PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΝΥΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ - ΟΛΟΙ ΡΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑΜΕΙΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ξεκίνησε να ξηλώνεται το πουλόβερ της μετριότητας ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ. Τη μετριότητα των παροχών, προσφοράς, ζωής, που μας έχουν καταδικάσει να ζούμε οι κρατούντες στην Πιερία. Άρχισαν να μιλάνε.... Να μιλάνε σύμβουλοι δήμων, συνεργάτες αρχόντων, πρώην άρχοντες και νυν, γιατροί, παράγοντες, σύμβουλοι, πρώην πολιτικοί, Αστυνομικοί, πρώην στελέχη, επιχειρηματίες.... Η ΜΕΤΡΙΟΤΙΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ - ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. Να το δείτε. Θα παρέμβουν Εισαγγελείς κι ανακριτές, για να μπούνε τα πράματα στη θέση τους. Ο τόπος μας, είναι σε θλιβερές πρωτιές κάθε μέρα, σε ότι αφορά κρούσματα και αριθμούς του γκρίζου... Σε αρπαχτές και πλίάτσικα. Σε βούτες και ριξίματα. Μα και σε κωλοτούμπες. Πρόεδρος Οργανισμού Αστέρι, λάλισε. Νωρίτερα; Γιατρός από Αθήνα, για το νοσοκομείο. Και σε Δήμους και σε Νοσοκομείο και σε οργανισμούς και παιχνίδια. Κι άλλοι, πολλοί πολλοί, στο τηλέφωνο, μου λένε και μου λένε. Βέβαια, καλό είναι να μιλούν δημόσια, όμως.... Θα το κάνουν... Επειδή μια ζωή υπήρχε στον τόπο μας η ατιμωρησία, νομίζουν πως όλοι θα θα τη βγάζουν καθαροί. Γιατί; Επειδή ο πρώην καλύπτεται από τον νυν, για να τον καλύψει ο επόμενος, που θα τον καλύψει ο μεθεπόμενος. Να τι είχαμε σε αυτήν την δίσμοιρη Πιερία. Όμως, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και να δείτε τι θα δείτε, αμέσως μετά αυτό που ζούμε... ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΝΥΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ - ΟΛΟΙ ΡΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΜΕΙΟ. ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΚΆΠΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΡΙΣΗ;;; ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ... Περαστικά μας κατ' αρχάς κι ύστερα;;; Ταμείο.

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Τα τρακτέρ και πάλι στις εθνικές οδούς

Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις αγροτοκτηνο-τρόφων

Ζητούν:
*Αφορολόγητο πετρέλαιο
*Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ
*Aποτροπή εισαγωγών αγροτικών προϊόντων

Κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα οι αγρότες της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας μετά από την «άκαρπη», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν.

ΣΕΡΡΕΣ

Στο νομό Σερρών, οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων έχουν δώσει ραντεβού στη διασταύρωση Σερρών –Σιδηροκάστρου με προορισμό τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα. Στις προθέσεις τους είναι να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα, η επιτροπή αγροτών του νομού έχει απευθύνει προσκλητήριο προς τους αγρότες της περιοχής, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης.

Ανάλογα με την συμμετοχή θα υπάρξει και ανάλογη απόφαση, προκειμένου εν συνεχεία τα αγροτικά μηχανήματα να πορευτούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, με στόχο να σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων, οι οποίες θα μείνουν ανοιχτές καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών. Η κεντρική εισήγηση και ο προσανατολισμός είναι, πάντως, να μην κλείσουν οι δρόμοι. Τα τρακτέρ θα παραταχθούν εκατέρωθεν του οδοστρώματος.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε πολύωρη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Κ.Σκανδαλίδη εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών από τους νομούς Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Φλώρινας, Γρεβενών και Κοζάνης, οι οποίοι δήλωσαν αμέσως μετά ότι «δεν έλαβαν καμία δέσμευση».

