PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

πως μπορεί μια γυναίκα να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα 12 άνδρες ...!!!









Επιμελητήριο Πιερίας :


ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ


 
  Το Επιμελητήριο θα υλοποιήσει μελέτη και θα προβεί σε κάθε εύλογο αίτημα διαμαρτυρίας - Αποφασίστηκε η σύσταση σωματείου επιχειρηματιών του κλάδου για την αντιμετώπιση των εξελίξεων

Ειδική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και με αφορμή την εκφρασμένη δυσαρέσκεια μερίδας επιχειρηματιών για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα Δ.Σ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν περισσότεροι από πενήντα (50) επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β συστήματα προκειμένου να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις λόγω της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 ( μέτρα του Ν. 4046/2012).

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου έχοντας την επίσημη εικόνα από τα μητρώα του Επιμελητηρίου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Πιερία έχει τη στιγμή αυτή 214 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και αποτελούν συνεπώς μια υπολογίσιμη δύναμη που μπορεί να εκφραστεί και θεσμικά. Επιπρόσθετα έκανε μια μικρή αναφορά στο τι ακριβώς συμβαίνει με τα προσφάτως ψηφισμένα μέτρα:

Κατά το Υπουργείο κρίθηκε σκόπιμη η επιβολή Έκτακτης Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης. Αυτή υπολογίζεται επί του τιμήματος των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 01/07/2012 έως και 30/06/2014 και αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί εφεξής η σύνδεσή τους. Ανέρχεται μάλιστα:

  • Σε ποσοστό 25% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους έως 31/12/2011.
  • Σε ποσοστό 35% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 01/01/2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται βάσει της τιμής αναφοράς του πίνακα του Άρθρου 27Α του Ν. 3734/2009 όπως κάθε φορά ισχύει, που αντιστοιχεί σε μήνα προγενέστερο του Φεβρουαρίου 2012.
  • Σε ποσοστό 29% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 01/01/2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται βάσει της τιμής αναφοράς του πίνακα του Άρθρου 27Α του Ν. 3734/2009 όπως κάθε φορά ισχύει, που αντιστοιχεί στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και 09 Αυγούστου 2012.

Η εξέλιξη αυτή, με δεδομένο ότι επιβάλλεται μια οριζόντια έκτακτη εισφορά επί του κύκλου εργασιών των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέχρι σήμερα, δημιουργεί σημαντικά αρνητικά ζητήματα όσον αφορά τον οικονομικό προγραμματισμό των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες δανείστηκαν τουλάχιστον για να καλύψουν το 75% της επένδυσης και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με επιτόκια που ξεπέρασαν το 10%. Επιπλέον, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των τιμολογίων από την ΛΑΓΗΕ ΑΕ είναι πολύμηνες, ενώ η επιχείρηση καλείται να καταβάλλει τον ΦΠΑ και τον αντίστοιχο φόρο για χρήματα που δεν έχει εισπράξει. Με δεδομένα τα παραπάνωοι συγκεκριμένες επενδύσεις καθίστανται πλέον μη βιώσιμες.

Το Επιμελητήριο Πιερίας θα προχωρήσει, όπως ο Πρόεδρός του δεσμεύτηκε, στην υλοποίηση μιας εξειδικευμένης μελέτης που να παρουσιάζει πρακτικά και με σαφήνεια (μετρήσιμα δεδομένα) το ότι τα συγκεκριμένα ψηφισμένα μέτρα οδηγούν τους επιχειρηματίες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά σε αναγκαστική αναστολή δραστηριότητας. Μάλιστα το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε οποιοδήποτε εύλογο αίτημα διαμαρτυρίας προκύψει και με τη συνδρομή της εμπειρίας των επιχειρηματιών. Μπορεί, τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, κάποια πράγματα σε σχέση με τις μονάδες φωτοβολταϊκών να μην τέθηκαν στις σωστές βάσεις από την αρχή, αλλά αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας και όχι του ημεδαπού ή αλλοδαπού επενδυτή που υπέγραψε συμβάσεις βασισμένος στο ότι προχωρά σε μια σταθερή επένδυση μηδενικού ρίσκου.

Στη συνάντηση ακούστηκαν αρκετές και σοβαρές επιχειρηματολογημένες τοποθετήσεις από τους κυρίους Αστέριο Τόκα, Γιάννη Αδαμόπουλο, Γεώργιο Κωτούλη, Ευάγγελο Βαρζόπουλο, Αριστείδη Νίκα, Ευάγγελο Κήπου κ.α., οι οποίες τελικά κατέληξαν στη σύσταση προσωρινής διοικούσας επιτροπής προκειμένου άμεσα να δημιουργηθεί σωματείο από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο για να αντιμετωπιστούν εν τη γεννέσει τους οι δυσμενείς εξελίξεις. Στη συνέχεια στόχος με τη συνδρομή και του Επιμελητηρίου είναι η παρουσία στο αρμόδιο Υπουργείο και η διασύνδεση κάθε περιοχής σε μια πανελλαδική ομοσπονδία.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Αιγινιακός μετά την επικράτησή του επί του Γ.Α.Σ Κορινού στο κλειστό γυμναστήριο του Κολινδρού με σκορ 81-70.




