PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

161 δισ. ευρώ έχουν οι Έλληνες στις τράπεζες



Κύμα επιστροφής επικρατεί σε ό,τι αφορά στις καταθέσεις. 10 δισ. επέστρεψαν από τις εκλογές και μετά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον περασμένο μήνα....
μπήκαν ξανά στις ελληνικές τράπεζες 5 δισεκατομμύρια! Πλέον άρχισαν να επιστρέφουν καταθέσεις από την Κύπρο, καθώς και εκεί η οικονομία παρουσιάζει προβλήματα, ενώ το γεγονός ότι απομακρύνθηκε πλέον ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ έβγαλε από τα σεντούκια τεράστια ποσά. Αυτή τη στιγμή το ποσό αποταμίευσης στις ελληνικές τράπεζες αγγίζει τα 161.000.000.000 ευρώ! Πρόκειται για τον 4ο μήνα που παρουσιάζουν αύξηση οι καταθέσεις στη χώρα και σε αυτό έχει συντείνει και το γεγονός ότι οι τράπεζες προσφέρουν ελκυστικά πακέτα καταθέσεων. Αυτή τη στιγμή οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι περίπου 7 εκατομμύρια χαμηλότερες από τον Ιανουάριο του 2012



Πρόστιμα-«φωτιά» σε όσους δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας


Θα κληθούν με το ειδοποιητήρια να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν Ειδοποιητήρια σε 29.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, οπότε έληξε ....
η σχετική προθεσμία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όσοι δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα κληθούν με το ειδοποιητήρια να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν. Όσοι από αυτούς δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν ενώπιον μεγαλύτερων προβλημάτων καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης, η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το Τaxisnet. Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 ανέρχονται σε: - 22 ευρώ για οχήματα από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά. - 55 ευρώ για οχήματα από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά. - 120 ευρώ από 786 έως 1.070 κυβικά εκατοστά. - 135 ευρώ για οχήματα από 1.071 έως 1.357 κυβικά εκατοστά. - 240 ευρώ από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά. - 265 ευρώ από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά. - 300 ευρώ από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά. - 660 ευρώ από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά. - 880 ευρώ από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά. - 1.100 ευρώ για οχήματα από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά. - 1.320 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 4.001 κυβικών εκατοστών. Έτσι, κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου 1.600 κυβικών εκατοστών που δεν κατέβαλε έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσει πλέον 530 ευρώ! Ομοίως κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου 2.000 κυβικών εκατοστών που δεν κατέβαλε έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσει πλέον 1.320 ευρώ!

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ο ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.



ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΑΡΠΑΔΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΡΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

30.000 ανέρχονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013



Διαφυγή εσόδων από 100.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, που τα πάρκαραν παραδίδοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας, καταμετρά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο...

αναζητά και τα χρέη από 30.000 που δεν έφτασαν μέχρι τα ταμεία για να τα πληρώσουν προφανώς ελλείψει χρημάτων και το οποίο θα το πληρώσουν τώρα διπλό.

Στους 130.000 ανέρχονται συνολικά οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν εισέφεραν τον οβολό τους για τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Εν τούτοις είναι λιγότεροι από πέρυσι που είχαν ξεπεράσει τους 200.000 – γεγονός που έχει προκαλέσει αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, αν συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό η διαφυγή εσόδων από το Δημόσιο πολύ σύντομα δεν θα έχουν τι να εισπράξουν…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έχει καταγράψει την κατάθεση 100.000 πινακίδων κυκλοφορίας έναντι περίπου 120.000 πέρυσι. Ενώ 30.000 δεν πλήρωσαν τα τέλη έναντι 100.000 πέρυσι. Οι τελευταίοι πρέπει πλέον να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό, καθώς το πρόστιμο είναι ισόποσο του τέλους. Το ποσό έχει ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμο οπότε και θα τους αποσταλεί το σχετικό «μπιλιετάκι».