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων -κυρίως στη Θεσσαλία- την ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών και τη διενέργεια ελέγχων για να αποτραπούν οι μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών από χώρες των Βαλκανίων και ευρύτερα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Έχασαν το έλεγχο, φοβούνται τους εθελοντές που δεν πληρώνουν

Όχι στον μαρασμό της Πιερίας


Στόχος των διοργανωτών ήταν να ανοίξουν όλοι οι σταθμοί των διοδίων και για το λόγο αυτό σε πολλές περιοχές πραγματοποιήθηκαν προσυγκεντρώσεις, ενώ έγινε (σε άλλες περιοχές) ακόμη και μετακίνηση πολιτών με λεωφορεία.
«Το κίνημα “Δεν πληρώνων” έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των εταιριών και των κυβερνόντων. Τους αναγκάσαμε να ασχοληθούν με το θέμα και να μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης», δήλωσαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα, από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα και όχι να το λύσουμε, άλλωστε αυτό είναι δουλειά των πολιτικών. Μέσα από το κίνημα αυτό αναδείξαμε την αδικία και το αλισβερίσι των κυβερνόντων με τους εργολάβους», είπε ο κ. Τσολακίδης, χαρακτηρίζοντας «παράλογο το καθεστώς των διοδίων».
Πάντως οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν στη χθεσινή ημέρα, αφού αναμένεται το προσεχές διάστημα νέα συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού, ώστε να εκτιμήσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις. «Λάδι στη φωτιά», έριξαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, ο οποίος έκανε λόγο για «τζαμπατζήδες», καλώντας τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάψουν να στηρίζουν κινήματα «ανυπακοής».

«Έφυγε» ο Μίλτος Σπυριδόπουλος

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Κατερίνης, ο απροσδόκητος χαμός του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μίλτου Σπυριδόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του, τα ξημερώματα της Κυριακής.


Συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς, παραβρέθηκαν χθες το πρωί στην εξόδιο ακολουθία η οποία τελέστηκε στον Ι. Ναό της Αγίας Άννας Κατερίνης αποχαιρετώντας για τελευταία φορά τον αντιδήμαρχο Κατερίνης.
Ο Μίλτος Σπυριδόπουλος γεννήθηκε το 1955, στις 3 Ιανουαρίου και είχε πλούσια πολιτική δράση. Υπήρξε μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την ίδρυση του ΛΑΟΣ του οποίου ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος στο νομό μας. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση των Εθνικών Εκλογών, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου σε σταυρούς.
Ο Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος, υπήρξε εκ των στενών συνεργατών του δημάρχου Σάββα Χιονίδη, με τον συνδυασμό του οποίου εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2002. Το 2006 επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τους «Πολίτες σε Δράση» και από την 1/1/2007 και για δύο χρόνια, ορίστηκε αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Από το 2008 ανέλαβε πρόεδρος της νεοσύστατης τότε Κατασκευαστικής Εταιρείας του Δήμου η οποία προέκυψε μετά τη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με τον Δήμο Ελαφίνας.
Επανεξελέγη για Τρίτη φορά δημοτικός σύμβουλος τον Νοέμβρη του 2010 και από την 1/1/2011 ορίστηκε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ.ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Ζητάμε τα αυτονόητα


«Ο επιχειρηματικός κόσμος σήμερα ζητάει τα αυτονόητα» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ κατά την ομιλία του στην ετήσια συνεστίαση του Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας όλων, πολιτικών, επιχειρηματιών, εργαζομένων και καταναλωτή

