PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

RAOUND ABOUT ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΠΑΡΚΟ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΕΥΚΟΥ -"ΠΕΛΕΚΑ"

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ

Δύο ακόμα σταθμοί. ένας στον Μαλιακό και ένας στην Πελοπόννησο έχουν δρομολογηθεί να κατασκευαστούν μέσα στον τρέχον έτος.




Το τοπίο τωv διοδίων θα διαμορφωθεί ως εξής:



Πελοπόννησος. Σε αυξήσεις που ξεπερνούν το 50% στους δύο σταθμούς διοδίων που λειτουργεί προχωρά η αρμόδια εταιρία. Αν παλιά η τιμή διέλευσης για ένα Ι.Χ. ήταν 1,40 ευρώ, στο μέλλον θα εκτιναχθεί στα 2,30 ευρώ για το Σπαθοβούνι και στα 2,20 για τη Νεστάνη.



Για τα βαρέα οχήματα η τιμή αυξάνεται στο Σπαθοβούνι από 5,10 ευρώ στα 8,20 ευρώ και στη Νεστάνη από 4,90 στα 7,80 ευρώ.



Στον ίδιο οδικό άξονα αναμένεται να λειτουργήσει ένας νέος σταθμός διοδίων μέσα στο έτος. Πρόκειται για τον σταθμό Ασέας, η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίπολης - Αθήναιου, μήκους 12 χιλιομέτρων.



Μαλιακός. Σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου του νέου σταθμού διοδίων στην Αγία Τριάδα (κοντά στις Θερμοπύλες. Ο σταθμός είναι έτοιμος καθώς το ολοκληρωμένο τμήμα της Εθνικής Οδού στον Μαλιακό έχει παραδοθεί στην κοινοπραξία «Νέα Οδός».



Εγνατία. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των έργων της Εγνατίας, καθώς η τελική ημερομηνία παράδοσης τους έργου δεν έχει ανακοινωθεί. Τα



Ωστόσο, αύξηση θα υποστούν και αυτοί οι σταθμοί διοδίων, με τα διόδια Μαλγάρων να εκτοξεύονται στα 2,80 ευρώ από 2 ευρώ σήμερα, ενώ ανάλογη θα είναι και η τιμολόγηση των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης.

Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ είναι:




Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Άρης Γιαννακίδης



Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Υποψήφιος θα είναι ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης



Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης. Νέο στέλεχος



Περιφέρεια Ηπείρου: Υποψήφιος θα είναι ο αντιπρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Αργύρης



Περιφέρεια Θεσσαλίας: Υποψήφιος θα είναι ο νυν νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας



Για την Περιφέρεια Ιονίου η υποψηφιότητα θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. Το πρόσωπο έχει επιλεγεί



Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Υποψήφιος θα είναι ο Απόστολος Κατσιφάρας



Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Υποψήφιος θα είναι ο νυν νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς



Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Σγουρός



Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Υποψήφιος θα είναι ο Νάσος Γιακαλής



Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Υποψήφιος ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης



Περιφέρεια Κρήτης: Υποψήφιος θα είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης



Στους μεγάλους Δήμους



Δήμος Πάτρας Δημήτρης Κατσικόπουλος



Δήμος Πειραιά Γιάννης Μίχας



Δήμος Θεσσαλονίκης: Γιάννης Μπουτάρης



Δήμος Αθήνας: Γιώργος Καμίνης



Όπως ανέφερε ο Θανάσης Τσούρας που έκανε και τις ανακοινώσεις, μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί 152 ονόματα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, άλλοι 130 που δεν τυγχάνουν της κεντρικής στήριξης, ενώ σε 16 δήμους τρέχουν ακόμα δημοσκοπήσεις, συνολικά δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει σε 298 δήμους, ενώ για τους υπόλοιπους 37 οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

"ΠΑΓΩΣΕ" Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ...