 Άμεσα δε, ξεκινούν έλεγχοι της Τροχαίας και όσοι εντοπιστούν να κυκλοφορούν το όχημα χωρίς να έχουν πληρώσει θα τους παίρνουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.

 Σημειώνεται ότι το Δημόσιο εισέπραξε 1,13 δισ. ευρώ έναντι 1,08 δισ. ευρώ το 2012.



















Παραιτήθηκε ο μητροπολίτης Αργολίδος...




Την παραίτησή του, από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο 'Αργος, για την επανακομιδή των... ιερών λειψάνων του αγίου Πέτρου επισκόπου 'Αργους και πολιούχου της πόλεως, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος.

Ο γηραιός μητροπολίτης Αργολίδος, παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας του νομού και πλήθους πιστών που είχαν συρρεύσει για την γιορτή, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο.

Δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την Αργολίδα και το ποίμνιό του και θα σταθεί δίπλα στον διάδοχό του, με το εκκλησίασμα να αναφωνεί ‘'άξιος'', ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως κατά την διαδικασία εκλογής νέου μητροπολίτη Αργολίδας, θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά του βοηθού του, επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου.

Η παραίτηση του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Ιακώβου αναμένεται να γίνει αποδεκτή από την Ιερά Σύνοδο στην επόμενη συνεδρίασή της, πιθανόν εντός της προσεχούς εβδομάδος και η εκλογή νέου μητροπολίτη Αργολίδας, θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με την πλήρωση του μητροπολιτικού θρόνου Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Αντιπλημμυρική Τάφρος Κατερίνης: Μια επικίνδυνη χαβούζα δίπλα σε σχολεία και σπίτια!!!






  
   Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Κατερίνης Στέφανου Νατσιού για την εγκατάλειψη της περιφερειακής αντιπλημμυρικής τάφρου Κατερίνης η οποία έχει γεμίσει με κάθε είδους στερεά και υγρά απόβλητα και σκουπίδια. Αποτελεί επικίνδυνη τοξική βόμβα στα όρια της πόλης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. 
 

Έστειλε επιστολή – καταγγελία προς τον Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν κάνει καμιά ενέργεια μέχρι σήμερα για να καθαρίσουν και να προστατέψουν την τάφρο προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο της, να προστατεύσει την πόλη της Κατερίνης από πλημμυρικά φαινόμενα

Επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Νατσιού και φωτογραφίες της περιφερειακής αντιπλημμυρικής τάφρου Κατερίνης


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ Κατερίνη 18 Ιανουαρίου 2013

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Κατερίνης

Τηλ. 6974120277






ΠΡΟΣ:

  1. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας

κ. Σοφία Μαυρίδου

2. Δήμαρχο Κατερίνης

κ. Σάββα Χιονίδη
3. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης
κ. Χρήστο Λεμονόπουλο
4. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής
Μέριμνας ΠΕ Πιερίας - Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής
και Υγειονομικού Ελέγχου
ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
Μοναστηρίου 15 546 27 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

6. Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
Βασ. Όλγας 198 541 10 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7. Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΚΑΤΕΡΙΝΗ






Αντιπλημμυρική Τάφρος Κατερίνης: Από τάφρος για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης κατάντησε χαβούζα κάθε είδους υγρών και στερεών αποβλήτων και ανοιχτός σκουπιδότοπος.





Όταν πριν 25 και πλέον χρόνια ολοκληρώθηκε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Κατερίνης κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη του σημαντικού αυτού έργου. Θα ήταν φυσιολογικό να γίνεται τακτική συντήρηση καθαρισμός από την φυσική βλάστηση που θα αναπτύσσονταν για να διατηρείται πάντα στο μέγιστο βαθμό της απόδοσης και αντοχής προκειμένου να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε ως έργο.



Η σημερινή εικόνα της περιφερειακής αντιπλημμυρικής τάφρου της Κατερίνης, δείχνει πως όχι μόνο δεν έχουν τηρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι βασικοί κανόνες συντήρησης και διατήρησης της απόδοσης αυτού του έργου αλλά αντίθετα αποτελεί ένα επιπλέον κίνδυνο για τους κατοίκους και την πόλη της Κατερίνης.

