PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ, ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ. ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ






ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΔΩ....ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...







Bazaar του Α' Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Μας το έστειλε ο Σύλλογος διδασκόντων Α' Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού..... Ευχαριστούμε πολύ








ΣΦΚ Κατερίνη – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 46 - 68



 
Για το παιδικό  πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Στον «οικογενειακό» αγώνα μεταξύ της Κατερίνη 2008 και του Πιερικού Αρχελάου, νικητές αναδείχθηκαν οι … φιλοξενούμενοι με 68-46. 
 
Στα δεκάλεπτα: 7-17, 23-34, 34-51, 46-68.
 
Οι συνθέσεις:
 
ΣΦΚ Κατερίνη 2008 (Τσερνισώφ): Τζίλας 6, Χρυσικός 5(1), Παπάς 4, Ελευθεριάδης 4, Παλάγκας 1, Κατσάρας 5, Μουταφίδης 6, Κουτσιώτας 8, Φτεργιώτης, Γεωργαντάς 2, Κωνσταντής 5.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Σαχινίδης 8, Μπούσμπουρας 10(2), Μάντου 7, Κατωνίδης 2, Δημητρίου, Ζορμπάς 2, Ταρενίδης 3, Περχανίδης, Γαλάνης 13, Ζησόπουλος Π 14(2), Κουκιώτης 9, Κατσαβός.
 
*
 
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΣ Πανεδεσσαϊκός 50-49
 
Για το πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ
 
Μια σπουδαία νίκη πέτυχαν οι νεανίδες του Πιερικού Αρχελάου στην Κατερίνη. Κέρδισαν με 50-49 την ομάδα του Πανεδεσσαϊκού.
 
Στα δεκάλεπτα: 11-12, 27-25, 42-38, 50-49.
 
Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Μπέης Μ. και Παπαδόπουλος Π..
 
Οι συνθέσεις:
 
 
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου): Κατωνίδου, Γατσιού 6, Φυτιλή, Πούλιου Μ,Χαραλαμπίδου 17, Παπακώστα 14, Παπανικολάου 5(1), Τζήκα 2, Μπόζογλου 6.

ΑΣ Πανεδεσσαϊκός 
(Μίλτσης): Λυμπάρη 9, Κιουλτζοπούλου 5, Σάλα 19(2), Αντώνογλου, Σιβένα Κ. 5, Μουμπάρα 3(1), Δημτσή 4, Σιβένα Ε.,Αποστόλου 2, Σημάδη 2.
 
*
 
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΣ Σκυδραϊκός 52 - 29
 
Για το πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ

Και οι κορασίδες νίκησαν τη φιλοξενούμενη ομάδα του Σκυδραϊκού. Το σκορ 52 – 29 και τα δεκάλεπτα: 12-8, 21-12, 33-22, 52-29.
 
Διαιτητής ήταν ο κ. Χαρακλιάς Δ.
 
Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 
(Ζουγκουρίδου): Σώτο 2, Τζημαγιώργη, Παπακώστα 15, Πούλιου Φ. 6, Παπανικολάου 9(1), Γκρέμου, Πάππα 2, Μαρκοπούλου 2, Τσιούμαρη 2, Μπόζογλου. 14.

ΑΣ Σκυδραϊκός 
(Μπαμπαλιούτας Δ.): Αμαξοπούλου 2, Σαπρανίδου 2, Αμανατίδου, Μακρίδου 12, Κουκούλη 1, Παπαδοπούλου 4, Χατζηδημητριάδου 6, Ευθυμιάδου 2.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και οι εργαζόμενοι της Πιερίας συμμετέχουμε στην 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από τις 12.00 έως τις 15.00 και απαιτούμε:


  • Να μη νομοθετηθεί η φορολογική λαιμητόμος μέσα από το «περίφημο» φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο η Κυβέρνηση ξαναεπιτίθεται κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων και των απλών πολιτών. Αντιθέτως να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να παταχθεί η φοροαποφυγή, η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή.
  • Να μη νομοθετηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
  • Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Όλοι μαζί στην 3ωρη στάση εργασίας
Όλοι μαζί στον αγώνα να ακυρώσουμε τις άδικες, καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Όλοι και όλες στις 19 Δεκέμβρη στις 12 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης με το Π.Α.ΜΕ




Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι,
Νέοι και νέες,
Άνεργοι και συνταξιούχοι
 Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο  που οργανώνει στις 12 το πρωί., στην κεντρική πλατεία Κατερίνης για να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες ότι:


  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο με μεροκάματα πείνας χωρίς ούτε καν τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε άνεργοι, να παίρνουμε μεροκάματα πείνας και ταυτόχρονα να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, περισσότερα για την εκπαίδευση, για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και θεμελιακές ανάγκες μας.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να μας αρμέγεται συνεχώς μέσω των ανατιμήσεων των φορολογικών χαρατσιών και άλλων κεφαλικών φόρων και τα κρατικά αυτά έσοδα να δίνονται πίσω με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με 10αδες άλλους τρόπους στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε εσάς που άλλωστε ποτέ δεν θα αλλάξετε. Θα σταματήσουμε εμείς να παρακολουθούμε παθητικά την σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας ενάντια σας. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνεται αν δεν σας κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε.

Όλοι και όλες στη στάση εργασίας στις 19 Δεκέμβρη 12 – 15 μ.μ και στην 24ωρη απεργία για τους δημόσιους υπάλληλους και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης στις 12 το πρωί για να είναι αυτό το μήνυμα μας προς τους πυρπολητές των δικαιωμάτων και της Ζωή μας όσο γίνεται πιο μαζικό, πιο ισχυρό.


Όλοι και όλες στις 19 Δεκέμβρη στις 12 το πρωί,
στην κεντρική πλατεία Κατερίνης με το Π.Α.ΜΕ




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Με τον Κουβανό Πρέσβη κ. Martinez συναντήθηκε αντιπροσωπεία στελεχών και νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κατερίνης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κατερίνη το Σάββατο 15-12 για την παρουσίαση βιβλίου.




   


    Με τον Κουβανό Πρέσβη  κ. Martinez συναντήθηκε αντιπροσωπεία  στελεχών και νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κατερίνης κατά την διάρκεια
της επίσκεψής του στην Κατερίνη το Σάββατο  15-12 για την παρουσίαση βιβλίου. Συζήτησαν για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την άνοδο της αριστεράς. 

Τόνισε μάλιστα "ότι το μάτι της Κούβας είναι στραμμένο στην Ελλάδα και στο Λαό της που δοκιμάζεται σκληρά". Αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη αλληλεγγύης που πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα. Μίλησε για τις τεράστιες δυσκολίες που περνάει ακόμα και σήμερα ο ΚουβανικόςΛαός και τις προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο θέμα της συνεργασίας των κρατών και των λαών της Λατινικής Αμερικής.
Στο τέλος  δόθηκαν  από την οργάνωση  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναμνηστικά στον  κ.Martinez.
 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

