PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Επαγγελματίες του Κολινδρού μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδουλου στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Προσλήψεις προσωπικού στο Δ. Πύδνας – Κολινδρού

Πρόσληψη συνολικού αριθμού τριών ατόμων (3)για το ΚΔΑΠ
Κολινδρού και τριών ατόμων (3) για το Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό
Κολινδρού, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη
αναγκών που προκύπτουν από την λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής
Απασχόλησης Παιδιών και του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στον
Κολινδρό Πιερίας της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ
ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» για τις εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες και την
αντίστοιχη χρονική διάρκεια :

Π.Ε ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 2 - ΚΔΑΠ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Υ.Ε. ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 1 - ΚΔΑΠ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Δ.Ε ή Τ.Ε. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 2- Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός Κολινδρού

Υ.Ε. ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 1 - Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός Κολινδρού.

Πόλος έλξης η εμποροπανήγυρη Αιγινίου




Πόλος έλξης για χιλιάδες άτομα αποτελεί καθημερινά η εμποροπανήγυρη Αιγινίου, η οποία λειτουργεί Εκτός από στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, οι επισκέπτες αναζητούν ευκαιρίες για αγορές, σε ιδιαίτερα καλές τιμές, ενώ οι μικροί επισκέπτες βρίσκουν διέξοδο στο λουνα – παρκ

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ''ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΛΥΚΙΔΗΣ''







ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ''ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΛΥΚΙΔΗΣ'' ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΘΩΣ Κ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ''ΣΤΑΒΑΡΑΤΤΑΣ'' ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ.

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

Ενιαίο ψηφιακό σύστημα για τις αρχαιολογικές ανασκαφές - Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πανεπιστημιακή ανασκαφή των Παλιαμπέλων Κολινδρού

Για πρώτη φορά στην αρχαιολογική έρευνα της Ελλάδας εφαρμόζεται ενιαίο ψηφιακό σύστημα για τη διαχείριση του συνόλου των δεδομένων των αρχαιολογικών ανασκαφών. Το σύστημα δημιουργήθηκε από ομάδα ερευνητών του Α.Π.Θ. σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πανεπιστημιακή ανασκαφή των Παλιαμπέλων Κολινδρού.
Το σύστημα εφαρμόζει τεχνολογία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) σε συνδυασμό με τρισδιάστατη φωτογραμμετρία και λεπτομερείς ψηφιακές βάσεις δεδομένων και παράγει με εύκολο τρόπο τρισδιάστατες εικόνες της ανασκαφής στις οποίες συνδυάζει σχεδιαστικές αποτυπώσεις, τη θέση των ευρημάτων και ψηφιακή φωτογραφία.
Λόγω της ψηφιακής τεχνολογίας που εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια μειώνει δραματικά τον απαιτούμενο χρόνο εργασίας ενώ παράλληλα βελτιώνει κατακόρυφα την ακρίβεια και την ποιότητα της τεκμηρίωσης. Τα πλεονεκτήματα αυτά είναι κρίσιμα, ιδιαίτερα για τις σωστικές ανασκαφές, που αποτελούν το μεγαλύτερο όγκο των ανασκαφών στην Ελλάδα. Το σύστημα έχει διαδραστική αρχιτεκτονική, επιτρέποντας στο χρήστη να θέσει οποιαδήποτε ερώτηση στα δεδομένα, παράγοντας τις ανάλογες τρισδιάστατες εικόνες, σχέδια, φωτογραφίες ή αναπαραστάσεις. Αποτελεί έτσι ένα πολύτιμο ερευνητικό εργαλείο για τον ανασκαφέα και το μελετητή, αλλά και ένα εξαιρετικό μέσο απεικόνισης για το ευρύ κοινό που μπορεί να έχει στη διάθεσή του μια λεπτομερή εικόνα της πορείας της ανασκαφής, σε κάθε στάδιό της.
Το σύνθετό αυτό σύστημα αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα του Α.Π.Θ., με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνο Κωτσάκη και κύριους ερευνητές το Δρ.του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Μάρκο Κατσιάνη και το Δρ. του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Σπύρο Τσιπίδη, με την συνεργασία του Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ., Ιωάννη Μανωλόπουλου και της Αν. Καθηγήτριας του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Αλεξάνδρας Κουσουλάκου.
Στην εφαρμογή και βελτίωση του συστήματος συμμετείχε η πανεπιστημιακή ανασκαφή της Τούμπας Θεσσαλονίκης, με στόχο την κατανόηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του οικισμού και την πλήρη αξιοποίηση των ψηφιακών αναπαραστάσεων των αρχιτεκτονικών φάσεων του οικισμού, που σχεδίασαν οι συνεργάτες του προγράμματος Νίκος Βαλασιάδης και Γιώτης Βραντζάς.

Ο Νεολιθικός Οικισμός Παλιαμπέλων
Τα Παλιάμπελα Κολινδρού συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων οικισμών της Βόρειας Ελλάδας που ιδρύθηκαν πριν από το 6600 π.Χ. και κατοικήθηκαν μέχρι το 4500 π.Χ. Η ανασκαφή διευθύνεται από τον Καθηγητή του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνο Κωτσάκη σε συνεργασία με τον Καθηγητή P. Halstead του Πανεπιστημίου του Sheffield της Μ. Βρετανίας. Η Τούμπα Θεσσαλονίκης είναι μια σημαντική θέση της Εποχής του Χαλκού (2000-316 π.Χ.) με πολλές αρχιτεκτονικές φάσεις, που ερευνάται από το ΑΠΘ από το 1985. Διευθύνεται από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Στέλιο Ανδρέου.