Η φυσική βλάστηση έχει κατακλύσει όλο το μήκος της τάφρου και σε πολλά σημεία την έχει φράξει εντελώς.

Τόνοι σκουπιδιών κάθε είδους έχουν σωρευτεί επίσης σ όλο το μήκος της και αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ανοιχτό σκουπιδότοπο στα όρια της πόλης.

Κάθε είδους στερεά απόβλητα παρακείμενων επιχειρήσεων αλλά και μεταφερόμενα από άλλες περιοχές έχουν επίσης φράξει την τάφρο σε πολλά σημεία.



Το πλέον όμως επικίνδυνο και με άγνωστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων που ζουν και κινούνται στη γύρω περιοχή είναι τα υγρά απόβλητα που έχουν σωρευτεί και έχουν καταντήσει μεγάλο μήκος της τάφρου σε ανοιχτή χαβούζα.

Η δυσοσμία είναι το πρώτο χαρακτηριστικό της περιοχής που σε πολλές περιπτώσεις κάνει την διέλευση και μόνο ανυπόφορη. Σημειωτέον ότι το έντονο αυτό πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο τμήμα της τάφρου που είναι στα όρια του οικισμού, δίπλα σε ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα, πολλές βιοτεχνικές μονάδες και απ όπου περνούν οι επαρχιακοί δρόμοι για το Νοσοκομείο Κατερίνης, το Παλιό Κεραμίδι και πολλά χωριά της ορεινής Πιερίας όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου.

Κάποιες διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα που μέχρι τώρα έγιναν, φαίνεται πως δεν «ίδρωσαν το αυτί» κανενός αρμοδίου.



Με την επιστολή μου αυτή ελπίζω να προκαλέσω την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για να αποκαταστήσουν την περιφερειακή αντιπλημμυρική τάφρο της Κατερίνης, να καθαρίσει από κάθε είδους σκουπίδια και απόβλητα –υγρά και στερεά- ώστε να μπορεί –αν τυχόν προκύψει πρόβλημα- να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο έγινε. Να προστατέψει δηλαδή την πόλη από επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα. Η ευθύνη είναι δική τους για ότι συμβεί.

Παράλληλα θα πρέπει άμεσα να σταματήσει να αποτελεί χαβούζα υποδοχής υγρών αποβλήτων τα οποία ίσως αποτελέσουν επικίνδυνη τοξική βόμβα στα όρια της πόλης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.






Νατσιός Στέφανος

Δημοτικός Σύμβουλος 



Μέχρι τέλος Ιανουαρίου το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ...





Σε αναζήτηση επενδυτών για τη ΔΕΗ αλλά και ευρύτερα στο χώρο της ενέργειας έχει αποδοθεί η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα. Μάλιστα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του... πρωθυπουργού στο Βερολίνο για την εκδήλωση του εκδοτικού ομίλου «Die Welt», ο κ.Σαμαράς ζήτησε από τους επιχειρηματίες τους οποίους συνάντησε να «αγοράσουν Ελλάδα» και η ανταπόκριση που βρήκε συνδέεται προνομιακά με το χώρο της ενέργειας. Και βέβαια σε αυτό τον τομέα η ΔΕΗ αποτελεί το ισχυρό "χαρτί".

Γι αυτό, και σύμφωνα με πληροφορίες του «energypress.gr» το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως μέχρι το τέλος του μήνα.

κάτι δεν πήγε σωστά !!!

Πενία τέχνας κατεργάζεται!!!



