς υπό σκιάν", σημειώνει το μέλος της ομάδας Ηλίας Τσολακίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δέντρα φυτεύτηκαν σε χώρους, όπου όχι μόνο δεν έχει εγκατασταθεί σύστημα ποτίσματος, αλλά ούτε καν έχει προβλεφθεί η παροχή νερού από την τοπική εταιρεία ύδρευσης! "Όλα αυτά τα δέντρα, για να μην ξεραθούν, θα πρέπει να ποτίζονται από τους υπαλλήλους του δήμου με το χέρι. Επειδή οι εν ενεργεία υπάλληλοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, το αποτέλεσμα είναι προβλεπόμενο", λέει.
Για όλα αυτά τα ελληνικά παράδοξα που κατέγραψε η εθελοντική ομάδα δράσης ενημερώθηκαν μέσω e-mail 4.500 πολίτες της Κατερίνης. Μερικές ημέρες μετά ο κ. Τσολακίδης και οι τρεις εφημερίδες της Πιερίας που δημοσίευσαν το κείμενο και τις φωτογραφίες έλαβαν την έγκληση του αντιδημάρχου Πρασίνου Ζήνωνα Σατραζέμη. Το επίμαχο απόσπασμα, το οποίο ο κ. Σατραζέμης θεώρησε ότι τον προσβάλλει, ήταν ότι "οι κάτοικοι αυτού του τόπου χρειάζονται αξιοπρεπείς δημάρχους και αντιδημάρχους, με σηκωμένα τα μανίκια, πρόθυμους για δουλειά και όχι για δελτία τύπου και φωτογραφίσεις δίπλα σε κάθε δεύτερο φρεσκοφυτευμένο πανσέ με το τσιγάρο στο ένα χέρι και στο άλλο το ουίσκι..."

ΣΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠ’ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ









































ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ “WORLD MARCH”


Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009 στις 8μ.μ. στην παραλία της Πλάκας Λιτοχώρου ένα ανθρώπινο σήμα ειρήνης στη μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής της 6ης Αυγούστου του 1945 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με πρωτοβουλία του διεθνούς οργανισμού “World March”, της Ελληνικής ομάδα δράσης “Κόσμος Χωρίς Πόλεμο” σε συνεργασία με το Δήμο Λιτοχώρου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και σε εκατοντάδες σημεία σε όλο τον πλανήτη. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι στα πλαίσια της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας στην Ιστορία για την Ειρήνη και τη Μηβία. Πρόκειται για την «Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη & τη Μηβία» που ξεκινάει στις 2 Οκτωβρίου 2009 από τη Νέα Ζηλανδία και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου 2010 στην Αργεντινή αφού πρώτα διασχίσει περισσότερες από 100 χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Είναι μια πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους» την οποία έχουν υποστηρίξει επισήμως έως σήμερα εκατοντάδες οργανώσεις, 8 αρχηγοί κρατών καθώς και διεθνείς προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, θρησκευτικό, πνευματικό και αθλητικό χώρο.

Τα βασικά αιτήματα αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας είναι:

• τον πυρηνικό αφοπλισμό σε παγκόσμιο επίπεδο
• την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων εισβολής σε περιοχές υπό κατοχή
• τη σταδιακή και αναλογική μείωση των συμβατικών όπλων
• την υπογραφή συμφωνιών μη-επίθεσης ανάμεσα σε χώρες
• την αποκήρυξη από τις κυβερνήσεις της χρήσης του πολέμου ως μέσο επίλυσης των συγκρούσεων
• τη δημιουργία παγκόσμιας συνείδησης για την Ειρήνη και τη Μη-Βία

Τα μέλη της οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους» που πραγματοποιούν αυτή τη περίοδο (1-10/8) το Camping Ειρήνης στην Πλάκα Λιτοχώρου προσκάλεσαν τους ενδιαφερομένους να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στο σήμα της ειρήνης και στις δράσεις που θα ακολουθήσουν τους προσεχείς μήνες.

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δράσης δήλωσε:

Ζούμε μία κρίσιμη κατάσταση σε όλο τον κόσμο που χαρακτηρίζεται από τη φτώχεια σε πάρα πολλές περιοχές, την αντιπαλότητα ανάμεσα σε πολιτισμούς, τη βία και τη διάκριση που μολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε διάφορους τομείς. Υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις σε διάφορα γεωγραφικά σημεία, μια βαθιά κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, στα οποία σήμερα προστίθεται και η αυξανόμενη πυρηνική απειλή, που είναι το πιο επείγον θέμα αυτή τη στιγμή.

Είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ και επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε συνείδηση για την ειρήνη και τον αφοπλισμό. Και σ’ αυτό το επίπεδο καλείται η τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει πρωτοβουλίες. Σ’ αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε ως Δήμος Λιτοχώρου στην προσπάθεια αυτή.

Η παγκόσμια αυτή πορεία είναι ένα κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους για να προστεθούν στην προσπάθεια και να πάρουν στα χέρια τους την υπευθυνότητα να αλλάξουμε τον κόσμο μας, ξεπερνώντας την προσωπική βία, βοηθώντας το πιο κοντινό τους περιβάλλον και μέχρι εκεί που φτάνει η επιρροή τους.

nauhty by nature