PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Έγινε κι αυτό!

Προτίμησε να μην αλλάξει και έτσι αμέσως μετά το γαμήλιο γλέντι... έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης και σε εκλογικό κέντρο!

Μια νύφη από την Καρδίτσα πήγε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο Δρακότρυπας του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, αμέσως μετά το γλέντι του γάμου της!

Η Κωνσταντίνα Μπούρμπου προσήλθε να ψηφίσει στον τόπο καταγωγής της, το χωριό Δρακότρυπα και όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία δεν πρόλαβε να αλλάξει κι έτσι έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη με μία όχι και τόσο συνηθισμένη αμφίεση.

Όσοι βρισκόταν πάντως εκείνη την ώρα στο δημοτικό σχολείο του χωριού επευφήμησαν τη νεόνυμφη και της ευχήθηκαν τα καλύτερα.

Δεκαπλασιάστηκαν οι εξετάσεις για AIDS στον ιδιωτικό τομέα

- Πάνω από 6.000 τηλεφωνήματα τρόμου στο ΚΕΕΛΠΝΟ από άνδρες που έκαναν σεξ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
- Το 90% από αυτούς είναι έλληνες!

Την αποκάλυψη ότι ήδη μολύνθηκαν οι πρώτοι «πελάτες» των ιερόδουλων έκανε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος όπως είπε εκτελεί χρέη υπηρεσιακού υπουργού Υγείας. Και να σκεφτεί κανείς ότι από το ΚΕΕΛΠΝΟ εξετάσθηκαν μόλις 100 και οι υπόλοιποι πελάτες σπεύδουν στον ιδιωτικό τομέα.


Πάντως στο ΚΕΕΛΠΝΟ 6000 άτομα έχουν τηλεφωνήσει και ζητούν βοήθεια καθώς έχουν έρθει σε επαφή με τις εκδιδόμενες χωρίς προφύλαξη. Το 85% με 90% των ανδρών αυτών είναι Έλληνες.
Δεν είναι τυχαίο ότι στον ιδιωτικό τομέα δεκαπλασιάστηκαν οι εξετάσεις για το Aids τις τελευταίες ημέρες, όπως σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, γεγονός που αποδεικνύει ότι αμέτρητοι άνδρες έκαναν σεξ με εκδιδόμενες χωρίς προφύλαξη.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στις εκδιδόμενες γυναίκες που εντοπίσθηκαν τις τελευταίες ημέρες φθάνουν τα 29 καθώς μόλις χθες βρέθηκαν άλλες 5 μολυσμένες. Από αυτές οι 28 εκδίδονταν στο δρόμο και μία Ρωσίδα σε οίκο ανοχής.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα αποσύρθηκαν από τις παράνομες πιάτσες του έρωτα οι Ελληνίδες και οι ξένες ιερόδουλες και πλέον στο δρόμο βρίσκονται μόνο οι χρήστριες.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι θα πρέπει να τιμωρούνται και οι «πελάτες» των εκδιδόμενων γυναικών όταν κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη μαζί τους.

Σε πελάγη ευτυχίας τα στελέχη του λαϊκού συνδέσμου για τα ποσοστά - 5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ...


ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Εύβοια.



Υπάρχουν χωριά που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Χρυσή Αυγή. Πιο συγκεκριμένα ο λαϊκός σύνδεσμος του Νίκου Μιχαλολιάκου, κατέλαβε την 1η θέση στην δημοτική κοινότητα Οκτωνιάς.

Με 147 ψήφους αναδείχτηκε πρώτο κόμμα, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 103 ψήφους, ο Σύριζα με 90ψήφους, οι ανεξάρτητοι Έλληνες με 82 ψήφους και πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 63 ψήφους.

τι και αν έχει κρίση... το συνεργείο αυτό κάνει τρέλες δουλείες !!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR

nina 27 Danish model Nina Agdal is attractive (28 Photos)

Οι 10 λόγοι που βούλιαξαν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά



1. Ακύρωσε τη θεωρία του μεσαίου χώρου και έστριψε τη Ν.Δ. προς τα δεξιά, χάνοντας κεντρώους ψηφοφόρους που είχε κερδίσει ο κ. Καραμανλής.

2. Επί δυο χρόνια κινήθηκε με υψηλούς αντιμνημονιακούς τόνους και δεν κατάφερε να πείσει την ...