Αφετηρία του συστήματος ήταν το πρόγραμμα RUNSECT που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1980 για τις ανάγκες της ανασκαφής του Α.Π.Θ. στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, στο περίπτερο13 (Stand 79) της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ., στην 76η ΔΕΘ, από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία των βουλευτών ΠΑΣΟΚ Πιερίας σήμερα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ..

ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...

Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας: Διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει!

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ..

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.....ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Χαριστικό παζάρι.

ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.... ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΚΥΡΙΑ;;;;

ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ....
ΚΟΣΜΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ....
ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΑΝ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΑΥΤΗΣ...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ....
ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ;
ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ Ή ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;
ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΙΚΑ Ή ΣΤΟ ΤΕΒΕ;;;
ΚΟΥΙΖ: ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ;;;

ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΣΟΚ....



Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης. καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η Ελληνική Βουλή πρέπει να. πληρώσει .πρόστιμο 12.000 ευρώ στον Συγγελίδη και 7.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα!
Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ’ επέκταση επισφραγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!
Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να

ΛΑΒΕ ...ΤΕ ΠΕΝΤΕ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ 3ΟΟ;;;

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Ή ΛΑΒΕ ΤΕ;;;;
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ....ΙΣΤΟΡΙΑ!
ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ 300 ΛΑΒΕ ΤΕ 5!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ

Και με τη βούλα των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας μπαίνουν οριστικά λουκέτα σε δημόσιες Υπηρεσίες του Αιγινίου

και συγκεκριμένα στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και στο Παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά και στο τοπικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι Υπουργοί κκ. Ε. Βενιζέλος και Γ. Κουτρουμάνης σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι το Παράρτημα Αιγινίου έχει μικρά ασφαλιστικά μεγέθη και στελεχώνεται από 4 διοικητικούς υπαλλήλους «αριθμό μεγάλο για τα μεγέθη του εν λόγω υποκαταστήματος», ενώ εκτιμά ότι «με τη συνένωση στο Τοπικό Υποκατάστημα Κατερίνης, θα μπορέσει να βελτιωθεί σημαντικά και πιο αποτελεσματικά η λειτουργία του τελευταίου, με τη μετακίνηση των 4 υπαλλήλων», επισημαίνοντας τις τρέχουσες αδυναμίες του Υποκαταστήματος λόγω «αδυναμίας προσλήψεων και αθρόων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης». Επίσης, ο υπουργός προσέθεσε ότι «το κόστος λειτουργίας μίας μονάδας δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια για τη λήψη απόφασης αναστολής λειτουργίας της» αντιφάσκοντας λίγο πιο κάτω, ισχυριζόμενος ότι «στα πάγια έξοδα, δεν περιλαμβάνεται μόνο το μίσθωμα ακινήτων αλλά και έξοδα συντήρησης του κτιρίου».
Σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο της ΔΟΥ Αιγινίου, ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής 2011-2013, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη «μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή των ΔΟΥ, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών», προσθέτοντας ότι παράλληλα «αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και υλοποιούνται πολλές νέες». Τέλος, σε ό,τι αφορά στο κατάστημα της ΕΤΕ, παραπέμποντας σε προηγούμενο έγγραφο της τράπεζας, απλώς επιβεβαιώνει το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος.
Σχολιάζοντας τις απαντήσεις των Υπουργών, η βουλευτής Λάρισας δήλωσε: «Όχι απλά αμφότεροι οι Υπουργοί απέφυγαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που τέθηκαν (τεκμηρίωση κριτηρίων για αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ, οικονομικά αποτελέσματα της ΔΟΥ Αιγινίου), αλλά με προκλητικό τρόπο και αντιφάσεις εμμένουν στις αρχικές αποφάσεις τους. Ο κ. Κουτρουμάνης μιλάει για αδυναμία προσλήψεων και συνταξιοδοτήσεις λες και δεν είναι η κυβέρνησή του, με την ψήφιση του Μνημονίου και του Μεσοπροθέσμου, αποκλειστικά υπεύθυνη και για τα δύο, προσπαθώντας επί ματαίω να πείσει ότι με 4 υπαλλήλους και με ηλεκτρονικές υπηρεσίες, θα στρώσει η κατάσταση στο ΙΚΑ Κατερίνης. Αντίστοιχα, ο κ. Βενιζέλος μιλάει για αποτελεσματικότητα των ΔΟΥ, όταν αφενός μόλις λίγες μέρες νωρίτερα έφερε το αδιανόητο χαράτσι, το νέο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, επειδή ακριβώς ο ελεγκτικός μηχανισμός των Εφοριών αδυνατεί να λειτουργήσει και να μαζέψει τα χρωστούμενα, κι αφετέρου όταν έχει ήδη επιστρατεύσει ιδιώτες εισπράκτορες και δικαστικούς λειτουργούς για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Το κλείσιμο υπηρεσιών σε συνδυασμό με την εργασιακή εφεδρεία και τις επικείμενες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, δεν προοιωνίζει τίποτα διαφορετικό από τη δημιουργία μίας νέας στρατιάς ανέργων. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ευαγγελίζονταν την αποκέντρωση, όμως και ένα μικρό παιδί ξέρει ότι δε γίνεται να κρατηθεί ο κόσμος στην περιφέρεια χωρίς αξιόπιστες, αποτελεσματικές δημόσιες και κοινωφελείς υπηρεσίες, επαρκώς στελεχωμένες, τις οποίες και διεκδικούμε, μαζί με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Πύδνας-Κολινδρού, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες όλων των περιοχών που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα».
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Νομού Πιερίας
Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ Ή Ο ΜΠΛΕΚ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ή ΕΣΥ....