 
 
  Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Αιγινιακός μετά την επικράτησή του επί του Γ.Α.Σ Κορινού στο κλειστό γυμναστήριο του Κολινδρού με σκορ 81-70.
Και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο με τους φιλοξενούμενους να περνούν μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 20-22.
Ο Αιγινιακός στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία και περιορίζοντας επιθετικά τους αντιπάλους μπόρεσε να ξεφύγει με 59-52 στο τρίτο δεκάλεπτο.
Με τον ίδιο ρυθμό οι παίκτες μας συνέχισαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 81-70.
Την επόμενη αγωνιστική ο Αιγινιακός θα αναμετρηθεί με τον Γ.Α.Σ Μέγα Αλέξανδρο στην Κρύα βρύση.


Διαιτητές: Ευφραιμίδης, Χρυσάφης
Δεκάλεπτα: 20-22, 39-38, 59-52, 80-71.

Α.Ο.Κ Αιγινιακός:  (Λοτζανιώτης): Μωυσίδης 6(2), Μιχαηλίδης 10(1), Ηλιόπουλος 11(1), Στυλιανίδης 4, Βουλτσίδης 10(1), Αλβανός 15(3), Δένης 25.

Γ.Α.Σ Κορινός: .Καραγιάννης 21(3), Τσιάμης 4, Τσερνίσωφ 6(1), Βαφόπουλος 9, Δαμαλής 2, Ντινόπουλος 9, Κολαξίδης 17, Αναγνώστου 2.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συμμετέχει στην 28η PHILOXENIA, από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELLEXPO – ΔΕΘ)


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συμμετέχει στην 28ηPHILOXENIA, από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELLEXPO – ΔΕΘ), σε ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο περίπτερο – κτίριο 15,stand 15, με την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε καινούργιες, διεθνείς αγορές αλλά και την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών να γνωρίσουν το μαγευτικό τόπο του Ολύμπου και της Πιερίας.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον εκθεσιακό της χώρο θα φιλοξενήσει εκτός από τις Περιφερειακές Ενότητες και όλους όσους από τους κατά τόπους τουριστικούς φορείς, επιθυμούν να προβάλλουν συλλογικά το τουριστικό προϊόν τόσο σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και σε επίπεδο τοπικό. 

Για ακόμα μια φορά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετέχει στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA 2012, θέτοντας σε προτεραιότητα την προβολή του θεματικού τουρισμού (θρησκευτικό, προσκυνηματικό, αρχαιολογικό, φυσιολατρικό, περιπατητικό, περιηγητικό, σχολικό, πολιτιστικό, κλπ), προσφέροντας ένα σημείο συνάντησης στους τοπικούς τουριστικούς φορείς να συναντηθούν Β2Β με εκπροσώπους των ταξιδιωτικών προορισμών από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο αναπτύσσοντας και προβάλλοντας παράλληλα την τοπική διεπαγγελματική συνεργασία στους ημεδαπούς αλλά και αλλοδαπούς εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης, για την προβολή και προώθηση των τουριστικών τους προϊόντων και υπηρεσιών, σε κοινή προσπάθεια για την τόνωση του τουρισμού της περιοχής μας.

Ο Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός στην Νοτιανατολική Ευρώπη, καθώς και τα επιχειρούμενα μοντέλα ανάπτυξης για την επίτευξη τουριστικής διεπαγγελματικής συνεργασίας σε διαπεριφερειακό επίπεδο είναι πεποίθηση της ΠΕ Πιερίας, ότι αποτελεί το απαιτούμενο υπόβαθρο για την ανάκαμψη και ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης και μέσα στον εκθεσιακό χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας η Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, θα παρουσιάσει το τουριστικό προϊόν της Πιερίας (υπηρεσίες, προϊόντα, προορισμούς)

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους της Πιερίας να παραβρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (περίπτερο 15 / stand 15) το Σάββατο 24 Νοέμβρη και ώρα 17:00 το απόγευμα, όπου θα γίνει βράβευση ξενοδοχειακής μονάδας που συμμετείχε σε σχετικό διαγωνισμό με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό, με υποψηφιότητα και από την Πιερία.




