PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ..

ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

ΝΑΤΟΣ.....

άλλη εκδοχή για την κλοπή στο μουσείο της Ολυμπίας...

ΔΕΙΤΕ..

Τρεις μαθητές λυκείου βρίσκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση (2 Φεβρουαρίου) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ.....

σόκ από μια 65χρονη στην Κρήτη!


ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΕΛΟΣ....

Τελικά το υποτιμήσαμε το μνημονιακό ντουέτο Σαμαρά-Παπανδρέου.

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ...

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

ΛΕΣ ΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ....

Τι ισχύει στην περίπτωση του Δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη.


Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές έγιναν με βάση το νόμο του Καλλικράτη (Ν. 3852/ 2010).
1) Με το άρθρο 16 του Ν. 3852/ 2010 εισάγεται η αναστολή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας του Δημάρχου, και μόνο σε Δήμους άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών του Δημάρχου, του οποίου αναστέλλεται η επαγγελματική δραστηριότητα, από τον οικείο δήμο με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 18 του άρθρου 282 του Ν. 3852/10, η αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας ειδικά για τη δημοτική περίοδο 2011-2014 ισχύει για δήμους με πληθυσμό άνω των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) κατοίκων.
2) Με το άρθρο 233 του ιδίου νόμου ορίζεται ότι: Στους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, επιβάλλονται οι πειθαρχικές ποινές της αργίας έως έξι μηνών και της έκπτωσης.(2.) Ο Ελεγκτής Νομιμότητας μπορεί να επιβάλλει τις πειθαρχικές ποινές της προηγούμενης παραγράφου στους αιρετούς που αναφέρονται σε αυτή: α. αν έχουν διαπράξει σοβαρή παράβαση των καθηκόντων τους ή υπέρβαση της αρμοδιότητάς τους από δόλο ή βαριά αμέλεια, β. αν έχουν διαπράξει παραβάσεις των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί σύμφωνα με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
3) Με το άρθρο 237 του ιδίου νόμου ορίζεται ότι: Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου…
Με λίγα λόγια, από 1/1/2011, οι Δήμαρχοι δήμων, άνω των 25.000 κατοίκων, έχουν σαν αποκλειστική απασχόληση την άσκηση των Δημαρχιακών καθηκόντων τους και καμιά εξαίρεση δεν προβλέπεται.
Οι αμοιβή τους πλέον δεν ορίζεται ως αποζημίωση, αλλά είναι μισθός (αντιμισθία) και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές τους τις πληρώνει ο Δήμος.
Σε περίπτωση παράβασης του νόμου οι ποινές που προβλέπονται είναι, αργία έως 6 μήνες μέχρι και έκπτωση από το αξίωμα.


Τι ισχύει στην περίπτωση του Δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη.
Ο αριθμός μητρώου ανωνύμων εταιριών ή Μ.Α.Ε της επιχείρησης του κ. Χιονίδη, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ Α.Ε, είναι 21872, οπότε ο καθένας με αναζήτηση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο παρακάτω linkhttp://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=106&lang=en
μπορεί να διαπιστώσει ότι:
Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, από την εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου και μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι συνεχίζει να ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Σ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ Α.Ε με αρ. Μ.Α.Ε 21872, όπως αναφέρεται και στο Φ.Ε.Κ ΑΕ-ΕΠΕ 13596/2009.
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν υπάρχει καμιά άλλη δημοσίευση από το 2009 έως και σήμερα, που να ανατρέπει τα παραπάνω.
Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, το ότι ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης συνεχίζει να ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα, έρχεται σε αντίθεση με ρητή διάταξη του νόμου και πρέπει να του επιβληθούν οι ως άνω προβλεπόμενες ποινές (σημειωτέον ότι ο νόμος επιτρέπει να έχουν έσοδα Δήμαρχοι από τη συμμετοχή τους σε εταιρείες σαν μέτοχοι αλλά όχι σαν Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Πρόεδροι).
Με απλά λόγια: αν ισχύουν τα παραπάνω και ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης ασκεί το κύριο επάγγελμά του, αντίθετα με το ασυμβίβαστο, θα πρέπει να παυθεί ή να τεθεί σε αργία και να κηρυχτεί έκπτωτος.
Άξιο διερεύνησης είναι, επίσης, αν ο κ. Χιονίδης, επιβαρύνει τον Δήμο Κατερίνης με τις ασφαλιστικές εισφορές του ως ελεύθερος επαγγελματίας στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ενώ δεν το δικαιούται. Σε τέτοια περίπτωση, το αδίκημα είναι σοβαρότερο, οι ποινές βαρύτερες και πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας.
Το συμπέρασμα των παραπάνω είναι ότι, ο οποιοσδήποτε Δημότης, μπορεί να κάνει μια ένσταση κατά της εκλογής του Δημάρχου, λόγω ασυμβίβαστου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και ο Δήμαρχος Κατερίνης να εκπέσει από το αξίωμα.


Πολίτες Κατερίνης

ΔΕΙΤΕ ΠΑΓΩΜΑ...

ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ....

Στην Τανζανία η εφευρετικότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα!!

Οι υποψήφιες για τον τίτλο «Miss Grandmother», είναι όλες τους γιαγιάδες!

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι πρόκειται για γιαγιάδες με τέλειες αναλογίες που κάνουν πολλά κεφάλια να γυρίζουν εντός ή εκτός διαγωνισμού!
Αυτές είναι οι σέξι υποψήφιες για τον πρωτότυπο διαγωνισμό «Miss Grandmother» στη....
Βραζιλία.



ΠΗΓΗ: http://www.exypna.gr/2012/02/sexy-miss-grandmother.html#ixzz1n0NlQgaw

Η ΠΙΟ ΚΑΥΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ...ΔΕΙΤΕ.

Έχοντας χάσει πολλά κιλά μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, η Jennifer Nicole Lee άρχισε να ασχολείται με τη γυμναστική και τη συγγραφή βιβλίων fitness, καταφέρνοντας έτσι να γίνει η πιο «καυτή» γυμνάστρια.


