PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Την αύξηση της διακίνησης των ναρκωτικών στις ΗΠΑ

καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις πλέον κερδοφόρες "επιχειρήσεις" επαληθεύει και η ετήσια έκθεση της Ένωσης Αμερικανών Χημικών, σύμφωνα με την οποία το 90% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα και ιδίως σε ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα, περιέχουν ίχνη κοκαΐνης. Ο αριθμός αυτός συνιστά άνοδο σχεδόν κατά 20% σε σχέση προς τα αποτελέσματα αντίστοιχης μελέτης, που πραγματοποιήθηκε προ διετίας, τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, κατά την παρουσίασή της την Κυριακή στη σύνοδο της Ένωσης στην Ουάσικγτον.

ΟΡΘΟΡΕΞΙΑ...





















Η εμμονή με την υγιεινή διατροφή φαίνεται ότι μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία. Νευρική ορθορεξία ονόμασαν οι επιστήμονες την εμμονή ορισμένων να τρέφονται με ό,τι εκείνοι πιστεύουν ότι είναι υγιεινό. Ο όρος αναφέρεται σε ανθρώπους που επιλέγουν αυστηρά να τρώνε μόνο υγιεινές, κατά τους ίδιους, τροφές, στερώντας από τον οργανισμό τους αναγκαία συστατικά. Η αγωνία να τρέφεται κάποιος αποκλειστικά σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής διατροφής, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις, λένε οι ειδικοί.

H "χρυσή εποχή" της ευτυχίας

δεν είναι τα νιάτα ή η μέση ηλικία αλλά τα γηρατειά. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα προχωρημένης ηλικίας προσαρμόζονται καλύτερα στον χρόνο που τους έχει απομείνει και έχουν μάθει να αποφεύγουν καταστάσεις που τους κάνουν να αισθάνονται λυπημένοι ή αγχωμένοι.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έκαναν ανασκόπηση παλαιότερων μελετών, οι οποίες εξέταζαν πόσο μεταβάλλεται η συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων με την πάροδο της ηλικίας. Διαπίστωσαν ότι η πνευματική και ψυχική ευημερία βελτιωνόταν όσο περνούσαν τα χρόνια, με εξαίρεση τα άτομα που έπασχαν από νοσήματα που σχετίζονται με την άνοια.

Το γιατί συμβαίνει αυτό επιχείρησε να εξετάσει η δρ. Laura Carstensen, καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Στη μελέτη που έκανε, στην οποία συμμετείχαν άτομα ηλικίας από 18 έως και 90 ετών, ζήτησε από τους εθελοντές να καταγράφουν καθημερινά τα συναισθήματά τους.

"Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αποφεύγουν κατάστασεις που τους κάνουν δυστυχισμένους"

Susan Turk Charles, ψυχολόγος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες συγκριτικά με τους νεώτερους εθελοντές να βιώνουν αρνητικά συναισθήματα ενώ είχαν την ικανότητα να προσαρμόζονταν ευκολότερα στην κριτική που δέχονταν. Επίσης, μπορούσαν να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους.

Μάλιστα, η επικεφαλής της μελέτης συμβουλεύει τους νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν από τώρα να προετοιμάζουν τα γηρατειά τους: να κάνουν την καθημερινή τους ζωή περισσότερο υγιεινή και να "επενδύσουν" ελεύθερο χρόνο μακριά από τον χώρο εργασία τους και το σπίτι.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, η δρ. Susan Turk Charles, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, αναφέρει: "Βασιζόμενοι στη μελέτη της δρ. Carstensten, ξέρουμε ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας γνωρίζουν πολύ καλά πως ο χρόνος που τους έχει απομείνει είναι μικρός και για αυτό τον λόγο προσπαθούν να προσαρμοστούν καλύτερα. Έτσι, αποφεύγουν καταστάσεις που τους κάνουν δυστυχισμένους. Επίσης, είχαν περισσότερο χρόνο να μάθουν και να καταλάβουν τις προθέσεις των άλλων ανθρώπων, γεγονός που τους βοηθά να αποφεύγουν στρεσογόνες καταστάσεις".
Ο Andrew Harrop από το βρετανικό ίδρυμα Age Concern and Help the Aged, δηλώνει ότι τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται το γήρας. "Πολλοί νέοι άνθρωποι συνδέουν τα γηρατειά με ασθένειες, σωματική αδυναμία, μειωμένη κινητικότητα και μεγαλύτερη εξάρτηση από τους άλλους. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτή η εικόνα απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν μια υγιεινή και δραστήρια ζωή, γεμάτη εμπειρίες και γνώση. Η μελέτη του πανεπιστημίου του Στάνφροντ είναι μια από τις πολλές μελέτες που δείχνουν ότι η προχωρημένη ηλικία μπορεί να αποτελεί μια σημαντική θετική εμπειρία".