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ...ΠΟΛΙΤΗΣ! ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΙ ΟΛΥΜΠΟΣ ΡΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.....


ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στη χθεσινή συνεδρίαση της 20.11.2012, κάτω από την ασφυκτική πίεση της κοινωνίας και των πολιτών, οι οποίοι κατέκλυσαν χθες το Δημαρχείο, αναγκάστηκε ομόφωνα, να ανακαλέσει την απόφαση της ταφής των βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του βουνού των θεών.

Οι πολίτες της Πιερίας, με μπροστάρηδες την «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην  ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο» κατάφεραν να ανατρέψουν  μια σημαντική απόφαση . Μπράβο τους!
Χαίρομαι αφάνταστα για τη νίκη των πολιτών της Πιερίας!Δεν σας κρύβω πως σας ζήλεψα, γιατί χθες δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας. Δεν πειράζει! Έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας, όπως και πολλές νίκες σαν τη χθεσινή.
Σας στέλνω την επιστολή που έλαβα από τον Μανώλη και δυο φωτογραφίες του Βαγγέλη.
Χαιρετισμούς από τα ξένα
Ηλίας Τσολακίδης


Καλησπέρα Ηλία.
Ιστορικές, μαγικές στιγμές απόψε στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου.
Μέσα με μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε τελικά η ανάκληση της απόφασης για την ταφή των αποβλήτων στον Όλυμπο.
Η απόφαση σχεδόν ομόφωνη. Όλοι ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης εκτός από τον προηγούμενο Δήμαρχο, τον Τσιφοδήμο, που ψήφισε "παρών".
Όπως το είδα εγώ, η κατάσταση ήταν αλλοπρόσαλλη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Άκουες τα πάντα. Ξεκάθαρες τοποθετήσεις, σοβαρές και μετρημένες. Μού άρεσε η τοποθέτηση της εκπροσώπου των ξενοδόχων ν. Πιερίας, με απλότητα, σαφήνεια, και ανυποχώρητοι (κατέληξε "δεν θα σας αφήσουμε"). Παραταξιακά ουρλιαχτά, από Δημοτικούς Συμβούλους, λες και το ίδιο το θέμα ήταν μόνο το πρόσχημα για να επιτεθεί ο καθένας στον απέναντι "εχθρό". Λογύδρια διανθισμένα με λογοτεχνικά στολίδια, χωρίς προσωπικό αίσθημα. Επαναστατική υστερία, από ιδεολογική υποχρέωση. Αγχωμένα, πονηρά τερτίπια από το Δήμαρχο και την παρέα του στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Λάθη εναντίον λαθών. Απελπισμένη έξοδος από τον πρόεδρο της ΔΕΑΔΟ, που πρώτος δήλωσε ότι παίρνει πίσω την προηγούμενη ψήφο του, "για να μην δυσφημούν οι λαϊκιστές τον Όλυμπο, λέγοντας ότι εκεί θάβονται βιομηχανικά απόβλητα"!!!
Εκεί άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ. Η κρίσιμη ομιλία ήταν του εκπροσώπου των «Φίλων του Περιβάλλοντος» κ. Περδίκη. Μίλησε ανθρώπινα, απευθυνόμενος σε ανθρώπους. Εκτός του ότι στήριξε την άποψή του επιστημονικά (είναι χημικός), περιβαλλοντικά, πολιτικά και οικονομικά, δημιούργησε με το λόγο του και το κατάλληλο κλίμα, ώστε να μπορεί ο μέχρι τότε υποστηρικτής της αντίθετης άποψης να μετακινηθεί, χωρίς να αισθανθεί ανυπόληπτο ζώο, και να αποσύρει την προηγούμενη ψήφο του υποχρεωμένος από μια ανώτερη δεοντολογία. Η αλήθεια είναι, ότι κι αυτός παραλίγο να κάψει την προσπάθειά του, επειδή δεν περίμενε μεγάλη ανταπόκριση απ' το Δημαρχαίϊκο. Ενώ την αρχή μιλούσε για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, κάποια στιγμή είπε "τουλάχιστο να την αναστείλουν, μέχρι να βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας". Ο παμπόνηρος Δήμαρχος προσπάθησε να πιαστεί απ' αυτό και να κρατήσει τουλάχιστο την αναστολή (αντί για την ανάκληση) της απόφασης. Το κλίμα ήταν πια εκτός ελέγχου. Διαμαρτυρίες, φωνές, πανδαιμόνιο ξανά.
Δεν χρειάστηκε να μιλήσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι ομιλητές. Το παιχνίδι είχε τελειώσει. Μέσα σε μια γενική σύγχυση, προχώρησαν σε ονομαστική ψηφοφορία, με τα αποτελέσματα που σου γράφω στην αρχή.
Η παρουσία του κόσμου, ίσως και λόγω της βροχής, ήταν μικρή σε σχέση με το τι περίμενα εγώ, όμως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Απ' την ομάδα ήμασταν λιγότεροι από δέκα άτομα. Ο Τάσος και ο Γιάννης, φωνακλάδες όπως πάντα, κράτησαν και πανό μέσα στη συνεδρίαση.
Είμαι σίγουρος, ότι όλοι οι υποστηρικτές του "όχι στα απόβλητα", παρ' όλο που ο ένας ήταν στο βορρά κι ο άλλο στο νότο και κανείς τους δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, αισθάνονται ότι η νίκη οφείλεται σ' αυτούς ξεχωριστά.
Όπως και να 'χει, ήταν μια απροσδόκητη, σημαντική, πολύ σημαντική νίκη. Ίσως ο πόλεμος αυτός δεν έχει τελειώσει ακόμη. Νομίζω, έχει σημασία ακόμη και το πώς θα γραφτούν τα πρακτικά της συνεδρίασης, και πώς θα το αντιμετωπίσει η Περιφέρεια και όλος ο μηχανισμός. Όμως, μετά απ' αυτό, όλη αυτή η υπόθεση είναι σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση, πιστεύω δεν γυρίζει πίσω.
Ήθελα να μοιραστείς μαζί μας λίγο από το αίσθημα της αυτής της νίκης, το δικαιούσαι.
Ελπίζω να μετέφερα κάτι απ' αυτό.
Να είσαι καλά.
Μανώλης.Βρέντζος