κομματική του βάση για τη στροφή που έκανε, ψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο.
3. Η επιλογή του να στηρίξει και να συμμετάσχει η ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έγινε αποδεκτή από μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων. Πολλοί πίστευαν ότι εάν είχε οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου, θα είχε καταφέρει να κερδίσει το αντιμνημονιακό κοινό, καθώς έως τότε ήταν ο βασικός αντιμνημονιακός πόλος.
4. Τα λάθη στρατηγικής και πολιτικής διαχείρισης, δημιούργησαν δυο νέα κόμματα, από τα σπλάχνα της Ν.Δ.: ένα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δημοκρατική Συμμαχία και ένα του κ. Π. Καμμένου, τους «Ανεξάτητους Έλληνες».
5. Αν και ζητούσε επίμονα εκλογές ο κ. Σαμαράς εδώ και μήνες, το κόμμα (που δεν άλλαξε σε τίποτα και παρέμεινε ένας παρηκμασμένος μηχανισμός) ήταν παντελώς ανέτοιμο για την εκλογική μάχη.
6. Η προεκλογική στρατηγική ήταν σε λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να συσπειρώσει μόλις το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ που επί πολλούς μήνες είδε πολλά εσωκομματικά επεισόδια και προβλήματα, όπως η συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
7. Η επιλογή να τεθεί σκληρή δεξιά ατζέντα, οδήγησε σε αντίθετα αποτελέσματα και ευνόησε τη Χρυσή Αυγή, κάτι που έγινε και στη Γαλλία, όπου ο Σαρκοζί έκανε το ίδιος λάθος, δίνοντας πόντους στη Λεπέν.
8. Αγνόησε επί πολύ μεγάλο διάστημα τις πραγματικές προθέσεις και διαθέσεις της κοινωνίας. Δεν κατανόησε το θυμό και την οργή του κόσμου, αλλά και την πλήρη απαξίωση των πολιτών για τα πολιτικά κόμματα του δικομματισμού.
9. Δεν έπεισε για την ορθότητα της πολιτικής του και το αφήγημα (όπως π.χ. το Ζάππειο ΙΙΙ και η οικονομική του πρόταση) του κ. Σαμαρά δεν έγινε κατανοητό. Απέφυγε το ντιμπέιτ και τη διακαναλική συνέντευξη, χάνοντας την ευκαιρία να δείξει τα προγραμματικά κενά των άλλων κομμάτων.
10. Η ηγετική ομάδα καί όχι τόσο ο κ. Σαμαράς, κινήθηκε τα δυόμιση χρόνια με περισσή αλαζονεία δίνοντας λανθασμένη εικόνα πολλές φορές στον πρόεδρο της ΝΔ για το γίνεται στην Κ.Ο. και στο κόμμα, στοιχείο που οδηγούσε σε λάθη, αφού αγνοούνταν βασικές παράμετροι κρίσιμων γεγονότων.

Στο παρασκήνιο όμως δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα.


Αίσθηση προκαλεί η σιωπή του λαλίστατου κατά τα άλλα Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος μπορεί μεν στις εκλογές να καταποντίστηκε και να μην μπήκε στη Βουλή, όμως κάποιοι δεν πιστεύουν ότι όλες αυτές τις ημέρες απλά …
γλύφει τις πληγές του.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όμως αναφέρουν πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον ετοιμάζεται να κάνει παρέμβαση, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Στο παρασκήνιο όμως δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα. Περιμένει τις εξελίξεις, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό του. Εξελίξεις πάντως περίμενε και με το θέμα της κεντροδεξιάς … άραγε θα ανταποκριθεί;

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Ψωμιάδης και αποκαλύπτει τις προθέσεις του...


Στα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις και επαφές με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα απαντήσει σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε...
συνέντευξή Τύπου που θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την μεταγραφή του ή όχι στους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα κάνει αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά και την κριτική του για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας...

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Ένα καινοτόμο πρόγραμμα «φιλαναγνωσίας» εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος στο 15ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης.

Το πρόγραμμα «φιλαναγνωσίας», έχει ως στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν τα βιβλία, να μάθουν να τα χρησιμοποιούν και να δουν τον κόσμο των βιβλίων από κοντά.

Στα πλαίσια δε αυτού του προγράμματος κλήθηκε και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Μαρίζα Ντεκάστρο προκειμένου να παρακολουθήσει δραστηριότητες των παιδιών παρμένες από τα βιβλία της.


Η κ. Ντεκάστρο συναντήθηκε και συζήτησε με τους μαθητές της Δ' τάξης του σχολείου μας.
Οι μαθητές της είχαν διαβάσει το βιβλίο της «Η Αγορά των αρχαίων Αθηνών». Τής έθεσαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο και τη διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου και διατύπωσαν απορίες για τα βιβλία της, που είχαν ήδη διαβάσει.

Διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές και στην συγγραφέα. Και καθώς για το μυαλό ενός παιδιού η συνάντηση με μια συγγραφέα φαντάζει κάτι το απραγματοποίητο και μακρινό, οι μαθητές βγαίνοντας από την τάξη έδειχναν τον ενθουσιασμό τους και την ικανοποίηση τους μετά την άμεση επικοινωνία που είχαν με τη συγγραφέα.

Το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας είναι πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με σκοπό τη θετική κινητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών απέναντι στο βιβλίο, στα χρόνια που τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σε συστηματική επαφή με το γραπτό λόγο και εξοικειώνονται με την ανάγνωση.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ Τάξης, Γαργαγέτα Ιωάννα και Ουζούνη Φανή καθώς και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μιχαλιώτης Νικόλαος. Τον συντονισμό του Προγράμματος είχε ο εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής Τσικούρας Κωνσταντίνος.

Κρίμα που δεν είναι το βίντεο τραβηγμένο...σε κάποια παραλία της Ελλάδας...

Με μεγάλα κέφια πρέπει να ξύπνησε σήμερα η Ελένη Μενεγάκη, που βγήκε υπερπαραγωγή στην εκπομπή της...

Της μπήκε καλά η Πρωτομαγιά της παρουσιάστριας, αν κρίνουμε από την ανεβασμένη διάθεση και τα κέφια με τα οποία βγήκε στην εκπομπή της.

Χώρια το ντύσιμο της, με το ντεκολτέ να βγάζει μάτι! Φορώντας ένα άσπρο φόρεμα, με το στήθος της ανεβασμένο και πιεσμένο ψηλά, η Ελένη κόλασε το κοινό.

