PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA -GR

Ένα ακόμη έγγραφο επιβεβαιώνει την αδικία του κράτους.



Η κα Χριστοφάκη είναι η σύζυγος του Θ. Πάγκαλου και σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο παίρνει το περιβόητο επίδομα πολύτεκνης. Εμείς δεν τα βάζουμε με την σύζυγο του κ. Πάγκαλου αλλά...




με το κράτος που δεν αξιολογεί αντικειμενικά ποιοί έχουν ανάγκητο επίδομα, γιατί υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες που περιμένουν πολλά χρόνια και δεν έχουν πάρει ούτε δραχμή.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΧ ΣΑΚΗΣ ΓΚΟΥΝΑΣ Ή ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ή ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ...ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΜΑΣ;;;

ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ, ΜΙΧΟΥ, ΑΜΟΙΡΙΔΗ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ...ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΝΑΝΕ!!!
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ....
ΚΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!
ΚΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΝΑΕΙ;;;
ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ....
Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ...ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ!
ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΙ Ο ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.....
ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ - ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.....
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...

ΔΕΙΤΕ....

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΕΛΑ ΠΑΓΚΑΛΕ ΚΟΥΝΑ ΤΟ.....

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ....

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!



Πολλοί δήμοι της χώρας, αποφάσισαν να επιβάλλουν ένα ειδικό τέλος ύψους από 30 έως 160 ευρώ για τους πολιτικούς γάμους... Για να δικαιολογήσουν, μάλιστα, το τέλος γάμου συνοδεύουν τη γαμήλια τελετή με μια σειρά από παροχές, όπως δώρα προς....




τους νεόνυμφους, ζωντανή μουσική, οπτικοακουστικά εφέ κ.ά.. Το ειδικό αυτό τέλος το εντάσσουν στα ανταποδοτικά τέλη, επικαλούμενοι την αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων, εξαιτίας της κρίσης, όπως αναφέρει «Το Έθνος». Το «τέλους γάμου» οδηγεί τους νεόνυμφους να τελούν τον πολιτικό τους γάμο σε δήμους εκτός τον τόπων κατοικίας τους, όπου δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση, εκτός από τα παράβολα των 36 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία.

ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ....

ο ΓΑΠ έχει φάει τη σκόνη του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμιρ Πουτίν.




Λέμε και εμείς ότι έχουμε δραστήριο και πολυτάλαντο πρωθυπουργό αλλά ο ΓΑΠ έχει φάει τη σκόνη του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμιρ Πουτίν. Λίγο ποδηλατάκι και λίγο κανό που κάνει ο Γιωργάκης δεν συγκρίνονται με τίποτα με την Χάρλει, με την ιππασία, με το....


κυνήγι και με το καράτε του σκληρού και ατίθασου Βλαντιμιρ!! Βέβαια ο Ρώσος πρωθυπουργός έχει εκτός όλων των άλλων και μια ευαίσθητη και καλλιτεχνική πλευρά που δεν διστάζει να την μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Σε πρόσφατη επίσκεψη του στο ανακαινισμένο Θέατρο της Μόσχας των Εθνών, ο Πούτιν δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη θέα.. περισσότερα εδώ

ΠΑΣΟΚ.....................

Κάθε μέρα αποκαλύπτονται τερατώδη ψέμματα, που είπε το ΠΑΣΟΚ για να έρθει την εξουσία και να εφαρμόσει το ...πρόγραμμά του (διάλλειμμα μισής ώρας για

Οι σημερινές αποκαλύψεις για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, σοκάρουν, όπως τα τόσα και τόσα ψεύδη, συκοφαντίες, λάσπη και παραπληροφόρηση, την οποία χρησιμοποίησε για να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος, που δεν ήταν να βγει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αλλά ..