Περισσότεροι από 50 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας για την καθιερωμένη κυριακάτικη βόλτα της Ποδηλατικής Από-Δρασης.




  

  Περισσότεροι από 50 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας για την καθιερωμένη κυριακάτικη βόλτα της Ποδηλατικής Από-Δρασης. Η συγκεκριμένη βόλτα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων, είχε συμβολικό χαρακτήρα. Τα ποδήλατα με μαύρες κορδέλες και σημαίες διέσχισαν τους δρόμους της Κατερίνης αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους έχασαν την ζωή τους άδικα σε κάποιο τροχαίο δυστύχημα.

Για άλλη μια φορά η ανάγκη διασφάλισης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των οδηγών, και δη των ποδηλατών επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την θλιβερή αυτή επέτειο. Η Ποδηλατική Από-Δραση με καίριο μέλημα την προστασία των ποδηλατών και την τήρηση του Κ.Ο.Κ ευελπιστεί ότι τα δέοντα θα πραγματοποιηθούν από πλευράς αρμοδίων ώστε να αποφευχθούν τυχόν νέα δυστυχήματα και απώλειες ζωών.
Η φωνή των ποδηλατών ήχησε και πάλι δυνατή στην πόλη. Το ερώτημα παραμένει αν ακούει κανείς.
Εκ του Δ.Σ.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΡΕ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ "ΝΑΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ....


Μας Πήρε το Μαύρο το Ποτάμι στο Ξερολάκι!!! Δείτε εικόνες!  


Διακόπηκε η συγκοινωνία στον επαρχιακό δρόμο Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών, με αποκορύφωμα την καταρακτώδης βροχή της Τρίτης 20/11, που είχε σαν αποτέλεσμα να κατεβάσει το ρέμα στο Ξερολάκι μεγάλο όγκο νερού (χείμαρο) και να κοπεί η ασφαλτόστρωση στον δρόμο  από τα ορμητικά θολά νερά του χειμάρου.
Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων της δημοτικής ενότητας του Δήμου Δίου, Κονταριώτισσας, Αγίου Σπυρίδωνα και Βροντούς επικοινωνούσαν οδικώς από τον αγροτικό δρόμο του Αγίου Σπυρίδωνα,  ενώ να πούμε πως γνωρίζουν από πολλά χρόνια το πρόβλημα (έχει γίνει σαν της Άρτας το γιοφύρι.... που ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν), έχουν ακούσει άπειρες  υποσχέσεις για χτίσιμο γέφυρας από τους άρχοντες που διοικούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση και μείναν μόνο στα ράφια των υποσχέσεων.
Δικαίως λοιπόν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι..κυρίως της Κονταριώτισσας,  βιώνοντας κάθε φορά την ίδια τραγική κατάσταση και με φόβο μάλιστα να κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες!!
Και αντί να περιμένουν και να χαίρονται με την βροχή του Νοέμβρη, την προσμένουν σαν κατάρα!!!