Λίγο οι κινήσεις της, λίγο που έσκυψε μπροστά να πιάσει κάτι, και το μάτι μας καρφώθηκε στο πλούσιο μπούστο της Ελένης, που σήμερα ήταν υπερτονισμένο!

Τόσο πολύ που φοβηθήκαμε μην «πνιγεί» από καμία απότομη κίνηση η παρουσιάστρια…



LIVE η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ...




Streaming video by Ustream
...στην Αρχαία Ολυμπία...

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Βενιζέλος, για τη παραλαβή της διερευνητικής εντολής. Mετά τις 5 το απόγευμα, αρχίζει τις διερευνητικές συναντήσεις.


Στο Προεδρικό Μέγαρο και τον Κάρολο Παπούλια, βρέθηκε ο Ευ. Βενιζέλος για να παραλάβει την τρίτη και... τελευταία διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
"Η δική μας πρόταση είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων".
"Είναι εφικτό παρά το ότι η εντολή του ελληνικού λαού δεν είναι καθαρή, αλλά θέλει μια Ελλάδα σταθερή. Θα απευθυνθώ σε όλα τα κόμματα, αρχίζοντας με τις φιλοευρωπαικές δυνάμεις".

«Δεν δηλώνω αισιόδοξος, αλλά υπεύθυνος με σεβασμό στην πρόταση του ελληνικού λαού», κατέληξε.
Τέλος, μετά τις 5 το απόγευμα, ο Βενιζέλος θα ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τα κόμματα για τη δημιουργία κυβέρνησης..

Νέα Κηφισιά - Πιερικός Αρχέλαος




Το Σάββατο στις 5,00 μ.μ. στη Νέα Κηφισιά

Προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα παιχνίδια του Σαββάτου, τα οποία παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Μεγίστης σημασίας είναι και αυτό του Πιερικού Αρχελάου που αντιμετωπίζει στην Αθήνα την αδιάφορη βαθμολογικά Κηφισιά, αλλά με πολύ καλή εικόνα, όμως, στο φετινό πρωτάθλημα.
Όπως για κάθε παιχνίδι, έτσι και γι΄ αυτό, ο Πιερικός Αρχέλαος θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχει την πολυπόθητη νίκη.

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γαλάνης για το παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr για δήλωσε τα εξής:
Δημήτρης Γαλάνης – προπονητής: «Όταν επιθυμείς κάτι, πρέπει να αποδώσεις έναν πολύ ξεκάθαρο τελικό σκοπό σε αυτό που θέλεις. Είναι το μόνο κίνητρο για να αναζητήσεις την ανταμοιβή. Για μας είναι σίγουρα η σωτηρία, αλλά όταν μέσα Μαΐου βλέπω την ομάδα μου να κάνει φουλ προπόνηση, να αποδίδει καλά και όλοι να είναι συντεταγμένοι, τι άλλο να ζητήσω ως προπονητής; Προσωπικά πάω στο ματς της Κηφισιάς γεμάτος. Ακούω πολλά σενάρια αριστερά - δεξιά και διάφορα περίεργα. Εμείς ασχολούμαστε και παίζουμε basketball».

Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Βαρδάλος, Τσούνας και Πίγκας.

Φωτο:
Από τον αγώνα στην Κατερίνη όπου ο Πιερικός Αρχέλαος είχε χάσει τον περασμένο Ιανουάριο με 69-84

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και όσους ψηφοφόρους του ενδιαφέρονται να συμβάλλουν με τον προβληματισμό τους, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 και ώρα 20:30 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για να συζητήσουμε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Πιερία μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλη υποβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων και της ζωής γενικότερα στην πόλη μας και απαιτούμε άμεσα από τη Δημοτική αρχή


  • Έναρξη ουσιαστικής διαβούλευσης με τις ποδηλατικές ομάδες και τα κινήματα πολιτών για κάθε έργο υποδομής στο Δήμο Κατερίνης
  • Άμεση ένταξη του ποδηλάτου σε κάθε σχεδιασμό έργου οδοποιίας και υποδομών. Καμία νέα διάνοιξη, κανένας νέος δρόμος χωρίς ποδηλατόδρομο!
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ...


http://1.bp.blogspot.com/-P1pCo7Ghoas/T6kf25WuRRI/AAAAAAAAC0Y/ZhHsKeyG40w/s1600/kanelli-272x300.jpg

ΔΕΙΤΕ..

http://3.bp.blogspot.com/-xJHE6NMdJAU/Tl0GLBQCfcI/AAAAAAAABpg/0gFDWqZenTE/s1600/Hats_Micael_Reynaud.gif

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ..

Σας ευχαριστώ ολόψυχα όλους τους Πιεριείς που με τιμήσατε με την ψήφο σας και με εκλέξατε Βουλευτή του τόπου μας με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες".
Σας υπόσχομαι πως θα παραμένω συνεχώς αντάξιος των προσδοκιών σας,υπηρετώντας την κοινωνία μας και την πατρίδα μας με όσες δυνάμεις διαθέτω από ψυχής!

