PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με την παρούσα μορφή τους, δηλαδή με παράταξη των οχημάτων τους στις εθνικές οδούς, αλλά με πολυπληθέστερη παρουσία, αποφάσισαν οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στη διάρκεια της σύσκεψης των προέδρων των Ομοσπονδιών απ΄ όλη την Ελλάδα.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ -ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ

ΓΙΑ ΠΟΥ ...ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ?

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με το νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου




Οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά, η ετοιμότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η έλλειψη πόρων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος με το νομάρχη κ. Γιώργο Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου εξέφρασε την ανησυχία του για μια σειρά από έργα, που ενώ είχε δρομολογηθεί η εκτέλεσή τους, αυτή τη στιγμή παγώνουν λόγω της μείωσης των εσόδων και των χρηματοδοτήσεων.

Τόνισε πως η εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, στοχεύει όχι μόνο στη μείωση των δαπανών, που είναι το προφανές επιχείρημα της πολιτείας αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων. Μια παράμετρος που περιλαμβάνεται όπως είπε και στο μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και που θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσω των νέων αυτοδιοικητικών οργανισμών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα κληθούν να «συνεισφέρουν» στο κράτος οι νέοι δήμοι.

Επεσήμανε τα κενά που έχουν ήδη εντοπιστεί σε ο,τι αφορά τη διοικητική λειτουργία των υπηρεσιών, τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων, την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σήμερα έχουμε δήμους που τους παραχωρούνται αρμοδιότητες χωρίς πόρους και έχουμε και περιφέρειες με μειωμένες αρμοδιότητες. Διαπιστώνεται μια νέα συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στα προβλήματα που ο ίδιος κατέγραψε στη διάρκεια των επισκέψεων του στους δημάρχους της Πιερίας, τη μείωση των πόρων, το πάγωμα των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και την παραχώρηση σε αυτούς αρμοδιοτήτων χωρίς τις ανάλογες πιστώσεις.

Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που χαρακτηρίζεται ήδη από την προχειρότητα, την έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού, είπε ο βουλευτής Πιερίας, σημειώνοντας πως η επόμενη μέρα των εκλογών και της πλήρους εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης» θα βρει τους δήμους εγκλωβισμένους στα προβλήματα.

Καταγγελία σοκ για Gaga




Βιβλίο μιας πρώην βοηθού της Lady Gaga, ρίχνει νερό στον μύλο της παραφιλολογίας, σχετικά με τις σεξουαλικές της προτιμήσεις. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η τραγουδίστρια την ανάγκασε να κάνει μαζί της μπάνιο και να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι

Έθεσαν εαυτόν εκτός κινήματος

Η νέα εποχή του Γ. Παπανδρέου έχει και "άρωμα" του 80' όταν ο Α. Παπανδρέου έστελνε σπίτι τους προβεβλημένα στελέχη του κινήματος με μία φράση ή εν ώρα πτήσης, όπως είχε συμβεί με τον Ασημάκη Φωτήλα.




Αυτή τη φορά την πόρτα της εξόδου "βλέπουν" και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες οι κ. Α. Μητρόπουλος και Γ. Δημαράς οι οποίοι δεν υπάκουσαν στις κομματικές εντολές και κατεβαίνουν με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στην περιφέρεια Αττικής.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση της διαγραφής αναμένεται από ώρα σε ώρα, καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης και Τήρησης του Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης προχώρησε ήδη σε σχετικές δηλώσεις στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Ρεκόρ ανεργίας η Ελλάδα ΑΛΛΑ ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...

Σε αδιέξοδο φαίνεται να φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας που χάνουν τη θέση εργασίας τους, ενώ η χρόνος αναμονής για την εύρεση καινούργιας σε αρκετές ειδικότητες ξεπερνά το 6μηνο.




Άλλωστε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η απασχόληση στην Ελλάδα παρουσίασε μείωση που άγγιξε το 0,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του ίδιου χρόνου, γεγονός που σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι έως 35 χρονών χάνουν την εργασία τους εν μέσω αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.



Τα στοιχεία της Eurostat δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι για το ίδιο διάστημα, οι δείκτες απασχόλησης στην Ευρωζώνη παρέμειναν αμετάβλητοι.



Ακόμα πιο γκρίζα αποδεικνύεται η σύγκριση του ίδιους χρονικού διαστήματος με το δεύτερο τρίμηνο του 2009, όπου η διαφορά φτάνει στο 2,3%, ενώ στο σύνολο της ευρωζώνης και της Ε.Ε. παρουσιάζεται μειωμένη κατά μόλις 0,6%.

Το νέο Λύκειο




Αναφερόμενη στο νέο εξεταστικό σύστημα που θα εξαγγελθεί η Α. Διαμαντοπούλου, υποστήριξε ότι τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου στην Α’ Λυκείου, θα φοιτήσουν σε μια Β΄ και Γ΄ Λυκείου τελείως διαφορετική, με πολύ λίγα μαθήματα.



Θα έχουν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, στα οποία θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο. Θα έχουν λίγα μαθήματα επιλογής, στα οποία θα δουλεύουν με εργασίες, όπως και στα βασικά μαθήματα. Θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών.