Τελικά να πως εμείς μεγαλώσαμε...
Με Γιώργο Θαλάσση και ΜΠΛΕΚ αλλά και ΟΜΠΡΑΞ....
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ....
ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕΚ.....
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΣ Ή ΜΠΛΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ....
ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ....

ΔΕΤΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΌΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΙΑ.... ΧΑ ΧΑ ΧΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ αιτήματα φιλίας από:
Γιώργος Παπανδρέου,
Κώστας Καραμανλής
Αντώνης Σαμαράς,
... ... ... ... ... ... Θεόδωρος Πάγκαλος,
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
& απ'τα υπόλοιπα των 300 παλικαριών της Βολευτιάς.!!!
Είναι Virus trojan τα ΤΡΩΝΕ όλα .!!!!!!
Μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα !!!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Αντιγράψτε αυτό το κείμενο & γράψτε το στο προφίλ σας
ώστε οι φίλοι σας να είναι ενήμεροι...!!!

Υ.Γ. Ούτε από Κων/νο Μητσοτάκη....καίει τον σκληρό κατευθείαν...!!!
Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς Γιώργο Κωνσταντόπουλε! 

Αδυνάτισμα... γιατί αυτός και όχι εσείς;

Τι διαφορετικό μπορεί να έχει ο διπλανός σας που μπορεί να τρώει τα πάντα χωρίς να παχαίνει;

Μερικοί άνθρωποι παχαίνουν πιο πολύ από τους άλλους, παρ' όλο που τρώνε την ίδια ποσότητα φαγητού, επειδή, δυστυχώς γι' αυτούς, διαθέτουν γονίδια, τα οποία ενθαρρύνουν τον οργανισμό τους να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχε η ελληνικής καταγωγής ερευνήτρια Ζωή Μιχαηλίδου του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Queen's του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΙΣΟΔΟ" ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ. 
ΝΕΟΣ ...ΩΡΑΙΟΣ ...ΔΥΝΑΤΟΣ ....ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΟΣ ...ΜΕ ΔΕΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟ ΣΟΪ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΔΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΩΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ. 
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
ΑΡΑ;;;
ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΟΔΑΣ!!!
"ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ.... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ" ΕΙΠΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ....ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ, Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ Ο "ΒΛΑΧΟΣ" ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.....

ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΕ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Ώρα 10:00. Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικο.

Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ο καθορισμός του ποσοστού αναπηρίας

Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ(Οδός Αριστοτέλους 15 τηλ. 2310294985 Θεσσαλονίκη), μεταφέρεται η αρμοδιότητα καθορισμού του ποσοστού αναπηρίας, την ευθύνη της οποίας είχαν μέχρι τώρα οι υγειονομικές επιτροπές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. «Το ΚΕΠΑ στο οποίο πρέπει πλέον να απευθύνονται και οι ενδιαφερόμενοι δημότες της Κατερίνης είναι μια δομή που θα ενοποιεί τις διαδικασίες αναπηρικών συντάξεων και παροχών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία που μέχρι σήμερα ήταν αρμοδιότητα των κατά τόπους Περιφερειών και των Ταμείων. Προς αποφυγή ταλαιπωρίας, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους Δημότες ότι θα πρέπει πλέον να απευθύνονται στο ΚΕΠΑ, προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά, για να κλείσουν ραντεβού» επισημαίνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Νόμο 3863 του 2010 δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ.ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.

Έργο των Υγειονομικών Επιτροπών (του ΚΕ.Π.Α.) είναι: α) Ο καθορισμός του ποσοστού αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας. β) Ο χαρακτηρισμός ατόμων ως ΑΜεΑ. γ) Ο καθορισμός ποσοστού αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις, για τις οποίες απαιτείται γνωμάτευση αναπηρίας και τις οποίες δικαιούνται από την πολιτεία τα άτομα με αναπηρία.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΕ.Π.Α.

(ένα αντίγραφο να δώσετε στον γιατρό που θα σας παραπέμψει στην επιτροπή)

Για να κατατεθεί αίτηση για αξιολόγηση και χορήγηση ποσοστού Αναπηρίας από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. πρέπει να προσκομισθούν απαραίτητα τα ακόλουθα :

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Βιβλιάριο ασθενείας του φορέα ασφάλισης. (ισχύει μόνον για ασφαλισμένους)

Αριθμό ΑΜΚΑ ή κάρτα ευρωπαίου ασφαλισμένου.

Παραπεμπτικό του φορέα ασφάλισης του ασφαλισμένου για εξέταση από υγειονομική επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. ή αν δεν έχει ασφαλιστικό φορέα παραστατικό είσπραξης αξίας 46,14 ευρώ από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπου γίνεται η κατάθεση της αίτησης για εξέταση από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕ.Π.Α.