Τους απόμαχους της εργασίας, που εξαρτούν τη ζωή τους από τη σύνταξη κάποιου ταμείου που παραπαίει και κόβει δαπάνες και τους νέους, που έχοντας ή όχι ολοκληρώσει σπουδές, μπαίνουν στην αγορά εργασίας ή τουλάχιστον -όπως δείχνουν τα πράγματα- προσπαθούν.


Το αντικείμενο της έρευνας που πραγματοποίησε η οργάνωση ΝΕΟΙ (Νέοι Οργανωμένοι Ευρωπαίοι Ικανοί) είναι φυσικά πως βιώνουν την κρίση οι συνομήλικοί τους, τι επίδραση έχει στη ζωή και τις σχέσεις τους με την οικογένεια και τους φίλους, τις διακοπές, την έξοδο.

Και η επίδραση είναι μεγάλη και μετρήσιμη πλέον, καθώς είναι το πλέον ευάισθητο κοινωνικό σώμα, χωρίς εργασιακή εμπειρία, μικρό εισόδημα από την οικογένεια και σχεδόν όλοι, χωρίς δική τους στέγη. Οι αριθμοί μιλούν:

Σε ποσοστό 33,1% οι νέοι πιστεύουν πως έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και έχουν αλλάξει αρκετά τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων τους. Σχεδόν το 30% από όσους συμμετείχαν δηλώνουν ότι έχει μειωθεί σημαντικά το χαρτζιλίκι ή ο μισθός τους. Αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο να μειώνονται και οι έξοδοί τους κατά 24%.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.570 νέοι και νέες ηλικίας 22 - 30 ετών, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και με εισόδημα από 600 - 1.200 ευρώ, από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Με βάση την έρευνα, οι νέοι πλέον αρκούνται σε ένα ή δύο ποτά στις εξόδους τους και σε ποσοστό 26%,δήλωσαν ότι σε μεγάλο βαθμό ελάττωσαν τον προϋπολογισμό για ψυχαγωγία.

Την ίδια εικόνα παρατηρούμε και τις αγορές. Το 62% των νέων δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον λιγότερα χρήματα για τις προσωπικές τους αγορές ενώ σε ποσοστό 52% επηρεάστηκαν και οι καλοκαιρινές διακοπές.

Οι νέοι έχουν αρχίσει να ιεραρχούν τις άμεσες ανάγκες τους ανάλογα με το εισόδημά τους και να διαθέτουν τα χρήματά τους σύμφωνα με αυτές καθώς και να αποταμιεύουν ένα ποσό σε ποσοστό 53,5%.



Σύμφωνα με την έρευνα η κρίση έχει επηρεάσει τους ακόλουθους τομείς:

- Χαρτζιλίκι: 16%

- Μισθός: 22%

- Εύρεση εργασίας: 54%

- Διατήρηση υπάρχουσας εργασίας: 28%

- Ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης: 17%

- Υπάρχοντες οικονομικοί πόροι: 17%





Ο τομέας της εργασίας

Πλέον απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι νέοι και σε ότι αφορά στην εξεύρεση εργασίας, όπως είχε αναδείξει και η έρευνα του News247 τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το 87% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ο τομέας ευρέσεως εργασίας σήμερα σε σχέση με δέκα χρόνια πριν στην Ελλάδα είναι αυτός που έχει πληγεί πιο πολύ δηλώνει το 87%.
Επίσης πιστεύουν ότι οι νέοι που εργάζονται σε άλλες χώρες του εξωτερικού είναι σε πιο προνομιούχα θέση σε σχέση με τους νέους της Ελλάδας, (46%), ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, 38%, θεωρεί ότι η κατάσταση στην αγορά εύρεσης εργασίας για τους νέους είναι το ίδιο με άλλες χώρες

