PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Μουσικοποιητική βραδιά με Ν.Γκάτσο


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LITOCHORO RESORT ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Η τελευταία θερινή εκδήλωση του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου θα γίνει την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Litochoro Resort στην Πλάκα Λιτοχώρου. Πρόκειται για μουσικοποιητική βραδιά, αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο.

Παρουσιάζει η φιλόλογος Έλσα Καλφόγλου

Απαγγέλλουν οι Κ.Ζησκάτα και Ε.Μπελογιάννη

Μουσική παρουσίαση: Γιώργος Μπελογιάννης (ενορχήστρωση – κιθάρα)

Τραγούδι – βιολί: Μαρία Φωτοπούλου

Τραγούδι: Θοδωρής Φωκάς

Μπουζούκι: Βασίλης Δαμαλής

Πιάνο – ακορντεόν: Βαγγέλης Τσίντσιφας

Συμμετέχει η χορωδία του 3ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Γκούντα

“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”


Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα.

Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.

Με τους Σοφία Βογιατζάκη, Φώτη Σπύρο, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομο Τοσουνίδη, Πατρίκιο Κωστή, Σόλωνα Τσούνη, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύση Κλαδή, Βαγγέλη Δαλλέ.

Περίληψη του έργου

“Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι , επιχειρηματίες , βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.

Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία , την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί , να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του, για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο, … τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται.

Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα .

Στην Παράσταση πρωταγωνιστούν ηθοποιοί γνωστοί στα παιδιά από αγαπημένα τους σήριαλ.

Η θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα βρίσκεται στην Κατερίνη για μία μοναδική παράσταση την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου.

Πληροφορίες στο 6984 053 427.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

Ενα βιντεο που αποτελει την συλλογικη προσπαθεια τουλαχιστον 10 συναγωνιστων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Πανω απο ολα ομως οι πρωταγωνιστες αυτου του μικρου βιντεο , βασισμενο στο...
Bella ciao, ειναι οι πολλες χιλιαδες συναγωνιστες που ειτε ανοιγουν τις μπαρες των διοδιων ειτε αρνουνται να σκυψουν το κεφαλι στις επιταγες της τρόικας και της κυβερνησης του μνημονιου και δινουν τις μαχες στους δρομους και τις πλατειες. Σε ολους αυτους ειναι αφιερωμενο αυτο το τραγουδι.Το κινημα μας συμπληρωνει 2 χρονια στους δρομους του αγωνα. Συνεχιζουμε αταλαντευτα μεχρι την τελικη νικη.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com

Όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον ιστορικό πράσινο ήλιο από το λογότυπο του.

Οι νέες πρακτικές και πολιτικές του κόμματος οδηγούν τους...
επικοινωνιολόγους, που έχουν εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους, στην αλλαγή του. Μάλιστα τα πρώτα προσχέδια, που παραπέμπουν στην πράσινη ανάπτυξη είναι έτοιμα και βρίσκονται στα χέρια του Πρωθυπουργού. Η Piazza έχει στα χέρια της ένα από τα λογότυπα!!!

ΚΑΛΑΤΖΙΔΟΥ ΧΑΡΑ.

ΡΑΓΙΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ..

ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΟΥ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.



Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ...ΝΤΑΛΙ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ



Ένα στα δέκα σπίτια με κομμένο ρεύμα. Τρέχουν για διακανονισμό άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι,


Ουρές σχηματίζουν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης δεκάδες πολίτες που ευελπιστούν σε διακανονισμό των οφειλών τους, καθώς αδυνατούν εδώ και μήνες να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που έχουν εκτιναχτεί στα ύψη, λόγω αύξησης ΦΠΑ.

"Καλύτερα να πληρώνουμε τόκους παρά να μας κόψουν το ρεύμα", παραδέχονται οι περισσότεροι καταναλωτές.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ, το 8% των καταναλωτών καθυστερεί να πληρώσει το λογαριασμό περίπου για ένα εξάμηνο, ενώ το 2% δεν πληρώνει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και πέραν του εξαμήνου.

Από την επιχείρηση επισημαίνεται ότι από τα 250.000 νοικοκυριά στα οποία λόγω χρεών διέκοψε η ΔΕΗ την παροχή ρεύματος, περίπου 100.000 δεν επανασυνδέθηκαν.

Ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετές μικρές επιχειρήσεις που κλείνουν. Στελέχη της ΔΕΗ χαρακτηρίζουν ασύμφορο το διακανονισμό, λέγοντας ότι αν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί εντός τριμήνου, επιβαρύνονται με επιτόκιο 6,5%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", ως συνεπείς πελάτες κρίνουν τους μισθωτούς, οι οποίοι εξαναγκάζονται να εφαρμόζουν αυστηρό προγραμματισμό στις οφειλές τους.