Και επειδή μόνο περήφανη μπορεί να είναι για το σώμα της, η 36χρονη γυμνάστρια που στο παρελθόν είχε στεφθεί «Miss Bikini Αμερική», δε χάνει την ευκαιρία να δείχνει την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Αυτή τη φορά ο φακός την απαθανάτισε στη Φλόριντα να απολαμβάνει τις βουτιές της σε πισίνα ξενοδοχείου. Φορώντας ένα σέξι μπικίνι και ασημί ψηλοτάκουνα η Jennifer κατάφερε για μια.....


ακόμη φορά να αναστατώσει τον ανδρικό πληθυσμό.

"Κόβεται" η εκπομπή


Η εκπομπή του Τέρενς Κουϊκ μαζί με τη δημοσιογράφο-blogger Αλεξάνδρα Τράγκα που ανέδειξε την αληθινή φωνή των blogger όλης της Ελλάδας σταματάει για λόγους...ανωτέρας βίας. Καληνύχτα για άλλη μια φορά Ελλάδα.

ΣΟΥ ΕΡΧΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.

Ο Κωνσταντίνος πάντως, ούτε που δίνει σημασία.

ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΡΕΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας Κωνσταντίνος ως μέλος της Διοίκησης και συγκεκριμένα στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου αυτής, ενώ έχει εκλεγεί μαζί με τους κ.κ. Παπαγεωργίου Δημήτριο, Σταλίκα Νικόλαο, Βαρνά Αλέξιο, Μακρίδη Νικόλαο, Γιαννή Μελπομένη και Λιόλιο Νικόλαο, ως αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης εκπροσωπείται στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων με 8 αντιπροσώπους ενώ έχουν εκλεγεί οι 7 εξ αυτών ως εκπρόσωποι στο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Η μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων της πόλης μας στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου στις 2/2/2012 είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αυτή εκπροσώπηση του Εμπορικού Συλλόγου στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα.

Η ομιλία του καθηγητή Γ.Πουρλιώτη στην 134η επέτειο επανάστασης του Ολύμπου



Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. (Τ.Ε.Β.Ε.) Πιερίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. (Τ.Ε.Β.Ε.) Πιερίας συγχαίρει θερμά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης και ιδιαίτερα τον κ. Ρέχα Κωνσταντίνο για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος καθώς και για την εκλογή του ως A’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και να συνεχίσουν τους αγώνες τους για την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών - εμπόρων αλλά και των συνταξιούχων του Νομού μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος Τσαλός Αθανάσιος

Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχα Κωνσταντίνο για την τιμητική εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου αυτής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Κοτζαμανίδης Γεώργιος Παναγιωτίδης Γεώργιος

ΦΕΥΤΩ ΠΡΟΕΔΡΕ....

ΠΡΟΣΚΗΣΗ

Ο Λαογραφικός και ο Πολιτιστικός σύλλογος Κίτρους έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στον ετήσιο χορό τους που θα γίνει στην ταβέρνα ΑΔΑΜΟΣ στο Κίτρος Πιερίας με την Ορχήστρα του Νίκου Μπόζογλου.
Ώρα έναρξης χορού 8.30 μ.μ. τηλ. κρατήσεων 2351071990
Πληροφορίες Σιδηρόπουλος Παναγιώτης 2351038068 6977951978

ΛΟΥΣΗΣ...

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και οι εργαζόμενοι του Νομού μας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση για κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας με το αστείο επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων του δημοσίου και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ αποφάσεις της Κυβέρνησης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, που διαλύουν το κοινωνικό κράτος και καταλύουν τις θεσμικές εκφράσεις των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Προκαλεί την οργή και την αγανάκτησή μας, ιδιαίτερα η κατάργηση των Οργανισμών της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, που στοχεύει στην καρδιά της λειτουργίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των δομών πρόνοιας των εργαζομένων.
Οι δύο οργανισμοί στηρίζουν μέσω των προγραμμάτων τους, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών, χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων αλλά και τη μικρομεσαία αγορά.
Η κατάργηση αυτών των Οργανισμών, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και αδυναμία λειτουργίας τις Συνδικαλιστικές εκφράσεις των εργαζομένων και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αναιρώντας μια σειρά κοινωνικών παροχών, οι οποίες ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι αναγκαίες για την στοιχειώδη αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων. Επιδότηση ενοικίου, εργατικές κατοικίες, στεγαστικά δάνεια, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κοινωνικός τουρισμός, εκδρομές, θεατρικά εισιτήρια κλπ καταργούνται. Επιπλέον, η στέγαση των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ και η λειτουργία τους βρίσκονται στον αέρα.
Η ωμή και απροκάλυπτη αυτή παρέμβαση στην λειτουργία των Συνδικαλιστικών δομών, δεν μπορεί να καλυφθεί από δήθεν επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, δεδομένου ότι είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και ανταποδοτικού χαρακτήρα, μια και δεν καταργείται η εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας, το ύψος της οποίας δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί πως επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Αντίθετα με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται ανάγκες χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, που θα έπρεπε να παρέχει η ίδια η πολιτεία.
Οι αποφάσεις αυτές δημιουργούν τεράστιο εργασιακό και κοινωνικό πρόβλημα σε εκατοντάδες εργαζόμενους, που αποτελούν την ψυχή και την καρδιά του Συνδικαλιστικού Κινήματος και χωρίς την παρουσία τους καθίσταται αδύνατη η λειτουργία όλων των δομών τους.
Απαιτούμε
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και οι εργαζόμενοι του Νομού μας, που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις αποφάσεις, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού της Εργατικής Κατοικίας και απαιτούμε την ανάκληση αυτών των αδιανόητων Κυβερνητικών αποφάσεων και από τον Υπουργό Εργασίας να προστατέψει αυτές τις κοινωνικές κατακτήσεις, που δεν επηρεάζουν σε καμιά περίπτωση τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν επιβαρύνουν τα δημοσιοοικονομικά της χώρας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ 85-88