RIERIA-GR





ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA-GR





ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


 Άρωμα Χριστουγέννων  με αγώνες ιστιοπλοΐας
στο Mediterranean Village Hotel & Spa

Για πρώτη φορά στην Πιερία, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης  Θεσσαλονίκης διοργανώνει
από τις 26/12/2012 έως τις 29/12/2012 τον ετήσιο ιστιοπλοϊκό αγώναOPTIMIST – LASER RADIAL –LASER 4.7 - 4.20  με την επωνυμία  «17οΚύπελλο Χριστουγέννων 2012»  στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος  Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης. Ο αγώναςτελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Ν.Ο. Κατερίνης και του Ομίλου Mediterranean Hotels
Παρά τις πολλές υποψηφιότητες πόλεων για την ανάληψη των συγκεκριμένων αγώνων, οι υπεύθυνοι του αγώνα, αξιολογώντας  τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις διαμονής και εστίασης των ξενοδοχείων Μediterranean αφού οι υποδομές των ξενοδοχειακών μονάδων υποδοχής των αθλητών αποτελούν κριτήριο μείζονος σημασίας, αποφάσισαν την τέλεση του «17ου Κυπέλλου Χριστουγέννων» στην Κατερίνη. 
 Ο  τετραήμερος ιστιοπλοϊκός αγώνας  αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες που διεξάγονται στη Βόρεια Ελλάδα για 17 συνεχή χρόνια. Στο φετινό Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής της Παραλίας Κατερίνης, οι κατηγορίες και οι συμμετοχές αναμένεται να αυξηθούν  ενώ η διαμονή αθλητών, προπονητών και γονέων θα γίνει στο πολυτελές ξενοδοχείο Mediterranean Village
Κατά την παρουσίαση των ιστιοπλοϊκών αγώνων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mediterranean Hotels κ. Bασίλης Λάμπρου δήλωσε: « Eίμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις οι οποίες προβάλλουν τον τόπο μας και προάγουν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι οι αγώνες θα τελεστούν για πρώτη φορά στην Πιερία, στη σκιά του Ολύμπου, του βουνού των  θεών, που συνδυάζει τη φυσική ισορροπία και αρμονία με το μεγαλείο του μύθου και της ιστορίας. Το τουρνουά αυτό αποτελεί μια γιορτή και είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο να βρεθεί κοντά στο άθλημα της ιστιοπλοΐας».



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Πολιτιστικά δρώμενα στο Αιγίνιο Πιερίας



Μας το έστειλε ο Κουπατσιάρης Αθανάσιος   ..... Ευχαριστούμε πολύ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ    Α..ΣΥΝΕΧΕΙΑ ;
Πολιτιστικά δρώμενα στο Αιγίνιο Πιερίας ,στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, είχαν την ευκαιρία και σήμερα να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες στο
χώρο του Αγίου Αθανασίου .
Τα «Ρουγκάτσια» απογείωσαν τα συναισθήματα των παρευρισκομένων. «…ένα είδος καλάντων που μεσολαβούν από την παραμονή των Χριστουγέννων ως τα Θεοφάνια. Έπαιρναν μέρος άντρες με φουστανέλες και σπαθιά, ηλικίας μεταξύ είκοσι και τριάντα ετών και περιφέρονταν στα χωριά του Ρουμλουκίου (στα χωριά του κάμπου) χορεύοντας με τους ήχους των ζουρνάδων και του νταουλιού», αναφέρουν οι πηγές.
 Η αναβίωση αυτού του εθίμου σηματοδοτεί την πολιτιστική συνέχεια των «ντόπιων» κατοίκων  του Αιγινίου, καθώς ο σεβασμός της πολιτιστικής τους ταυτότητας τους επιτρέπει τη συναισθηματική γεφύρωση με τη σύγχρονη λαϊκή παράδοση.
Ο πολιτιστικός Σύλλογος «Δήμητρα» με πολύ μεγάλη φροντίδα κι αγάπη πλαισίωσε και με άλλες χριστουγεννιάτικες αναφορές το έθιμο, δίνοντας μοναδικές συγκινήσεις σε όλους.
Η «Γκαμήλα» με τη συνοδεία χορωδίας έκλεισε την εκδήλωση με το ενδιαφέρον του κόσμου να επικεντρώνεται και στις υπόλοιπες μέρες .
Φαίνεται πως φέτος το Αιγίνιο, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και κυρίως των εργαζομένων του Δήμου, πρωτοπορεί και δημιουργεί βάσεις για μια πραγματική πολιτιστική αναγέννηση του τόπου.

Κουπατσιάρης Αθανάσιος        


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Καλομελέτα...κι έρχεται η ανανέωση!...




Έπεσε πέντε μονάδες η εκπομπή το Σάββατο που επέστρεψε...

Κούρασε, η συμπαθής Ναταλία; Τα νούμερα μάλλον αυτό δείχνουν.

Το περασμένο που έλειπε η εκπομπή χτύπησε 27%. Χθες, που...
ξαναπήρε το τιμόνι, 22%.

Οι καθ'υλην αρμόδιοι τηλεκριτικοί, λένε πως αυτό κάτι σημαίνει...