Με σεβασμό και αγάπη
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Πιερίας

Η ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΗ για to ''όργιο που έγινε ''ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ;



Μεταθέσεις πως, που, πότε και γιατί;;;

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια κυκλοφορούν φήμες (ανυπόστατες; ίσως) τόσο με τις μεταθέσεις όσο κυρίως με τις αποσπάσεις όχι μόνο για την Πιερία αλλά Πανελλαδικά. Φέτος στην Πιερία έγιναν 184 μεταθέσεις καλύπτοντας όλα τα …κενά.!!!!!!  (ποιά κενά αλήθεια;)

Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε η Διοίκηση του ΥΠΕΠΘ είχε δώσει αυστηρότατες οδηγίες ώστε να μη γίνει καμία μετάθεση εάν δεν υπήρχε οργανικό κενό. Οδηγίες που φυσικά τηρήθηκαν μέχρι …κεραίας!
Επιπλέον τονίστηκε σε κάθε ΠΥΣΔΕ ότι εφόσον υπάρχουν πλεονάσματα στην Α’ θα μπορεί να γίνει μετακίνηση στη Β’ και αντίστροφα για να καλυφθεί το πιθανό κενό.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ''ΟΡΓΙΟ''(προεκλογικού) ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Για του λόγου το αληθές παραθέτω (από τη σελίδα της Διεύθυνσης) ενδεικτικά:

Α’ Πιερίας:
1. Θεολόγοι: Κενά = Πλεονάσματα =0 Μεταθέσεις 6
Β’ Πιερίας:
2. Θεολόγοι: Κενά =2 Μεταθέσεις 5

Α’ Πιερίας:
3. Φιλόλογοι: Κενά 14 Μεταθέσεις 21
Β’ Πιερίας:
4. Φιλόλογοι: Κενά =2 Μεταθέσεις 26

Α’ Πιερίας:
5. Γαλλικής: Πλεονάσματα=4 Μεταθέσεις 2
Β’ Πιερίας:
6. Φιλόλογοι: Πλεονάσματα=1 Μεταθέσεις 0

Α’ Πιερίας:
7. Οικονομολόγοι: Πλεονάσματα=3 Μεταθέσεις 3
Β’ Πιερίας:
8. Οικονομολόγοι: Πλεονάσματα=1 Μεταθέσεις 1

Α’ Πιερίας:
9. Γυμναστές: Κενά=2 Μεταθέσεις 8+2
Β’ Πιερίας:
10. Γυμναστές: Κενά = Πλεονάσματα=0 Μεταθέσεις 9+1

Ειδικά για τους Γυμναστές θα ήθελα να σημειώσω ότι καλύπτουν υποχρεωτικά μία οργανική σε κάθε σχολείο (ακόμη και αν έχει λιγότερες από 11 ή τουλάχιστο 9 ώρες).

Σημειώσεις: 1. Σίγουρα κάποιοι μπορεί να έφυγαν και να καλύφθηκε το κενό που άφησαν πίσω τους όπως εξάλλου είναι και οι αυστηρές οδηγίες της πρώην Υπουργού, ωστόσο αυτό αρμόδιο είναι το ΠΥΣΔΕ (ως όργανο Διοίκησης) και η ΕΛΜΕ (ως συνδικαλιστικό όργανο) να το ερευνήσουν αναλυτικά. Προσωπικά γνωρίζω ότι τουλάχιστο σε 2 ειδικότητες δεν ισχύει
2. Ανεξάρτητα από τα χρόνια που είναι κάποιος σε διάθεση, θα τοποθετηθεί σε ενιαία λίστα με όσους πήραν μετάθεση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί πίσω στη διεκδίκηση οργανικής θέσης.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ Η ΕΛΜΕ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΕΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ .

ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ''ΨΑΞΕΙ'' ΤΟ ΘΕΜΑ

(ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ)

ΑΛΕΞΗ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ.


http://1.bp.blogspot.com/-eieGzvfhpr8/T6ltJ8BSYkI/AAAAAAAAC1A/OgK6PKWDKMs/s1600/tsipras-papariga222.jpg

"ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ"


http://2.bp.blogspot.com/-3xCTPGK1YDU/T6l5JFCaJDI/AAAAAAAAC1c/hTcYYOxKxH4/s1600/samaras_syggrou1_405_355.jpg

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΛΕΓΕ....

http://1.bp.blogspot.com/-tISDiTyBoX4/T6mE3KK1jcI/AAAAAAAAC2U/klaC-2N7Pvc/s1600/tsipras_theodorakis_533_355.jpg

PIERIA -GR...ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡ 1.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

"Κάνε το καλό και ρίξ' το στο γιαλό"

"Κάνε το καλό και ρίξ' το στο γιαλό" λέει το λαϊκό ρητό κι όπως αποδεικνύεται από το βίντεο, είναι πέρα για πέρα σωστό. Ή μήπως όχι;


Οι καλοί σας τρόποι και οι συγκυρίες, σας έφεραν για λίγα λεπτά πίσω από έναν πάγκο, όπου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, δίνετε φιλιά στους ενδιαφερόμενους και πληρώνεστε γι' αυτό. Όταν οι ενδιαφερόμενοι είναι σαν την κοπέλα της φωτογραφίας...
όλα είναι ιδανικά! Όταν όμως, το φιλί σας απαιτεί ένας "κουνιστός" μεσήλικας, πως αντιδράτε;

Θα γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Στο 1993.


Θα γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Στο 1993. Τότε που οι περισσότεροι θεωρούσαν τον Βασίλη Λεβέντη γραφικό ή... τρελό.... Kαι προβληματιστείτε....


ΤΕΤΟΙΑ ΜΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ..PIERIA -GR

ΔΕΙΤΕ..

Στρατούλης: Δέσμευση από 200.000 και πάνω...