ΦΩΤΟ ΧΑΣΑΠΕΤΗΣ


ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΑΛΕΞΙΑΔΗ


Έχω κόψει 5 λάστιχα και 3 ζάντες και με κόστισαν κάποια λεφτά. Αυτές οι σχάρες λείπουν εδώ και 2 εβδομάδες
και σίγουρα έχουνε πάθει και άλλος κόσμος ζημιά. Είμαι πολύ θυμωμένος και αγανακτισμένος με τους άρχοντες της πόλης μας. Ας το σκεφθούνε για τις επόμενες εκλογές.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το χάλι; ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Είναι πλέον πασίδηλο ότι – εν μέσω της παρούσης συγκυρίας – δοκιμάζονται όχι μόνο οι οικονομικές μας αντοχές, αλλά κυρίως τα όρια της ανοχής μας ως ελευθέρων πολιτών μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας, τα οποία και τείνουν πλέον να εξαντληθούν.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές και άκρως δυσοίωνο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, οι θεσμοί πλήττονται κατά τρόπο πρωτοφανή και συνταγματικά ανεπίτρεπτο και εντέλει απαξιώνονται σχεδόν πλήρως.
Στο πλαίσιο αυτό:


Εκφράζουμε την έντονη θεσμική μας ανησυχία για το γεγονός ότι η χώρα μας, γενέτειρα των δημοκρατικών παραδόσεων, μετατρέπεται βαθμιαία σε μία χώρα στην οποία οι αρχές του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου – οι οποίες αποτυπώνονται και κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του Ο.Η.Ε -, παραμερίζονται επιδεικτικά και όλως ανερυθρίαστα υπό την πίεση των επιταγών της διαβόητης «τρόϊκα», η βούληση της οποίας τείνει πλέον να καταστεί ένα είδος «παρασυντάγματος» υπέρτατης τυπικής ισχύος, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας.
Καταγγέλλουμε την εν τοις πράγμασι παρατηρούμενη πλήρη σχεδόν υποταγή του πολιτικού συστήματος της χώρας σε μία νέας μορφής κατοχή, υπό τη συνεχή θέση εκβιαστικών διλημμάτων εκ μέρους των δανειστών μας, που κατατείνουν στη δημιουργία ενός κλίματος εκφοβισμού των πολιτών, κλονίζοντας την κοινωνική συνοχή.
Σημειώνουμε τον έντονο νομικό προβληματισμό μας για την εσχάτως επιχειρούμενη απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και την προσπάθεια παραμερισμού της δυνατότητας του κυρίαρχου λαού να εκφράσει την βούλησή του μέσω εκλογών, κατάσταση που έρχεται σε πρόδηλη σύγκρουση με βασικές αρχές του πολιτεύματός μας.
Διακηρύσσουμε τη συμπαράστασή μας προς τον μέσο συμπολίτη μας, που πλήττεται διαρκώς από μέτρα «μνημονιακής» αντίληψης, τα οποία καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις ετών και συνθλίβουν εισοδήματα, αποδιοργανώνοντας κατά τον τρόπο αυτό πλήρως τον κοινωνικό ιστό και αδιαφορώντας για την οικονομική εξαθλίωση που συνεπάγονται.
Στηλιτεύουμε την επιχειρούμενη ολοκλήρωση της αποδόμησης του κράτους δικαίου, μέσω του αποκλεισμού και της εξουδετέρωσης της νομικής άμυνας των πολιτών, ώστε να μη μπορούν να αντιδράσουν στα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, όπως οι απανωτοί κεφαλικοί φόροι (χαράτσια), με την ταυτόχρονη απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου των υπερασπιστών τους.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

7ος Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος».


Ο αγώνας θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου και οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την Πέλλα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε το 2006 και διοργανώνεται κάθε χρόνο δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα.


Διοργανωτές είναι ο ΜΕΑΣ Τρίτων με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ενώ για πρώτη φορά φέτος υπάρχει και η αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ...

Μελικιώτικο Καρναβάλι 2012




Συνεχίζοντας την παράδοση και παρά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, ο Δήμος Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και τον Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης και Περιχώρων, διοργανώνει και φέτος αποκριάτικες εκδηλώσεις, με σημείο αναφοράς το Μελικιώτικο Καρναβάλι. Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα γίνουν και στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μελικιώτικου Καρναβαλιού 2012
Παρασκευή 17-02-2012, Πλατεία Δημαρχείου Μελίκης (ώρα 19.00)
Τελετή έναρξης Μελικιώτικου Καρναβαλιού
Κυριακή 19-02-2012, στο Angel’s Club της Μελίκης (ώρα 16.00)
Παιδικό Πάρτυ Μεταμφιεσμένων.
Δευτέρα 20-02-2012, Μελίκη
«Καλόγερος». Αναβίωση του γνωστού Θρακιώτικου Εθίμου.
Πέμπτη 23-02-2012, Πλατεία Δημαρχείου Μελίκης (ώρα 19.00)
Βραδιά μεταμφιεσμένων – Αποκριάτικο Γλέντι.
Παρασκευή 24-02-2012
Στο ρυθμό του Μελικιώτικου Καρναβαλιού:
* Μουσική, Ζογκλέρ, Κλόουν, με τη συμμετοχή των σχολείων της δημοτικής ενότητας Μελίκης (στην Πλατεία Δημαρχείου Μελίκης, ώρα 10.30 π.μ.).
* Παραδοσιακό Γλέντι για Ηλικιωμένους (στην Ταβέρνα «Αρχοντικό» της Μελίκης, ώρα 20.00).
Σάββατο 25-02-2012 (ώρα 21.00)
Ετήσιος Αποκριάτικος Χορός του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων, στην Ταβέρνα «Αρχοντικό» της Μελίκης.
Κυριακή 26-02-2012
* Αναβίωση Παραδοσιακού Γάμου, στην Πλατεία Δημαρχείου Μελίκης (από ώρα 11.00 έως ώρα 14.00).
* Κάψιμο Κέδρων-Καρνάβαλου (αναβίωση παραδοσιακού εθίμου), στην πλατεία Νεοκάστρου, ώρα 19.00.