Υπέρογκες θεωρούν οι καταναλωτές, αλλά και οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, τις έμμεσες επιβαρύνσεις που φουσκώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος: 13% ΦΠΑ, 1,2 δισ. ετησίως για δημοτικά τέλη, 300 εκατ. ευρώ υπέρ ΕΡΤ, πρόσθετα ειδικά τέλη, φόρος κατανάλωσης δικαιωμάτων τελωνειακών.

Στη μαύρη λίστα άνεργοι και συνταξιούχοι

Καλλιτέχνες, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι και καταστηματάρχες, η γενιά των τριαντάρηδων, είναι ορισμένοι από τους εκατοντάδες καταναλωτές που περνούσαν την πόρτα με το ταμπελάκι "Αιτήσεις Διακοπών" στην κεντρική υπηρεσία.

Οι μαρτυρίες των πολιτών

"Οφείλω 531 ευρώ και είμαι φοιτητής. Αν δεν κάνω διακανονισμό, θα μείνω χωρίς ρεύμα. Οι πάγιες ανάγκες είναι αρκετές και δεν έχω εισόδημα. Στο εξοχικό των γονιών κάνω διακοπές", λέει στην Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Θεοδώρου.

Η τριαντάχρονη Κ. Σιδερίδου οφείλει 925 ευρώ: "Το ρεύμα είναι το λιγότερο. Τα τέλη που πληρώνουμε είναι περισσότερα από το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος. Το μαγαζί με τα ψιλικά βγάζει τρία με τέσσερα κατοστάρικα το μήνα. Δεν θα πάω διακοπές για να τα πληρώσω. Γιατί δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς ρεύμα".

"Μόλις 86 ευρώ χρωστάω, αλλά δεν μπορώ να τα πληρώσω γιατί ζω με τη σύνταξη του ΟΓΑ, δηλαδή με 340 ευρώ. Ψάχνω για δουλειά αλλά δεν βρίσκω", προσθέτει ο Μαν. Χαιρέτης.

"Εφόσον οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, θα πρέπει να μειωθούν αντίστοιχα και τα τιμολόγια. Αν ξεπουληθεί η ΔΕΗ, ο ιδιώτης θ' ανεβάσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος", προσθέτει ο Αντ. Καρπαθόπουλος στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ιντερνετικής δραστηριότητας που ενοχλεί τα καθεστώτα σε ολόκληρο τον κόσμο :

Στις 14 Μαϊου 2008, ο Καραμανλής πούλησε το 3% του ΟΤΕ στους Γερμανούς, έναντι 442 εκ.ευρώ. (148 εκ.ευρώ, για κάθε 1%).
-Στις 10 Ιουλίου 2011, ο Παπανδρέου πούλησε το 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς, έναντι 391 εκ.ευρώ (39 εκ.ευρώ για κάθε 1%).

Όταν ο Καραμανλής πουλούσε 150 εκατομμύρια τον πόντο, ο Παπανδρέου μιλούε για "απιστία" και ο Πάγκαλος ζητούσε να μπει φυλακή ο Καραμανλής, που ξεπουλούσε, με μόνο 150 εκατομμύρια τον πόντο (1%). Όπως βλέπετε στο πρωτοσέλιδο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, το ΠΑΣΟΚ έλεγε "εκχωρείται έναντι πινακίου φακής, θα το πολεμήσουμε"

Η τιμή του χρυσού έφθασε πρώτη φορά την Τετάρτη τα 1.670 δολάρια, καταρρίπτοντας άλλο ένα ρεκόρ τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς του πολύτιμου μετάλλου, την έντονη ζήτηση τροφοδοτεί η γενικευμένη ανασφάλεια των επενδυτών πολλών άλλων αγορών.

Πολλοί επενδυτές, λόγω των κρίσεων χρέους και στις δύο ακτές του Ατλαντικού, αλλά λόγω και των σημαδιών επιβράδυνσης της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, αγοράζουν χρυσό θεωρώντας το «αξία-καταφύγιο».

«Επιπλέον, η τιμή του χρυσού για την άμεση παράδοση δεν μπορεί να επηρεαστεί από καμία Κεντρική Τράπεζα, αντίθετα με ό,τι γίνεται με τα νομίσματα αποθεματικού ρόλου», επισημαίνει η αναλύτρια Καθλίν Μπρουκς.