Ο αιτών καταθέτει στην γραμματεία ΚΕ.Π.Α εκτός από τα παραπάνω και τα απαραίτητα ιατρικά στοιχεία. Τα ιατρικά στοιχεία περιλαμβάνουν: Αναλυτική ιατρική έκθεση του παραπέμποντος ιατρού με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του. Η ιατρική αυτή έκθεση θα είναι απολύτως στοιχειοθετημένη και θα παραπέμπει σε εργαστηριακά δεδομένα (ακτινογραφίες με τα πορίσματα τους, αξονικές τομογραφίες, MRI, βιοψίες, ΗΜΓ, triplex, ΗΚΓ, κλπ) τα οποία θα είναι πρωτότυπα ή ακριβή αντίγραφα με βεβαιωμένη την γνησιότητα του φωτοαντιγράφου από Δημόσια αρχή και η διενέργεια τους θα είναι πρόσφατη και όχι παλαιότερη του τετραμήνου.

Παρατηρήσεις : α) Παλαιότερης χρονολογίας εργαστηριακές εξετάσεις των οποίων τα στοιχεία κρίνεται πως θα συμβάλλουν στην ορθή κρίση της επιτροπής, (π.χ. βιοψίες) γίνονται επίσης δεκτές. Επίσης ο παραπέμπων, ως θεράπων ιατρός θα πρέπει να αναφέρει την φαρμακευτική ή άλλη αγωγή στην οποία τυχόν υποβάλλεται ο ασθενής, αλλά και κάθε άλλη τυχόν συνυπάρχουσα πάθηση που γνωρίζει από το ιστορικό του ασθενή του και την αγωγή που ακολουθείται για αυτές τις παθήσεις και που θα στοιχειοθετούνται από συνημμένες ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες επίσης θα φέρουν πλήρη τα στοιχεία των υπογραφόντων ιατρών. Τα ακριβή στοιχεία του παραπέμποντος ιατρού θα αναφέρονται αναλυτικά στο τέλος της ιατρικής έκθεσης δηλαδή ονοματεπώνυμο ιατρού, ΤΣΑΥ, Α.Μ.Κ.Α., Ιατρικό Σύλλογο, Ειδικότητα, Φορέα εργασίας ιατρού (ιδιώτης, Ε.Σ.Υ., ΙΚΑ, ΕΟΠΠΥ) τηλέφωνο, φαξ, e-mail και εάν πρόκειται για ασθενή που έχει νοσηλευθεί, τον αριθμό του εξιτηρίου νοσηλείας κλινικής ή νοσοκομείου.

Οι ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν εξ αιτίας σοβαρών κινητικών ή άλλων προβλημάτων καταθέτουν με μέριμνα άλλου ατόμου του περιβάλλοντος τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται, και εκτός των προαναφερομένων θα προσκομίζουν και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώσαντος ιατρού για τους λόγους που καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση του προς εξέταση ασθενούς και αξιολογούνται από τις Υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. με διαδικασία που θα ορίζεται από την Διεύθυνση Αναπηρίας και που θα είναι εξατομικευμένη για την κάθε περίπτωση που θα εγγυάται τον σεβασμό στον πολίτη αφ’ ενός και αφ’ ετέρου την αξιοπιστία του αποτελέσματος. Τα στοιχεία του εκπροσώπου που καταθέτει την αίτηση θα καταγράφονται στο έντυπο της αίτησης κατά την κατάθεση της.

Τα παραπάνω στοιχεία ελέγχονται από τον γιατρό που διενεργεί τον προέλεγχο και εφ' όσον διαπιστωθεί πως είναι πλήρη, καταχωρείται η αίτηση και χορηγείται βεβαίωση στον καταθέτοντα στην οποία αναγράφονται και τα ιατρικά πιστοποιητικά που προσκομίσθηκαν κατά την κατάθεση. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν είναι πλήρη τα απαραίτητα στοιχεία, θα επιστρέφονται στον ενδιαφερόμενο και θα του υποδεικνύεται εγγράφως από την γραμματεία του ΚΕ.Π.Α. και τον γιατρό προελέγχου τι πιστοποιητικά ή άλλα στοιχεία πρέπει να προσκομίσει προκειμένου να γίνει η καταχώρηση της αίτησης.

Εφ' όσον καταχωρηθεί η αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα ειδοποιητήριο για την ημερομηνία και ώρα αλλά και τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής στην οποία θα γίνει η αξιολόγηση της περίπτωσης του και θα εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση.

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά συμπληρωματικά στοιχεία του ιατρικού φακέλου κατά την ώρα της συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής. Σε περίπτωση που προσκομίζονται στοιχεία από τον εξεταζόμενο κατά την στιγμή της συνεδρίασης της επιτροπής θα συμπληρώνεται γνωμάτευση αναπομπής της περίπτωσης αναφέροντας στο σκεπτικό τον λόγο της αναπομπής και θα παραπέμπεται στην γραμματεία προκειμένου να καταθέσει και τα νέα στοιχεία και να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης. Παρόμοια διαδικασία ισχύει αν ο ενδιαφερόμενος θελήσει να υποβάλλει και άλλα ιατρικά πιστοποιητικά αφού έχει ορισθεί η ημερομηνία εξέτασης του από την υγειονομική επιτροπή στην περίπτωση αυτή η εξέταση αναβάλλεται γίνεται η κατάθεση των νέων στοιχείων σύμφωνα με την διαδικασία που αναφέρθηκε προηγουμένως και ορίζεται νέα ημερομηνία..

