PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ

Το 30% έφτασε, σε ετήσια βάση, η μείωση τζίρου στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ από την 1η Ιουλίου οπότε απαγορεύθηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, λένε οι πράκτορες και προσθέτουν ότι «το ποτήρι ξεχείλισε» με το νόμο που πέρασε η κυβέρνηση αυτήν την εβδομάδα για επιβολή φόρου 10% στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια.

«Ο νέος φόρος μας αποτελείωσε» λένε οι πράκτορες, που την Πέμπτη ξεκινούν απεργία διαρκείας και καλούν την κυβέρνηση να τον πάρει πίσω.

«Είχαμε ήδη από την οικονομική κρίση πτώση (στις πωλήσεις), μας μπήκε και το τσιγάρο και πήγαμε στο 25-30%», είπε ο Κυριάκος Τοπτσίδης, πρόεδρος της ομοσπονδίας πρακτόρων ΠΟΕΠΠ στο Reuters.

Ο κ. Τοπτσίδης τόνισε ότι ο νέος φόρος αποτελειώνει τους πράκτορες και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο.

Σε ότι αφορά την επιτυχία της απεργίας, είπε: «κανένα πρακτορείο δεν έχει ανοίξει. Έχουμε συμμετοχή που αγγίζει το 100%».

Οι πράκτορες έχουν επίσης καταλάβει τα μηχανογραφικά κέντρα του ΟΠΑΠ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τοπτσίδης εκτίμησε τις απώλειες σε πωλήσεις στα 5 εκατ. ευρώ περίπου για κάθε ημέρα που οι πράκτορες απεργούν.

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ




















Αν κάποιοι νομίζουν ότι οι Πιεριείς θα δεχθούνε ότι ολοκληρώθηκε το Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ δεν θα μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση σ’ αυτό, είναι γελασμένοι!
Ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου, σημαίνει ολοκλήρωση και όλων των παράπλευρων έργων! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!
Αλίμονο, αν 25 χρόνια δεν αρκούνε για να παραδοθεί ένα έργο πλήρως ολοκληρωμένο στους Πιεριείς.

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ

















Η στήλη δεν είναι κουτσομπολίστικη, αλλά μερικές πληροφορίες δεν μπορεί να τις δίνει και ολόκληρες για ευνόητους λόγους… και ως μια τέτοια είναι και η παρακάτω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμαρχος του νομού γνωστός για τις ικανότητές του στην πώληση εκτάσεων, ζήτησε από τη Νομαρχία να του υποδείξει ποιες εκτάσεις (στα όρια του Δήμου του), είναι δημόσιες.
Πιθανότατα, θα αιτηθεί προς την ανάλογη δημόσια υπηρεσία την παραχώρησή της, με σκοπό την αξιοποίηση.
Ε και αν δεν μπορέσει να την αξιοποιήσει ο Δήμος, δεν χάθηκε ο κόσμος! Την τραβά ένα πούλημα και την αξιοποιούν ιδιώτες!

Δεν πάμε καλά.

Δεν πάμε καθόλου καλά.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (λέει) ενέκρινε τη χρήση του επικίνδυνου φυτοφαρμάκου Lebaycid για την καταπολέμηση του δάκου, το οποίο είναι απαγορευμένο στη Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Αμερική, λόγω του ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.
Η δικαιολογία; Είχαν (είπε το Υπουργείο) αγοραστεί μεγάλες ποσότητες με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και δεν έπρεπε να πάνε χαμένες!
Τι μου λες! Τέτοια ευαισθησία για την τσέπη του φορολογούμενου!
Και κότερα και βίλες έχουν αγοραστεί με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, αλλά δε βλέπω να (μας) διατίθενται ευρέως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Οι καιροί της πιο σκληρής καταπίεσης είναι τις πιο πολλές φορές καιροί όπου γίνεται πολύς λόγος για μεγάλα και υψηλά πράγματα. Χρειάζεται θάρρος για να μιλάς σε τέτοιους καιρούς για πράγματα τόσο χαμηλά και τόσο φτηνά, όπως το φαγητό και το σπίτι του εργαζόμενου, μέσα σε μια βοή από ξεφωνητά ότι το βασικό είναι το πνεύμα της θυσίας.
Όταν φορτώνουν τους αγρότες με τιμές, χρειάζεται θάρρος να μιλάς για μηχανήματα και φτηνές ζωοτροφές που θα ευκόλυναν την τιμημένη δουλειά.
Όταν απ’ όλους τους ραδιοσταθμούς ουρλιάζουν πως ο άνθρωπος χωρίς γνώση και μάθηση είναι καλύτερος από το μορφωμένο, θέλει τότε θάρρος να ρωτήσεις: καλύτερος για ποιόν;
Όταν γίνεται λόγος για τέλειες και ατελείς φυλές, χρειάζεται θάρρος να ρωτήσεις αν ή πείνα κι η αμάθεια κι ο πόλεμος δεν φέρνουν βαριές παραμορφώσεις.


Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια»
(Συνέδριο για την υπεράσπιση της κουλτούρας, Παρίσι 1935)

ΑΝΝΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ























Με μια σύντομη, αλλά άκρως καυστική δήλωση στο προεδρείο, η τέως αντιδήμαρχος Κατερίνης και συνεργάτις του Σάββα Χιονίδη, διαχωρίζει τη θέση της από το Συνδυασμό Πολίτες σε Δράση, δηλώνοντας την ανεξαρτητοποίηση της.
«Οι απόψεις και οι θέσεις μου, δεν συγκλίνουν με αυτές του συνδυασμού και η παρέκκλιση από τις προγραμματικές μας θέσεις είναι όλο και πιο εμφανείς», αναφέρει η Άννα Αθανασάκη, υποστηρίζοντας ότι «το όραμά μας για μια σύγχρονη πόλη με ποιότητα ζωής σβήνει την ώρα που αναδύονται αλαζονικές συμπεριφορές και λογικές παλαιοκομματισμού».

Η κ. Αθανασάκη καταλήγει στην επιστολή της με τη διαπίστωση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με έναν συνδυασμό ου «υπηρετεί το μέτριο και εξυπηρετεί ένα μικροσύστημα πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων».

Αναλυτικά η επιστολή της προς Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, έχει ως εξής:

Θα ήθελα με την ευκαιρία της σημερινής σύγκλισης του Δ.Σ να καταθέτω την παρούσα επιστολή στο Προεδρείο, μέσω της οποίας δηλώνω την αποχώρηση μου από το συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» και την ανεξαρτητοποίηση μου.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά τη διαπίστωσή μου ότι πλέον οι απόψεις και οι θέσεις μου δε συγκλίνουν με αυτές του συνδυασμού και η παρέκκλιση από τις προγραμματικές μας θέσεις είναι όλο και πιο εμφανείς.

Η αρχική μας διακήρυξη για ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό και πολυκομματικό έχει βληθεί από προσωπικές φιλοδοξίες και παραταξιακές στρατηγικές και το όραμά μας για μια σύγχρονη πόλη με ποιότητα ζωής σβήνει την ώρα που αναδύονται αλαζονικές συμπεριφορές και λογικές παλαιοκομματισμού.

Με βάση τις ιδεολογικές μου αρχές αδυνατώ να συνεργαστώ με έναν συνδυασμό που καθημερινά όλο και περισσότερο απογοητεύει τους πολίτες, έναν συνδυασμό που υπηρετεί το μέτριο και εξυπηρετεί ένα μικροσύστημα πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων.

Η απόφαση μου αυτή αποτελεί προϊόν διεργασίας και διαλόγου με αντιπροσωπευτικό δείγμα ψηφοφόρων μου με το οποίο οι θέσεις μας ταυτίζονται απόλυτα.
Θα συνεχίσω να υπηρετώ την πόλη και τους πολίτες ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.


Με τιμή
Άννα Αθανασάκη

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Από τις εκδόσεις Πατάκης οκτώ βιβλία Ελλήνων δημιουργών μεταφράστηκαν και κυκλοφορούν πια στο εξωτερικό.

Στη Γερµανία κυκλοφόρησαν σε κασετίνα όλα µαζί τα τέσσερα βιβλία της σειράς «Χωρίς σωσίβιο»µε τις περιπέτειες του Βιβλιοπόντικα, του αγαπηµένου ήρωα των παιδιών, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου µε εικονογράφηση της Chiara Fedele (Έπαινος εικονογράφησης ΕΒΓΕ για το Όταν ο Βιβλιοπόντικαςσυνάντησε την Τίτα Γραβιέρα).

