PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η ΝΤΟΡΑ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ...ΓΑΝΤΙ


H Ντόρα σήκωσε το γάντι που της πέταξαν χθες οι Σαμαράς και Αβραμόπουλος, κατά της διάρκεια ομιλίας της στο Περιστέρι. Η υποψήφια πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε διλλήματα και κατέθεσε συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα. Η Μπακογιάννη επισήμανε πως η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία, αλλά καθαρά πολιτική μάχη, σημείωσε πως η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου θα καθορίσει «αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν». «Το δίλλημα είναι πολιτικό και είναι το εξής: από την μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Πρέπει βέβαια να ακούσετε τι προτείνουν. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη Νέα Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

ΕΛΠΙΔΑ..ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ


Ο απόλυτος διασυρμός για τον συνοδοιπόρο του πρώην αρχηγού της «Πολιτικής Άνοιξης» και πρώην προέδρου του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Δελτίο του Mega. Ο άνθρωπος μέρα με τη μέρα αποδεικνύει πόσο δίκιο είχε ο Θόδωρος Πάγκαλος, όταν τον χαρακτήριζε ως το απόλυτο «τίποτα». Ο Αβραμόπουλος διασύρθηκε. Δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Είπε διάφορες αρλούμπες. Αδυνατούσε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος έκανε το πολύ απλό. Θύμιζε στον πρώην πρόεδρο του ΚΕΠ, τα ψέματα που έλεγε πριν από δέκα μέρες στο Δελτίο του Χατζηνικολάου. Ο Αβραμόπουλος έχοντας χάσει την ψυχραιμία του, προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί αποχώρησε από την κούρσα της διαδοχής.
http://www.parapolitika.gr/

10 κρούσματα νέας γρίπης στην Πιερία






* Το τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε σε μια 16χρονη
* Η κοπέλα νοσηλεύεται κατ’ οίκον λόγω έλλειψης μονάδας εντατικής θεραπείας στο παλιό νοσοκομείο

Δέκα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης μετρά επίσημα και μέχρι στιγμής η Πιερία μετά την εμφάνιση της νόσου. Συγκεκριμένα, πριν από έναν περίπου μήνα καταγράφτηκαν αρχικά 5 – 6 περιστατικά, πρόκειται για δυο παιδάκια και δυο τρεις ενήλικους, ενώ τέσσερα περιστατικά καταγράφτηκαν στη συνέχεια.
Μια 16χρονη, θύμα της νέας γρίπης
Το τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε σε ένα κορίτσι 16 ετών το οποίο, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσειs του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Δ. Παπαδημόπουλου, «για άλλους λόγους εισήχθη στη χειρουργική, εκρίθη όμως από τα κλινικά κριτήρια και τις ενδείξεις που είχαν οι γιατροί μας ότι θα έπρεπε να της πάρουμε και φαρυγγικό επίχρισμα.
Βγήκε κι αυτό το επίχρισμα θετικό, ενημερώθηκε η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Πιερίας, ενημερώθηκε το σχολείο της, ενημερώθηκαν οι γονείς και το άμεσο περιβάλλον της και βέβαια σήμερα είναι στο σπίτι της, είναι σε κατ’ οίκον νοσηλεία».
Ανέρρωσε πλήρως μια 6χρονη
Ο κ. Παπαδημόπουλος αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό: «Ήταν ένα κοριτσάκι έξι χρονών, το οποίο ανέρρωσε πλήρως και πήγε στο σπίτι. Έχει φύγει εδώ και δέκα μέρες για το σπίτι». Εξήγησε δε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που θα έπρεπε να γίνει νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, είπε όμως ότι δεν υπάρχει σήμερα στο νέο νοσοκομείο ούτε μία μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ετοιμότητα από 27/4/2009
Ο κ. διοικητής είπε ότι το νοσοκομείο Κατερίνης είναι από τις 27 Απριλίου 2009 σε ετοιμότητα, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και προστασία των Πιεριέων και των επισκεπτών του νομού από τη νέα γρίπη. Ο κ. Παπαδημόπουλος εκτίμησε ότι αυτός ο στόχος της πρόληψης και προστασίας των πολιτών μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Ξεκαθάρισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση: «Βέβαια όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.