Ο Στρατούλης μάλλον τα΄κανε θάλασσα. Πήγε στο skai -κανάλι που βρήκε!- να δώσει εξηγήσεις για την "δήμευση των καταθέσεων".
Ο Μπάμπης Παπδημητρίου του΄ριξε την πεπονόφλουδα.
"Αυτά που... είπατε το πρωί στο ΒΗΜΑ FM, σημαίνουν δήμευση των καταθέσεων".
Και η απάντηση του Στρατούλη. "Δεν πρόκειται να πειράξουμε τις καταθέσεις των συνταξιούχων και μικροκαταθετών. Θα τις προστατέψουμε. Εγώ μίλησα για δέσμευση καταθέσεων πάνω από 200.000 ευρώ, για να μην βγούν στο εξωτερικό, και να χρησιμοποιηθούν για την Ανάπτυξη.
Στόχος μας είναι τα μεγάλα εισοδηματικά στρώματα".
Μπορεί την λέξη δήμευση να την άλλαξε με την λέξη δέσμευση, αλλά κι έτσι που τα είπε, από αύριο οι μεγαλοκαταθέτες- όσοι απέμειναν- άνω των 200.000 ευρώ , όπου φύγει φύγει...

Ο Στρατούλης μάλλον τα΄κανε θάλασσα. Πήγε στο skai -κανάλι που βρήκε!- να δώσει εξηγήσεις για την "δήμευση των καταθέσεων".
Ο Μπάμπης Παπδημητρίου του΄ριξε την πεπονόφλουδα.
"Αυτά που... είπατε το πρωί στο ΒΗΜΑ FM, σημαίνουν δήμευση των καταθέσεων".
Και η απάντηση του Στρατούλη. "Δεν πρόκειται να πειράξουμε τις καταθέσεις των συνταξιούχων και μικροκαταθετών. Θα τις προστατέψουμε. Εγώ μίλησα για δέσμευση καταθέσεων πάνω από 200.000 ευρώ, για να μην βγούν στο εξωτερικό, και να χρησιμοποιηθούν για την Ανάπτυξη.
Στόχος μας είναι τα μεγάλα εισοδηματικά στρώματα".
Μπορεί την λέξη δήμευση να την άλλαξε με την λέξη δέσμευση, αλλά κι έτσι που τα είπε, από αύριο οι μεγαλοκαταθέτες- όσοι απέμειναν- άνω των 200.000 ευρώ , όπου φύγει φύγει...

Ο ένας στο ζεστό κι ο άλλος στο κρύο, τον πάνε τον Αλέξη.


Ο Σαμαράς του παρήγγειλε να συνέλθει και να κόψει (δεν το είπε ολοκληρωμένο, αλλά αυτό εννοούσε) τις χαοτικές προκλήσεις, μέχρι αύριο που θα συναντηθούν.
Αντίθετα ο... Βενιζέλος, το παιξε διαλλακτικός: θα τα πούμε με το κύριο Τσίπρα και η συζήτηση που θα γίνει θα είναι ουσιαστική. Η χωρα εχει ανάγκη απο κυβέρνηση.
Τα μηνύματα απο Ιπποκράτους και Συγγρού μετέφεραν (με το δικο τους τρόπο )οι Δημητρης Κοτταρίδης και Στεφανία Μουρελάτου. Εμεςι, με το δικό μας...

Θα ... τα πούμε στις εκλογές!

Ο Ντερμπεντέρης αποκωδικοποίησε τα κρίσιμα σημεία - της δήλωσης Σαμαρά κατά Τσίπρα- και βρήκε πως πίσω από τις σκληρές εκφράσεις (να συνέλθει ο κύριος Τσίπρας μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε), το μήνυμα ήταν : Θα ... τα πούμε στις εκλογές!
Το βρήκε...

Σκανδαλίδης: Αν δεν κάνει δήλωση μετανοίας ο κύριος Βενιζέλος, δεν θα τον δεχτεί ο κύριος Τσίπρας..

Ο Τσίπρας ζητάει δηλώσεις μετανοίας ...




Κεντρικό θέμα στο MEGA, η απαίτηση του Τσίπρα, να στείλουν Βενιζέλος και Σαμαράς, επιστολές στις Βρυξέλλες, με τη δήλωση ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους για το μνημόνιο .
Πρώτος ο Ντερμπεντέρης και ακολούθως ο Βορίδης, χαρακτήρισαν την.. απαίτηση του Τσίπρα, δήλωση μετανοίας.
Στο ίδιο πνεύμα, αλλά πιο ήπιος στους χαρακτηρισμούς του, κινήθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Αλλά αντιμετώπισε ψύχραιμα τη κατάσταση. Στήριξε την απαίτηση του Τσίπρα, δηλώνοντας πως οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να δηλώσουν πως δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει απέναντι στη τρόικα...

Εκτενή αναφορά σε απειλές που έχει δεχθεί από τη Χρυσή Αυγή η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη κάνει η ιστοσελίδα EurΑctiv.

H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απειλεί δημοσιογραφο...




To ρεπορτάζ αναφέρει ότι εχθές, 7 Μαϊου, η... Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλήθηκε να πάρει θέση στο γεγονός αλλα τελικά παρέπεμψε στις αρχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το EurActiv:

''Το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή έχει εκτοξεύσει ανοιχτές απειλές κατά της ζωής γνωστής δημοσιογράφου. Κληθείσα να σχολιάσει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εχθές, 7 Μαίου, επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις της σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αλλά παρέπεμψε το θέμα στις αρχές της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία πήρε το 6.97% των ψήφων και 21 έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής, προβαίνει σε απειλές κατά της ζωής της Ξένιας Κουναλάκη, συντάκτριας των ξενόγλωσσων ειδήσεων της Καθημερινής, που έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της για την αναβίωση του νεοναζιστικού εξτρεμισμού.