Ένα έργο που έμεινε μόνο στις μελέτες και ούτε από υποψία δεν μπορούμε να πούμε ..."Καλομελέτα κι Έρχεται"..
Το ευχάριστο είναι ότι ετοιμάζεται έργο αντιπλημμυρικό με την κατασκευή γέφυρας, στην Ε.Ο. Νέας Εφέσσου Καρίτσας, λίγο πριν την Καρίτσα που  θα εξυπηρετεί  την συγκοινωνία χωρίς προβλήματα σε ανάλογες ή και χειρότερες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Το  έργο γίνεται από την αντιπεριφέρεια, και το οποίο ακόμα δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί...το πρόλαβαν όμως οι συνηθισμένες καταιγίδες του Νοέμβρη!!
Φυσικό είναι να περιμένουμε αυτήν την τραγελαφική κατάσταση, σαν προγραμματισμένο ραντεβού....σαν επακόλουθο της καταιγίδας!!

Και έτσι  κάθε φορά που έχει έντονη βροχόπτωση αυτός ο τόπος, φέρνει και τους χειμάρους μαζί της όπως φέρνει η άνοιξη τα χελιδόνια....!!!
Και επειδή από την φύση μας και λόγω της γεωγραφικής μας θέσης (απόγονοι των 12 Θεών του Ολύμπου) είμαστε αισιόδοξοι, σκεφτόμαστε  να  εκμεταλλευτούμε τον ορμητικό χείμαρο...βλέποντας την θετική πλευρά της κατάστασης και να κάνουμε σέρφινγκ..

(Δείτε εικόνες απείρου κάλους)











Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου
Για Ράδιο Διόνυσος 89,2

Άσκηση αντισεισμικής προστασίας


2ο ΓΕΛ Κατερίνης : 




































Στα πλαίσια της ενημέρωσης μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας, του 2ουΓΕΛ Κατερίνης, σήμερα 19 Νοεμβρίου 2012 έλαβαν χώρα οι εξής δράσεις:
1. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τους μαθητές κάθε τάξης ξεχωριστά στο αμφιθέατρο, αφιερώνοντας μία διδακτική ώρα, προβάλλοντας σχετικά βίντεο και παραθέτοντας οδηγίες αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού. Εντύπωση προκάλεσε η σοβαρότητα με την οποία οι μαθητές παρακολούθησαν την όλη ενημέρωση.

2. Οργανώθηκε άσκηση ετοιμότητας σε ανύποπτο χρόνο. Κατά τη διάρκειά της μαθητές και καθηγητές έδρασαν με υπευθυνότητα και εκτέλεσαν κατά γράμμα τις οδηγίες. Κατ’ αρχάς μετά το σήμα έναρξης, εγκαταλείποντας κάθε άλλη δραστηριότητα, καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία ή την έδρα. Με το πέρας της άρχισε οργανωμένα η εκκένωση του κτιρίου. Το κτίριο εκκενώθηκε σε λιγότερο από 5΄ της ώρας.
Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και θα επαναληφθεί και στο μέλλον. Η εμπειρία που αποκόμισαν μαθητές και καθηγητές είναι πολύτιμη.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Μια εξαίρετη δημόσια συζήτηση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ την επόμενη εβδομάδα (Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στην Εκάβη) με θέμα την κρίση που παρατηρείται στο πολιτικό σύστημα



ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤA ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Μια εξαίρετη δημόσια συζήτηση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ την επόμενη εβδομάδα (Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στην Εκάβη) με θέμα την κρίση που παρατηρείται στο πολιτικό σύστημα, το ρόλο του δικαίου και των συνταγματικών κανόνων σε μια εποχή που κατεδαφίζονται διατάξεις, κανόνες, συλλογικές συμβάσεις και υποβαθμίζεται η ιδιωτική ζωή αλλά και ο δημόσιος ρόλος των πολιτών. 
 
Η κρίση αυτή για την οποία ιδιαίτερα την τελευταία τριετία γίνεται πολύς λόγος οφείλει να εξεταστεί νηφάλια τόσο από εκείνους που διαθέτουν έναν ειδικό ρόλο όσο και από τους απλούς πολίτες. Τα φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, οι βίαιες επιθέσεις κατά των μεταναστών, η αναποτελεσματικότητα των θεσμών και πλείστα όσο άλλα οδηγούν τμήματα του πληθυσμού στην απαξίωση του κοινοβουλίου, στην ισοπέδωση και την απόδοση ευθυνών σε όλους του πολιτικούς φορείς και τα κόμματα. Είναι όμως έτσι; Ή μήπως «η κομματική ταύτιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και των κυβερνώντων τείνει να καταστήσει πλασματική την πολιτική ευθύνη των τελευταίων και απαξιώνει την υποχρέωσή τους να λογοδοτούν προς την Βουλή και το εκλογικό σώμα»;. 
Ομιλητές στην λίαν ενδιαφέρουσα συζήτηση θα είναι δύο γνώστες του αντικειμένου και δραστήριοι πολίτες: η Επίκουρη Καθηγήτρια του συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΜΤΣΙΔΟΥ και ο γνωστότατος στο πλατύ κοινό καθηγητής του συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ...ΜΠΕΜΠΑ ΤΟΥ;;;