να πέσει ο Καραμανλής.
Αφού πέτυχαν το στόχο τους, άρχισαν την επιδρομή ενάντια στο λαό.
Και δεν ρίχνουμε κανένα ανάθεμα στους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Με τόση προπαγάνδα, τόσα λεφτά που σκορπίστηκαν για τον ιερό κοπό "να τελειώσουν τον Καραμανλή", τι να έκανε ο κομάκης; Πείστηκε.
Πίστεψε ότι "λεφτά υπάρχουν", η ΝΔ έχασε μέσα σε 2 χρόνια πάνω από 800.000 -ζαλισμένους από την ανελέητη μεγκάλη προπαγάνδα- και τώρα ψάχνει μαντίλι να κλάψει....

3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας

Ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Ι.Δριβελέγκας, στη «Γιορτή του Αγρότη».


* ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

* Η ΟΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΕΠ.

Με την παρουσία του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Ιωάννη Δριβελέγκα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «9ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Πρόκειται για διήμερη γιορτή που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Καρίτσας, μια γιορτή – έκθεση που καθιερώθηκε από τον τ. δήμο Δίου και που τη σκυτάλη της διοργάνωσης πήρε από φέτος ο καλλικρατικός δήμος Δίου-Ολύμπου.

Η όλη διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Πιερίας καθώς επίσης και του επιμελητηρίου Πιερίας.

Η «γιορτή του αγρότη» αποτελεί ουσιαστικά μια έκθεση αγροτικών δραστηριοτήτων, προϊόντων και μηχανημάτων ενώ η όλη διοργάνωση είναι και μια ευκαιρία αναβίωσης κάποιων ηθών και εθίμων που συνδέονται με το πέρας των αγροτικών εργασιών.

Σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν αγρότες, συνεταιρισμοί και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, αγροτικοί σύλλογοι καθώς επίσης και πολιτιστικοί σύλλογοι που αναλαμβάνουν και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της γιορτής.

4X4 - OFF ROAD ADVENTURE ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ


Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση της αστροπαρατήρησης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου το Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων έχει προγραμματίσει και προετοιμάζει την δεύτερη εκδήλωση του.
Στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του ίδιου θεσμού πραγματοποιείται Πανελλήνια Συνάντηση Συλλόγων Ιδιοκτητών 4Χ4 και ATV στην ευρύτερη περιοχή των Πιερίων.
Στηρίζει την προσπάθεια ο Σύλλογος Τετρακίνητης Βορείου Ελλάδος (ΣΤΕΒΕ) με έδρα την Θεσσαλονίκη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/9:
11.30 πμ - Εκκίνηση από το Ελατοχώρι με κατεύθυνση το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου διαμέσου του πανέμορφου δάσους της Κεραμίδας. Αφιξη στο χιονοδρομικό και ανάβαση σε μία από τις ψηλότερες κορυφές των Πιερίων τον Αρβανίτη (2013μ). Στάση για ξεκούραση. Κάθοδος από τον Αρβανίτη με προορισμό το Σαλέ του χιονοδρομικού. Στάση για «παιχνίδια». Αναχώρηση και άφιξη στο Ελατοχώρι.
18.00μμ - Διάφορα Happenings στο γήπεδο τις Ρητίνης (τραμπαλα-ισσοροπια αυτοκινητου,δεξιοτεχνια BMX) με απονομη διαφορων δωρων.
21.00μμ - Μουσική βραδιά στον αύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Ελατοχωρίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9:
10.30μμ Εκκίνηση από Ελατοχώρι με κατεύθυνση την Ρητίνη. Διαμέσου της Ρητίνης κατευθυνόμαστε προς τον καταρράκτη του Κρεμαστού και κατόπιν στο Ορειβατικό καταφύγιο της Σαρακατσάνας. Στάση για ξεκούραση (θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες διάφορα εδέσματα και οποιος θελησει θα λαβει μερος σε διοργανωση με lasergan). Αναχώρηση με προορισμό την Μεσιά και από εκεί στο Αρχαίο λατομείο. Στάση για ξεκούραση. Αναχώρηση και άφιξη στο χωριό της Βρίας.
Σημαντικό και ενδιαφέρον:Όσοι αποφασίσουν να διανυκτερεύσουν στο Ελατοχώρι η ειδική τιμή θα είναι 12 Ευρώ κατά άτομο ανα διακυκτέρευση στα κάτωθι Ξενοδοχεία:
1) «Πιερίων Μούσες», 2) « Νικέλλη», 3) Αλθαία», 4) « Πήγασος», 5) «Ατριον», 6) «Αμαδρυάς»,7) «Πατρικό», 8) «Μύθος», 9) «Vaela pallas», 10) «Μορφέας», 11) « Πετροπαναγιά»,12) « Πανόραμα», 13) « Αρκώ»
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κρατήσεις-πληροφορίες για την ειδική τιμή θα γίνονται μόνο μέσω του Τηλεφώνου 6946004966, (Περλαντίδης Βασίλης - Αντιπρόεδρος Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων )
Την εκδήλωση υποστηρίζουν:
ΕΛΠΑ - Μεταξάς, Κατάστημα Γερμανός στην Κατερίνη, Ασφάλειες Generalli, Toyota Πόδας, Ξενοδοχείο Πιερίων Μούσες, Μοτο Τυρέλης, Opticon Express (Θεσσαλονίκη), Τυπογραφείο Παναγιωτής, Κρέατα Τουλίκας, Ταβέρνα Τζιβαέρι, Extreme Sports & Ποδήλατο, Κόκκινος φούρνος (Θεσσαλονίκη), Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, Arte studio.
Χορηγοί επικοινωνίας:
Εφημερίδες «ΕΠΤΑ» & «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» & «ΑΓΓΕΛΙΕ»Σ, Πιερική ιστοσελίδα Ενημέρωσης «PIERIALIFE.GR»
Προσκεκλημένοι ολοι οι τοπικοί φορείς της Περιφερειακής ενότητας Πιερίας.Ακόμη οι σύλλογοι τετρακίνησης ολης της ελλάδος οπως ΣΤΕΒΕ,ΕΚΑΛΗΣ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ,ΕΒΡΟΥ,ΚΑΒΑΛΛΑΣ,ΛΑΡΙΣΣΑΣ, Κ.Α.
Ευχαριστούμε για την εθελοντική προσφορά τους τούς πολιτιστικούς συλλόγους Ελατοχωρίου και Ρητίνης την εθελοντική ομάδα Ελατοχωρίου την διασωστική ομάδα κατερίνης και τον Σ.Ε.Ο. Κατερίνης