NEWS247.GR

Πόθεν και πως έσχες

Με διπλό στόχο το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά εξόρμηση. Στο "μάτι" του υπουργείου έχουν μπει οι Έλληνες οι οποίοι διαθέτουν λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Πρωταρχικός σκοπός, λογικό και επόμενο, η εξεύρεση περισσότερων εσόδων και αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό με δύο τρόπους. Πρώτον, με το να διαπιστωθεί κατά πόσο αποδίδονται οι αναλογούντες φόροι και κατά δεύτερον με το να γνωρίζει το υπουργείο την προέλευση των χρημάτων.
Η επιχείρηση έχει εξ ολοκλήρου περάσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων η οποία θα ελέγξει προσεκτικά όλους τους πολίτες της χώρας οι οποίοι διαθέτουν λογαριασμούς έξω και αποκομίζουν υψηλούς στόχους.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στο υπουργείο εκτιμούν πως ακόμα και όταν έχει αποδοθεί ο φόρος επί των τόκων, αυτός είναι ιδιαίτερα μεγάλος οπότε σίγουρα επιβάλλεται να ελεγχθούν και τα χρήματα, δηλαδή το αρχικό κεφάλαιο. Πόθεν προέρχονται και πως αποκτήθηκαν, η νομιμότητά τους εν ολίγοις.

**** ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.....! ΜΑΚΑΡΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....!

Πολιτική χροιά δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, καλώντας τους ψηφοφόρους να καταδικάσουν το μνημόνιο στην κάλπη. Συνδέει ευθέως το αποτέλεσμα των εκλογών με τη συνέχιση ή μη της ίδιας οικονομικής πολιτικής.




«Αν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το παρουσιάσει ως "νίκη" του, τότε θα λυθούν τα χεριά του να κάνει πολύ χειρότερα... Και άλλη αύξηση των φόρων. Και άλλη περικοπή μισθών και επιδομάτων», λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής.



Ο κ. Σαμαράς θέτει και τον εκλογικό στόχο της ΝΔ: «Ο στόχος μας είναι πολύ ευρύτερος από λογαριασμούς πολιτικής αριθμητικής: να πείσουμε ότι έχουμε την εναλλακτική λύση. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, που το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να γκρεμιστεί η προηγούμενη κυβέρνηση, να έρθει το ίδιο στην εξουσία και ΄΄ό,τι θέλει ας γίνει΄΄».
Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει «αντισυστημική» την επιλογή του Βασίλη Κικίλια για τη θέση του περιφερειαρχη Αττικής, ενώ για τη Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι με δική της επιλογή παραμένει απέναντι στην ΝΔ.



Για τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δηλώνει: «Πήρα και κόστος που στο κάτω - κάτω δεν μου ανήκει».

...ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ "ΑΡΓΩ"

ΣΚΟΠΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ , 1-2

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη θριάμβευσε με 2-1 των Σκοπίων στο γήπεδο «Μπλάντοστ» της πόλης Στρούμιτσα και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 9ο προκριματικό όμιλο που τη στέλνει στα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011 που θα διεξαχθούν στις 9 και 13 Οκτωβρίου, με τους νικητές να προκρίνονται στα τελικά της Δανίας. Σιόβας και Τάσος Παπάζογλου τα δύο γκολ για την ομάδα μας που της αρκούσε η ισοπαλία για την πρόκριση, αλλά έπαιξε για τη νίκη και την κατέκτησε.

U2, ως... Έλληνες θεοί κι ύστερα έβαλαν φωτιά στο στάδιο.!!

Ο κόσμος κατέκλυσε το Ολυμπιακό Στάδιο την Παρασκευή το βράδυ για να τους αποθεώσει κι εκείνοι δεν τον απογοήτευσαν. Ο Bono και η παρέα του συστήθηκαν στο κοινό ως... Έλληνες θεοί κι ύστερα έβαλαν φωτιά στο στάδιο.




Με ένα εντυπωσιακό σκηνικό και ένα φαντασμαγορικό show δύο ωρών οι U2 ξεσήκωσαν τους περίπου 75.000 ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες fans τους.