Στις 12 Απριλίου η Ξ. Κουναλάκη έγραψε ένα άρθρο, όπου υποστήριζε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ θα πρέπει να αγνοήσουν την Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα που το χαρακτήρισε ναζιστικό και στο οποίο, σύμφωνα με την ίδια, θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Η απάντηση ήταν άμεση: ένα άρθρο 2.500 λέξεων στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που αποκάλυπτε πολλές λεπτομέρειες της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της δημοσιογράφου και το οποίο έκανε αναφορά ακόμη και στην κόρη της χωρίς κανένα προφανή λόγο.

«Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!» (Έρχεται ο καιρός, έρχεται μια προειδοποίηση, έρχεται επίθεση!), έγραψε ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου. Ο καθένας που μιλάει γερμανικά, όπως η Ξ. Κουναλάκη, γνωρίζει ότι πρόκειται για ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή κατά της ζωής της'', αναφέρει το EurActiv.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζήτημα ετέθη εχθές κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το συνάδελφο της Ξ. Κουναλάκη στην Καθημερινή, Κώστα Καρκαγιάννη, ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες. Η Pia Ahrenkilde Hasse, εκπρόσωπος της Επιτροπής, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ε.Ε. σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές αρχές.

Η Ξένια Κουναλάκη έχει ήδη μιλήσει στην Ελληνική Αστυνομία όμως της είπαν πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μπορέσει να γίνει κάτι από τη στιγμή που το απειλητικό άρθρο δεν είναι υπογεγραμμένο και το όνομα του παρόχου της ιστοσελίδας είναι καταχωρημένο στης ΗΠΑ.

"έφαγε" την Άννα...




Μία άλλη Διαμαντοπούλου που ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ και αυτή στην Α΄ Αθήνας, αλλά την έλεγαν Κατερίνα και όχι Άννα, ήταν μία από τις βασικές αιτίες που... σύμφωνα με συνεργάτες της πρώην υπουργού, η Άννα Διαμαντοπούλου έμεινε εκτός.

Τα δύο ονόματα όπως ήταν φυσικό στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ήταν το ένα κάτω από το άλλο με αποτέλεσμα η Άννα Διαμαντοπούλου να λάβει 12.541 σταυρούς και η Κατερίνα Διαμαντοπούλου 3.708 σταυρούς. Δεν ήταν μάλιστα λίγα τα ψηφοδέλτια στα οποία οι ψηφοφόροι είχαν βάλει σταυρό προτίμησης και στις δύο υποψήφιες.

Ποιον ποντάρουν οι ξένοι για επόμενο πρωθυπουργό ...



Η Unibet καταγράφοντας τον παλμό των πολιτικών εξελίξεων αλλά και κατόπιν αιτημάτων αρκετών φίλων έβγαλε αποδόσεις σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις που ακολουθούν τις εκλογές της ..
6ης Μάιου.

Η... Σουηδική εταιρία προσφέρει στοιχήματα σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και με την ημερομηνία των επόμενων εκλογών σε περίπτωση που τα κόμματα δεν καταλήξουν σε κάποια συνεργασία.

Μπορείτε να πάρετε μία μικρή ιδέα από το επισυναπτόμενο αρχείο αλλά αυτό που θα πρότεινα είναι να επισκεφτείτε τα Ειδικά Στοιχήματα στο site της Unibet και να δείτε όλες τις προσφερόμενες αποδόσεις.

Πιο πιθανή η Ρένα Ασημακοπούλου και έπεται ο Πικραμένος (όχι ο ελληνικός λαός, αλλά ο Παναγιώτης), ενώ τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας

Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.



Όσοι νομίζατε ότι μετά το «tragic» δεν θα υπάρξει νέο μότο στην Ελλάδα, το «εγέρθητι» στη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, έρχεται να σας διαψεύσει.

Όπως ήταν φυσικό, μετά το... περιστατικό με το «όλοι όρθιοι» προς τους δημοσιογράφους, οι χρήστες του διαδικτύου επιστράτευσαν όλο τους το χιούμορ και συνδύασαν όχι μόνο το «εγέρθητι» και το «tragic» του Κίτσου και της Τασούλας, αλλά και την γνωστή διαφήμιση με τον «Ομορφάντρα» και το «Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι»!


Τα καλύτερα έρχονται...

Τα ΝΕΑ παρέλαβαν το μυστρί και συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΔΟΛ και οι λοιποί χρεοκοπημένοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ χρωστάνε... συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια στις τράπεζες. Οι περισσότεροι από δαύτους δεν πρόκειτια να τα επιστρέψουν ποτέ. Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι κομμάτι του καθεστώτος που καταρρέει...