Καθαρά Δευτέρα 27-02-2012 – Μελίκη
* Παραδοσιακοί Χοροί (ώρα 12.00).
* Μεγάλη παρέλαση Αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων Συλλόγων, Σωματείων, Σχολείων και Ομάδων Μεταμφιεσμένων (ώρα 13.30). Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο στην Πλατεία του Δημαρχείου.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων διαμορφώθηκε με βασικό γνώμονα τον περιορισμό, στο ελάχιστο δυνατό, των πιστώσεων που θα διαθέσει ο Δήμος για το σκοπό αυτό και επιτυγχάνεται χάρη στις χορηγίες επιχειρήσεων και ιδιωτών, την αφιλοκερδή συμμετοχή των μελών τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και την ανιδιοτελή προσφορά δεκάδων εθελοντών, που συνδράμουν στο έργο της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού.
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις και στην πόλη της Αλεξάνδρειας
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ο Λαογραφικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο Αμάραντος», με τη συνδρομή και τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας, αναβιώνει το έθιμο «Το άναμα του φανού», στο χώρο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας (ώρα 7:30 μ.μ.).
Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Αλεξάνδρειας προσκαλεί τους δημότες να γιορτάσουν τα «Κούλουμα» με παραδοσιακά εδέσματα, ποτό και μουσική, στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου (ώρα έναρξης 11:00 π.μ.).

Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης.

Πάνος Καμμένος: Ανεξάρτητοι Έλληνες, το νέο κόμμα : Μέσω διαδικτύου στις 7 το πρωί ανακοίνωσε το όνομα του νέου κόμματος ο Πάνος Καμμένος, το οποίο είναι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».«Καλημέρα, Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε Η

Μέσω διαδικτύου ανακοίνωσε το όνομα του νέου κόμματος ο Πάνος Καμμένος, το οποίο είναι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

«Καλημέρα, Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε
Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ» τόνισε ο ίδιος πάνω από την φωτογραφία που απεικόνιζε το σήμα του νέου κόμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 9:30 θα αναρτηθεί η ιδρυτική διακήρυξη.

Την άρση παρεξηγήσεων ζητά με επιστολή της η Διοίκησης του Γ.Α.Σ. «Όλυμπος» Αγίου Σπυρίδωνα προς τον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Στις 14 Φεβρουαρίου 2012 ο Γ.Α.Σ. «Όλυμπος» Αγίου Σπυρίδωνα απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τη δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου και προς την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Μαρία Τσιμήτρη. Στην ίδια επιστολή ο Γ.Α.Σ. «Όλυμπος» ζητά την άρση παρεξηγήσεων που είχαν προκληθεί λόγω προηγούμενων δελτίων τύπου, ως εξής:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Με την παρούσα επιστολή το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Γ.Α.Σ. «Όλυμπος» Αγίου Σπυρίδωνα, ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική Αρχή και την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Μαρία Τσιμήτρη για τη διευκόλυνση που παρείχε προς τον Σύλλογό μας, με την παραχώρηση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίου Σπυρίδωνα για προπονήσεις της ομάδος μας.

Οποιαδήποτε προηγούμενη παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί, από δική μας «εν θερμώ» αντίδραση και έλλειψη πλήρους πληροφόρησης, παρακαλούμε όπως λάβει τέλος με την παρούσα.

Μετά τιμής

Γεώργιος Μπαμίχας

Πρόεδρος Δ.Σ. Γ.Α.Σ. «Όλυμπος» Αγίου Σπυρίδωνα».

ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Ελάτε να χορέψουμε στις γειτονιές του Λιτοχώρου, στα κέδρα, την Κυριακή της Αποκριάς 26/2 με το «κρουστόφωνο» (εικοσαμελή μπάντα δρόμου).

Αναχώρηση από την πλατεία στις 8.30 μ.μ.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την Καθαρή Δευτέρα 27/2/2012 θα γιορτάσουμε στο θεατράκι στο Πάρκο Λιτοχώρου από τις 12.00 το μεσημέρι με τους λαϊκούς οργανοπαίχτες και τα χορευτικά του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου.

Θα προσφερθούν λαγάνα και νηστίσιμα εδέσματα. Δωρεά των επαγγελματιών του Λιτοχώρου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Γράφει ο Α. Π. ΤΕΡΖΗΣ

Στους τόσο χαλεπούς και στενάχωρους αυτούς καιρούς που βιώνουμε, μια πραγματικά πολύπλευρη, δημιουργικά, όαση δίνει ελπίδες, δύναμη και προοπτική για το μέλλον τόσο της τοπικής κοινωνίας μας όσο και γενικότερα της ταλαίπωρης μεν, αθάνατης δε Πατρίδας μας.

Η δημιουργία του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου πριν δέκα χρόνια (έτος 2002), για τους περισσότερους μπορεί να φάνταζε (στο ξεκίνημα) σαν μια πυγολαμπίδα που γρήγορα θα εξαφανιζόταν. Οι εκτιμήσεις αυτές βέβαια διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις, από τη δράση των ιδρυτών – μελών του Συλλόγου αυτού, από τη συνεχή συμμετοχή του σε εκδηλώσεις (εσωτερικά και εξωτερικά) κυρίως όμως το ενδιαφέρον που δημιούργησαν στα νέα παιδιά για το φυσικό περιβάλλον, για υγεία, καθαρό μυαλό, ενδιαφέροντα, αγάπη για τη ζωή! Η πιο σημαντική όμως προσφορά αποτελεί τη σφυρηλάτηση του χαρακτήρα των παιδιών, της αλληλεγγύης, της προσπάθειας, της συντροφικότητας και της αποφυγής των βλαπτικών και επιζήμιων συνηθειών που μαστίζει σημαντικό τμήμα της νεολαίας γενικότερα.

Αυτό το τεράστιο κοινωνικό έργο διαπαιδαγώγησης, προσφέρεται από μια παρέα εκπαιδευτικών, επαγγελματιών, αγροτών μελών της τοπικής κοινωνίας μας που εργάζονται οικογενειακώς, χωρίς καμία συνδρομή, πλην της στέγης, που τα προηγούμενα χρόνια παραχώρησε το Δημοτικό συμβούλιο (ένα εγκαταλελειμμένο παλιό αντλιοστάσιο), το οποίο όμως με προσωπική εργασία των μελών μετέτρεψαν σε ένα πολύ κατάλληλο χώρο για στέγαση των δραστηριότητών τους.