Το ΚΕ.Π.Α. θα χορηγεί γνωματεύσεις Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής για κάθε νόμιμη χρήση, όπου θα πιστοποιείται η πάθηση, το ποσοστό αναπηρίας καθώς και η χρονική διάρκεια της Γνωμάτευσης. Για όσο χρόνο διαρκεί η Γνωμάτευση θα μπορείτε να ζητάτε από την Γραμματεία του ΚΕ.Π.Α. αντίγραφα της.

Στην Γνωμάτευση της υγειονομικής Επιτροπής μπορεί να κατατεθεί προσφυγή στην ΒΥΕ από τον ενδιαφερόμενο εντός (10) Δέκα ημερών από την ημερομηνία της κοινοποιήσεως της Γνωμάτευσης. Για να εξετασθεί υποβληθείσα ένσταση θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί και στοιχειοθετημένοι λόγοι που θα αναφέρονται στο κείμενο της προσφυγής. Συνεπώς η υποβολή προσφυγής στην γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής από τον ενδιαφερόμενο θα πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση στην οποία θα αναφέρονται με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους η εκδοθείσα από την Υγειονομική επιτροπή Γνωμάτευση δεν είναι τεκμηριωμένη ή σύννομη ή άλλο και πρέπει να εξετασθεί εκ νέου στην Β΄θμια Υγειονομική επιτροπή. Το έντυπο υποβολής προσφυγής θα χορηγείται στις γραμματείες ΚΕ.Π.Α.

Η αυστηρή τήρηση των παραπάνω οδηγιών θα σας απαλλάξει από ανώφελη ταλαιπωρία και θα βοηθήσει τις υπηρεσίες να διεκπεραιώσουν σε πολύ σύντομο χρόνο το αίτημα σας.

Το επικίνδυνο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού

Παρά την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, που αποτυπώνεται με τραγικό τρόπο στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ύφεση, την ανεργία και τα λουκέτα, τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να επιδίδονται με εμμονή στην τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού.

Πανικόβλητοι, προφανώς, ενώπιον της καταστροφής που συντελείται στην οικονομία και στην κοινωνία από τις δικές τους λανθασμένες επιλογές, επιδιώκουν απερίσκεπτα να στρέψουν τη μια επαγγελματική ή κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Ελπίζουν ότι με αυθαίρετες γενικεύσεις, που πλήττουν με τρόπο απαράδεκτο, την αξιοπρέπεια και την υπόσταση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, θα στρέψουν αλλού τα βέλη της καθολικής δυσαρέσκειας.

Παραβλέπουν ότι, με τις απαξιωτικές έως υβριστικές δηλώσεις τους υπονομεύουν τελικά την κοινωνική συνοχή. Ενώ αντιθέτως, αυτή οφείλουμε να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού για να μην μεταβληθεί η κοινωνία μας σε ζούγκλα, και να ισχύσει ο κανόνας «όλοι εναντίον όλων».

Η δήλωση του, λαλίστατου υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου, ότι, «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν» (Βουλή 7/9/11) αποτελεί, το πιο πρόσφατο κρούσμα μιας σειράς ανάλογων δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης.

Τη μια φταίνε οι φορτηγατζήδες, την άλλη οι ταξιτζήδες, οι αγρότες, οι καθηγητές, οι εστιάτορες, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι πάντες. Όλοι ανεξαιρέτως. Όχι κάποιοι από αυτούς που μπορεί να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όλοι, έτσι αφοριστικά.

Μια μικρή σταχυολόγηση είναι απολύτως ενδεικτική:

  • «Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» Θ. Πάγκαλος, Mega 25/09/10

· «Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.» Θ. Πάγκαλος, «Βήμα» 31/12/10

  • «Δεν είναι ο υπουργός απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί. Είναι το πολιτικό σύστημα και η ευθύνη του να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον απέναντι σε οργανωμένα συντεχνιακά συμφέροντα και ολιγαρχικές νοοτροπίες», Γ. Ραγκούσης, «Καθημερινή» 21/08/11
  • «Οι επιλογές ορισμένων φαρμακευτικών συλλόγων βλάπτουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες», Γ. Κουτρουμάνης, ΣΚΑΙ 29/03/11
  • «Είναι πολλά τα λεφτά που έχουν επενδυθεί στη χρεοκοπία της Ελλάδας», κατηγορώντας τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωναν εναντίον των οικονομικών μέτρων για αλλότριους σκοπούς ο Χ. Παπουτσής, «Ελευθεροτυπία», 01/07/11
  • «Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας» Θ. Πάγκαλος, ΝΕΤ 02/11/2010

Αυτή την κρίσιμη ώρα, η κοινωνία θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά της στις κυβερνητικές σειρήνες. Για να ξεπεράσουμε την κρίση οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να διαφυλάξουμε την ενότητά μας, να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας. Για να το πετύχουμε απαιτείται να αποφεύγονται ακραίες συμπεριφορές που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων θα επιθυμούσαν διαιρεμένο το κοινωνικό σώμα.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη όπως τη διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς:

«Δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ που έταζε τα πάντα στους πάντες. Αποδοκιμάσαμε, κατ’ επανάληψη, ακραίες συμπεριφορές. Ζητούμε να μην παγιδευτεί κανένας στο παιχνίδι «κοινωνικού αυτοματισμού» που παίζει η κυβέρνηση στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης».