ΑΝΤΡΕΣ. ΑΝΤΡΕΣ. ΑΝΤΡΕΣ.  
ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ.... 
ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΡΑΣ.....
 ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ....ΜΠΕΜΠΑ;;; Ε;;; 

Βρέθηκαν "ανάδοχοι" στο Camping Σκοτίνας!!!








    
  
   Οι ελληνοαμερικανοί  Χρήστος Χιονίδης και Γιώργος Δεληγιάννης από τη Φλώριδα, ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ανάδοχοι του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ για την 60ετή παραχώρηση της 427,15 στρ.έκτασης της Σκοτίνας. Η ανάδοχος κοινοπραξία θα αναλάβει την υλοποίηση project ύψους 40 εκατ. ευρώ που αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων και δυναμικότητας 443 κλινών, καθώς και τη δημιουργία camping Α΄ κατηγορίας. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το εφάπαξ αντάλλαγμα ανέρχεται στο ποσό των 420.000 ευρώ με καταβολή ετήσιου μισθώματος 240.000 ευρώ αναπροσαρμοζόμενο ανά 15 ετία (περίπου 12,5% επί των ετήσιων κερδών).


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟΝΟΜΑΡΧΟΒΟΥΛΕΥΤΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ "ΔΑΓΚΩΤΟ"

Δεν πα να γίνεις ρε Διονύση και ....αντιστρατηγοναυαρχοβουλευτουπερυπουργοναύαρχος; Εγώ θέλω τις δράσεις του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗ! 
Ας κοιτάξουν στα μάτια αυτές τις γυναίκες και να πουν πως η ΚΙΝΗΣΗ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ για  ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ήταν ΛΑΘΟΣ!  
Κι έγινε εν τέλει η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ από το ΙΔΡΥΜΑ "ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ" κι ύστερα έγινε κι η εξέταση των ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 450 ΓΥΝΑΙΚΩΝ του Νομού Πιερίας! Κι ύστερα, ή καλύτερα τώρα όποιος από εκείνους τους ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ αυτής της πρωτοβουλίας επιμένει στην κόντρα, ας κοιτάξει στα μάτια αυτές τις κυρίες κι ας πει ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗ! 
Κάντε το ρε ...κότες λυράτες! 
ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ, ΚΛ@...ΤΕ ΜΕΝΤΕΣ! 
Αλλά ρε κοπρίτες είναι γλυκιά η εξουσία και τα παρελκόμενα της! 
Τότε όταν έγραψα για την συγκεκριμένη δράση του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗ, έγραψα πως έστω και μία γυναίκα να βρεθεί με καρκίνο και να .... γιάνει, τότε θα είμαι ΕΥΤΥΧΗΣ! 
ΤΏΡΑ ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ, ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ....17 ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩ ΟΛΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΩ!!! 
Αν δεν ήταν το ΙΔΡΥΜΑ ΡΕ ΚΙ ΟΙ ΤΣΑΜΠΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΔΥΣΚΟΛΗ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ! 
Κι εσείς που θέλατε να μη γίνει, τώρα ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ;;;; 
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ! 
Όσον αφορά στο ποιός είναι ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, εμένα δε με νοιάζει! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟΝΟΜΑΡΧΟΒΟΥΛΕΥΤΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ "ΔΑΓΚΩΤΟ" ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΖΩΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ!!!  

Απο την ομιλία της γερόντισσας Αικατερίνας στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



1
2
3
4
5

7

img 2939
img 2965



Aνα

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ..




Image 

Βαρκελώνη, 20 Νοεμβρίου 2012
 
 Ηλία γεια σου.
 