Το λουλούδι που «γέννησε» ο σεισμός


Έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των σεισμολόγων Όταν ο σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ έπληξε την πόλη Oλύμπια της Ουάσιγκτον στις..
28 Φεβρουαρίου του 2001, κανείς δεν περίμενε ότι από τη δόνηση θα γεννιόταν ένα λουλούδι. Κι όμως, ο σεισμός με εστιακό βάθος περίπου τριάντα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης, που κράτησε για μισό λεπτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τριαντάφυλλου σε ένα εκκρεμές με άμμο, το οποίο βρισκόταν σε κατάστημα. Οι γραμμές που υπάρχουν έξω από το «earthquake rose» (το τριαντάφυλλο του σεισμού) όπως ονομάστηκε, δημιουργήθηκαν όταν κάποιος έθεσε σε κίνηση το εκκρεμές, χωρίς καμία… σεισμική βοήθεια. Το τριαντάφυλλο όμως στο κέντρο είναι αποτέλεσμα της κίνησης από τον σεισμό. Το εντυπωσιακό αυτό τριαντάφυλλο έκανε πολλούς να αναζητήσουν διαφορετικές ερμηνείες για τη δημιουργία του αν και οι γεωφυσικοί και σεισμολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η κίνηση του σεισμού και η μετακίνηση του εδάφους με συγκεκριμένο τρόπο οδήγησε σε αυτή την εκπληκτική… σύμπτωση της δημιουργίας ενός σχήματος πάνω στην άμμο που μοιάζει τόσο πολύ με τριαντάφυλλο. Θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό αν ο σεισμός ήταν διαφορετικός» αναφέρουν οι επιστήμονες.

"82 χαστούκια Βουλευτών" σε...εισπρακτικές εταιρείες...(TΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ)







     Επιτέλους... άστραψε και βρόντηξε για τον τρόπο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών στην χώρα μας...

   Ούτε... ένας ούτε... δύο αλλά... 82 βουλευτές(76 από την ΝΔ, 1 από ΠΑΣΟΚ, 1 από ΔΗΜΑΡ, 4 ανεξάρτητοι) συνυπογράφουν την επερώτηση του βουλευτή...