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ‘Η ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ’

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί 2ήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα, το Σαββατοκύριακο στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2011.

Κόστος εκδρομής 70,00 € κατ άτομο.

Η τιμή περιλαμβάνει:

· μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο

· μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο

· πρωινό με μπουφέ στο ξενοδοχείο

· Δεν περιλαμβάνει τα επιπλέον γεύματα - ποτά, εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία καθώς και εισιτήρια με Ferry boat

(προαιρετική επίσκεψη στα κέρινα ομοιώματα, στο σπήλαιο περάματος, και στο νησάκι της κυρά Φροσύνης)

Λόγω μεγάλης συμμετοχής παρακαλούμε για άμεση απάντηση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Κυπαρίσσης Κώστας 6973693500, Δρούγκα Ελένη 6948575612

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ‘Η ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ’

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλεί στη βραδιά ούζου και στη βράβευση των παιδιών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ σχολικού έτους 2010 - 2011, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, στα ανακαινισμένα γραφεία του συλλόγου, Μεσοχωρίου 1, Αμπελόκηπους, (όπισθεν ΟΑΕΔ).

Ώρα προσέλευσης 20:30 Τιμή εισόδου (οικονομική ενίσχυση) 10:00 €

ΕΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ..

μέρος μηνύματος Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr) , ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

ΚΑΙ....ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘ ΟΛΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ,ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr) ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΕΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ...
ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ...
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.
ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ...
ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ!!!!
ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΚΑΙ 3 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ (ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ) ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΔΗΦΑΓΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!!!
PASSPORT!!! PASSPORT!!! ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ!!!
DOCUMENTI !!!! DOCUMENTI!!!
ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!!!!
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ...
ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ!!!
ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!! Κ Α Ν Ε Ι Σ!!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.....
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com
e-mail: epitropes2010@gmail.com

Συνάντηση Αποφοίτων Δ΄ Λυκείου 1981

Σε κλίμα έντονων συναισθημάτων χαράς και συγκίνησης
πραγματοποιήθηκε η 30ετής ΄΄τακτική΄΄ συνάντηση των αποφοίτων του 1981
του Δ΄ Λυκείου Κατερίνης. Ως χώρος συνάντησης ορίσθηκε η αυλή του
σχολείου όπου και διαδραματίσθηκαν και οι πρώτες απερίγραπτες σκηνές,
δεδομένου ότι πολλοί από τους συμμαθητές μας είχαμε να βρεθούμε απ’
την ημέρα της αποφοίτησής μας. Ιδιαίτερες και οι στιγμές της
συνάντησής μας με πολλούς απ’ τους ΄καθοιγειταίς΄ μας. Αμφίδρομα τα
συναισθήματα! Αμφίδρομες και οι υποσχέσεις ότι στην επόμενη συνάντηση
που θα γίνει το 2016 (δηλ. μετά από 17 μνημόνια, 43 μεσοπρόθεσμα, 639
νομοσχέδια για την οικονομία, 24.738 απεργίες και κανένα μεροκάματο),
θα είμαστε όλοι παρόντες και με ακόμα περισσότερο χιούμορ!! Η εκδήλωση
συνεχίστηκε σε γνωστή ταβέρνα της πόλης μας, όπου όλοι πήγαμε με δυο
πόδια και κανένας δεν ξέρει με πόσα φύγαμε! Δεν μπορώ να πω
περισσότερες λεπτομέρειες, για να μη μας πλακώσουν τα ΕΣΡ, οι
εισαγγελείς κλπ., και παρακολουθήσουμε την επόμενη συνάντηση ‘‘απ’ τα
κάγκελα’’. Λυπούμαστε για όσους συμμαθητές μας, για διαφόρους λόγους,
δεν παρευρέθηκαν, (αυτοί βέβαια λυπούνται πολύ περισσότερο) αλλά, καλά
να πάθουν, να μην επαναληφθεί, και, στην επόμενη ‘’ με τον κηδεμόνα
τους’’.

Ο οργανωτικός επίτροπος
Και ΄΄απολύτως δημοκρατικά΄΄ αυτοανακηρυσσόμενος
πρόεδρος των αποφοίτων
ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ. ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ



Το περασμένο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι Βαλκανικοί Αγώνες Κωπηλασίας 2011. Οι αγώνες διεξήχθησαν σον Κεράτιο κόλπο, παίρνοντας εκκίνηση ακριβώς κάτω από το Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας οι αθλητές Ζέρβας Ειρηναίος και Μπικογιάννης Γιάννης οι οποίοι συνεχίζοντας τις επιτυχίες στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. επέστρεψαν με δυο μετάλλια ο καθένας στις αποσκευές τους.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 10/9 οι δυο κατερινιώτες αθλητές (χρυσοί πανελληνιονίκες στην τετράκωπο φέτος) αγωνίστηκαν στην οκτάκωπο παίδων όπου και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο τερματίζοντας δεύτεροι πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανίας, ενώ τρίτο τερμάτισε το πλήρωμα της Σερβίας.