  Σήμερα στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» η διανομή έγινε κανονικά. Δώσαμε τρόφιμα σε 52 οικογένειες. Όλα κύλησαν ομαλά. Σε μισή ώρα είχαμε τελειώσει. Το πρόβλημα όμως, όπως παρατήρησα, και το ίδιο μου είπε και η Χρύσα, είναι πως ζητούν να κάνουν αίτηση καινούριες οικογένειες που μέχρι χθες δεν είχαν πρόβλημα. Οικογενειάρχες που τους γνωρίζω από παιδιά, που έχουμε συνεργαστεί παλαιότερα. Καλοί επαγγελματίες, με τα σπίτια τους, αλλά χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
Έχουν φτάσει στο σημείο να σου λένε το πρόβλημά τους κοιτώντας σε στα μάτια και σοκάρεσαι μόνο που το ακούς: «Κάντε κάτι παιδιά δεν έχω ρεύμα στο σπίτι, δώστε μου κάτι τώρα, ότι μπορείτε, να πάω για φαγητό.» 
Ένιωσα πολύ άσχημα και στο μυαλό μου ήρθε η κατοχή. Το ίδιο προβληματισμένη ήταν και η Χρύσα και μου ζήτησε την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη οι «Αλληλέγγυοι» να κάνουμε μια συνάντηση.  
Ηλία, η φτώχεια μπήκε στα σπίτια μας. Τώρα το βλέπω πλέον με ίδια μου τα μάτια!
Μετά τη διανομή ο Βαγγέλης, ο Μανώλης κι εγώ πήγαμε στον Παπά Κυριάκο στον Άγιο Χαράλαμπο στο Σιδ. Σταθμό και του παραδώσαμε 30 κιλά ρύζι, 20 κιλά λάδι, 40 κιλά κρεμμύδια, ένα μεγάλο τενεκέ ελιές, 8 κιλά υγρό πιάτων και 8 κιλά υγρό γενικού καθαρισμού.
Θα σου στείλει φωτογραφίες ο Βαγγέλης. 
Να είσαι καλά.
Γιώργος


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Με επιτυχία διεξάγεται ο 12ος Τοπικός Διαγωνισμός – Έκθεση πτηνών συντροφιάς, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης , από τις 18 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2012




 

  Με επιτυχία διεξάγεται ο 12οςΤοπικός Διαγωνισμός – Έκθεση πτηνών συντροφιάς, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ουΓυμνασίου Κατερίνης , από τις 18 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2012 με τη δυναμική συμμετοχή περίπου 300 ωδικών πτηνών διαφόρων κατηγοριών, των φίλων εκτροφέων που ανήκουν στη δύναμη του συλλόγου, παρόλο το δύσκολο των καιρών που περνάμε!
Κριτής του διαγωνισμού είναι ο Διεθνής κριτής κ. DIETER WIRGES από τη Γερμανική Ομοσπονδία και κτηνίατρος ο συμπολίτης μας και μέλος του συλλόγου κ. ΤΖΕΓΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ.
Ώρες κοινού


Πέμπτη και Παρασκευή από 17.30 μέχρι 20.30,
Σάββατο από 10.30 μέχρι 20.30
Κυριακή από 10.30 μέχρι 14.00.
Απονομές – Εκδήλωση
Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 19.30 στο χώρο του 7ου Γυμνασίου.

Περιμένουμε όλους τους φίλους και φίλες, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να γνωριστούμε και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το χόμπι της εκτροφής και συντήρησης ωδικών πτηνών.


Εκ μέρους του Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος
Ίμβρου Θωμάς


ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6944907737 – Ίμβρου Θωμάς
6944741542 – Σκουλαριώτης Γ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - canaryland.gr




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

κ. διοικούντες πριν ψηφίσετε "μη παρακαλώ σας, μη λησμονάτε ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ"!!!



 
   Το σχόλιο του Αστέριου Κατσιώτη με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας Μακεδονία "ΠΙΕΡΙΑ Γιατί αντιδρούν TOSOH οι κάτοκοι της περιοχής;
   

Είναι πολύ λυπηρό να βλέπω ανθρώπους που συμπορεύτηκα και στήριξα για χρόνια σε κάθε αγώνα τους για ένα καλύτερο τόπο, να βλέπουν την πάνδημη αντίδραση κατά μιας λανθασμένης απόφασης "κατευθυνόμενη από ομάδες ή πολιτικούς οργανισμούς, οι οποίοι βρήκαν μία καλή ευκαιρία να αναδειχθούν και να πλήξουν τη δημοτική αρχή", στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να παρουσιάσουν το λάθος σωστό.


Το λάθος, κύριοι διοικούντες είναι ανθρώπινο.

Η εσφαλμένη εκτίμηση των δεδομένων στη λήψη μιας απόφασης όταν διοικείς, αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Όμως, η εμμονή στο λάθος και στο σφάλμα, η αδιαφορία στις εγειρόμενες επιστημονικές διαφωνίες και στην άποψη της κοινής γνώμης της κοινωνίας που υποτίθεται υπηρετείς, γεννά υποψίες.

Κύριοι διοικούντες, την δημοτική αρχή την πλήττετε εσείς με τέτοιες εμμονικές και αλαζονικές δηλώσεις απέναντι σε πολίτες που δεν ενδιαφέρονται για τις θέσεις σας στον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά για να κρατήσουν καθαρό τον τόπο τους.