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, BBC

Ζευγάρια















που τα χωρίζει η απόσταση θα σμίγουν πλέον ...εικονικά με τη βοήθεια μιας επαναστατικής τεχνολογίας, πίσω από την οποία βρίσκεται ένας Ελληνοαμερικανός επιστήμονας. Η νέα συσκευή, με την ιαπωνική ονομασία "Μουτσουγκότο", φέρνει, σε πραγματικό χρόνο, τις κινήσεις του απομακρυσμένου συντρόφου στην κρεβατοκάμαρα του άλλου. Έτσι το ζευγάρι ξανασμίγει, έστω και εικονικά, σύμφωνα με το BBC.

Οι αισιόδοξες γυναίκες ζουν περισσότερο






















και με λιγότερα προβλήματα υγείας σε σχέση με τις απαισιόδοξες, αναφέρουν ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα "Γιατί είναι τόσο σημαντικό να είναι κάποιος αισιόδοξος". Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η αισιοδοξία μας βοηθά να αντιδρούμε στις αντιξοότητες, λειτουργεί σαν ένας προστατευτικός παράγοντας της ψυχοσωματικής υγείας και αυξάνει τη διάρκεια της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα ισχυρίζονται ότι οι αισιόδοξες γυναίκες διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακές νόσους και να πεθάνουν, ενώ αντίθετα, όσες είναι απαισιόδοξες έχουν υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης, παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς.

Η έρευνα διεξήχθη από την καθηγήτρια του αμερικανικού πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Χίλαρι Τιντλ και δημοσιεύθηκε στο Journal Circulation.

"Η πλειονότητα των ενδείξεων δείχνει ότι τα αρνητικά αισθήματα είναι επικίνδυνα για την υγεία".

Χίλαρι Τιντλ επικεφαλής έρευνας Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι γυναίκες που είναι αισιόδοξες είχαν 9% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και 14% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε ασθένεια. Αντίθετα οι γυναίκες που είναι κυνικές, έχουν εχθρική διάθεση απέναντι σε τρίτους ή δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης, είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στη χρονική περίοδο των 8 χρόνων.
Μια πιθανή εξήγηση για αυτό είναι ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι διαχειρίζονται τις αντιξοότητες με καλύτερο τρόπο και πιθανώς, για παράδειγμα, ενδιαφέρονται περισσότερο για τους εαυτούς τους όταν αρρωσταίνουν. Άλλωστε, η μελέτη έδειξε ότι οι αισιόδοξες γυναίκες ασκούνταν περισσότερο και είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος από τις απαισιόδοξες ή τις συνομήλικες εθελόντριες.

Εκπρόσωπος τύπου του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος αναφέρει: "Γνωρίζουμε ότι τα αρνητικά συναισθήματα έχουν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση συγκεκριμένων χημικών ουσιών στο σώμα, τα οποία ενδεχομένως αυξάνουν τον κίνδυνο για νόσους της καρδιάς. Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πώς και γιατί συμβαίνει αυτό. Η αισιόδοξη ή απαισιόδοξη στάση ζωής μπορεί να συνδέεται με συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως με το κάπνισμα ή την κακή διατροφή, παράγοντες που πιθανώς επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς".
"Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να εξηγήσουμε με ποιόν τρόπο και γιατί οι ψυχολογικοί παράγοντες επηρεάζουν την υγεία", σχολιάζει η εκπρόσωπος τύπου του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με την Χέρενβεεν στο πρώτο παιχνίδι των πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ που έγινε στην "Τούμπα" με τον "δικέφαλο" να κλωτσά την ευκαιρία να βάλει γερές βάσεις για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος θα πρέπει την επόμενη Πέμπτη (27/8) στο "Αμπε Λένστρα" όπου θα γίνει ο επαναληπτικός, να κερδίσουν ή να φέρουν ισοπαλία με περισσότερα από δύο τέρματα για να προκριθούν σε βάρος των Ολλανδών. Η Χέρενβεεν προηγήθηκε με τον Πάουλο Ενρίκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Βλάντα Ιβιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 55'.


Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Βασλούι στη Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι των πλεϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο η "Ένωση" διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης αν νικήσει με 1-0 ή με δύο τέρματα διαφορά στον επαναληπτικό που θα γίνει την Πέμπτη (27/8) στο ΟΑΚΑ. Ο Βραζιλιάνος Γουέσλι της Βασλούι, πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 29' και με πέναλτι στο 83', ενώ με πέναλτι είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπλάνκο στο 69'.

Με σούπερ ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού αλλά και πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια όπως αυτό του Εργοτέλη με τον Παναθηναϊκό και του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ, ανοίγει το Σαββατοκύριακο η αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.



Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με το οποίο θα πέσει και η "αυλαία" της 1ης αγωνιστικής το βράδυ της Κυριακής (21:15) μεταξύ της ΑΕΚ και του πρωταθλητή Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση και συγκεντρώνει αναμφισβήτητα τα βλέμματα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο 22 Αυγούστου

16:45 Άρης-Ατρόμητος ΣΚΑΪ

16:45 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα ΝΕΤ

19:00 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός NOVA

Κυριακή 23 Αυγούστου

16:45 Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα NOVA

16:45 Λεβαδειακός-Καβάλα NOVA

19:00 Πανθρακικός-Ηρακλής NOVA

19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA

21:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA

Αυστραλία-Νέα διάσταση στον ανατρεπτικό λόγο του Αριστοφάνη


























του Σ. Χατζημανώλη

Οι αρχαίοι Αθηναίοι δημιούργησαν μια μορφή τέχνης που σήμερα αποκαλούμε άσεμνη, βρώμικη ή ελαφριά πορνογραφία, αναφέρει σε άρθρο γνώμης ο δημοσιογράφος Λιουκ Σλάτερι της έγκυρης αυστραλιανής εφημερίδας ‘Δι Οστράλιαν’ (The Australian).


Αφορμή για το άρθρο του κ. Luke Slattery, με τίτλο "The Greeks had a blue word for it", στάθηκε η νέα σειρά μεταφράσεων του έργου του Αριστοφάνη από την ‘Κλασική Βιβλιοθήκη Λομπ’ (Loeb Classical Library) του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Το άρθρο επικεντρώνεται στον καυστικό και συχνά βωμολόχο λόγο του Αριστοφάνη και επισημαίνεται ότι οι νέες μεταφράσεις του έργου του φωτίζουν αυτή την πλευρά του, σε αντίθεση με παλαιότερες που την απέκρυπταν.


Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι οι αρχαίοι Έλληνες, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές ή όπως τουλάχιστον γνώριζαν παλαιότερα, δημιούργησαν τη δημοκρατία, την κωμωδία, την τραγωδία και την φιλοσοφία. Και πολλές από τις σύγχρονες λέξεις που σηματοδοτούν τον πολιτισμό έχουν τη ρίζα τους στην αττική διάλεκτο της αρχαίας Αθήνας.


Αλλά "δεν είναι όλα τα δώρα που αποκτήσαμε από τους σεβαστούς προγόνους μας χρυσά, καθώς οι Αθηναίοι δημιούργησαν επίσης μια μορφή τέχνης που σήμερα αποκαλούμε άσεμνη, βρώμικη ή ελαφριά πορνογραφία". Συγκεκριμένα, "η γλώσσα του θεάτρου, αυτής της μοναδικής αθηναϊκής συμβολής στο δυτικό πολιτισμό, ήταν εντελώς άσεμνη". Δίνονται χαρακτηριστικά παραδείγματα από έργα του Αριστοφάνη και επισημαίνεται ότι για έναν τουλάχιστον αιώνα οι εκδότες της κλασικής σειράς Λομπ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ απέκρυπταν την καυστική διονυσιακή πλευρά του έργου του Αριστοφάνη. Ωστόσο οι πρόσφατες μεταφράσεις του Αριστοφάνη στη σειρά Λομπ είναι πιο πιστές στο αρχικό κείμενο, στο πλαίσιο της προόδου της επιστημονικής κοινότητας και μιας πιο φιλελεύθερης αντίληψης απέναντι στους αστεϊσμούς με σεξουαλικά υπονοούμενα.


