PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-82

Γερμανία και Βρετανία επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα γρίπης των χοίρων

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση μετάδοσης της γρίπης των χοίρων εντός της χώρας. Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι ο ιός ταυτοποιήθηκε σε γυναίκα από την Βαυαρία που δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μεξικό.

Η γυναίκα νόσησε έπειτα από επαφή με ένα από τα τρία άτομα που ασθένησαν από τη γρίπη των χοίρων στη Γερμανία έπειτα από ταξίδι στο Μεξικό.

Η γυναίκα από τη Βαυαρία, που σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει αναρρώσει πλήρως, είναι το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα.

Το πρώτο κρούσμα του ιού σε ασθενή ο οποίος δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο Μεξικό, ανακοίνωσε και η Βρετανία. Ο άνδρας, κάτοικος πόλης στη Σκοτία, είναι ο δέκατος που νόσησε σε όλη Βρετανία, αλλά ο πρώτος που δεν είχε ταξιδέψει στο Μεξικό.

Η Δανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας, το συγκεκριμένο πρόσωπο νόσησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Υόρκη.

Στην Πολωνία ένα οκτάχρονο κοριτσάκι που πριν λίγες μέρες επέστρεψε από ταξίδι στο Μεξικό, νοσηλεύεται στο Βρόκλαβ με συμπτώματα που προσομοιάζουν σε αυτά της γρίπης των χοίρων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Αυξάνεται από 1η Μαΐου το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Στα 454,25 ευρώ διαμορφώνεται από την 1η Μαΐου το μηνιαίο επίδομα ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).


Επίσης παρέχεται πλέον σε όλες τις κατηγορίες ανέργων η προσαύξηση της τάξης του 10% επί του επιδόματος για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

Το ποσό του τακτικού μηνιαίου επιδόματος ανεργίας θα αναλογεί στο 25πλάσιο του 55% του κατώτατου ημερομισθίου, σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Από την 1η Ιανουαρίου 2008 στο επίδομα ανεργίας χορηγούνται αυξήσεις αντίστοιχες με αυτές τις οποίες καθορίζει η ΕΓΣΣΕ.


Σημειώνεται ότι το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες.

Στην Αθήνα στις 5 και 6 Μαΐου ο Ρομπέρτο Μπενίνι


Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 5 και 6 Μαΐου ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι, για να παρουσιάσει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον μονόλογο Κόλαση και Παράδεισος, που βασίζεται στη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη.
Από τα τρία μέρη του ιταλικού επικού ποιήματος («Κόλαση», «Καθαρτήριο», «Παράδεισος») ο Μπενίνι επέλεξε το πρώτο και σκηνοθετεί τον εαυτό του στο 5ο canto, που πραγματεύεται την αγάπη.

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι είναι ο πρώτος ηθοποιός που πήρε Όσκαρ ερμηνείας για μη αγγλόφωνο ρόλο (Η Ζωή είναι Ωραία).

Η τελευταία του ταινία είναι Ο τίγρης και το χιόνι (2005), μια ιστορία αγάπης με φόντο τον πόλεμο στο Ιράκ.

Newsroom ΔΟΛ

Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε ο ηθοποιός Σον Πεν











Ο διάσημος ηθοποιός Σον Πεν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, σύμφωνα με το περιοδικό People. Ο Πεν, ο οποίος κέρδισε φέτος το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, είναι εδώ και 13 χρόνια παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ρόμπιν Ράιτ Πεν.

Ο 48χρονος ηθοποιός κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου την περασμένη εβδομάδα στην Καλιφόρνια και ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιδικάσει καμία βοήθεια προς την Ρόμπιν Ράιτ.

Οι δύο ηθοποιοί ζητούν την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, της κόρης τους Ντίλαν 18 χρόνων και του γιου του Χάρπερ 15 ετών.

Το ζεύγος είχε ξαναφθάσει στο χωρισμό το Δεκέμβριο του 2007 αλλά συμφιλιώθηκε λίγους μήνες αργότερα.

Οι δύο ηθοποιοί παντρεύτηκαν το 1996 και γύρισαν μαζί αρκετές ταινίες.

Ο Σον Πεν είχε παντρευτεί πριν με τη Μαντόνα.


Newsroom ΔΟΛ

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα το 2008

Στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης και τους ενδεχόμενους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια επικεντρώνεται η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα το 2008, που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν ισχυρή πορεία (record) αντι-τρομοκρατικής συνεργασίας», τονίζεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία καλύπτει τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας ανά τον κόσμο για το 2008.

Στο τμήμα της έκθεσης για την Ελλάδα γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «η Ελλάδα όλο και εντονότερα αποτελεί πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Νότια Ασία προς την ΕΕ, και υπάρχουν ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο διέλευσης για τρομοκράτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

Προστίθεται ότι «το 2008 αυξήθηκαν δραματικά οι δίοδοι παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο και συνελήφθησαν περίπου 100.000 άτομα».

Μνημονεύεται και εφέτος η συνεργασία με τις ΗΠΑ μέσω προγραμμάτων όπως το CSI (Container Security Initiative) και η συμμετοχή της χώρας μας στην Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (ISAF).

Για τη «17 Νοέμβρη», στην έκθεση αναφέρεατι ότι συλληφθέντα μέλη της συνέχισαν να προβαίνουν σε «εξτρεμιστικές δημόσιες δηλώσεις» από τη φυλακή, όπως ο Δ.Κουφοντίνας, ο οποίος, μέσω του Τύπου, «κάλεσε σε άμεση δράση κατά του καπιταλιστικού συστήματος», ενώ για τον «Επαναστατικό Αγώνα» μνημονεύονται τα περιστατικά της 23ης Δεκεμβρίου, όταν βλήθηκε λεωφορείο των ΜΑΤ στο Γουδί, και της 24ης Οκτωβρίου, όταν τοποθετήθηκε βόμβα στην εταιρεία Shell, η οποία εντοπίσθηκε και εξερράγη από την αστυνομία.

Στην τελευταία παράγραφο διατηρούνται οι αναφορές περί επιθέσεων με εμπρηστικούς μηχανισμούς αυτοαποκαλούμενων αναρχικών εναντίον «ιμπεριαλιστικών-καπιταλιστικών στόχων» και αμερικανικών εταιρειών.

Τέλος, στο παράρτημα 44 των ορισθέντων από τις ΗΠΑ ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων ανά τον κόσμο, περιλαμβάνονται, όπως κάθε χρόνο, οι γνωστές πληροφορίες για τους «Επαναστατικούς Πυρήνες» (ΕΛΑ) και τη «17Ν».

APE