Αφορμή για την κατάθεση προτάσεων από τον Επιχειρηματικό κλάδο της Πιερίας, στάθηκε για μια ακόμη φορά η ετήσια συνεστίαση του ΕΒΕ Πιερίας το Σάββατο το βράδυ, στην οποία παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού, ο Γ.Γ. Μακεδονίας -Θράκης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, οι δήμαρχοι του νομού και πλήθος επιχειρηματιών από την Πιερία και άλλες περιοχές.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους επιχειρηματίες του κλάδου, εκφράζοντας την αντίθεσή του με βασικές επιλογές της Κυβέρνησης, αλλά και συμφωνώντας με κάποιες άλλες. «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» επεσήμανε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος αφού περιέγραψε την δεινή θέση στην οποία περιέρχονται καθημερινά οι επιχειρήσεις, έθεσε σειρά αιτημάτων που θα δώσουν ώθηση στην Επιχειρηματικότητα.
Όπως είπε οι επιχειρηματίες «έχουν ανάγκη την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχουν ληφθεί από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, όπως και ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, το δικαίωμα στην τμηματική καταβολή του ΦΠΑ, την άμεση στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου και της ένταξής του στο ΕΣΠΑ, καθώς και τις γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων τις οποίες επιβάλλεται να αναλάβουν τα Επιμελητήρια με την εφαρμογή του Γ.Ε.ΜΗ. για την αναβάθμισή τους, «κάτι που άλλωστε είναι επιθυμία και της κυβέρνησης», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Ο επιχειρηματικός κόσμος σήμερα ζητάει τα αυτονόητα» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας όλων, πολιτικών, επιχειρηματιών, εργαζομένων και καταναλωτή. «Οφείλουμε ο πολιτικός λόγος να έχει γνώμονα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον και όχι μόνο τον στενά κομματικό», είπε.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, εκτίμησε ότι είναι πολύ λίγα τα μέτρα κατάφερε να εφαρμόσει η Κυβέρνηση για την πραγματική στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ αντίθετα υπήρξαν πολύ περισσότερα εισπρακτικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια, εξέφρασε την απορία του για τα κριτήρια με τα οποία καταλήγουν σε κάποια μέτρα τα Υπουργεία, αναφέροντας ως χαρακτηριστικότερη παράδειγμα την αυτόφωρη διαδικασία για μη καταβολή ΦΠΑ. «Τι επιδιώκεται λοιπόν; Ο εξευτελισμός του επιχειρηματία; Η πλήρης εξαφάνισή μας;
Ας το αντιληφθούν λοιπόν άπαξ διά παντός, ο επιχειρηματίας δεν σηκώνει άλλο ανέξοδες απειλές και επικοινωνιακά λάθη», είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, χαιρέτησε την εξαγγελία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σύμφωνα με την οποία το νεοσύστατο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και το JEREMIE θα αποτελούν βασικούς πυλώνες διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις του Επιμελητηρίου, καλώντας όλους τους συναδέλφους του σε συστράτευση.
Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες σε επιλογές, συμφέροντα και πολιτικές που θα πρέπει να αναθεωρηθούν. «Θα ήταν ορθότερο αντί να χρησιμοποιούμε συνεχώς τη λέξη κρίση να κάνουμε λόγο για την έννοια της μεταλλαγής», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σταϊκούρας επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στις πολιτικές της 10ετίας του ’80 (για τις οποίες όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης), αλλά και στα λανθασμένα, αντιφατικά μηνύματα της Κυβέρνησης προς τις αγορές, τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την χώρα και την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων. «Θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα, αν η χώρα αντλούσε με επάρκεια τα κεφάλαια που της αποδίδονταν για μεγάλο διάστημα», υποστήριξε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.
Η κυβέρνηση δουλεύει οριζόντια για όλη τη χώρα, όμως οι τοπικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν σε μια κοινωνική και επιχειρηματική συμμαχία που θα δώσει απαντήσεις στην κρίση, τόνισε ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες και έδωσε δυνατότητες, αλλά «για να υλοποιηθούν αυτές χρειάζεται το ανάλογο επιχειρηματικό περιβάλλον και αυτό είναι δική μας ευθύνη».
«Θεωρώ ότι οι χειρισμοί του πρωθυπουργού, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν το Μάρτιο με τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους, θα λυτρώσουν την οικονομία», είπε ο βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί η χώρα να πληρώνει 20 δισεκατομμύρια τόκους. «Αν συνεχιστεί αυτό θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση», ανέφερε και εκτίμησε πως η ρύθμιση του χρέους θα απελευθερώσει πόρους και αισιοδοξία.
Την ανάγκη επίτευξης των πέντε αναπτυξιακών στόχων, επεσήμανε η βουλευτής Μαρία Μίχου. «Επανεκκίνηση της οικονομίας, χρηματοδότηση της ρευστότητας, καλή λειτουργία επενδυτικού νόμου, αξιοποίηση του ΕΤΕΑΝ ως χρήσιμου αναπτυξιακού εργαλείου και κλείσιμο της ψαλίδας της ανταγωνιστικότητας», είπε η κ. Μίχου, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναστραφεί το κλίμα.
Ο Κώστας Κουκοδήμος, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη για τη συνέχεια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καλή συνεργασία που έχει με το ΕΒΕ και τα μέλη του.
«Δεσμευόμαστε ως θεσμός της Περιφέρειας να σταθούμε δίπλα στο Επιμελητήριο και να έχουμε αγαστή συνεργασία. Θα κρατήσουμε την αυτονομία μας ως Πιερία και η περιφερειακή μας ενότητα θα τολμήσει να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί», είπε η Σοφία Μαυρίδου.

ΠΗΓΗ.ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Οι μικροί φίλοι παρών στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.


ΛΑΓΙΟΣ, ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΟΥΝΟΣ - Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΔΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