Τον Όλυμπο; Να το βγάλετε από το μυαλό σας!

Από την Πέμπτη 16.09.2011, σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ, γίνεται εκτενής αναφορά στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου». Το σχέδιο αναρτήθηκε στο Διαδικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής στις 13 Σεπτεμβρίου 2011, 21:00 και θα είναι ανοιχτό για σχόλια μέχρι την 13 Οκτωβρίου 2011, 23:59
(βλέπε
http://www.opengov.gr/minenv/?p=2664) .

Image

Για μεγέθυνση κάντε κλικ στο γράφημα.

Μετά λοιπόν από έναν αγώνα πολλών ετών –Θεού θέλοντος- θα διευρυνθεί ο θεσμοθετημένος με βασιλικό διάταγμα από το 1938 Εθνικός Δρυμός Ολύμπου και η προστατευόμενη περιοχή θα ορίζεται πλέον σε ευρύτερα όρια. Με άλλα λόγια, επιτέλους, θα ικανοποιηθεί το αίτημα της επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου, για το οποίο η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, εδώ και δύο χρόνια, οργανώνει τη συλλογή ψηφιακών υπογραφών μέσα από μια διεθνή καμπάνια για την ανάγκη άμεσης νομικής προστασίας του βουνού των Θεών.

Ένα από τα 4 αιτήματα της ομάδας μας προς το ΥΠΕKA, το ΥΠΠΟ και τη Δασική Υπηρεσία ήταν η «θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κανόνων προστασίας έτσι ώστε να μην επαφίεται η προστασία στον πατριωτισμό της διοίκησης και την αντοχή της στις πολιτικές/κομματικές πιέσεις.» Βλέπε αίτηση για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου εδώ .

Σχεδόν όλα, όσα επίμονα τόσα χρόνια, απαιτούσαν οι φίλοι του γηραιού Ολύμπου από την Πολιτεία, θα ικανοποιηθούν, αν βέβαια εκδοθεί -ως έχει- το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο τέθηκε από χθες σε Δημόσια Διαβούλευση.