Όπως επισημαίνει μια Γερμανίδα καθηγήτρια των κλασικών σπουδών, οι μεταφράσεις των εκδόσεων Loeb δείχνουν τελικά επίσης τις πολιτιστικές τάσεις των εποχών κατά τις οποίες συγγράφονται. Παλαιότερα η κλασική εκπαίδευση θεωρούνταν τμήμα της καλλιέργειας και της διαμόρφωσης μιας ελίτ. Στις μέρες μας η αναβίωση των κλασικών σπουδών διευρύνει το ενδιαφέρον μας για το παρελθόν και συμπεριλαμβάνει στον όρο "κλασικός" και θέματα που παλαιότερα φαίνονταν βάρβαρα. Το έργο του Αριστοφάνη εμπεριέχει άσεμνα αστεία, αλλά ο θεατρικός λόγος του συνδυάζει την υψηλής αξίας γλώσσα με το χυδαίο. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο ανατρεπτικός λόγος του Αριστοφάνη είχε ένα λογικό στόχο, την κοινωνική κριτική, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία της Δημοκρατίας.-

Το χρυσό μετάλλιο της πόλης των Ιωαννίνων








θα απονείμει ο Δήμος Ιωαννιτών στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιο πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μάικλ Δουκάκη, η μητέρα του οποίου κατάγεται από το Βρυσοχώρι Ζαγορίου. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στην αίθουσα «Αθανάσιος Τσακάλωφ» του Δημαρχιακού Μεγάρου.


Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Δουκάκης θα ξεναγηθεί σε ιστορικά μνημεία και μουσεία της περιοχής.


Την Κυριακή το πρωί στο χωριό Βρυσοχώρι του Δήμου Τύμφης, ο κ. Δουκάκης θα τιμηθεί από τον δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο σε ειδική εκδήλωση.


Ο Μάικλ Δουκάκης γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη στις 3 Νοεμβρίου 1933. Γιος του γιατρού Πάνου Δουκάκη από τη Μυτιλήνη και της Ευτέρπης Μπούκη (από γονείς που καταγόταν από το Βρυσοχώρι Ζαγορίου). Διετέλεσε επί σειρά ετών κυβερνήτης της Μασαχουσέτης (1975-1979, 1983-1991).


Ήταν ο πρώτος πολίτης νοτιοευρωπαϊκής καταγωγής που πήρε το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου των Η.Π.Α. του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές του 1988.


Καθηγητής πολιτικών επιστημών από το 1991 σε διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια, διακρίνεται για το ήθος και τη συνέπεια με την οποία υποστήριξε τις ελληνικές υποθέσεις στις κυβερνήσεις των Η.Π.Α.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ

Σαργούς, σκαθάρια, κεφαλόπουλα και λιθρίνια αναμένεται να είναι η ψαριά όσων συμμετάσχουν στον Ετήσιο Διαγωνισμό Ψαρέματος που διοργανώνει φέτος, για 7η χρονιά, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Στρατωνίου Χαλκιδικής.

«Η εκκίνηση του διαγωνισμού θα γίνει το Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 6 το πρωί, από το Λιμένα Στρατωνίου και θα λήξει στις 2 μετά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνει το ζύγισμα των αλιευμάτων», δήλωσε στo ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Στρατωνίου Νίκος Ζαγοράκης.

Το ψάρεμα θα γίνει σε συγκεκριμένες περιοχές του κόλπου της Ιερισσού και αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 30 πληρώματα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στο Λιμένα Στρατωνίου, με δωρεάν φαγητό, που θα είναι η ψαριά της ημέρας, και μουσική από συγκροτήματα.