Στην Κορέα µόλις κυκλοφόρησε ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες σε διασκευή της Αγαθής Δηµητρούκα και µε εικονογράφηση του Βασίλη Παπατσαρούχα.

Στην Ισπανία, οι µικροί αναγνώστες θα απολαύσουν το µυθιστόρηµα του Πέτρου Χατζόπουλου ''Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ'', που βραβεύτηκε στην Ελλάδα µε το Κρατικό Βραβείο και µε το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Επίσης, στη γειτονική µας Τουρκία µεταφράστηκε και κυκλοφορεί το απόλυτο µπεστ σέλερ της Ζωρζ Σαρή ''Το ψέµα'' και ''Το εργοστάσιο των µολυβιών'' της Σώτης Τριανταφύλλου.

Ο Sheldon Rampton και ο John Stauber αποκαλύπτουν

τους παγκόσμιους μηχανισμούς πίσω από τη χειραγώγηση των επιλογών μας...

Ο Sheldon Rampton και ο John Stauber αποκαλύπτουν τους παγκόσμιους μηχανισμούς πίσω από τη χειραγώγηση των επιλογών μας, τον έλεγχο της κοινής γνώμης και του καταναλωτικού κοινού. Φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα, που ελάχιστη ομοιότητα έχουν με την παραδοσιακή διαφήμιση, στην πραγματικότητα στοχεύουν στην προώθηση προϊόντων και την εξυπηρέτηση συμφερόντων: ειδησεο-γραφικά ρεπορτάζ που παρουσιάζονται ως ανεξάρτητα, ινστιτούτα έρευνας που ισχυρίζονται ότι είναι αμερόληπτα, μυστικοί χρηματοδότες και «ειδικοί» κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των βιομηχανιών.

Διαβάζοντας τη ''Μεγάλη Απάτη: Η επιστήμη στην υπηρεσία των εταιρειών'', ποτέ ξανά δεν θα δείτε με τον ίδιο τρόπο τις τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις που προβάλλονται στις εφημερίδες και στα δελτία ειδήσεων. Και σίγουρα θα το ξανασκεφτείτε προτού εμπιστευτείτε τα λόγια κάποιου που σας παρουσιάζεται ως αυθεντία.

Sheldon Rampton & John Stauber

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ
Η επιστήμη στην υπηρεσία των εταιρειών

Μετάφραση: Κασσιανή Μπουλούκου

Αθήνα, Ιούλιος 2009
Σελίδες : 560
ISBN: 978-960-436-207-3
Διαστάσεις: 14χ21
Tιμή: 25,00€

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ.

Πλήθος κόσμου

συρρέει καθημερινά στο παράρτημα "Proviantskie magazini" του Μουσείου της Μόσχας για να θαυμάσει από κοντά τα εκθέματα της έκθεσης ελληνικής παραδοσιακής ενδυμασίας, με τίτλο: "Ελληνικές φορεσιές: 17ος-19ος αι.".

Την έκθεση οργάνωσε η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Μόσχας, το Μουσείο Ιστορίας της Μόσχας, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ίδρυμα Βούρος-Ευταξίας) και το Λύκειο Ελληνίδων, με στήριξη ενημέρωσης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και είναι αφιερωμένη στα 180 χρόνια σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας.



Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χαρακτικά, σχέδια και υδατογραφίες, με απεικονίσεις ενδυμασιών από ξένους ζωγράφους- περιηγητές, που επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Σ' αυτά καταγράφονται διάφορες εκφάνσεις της ζωής και της πολιτιστικής της παράδοσης.
Στη Μ.Βρετανία έγινε μόδα το αντρικό σουτιέν μέσα στον επαγγελματικό χώρο. Πρόκειται για ένα ειδικό σουτιέν που φορούν πολλοί Βρετανοί πωλητές και υπάλληλοι γραφείου για να αποβάλλουν, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται, το στρές και να ηρεμούν!

Αυτό το νέο αντρικό εσώρουχο, έχει μηδέν μέγεθος και κοστίζει μόλις 24 ευρώ. Το αντρικό σουτιενάκι, διατίθεται σε τρία χρώματα, για να καλύψει και τον πιο απαιτητικό... Σε λευκό για όλους τους τύπους, μαύρο για τους πιο δυναμικούς και αυτούς που ξέρουν πραγματικά τι θέλουν από τη ζωή, ενώ για τους πιο ευαίσθητους, υπάρχει και η επιλογή του ροζ...


ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ..!!!

ΧΩΡΙΣΕ Η AMY WINHOUSE

Η τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ έδωσε σήμερα τέλος στον διετή γάμο της με τον Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ καθώς σήμερα εκδόθηκε το διαζύγιό τους από δικαστήριο στο Λονδίνο.

Ούτε η 25χρονη Γουάινχαουζ ούτε ο 27χρονος Φίλντερ-Σίβιλ παρίσταντο στο δικαστήριο.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Μαϊάμι τον Μάιο του 2007, αλλά έκτοτε η Γουάινχαουζ υποβλήθηκε σε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, ενώ ο Φίλντερ-Σίβιλ πέρασε κάποιο διάστημα στη φυλακή.

Είχε φυλακιστεί όταν ομολόγησε ότι το 2006 επιτέθηκε βίαια σε ιδιοκτήτη παμπ και ότι στη συνέχεια προέβη στη συγκάλυψη του αδικήματος. Η Γουάινχαουζ κέρδισε πέντε μουσικά βραβεία Γκράμι το 2008.

Ο Φίλντερ-Σίβιλ ξεκίνησε τη διαδικασία του διαζυγίου τον Ιανουάριο.

Τα μαθηματικά

όχι μόνο δεν είναι "μπαμπούλας", αλλά βοηθούν και στην ανάπτυξη της συλλογιστικής ικανότητας και της κριτικής σκέψης, ειδικά όταν η μαθηματική εκπαίδευση αρχίζει από την ηλικία των 4 ετών, με παιχνίδια και ασκήσεις ικανότητας και συνεχίζεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Η μαθηματική εκπαίδευση δεν ενδιαφέρεται πια να αναπτύξει ξερές γνώσεις, αλλά να αναπτύξει ένα τρόπο σκέψης και ικανότητες", επισήμανε η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Μαριάννα Τζεκάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 33ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομάδας για την Ψυχολογία της Μαθηματικής Εκπαίδευσης, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν, στις 19 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Τα αποτελέσματα ερευνών, που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο, επιβεβαιώνουν τη σημαντική ανάπτυξη που μπορούν να έχουν τα μικρά παιδιά, σε διάφορους τομείς, με τις κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις. Έτσι, το 60% - 70% των παιδιών καταφέρνει να λύσει συνδυαστικά προβλήματα με τη χρήση κατάλληλων παιχνιδιών και υπολογιστών και το 50% να εκφράσει σημαντικές μαθηματικές ιδέες και να δίνει εξηγήσεις.

Τα παιδιά αναπτύσσουν από νωρίς σημαντικές ιδέες χωρικής αναπαράστασης με τα κατάλληλα παιχνίδια και πετυχαίνουν να λύνουν χωρικά προβλήματα, με παιχνίδια ρομποτικής. Γενικότερα, βελτιώνουν τις ικανότητες τους και τις στρατηγικές σε σημαντικές μαθηματικές ιδέες ή διαδικασίες.

Στη μαγεία του κεχριμπαριού

είναι αφιερωμένη η έκθεση που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με εκθέματα σπάνια φυλαχτά και κοσμήματα που χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή ως τα ρωμαϊκά χρόνια. Η έκθεση με τίτλο "Η μαγεία του κεχριμπαριού- Φυλαχτά και κοσμήματα από τη Μεγάλη Ελλάδα και τη Μακεδονία" συνδιοργανώνεται με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ποτέντσα και με τη σύμπραξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα αντικείμενα της έκθεσης προέρχονται από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την περιοχή Μπασιλικάτα, σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Νοτιοανατολικής Ιταλίας.

Ο θρύλος του Έλβις Πρίσλεϊ ζωντανεύει το ερχόμενο Σάββατο, 18 Ιουλίου



















Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ, και ο Δήμος Νάουσας τιμά το βασιλιά της ροκ εν ρολ με εκδήλωση, το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουλίου, στο δημοτικό πάρκο της πόλης. Στο αφιέρωμα, με τίτλο "Rock & Roll Party - Αφιέρωμα στον Elvis Presley", θα προβληθούν μουσικά στιγμιότυπα από απο 31 κινηματογραφικές ταινίες του Πρίσλεϊ, ενώ στη συνέχεια μέλη σχολών χορού της Νάουσας θα παρουσιάσουν ροκ εν ρολ φιγούρες. Για τη ζωή και την πορεία του καλλιτέχνη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος, Λευτέρης Κογκαλίδης.