Θεωρούμε την υπόθεση αυτή αναγκαία, διότι στο φύλλο της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 της ημερήσιας εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Απροστάτευτα 5.000 στρέμματα στον Όλυμπο». Στο άρθρο αυτό, η δημοσιογράφος κ. Χαρά Τζαναβάρα, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αλλάζει το καθεστώς προστασίας στο «βουνό των θεών» για να εναρμονιστεί με αγορές μεγάλων ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου από ξένους επενδυτές, κυρίως Ρώσους». Η πληροφορία αυτή έφερε μεγάλη αναστάτωση στους κύκλους της ομάδας μας, και όχι μόνο. Δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα από τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας για την επέκταση των ορίων του δρυμού, και από τις πρωινές ώρες προσπαθούμε να βρούμε, γιατί με το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα 5.000 στρέμματα θα μείνουν απροστάτευτα.

Για το λόγο αυτό, αρχικά διαβάσαμε προσεκτικά όλα όσα έχουν αναρτηθεί στο Διαδικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του ΥΠΕΚΑ και στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο κ. Ανδρεδάκη Παύλο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε, πως όλα όσα αναφέρονται στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο έχει αναρτηθεί για Δημόσια Διαβούλευση, ισχύουν και δεν υπάρχει πληροφόρηση για περαιτέρω αλλαγές. «Σε κανένα σημείο του προτεινόμενου σχεδίου δεν γίνεται αναφορά για 5.000 στρέμματα (γύρω από το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο 2.100 μ. ) τα οποία εξαιρούνται από τις προτεινόμενες περιοχές προστασίας». Η περιοχή του παραπάνω καταφυγίου βρίσκεται στην Ζώνη Προστασίας Β΄ που έχει έκταση 46.000 στρ. περίπου.

Επίσης, επικοινωνήσαμε με τη διεύθυνση της ΚΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΤ Ν. Πιερίας, από όπου πληροφορηθήκαμε, πως δεν έχουν καμία πληροφόρηση για αλλαγή στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ και πως «οι συντεταγμένες των ορίων των περιοχών προστασίας που περιγράφονται στο συνημμένο παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του επίμαχου Διατάγματος, δεν έχουν τροποποιηθεί, τουλάχιστον σε ό,τι μπορεί να ελέγξει η Υπηρεσία μας από τα αρχεία της και το αναρτηθέν διάταγμα στο διαδίκτυο".

Θεωρούμε, πως είναι επιτακτική η ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και ειδικά του αρχαιολογικού/ιστορικού χώρου του Ολύμπου. Όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να επιδεικνύουμε σεβασμό στο μοναδικό αυτό μνημείο και επιτέλους, πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την ασυνεννοησία που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης της αρχαιολογικής υπηρεσίας και των υπουργείων.

Η κύρια αιτία των διενέξεων αυτών, που τα τελευταία χρόνια απασχολούν την τοπική κοινωνία – και όχι μόνο-, ήταν η έλλειψη κανόνων χρήσεων γης και προστασίας εντός της προστατευόμενης έκτασης του Ολύμπου. Σήμερα, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στα παραπάνω προβλήματα και θα θωρακίσει νομικά τον Όλυμπο. Ας καταθέσουμε λοιπόν πολιτισμένα -όλες οι πλευρές- τις απόψεις μας και νηφάλια, ας επιλέξουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει την ακεραιότητα του μυθικού μας βουνού. Επίσης, στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η Δημόσια διαβούλευση, ας καταθέσουμε –όσοι τα διαθέτουμε- όλα τα στοιχεία εκείνα που θα απεδείκνυαν, πως κάποιοι επιτήδειοι, ακόμη και την τελευταία στιγμή, συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι εκείνο, που πάντα άφηνε ορθάνοιχτο το παράθυρο για μεγαλεπήβολα σχέδια.