Θα υπάρχουν εξετάσεις εσωτερικές στο σχολείο. Ο βαθμός θα συνδέεται με τα πανεπιστήμια, που θα ορίζουν τα μαθήματα -που απαιτούνται για την εισαγωγή- και τη στάθμιση της βαθμολογίας. Ο διάλογος για το νέο εξεταστικό θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.



Σύμφωνα με την υπουργό βάση του προγράμματος «Ψηφιακό Σχολείο», στο Δημοτικό θα πάνε φορητά εργαστήρια με υπολογιστές, που θα μπαίνουν στις τάξεις για να γίνεται το μάθημα και θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες στη Β’ Γυμνασίου.



Όλα τα μαθήματα της Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού, όλου του Γυμνασίου και του Λυκείου, θα είναι στο διαδίκτυο και εάν το παιδί μπει για παράδειγμα στο μάθημα της Φυσικής θα μπορεί να κάνει μόνο του το πείραμα από το σπίτι.

crazy train

ΟΣΕ και Προαστιακός, τραβούν χειρόφρενο από την Τετάρτη με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, σε όλη την Ελλάδα. Θα ματαιωθούν και θα αναβληθούν δρομολόγια. Αντίδραση στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση του Οργανισμού

Φωτιά με 1,50 € στη βενζίνη

Μπροστά στο δίλημμα, να κλείσουν πρατήρια ή να ελέγξει τα διυλιστήρια και τις εταιρίες, η κυβέρνηση έδωσε Σολομώντεια λύση, αίροντας το πλαφόν. Στο 1,50 € από την Πέμπτη η αμόλυβδη με την αγορά ανεξέλεγκτη, το Δημόσιο να κερδίζει από το φόρο και τον καταναλωτή να πληρώνει

ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ -ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΕΘΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΙΓΜΑΤΑ.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Η ΣΟΥΛΑ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ..
ΦΩΤΟ: ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

φωτο : σλουρπ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΠΑΟ 5-1

Στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ Το «τριφύλλι» γνώρισε τη συντριβή από την κορυφαία ομάδα του κόσμου, Μπαρτσελόνα, με 5-1 στο «Καμπ Νου».


Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από τη NOVA στις 21.45 ενώ το ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ και Άγιαξ θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:




Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Άγιαξ (Ολλανδία)



Μίλαν (Ιταλία) – Οσέρ (Γαλλία)



Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Ρόμα (Ιταλία)



Κλούζ (Ρουμανία) – Βασιλεία (Ελβετία)



Ζίλινα (Σλοβακία) – Τσέλσι (Αγγλία)



Άρσεναλ (Αγγλία – Μπράγκα (Πορτογαλία)



Σαχτάρ (Ουκρανία) – Παρτιζάν (Σερβία)



Μαρσέιγ (Γαλλία) – Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ:“Όλυμπος, Κάστρο και Δίον τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα”

Τους δημοσιογράφους των Βουλγαρικών Μ.Μ.Ε. που φιλοξενεί η Νομαρχία Πιερίας και η Ένωση Ξενοδόχων υποδέχθηκε ο Θ. Τσιφοδήμος











Την ευκαιρία να συνομιλήσει και ν’ ανταλλάξει ενδιαφέρουσες απόψεις με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τη Βουλγαρία που φιλοξενεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, η Ν.Ε.Τ.Π. και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας είχε ο Δήμαρχος Λιτοχώρου την Κυριακή κατά τη διάρκεια ενημερωτικού γεύματος που τους παρέθεσε.
Ο Θανάσης Τσιφοδήμος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα σημεία αφετηρίας, τον Όλυμπο, το Κάστρο του Πλαταμώνα, το αρχαίο Δίον και τα 40 χιλιόμετρα ακτών, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στα τουριστικά καταλύματα που κοσμούν την περιοχή και παρέχουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για κάθε βαλάντιο.
Οι τουριστικοί συντάκτες των Βουλγαρικών μέσων μαζικής ενημέρωσης αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Λιτοχώρου για την ευγενική χειρονομία, του απεύθυναν ερωτήματα σχετικά με την περιοχή. Ο Θανάσης Τσιφοδήμος αφού ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις του κατέληξε σε μια επανάληψη της πρόσκλησής του καλώντας τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν την περιοχή και τον χειμώνα προκειμένου ν’ αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις να γίνει προορισμός τεσσάρων εποχών.



ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΑ 2200μ


Φωτιά ψηλά στον ΄Ολυμπο

ΑΘΗΝΑ 15/09/2010



      Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Λιτοχώρου, καθώς ενημερώθηκε για εστία φωτιάς στην περιοχή Καλόγερος του Ολύμπου, σε ύψος 2.200-2.400 μέτρων.

    Πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με έξι άτομα, αναχώρησε χθες το μεσημέρι, από την περιοχή του Λιτοχώρου, αλλά εξαιτίας της ομίχλης και της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε στο βουνό, δεν μπόρεσε να πλησιάσει την εστία της φωτιάς.

    Σύμφωνα με την Υπηρεσία, τα έξι άτομα διανυχτέρευσαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) σε υψόμετρο 1.820 μ., ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν να προσεγγίσουν το σημείο που εντοπίστηκε η εστία της φωτιάς, η οποία αποδίδεται στην πτώση κεραυνού.
ΝΟΟΖ