Κορινθίας ΝΔ Χρίστου Δήμα για... αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών !
Η επερώτηση απευθύνεται... προς τους κκ Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα... που άπτεται όλων των δανειοληπτών αφού τα ...πράγματα έχουν ξεφύγει στο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πολίτες !
Είναι αλήθεια το γεγονός πως... "η οικονομική κρίση έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο και το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ενώ έχει δημιουργήσει "ασφυκτικές πιέσεις οικονομικές και ψυχολογικές στους πολίτες και στις οικογένειές τους" τονίζει ο Χρίστος Δήμας στην επερώτησή του που αναφέρει τα εξής αναλυτικά:
Χρίστος Δήμας
Είναι γεγονός πως η οικονομική κρίση έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο και το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ενώ έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις (οικονομικές και ψυχολογικές) στους πολίτες και στις οικογένειές τους.
Ο αριθμός των συμπολιτών μας που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και έχουν συσσωρευμένα χρέη αυξάνεται διαρκώς.
Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις («εισπρακτικών εταιρειών») επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αποπληρωμή των οφειλών δίχως να λαμβάνει υπόψη τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και τις πολύπλευρες συνέπειές της στους πολίτες.
Οι συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε ένα άτομο που αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη του,αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο άσκησης ψυχολογικής βίας, αφού γνωρίζουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Επίσης, οι εταιρείες αυτές κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος επικοινωνίας που έχουν με τον οφειλέτη παραβιάζοντας συχνά το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ως προς τη συχνότητα των κλήσεων αλλά και την ώρα των κλήσεων τόσο στο χώρο οικίας όσο και στο χώρο εργασίας.
Παράλληλα,πολλές φορές διατηρούν τους αριθμούς επικοινωνίας, δικαίωμα το οποίο κανονικά έχουν μόνο οι τράπεζες.
Ακόμη, σύμφωνα με την απάντησή σας (Αρ. Πρωτ. Β13-244)σε προηγούμενη ερώτησή μου (Αρ. Πρωτ. 4220/21.11.2012), το θεσμικό πλαίσιο έχει παραβιαστεί αρκετές φορές και έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ σε 8 «εισπρακτικές εταιρείες» πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει την ανάγκη αλλαγής λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις. («εισπρακτικών εταιρειών»).
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κκ.Υπουργοί:
Πρόκειται να προβούν σε επανεξέταση του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των«εισπρακτικών εταιρειών» και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
Εάν ναι, ποιες αλλαγές πρόκειται να κάνουν ώστε το πλαίσιο λειτουργίας να στοχεύει στην αποπληρωμή των οφειλών με πιο «ανθρώπινους» όρους;
Οι Υπογράφοντες Βουλευτές
1. Χρίστος Δήμας Ν.Κορινθίας
2. Γιάννης Καράμπελας Ν. Βοιωτίας
3. Ιωάννης Κεφαλογιάννης Ν. Ρεθύμνου
4. Κουκουδήμος Κωνσταντίνος Ν. Πιερίας
5. Κλειτισώτης Κωνσταντίνος Ν. Καβάλας
6. Λεονταρίδης Θεόφιλος Ν. Σερρών
7. Βεσυρόπουλος Απόστολος Ν. Ημαθίας
8. Κόνσολας Εμμανουήλ Ν. Δωδεκανήσου
9. Μακρή-Θεοδώρου Ελένη Ν. Φθιώτιδας
10. Σκόνδρα Ασημίνα Ν. Καρδίτσας
11. Γιάννης Μιχελάκης Επικρατείας
12. Σαμπαζιώτης Δημήτρης Ν. Μεσσηνίας
13. Βλάχος Γεώργιος Ν. Αττικής
14. Αναστασιάδης Σάββας Β’ Θεσσαλονίκης
15. Στύλιος Γιώργος Ν. Άρτης
16. Υψηλάντης Βασίλειος- Νικόλαος Ν. Δωδεκανήσου
17. Ασημακοπούλου Άννα Ν. Ιωαννίνων
18. Χριστογιάννης Δημήτριος Ν. Πιερίας
19. Γεωργαντάς Γεώργιος Ν. Κιλκίς
20. Παπαδόπουλος Μιχάλης Ν. Κοζάνης
21. Τσουμάνης Δημήτριος Ν. Πρεβέζης
22. Ταμήλος Μιχαήλ Ν. Τρικάλων
23. Κοψαχείλης Τιμολέων Ν. Γρεβενών
24. Καραμανλή Άννα Β’ Αθηνών
25. Κέλλας Χρήστος Ν. Λαρίσης
26. Κυριαζίδης Δημήτριος Ν. Δράμας
27. Τασούλας Κωνσταντίνος Ν. Ιωαννίνων
28. Κόλλιας Κωνσταντίνος Ν. Κορινθίας
29. Ταγαράς Νικόλαος Ν. Κορινθίας
30. Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα Ν. Πιερίας
31. Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Ν. Ευρυτανίας
32. Ανδριανός Ιωάννης Ν. Αργολίδος
33. Δαβάκης Θανάσης Ν. Λακωνίας
34. Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος Ν. Έβρου
35. Νεράντζης Αναστάσιος Β’ Πειραιώς
36. Αυγερινοπούλου Διονυσία- Θεοδώρα Ν. Ηλείας
37. Τσαβδαρίδης Λάζαρος Ν. Ημαθίας
38. Σενετάκης Μάξιμος Ν. Ηρακλείου
39. Μπασιάκος Ευάγγελος Ν. Βοιωτίας
40. Ταλιαδούρος Σπύρος Ν. Καρδίτσας
41. Βογιατζής Παύλος Ν. Λέσβου
42. Σκρέκας Κώστας Ν. Τρικάλων
43. Βιρβιδάκης Κυριάκος Ν. Χανίων
44. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος Α’ Θεσσαλονίκης
45. Σολδάτος Θεόδωρος Ν. Λευκάδος
46. Νταβλούρος Αθανάσιος Ν. Αχαΐας
47. Σταμενίτης Διονύσιος Ν. Πέλλης
48. Καρανάσιος Ευθύμιος Ν. Χαλκιδικής
49. Βλάχβεης Μενέλαος Ν. Σερρών
50. Κικίλιας Βασίλης Α’ Αθηνών
51. Τζαμτζής Ιορδάνης Ν. Πέλλης
52. Κακλαμάνης Νικήτας Α’ Αθηνών
53. Μαρτίνου Γεωργία Ν. Αττικής
54. Πατριανάκου Φεβρωνία Ν. Λακωνίας
55. Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Ν. Φθιώτιδας
56. Αραμπατζή Φωτεινή Ν. Σερρών
57. Μάρκου Κατερίνα Β’ Θεσσαλονίκης
58. Αντωνίου Μαρία Ν. Καστοριάς
59. Βλαχογιάννης Ηλίας Ν. Τρικάλων
60. Γιακουμάτος Γεράσιμος Β’ Αθηνών
61. Μαρκογιαννάκης Χρήστος Ν. Χανίων
62. Πιπιλή Φωτεινή Α’ Αθηνών
63. Σιούφας Παύλος Ν. Καρδίτσας
64. Μπέζας Αντώνης Ν. Θεσπρωτίας
65. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης Ν. Ηρακλείου
66. Γεροντόπουλος Κυριάκος Ν. Έβρου
67. Καλαντζής Γιώργος Ν. Καβάλας
68. Κεγκέρογλου Βασίλης Ν. Ηρακλείου
69. Ντινόπουλος Αργύρης Β’ Αθηνών
70. Κοντός Αλέξανδρος Ν. Ξάνθης
71. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος Ν. Πιερίας
72. Μπατσαρά Γεωργία Ν. Ημαθίας
73. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος Α’ Πειραιώς
74. Καρασμάνης Γεώργιος Ν. Πέλλης
75. Αυγενάκης Λευτέρης Ν. Ηρακλείου
76. Μητσοτάκης Κυριάκος Β’ Αθηνών
77. Μπακογιάννη Ντόρα Επικρατείας
78. Κοντογιάννης Γιώργος Ν. Ηλείας
79. Μαρίνος Ανδρέας Ν. Ηλείας
80. Κασαπίδης Γεώργιος Ν. Κοζάνης
81. Πασχαλίδης Ιωάννης Ν. Καβάλας
82. Σταυρογιάννης Νικόλαος Ν. Φθιώτιδας
Πάντως... λέμε εμείς είναι καιρός οι... "εισπρακτικές" να μπουν σε ένα "νέο πλαίσιο λειτουργίας" λέμε εμείς αφού συνέχεια... "απειλούν τους πολίτες" για είσπραξη των οφειλομένων και χρησιμοποιούν μεθόδους τουλάχιστον εκβιαστικές...
Κάποιες... έχουν μετατρέψει την λειτουργία τους σε Τράπεζα αφού έχουν... αγοράσει τα "χρέη" των πολιτών από τις εμπορικές τράπεζες και προσπαθούν να βγάλουν κέρδη από τους καταχρεωμένους στις τράπεζες από μια άλλη περίοδο της χώρας πολίτες...
Μαθαίνω ότι πολλές είναι οι εμπορικές τράπεζες που είδη έχουν "πουλήσει τα χρέη σε εισπρακτικές εταιρείες" και στον ισολογισμό τους οι τράπεζες τα έχουν... βάλει στις ζημιές τους !!!
Μπράβο στο Χρίστο Δήμα και στους συνυπογράφοντες βουλευτές!
Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

ΠΑΝΕΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ - ΔΙΑΣΩΣΗΣ - Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΑΤΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ.



     Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ για τοενδιαφέρον που έδειξε για την ομοσπονδία όπως με επερώτηση για εργασιακάθέματα όπως και την Τετάρτη μετά από συνάντηση στο υπουργείο δημοσίαςτάξεως βρεθήκαμε μαζί με τον κύριο Κουκοδημο και τον κύριο ΣΚΡΕΚΑΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στο γραφείο του γενικού διευθυντή του ΔΕΝΔΙΑ τον ΠΕΡΔΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και συζητηθηκαν εφ' ολης
  
της υλης των εργασιακων προβληματων των συμβασιουχων πυροσβεστων και 5ετης υποχρεώσεις,  εντος ολιγων ημερων αναμενουμε εξελιξεις. Επισης θαηθελα να ευχαριστησω και τους βουλευτες οπως τον κυριο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΙΟ για την επιερωτηση που εκανε στο εθνικο λογιστηριο του κρατους και τον κυριο ΧΡΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ για την επερωτηση που εκανε στουπουργειο δημοσιας ταξης, και την κυρια ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για τηνεπερωτηση που εκανε στο υπουργειο δημοσιας ταξης.      
 ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΕΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Αθανασίου στην Καστανιά Πιερίας.