αναρτηθηκε απο εφημεριδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ της ΠΙΕΡΙΑΣ http://www.imerisiatispierias.gr/

Κατάργηση όλων των διοδίων


Τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την παραχώρηση των οδικών αξόνων σε ιδιώτες που έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή πρόσθετων φόρων μέσω των διοδίων επανέλαβε ο Γραμματέας της Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ, Παναγιώτης Σαββίδης. Από τις αναφορές του Γραμματέα δεν έλειψαν και οι βολές προς την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου, την οποία κατηγόρησε ότι «εξαντλεί τις δράσεις της με διαβουλεύσεις, συναντήσεις και δημόσιες σχέσεις».

«Το ΚΚΕ αγωνίζεται όχι μόνο για την ακύρωση της κατασκευής νέων διοδίων, αλλά για την κατάργησή τους σε όλο το Εθνικό Οδικό δίκτυο», είπε ο κ. Σαββίδης, υποστηρίζοντας ότι τα μεγάλα έργα ιεραρχούνται και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες τις πλουτοκρατίας «για αυτό έργα όπως η αντισεισμική θωράκιση και τα αντιπλημμυρικά, δεν είναι στον προσανατολισμό της κυρίαρχης πολιτικής».
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις πολιτευτών και βουλευτών του Πα.Σο.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας για τα διόδια του Αιγινίου, έκανε λόγο για «όψιμες» και «υποκριτικές» αντιδράσεις. «Το Πα.Σο.Κ. και η Νέα Δημοκρατία, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και υψώνουν αγωνιστικές κορώνες ενάντια στην κατασκευή των διοδίων, όμως δεν λένε στο λαό ότι αυτοί και τα κόμματά τους έβαλαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους για το ξεπούλημα των δρόμων», είπε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας.
Αναφερόμενος στο ρόλο της Επιτροπής Αγώνας ενάντια στα διόδια του Αιγινίου, υποστήριξε πως αντί να αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες, εξαντλεί τη δράση της με διαβουλεύσεις, συναντήσεις και δημόσιες σχέσεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο εκείνους που πραγματικά ευθύνονται.
«Αυτοί οι αγώνες δεν έχουν δυναμική και προοπτική» είπε ο κ. Σαββίδης, σημειώνοντας ότι ο αγώνας πρέπει «να γίνει υπόθεση» των εργαζομένων του νομού, πρωτοστατώντας σ’ αυτόν εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι και επιτροπές κατοίκων. «Πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά παλλαϊκού κινήματος» είπε χαρακτηριστικά, ώστε να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες του Πα.Σο.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας και εν τέλει αυτές οι πολιτικές να καταδικαστούν.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ eptanews.gr

Βυθίσατε το «Ντόρα»

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ  "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ"