Την Κυριακή 11/9 οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. αγωνίστηκαν στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου παίδων, όπου μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα, κατέκτησαν και πάλι το αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τη δίκωπο της Ρουμανίας, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Τούρκοι.

Ο προπονητής του τμήματος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Μπικογιάννης ο οποίος παραβρέθηκε στους αγώνες δήλωσε: «οι αθλητές μας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και αν και συμμετείχαν για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες κατάφεραν να διακριθούν αφήνοντας πολύ μεγάλες ελπίδες για το μέλλον».

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

17 & 18/9 η Γιορτή του Αγρότη

* ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ «9ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

* Η ΟΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΕΠ.

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Καρίτσας θα πραγματοποιηθεί η «9η γιορτή του αγρότη», μια γιορτή – έκθεση που καθιερώθηκε από τον τ. δήμο Δίου και που τη σκυτάλη της διοργάνωσης πήρε από φέτος ο καλλικρατικός δήμος Δίου-Ολύμπου.

Τα εγκαίνια της «9ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Η όλη διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Πιερίας καθώς επίσης και του επιμελητηρίου Πιερίας.

Η «γιορτή του αγρότη» αποτελεί ουσιαστικά μια έκθεση αγροτικών δραστηριοτήτων, προϊόντων και μηχανημάτων ενώ η όλη διοργάνωση είναι και μια ευκαιρία αναβίωσης κάποιων ηθών και εθίμων που συνδέονται με το πέρας των αγροτικών εργασιών.

Σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν αγρότες, συνεταιρισμοί και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, αγροτικοί σύλλογοι καθώς επίσης και πολιτιστικοί σύλλογοι που αναλαμβάνουν και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της γιορτής.

ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΕΙ, ΤΟΤΕ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ.....

Σάββατο 17/09 και ώρα 18:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου Γ.Ε.Λ.Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό).
Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ν.Πιερίας (μπορούν να συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί από άλλους Νομούς),που δεν πήραν απόσπαση να συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Παρόντες επίσης θα είναι και οι βουλευτές του Νομού μας, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το θέμα των αποσπάσεων.
Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική!!!!!!

ΠΡΩΤΑ Ο ...ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ


«Πρώτα ο μαθητής» με …30άρια τμήματα!

Σαν να μη έφτανε ότι στα σχολεία υπάρχουν βασικότατες ελλείψεις σε βιβλία (το…ψηφιακό τους σχολείο γαρ) και σε προσωπικό (ελάχιστοι διορισμοί, καρατόμηση αποσπάσεων), εφαρμόζεται επιπλέον και το απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό μέτρο των τμημάτων με 28 και παραπάνω μαθητές (συγκροτήθηκαν μάλιστα τέτοια τμήματα και σε κατευθύνσεις!!). Οι επιπτώσεις αυτού του μέτρου θα είναι τραγικές, κυρίως στην παιδαγωγική διαδικασία, καθώς ένας εκπαιδευτικός θα κληθεί να διδάξει σε τριαντάρια τμήματα όπως ίσχυε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, αδυνατώντας να σταθεί δίπλα στο παιδί, να αντιμετωπίσει τα  μαθησιακά και ψυχολογικά του προβλήματα. Επιπρόσθετα, το αποτέλεσμα θα είναι να συνενωθούν τμήματα, να συγχωνευτούν και να καταργηθούν σχολεία, να εξαφανιστούν τμήματα ένταξης κ.ά. Ακόμη, θα ανατραπούν παραπέρα οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Και όλα αυτά βέβαια είναι ενταγμένα στη λογική του «νέου σχολείου», στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Απαιτούμε και διεκδικούμε αταλάντευτα:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΕΚΑΒΗ»

http://fdathanasiou.files.wordpress.com/2011/09/kartapolith.jpg


ΚΥΡΙΑΚΗ
18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Ώρα 11.30π.μ.Συζήτηση για την κάρτα του πολίτη.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ.... ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "PIERIKOS FANS"

Σε περίπου 1,5 μήνα ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα της Football League και αν κι ακόμη δεν γνωρίζουμε με σιγουριά όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν, σαν PierikosFans θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να αναλύσουμε την κάθε ομάδα ξεχωριστά αλλά και να προβλέψουμε το πόσο καλά θα τα πάνε. Πιο συγκεκριμένα:

Ηρακλής: Εδώ και λίγες μέρες η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνωρίζει και επίσημα ότι θα αγωνίζεται τουλάχιστον από την Β Εθνική και κάτω. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο Ηρακλής να υποβιβαστεί κι άλλη κατηγορία (Γ Εθνική) ή ακόμα και στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα και με το υπάρχον ρόστερ που δεν "λέει" και πολλά πράγματα, δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Εκτίμηση: 6η-10η θέση.

Λάρισα: Η ομάδα της Θεσσαλίας που

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ - ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ....