Οι τέσσερις ελληνικές πτωχεύσεις



Αν εξαιρέσει κανείς την Κατοχή, στη διάρκεια της οποίας η χώρα υποχρεώθηκε για υπέρτερους λόγους σε παύση πληρωμών, έχουν περάσει 77 χρόνια από την τελευταία φορά που η λέξη «χρεωκοπία» ακούστηκε στην Ελλάδα τόσο πολύ όσο αυτές τις ημέρες. Ήταν η χρονιά της τελευταίας από τις τέσσερις ελληνικές
πτωχεύσεις των ετών 1827, 1843, 1893 και 1932. Πτωχεύσεις που οφείλονταν στην αδυναμία της χώρας να εξυπηρετήσει έναν υπέρμετρο και πανάκριβο εξωτερικό δανεισμό και λύνονταν με ακόμη μεγαλύτερο και επαχθέστερο δανεισμό δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που έσπασε μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Και που είχαν σχεδόν πάντα μια έμμεση ή άμεση σχέση με την εθνική κυριαρχία.


1827: Τα δάνεια που δεν έφτασαν ποτέ
Ο αγώνας του 1821 υπήρξε μια καταπληκτική ευκαιρία για τις αγγλικές τράπεζες. Ενώ δάνεισαν τους επαναστάτες με ονομαστικά δάνεια συνολικού ύψους 2.800.000 λιρών της εποχής, τελικά μόνο το 20% του ποσού έφτασε στον σκοπό του.
Έτσι η πρώτη πτώχευση έρχεται νωρίτερα και από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους καθώς το 1827 δηλώνεται αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων αφού δεν είχαν καν εισπραχθεί. Η πτώχευση ίσως συνδέεται ακόμη και με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου που έγινε την ίδια χρονιά έπειτα από μυστική συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, που έτσι διέσωσαν την ελληνική επανάσταση οδηγώντας τελικά στη δημιουργία κράτους, από το οποίο και θα μπορούσαν κάποτε να εισπράξουν.

1843: Εξαγοράζοντας την Αττική με δάνειο
Και πράγματι εισέπραξαν. Εισέπραξαν μάλιστα τόσο πολύ που το 1843 οδήγησαν στη δεύτερη πτώχευση. Αφού το Λονδίνο και το Παρίσι πρώτα αρνήθηκαν να δανείσουν τον (κατ΄ αυτούς ρωσόφιλο) Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος για να κάνει το κράτος να λειτουργήσει έβαλε χρήματα από την προσωπική του περιουσία και εξέδωσε τα πρώτα ακάλυπτα ελληνικά χαρτονομίσματα, στη συνέχεια δάνεισαν τον Όθωνα με 60 εκατ. φράγκα, από τα οποία τα 33 εκατ. πήγαν αμέσως για την αποπληρωμή των «Δανείων της ανεξαρτησίας». Και τα υπόλοιπα; Όπως γράφει ο Αγγελος Αγγελόπουλος στο Δημόσιον χρέος της Ελλάδος (εκδόσεις Ζαχαρόπουλου, Αθήναι, 1937), δόθηκαν «12,5 εκατομμύρια διά την εξαγοράν από μέρους της Τουρκίας των επαρχιών Αττικής,Ευβοίας και μέρους της Φθιώτιδος και 7,5 εκατομμύρια διά την συντήρησιν των βαυαρικών στρατών». Οι Μεγάλες Δυνάμεις άλλαζαν σταδιακά τον χάρτη, η Ελλάδα αγόραζε, η Οθωμανική Αυτοκρατορία πουλούσε και οι διεθνείς τραπεζίτες ήταν ευτυχείς...
Από το 1893 στο 1898: Όλα τόσο γνώριμα
Για μεγάλο διάστημα επικράτησε ο εσωτερικός δανεισμός και ο εξωτερικός υποχώρησε αισθητά, μέχρι που από το 1879 ξεκινά μια δωδεκαετία ραγδαίας αύξησής του που οδήγησε τη χώρα στα 1893 να χρωστά στο εξωτερικό 585,4 εκατ. φράγκα και να πτωχεύει για τρίτη φορά διά στόματος (αλλά όχι εξαιτίας του) Χαριλάου Τρικούπη.

Τα χρήματα έχουν και πάλι χρησιμοποιηθεί για εξυπηρετήσεις παλαιών δανείων, έχουν επενδυθεί σε μια ανάπτυξη υποδομών πρωτοφανών για τη χώρα, ενώ διάφορες δράσεις «εθνικής αποκαταστάσεως», όπως εξαγορές και άλλων επαρχιών στη Θεσσαλία ή χρηματοδότηση του «Κρητικού ζητήματος» και προμήθειες πολεμικού υλικού, απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των δανείωναπό αυτό που έφτασε στη χώρα, καθώς το 35% υπολογίζεται ότι δεν έφτασε ποτέ... Ετσι ο δανεισμός είναι τόσο επαχθής που η πτώχευση είναι αναπόφευκτη. Και όχι μόνο ο εξωτερικός: από τα τέλη του 1868 η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται σε οξύτατη σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα της χρηματοδότησης του κρητικού αγώνα, καθώς οι όροι δανεισμού που προτείνει το κράτος κρίνονται απαράδεκτοι από το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας- τη δραματική σύγκρουση εξιστορεί αναλυτικά ο Νίκος Σ. Παντελάκης στο βιβλίο του Δημόσια Δάνεια (εκδόσεις ΜΙΕΤ, Αθήνα, 1995).