Το «ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ» θα αποτελείται από τις ζώνες προστασίας Α (34.623 στρ.), Β (45.869 στρ.), και Γ (155.123 στρ.). Τα μέτρα προστασίας θα κλιμακώνονται από την Ζώνη Α προς τη Γ με φθίνουσα αυστηρότητα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες του ευαίσθητου οικοσυστήματος και του τοπίου όσο και τις ανάγκες της κοινωνίας της περιοχής για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Όλυμπος είναι μία από τις δύο περιοχές της χώρας μας (η δεύτερη είναι το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη) που αναγνωρίζεται ως μέρος του Διεθνούς Δικτύου των Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας της UNESCO.

Τώρα, σε αυτή την κρίσιμη φάση, η μαζική κατάθεση ψηφιακών υπογραφών και η στήριξη του αιτήματος για την άμεση επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου, ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική διατύπωση του διατάγματος. Ίσως η δημοσιογράφος να γνωρίζει περισσότερα και πράγματι να υπάρχουν σχέδια, μετά τη δημόσια διαβούλευση, τα πράγματα να αλλάξουν υπέρ των «επενδυτών».

Φίλες και φίλοι ακόμη δεν είναι αργά! Βάλτε κι εσείς το δικό σας λιθαράκι, τώρα. Καταθέσετε την ψηφιακή σας υπογραφή κάνοντας κλικ εδώ και παρακινήστε τους φίλους σας να πράξουν το ίδιο. Ακούγονται πολλά για την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου. Ε, όχι και τον Όλυμπο!

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00

Φοβερό! Οι Έλληνες χτίζουν τρούλους πάνω από τις πολυκατοικίες για να γλιτώσουν (ως Ναοί προσευχής) το χαράτσι!

ΤΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..

Κόπηκε κανενός το χαμόγελο; Υπάρχει κανείς που δεν χαμογελά; Φτου σας!

Η Ελεονώρα Μελέτη, πρόταξε σήμερα τα στήθη της στον αγώνα για την απαλλαγή της χώρας από το επαχθές μνημόνιο.



Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι συμπαρίστανται στο δράμα της ελληνικής οικογένειες και τα δίδυμα χαράτσια (έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, τέλος ακινήτων), που έρχονται.
Η Ελεονώρα Μελέτη, πρόταξε σήμερα τα στήθη της στον αγώνα για την απαλλαγή της χώρας από το επαχθές μνημόνιο.
Άλλωστε, ...
οι καλοί (και μορφωμένοι, με 5 ξένες γλώσσες) δημοσιογράφοι, στις δύσκολες στιγμές φαίνονται.

Αδυνατισμένος, αξύριστος αλλα με βαμένο μαλλί, ο Μάκης Ψωμιάδης

η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί περιείχε μέσα και δικαιώματα υπέρ της ΕΡΤ.



Πριν δύο μήνες, ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος (συνταγματολόγος) είπε πως δεν μπορούν να ενσωματωθούν φόροι μέσα
στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Νομικοί κύκλοι με τους....




οποίους μιλήσαμε, μας είπαν ότι είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική, έτσι κι αλλιώς, η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα παράνομες τόσο η ενσωμάτωσή της μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ, όσο και η απαράδεκτη απειλή ότι θα διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, η οποία διακοπή ενδέχεται να προκαλέσει υλικές ζημιές, αλλά και κινδύνους σωματικών βλαβών, ακόμα και θανάτων σε καταναλωτές που θα στερηθούν αναίτια τη χρήση του.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι μας είπαν (και το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη) ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος αποφυγής…. της καταβολής αυτής της έκτακτης εισφοράς μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς τον κίνδυνο να διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Μας είπαν λοιπόν πως:


1) Αν η κυβέρνηση βάλει μέσα στο φάκελο που θα αποστείλει η ΔΕΗ, σε ξεχωριστό χαρτί την έκτακτη εισφορά, τότε ο πολίτης μπορεί να πληρώσει μόνο τον λογαριασμό του ηλεκτρικού για να μην του κοπεί το ρεύμα και να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά, εφόσον δεν το επιθυμεί. Το μόνο που μπορεί να κάνει τότε η κυβέρνηση είναι αφενός να μην χορηγεί φορολογική ενημερότητα στον πολίτη και αφετέρου να βάλει την αρμόδια ΔΟΥ να βγάλει το σπίτι του συγκεκριμένου πολίτη στον πλειστηριασμό, αν έχει φυσικά τα κότσια. Εξάλλου στην περίπτωση αυτή, οι προσφυγές που θα ασκήσουν οι πολίτες εναντίον των πράξεων των αρμόδιων ΔΟΥ για αντισυνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς, θα ματαιώσει στην πράξη την είσπραξη.