Μοναδικό όπλο η θέληση, η επιμονή των ιδρυτών μελών αλλά και η ανταπόκριση των επαγγελματιών και ορισμένων συμπολιτών μας, ώστε να κατακτηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους στα δέκα αυτά χρόνια που πέρασαν. Τα παιδιά αυτά διακρίθηκαν σε ένα κυρίως στόχο, που πρέπει να έχουν όλοι όσοι εμφανίζονται πως επιθυμούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο: Να επιδιώκουν διαρκώς η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη, πιο βελτιωμένη από την προηγούμενη. Αυτός φυσικά είναι και ο μοναδικός κανόνας της δημιουργικής διαδικασίας, η οποία πραγματικά είναι συναρπαστική για όσους τη ζουν και την απολαμβάνουν.

Το κομμάτι αυτό της τοπικής κοινωνίας αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, «δημόσιες σχέσεις», ή άλλες υποκριτικές συμπεριφορές επιτελεί σημαντικό κοινωνικό, διαπαιδαγωγικό και πολιτιστικό έργο.

Αφορμή, για το σημείωμα αυτό, αποτέλεσε η οργάνωση μιας θαυμάσιας, απλής, ζεστής όμως εκδήλωσης, στο Πολύκεντρο, που απολάμβανε κανείς μια ατμόσφαιρα γιορταστική, οικογενειακή, με έντονα τα στοιχεία μιας ξεχωριστής ανθρώπινης κοινότητας που έδειχνε μια εικόνα συμβίωσης μιας μεγάλης οικογένειας που τα μέλη τους, αφού ετοίμασαν στο σπίτι τους όλα τα λεγόμενα «καλούδια» που πρέπει να υπάρχουν σε μια συνεστίαση, συγκρότησαν την μουσική κομπανία τους, πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα με κέφι και διάθεση, τόσο από τα εύγεστα παρασκευάσματα όσο και από τα λοιπά τερψιλαρύγγια. Να είναι όλοι καλά και να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους. Εμείς οι άλλοι να τους στηρίζουμε όσο μπορούμε. Να μην τους ξεχνάμε.

Εγκάρδια συγχαρητήρια σ’ όλους. Πρωτίστως στις κυρίες που είχαν σημαντική συμμετοχή στην προετοιμασία αλλά και κατά το διάστημα της συνεστίασης. Στον απελθόντα Πρόεδρο ΣΑΚΗ ΤΕΡΖΗ και στον νεοεκλεγέντα ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΝΑΡΑ και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν αποσιωπούσε κανείς την άριστη εμφάνιση της μουσικής κομπανίας των μελών του Συλλόγου την οποία αποτελούσαν οι: ΛΑΜΠΗΣ ΚΟΡΝΕΛΑΚΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΑΓΛΙΟΥΔΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ και ο μοναδικός ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ, οι οποίοι ειλικιρνά μας εξέπληξαν.

ΕΥΓΕ σ’ όλους, μικρούς και μεγάλους. Και του χρόνου!

Γι’ αυτό το ΑΙΓΙΝΙΟ πρώτο στο Νομό, πρώτο στην ΕΛΛΑΔΑ!

οι μεγάλοι άρχισαν να ...«κλάνουν πατάτες». Και αυτή ήταν μόνο η αρχή!

Οι παρακάτω αράδες είναι αφιερωμένες σε όλους εκείνους, οι οποίοι συνεχίζουν να πιστεύουν, πως "ότι κι αν κάνουμε, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε".

Λάθος! Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν. Αρκεί να ενωθούμε, να γίνουμε ένα, να αντισταθούμε!

20.02.2012 ελληνική αλυσίδα Super Market της Β. Ελλάδας η οποία δραστηριοποιείται και στο Ν. Πιερίας, έβγαλε σε προσφορά πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 Ευρώ το κιλό! Δηλαδή, από 7 ευρώ κατέβασε την τιμή σε 3,4 Ευρώ το δεκάκιλο.

Κατάλαβες φίλε; Λίγες ώρες μετά και οι μεγάλοι άρχισαν να ...«κλάνουν πατάτες». Και αυτή ήταν μόνο η αρχή!

Τυχαίο; Δε νομίζω!

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά την ανακοίνωση της δράσης με τις πατάτες Νευροκοπίου, δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα για διάθεση προϊόντων (ρύζι, λάδι, όσπρια, αλεύρι, σιτάρι) από γεωργούς της Κρήτης, της Μυτιλήνης, της Αλεξάνδρειας, της Δράμας κλπ. Επίσης, δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα φίλων από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα κλπ, οι οποίοι ρωτούν, πως μπορούν να οργανώσουν την ίδια δράση στην πόλη τους.

Η Πιερία, ο νομός μας, οι ενεργοί πολίτες του και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με τις πρωτότυπες δράσεις της και την αγωνιστικότητα των μελών της, θα φιλοξενούνται αύριο σε πολλές μεγάλες εφημερίδες της χώρας.

Το «2,5 Ευρώ το δεκάκιλο» πήρε το δρόμο του! Όμως, για την υλοποίησή του θα χρειαστούν χέρια. Πολλά χέρια! Ειδικά την ημέρα της παραλαβής & παράδοσης (περίπου 40 άτομα, κατά προτίμηση άνδρες). Για το λόγο αυτό παρακαλούνται, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συντονιστική επιτροπή της νέας δράσης, να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 12:00, στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr (Ονοματεπώνυμο, κινητό και σταθερό τηλέφωνο)

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα 20/02/12

Προς: Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ

κ. Γ. Παπανδρέου

Κοινοποίηση: Γραμματέα Ε.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ

κ. Μ. Καρχιμάκη

Αγαπητέ πρόεδρε,

Εδώ και δύο χρόνια επισημαίνω το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής.

Εδώ και δύο χρόνια με επανειλημμένες τοποθετήσεις μου στα κορυφαία όργανα του κινήματος, επισημαίνω το λάθος δρόμο που ακολουθούμε.

Στις τελευταίες εκλογές μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και εσένα Πρωθυπουργό. Ήταν η δικαίωση της προσπάθειας που έκανες και κάναμε όλοι μαζί από το 2004. Ήταν ταυτόχρονα η καταγραφή της ελπίδας ενός λεηλατημένου λαού, από την πολιτική της ΝΔ, να αλλάξει η χώρα πορεία. Και μπορούσε να το κάνει. Αρκεί να προσαρμόζαμε τις πολιτικές μας στις αρχές μας, αρκεί να προετοιμαζόμασταν κατάλληλα, αρκεί να εμπιστευόμασταν τη δύναμη και τις ικανότητες του στελεχιακού μας δυναμικού.