Αύριο κ. διοικούντες συζητάτε το θέμα της "αποκατάστασης" για δεύτερη φορά. Ένα θέμα που αντικειμενικά υποβαθμίζει τον τόπο μας και κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μετά από 5 - 10 χρόνια.

Αύριο κ. διοικούντες πριν ψηφίσετε για δεύτερη φορά, ακούστε την ειλικρινή αγωνία των πολιτών χωρίς "εμμονές" και τακτικισμούς.

Αύριο κ. διοικούντες πριν ψηφίσετε, δείτε το γαλάζιο της θάλασσας και τον νεφοσκεπή Όλυμπο - την μεγαλύτερη κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές - και σκεφτείτε την ουσία αλλά και τον συμβολισμό της ψήφου σας.

Αύριο κ. διοικούντες πριν ψηφίσετε "μη παρακαλώ σας, μη λησμονάτε ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ"!!!


ΑΣΤΕΡΙΟΣ Β. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ...ΚΛΑΙΣ!

Έλα ρε, είναι η εικονιζόμενη η ΒΟΥΛΕΥΤΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Άννα Μάνη; τι νομίζετε, πλάκα κάνω; Η Αννούλα είναι καλέ....
Τι δεν την έχετε δει από το καλοκαίρι; Έ ναι λοιπόν... Κι εγώ....
Η ΑΝΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ.
ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...
Τι ψήφισε; Δεν ξέρω...
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΠΕ ...ΠΑΡΟΝ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ...ΚΛΑΙΣ! (ο τίτλος είναι άσχετος με το κείμενο, το έκανα για τηλεθέαση χα χα χα )

ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΕΜ..... ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;;

Ποιός είπε ρε μάγκιες πως η ....μαγκιά έχει πεθάνει; Κι η μαγκιά είναι και διαχρονική ιστορία... Κι η μαγκιά δεν έχει κι ηλικία, είτε είσαι 15 είτε 85 χρονών, είτε είσαι πολίτης είτε είσαι Δήμαρχος! 
ΗΡΘΕ ΈΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΠΙΕΡΙΑ" ΤΟΥ FACEBOOK, ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ! 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.... ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΦ ΟΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ! 
"Άσε τις μαγκιές κι άντε γαμ..." είπε στον γονέα ο Δήμαρχος κι εμείς ρωτάμε! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;;; 
Να τι γράφει..................

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΟΝΕΑ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΟΦΕΙΛΗ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ,ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ!!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ...
ΑΣΕ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΕΣ (ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ) ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜ... !!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!! ΕΕΕ..Ε...!!!!!
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!!
-Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ!!

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΒΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ....ΔΕΥΤΕΡΑ! ΜΑ ΤΟΣΟ Μ@Λ@κ@Σ ΕΙΜΑΙ;;;

Κάποτε έλεγα, τι σκ@τ@ ρε γαμώτο μου; Θα δούμε εδώ στην ΠΙΕΡΙΑ μου, άσπρη μέρα;
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΩ... Ά ΜΠΑ!!!
Εμείς φταίμε κι εμείς βέβαια πιστεύω δεν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι το καλύτερο και κάτι το ομροφότερο για να παραδώσουμε στα παιδιά μας!
ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ;
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΒΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ....ΔΕΥΤΕΡΑ! ΜΑ ΤΟΣΟ Μ@Λ@κ@Σ ΕΙΜΑΙ;;;
Μήπως τελικά μ@λ@Κ@ς δεν γίνεσαι, παρά ...γεννιέσαι;;;


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...

Επιτέλους τέλος, για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ....ΟΛΥΜΠΟΥ! Ρε ουστ....
ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, Μ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΤΙΠΟΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΔΩ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ;;;
Εγώ είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος....
Υπάρχει εκεί έξω και κυκλοφορεί, εκείνος ο μ@λ@κ@ς που ήθελε να φέρει στην ΠΙΕΡΙΑ μου και εκεί πάνω στο ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ τις Φυλακές Ολύμπου! Ναι ρε, κύριε μ@λ@κ@ μου, αυτός θα φέρει κι άλλα στη ζωή μας....
Εκεί έξω υπάρχουν κι οι άλλοι που ψήφισαν τότε την ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ "ΣΚΛΑΒΙΑ" ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ! Και μάλιστα ρε κορόιδα τον έναν τον κάνατε και ...ΔΗΜάρπαγα και τον άλλον και πάλι ΒΟΥΤΗΣΧΤΗ!!!
ΆΡΑ;;; Εσείς που τους ψηφίσατε τώρα κάνετε διαδήλωση κατά ...τους!
ΆΡΑ;;;; ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ...Μ@Κ@κΕΣ!!!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ.



ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




  
    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ, ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΟΥΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ, ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