 

 

     

   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Αθανασίου στην Καστανιά Πιερίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου. Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις, με πρώτο το Πολιτιστικό Σύλλογο ΄΄Ροδάνι΄΄ Ρυακίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΄΄Ν.Λούση΄΄ Κολινδρού, και τέλος τον Πολιτιστικό Σύλλογο΄΄Αγίας Παρασκευής Καστανιάς.

 Photo Hasapetis

  
  ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΧΑΣΑΠΕΤΗ

26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


O Kαθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Επιγραφικής του Α.Π.Θ. κ.Ιωάννης Τζιφόπουλος την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


OLYMPIAN F.C. - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (2002-2003) 8 - 1




23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ



 
  Ανυμνήσωμεν οι πιστοί τον κλεινόν Διονύσιον, τον της Πιερίας προστάτην»



του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά




   
    Ο Άγιος Διονύσιος, που τιμάται την 23ην Ιανουαρίου από την τοπική Εκκλησία και τον λαό της Πιερίας, έζησε πεντακόσια περίπου χρόνια πριν από εμάς και έχει όλα τα ιδιώματα της πολιτείας και του βίου των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας. Από τον ιερό υμνογράφο ονομάζεται «σκεύος σεβάσμιον, ενδιαίτημα των θεουργών αρετών, οικονόμος της χάριτος πιστός».


Υπήρξε πνευματικός πατέρας του λαού σε δίσεκτους καιρούς για το γένος μας, με το ασκητικό του φρόνημα, τη μοναχική βιωτή, την υγιαίνουσα διδασκαλία και την πατρική του αγάπη. Η αγιότητά του, τα θαύματα, το αγιογραφικό και αγιολογικό έργο και η εθνική του συνείδηση αποτέλεσαν θεμέλιο πίστεως και ευσέβειας στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Ήταν τόσο μεγάλη η προσφορά του, που το όνομά του έφθασε μέχρι τις ημέρες μας, περνώντας από γενεά σε γενεά και από στόμα σε στόμα. Το μοναστήρι που ίδρυσε και οργάνωσε στον Όλυμπο αγκάλιασε όλους τους ανθρώπους, ολόκληρη την κτίση.
Σήμερα, τι μας μηνύει ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω; Να αγαπούμε τον Χριστό που είναι το παν στη ζωή μας. Να έχουμε σκοπό όχι να είμαστε απλά ενάρετοι ή μόνο τηρητές ηθικών εντολών, αλλά πρέπει να φερόμαστε στην τελειότητα, να αγωνιζόμαστε να υπερβούμε τα φθαρτά και τα ρέοντα, να επενδυθούμε τον Χριστό, να εκκεντρισθούμε στον Χριστό και να καρποφορήσουμε την καινή ζωή διά του Χριστού. Ο Χριστός να είναι η χαρά και ο παράδεισός μας.
Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω είναι αντίτυπο της ουράνιας πατρότητας, γιατί έζησε εν Χριστώ και ταυτόχρονα, με την καθαρότητα της καρδιάς του, είχε και την εμπειρία του Χριστού μέσα του. Δι’ αυτού λάμπει η αλήθεια της πίστεως στον κόσμο, δι’ αυτού οδηγούμαστε στην αληθινή πίστη, αυτός είναι ο απλανής οδηγός μας και το « μαρτύριον» του Θεού.
«Χαίροις του Ολύμπου ο οικιστής και της Πιερίας ο ασύλητος θησαυρός». Με την άσκηση και τους πνευματικούς του αγώνες, το ησυχαστικό και φιλοκαλικό πνεύμα του, εξέφρασε τη διδασκαλία των Πατέρων και έγινε ο ίδιος πνευματικός πατέρας χιλιάδων ανθρώπων, που τους αναγέννησε εν Χριστώ. Ο βίος του αναδίδει άρωμα εκκλησιαστικού ήθους και φρονήματος.
23 Ιανουαρίου 2013. Στις πολυπολιτισμικές και πολυφυλετικές κοινωνίες που ζούμε, ας τηρήσουμε την απαράμιλλη διδασκαλία και το ησυχαστικό ήθος του Αγίου Διονυσίου. Ο πολύπαθος τόπος μας κρατήθηκε πνευματικά και εθνικά με αγώνες και γενναίες αντιστάσεις. Η εκκοσμίκευση να μη μας αλλοτριώσει, ας είμαστε γρηγορούντες και σύμψυχοι. Η πολιτεία και το φρόνημα του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω σαλπίζουν ότι χωρίς πνευματικούς αγώνες δεν μπορούμε να ζήσουμε εν Χριστώ.