2) Αν όμως η κυβέρνηση βάλει στο ίδιο χαρτί τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και εκείνα που αφορούν την έκτακτη εισφορά και εφόσον η ΔΕΗ αρνείται να εισπράξει μόνο τα χρήματα που την αφορούν (και μάλιστα αυτό θα συμβεί και για πρακτικούς λόγους, δεδομένου ότι στα κομπιούτερ της ΔΕΗ θα φέρεται ο καταναλωτής χρεωμένος και με την ενσωματωμένη εισφορά, σε ενιαίο ποσό, οπότε δεν θα μπορεί ο αρμόδιος υπάλληλος να κάνει διάκριση) τότε ο πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει στο ΤΠΔ και να παρακαταθέσει τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνον, κοινοποιώντας στην ΔΕΗ με δικαστικό επιμελητή το γραμμάτιο παρακαταθήκης. Αυτή, όπως μας είπαν, είναι, με βάσει τον νόμο, νόμιμη καταβολή της αντιπαροχής για την γενόμενη από την ΔΕΗ παροχή. Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να κόψει την ηλεκτροδότηση, αφού ο καταναλωτής θα της έχει ήδη καταβάλει νόμιμα και με τον προσήκοντα τρόπο, όλα της τα δικαιώματα που αφορούν την ίδια. Αν παρόλα αυτά, η ΔΕΗ προχωρήσει παράνομα στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από την ΔΕΗ, για όποια ζημιά υποστεί εξ αιτίας της παράνομης διακοπής.

Μετά από αυτή τη νόμιμη λύση, την οποία η κυβέρνηση και ο συνταγματολόγος υπουργός της, την γνωρίζουν και την φοβούνται, μόνο μια επιλογή έχει η κυβέρνηση. Να περιλάβει στο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει, διάταξη που να λέει ότι το ρεύμα θα διακόπτεται, έτσι κι αλλιώς, ακόμα και αν εξοφληθεί η ΔΕΗ, οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τότε θα περιπέσει στα έσχατα σκαλοπάτια του εξευτελισμού και της παραβίασης νόμων και Συντάγματος. Θα έχει απλά μετατρέψει την ΔΕΗ σε όργανο αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των πολιτών.

Ξεκίνησε το tour του ο Γιώργος Παπανδρέου προς την αγαπημένη του χώρα, αυτή των ΗΠΑ..





Ο Πρωθυπουργός θα λείψει για μια εβδομάδα..
Πάει να δει και λίγο τους "δικούς" του!! Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα φορτωμένο και τις 7 ημέρες.. Δείτε αναλυτικά.





Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
9:00 π.μ. Συνάντηση με εκπροσώπους Εβραϊκών Οργανώσεων (Parker Meridien Hotel)
11:30 π.μ. Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Ban Ki Moon (κτήριο ΟΗΕ)

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου
12:30 μ.μ. Επίσκεψη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Wall Street)
Γεύμα εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του NYSE Euronext, Duncan Niederauer
4:00 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmud Abbas (Millenium Plaza Hotel)
7:00 μ.μ. Ομιλία στο Foreign Policy Association (Pierre Hotel)

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου
11:30 π.μ. Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde
2:05 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner (Capitol Building)
3:00 μ.μ. Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ileana Ros-Lehtinen (Capitol Building)
4:00 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Banking, Housing, and Urban Affairs της Γερουσίας, Tim Johnson (Γερουσία)
4:50 μ.μ. Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Timothy Geithner (Ritz Carlton Hotel)
6:30 μ.μ. Ομιλία στο Peterson Institute for International Economics