Δεν πλήρωναν...τους ανατίναζε

Ένας "καλλιτέχνης", 44 χρόνων, που τον είχαν πνίξει τα χρέη, παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία αφού προηγουμένως είχε τοποθετήσει αρκετές ... βόμβες σε πελάτες του οι οποίοι αρνούντο να τον πληρώσουν.

Ο 44χρονος παραδόθηκε "μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις" που διήρκεσαν περισσότερες από 24 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο άνδρας ήταν ο βασικός ύποπτος για μικροεκρήξεις που σημειώθηκαν χθες το πρωί στο Βιέρχαϊμ, στη νότιο-δυτική Γερμανία, έξω από την είσοδο κτιρίου όπου κατοικούσε ένα ζευγάρι και το παιδί τους, προκαλώντας μικροζημιές.

Το ζευγάρι τραυματίστηκε ελαφρά από τα σπασμένα γυαλιά των παραθύρων.

Λίγο αργότερα σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη στο Βάινχαϊμ στην είσοδο ενός άλλου σπιτιού, όχι μακριά από την πρώτη.

Ο άνδρας στη συνέχεια κλείστηκε στο σπίτι του, όπου δήλωνε ότι διέθετε εκρηκτικές ύλες "αρκετά κιλά ΤΝΤ". Η αστυνομία εκκένωσε τα γειτονικά σπίτια και περικύκλωσε το σπίτι του δράστη.

Η εφημερίδα Μπιλντ γράφει , ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του τους δήλωσε ότι ήθελε να εκδικηθεί τους πελάτες του γιατί δεν τον πλήρωναν.

" Είμαι καλλιτέχνης και έχω βαρεθεί να μην με πληρώνουν για τις δουλειές που κάνω", δήλωσε ο αγανακτισμένος 44χρονος στην εφημερίδα και πρόσθεσε " ο τύπος στο Βάινχαϊμ μου χρωστούσε 2.000 ευρώ και ο άλλος 5.000 και δεν μου είχαν δώσει ούτε ένα σεντς".

Παγκόσμιο και στα 200μ.

Νέα εκπληκτική παγκόσμια επίδοση στα 200μ σημείωσε χθες ο Γιουσέιν Μπολτ με χρόνο 19.19, στον τελικό του αγωνίσματος, στο Βερολίνο. Η προηγούμενη ήταν δική του με 19.30 από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, και μάλιστα την ίδια ημέρα (20/8/2008). Πραγματικός άνεμος ήταν ο Τζαμαϊκανός δρομέας ταχύτητας, ο οποίος πανηγύρισε και πάλι το ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο με τις χορευτικές του ικανότητες και τις ανάλογες φωτογραφίες μπροστά στον πίνακα με το ηλεκτρονικό χρονόμετρο.

Ο Μπολτ κατέκτησε έτσι το 2ο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση μετά τα 100μ, όπου επίσης σημείωσε νέα παγκόσμια επίδοση με 9.58, και πλέον στοχεύει σε μια τρίτη, αφού θα μετάσχει και στη σκυταλοδρομία 4χ100μ, όπως έκανε και στο Πεκίνο.

Δεύτερος ήταν ο Αλόνσο Εντουαρντ από τον Παναμά με 19.81 και τρίτος ο Αμερικανός Ουάλας Σπίρμον με 19.85, ενώ συνολικά 5 αθλητές κατέβηκαν τα 20 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε, λόγω προβλήματος τραυματισμού, ο κάτοχος του τίτλου, Τάισον Γκέι (ΗΠΑ).

πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ



















Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ονομαστικής αξίας σχεδόν 9 εκατομμυρίων, ποσότητα που αποτελεί ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η εθνική αστυνομία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κατάσχεση πλαστών χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην ΕΕ" στην επαρχία της Βαλένθια (ανατολική Ισπανία), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

"Ένα καλά εξοπλισμένο εργαστήριο" ανακαλύφθηκε και οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πλαστά χαρτονομίσματα 8 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία βρίσκονταν "σε προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας πλαστογράφησης", καθώς και σχεδόν 850.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα που είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

"Συνελήφθησαν 14 πρόσωπα", διευκρίνισε η αστυνομία.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2008, στο περιθώριο μιας έρευνας για ένα δίκτυο λαθρεμπόρων ναρκωτικών που δρούσε από το λιμάνι της Βαλένθια.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Ο κόσμος έχει μολυνθεί από τον ιό της νέας γρίπης και είστε οι εκλεκτοί για να την σταματήσετε. Αυτό τον ρόλο θα έχετε αν επιλέξετε να παίξετε το -ελεύθερο- διαδικτυακό παιχνίδι που ανέπτυξαν σε ολλανδικό ιατρικό κέντρο.

"Η Μεγάλη Γρίπη" όπως ονομάζεται το παιχνίδι, επιτρέπει στον παίκτη να επιλέξει οποιαδήποτε περιοχή στον κόσμο τον ενδιαφέρει να προστατεύσει.

Καθώς γίνεται η επιλογή των περιοχών (Βαλκάνια, Ιβηρική χερσόνησος, Ρωσία, Ινδία κλπ) αρχίζει και μετράει ο χρόνος... Δεξιά της οθόνης, ο... μαχητής της γρίπης ενημερώνεται συνεχώς...

Ο κόσμος μολύνεται. Οι ενημερώσεις από την τηλεόραση δεν φαίνεται να βοηθάνε, καθώς τα κρούσματα όλο και αυξάνονται. Γίνονται εξεγέρσεις ανήσυχων πολιτών σε τοπικές περιοχές, ενώ κάποιοι πουλάνε μπλουζάκια με την επιγραφή "No Virus" (Όχι στον ιό). Την ίδια στιγμή η παγκόσμια οικονομία επηρεάζεται από το φαινόμενο, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρίες δουλεύουν πάνω σε αντι-ιικά φάρμακα...

ΤΟ ΣΤΑΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Στις 23 Αυγούστου 1864 γεννήθηκε στις Μουρνιές Χανίων ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος. Το Star για τα 145 χρόνια από τη γέννησή του ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα, που θα μεταδίδεται μέσα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό από τη γενέτειρά του, τα πρώτα χρόνια της ζωής του, το πατρικό του σπίτι και παρακολουθεί τη δράση, την πορεία, αλλά και προσωπικές στιγμές του.

Ο διάσημος μάγος David Copperfield

ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ... Ένα 22χρονο μοντέλο κατέθεσε μήνυση κατά του Copperfield, ισχυριζόμενη ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ απείλησε ακόμη και τη ζωή της.

Η νεαρή κοπέλα, υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον μάγο σε μια επίδειξη τον Ιανουάριο του 2007. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, ο Copperfield, την κάλεσε στο ιδιωτικό του νησί στις Μπαχάμες. Εκεί σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, όχι μόνο την παρενόχλησε σεξουαλικά, αλλά την απείλησε ότι θα την σκοτώσει εάν του αντισταθεί.

Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι του David Copperfield, αρνούνται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του μοντέλου και υποστηρίζουν ότι πρόκειται καθαρά για εκβιασμό, ώστε να προσπαθήσει κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Sharon Stone




















Η πανέμορφη ηθοποιός παρά τα πενήντα της χρόνια, τολμά και ποζάρει γυμνή μπροστά στο φακό, για το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Paris Match, με τίτλο “Πενήντα χρονών. Και λοιπόν;”όπως είπε η ίδια στη συνέντευξη που έδωσε.

Το πιο λαμπερό αστέρι της showbiz, φορώντας μαύρα εσώρουχα από το στήθος και κάτω και τα χέρια επάνω στο κεφάλι, επιδεικνύει το υπέροχο σώμα της, βάζοντας τα γυαλιά ακόμα και σε εικοσάχρονες.

Να σημειώσουμε ότι η συνέντευξη δεν έγινε σε κάποιο χλιδάτο ξενοδοχείο του Beverly Hills που συνήθως προτιμάνε οι star του Hollywood, αλλά σε πάρκινγκ της παραλίας.

Η Sharon Stone, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου. Μια γυναίκα καταιγίδα, μια γυναίκα που έχει κάτι από την εμφάνιση της Marilyn Monroe και την αύρα της Jackie Kennedy.