Οι πόρτες του σταδίου άνοιξαν επίσημα στις 17:30, αλλά ήδη από τις 18:30 η αρένα είχε γεμίσει από κόσμο. Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Avin Geffen στις 19:20 και σχεδόν μία ώρα αργότερα ήταν η σειρά των Snow Patrol.



Δύο λεπτά πριν από τις δέκα το στάδιο σείεται. Οι U2 βγαίνουν στη σκηνή με το ''Beautiful Day'' και κυριολεκτικά αποθεώνονται.



''Είμαστε Έλληνες Θεοί'', φώναξε ο Bono και... αυτοσυστήθηκε ως Μέγας Αλέξανδρος, ενώ αποκάλεσε τον κιθαρίστα Ετζ Οδυσσέα και τον ντράμερ Λάρι Απόλλωνα.



Στις δύο ώρες συναυλίας θα πει κι άλλα... Εκτός φυσικά από πολλά τραγούδια. Θα δώσει κουράγιο στους Έλληνες για την δύσκολη οικονομική συγκυρία (''Έλληνες θα τα καταφέρετε γιατί έχετε μυαλό και καρδιά'') και θα καληνυχτίσει σε... άπταιστα ελληνικά.



Παρόντες στο στάδιο και αρκετοί Έλληνες celebrities. Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Πέτρος Κωστόπουλος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Μαρακάκης, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Φανή Χαλκιά, Γιάννης Παπαμιχαήλ κ.α.



Μια μαγική βραδιά από αυτές που πρέπει να ζήσεις... Γιατι κάποιες φορές τα λόγια είναι περιττά...

ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΜΑΖΙ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 50%

Με επτά ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, όπου και τα δύο κόμματα καταγράφουν αθροιστικά ποσοστό κάτω του 50%.


Ειδικότερα,
 το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 27,1%
έναντι 20% της ΝΔ.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%,
ΛΑΟΣ με 5,3%,
ΣΥΡΙΖΑ με 3%,
Οικολόγοι Πράσινοι με 2,8%.
 Αλλο κόμμα «ψηφίζει» ποσοστό 7,8%,
ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,4%.


Σύμφωνα με το γκάλοπ, οι ερωτηθέντες θα ήθελαν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Λ. Κατσέλη (20,9%),
 Μ. Ξενογιαννακοπούλου (17,9%),
 Κ. Μπατζελή (15,8%),
 Θ. Πάγκαλος (15,2%),
 Τίνα Μπιρμπίλη (14,6%).
 «Δεν ξέρω-δεν απαντώ», δήλωσε το 39,2%.

Πιο δημοφιλείς υπουργοί εμφανίζονται οι
 Μ. Χρυσοχοϊδης (49,5%),
Ανδρέας Λοβέρδος (47,1%),
Β. Βενιζέλος (43,9%),
 Γ. Παπακωνσταντίνου (37,6%).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, υπερισχύουν οι αρνητικές κρίσεις.

Ειδικότερα,
ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 39% αρνητικές κρίσεις έναντι 34,6% θετικών,
 ο Αντ. Σαμαράς 40,4% έναντι 28,5% θετικών,
η Αλ. Παπαρήγα 49,4% έναντι 17,5%,
ο Γ. Καρατζαφέρης 45,3% έναντι 25%
και ο Αλ. Τσίπρας 47,3% αρνητικές κρίσεις έναντι 19,7% θετικών.

ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Με ενδιαφέρον αναμένεται εντός της ημέρας η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας, διαδικασία με την οποία ολοκληρώνεται η 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Σήμερα, και πριν την έγκριση των υποψηφιοτήτων καθώς επίσης και του πολιτικού πλαισίου του κυβερνώντος κόμματος, θα υπάρξει η εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη και μετά θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων, η οποία θα συνοδευτεί από την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θ. Τσούρα.

ΝΟΚΑΤ

ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΤΤΕΣ....!

Η εθνική κόντραρε στα ίσια την Ισπανία, όμως θα γυρίσει πρόωρα στην Ελλάδα, μια και ηττήθηκε με 80-72 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Μουντομπάσκετ.