Η προ πολλών ετών γνωστή και αξέχαστη «μπαρούφα» του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου , το «Βυθίσατε το Χόρα», μετατρέπεται τις τελευταίες μέρες σε μια νέα ιστορία πολιτικής υπερβολής, με την αναδιατύπωση της Ανδρεικής «παρόλας» σε «Βυθίσατε τη Ντόρα».
Μόνο που τώρα δεν έχουμε 1987. Δεν έχουμε μπροστά μας τουρκικό πλοίο( ονόματι «Σισμίκ» ή «Χόρα») να περιδιαβάζει στο Αιγαίο προς …άγραν του φημολογούμενου «τεράστιου κοιτάσματος» πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα. Έχουμε μια πολύ ισχυρή «Ντόρα» που για να την αναχαιτίσουν οι έτεροι διεκδικητές της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας , αποφάσισαν …αιφνιδιαστικά να συνασπιστούν.
Σε μια πολύ γκλαμουράτη κίνηση, Σαμαράς και Αβραμόπουλος εμφανίστηκαν δίπλα – δίπλα και ανακοίνωσαν ότι «ο Δημήτρης αφού σκέφτηκε πολύ, στηρίζει τον Αντώνη».
Παγωμάρα στο «άλλο» στρατόπεδο ( Ναι, σε ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ έχουν χωριστεί οι πολιτικοί μνηστήρες της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και απορία : «Δηλαδή οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από προχτές περί κρίσιμης και μυστικής συνάντησης Αντώνη – Δημήτρη ήταν σωστές. Κι εμείς, γιατί δεν τις αξιολογήσαμε;».
Βεβαίως και υπήρχαν οι πληροφορίες. Βεβαίως και κυκλοφόρησαν ( «σπρώχτηκαν» επιλεκτικά επί το …δημοσιογραφικότερο). Αλλά ΔΕΝ αξιολογήθηκαν σωστά. Δεν ξέρω αν έφτασαν ΚΑΙ στ αυτιά της Ντόρας ( δύσκολο να ΜΗΝ έφτασαν) αλλά κι αν έφτασαν, κι αν αξιολογήθηκαν, τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει από τη Ντόρα; Να οξύνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα; Αρκετά μαντάρα δεν τάχουνε κάνει όλοι με τους χειρισμούς τους; Αρκετή δυσαρέσκεια δεν έχουν προκαλέσει στους απλούς ψηφοφόρους ασχολούμενοι με τη διαδοχή ΧΩΡΙΣ να έχουν συζητήσει, εξετάσει, αναλύσει, τα αίτια της θλιβερής ήττας;
Δυο πρωτοκλασάτα στελέχη λοιπόν ( βοηθούντος με τον τρόπο του και του τρίτου, του Παναγιώτη Ψωμιάδη) χρειάζεται να συνασπιστούν για να καταφέρουν να νικήσουν την κ. Μπακογιάννη. Αν αυτό και μόνο δεν αποτελεί δημόσια παραδοχή της ατομικής τους αδυναμίας, τότε τι άλλο θα πρέπει να γίνει; Αν η Ντόρα δεν «βυθίζεται» παρά μόνο αν μαζευτούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εναντίον της, τότε ποιος είναι ο ισχυρότερος μνηστήρας;
Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι ένα ενδεχόμενο σχήμα Σαμαρά – Αβραμόπουλου ( πάντα με τη βοήθεια του κ. Ψωμιάδη που μπορεί να μην εγκαταλείπει τη μάχη, δεν παραλείπει όμως να διατυμπανίζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες) μπορεί να λειτουργήσει σε ομαδικό πνεύμα, να «κατεβεί» στη βάση, να συσπειρώσει τους Νεοδημοκράτες και να «αναγκάσει» την κ. Μπακογιάννη ΚΑΙ να χάσει αλλά ΚΑΙ να τηρήσει την υπόσχεσή της ότι θα είναι κοντά στον αυριανό πρόεδρο;
Μπορεί η καλοσχεδιασμένη και καλοπαρουσιασμένη «σύμπνοια» των δυο να έδωσε μια φάπα στη «στρατόπεδο» της Ντόρας που δεν είχε πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε αλλά μπορεί να πείσει τους εκλογείς ότι ο «συνασπισμός Πολιτικής Άνοιξης – Κ.Ε.Π.» λειτουργεί ΜΟΝΟ για το καλό της Νέας Δημοκρατίας ;

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.konstandaras.gr/

CHINA TOWN...!!!


Είκοσι Εμποροβιομηχανικά και Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της χώρας, μεταξύ αυτών και των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Επιμελητήριου Πιερίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του αθέμιτου, όπως λένε, ανταγωνισμού, που προκαλεί η λειτουργία των αλλοδαπών, κυρίως των κινέζικων, καταστημάτων, τα οποία έχουν κατακλύσει τις τοπικές αγορές με τα φθηνά προϊόντα τους.

Σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, θα παραστούν επιμελητηριακοί εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ, του Βιοτεχνικού Αθηνών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Θεσ/νικης, του Επαγγελματικού Θεσ/νικης και των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων των νομών Ροδόπης, Αρκαδίας, Εύβοιας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής.
Ακόμη, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Αιγίου, Αιδηψού, Αργοστολίου, Δεσκάτης, Καβάλας, Κιλκίς, Κρύας Βρύσης, Λαμίας, Λάρισας, Μυτιλήνης, Νίκαιας, Πάρου-Αντίπαρου, Πολυγύρου, Τρικάλων και Τυρνάβου.
Στη σύσκεψη κλήθηκαν επίσης ευρωβουλευτές, βουλευτές, καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς του εμπορίου, Σωματεία και Σύλλογοι.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Πιερίας, που είχε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της πανελλαδικής κινητοποίησης των επιχειρηματικών-εμπορικών φορέων, στη σύσκεψη θα υπάρχει ολοκληρωμένη νομική παρουσίαση του θέματος, θα γίνουν τοποθετήσεις των εκπροσώπων και θα καταρτιστεί ένα υπόμνημα, το οποίο θα διαβιβαστεί στους Έλληνες βουλευτές και τους ευρωβουλευτές. Επίσης, θα προταθεί η σύσταση Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την περαιτέρω δυναμική διεκδίκηση των όσων θα αποφασιστούν στη σύσκεψη.



Δεν είμαστε ρατσιστές …
Μιλώντας για τη πρωτοβουλία αυτή του ΕΒΕ Πιερίας, ο πρόεδρός του, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, τονίζει: «Δεν είμαστε ρατσιστές έναντι των ξένων επιχειρηματιών. Θέλουμε όμως να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα καταστήματα λειτουργούν με ίσους όρους και διέπονται από τους ίδιους κρατικούς ελέγχους. Βλέπουμε τις αγορές μας να κατακλύζονται από αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα τρίτων χωρών, όπου το κόστος παραγωγής και εξαγωγής είναι ιδιαίτερα χαμηλό».
Το μεγαλύτερο πλήγμα, σημειώνει ο κ. Χατζηχριστοδούλου, το δέχεται ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης ενώ, το τελευταίο διάστημα, αλλοδαπές επιχειρήσεις πωλούν επίσης μικροέπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.
Στη σύσκεψη θα τεθεί και το ζήτημα της νομιμότητας των κινέζικων καταστημάτων, αν δηλαδή έχουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και αν υπόκεινται στην ίδια φορολόγηση με τα ελληνικά. Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει και το πλανόδιο εμπόριο και το παρεμπόριο.
«Οι καταστάσεις επιβάλλουν πλέον ενεργή δράση για να περιφρουρήσουμε το εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό», δηλώνει κατηγορηματικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και οικοδεσπότης της ευρείας σύσκεψης της Κυριακής.



Λειτουργούν παρανόμως …φθηνά
Από πληροφορίες που έχει το Επιμελητήριο Πιερίας, περίπου τρεις, από τις 53 κινεζικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νομό, έχουν άδεια παραμονής και εργασίας.
Οι δραστηριότητές τους ενοχοποιούνται για το κλείσιμο πολλών μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της Πιερίας, οι οποίες δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των κινέζικων προϊόντων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕ Πιερίας, το επόμενο διάστημα αναμένεται επέλαση και τουρκικών εταιρειών στη χώρα, με φθηνά προϊόντα, εξέλιξη που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ήδη δυσχερή θέση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από την άλλη πάλι, η μεγάλη κίνηση που εμφανίζουν τα κινέζικα καταστήματα, δείχνει ότι οι καταναλωτές, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βολεύονται μια χαρά με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές των κινέζικων προϊόντων. «Στο κάτω-κάτω», όπως είπε και μια πελάτισσά τους, «οι πιο πολλές φιρμάτες εταιρείες στην Κίνα και στην Ταϊβάν ράβουν τα πανάκριβα ρούχα τους»!
eptanews.gr

«Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα: 4η ή 1η εξουσία;» ΜΕ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ




«Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα: 4η ή 1η εξουσία;», ήταν το θέμα της διάλεξης της Σχολής Γονέων-Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την περασμένη Δευτέρα, με ομιλητή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Ο καλεσμένος της Σχολής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν η δημοσιογραφία άρχισε ν’ αποδίδει καρπούς στη Μ. Βρετανία πριν ενάμισι αιώνα περίπου, διαπιστώθηκε, ότι ο τύπος ασκεί μεγάλη επίδραση στους πολίτες που απευθύνεται. Από τότε προέκυψε και το ερώτημα, αν ο τύπος και γενικά όλα τα μαζικά μέσα ενημέρωσης θα λέγαμε σήμερα, είναι 4η ή 1η εξουσία. Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι πως ναι, τα Μ.Μ.Ε. έχουν τη δύναμη, να πιέζουν και ενίοτε να καθοδηγούν τις άλλες τρεις συνταγματικά κατοχυρωμένες και διακριτές μεταξύ τους εξουσίες, δηλαδή την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική».
«Η 1η εξουσία», τόνισε ο κ. Κωνσταντάρας, χρειάζεται την 4η για να μεταφέρει τα μηνύματά της. Η πολιτική μπαίνει στα Μ.Μ.Ε. και αυτά με τη σειρά τους επεμβαίνουν στα ζητήματα της πολιτικής. Το ξεκάθαρο πάντως είναι, ότι εμείς οι πολίτες δεν είμαστε εξουσία, παρόλο που θα έπρεπε».
Ένα χαρακτηριστικό επέμβασης των μέσων ενημέρωσης στα πολιτικά πράγματα είναι οι λεγόμενες δημοσκοπήσεις, είπε ο ομιλητής, οι οποίες αποτελούν μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης κι εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.
Μετά το τέλος της εισήγησης του Δ. Κωνσταντάρα ακολούθησε ζωηρή και εκτενέστατη συζήτηση, στην οποία πήραν μέρος πολλοί ακροατές.
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΙΚΟ" ΜΑΣ  ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ).



Η επόμενη διάλεξη-ομιλία της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με ομιλήτρια τη Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κατσιώτου Μαρία, τ. ευρωβουλευτή, με θέμα «Δημογραφικό-Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα».

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92,2  Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ, ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ : "Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΡΙΞΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ  ΕΠΙΛΕΞΕΙ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ....Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ -ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ-ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...."
ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ....

ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ν ΑΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ...
ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ...
ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΤΕΙΧΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΥΨΩΣΩ...

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ...
..."ΔΕ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗ ΜΙΑ Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ....ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...Η Β.ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΦΩΝΗ...."

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ: ..."ΑΛΛΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΛΟ ΨΩΜΙΑΔΗΣ", ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ...

κάντε κλίκ και διαβάστε και λίγο εφημερίδα ρεεεεεεεε




ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ....
ΑΦΟΥ ....χμ  χμ   χμ...
ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΑΜΑΡΑ....
ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, "ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ " ΦΩΝΑΖΑΝ -ΚΩΣΤΑ ΔΙΩΞΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ , ΤΟΥ ΧΑΡΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΜΕ  10,5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ..
ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ..
ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ...
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ....ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ..
ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΕΛΛΟΥΣ , ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΠΛΕΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΛΕΟΥΜΕ..
Χ.Μ.

MIA MERA META ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΑ...

Ο πρώην πρόεδρος του «Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών» Δημήτρης Αβραμόπουλος συνάντησε τον πρώην πρόεδρο της «Πολιτικής Άνοιξης» Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώτος το 2000 είχε στερήσει στη Ν.Δ. και τον Καραμανλή την εκλογική νίκη. Το δείπνο - πούλημα του «Διονύσου» έχει παραμείνει στην μνήμη και του τελευταίου νεοδημοκράτη. Μετά τις εκλογές, αφού είχε διαπιστώσει ότι είχε κλείσει ο βιοιστορικός κύκλος των κομμάτων, ίδρυσε το ΚΕΠ. Ένα κόμμα που δεν πήγε ποτέ σε εκλογές.
Ο δεύτερος αποφάσισε τον Οκτώβριο του '93 θα ρίξει την κυβέρνηση της Ν.Δ. Αμέσως, μετά δημιούργησε το δικό του κόμμα, την «Πολιτική Άνοιξη». Το 2004 το έκλεισε.
Οι δύο αυτοί πολιτικοί που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα δικά τους, πολιτικά μαγαζάκια, τώρα, ενώνουν δυνάμεις για να πάρουν την Ν.Δ. στα χέρια τους. Είναι βέβαιο ότι οι νεοδημοκράτες έχουν και μνήμη και κρίση.
ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΕΝΩ ΟΙ 2 ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ...
Ή ΟΠΩ Σ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΜΠΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ...
Η ΒΑΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ -ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ-ΤΟ 1993, ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΤΟ 2000 ....