Η χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε



























δήλωσε ότι θα της άρεσε να γράψει ένα ερωτικό μυθιστόρημα, αλλά μόνον όταν θα έχει πεθάνει η μητέρα της, Φρανσίσκα Λιόνα και η ίδια πάψει να νιώθει την αμηχανία που έχουν οι κόρες μπροστά στις μητέρες τους.

"Πάντα σκεφτόμουν ότι κάποια μέρα, όταν πεθάνει η μαμά μου, θα γράψω ένα ερωτικό μυθιστόρημα, γιατί μου αρέσει να γράφω τέτοιες σκηνές", δήλωσε η Ιζαμπέλ Αλιέντε στον χιλιανό ραδιοσταθμό Radio Cooperativa.

Όταν ρωτήθηκε από που θα πάρει ιδέες για ένα τέτοιο έργο, η συγγραφέας του "Σπιτιού των Πνευμάτων", δήλωσε ότι "καθαρά από τη φαντασία, διότι από την εμπειρία κανένας δεν τα καταφέρνει αρκετά καλά στο κρεβάτι".

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε, που τα βιβλία της είναι από τα πλέον ευπώλητα στην ισπανόφωνη αγορά, προωθεί το τελευταίο της βιβλίο, με τίτλο "La isla bajo el mar ", μία ιστορία που διαπραγματεύεται τη δουλεία και την καταπίεση. Η Αλιέντε δηλώνει ότι η κεντρική ιδέα του βιβλίου προέκυψε καθώς περπατούσε στη Νέα Ορλεάνη.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ



















Ιδιαίτερα επαινετικό ήταν το ταξιδιωτικό αφιέρωμα στη Σκόπελο και τη Σκιάθο που φιλοξένησε η εκπομπή Getaway του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 9 με τίτλο "Mamma Mia Islands".

Το αφιέρωμα, διάρκειας εφτάμισι λεπτών, προέβαλε εικόνες από τα δύο νησιά με έμφαση στις τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η κινηματογραφική ταινία Mamma Mia. Παρουσιάστηκαν παραλίες των δύο νησιών, γραφικά χωριά, η θέα που προσφέρεται στον επισκέπτη, η παραδοσιακή τυρόπιτα και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη Σκοπέλου καθώς και πρακτικές πληροφορίες μετάβασης στα νησιά από την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία αρκετοί Αυστραλοί, μετά την επιτυχία της ταινίας Mamma Mia πάνε στη Σκιάθο για να παντρευτούν!

Ο ΤΖΙΜΙ ΧΕΝΤΡΙΞ ΤΑΙΝΙΑ






















Πάνω που η παγκόσμια μουσική κοινότητα γιορτάζει φέτος το καλοκαίρι τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από τις «τρεις μέρες ειρήνης και μουσικής», του φεστιβάλ του Γούντστοκ δηλαδή, η ανακοίνωση της κινηματογραφικής βιογραφίας μιας τεράστιας προσωπικότητας της μουσικής, που συνδέθηκε άρρηκτα με το φεστιβάλ αυτό, έρχεται να ταιριάξει τέλεια στη γενική εικόνα.

Πρόκειται για την ιστορία της ζωής του πρωτοποριακού και μεγαλύτερου όλων των εποχών – κατά πολλούς – κιθαρίστα, Jimi Hendrix, ο οποίος μεσουράνησε το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 και έφυγε νωρίς από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών σε αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το σενάριο έχει γράψει ήδη ο, ειδικός στα ντοκιμαντέρ, Max Borenstein και η εταιρεία Legendary Pictures που έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας έχει αρχίσει επαφές με την Experience Hendrix, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του υλικού που άφησε πίσω του ο μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας.

Αναζητείται σκηνοθέτης και, φυσικά, ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει το ροκ είδωλο. Στο παρελθόν, ο ηθοποιός Laurence Fishburne και ο μουσικός Lenny Kravitz έχουν υπαινιχθεί ότι θα ήθελαν αυτό το ρόλο αν ποτέ γινόταν πραγματικότητα, αλλά πια είναι και οι δυο αρκετά μεγάλοι για να παίξουν τον 20αρη Hendrix.