Δυστυχώς γρήγορα διαψεύστηκαν οι ελπίδες. Γρήγορα αποδείχθηκαν ανεφάρμοστες οι πολιτικές μας εξαγγελίες, γρήγορα επιστρέψαμε στα γνώριμα από τα προηγούμενα χρόνια πρόσωπα.

Δυστυχώς λανθασμένες επιλογές, φοβικά σύνδρομα και η επιλογή ενός αδύναμου και ανίκανου πολιτικού προσωπικού οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδα.

Προειδοποίησα για τα αποτελέσματα του πρώτου μνημονίου. Δεν ακούστηκα. Οι άνθρωποι που επέλεξες να κυβερνήσουν τη χώρα και που σήμερα κρατάνε αποστάσεις από τις ίδιες τους τις πράξεις, θεώρησαν το μνημόνιο κάτι σαν το ευαγγέλιο!

Κόψιμο μισθών, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, διάλυση εργατικής νομοθεσίας, ακρίβεια, εκτίναξη της ανεργίας, ύφεση και μια χώρα όχι στην άκρη του γκρεμού αλλά σε ελεύθερη πτώση.

Και όμως κανένας δε το έβλεπε. Αντίθετα με περίσσεια κομπορρημοσύνη οι Υπουργοί όχι απλά υπερασπίστηκαν αυτές τις πολιτικές αλλά μας οδήγησαν σε πλήρη σύγκρουση με την κοινωνία. Οι κοινωνικές μας συμμαχίες διαλύθηκαν, οδηγηθήκαμε σε πλήρη απομόνωση και το κίνημα πέρασε στην απαξία.

Η οργάνωσή μας μπήκε στην «κατάψυξη», τα στελέχη μας απογοητευμένα και προδομένα αδρανοποιήθηκαν. Καμία διαδικασία, καμία προοπτική.

Η Κυβέρνηση μετατράπηκε σε μια πολιτική Βαβέλ χωρίς συνοχή, χωρίς συναντίληψη, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική.

Ταυτόχρονα και μέσα σε αυτό το κλίμα της αναποτελεσματικότητας, της κομματικής διάλυσης και της επικράτησης προσωπικών στρατηγικών ήρθαν τα γεγονότα του Ιουνίου, που σηματοδότησαν την οριστική απαξίωση του ΠΑΣΟΚ.

Η επιλογή της παραίτησης κάτω από τον ωμό εκβιασμό μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οδήγησαν, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου με τη συμμετοχή της ακροδεξιάς.

Η ακυβερνησία απέκτησε ονοματεπώνυμο. Οι αγορές είχαν πλέον τον εκπρόσωπο τους στη θέση ευθύνης του Πρωθυπουργού στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας.

Η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί την ταφόπλακα κάθε ελπίδας του ελληνικού λαού καθώς πέρα και έξω από τα εκβιαστικά διλλήματα που τέθηκαν αυτές τις ημέρες, είναι σίγουρο ότι αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να δώσουν καμία λύση απλά να παρατείνουν το μαρτύριο των πολιτών αυτής της χώρας.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Νοιώθω απογοητευμένος, νοιώθω και προδομένος.

Απογοητευμένος γιατί ειδικά το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι κάθε έννοια συντροφικότητας έχει χαθεί. Το μόνο που υπάρχει είναι οι προσωπικοί υπολογισμοί πολλών στελεχών για την «επόμενη ημέρα». Λες και ο λαός ενδιαφέρεται γι’ αυτό!

Προδομένος γιατί με τις λανθασμένες πολιτικές καταφέρατε να μετατρέψετε την ελπίδα σε οργή, το δυνατό ΠΑΣΟΚ σε ένα συνασπισμό απαξιωμένων στελεχών, τις ιδέες μας και τις αρχές σε κουρελόχαρτα της ιστορίας, τα όργανα μας σε διακοσμητικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου πολιτικού υποκειμένου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες μου είναι αδύνατο να συνεχίσω να συμμετάσχω στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του.

Θα συνεχίσω σαν απλό μέλος του κινήματος να δίνω τον αγώνα μου, μαζί με όσους συντρόφους και συντρόφισσες έχουν ακόμη κουράγιο και υπομονή, για να ανατρέψουμε αυτή την πορεία προς το χάος. Η χώρα υποφέρει και απαιτεί δημοκρατική και προοδευτική διέξοδο, που αυτό το ΠΑΣΟΚ, με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να δώσει.

Πρέπει να το αλλάξουμε.

Πρέπει να συναντήσουμε και πάλι τις ρίζες μας, ειδικά σήμερα που οι έννοιες της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες.

Θα σταθώ απέναντι στην προσπάθεια συντηρητικής μετάλλαξης του κινήματος αλλά και στις προσωπικές στρατηγικές ανθρώπων που χωρίς να έχουν συνείδηση της παράταξης αναζητούν καταφύγιο από τη λαϊκή και κομματική οργή.

Συντροφικά

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

άρχισαν να κατατίθενται μέσω διαδικτύου οι πρώτες παραγγελίες για πατάτες Νευροκοπίου από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.


Κάντε κλικ εδώ για να καταθέσετε την παραγγελία σας

Σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, από τις πρώτες πρωινές ώρες, άρχισαν να κατατίθενται μέσω διαδικτύου οι πρώτες παραγγελίες για πατάτες Νευροκοπίου από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Οι κάτοικοι της Κατερίνης θα μπορούν από σήμερα να παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών, ποσότητες μέχρι 100 κιλά ανά άτομο, προς 0,25 Ευρώ το κιλό ή «2,5 € το δεκάκιλο», σύμφωνα πάντα με την ονομασία της δράσης την οποία επέλεξαν οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας.

Στην ιστοσελίδα αναφέρονται όλα τα ονόματα των πολιτών, καθώς και οι ποσότητες που έχει παραγγείλει ο κάθε ένας από αυτούς. Μάλιστα ακόμη και ο παραγωγός θα μπορεί να παρακολουθεί την ιστοσελίδα και να προετοιμάζει τις συσκευασίες, ανάλογα με τις παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα.