Τη δεκαετία του 1880 η Ελλάδα είχε επιχειρήσει τον μεγάλο εκσυγχρονισμό της με προγράμματα δημοσίων επενδύσεων που υπερέβαιναν κατά πολύ τις δυνάμεις της. Κυρίως είχαν συναφθεί δάνεια με σκοπό την εκτεταμένη κατασκευή σιδηροδρόμων στο δίκτυο Πειραιώς Αθηνών- Πελοποννήσου και ενός εξίσου φιλόδοξου οδικού δικτύου. Η χώρα άρχισε να νιώθει ισχυρή, αλλά την πιο ακατάλληλη στιγμή περνά σε λάθος χέρια: από τον Τρικούπη της ανάπτυξης στον Δηλιγιάννη του φαύλου δημαγωγικού εθνικισμού. Την ίδια εποχή αυξάνεται δραματικά και ο πολύ ακριβός εξωτερικός καταναλωτικός δανεισμός που συμβάλλει κι αυτός στη δημιουργία μιας ψυχολογίας ισχύος σε γυάλινα πόδια. Δυστυχώς, όλα μοιάζουν τόσο γνώριμα...

Ετσι το 1897 η χώρα νιώθει πια έτοιμη για πόλεμο. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Τούρκοι φτάνουν περίπου έξω από τη Λαμία και οι Μεγάλες Δυνάμεις τούς ανακόπτουν την πορεία. Την επομένη του «Ατυχούς πολέμου», χωρίς να υπάρξει «τυπική» πτώχευση, οι δυνάμεις εγκαθιστούν Διεθνή Οικονομικό Ελεγχο στη χώρα. Η ειρήνη κοστίζει στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, και 4 εκατ. λίρες ως πολεμικές αποζημιώσεις.

1932: Η ήττα του ΄22 και το κραχ του ΄29
Τον Μάρτιο του 1910 συνάπτονται νέα δάνεια για νέα έργα. Ο νόμος περί «Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου» που τηρείται ευλαβικά επί δύο δεκαετίες παραβιάζεται για πρώτη φορά το 1920 με την έκδοση 600 εκατ. δρχ. που ακολουθούνται από άλλα 500 εκατ. το 1921 και από ακόμη 550 εκατ. το 1922- ήταν όλα για τις ανάγκες του πολέμου. Παρά την ήττα όμως στη Μικρά Ασία, η πτώχευση έχει αποφευχθεί με το Α΄ Αναγκαστικό Δάνειο που επιβάλλεται από τον υπουργό Οικονομικών Π. Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος κόβει στη μέση τα χαρτονομίσματα, κρατά το ένα μέρος στην κυκλοφορία και ανταλλάσσει το άλλο με τίτλους εσωτερικού δανείου (κάπως έτσι σώζει την Ελλάδα από μια άλλη επικείμενη πτώχευση στη δεκαετία του 1950 και ο Σπύρος Μαρκεζίνης με το «κόψιμο των τριών μηδενικών» και την εισαγωγή της «νέας» δραχμής της σταθεροποίησης). Στην αποφυγή της πτώχευσης το ΄22 συμβάλλει και το δάνειο υπό την αιγίδα της Κοινωνίας των Εθνών για τους πρόσφυγες.

Μπορεί η ήττα του ΄22 να μη φέρνει πτώχευση, αλλά οι ανάγκες αναδιοργάνωσης του στρατού και περίθαλψης των προσφύγων οδηγούν σε νέο υπερβολικό εξωτερικό δανεισμό καθώς στην Ελλάδα κεφάλαια δεν υπάρχουν. Το κρεσέντο του δανεισμού πηγαίνει ως το κραχ του 1929, όταν το διαδέχεται η βίαιη διεθνής ύφεση. Τελικά, τον Μάρτιο του 1931, λίγο πριν από την τελευταία πτώχευση του 1932, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού του υπουργού Οικονομικών καθηγητή Βερβαρέσσου, η Ελλάδα χρωστάει στο εξωτερικό 2,868,1 εκατ. χρυσά φράγκα. Η πτώχευση είναι και πάλι μοιραία...

Ο τελικός διακανονισμός όλων των προπολεμικών χρεών της Ελλάδας έγινε από τον Σπύρο Μαρκεζίνη στα 1952-53. Η πρωτοφανής ανάπτυξη και η αυστηρή συγκράτηση δαπανών της πρώτης οκταετίας Καραμανλή συμμάζεψαν οριστικά τα δημόσια οικονομικά και οι τελικές πληρωμές εκείνων των δανείων ολοκληρώθηκαν μόλις το 1967. Και τώρα ο εφιάλτης επιστρέφει, αν και με αίτια πολύ πιο ταπεινά...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ..

Οι αετοί...

ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ...ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ "ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ (10 ΚΑΙ ...ΚΑΤΙ)

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ, ΟΜΩΣ Η ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ...ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΜΕΝΤΖΕ!!!

ΝΑ ΚΙ Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.... ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΑΑΘΛΗΤΙΚΑ!

"Δεν θα κωλώσω αυυτή την φορά και θα κατέβω για πρόεδρος στην ΕΠΟ" είπε ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ στον Δημήτρη Κεραηλίδη και το ...εννοοούσε
ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ
Η ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κάθε Δευτέρα λίγο μετά τις 10 το βράδυ, λίγο μετά τις 10, αρχίζει η αθλητική εκπομπή της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Μιά εκπομπή με πάνω από 5 χρόνια ιστορίας, που τα πρώτα της βήματα τα έκανε στην ΑΘΗΝΑ και το ΕΧΤRA 3 τώρα ήρθε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....
Κι απ την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ διά μέσου της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, φεύγει γιά όλο τον κόσμο....
ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΑ.
ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ.
ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ (www.diontv.gr)
ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ...ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ "ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ (10 ΚΑΙ ...ΚΑΤΙ)
ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ...ΕΚΠΛΗΞΗ!!!