Την απελευθέρωση των υπηρεσιών

αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή για την Οικονομία που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, ενσωματώνοντας έτσι την σχετική κοινοτική οδηγία στο εθνικό δίκαιο.
Όπως δήλωσε ο Γιάννης Παπαθανασίου πρόκειται για μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση και το νέο μέτρο θα συμβάλει στη μείωση των τιμών για τον καταναλωτή, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ετοιμότητα

βρίσκεται πάντα η χώρα μας με σειρά μέτρων κατά της νέας γρίπης. Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι συγκροτείται Εθνικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο που θα ενημερώνει τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση σε εβδομαδιαία βάση για την πορεία της νόσου στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή" τόνισε πως δεν εφησυχάζουμε και πως είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα παραλάβουμε εμβόλια.

Σε σχολεία, στρατό, οι πρώτοι εμβολιασμοί

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η χώρα μας με σειρά μέτρων κατά της νέας γρίπης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο Δημ. Αβραμόπουλος είπε ότι από το στάδιο της περιχαράκωσης το υπουργείο πέρασε στο στάδιο της προστασίας του πληθυσμού, με συγκεκριμένο σχέδιο.

"Οι πανδημίες δεν ήρθαν για να μείνουν και οι επιπτώσεις της νέας γρίπης θα είναι μικρότερες από ότι στο παρελθόν" πρόσθεσε.

Η Ελλάδα επισήμανε είναι από τις πρώτες χώρες που θα λάβει το εμβόλιο που θα επαρκεί για 4 εκ. συμπολίτες μας.

Όπως είπε υπάρχει ενδεχόμενο αν χρειαστεί να εμβολιαστεί και ολόκληρος ο πληθυσμός.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί, θα γίνουν όπου υπάρχουν χώροι μεγάλης συνάθροισης (σχολεία, στρατός), συμπλήρωσε ο υπουργός.

Aρση του απορρήτου για απειλητικά τηλεφωνήματα

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια στην υπόθεση της ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου της εταιρίας COSMOTE. Πρόκειται για εξέλιξη που προέκυψε αυτεπαγγέλτως από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ύστερα από άρνηση της εταιρίας να κοινοποιήσει στοιχεία κατόχου κινητού σε βάρος του οποίου είχε γίνει καταγγελία για απειλητικά μηνύματα. Η δίωξη γίνεται για δύο πλημμελήματα αυτό της υπόθαλψης εγκληματία και αυτό της απόκρυψης στοιχείων. Πρόκειται για την άρνηση της εταιρείας να κοινοποιήσει στοιχεία κατόχου κινητού σε βάρος του οποίου είχε γίνει καταγγελία για απειλητικά μηνύματα.

Από την πλευρά της η εταιρεία επικαλέστηκε, για την άρνηση της, τις Ανεξάρτητες Αρχές για τις Επικοινωνίες και τα Προσωπικά Δεδομένα, ενώ από την Εισαγγελία γίνεται επίκληση της Γνωμοδότησης Σανιδά. Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση προβλέπει ότι ακόμη και για πλημμεληματικές πράξεις οι εταιρίες υποχρεούνται να κοινοποιούν στοιχεία κατόχων κινητών και ηλεκτρονικών μέσων.

bing

Ένα μήνα μετά τη δημιουργία μιας νέας μηχανής αναζήτησης με το όνομα "bing", η Microsoft, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, λανσάρει μια δωρεάν έκδοση του δημοφιλούς προγράμματός της Office, στο οποίο οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου από το 2010. Με αυτή την κίνηση προσπαθεί να φθάσει την Google, διαθέτοντας αντίστοιχα προϊόντα στην αγορά με αυτά που εισήγαγε πριν από μία τριετία η μεγάλη της ανταγωνίστρια εταιρία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft θα ξεπεράσει την Google στην αγορά καθώς τα εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτών που κάνουν χρήση του προγράμματος Office θα επιδιώξουν να δοκιμάσουν την έκδοση που θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση του Office αναμένεται ότι θα πλήξει τις πωλήσεις του πιο κερδοφόρου και με τις υψηλότερες πωλήσεις τομέα της Microsoft. Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά κέρδη της μονάδας παραγωγής του Office διαμορφώθηκαν σε 9,3 δισ. δολ., ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν στα 14,3 δισ. δολ. κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους.