Για να γίνει αποδεκτή μία παραγγελία, πρέπει ο χρήστης να δηλώσει οπωσδήποτε, εκτός από το ονοματεπώνυμο και την ποσότητα, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και το κινητό τηλέφωνο. Η διαδικτυακή εφαρμογή δεν μπορεί να δεχτεί δεύτερη παραγγελία από την ίδια διεύθυνση email, ενώ για λόγους ασφάλειας απαιτείται τελική επιβεβαίωση μέσω της επιστολής που στέλνει αυτόματα το σύστημα στο χρήστη.

Η εφαρμογή, με μια ελάχιστη τροποποίηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πόλεις. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας δηλώνουν πρόθυμα να διαθέσουν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, για να βοηθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες πολιτών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επικοινωνία: info@otoposmou.gr

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Αφροδίτη Λεϊνα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κος Γρηγόρης Τάσιος, συμμετείχαν στο 3ο εκπαιδευτικό ταξίδι του ευρωπαϊκού έργου RELACS, ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ)/ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.), που συμμετέχει ως εταίρος στο έργο.

Το RELACS (www.relacs.eu) αποτελεί έργο της πρωτοβουλίας «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» (Intelligent Energy Europe) και αφορά στην προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τουριστικά καταλύματα, μέσω της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού «Δικτύου Ενεργειακά Αειφόρων Τουριστικών Καταλυμάτων».

Το εκπαιδευτικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2012, στην περιοχή της λίμνης Balaton, στην Ουγγαρία, με τη συμμετοχή τόσο των εταίρων του έργου, όσο και εκπροσώπων τουριστικών φορέων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος ήταν οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις δυνατότητες βελτίωσης της ενεργειακής συμπεριφοράς και μείωσης του κόστους λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με αντίστοιχους φορείς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο έργο RELACS.

Η αποστολή επισκέφθηκε δύο (2) ξενοδοχειακές μονάδες, που έχουν ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στο «Zenit Hotel Balaton» στην πόλη Vonyarcvashegy και στο «Lutheran Conference and Mission Home» στην πόλη Balatonszárszó.

Zenit Hotel Balaton

Το ξενοδοχείο «Zenit Hotel Balaton» εκμεταλλεύεται τη σταθερή θερμοκρασία του εδάφους για να καλύψει τις ανάγκες του σε θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό. Πιο συγκεκριμένα 2 αντλίες θερμότητας συνολικής ισχύς 132kW, αντλούν θερμότητα από το έδαφος το χειμώνα και απορρίπτουν σε αυτό θερμότητα το καλοκαίρι μέσω κατακόρυφου συστήματος γεωεναλλακτών, αποτελούμενο από 42 γεωτρήσεις βάθους 65 μέτρων. Το θερμικό/ψυκτικό φορτίο διανέμεται στη συνέχεια στο εσωτερικό των κτιρίων, μέσω συστημάτων ενδοδαπέδιας και ενδοτοίχιας θέρμανσης/ψύξης.

Αν και χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για την λειτουργία του, το σύστημα συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς αποδίδει 4,7 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει. Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί προέρχεται προς το παρόν από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο η ξενοδοχειακή μονάδα σχεδιάζει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για το σκοπό αυτό μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Επιπλέον η ξενοδοχειακή μονάδα έχει εγκαταστήσει 30 επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες συνολικής επιφάνειας 72 τ.μ. και συνολικής ισχύς 60 kW. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για 1.500-2.000 ώρες ηλιακών κερδών ετησίως, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες σε ζεστό νερό χρήσης καθώς και ζεστό νερό για τις πισίνες (σε συνδυασμό με τις αντλίες θερμότητας κατά τη διάρκεια του χειμώνα).

Τέλος, η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίων (BΕMS) που της δίνει τη δυνατότητα εξ’ αποστάσεως (μέσω internet) διαχείρισης και παρακολούθησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της.

διακόπηκε για 4η φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Σε μία ύστατη προσπάθεια επίλυσης του αδιεξόδου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος επεξεργάστηκαν μια εναλλακτική πρόταση προς τους πρώην εργαζομένους, ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τους ιδίους.

Η πρόταση του δήμου ήταν η εξής: «οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχονται σήμερα στον αριθμό των 1.500 θέσεων εργασίας περίπου. Εξ αυτών των θέσεων, 600 περίπου καλύπτονται από προσωπικό με μόνιμη ή αορίστου χρόνου σχέση εργασίας. Οι υπόλοιπες έως σήμερα θέσεις καλύπτονται από τους εργαζόμενους με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας, των οποίων οι συμβάσεις λύονται αυτοδικαίως με την παρέλευση του συμφωνηθέντος χρόνου, χωρίς άλλη διατύπωση από τα συμβαλλόμενα μέρη».

Συνολικά, από τους 180 συμβασιούχους, που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, οι 24 ψήφισαν ότι συμφωνούν με την αντιπρόταση του δήμου ΘεσσαλονίκηςΝα σημειώσουμε, ότι λόγω της κατάληψης που έκαναν οι συμβασιούχοι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αναβλήθηκε και η απογευματινή συνεδρίαση για την έγκριση του ισολογισμού του έτους 2010 του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Τριανδρίας.

Ο εισαγγελέας

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τη νέα κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας.

Επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά κατάληψη της αίθουσας που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν εκ νέου οι εργασίες της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.Την διενέργεια της προκαταρκτικής, με τον χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κατσή, ύστερα από σχετική έγγραφη ενημέρωση για τη νεότερη αυτή εξέλιξη που της παρέσχε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ανατέθηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και το αδίκημα που θα διερευνηθεί είναι αυτό της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας.Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι ζητούν από τη διοίκηση του δήμου να τους δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν, μέσω της δικαστικής οδού, την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.

Τι προηγήθηκε

Συμβασιούχοι της Καθαριότητας, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, διέκοψαν στις 12:38 τη συνεδρίαση, για τρίτη συνεχόμενη φορά. (Η πρώτη διακοπή έγινε την περασμένη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και η δεύτερη την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου).

