PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΟΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αλ. Παπαδόπουλος: Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις-σοκ

ΑΘΗΝΑ 25/04/2010



Πλέγμα μεταρρυθμίσεων-σοκ προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος.

Στην ομιλία του, σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Εκσυγχρονισμού του Κοινωνικού Κράτους, είπε ότι «απαιτούνται συθέμελες αλλαγές για να απελευθερωθούν οι σχολάζουσες δυνάμεις της οικονομίας αλλά και η ίδια η κοινωνία από τα στερεότυπα που την διατηρούν καθηλωμένη».

«Δεν συμφωνώ μ’ όσους προτείνουν, προφανώς από πολιτική αδυναμία, τον δρόμο των χαμηλών και σταδιακών μεταρρυθμίσεων. Κατά τη γνώμη μου οι βραδείες μεταρρυθμίσεις σπανίως επιτυγχάνουν το σκοπό τους, γιατί στην πορεία εκφυλίζονται», τόνισε.

«Σε περιόδους κρίσης, η πολιτική αρετή επιβάλλει ότι όταν πρέπει να πάρεις μέτρα σοβαρά, να μη διστάσεις να τα πάρεις αμέσως και ολοκληρωμένα», πρόσθεσε. «Επίσης, αν πρέπει να λάβεις μέτρα επώδυνα, πρέπει πρώτα να τα πιστεύεις για να μπορείς και να τα εφαρμόσεις», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Αποτελούσε αφέλεια και αυταπάτη όσων πίστευαν ότι θα μπορούσαμε τελικά να αποφύγουμε την υπαγωγή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στους όποιους μηχανισμούς διάσωσης του Eurogroup και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Η χώρα εδώ και καιρό έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Ας μην παριστάνουμε “τις μωρές παρθένες”. Ας μην παριστάνουμε τους “έκπληκτους” και τους “απορούντες”», ανέφερε.

«Με την υπαγωγή μας πλέον σε καθεστώς “Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου”, η χώρα θα χρειαστεί αναγκαστικά έναν άλλο τύπο και κυρίως ένα άλλο πνεύμα διακυβέρνησης», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να συγκροτηθεί από την κυβέρνηση και να ψηφιστεί από τη Βουλή ένα σοβαρό πενταετές Πρόγραμμα Εθνικής Ανασυγκρότησης».

Ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι «το ισχύον Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι αδύναμο για να θεωρείται πλαίσιο πορείας» και πως «είναι πλέον μικρότερο των περιστάσεων».

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ


Σαμαράς: Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να προσφύγει στο ΔΝΤ



«Λέει ψέματα το ΠΑΣΟΚ όταν υποστηρίζει ότι ΄΄αναγκάστηκε΄΄ να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν αναγκάστηκε! Το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο. Κι έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι έγινε. Όπως έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι θα συμβεί από δω και μπρος», τόνισε από την Καλαμάτα, στο πλαίσιο συνδιάσκεψης της ΝΔ για την Υγεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

«Παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ μια κρίση ελλείμματος κοινή σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Ενώ σήμερα το ΠΑΣΟΚ παραδίδει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, με μια κρίση δανεισμού, μοναδική σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστή κ. Παπανδρέου», είπε.

«Εκείνο που οδηγεί μια χώρα σε κρίση δανεισμού είναι, πέρα από το χρέος και το έλλειμμα, δύο παράγοντες: η ανταγωνιστικότητά της και η αξιοπιστία της», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Σήμερα, το πολιτικό μας σύστημα ανακάλυψε ξαφνικά το μεγάλο χρέος και το έλλειμμα. Την συνεχή κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας ακόμα δεν την έχει ανακαλύψει».

Κάνοντας αυτοκριτική, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η διακυβέρνηση του κόμματός του έκανε σοβαρά σφάλματα: «Δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος και υποτάχθηκε στη λογική του πολιτικού κόστους». Και για όλα αυτά, είπε, οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους οπαδούς μας και από τον ελληνικό λαό. Αλλά σίγουρα δεν θα απολογηθούμε σε κείνους που όταν τα προσπάθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ εκείνοι τις εμπόδισαν γιατί κάθε φορά που η ΝΔ έπαιρνε πρωτοβουλία να συμμαζέψει το χάος των δημοσίων οικονομικών έβγαιναν στα κεραμίδια με τον πιο αδίστακτο λαϊκισμό.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει «νέα μέτρα, πρωτοβουλίες και κατευθύνσεις, όταν ανακοινωθεί από τον κ. Παπανδρέου η συμφωνία με το ΔΝΤ»

Για την ώρα, επισήμανε, επιμένουμε στο «τρίπτυχο» μέτρα τόνωσης της Οικονομίας, διαρθρωτικά και άμεσα μέτρα αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, για να βγούμε από την κρίση υπερδανεισμού μεσοπρόθεσμα και να απαλλαγούμε από την ασφυκτική εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτε από τα τρία. Έχει ρίξει ΄΄λευκή πετσέτα΄΄, μας έχει βάλει υπό κηδεμονία. Και μας βυθίζει ακόμα περισσότερο στο φαύλο κύκλο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ......