Καλομελέτα...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Με μαγιό σε...πολυτελές ξενοδοχείο η Μέρκελ...(ΦΩΤΟ)




Ανανεωμένη και ξεκούραστη η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απόλαυσε ώρες χαλάρωσης στο ιταλικό νησί Ισκια, στο πλευρό του δεύτερου συζύγου της Γιόαχιμ Ζάουερ. Ο ιταλός παπαράτσι...
συνέλαβε την Ανγκελα Μέρκελ να κολυμπάει στην πισίνα του ξενοδοχείου με τον σύζυγό της και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο ιταλικό περιοδικό Chi.

 «Τόσο χαλαρή δεν είχαμε δει ποτέ την γερμανίδα καγκελάριο» γράφει στη λεζάντα του το ιταλικό περιοδικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ανγκελα Μέρκελ έφτασε στο πολυτελές ξενοδοχείο Miramare στο νησί Ισκια της Ιταλίας με στρατιωτικό αεροπλάνο ενώ ο σύζυγός της ταξίδεψε μέσω Νάπολης με οικονομική πτήση. Η καγκελάριος πέρασε οκταήμερες διακοπές στο νησί Ισκια και προκειμένου να αποφύγει τους παπαράτζι που είχαν εγκατασταθεί σε παρακείμενο λοφίσκο κυκλοφορούσε εκτός ξενοδοχείου με ομπρέλα.

Η Ανγκελα Μέρκελ επισκέπτεται το νησί Ισκια πάνω από 30 χρόνια και είναι γνωστή στους ντόπιους κατοίκους. Οπως αναφέρει το περιοδικό τα στιγμιότυπα είναι από την περασμένη άνοιξη και τις ινκόγνιτο διακοπές της γερμανίδας καγκελαρίου στο ιταλικό νησί...



Aναρτήθηκε από: ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Παραμάνα...





Η διαφορά ανάμεσα στην ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση κρίνεται τελικά σε μια...

παραμάνα.
Κι ενώ στις φωτογραφίσεις των ιδιωτικών καναλιών είθισται να προβάλλεται το μπούστο της εκάστοτε παρουσιάστριας, στην επίσημη φωτογράφιση για την πρεμιέρα της Ανθής Σαλαγκούδη, αντί για το μπούστο, βγήκε η παραμάνα σε κοινή θέα.
Και να πεις ότι δεν έχει τμήμα photoshop η ΕΡΤ...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Από την Ομιλία της κ.Μάγδας Τσολάκη στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στις 17-12-20

Περίσταση : Διάλεξη του Δρα Μουρούτη



"Την Τετάρτη 19/12 και ώρα 18:30μ.μ, στο δημοτικό σχολείο Περιστάσεως θα λάβει χώρα η διάλεξη του Δρα Μουρούτη Κων/νου με θέμα-"Οικογένεια:ένωση ευτυχίας ή δεσμοί μιζέριας".
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για πληροφορίες ενημερωθείτε στο τηλέφωνο 698 9383493,Κα Νίκη Σαρακασίδου"



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Δευτέρα 17/12/2012

Κύριε πρόεδρε

Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη όλους αυτούς τους μήνες στον αγώνα που κάναμε για την ίδρυση ενός από τα μεγαλύτερα ΣΩΜΑΤΕΙΑ στον επισιτισμό του νομού μας.

Με Εκτίμηση, TO Δ.Σ.

Με μία εξαιρετική διάλεξη από την Καθηγήτρια Νευρολόγο – Ψυχίατρο του Α.Π.Θ. κ.Μάγδα Τσολάκη ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις για το 2012 της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.