Σύμφωνα με την Microsoft η δωρεάν έκδοση θα διατεθεί στο καταναλωτικό κοινό όταν ξεκινήσει η πώληση της έκδοσης του Office 2010, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ -ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 22.15

Η Λάρισα είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που μπαίνει στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ αντιμετωπίζει στην Ισλανδία την Ρέικιαβικ με στόχο να καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση στο μικρό γηπεδάκι της αντιπάλου της που χωράει 2.000 θεατές.


Ο αγώνας θα αρχίσει στις 22.15 και θα μεταδοθεί από το Novasports 1.

ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

Στην αυριανή κληρωση του τρίτου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού καθώς θα μάθουν τους πρώτους αντιπάλους τους στα δύο βήματα που χρειάζεται να κάνουν για να μπουν στους χρυσοφόρους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι αν περάσει στους ομίλους θα βάλει απευθείας στα ταμεία του 12,5 εκ ευρώ και ο Παναθηναϊκός 11,5. Εφόσον προκριθούν και οι δύο θα μοιραστούν και τα ποσά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενώ αν περάσει μία εκ των δύο ομάδων θα πάρει όλο το ποσό και θα βάλει 17 εκατομμύρια στα ταμεία της πριν καν παίξει στους ομίλους. Από εκεί και πέρα, με τα νέα οικονομικά δεδομένα του Τσάμπιονς Λιγκ η νίκη στους ομίλους δίνει 800 χιλιάδες ευρώ ενώ η ισοπαλία 400 χιλιάδες και η πρόκριση στους 16 άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ μπόνους.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝ...!!!

Στους 40 και πιθανώς στους 41 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φθάσει την Κυριακή η θερμοκρασία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το Σάββατο ο υδράργυρος θα ανέβει στους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα αγγίξει και πιθανώς θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα ενημερώσει αύριο τους διαπιστευμένους στην Ελλάδα πρέσβεις των κρατών-μελών Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ο Ελληνας διαπραγματευτής στη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Η ενημέρωση των ξένων διπλωματών από τον πρέσβη Βασιλάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΟΚ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα με βάση τις διατάξεις περί κρατικών ενισχύσεων της Συνθήκης της ΕΕ, τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην τρέχουσα οικονομική κρίση.

Ειδικότερα, ως τα τέλη του 2010, θα είναι δυνατή η χορήγηση ενισχύσεων ύψους έως 500.000 ευρώ ανά εταιρεία, σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης, λόγω της τρέχουσας πιστωτικής στενότητας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το καθεστώς πληροί τους όρους του προσωρινού πλαισίου της Επιτροπής για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης, το οποίο παραχωρεί στα κράτη μέλη πρόσθετα περιθώρια λήψης μέτρων για τη διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση κατά την παρούσα οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι το εν λόγω καθεστώς έχει περιορισμένη χρονική ισχύ και περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και ισχύει μόνο για επιχειρήσεις, που δεν είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα πριν την 1η Ιουλίου 2008.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Από παρακαμπτήριες οδούς εξυπηρετούνται οι οδηγοί από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και Κοζάνη (και αντίστροφο), καθώς οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας έχουν αποκλείσει κομβικά σημεία σε Εγνατία και Εθνική Οδό.

Οι παραγωγοί θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους εντός των επόμενων ωρών.

Οι κόμβοι που έχουν αποκλειστεί είναι: τα δύο ρεύματα στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Κουλούρας, στον Κόμβο της Βέροιας και στην παλιά Εθνική Οδό στον κόμβο της γέφυρας 66 (Μακροχώρι).

Συνάδελφοί τους από την Πέλλα έχουν κλείσει τον κόμβο Μελισσίου στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, λίγο μετά τα Γιαννιτσά.

Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν ελάχιστη εγγυημένη τιμή 0,25 ευρώ στον παραγωγό, πλήρη αποζημίωση στο χωράφι των περίπου 200.000 τόννων του συμπύρηνου, που δεν θα απορροφηθεί από τη βιομηχανία και ποσό 4,5 λεπτών το κιλό στις ομάδες παραγωγών, μέσω ΛΑΕΚ.