Επανέρχεται το «Βόρεια Μακεδονία» στο προσκήνιο για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Eurokinissi
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας
ΑθήναΣτείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», εφόσον χρησιμοποιηθεί έναντι όλων, συγκαταλέγεται στις προτάσεις που ταιριάζουν στο πλαίσιο των ελληνικών θέσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, καλώντας παράλληλα τα Σκόπια να κάνουν το «άλλο βήμα».Μιλώντας στην εφημερίδα Free Sunday -και ερωτηθείς σχετικά με το «Βόρεια Μακεδονία»- o κ. Δρούτσας δηλώνει: «Η θέση μας είναι δεδομένη και γνωστή σε όλους: μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις. Υπάρχουν δύο σκέλη σε αυτή τη θέση και είναι αλληλένδετα. Δεν χωράει έκπτωση σε κανένα από αυτά. Είναι θέση σαφής και ειλικρινής.
»Το 'Βόρεια Μακεδονία' συγκαταλέγεται στις ιδέες, τις οποίες έχει κατά καιρούς εκφράσει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Νίμιτς και είναι προφανές ότι ταιριάζει στο πλαίσιο που περιέγραψα. Αυτή είναι η θέση της Ελλάδας και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων της χώρας.
»Δεν είναι θέση που υιοθετήσαμε με ελαφριά καρδιά, σαφώς αποτελεί συμβιβασμό, αλλά αποδεικνύει την ετοιμότητά μας για την επίτευξη λύσης. Ας κάνουν επιτέλους και στα Σκόπια το άλλο βήμα, για να μας συναντήσουν στη μέση» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Δρούτσας δηλώνει ότι «στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ακολουθούμε επιθετική, ανοικτή διπλωματία. Λέμε ξεκάθαρα τι θέλουμε σε όλους τους συνομιλητές μας. Στηριζόμαστε στην 'εθνική κόκκινη γραμμή', την οποία έχουμε χαράξει μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Τα επιχειρήματά μας είναι λογικά, εύληπτα και συναντούν υποστήριξη. Έχουμε πείσει».
«Όλα αυτά έχουν αλλάξει το παιχνίδι, αλλά δεν αρκούν για να φτάσουμε σε λύση. Για λύση χρειαζόμαστε συνομιλητή και ο κ. Γκρούεφσκι δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι θέλει να διαπραγματευθεί. Με το Συμβούλιο της Ευρώπης η ΠΓΔΜ πάει να κάνει ένα ολισθηρό βήμα. Πάει να καταχραστεί τη θέση που της απονέμεται θεσμικά, για να προβάλει τις δικές της και μόνο απόψεις. Τέτοιες πρακτικές και αντιλήψεις δεν δείχνουν την απαραίτητη ωριμότητα ενός κράτους που ευελπιστεί να ενταχθεί στην ΕΕ» προσθέτει αναφερόμενος στην πρόθεση των Σκόπίων να χρησιμοποιήσουν την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

*******
ΕΜΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....
ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ...ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ? 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 
ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ....
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ  ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ....




ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ....


ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΠΟΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ...
ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΓΙΕΝ...


ΟΛΟΠΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ....
ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΤΖΙΚΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...

ΑΚΟΥΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ
Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΝΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
.......................
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ...
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ....~!!!\..@@@@@))(**&&^%%$##@@@...

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ...

Χρηματοδότηση και από τους δύο πυλώνες του μηχανισμού, διαβεβαιώνει ο Παπακωνσταντίνου

ΑΠΕ
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την Ευρωζώνη

Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα λειτουργήσει στις αρχές Μαΐου, καθώς και ότι μόλις παρουσιαστεί το «σκληρό και αυστηρό τριετές πρόγραμμα» θα υπάρξει χρηματοδότηση και από τους δύο πυλώνες του μηχανισμού (ΕΕ, ΔΝΤ), παρείχε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, μετά τις επαφές στην Ουάσινγκτον.