1













   Με μία εξαιρετική διάλεξη από την Καθηγήτρια Νευρολόγο – Ψυχίατρο του Α.Π.Θ. κ.Μάγδα Τσολάκη ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις για το 2012 της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Με  την εμπεριστατωμένη επιστημονικά και άκρως ενδιαφέρουσα κοινωνικά ομιλία της κ. Μάγδας Τσολάκη, τη Δευτέρα 17/12/2012 με θέμα "Έξυπνες ιδέες για επιτυχημένα γηρατειά" έληξε ο α΄ κύκλος ομιλιών της Σχολής Γονέων- Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για το 2012. Η κ. Τσολάκη είναι νευρολόγος, ψυχίατρος, θεολόγος, καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Altzheimer-θα αναφέρεται ως Ν.Α. Την ομιλία της παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι φίλοι της Σχολής Γονέων που κατέκλυσαν το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
4
      Στον 20ο αιώνα αυξήθηκε ο Μ.Ο. ζωής στα 80 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ γενικά παγκοσμίως γερνάει ο πληθυσμός της γης. Υπολογίζεται ότι στα 2075 θα υπάρχουν τόσα παιδιά όσοι και ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με παλιότερες έρευνες η συμπεριφορά μας εξαρτιόταν από τον εγκέφαλο. Οι σημερινές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλος εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας. Και αν με το πέρασμα του χρόνου παρουσιάζει κάποιες ρωγμές( από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, υπέρταση, διαβήτη κ.λ.π.) η επιστήμη προσπαθεί να τις κλείσει για να εκλείψει η άνοια ή να καθυστερήσει η εμφάνισή της.

5
Οι άνθρωποι ,ιδιαίτερα της μέσης ηλικίας ,πρέπει να ελέγχουν τη χοληστερίνη τους,
διότι αν είναι αυξημένη συνδέεται με χαμηλή επεισοδιακή μνήμη και στην 3η ηλικία με χαμηλή ευφράδεια λόγου. Η υπέρταση δεν παίζει σημαντικό ρόλο ενώ ο διαβήτης συνδέεται με άνοια και Ν.Α. Σημαντικό ρόλο προφύλαξης έχει η σωστή διατροφή και κυρίως η μεσογειακή με άφθονα λαχανικά, φρούτα, όσπρια και ψωμί, στη συνέχεια ψάρια και θαλασσινά, μετά κοτόπουλο και αυγά και λιγότερο κόκκινο κρέας. Με αυτή τη διατροφή και 1-3 ποτηράκια κόκκινο κρασί μειώνονται κατά 28% οι κίνδυνοι για Ν.Α. Θωρακίζουν επίσης τον οργανισμό, με μέτρο πάντα το τσάι, η σοκολάτα και ο καφές. Επιδρά θετικά και ο περιορισμός της ποσότητας του φαγητού, η αποφυγή του καπνίσματος, της παχυσαρκίας και του υπερβολικού αδυνατίσματος. Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για νοητική εξασθένηση.
2
3
6

Η ενασχόληση με πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες βοηθούν για την αποφυγή ή την καθυστέρηση της άνοιας. Η κηπουρική, το διάβασμα, η εκμάθηση Η/Υ και η επικοινωνία με e-mail εξασκούν το μυαλό, αυξάνουν τη νοητική και φυσική δραστηριότητα, δίνουν χαρά και αυτοπεποίθηση ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν  το άγχος και την κατάθλιψη που είναι πρόδρομοι της Ν.Α αν δεν θεραπευτούν εγκαίρως. Στοιχεία για ποιότητα ζωής που εξασφαλίζουν και πετυχημένα γηρατειά αποτελούν η νοητική και συναισθηματική υγεία, η καλή σωματική κατάσταση, η κοινωνικότητα, η διασκέδαση, η αναψυχή και ο χορός. Ο τελευταίος συμβάλλει περισσότερο από τη σωματική άσκηση στην ποιότητα της ζωής.
Οι κοινωνικές, σωματικές, πνευματικές δραστηριότητες, το επάγγελμα και η εκπαίδευση, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία και προπαντός η κοινωνικοποίηση μέσα στην οικογένεια είναι η καλύτερη άμυνα του οργανισμού για τις νόσους της άνοιας-υπολογίζονται γύρω στις 125. Πάνω από όλα βοηθά η πίστη μας στον Θεό κι η ελπίδα μας σ’ Αυτόν για τη σωστή διαχείριση των προβλημάτων μας.
7
8
9
Τελειώνοντας η κ. Τσολάκη αναφέρθηκε, μαζί με τις ευχές για τη γιορτή των Χριστουγέννων που πλησιάζει, σε επίκαιρο κείμενο του Ιωάννου του Χρυσοστόμου για την συγκατάβαση του Χριστού να αναπαυθεί στη φάτνη ενώ κατέχει την οικουμένη και αν και Θεός επέλεξε να είναι ολοκληρωτικά και άνθρωπος για να ανυψώσει το ανθρώπινο γένος. Με παρόμοιες ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα και καλή χρονιά το Δ. Σ. της Σχολής Γονέων ευχήθηκε σε όλους τους φίλους με την υπενθύμιση ότι η επόμενη ομιλία θα γίνει στις 14/1/2013 με ομιλητή τον στρατηγό κ.Φράγκο Φραγκούλη και θέμα <<Ποιοι Τούρκοι; Ποια Τουρκία;>>
10
11