Οι συμβασιούχοι, προχώρησαν μπροστά από το προεδρείο και τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων με πανό και ο πρόεδρος του ΔΣ Παναγιώτης Αβραμόπουλος ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Μπουτάρης, αποκάλεσε χοντροκέφαλο στον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Μανουσαρίδη. Ο πρόεδρος των εργαζομένων επενέβη την στιγμή που μιλούσε στο βήμα ο Γιάννης Μπουτάρης και έλεγε πως αν δώσουν το χαρτί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα φτάσουν στο σημείο, να υπάρξει μια απόφαση θετική από τα δικαστήρια για 900 8μηνίτες και 600 2μηνίτες που έληξαν προχθές.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, είπε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του: «Ο δήμος δεν αντέχει άλλη οικονομική επιβάρυνση. Το μνημόνιο κατέληξε σε σφαγή. Ο δήμος δεν μπορεί να αντέξει μια δραχμή παραπάνω. Η ανακύκλωση της ανεργίας είναι μια λύση. 1.000.000 άτομα εκτός από εσάς εδώ μέσα ζητάνε δουλειά. Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει χαρτί που να διευκολύνει μια απόφαση. Δεν μπορεί να οργανώσει μια απόφαση βάσει δικαστικών αποφάσεων».

Ο εκπρόσωπος των 8μηνιτών συμβασιούχων Γιάννης Μπούλακας είπε: «Στην πείνα δεν υπάρχει υποκίνηση. Ντρέπομαι να λέω πως είμαι δημότης της πόλης. Σε άλλους να έχει δοθεί το χαρτί και σε εμάς όχι».

Διαβάστε τι δήλωσαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων:

Κώστας Γκιουλέκας

Είναι αδιανόητο και δεν έχει κανένα ηθικό έρισμα να αρνείται να χορηγήσει βεβαιώσεις στους συμβασιούχους ο δήμος. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να αρνείται κάποιος να δώσει βεβαίωση σε αυτούς τους συμβασιούχους, ενώ σε άλλους προηγούμενους έχει δοθεί. Στη δικαιοσύνη μπορεί να προσφύγει οποιοσδήποτε. Το χαρτί να δοθεί.

Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Είναι η παραδοχή του αυτονόητου να δοθεί το χαρτί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εκτός κι αν ο δήμος δε θεωρεί ότι η καθαριότητα είναι σημαντική. Η μοναδική φωνή που απέμεινε στους συμβασιούχους είναι η φωνή και η διαμαρτυρία.

Στέλιος Παπαθεμελής

Το δικαστήριο θα δώσει την απάντηση, εάν καλύπτουν οι συμβασιούχοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

Μετά το μνημόνιο 2 δεν μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτό που οι τιμές αποκάλεσαν κοινωνικό κανιβαλισμό, την στιγμή που εμφανίζεται ένα κίνημα αλληλεγγύης προς στον ελληνισμό. Αν είχαμε μια ΚΕΔΕ αντάξια των υποχρεώσεών της, θα έλεγε ότι δεν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες με ομήρους. Δεν μπορούμε να κάνουμε ανακύκλωση της ανεργίας. Πρέπει να πάρουμε μια γενναία απόφαση.

Μάκης Στεργίου

Είμαστε υπέρ των εργαζομένων. Ζητάμε από το δήμαρχο να κάνει κάτι και να μην φοβάται δυσάρεστες συνέπειες. Ζητάω να μας πει ο δήμαρχος τι φοβάται και να υπογράψουμε ένα χαρτί και να τον καλύψουμε.

Πασαρέλα είναι; Όχι χειροκροτήματα!

Χρήστος Μάτης

Το θέμα είναι βαθύ. Πώς θα είναι η πόλη καθαρή. Εμείς δεν συνδιαλεγόμαστε με τους εργαζομένους, αλλά με τις ανάγκες. Οι άθλιες συμβάσεις έργου και εργασίας πρέπει να σταματήσουν. Ας δούμε την πραγματικότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Δημήτρης Γαλάνης:

«Η σωτηρία των ομάδων θα παιχτεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική»

Κώστας Σορώτος:

«Εμείς δείξαμε κάποια καλά στοιχεία μέχρι ένα σημείο, αλλά όταν κρίθηκε το παιχνίδι ήμασταν πολύ κακοί σε άμυνα και οργάνωση με αποτέλεσμα να χάσουμε»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με το Πέραμα στην Κατερίνη για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, οι προπονητές και των δύο ομάδων Δημήτρης Γαλάνης και Κώστας Σορώτος, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Δημήτρης Γαλάνης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Παρά τις ατυχίες και τους τραυματισμούς, βλέπω την ομάδα να αγωνίζεται, να αγωνιά, να προσπαθεί και να βελτιώνεται. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση στον εαυτό μας και είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι. Η σωτηρία των ομάδων θα παιχτεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Προπόνηση τώρα».

Κώστας Σορώτος – προπονητής Ερμή Περάματος: «Πρώτα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Πιερικού Αρχελάου για τη νίκη της. Αυτή ήταν δίκαιη και προσπάθησε πάρα πολύ για να την κατακτήσει. Εμείς δείξαμε κάποια καλά στοιχεία μέχρι ένα σημείο, αλλά όταν κρίθηκε το παιχνίδι ήμασταν πολύ κακοί σε άμυνα και οργάνωση με αποτέλεσμα να χάσουμε. Αυτό όμως που θέλω να πω, είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση, στα παιδιά και γενικά στον κόσμο της Κατερίνης. Ο Πιερικός Αρχέλαος είναι μία στην οποία δούλεψα μόλις τέσσερις μήνες που μου φέρθηκαν τόσο καλά, όσο δεν μου έχουν φερθεί ομάδες στις οποίες εργάσθηκα για οκτώ και δέκα χρόνια. Πραγματικά αυτό το διήμερο στην Κατερίνη θα μου μείνει αξέχαστο και το λέω χωρίς καμία διάθεση να κάνω δημόσιες σχέσεις, το λέω γιατί το πιστεύω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Δεν έχω λόγια να πω, πραγματικά…».

● Η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου, πριν την έναρξη του αγώνα και σε ένδειξη της καλής συνεργασίας, πρόσφερε στον προπονητή του Περάματος κ. Κώστα Σορώτο μια καλαίσθητη ανθοδέσμη.