Πρώτη στην προτίμηση των χρηστών

του διαδικτύου έρχεται η μηχανή αναζήτησης της Google σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, βάσει του δείκτη American Customer Satisfaction Index (ACSI) που αξιολογεί την ικανοποίηση των πελατών.

Τον τελευταίο χρόνο, η Google έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών, με πρώτη την αμερικανική Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου, η οποία διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν τα κοινά μέλη ΔΣ μεταξύ Google και Apple παραβιάζουν τη νομοθεσία κατά των συμπράξεων. Πρόσφατα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ διενέργησε έρευνα σχετικά με τις πολιτικές προσλήψεων που εφαρμόζει.

Ο δείκτης ACSI περιλαμβάνει μία κλίμακα βαθμολόγησης από το 0 έως το 100 για δέκα κλάδους. Στον κλάδο του διαδικτύου, η Google κατέλαβε την πρώτη θέση με 86 βαθμούς, ενώ δεύτερη ήρθε η Yahoo! Με 77 βαθμούς και τρίτη η Microsoft με 75 βαθμούς.

Σύμφωνα με το Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, η ικανοποίηση των πελατών ορίζεται τόσο από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι πελάτες όσο και από τις προσδοκίες τους.

Πηγή: Forbes
Ξεκινούν τα 21α «Πρέσπεια», που έβαλαν στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας τις ακριτικές περιοχές.
Οι εκδηλώσεις στις Πρέσπες αρχίζουν σήμερα, στο Μέγαρο Εξάρχου όπου θα εγκαινιαστεί η έκθεση της Βουλής των Ελλήνων «Η γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27», την οποία θα «σχολιάσουν» τα παιδιά του Ωδείου της Φλώρινας, σε χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.

Αύριο, στη Νέα Πλατεία της Φλώρινας θα δώσει συναυλία η «Ορχήστρα του Δρόμου», με τους Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά, ενώ το Σάββατο, στον Άγιο Αχίλλειο, ο Σπύρος Σακκάς θα παρουσιάσει την παράσταση «Φωνή των Βαλκανίων».

Συνοδοιπόροι του θα είναι ο Χρόνης Αηδονίδης, το τρίο του Παντελή Στόικου, η Βυζαντινή Χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», το πολυφωνικό συγκρότημα της Ηπείρου και οι Μάτα Κατσούλη, Δημήτρης Κασιούμης, Σώτος Παπούλκας, Δώρος Δημοσθένους, Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννης Χριστόπουλος και Κοραλλία Καράντη. Αργότερα, στη μεγάλη βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, οι Χάρις Αλεξίου και Σπύρος Σακκάς θα ερμηνεύσουν ύμνους και τραγούδια, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι συντελεστές της «Ορχήστρας του Δρόμου» θα συνομιλήσουν μουσικά με την Τουρκάλα τραγουδίστρια Ντιλέκ Κοτς. Η αυλαία πέφτει στις 24 Αυγούστου, με συναυλία του συγκροτήματος «Νυχτερινή Κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Μάτσικα.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΑ

Ανοδο άνω του 2% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών με πρωταγωνιστές τους τίτλους των τραπεζών.

Ταινίες

από την Ελλάδα και τη Σερβία σάρωσαν την Πέμπτη τα σημαντικότερα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας απέσπασε η ταινία του Σέρβου σκηνοθέτη Βλάντιμιρ Πέρισιτς Κοινοί Άνθρωποι.

Η ταινία Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου έλαβε το ειδικό βραβείο της επιτροπής, ενώ το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού μοιράστηκαν η Αγγελική Παπούλια και η Μαίρη Τσώνη για τους ρόλους τους στην ίδια ταινία.

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ μετείχαν δέκα ταινίες από την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.

Το φεστιβάλ έκλεισε με την προβολή του Παλαιστή, με τον αστέρα του Χόλιγουντ Μίκι Ρουρκ, ο οποίος ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Σαράγεβο, όπως και η πρωταγωνίστρια της σειράς X-Files Γκίλιαν Αντερσον.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν συνολικά 232 ταινίες -οι 71 από αυτές μεγάλου μήκους- από 53 χώρες.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