Εν τέλει ρε συντοπίτες μου, ο ΚΟΣΜΟΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ δεν ξεχνά... ΌΤΑΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΓΑΠΑΕΙ....
Όπου ενφανίζεται ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ο τελευταίος Νομάρχης Πιερίας, σε όποια υπηρεσία ή δημόσιο τόπο, γίνεται χαμός. Κι όλοι τον ρωτούν "τι θα κάνεις ΓΙΩΡΓΟ";;; Θα κατέβεις για βουλευτής;;; ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.... ΘΑ ΔΕΙΤΕ....
ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ....

ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!




Δείτε το!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ:
«Τελειώσανε, εκλογές τον Μάρτιο»!
«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο είναι η εκλογή του Προέδρου να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή. Μετά θα στηρίζουμε τον κ. Παπούλια»




«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο είναι η εκλογή του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή»

Εκλογές το αργότερο την άνοιξη του 2010, με αφορμή την προεδρική εκλογή, είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ορίζοντας έτσι και το απώτατο όριο ζωής της σημερινής κυβέρνησης. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ», την πρώτη μετά τη νίκη του στις ευρωεκλογές, ο κ. Παπανδρέου ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.....

Έκαναν τα 15 δις ευρώ, 30 !!!! Για τις τράπεζες !

Kαι μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κι όχι νόμο! Το ελληνικό δημόσιο ανέβασε στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ τις εγγυήσεις ! Δείτε το:
την έχετε ακούσει πουθενά αυτή την είδηση;

τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν πιάσει δουλειά



τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν πιάσει δουλειά και προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς και τις αντιδράσεις που δημιουργεί η επιβολή του χαρατσιού στα ακίνητα.
Με τον γνωστό έξυπνο τρόπο και με στημένα «σκηνικά» συζητήσεων με διάφορους μόνιμους «μαϊντανούς», αποσπούν...
την προσοχή του κόσμου από το βασικό θέμα που είναι αυτή ταύτη η ενέργεια της κυβέρνησης και η νομιμότητά της και αναλώνονται επίτηδες σε περιπτωσιολογίες επιβολής αυτού του αντισυνταγματικού εκτρώματος. Αποσπούν δηλαδή την προσοχή του πολίτη από το κεντρικό θέμα. Εστιάζουν επίτηδες, σε επιμέρους επιπτώσεις του μέτρου, π.χ. στους ανέργους, στους πολύτεκνους, στους ανάπηρους κ.λ.π., με προφανή στόχο να αποπροσανατολίσουν την Κοινή Γνώμη και να την ακυρώσουν, αφού στην ουσία δεν αμφισβητούν αυτό τούτο το μέτρο, το οποίο το θεωρούν δεδομένο. Παρουσιάζουν δε δαιδαλώδεις πίνακες υπολογισμών, σε ένα στημένο θέατρο, για να έρθει μετά ο καλός ηγέτης και να βάλει κάποιες ελαφρύνσεις για να δείξει το σοσιαλιστικό του πρόσωπο.

Καλούν με τις ώρες εκπροσώπους της πολιτικής ολιγαρχίας και κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και αφού δήθεν αρχικά τους επιτίθενται, για να εκπροσωπήσουν και να υποκαταστήσουν πλήρως το λαϊκό αίσθημα και να εκτονωθεί η αγανάκτηση, στη συνέχεια και πάλι δήθεν μαλακώνουν για να βγει το ανθρώπινο πρόσωπο του πολιτικού που δήθεν απελπισμένα προσπαθεί και έτσι αθωώνεται η εξουσία.
Ταυτόχρονα ρίχνουν και βέλη κοινωνικού αυτοματισμού για να διατηρείται η κοινωνική αντιπαλότητα...
Επιστημονική δουλειά....

Τελικά, εκεί που ο αγανακτισμένος πολίτης περιμένει από τα ΜΜΕ να τον εκνευρίσουν και να τον ενώσουν μαζί με τους άλλους αγανακτισμένους πολίτες, σε μια κοινή αντίσταση, για να σωθεί ο ίδιος, η οικογένειά του και η περιουσία του, ξαφνικά αισθάνεται πάλι μόνος και απομονωμένος, η δε κυβέρνηση αθωώνεται μπροστά στις συνθήκες «πολέμου» που διατυμπανίζουν τα παπαγαλάκια ότι βρισκόμαστε και μην ξεχνάμε και ότι ο καλός Ομπάμα από Αμέρικα, πίεσε την κακιά τρόϊκα και βοήθησε να πάρουμε τη δόση που έτσι κι αλλιώς 1000% θα την παίρναμε.

Βασικό πρόβλημα του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή λοιπόν, είναι τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που αντί να τον βοηθούν να αντισταθεί, τον παραπληροφορούν, τον υποσκάπτουν εκ των έσω και τον ακυρώνουν.
Ενώ οι περιουσίες των πολιτών χάνονται, η κοινωνική συνοχή διαλύεται, η μεσαία τάξη καταστρέφεται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, αντίθετα τα ΜΜΕ φροντίζουν για την καταστολή της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που τα κρατικοδίαιτα παράσιτα αυξάνουν τα πλούτη τους, από τους δικούς μας φόρους.
Μια τεράστια μεταφορά πλούτου συντελείται.
Η κρίση γεννά ευκαιρίες. Μην το ξεχνάτε…
Είναι το σύνθημα αυτής της κυβέρνησης…