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου
9.00 π.μ. Έναρξη εργασιών της 66ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (κτήριο ΟΗΕ)
11:40 π.μ. Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Hamad Bin Khalifa Al-Thani (κτήριο ΟΗΕ)
12:30 μ.μ. Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II Bin Al Husein (κτήριο ΟΗΕ)
1:15 μ.μ. Γεύμα παρατιθέμενο από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών (κτήριο ΟΗΕ)
3:30 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια (Regency Hotel)
7:00 μ.μ. Δεξίωση παρατιθέμενη από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Barak Obama, προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών (New York Public Library)

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου
12:00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Boris Tadic (κτήριο ΟΗΕ)
1:30 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, Hashim Thaci (κτήριο ΟΗΕ)
2:00 μ.μ. Συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Iveta Radicova (κτήριο ΟΗΕ)
7:00 μ.μ. Δεξίωση προς τιμήν της Ομογένειας (Γενικό Προξενείο)

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου
12:30 Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αραβικού Συνδέσμου, Nabil El-Araby (κτήριο ΟΗΕ)
2:00 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan (κτήριο ΟΗΕ)
3:00 μ.μ. Συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (κτήριο ΟΗΕ)
7.30 μ.μ Ομιλία στην ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ (κτήριο ΟΗΕ)

Ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθει την ώρα που έβλεπε τηλεόραση στο χλιδάτο σπίτι το οποίο διέμενε τις τελευταίες ημέρες..

Στα πλάνα τον είδαμε αρκετά εκνευρισμένο, όχι τόσο για την σύλληψη, αλλα επειδή σήμερα παίζει η ΑΕΚ με την Άντερλεχτ για το Europa League.. Είμαστε σίγουροι όμως πως ο....




Μάκαρος θα βρει τρόπο να δει τον αγώνα.. Με την ευκαιρία η ΑΕΚ χάνει στο ημίχρονο με 3-1.. Δείτε το σπίτι που διέμενε




ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA -GR

Σκάνδαλο με μαϊμού αναπηρίες αποκαλύπτεται από το Υπουργείο Υγείας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.




Οι 1.157 πολίτες, που εντάχθηκαν στο σύστημα ενίσχυσης των ατόμων με ανάγκες βαριάς αναπηρίας το 2010,
«είναι αδικαιολόγητα πολλοί», σημείωσε ο υφυπουργός....




Υγείας, κ. Μάρκος Μπόλαρης και πρόσθεσε ότι αυτή την εικόνα «θα είχαμε, αν συμμετείχαμε στον πόλεμο του Βιετνάμ!». Παράλληλα, ο αριθμός των δικαιούχων κινήθηκε από 14.510 το 2009 σε 15.667 το 2010 και 15.541 για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011, αριθμός που κρίνεται τουλάχιστον ύποπτος για το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ξεκινά έρευνα σε βάθος…

ΒΡΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.....

ΜΕΤΑΛΛΟ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ....ΚΟΡΜΙ! ΜΕΤΑΛΛΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΙΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Η ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΣΗ


Το μέταλλο το έχει στη φωνή αυτό το κορίτσι. Κι είναι και από την ΠΙΕΡΙΑ μου βέβαια.... Τη λένε ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΣΗ και κάνει καριέρα στην ΑΘΗΝΑ. Η ΕΛΕΝΑ είναι δικό μας παιδί και το μέταλλο κατά πως βλέπετε το έχει και στο ΚΟΡΜΙ.... ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ, ΕΝΩ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟ.... ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ....

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ...ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΗΣΥΧΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πατέρα που σκότωσε τον ομοφυλόφιλο γιο του
Νέα εξέλιξη στην πρώτη ¨δολοφονία ομοφυλόφιλου για λόγους τιμής¨. Η δικαιοσύνη δεν αφήνει ήσυχο τον πατέρα που σκότωσε τον γιο του επειδή ήταν ¨γκέι¨. Το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα της αστυνομίας να βγει διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς διαπιστώθηκε πως ο πατέρας Γιαχγιά Γιλντίζ βρίσκεται στην