Διημερίδα για την καλλιέργεια τρούφας θα διεξαχθεί στο Ελατοχώρι Πιερίας το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιανουαρίου 2013.



ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 26 ΚΑΙ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
 
Διημερίδα για την καλλιέργεια τρούφας θα διεξαχθεί στο Ελατοχώρι Πιερίας το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιανουαρίου 2013.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαμονή στα ξενοδοχεία:
Vaela Pallas Cultural Resort & spa καιAtrion Highland Hotel στο  Παλιό Ελατοχώρι, μέσα στα πανέμορφα δάση των Πιερίων Ορέων.
Αναλυτικά το σεμινάριο θα έχει ως εξής: 

Σάββατο 26 Ιανουαρίου:
4:00μμ :
Προσέλευση στα ξενοδοχεία μας.

5:00 μμ :
Ομιλίες που θα αφορούν την καλλιέργεια της τρούφας, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και την αναζήτηση τρουφών στα ελληνικά δάση.
Ομιλητές θα είναι η κ.Ελευθερία Τζιάτζιου σύμβουλος καλλιέργειας τρούφας και ο κ.Βασίλης  Γουλάντας καλλιεργητής και συλλέκτης άγριων ειδών τρούφας.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών μας στο ζεστό περιβάλλον του Vaela Pallas θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας σερβιρισμένο με νόστιμα σπιτικά γλυκίσματα.

8:00 μμ :
Ελεύθερο πρόγραμμα όπου μπορείτε να θαυμάσετε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής ή το χιονοδρομικό κέντρο.
 
Κυριακή 27 Ιανουαρίου
9:00 πμ :
Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για κυνήγι άγριας τρούφας στα δάση με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μας, Labrador και Springer Spaniel. Με τη βοήθειά τους θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να συλλέξουμε μαύρες χειμωνιάτικες τρούφες.

11:00 πμ :
Δώρο-έκπληξη για τους μετέχοντες, θα είναι η επίσκεψή μας στην πρώτη καλλιέργεια σε πλήρη παραγωγή στη χώρα μας, όπου θα δούμε στην πράξη όλα εκείνα που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την καλλιεργήσιμη τρούφα και φυσικά θα συλλέξουμε τρούφες με  ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

1:00μμ :
Γεύμα με πολλά και όμορφα πιάτα, απίθανες νοστιμιές με γεύσεις και αρώματα της μαύρης πολύτιμης τρούφας Tuber Melanosporum, στην μαγευτική ατμόσφαιρα του Vaela  Pallas.

2:30  μμ :
Θα συνεχίσουμε σαν μια όμορφη παρέα την συζήτηση για τις τρούφες και θα καλύψουμε τυχόν απορίες σας!
 
4:00 μμ : Λήξη διημερίδας

Η ομάδα που θα λάβει μέρος στο διήμερο θα είναι ολιγομελής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο:
6948204879

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ.

δεν το κατέχει ...!!!

όλα έχουν και τα όρια τους...!!!

λίστα λαγκαρντ.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Γ.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ



Ο κ.Ιωάννης Τζιφόπουλος την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