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΚΕΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ....ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;;;; ΖΕΙ......



ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΈΤΣΙ;;;;
ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑ, ΑΝ ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;;;;
Ή ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΕΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ....ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ;;;
ΠΩ ΠΩ ΠΩ
ΒΡΕΘΗΚΕ....
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ;;;;
ΑΥΤΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ....
ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ....
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ...
ΠΩΣ;;;;
ΠΡΙΤΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ......

Το σήριαλ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΓΑΣ, έχει και συνέχεια!!!
Συνεχίζεται.......
χα χα χα χα χα χα

Νάτος, νάτος ο αρχηγός...





Νέο κόμμα ετοιμάζεται πυρετωδώς από τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου. Θα πρόκειται για ένα αντι-μνημονιακό κόμμα και θα καλύπτει στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ ως την άκρα Δεξιά.

Σύμφωνα με...

πληροφορίες που δημοσιεύει η Realnews αμέσως μετά τις γιορτές θα είναι έτοιμο το κείμενο της εθνικής πρότασης του νέου κόμματος και το όνομα που προκρίνεται είναι «Πατριωτική Αναγέννηση» ή «Νέα Ελλάδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής του νέου κόμματος θα είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Χρήστος Ζώης με το σύστημα της διαρχίας, ο πρώτος επικεφαλής στην κοινοβουλευτική ομάδα και ο δεύτερος επικεφαλής στο κόμμα, αφού δεν εξελέγη βουλευτής.

Στόχος των στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι να συγκεντρώσουν στη Βουλή 10 βουλευτές. Ηδη έχουν αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Κουράκος ενώ τα παραιτηθέντα στελέχη συνομιλούν και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές όπως ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Νίκος Σταυρογιάννης, ο Γιώργος Κασαπίδης και ο Θόδωρος Σολδάτος που έχουν διαγραφεί από τη ΝΔ επειδή δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 3.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην απόφαση των βουλευτών που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ ήταν η υποψία ότι ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης εμπλέκεται στη χρηματοδότηση του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο Γιάννης Κουράκος και αποφασίστηκε από τους διαφωνούντες να καταγγείλουν τον Πάνο Καμμένο και να αποχωρήσουν


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΝΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...... ΟΥΑΟΥΥΥΥΥΥΥ



Και φάτνες.....
Και έλκηθρα.....
Και τάρανδοι (από δαύτους άλλο τίποτα σ αυτή την πόλη.... χα χα χα ).....
Και μάγοι.....
Και δώρα.....
ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΔΩΡΑ... ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ! ΤΟ ΣΤΌΛΙΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....


Εν τέλει ρε παιδιά ...ΑΝΑΣΤΑΣΗΗΗΗΗΗΗ
Ήρθε η ώρα που και η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΙΣΕ ΔΕΝΔΡΟ!
Στην πλατεία μας να που ήρθε ο ΑΙΒΑΣΙΛΗΣ! ΩΧ ΛΑΘΟΣ.... ΗΡΘΕ Ο ...ΔΕΝΔΡΟΣ!
ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΙΣ ΦΟΡΤΗΓΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΟΥΛΙΑ!
Ζήτω το Χριστογεννιάτικο δένδρο της πλατείας που το στόλισαν.....