Πάντως και κυβερνήσεις αποφασίζουν την επιστροφή στην αγορά χρυσού. Χαρακτηριστικά, μετά από ένα διάλειμμα 13 ετών, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας, σε μια κίνηση διαφοροποίησης των αποθεματικών της, προχώρησε στην αγορά 25 τόνων χρυσού.

Αγανάκτησαν" οι δάσκαλοι από τη μείωση του κινήτρου απόδοσης στο μισό και προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.



Η πρόθεση τους θεωρείται...
δεδομένη και το μόνο που απομείνει είναι να παρθεί η οριστική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Συν τοις άλλοις διεκδικούν την πρόσληψη περισσότερων συναδέλφων τους, κρούωντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τον μικρό αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών τη φετινή χρονιά.

Φορολογικό «Καλλικράτη» βάζει μπροστά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα να γίνουν 30.


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση...
20 εφοριών σε 10, ενώ ο σαρωτικός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του υπουργείου θα αποτελέσει ξεχωριστό κεφάλαιο του φορολογικού νομοσχεδίου τον Οκτώβριο, όπως αναφέρουν "Τα Νέα".
Σε αυτό προβλέπονται μετατάξεις των εφοριακών που θα κριθεί ότι δεν χωρούν στον νέο τρόπο οργάνωσης των εφοριών. Οι εφορίες που θα μείνουν δεν θα έχουν σχεδόν καμία επαφή με φορολογούμενους, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις τους είτε ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είτε μέσω των ΚΕΠ. Έτσι οι εφορίες που θα μείνουν θα ασχολούνται αποκλειστικά με ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το πρώτο βήμα για τις καταργήσεις εφοριών έγινε την περασμένη εβδομάδα με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία προβλέπει την κατάργηση επιμέρους τμημάτων εφοριών.

Το επόμενο βήμα θα είναι συγχωνεύσεις μικρών εφοριών. Από στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, σε σύνολο 36 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν το 2010, 22,77 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν από 20 ΔΟΥ, ενώ οι 78 ΔΟΥ που βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης από άποψη εσόδων εισέπραξαν μόλις 464 εκατ. ευρώ.

Με ανακοίνωσή τους οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου ενημέρωσαν ότι θα αποσύρουν τις σκηνές, εκτός από τις γραμματείες και τις πρώτες βοήθειες.


«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε κάθε μέρα το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, θα συνεχίσουμε να συζητάμε, να βρισκόμαστε ,να δρούμε ειρηνικά, τόσο στον Λευκό Πύργο, όπως και παντού» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση των Αγανακτισμένων

Στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» (φύλλο Τετάρτης 3 Αυγούστου 2011) δημοσιοποιήθηκε ότι ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Ιωάννης Μπουτάρης κατά τα πρότυπα του δημάρχου Αθηναίων, πρόκειται να επιστρατεύσει αμφότερες τις αστυνομικές & εισαγγελικές αρχές με σκοπό να απομακρύνει τις σκηνές των Αγανακτισμένων της πλατείας του Λευκού Πύργου .Επιλέγουν μέσα στο καλοκαίρι, με συντονισμένο σχέδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να διαλύσουν την λειτουργία των πλατειών. Επιχειρούν έτσι, να αποτρέψουν τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις πλατείες και ειδικά ενόψει του ερχομού του Πρωθυπουργού και όλων των πολιτικών αρχηγών στην πόλη μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβρη.


Ως Αγανακτισμένοι καλούμε όλους τους πολίτες στη μεγάλη Λαϊκή συνέλευση στο Λευκό Πύργο την 25η Αυγούστου για να προετοιμάσουμε την ανάλογη υποδοχή σε αυτούς ενόψει της ΔΕΘ. Να συζητήσουμε επίσης για το πως μπορούμε ως λαός να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις τους , χαράζοντας μία άλλη πορεία για τον τόπο, για τη πραγματική δημοκρατία.

Δηλώνουμε ότι: θα συνεχίσουμε να ασκούμε κάθε μέρα το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, θα συνεχίσουμε να συζητάμε, να βρισκόμαστε ,να δρούμε ειρηνικά, τόσο στον Λευκό Πύργο, όπως και παντού. Αν δήθεν το πρόβλημα είναι οι σκηνές, τότε τις αποσύρουμε κρατώντας την υποδομή (γραμματεία, πρώτες βοήθειες και υλικοτεχνική υποστήριξη). Διατηρούμε αδιαπραγμάτευτα τον πολιτικό χαρακτήρα του κινήματός μας. Δε θα σας δώσουμε καμία ευκαιρία να συκοφαντήσετε το κινημά μας .Όσο και αν θέλετε να μας στείλετε πίσω στο «φοβισμένο εγώ» μας, δύο μήνες τώρα έχουμε αποφασίσει: Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας στους άθλιους εκπροσώπους αυτού του γερασμένου κόσμου. Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί..

Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος. Την ίδια στιγμή, το μεγαλώνει.



Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις.
Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του.
Μέσα σε 20 μήνες, δημιούργησε 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους.
αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Δείτε τις νέες Γραμματείες και λοιπά Ν.Π. που δημιούργησε η κυβέρνηση :

1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών

Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α’ 15, 16.02.2010) à 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.

2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3818 (ΦΕΚ Α’ 17, 16.02.2010) à 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.

3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α’ 35, 01.03.2010) à 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 232.000 ευρώ/έτος.

4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία
Ν. 3832 (ΦΕΚ Α’ 38, 09.03.2010) à 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου, 487.000 ευρώ/έτος.

5. Νέα Ειδική Υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Π.Δ. 28 (ΦΕΚ Α’ 64, 06.05.2010)

6. Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής (ΝΠΙΔ)
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010)

7. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αττικής

8. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

9. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας

10. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων

11. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αιγαίου

12. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Κρήτης

13. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010) à 251.640 ευρώ/έτος (7-13)
Π.Δ. 134 (ΦΕΚ Α’ 227, 27.12.2010) à το κόστος αντί 251.760 ευρώ που έλεγε ο «Καλλικράτης» υπολογίζεται σε 12.940.600 ευρώ, σύσταση 680 θέσεων (7-13).

14. Νέα Ειδική Υπηρεσία που υποστηρίζει διοικητικά το ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας ανηλίκων)
Ν. 3860 (ΦΕΚ Α’ 111, 12.07.2010) à στελεχώνεται με αποσπασμένους, λειτουργικού κόστους 10.000 ευρώ/έτος + 23.000 ευρώ εφάπαξ.

15. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας
Π.Δ. 72 (ΦΕΚ Α’ 132, 05.08.2010) à Το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας από 2.100.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί με το Ν. 3818 (ΦΕΚ 17 Α΄) τελικά διαμορφώνεται σε 2.540.000 ευρώ/έτος.

16. Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Ν. 3878 (ΦΕΚ Α’ 161, 20.09.2010) à 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.

17. Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010) à 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού που μπορούν να καλυφθούν και από προσωπικό του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ., 1.300.000 ευρώ/έτος που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.

18. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΝΠΙΔ)
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010) à 9μελές Δ.Σ., Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, 75 θέσεις τακτικού προσωπικού και 5 θέσεις μετακλητών. Θέσεις καλύπτονται και από τον καταργούμενο Ο.Ε.Ε.Κ., 1.600.000 ευρώ/έτος μόνο για το προσωπικό που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.

19. Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010)

20. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Π.Δ. 94 (ΦΕΚ Α’ 169, 27.09.2010) à 250.000 ευρώ/έτος.

21. Σύσταση του «Πράσινου Ταμείου» (με μετονομασία του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών Και Πολεοδομικών Σχεδίων)
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010) à δημιουργία θέσης Διευθυντή, 3 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή (77.000 ευρώ/έτος) και έκδοση ΚΥΑ για σύσταση Οργανικών Θέσεων και θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (250.000 ευρώ/έτος για λειτουργικές δαπάνες και 60.000 ευρώ εφάπαξ).

22. Σύσταση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Α.Π.Ε. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010) à έκδοση Π.Δ. για τη στελέχωσή της.

23. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Π.Δ. 108 (ΦΕΚ Α’ 190, 05.11.2010) à 225.000 ευρώ/έτος.

24. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ) με κατάργηση της ομώνυμης Α.Ε.
Ν. 3905 (ΦΕΚ Α’ 219, 23.12.2010) à δημιουργείται θέση Γενικού Διευθυντή, 1 επιπλέον Διεύθυνση από την παλαιά Α.Ε. και αυτοτελές γραφείο Νομικής Υπηρεσίας.

25. Υπηρεσία Ασύλου
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011) à Κεντρική Υπηρεσία με Διευθυντή και 52 νέες θέσεις εκ των οποίων 10 ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 13 Περιφερειακά Γραφεία με 180 νέες θέσεις εκ των οποίων 90 ειδικού επιστημονικού προσωπικού

26. Αρχή Προσφυγών
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011) à θέση Διευθυντή και 13 οργανικές θέσεις εκ των οποίων 8 ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Συνολικά: 4.673.990 ευρώ ετησίως)

27. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011) à Διευθυντής και Γραμματεία (Κεντρική Υπηρεσία, Κέντρα και Μονάδες Πρώτης Υποδοχής), 6.585.000 ευρώ.

28. Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων
Ν. 3913 (ΦΕΚ Α’ 18, 17.02.2011).

29. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Π.Δ. 2 (ΦΕΚ Α΄ 5, —) à κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.

30. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011) à με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Δ.Σ. και υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές.

31. Επιτροπή Προδιαγραφών ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)

32. Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Π.Δ. 8 (ΦΕΚ Α’ 16, 16.2.2011) à επικεφαλής Ειδικός Γραμματέας, 1 ειδικός σύμβουλος και 1 ειδικός συνεργάτης, 120.000 ευρώ εφάπαξ + 150.000 ευρώ ετησίως, 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που για την πρώτη εφαρμογή πληρώνονται με μετάταξη και απόσπαση.

33. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη θέση του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (ισοσταθμίζονται οι δαπάνες από την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ)
Ν. 3912 (ΦΕΚ Α’ 17, 17.02.2011) à Δυνατότητα σύστασης 40 οργανικών θέσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εκτιμώμενο κόστος κατά ΓΛΚ 968.845 ευρώ μαζί με τα λειτουργικά έξοδα.

34. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Π.Δ. 9 (ΦΕΚ Α’ 24, 21.02.2011) à με επιτελείο και 2 Υποδιευθύνσεις, καθεμία από τις οποίες έχει 4 Τμήματα, 212.000 ευρώ ετησίως.

35. Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
Ν. 3932 (ΦΕΚ Α’ 49, 10.03.2011) à 3 αυτοτελείς μονάδες, 70 θέσεις από τις οποίες 34 ειδικό επιστημονικό προσωπικό, όλες εκτός από 2 με απόσπαση.

36. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (καταργείται αντίστοιχη στο Υπουργείο Εσωτερικών)
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011)

37. Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011) à 51.000 ευρώ

38. Αυτοτελής Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011)

39. Σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011) à 5μελές Δ.Σ.

40. Αυτοτελής Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο αυτοτελούς γραφείου
Ν. 3966 (ΦΕΚ Α’ 118, 24.05.2011).

41. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας
Ν. 3965 (ΦΕΚ Α’ 113, 18.05.2011) à Γενικός Γραμματέας, 1 ειδικός συνεργάτης, 1 ειδικός σύμβουλος και 3 θέσεις διοικητικού προσωπικού, 166.600 ευρώ ετησίως.

Πονοκέφαλο προκαλεί στο δήμο Αθηναίων το φαινόμενο της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής.


Πονοκέφαλο προκαλεί στο δήμο Αθηναίων το φαινόμενο της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής. Όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μολονότι στα όρια του δήμου λειτουργούν μόνον τρεις οίκοι ανοχής με άδεια εγκατάστασης, από τις αρχές του έτους έως τις 12 Ιουλίου, το αρμόδιο γραφείο του δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, προχώρησε σε 71 σφραγίσεις και 128 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής, λόγω παραβίασης των σφραγίδων.

Στα όρια του δήμου λειτουργούν μόνον τρεις οίκοι ανοχής με άδεια εγκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι, περίπου 300, οι οποίοι λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης, έχουν σφραγιστεί από την αρμόδια υπηρεσία, όπως προβλέπεται από το νόμο, αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός Εσωτερικών.

Και προσθέτει ότι "στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εκμεταλλευτές των σφραγισμένων οίκων (μισθωτές, ιδιοκτήτες κ.λπ.), παραβιάζουν τις σφραγίδες και συνεχίζουν την παράνομη λειτουργία τους. Αυτό έχει ως συνέπεια το αρμόδιο γραφείο του δήμου να πραγματοποιεί συνεχείς επανασφραγίσεις".

Ο κ. Καστανίδης ενημερώνει, επιπλέον, ότι ο δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει προτάσεις για την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου που διέπει την άδεια εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων με αυτό το αντικείμενο και οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, και θα εξεταστεί η σκοπιμότητα ανάληψης κάθε απαραίτητης πρωτοβουλίας.

Μάλιστα δεν δίστασαν να βγάλουν και κηδειόσημα, να τα τοιχοκολλήσουν και να τα μοιράσουν στον κόσμο...




Πρωτότυπες μορφές διαμαρτυρίας από τους ταξιτζίδες του Ηρακλείου που σήμερα συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και ετοιμάζονται να κάνουν τη ''κηδεία'' του Υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση! Μάλιστα δεν δίστασαν να βγάλουν και κηδειόσημα, να τα τοιχοκολλήσουν και να τα μοιράσουν στον κόσμο... Έχουν παραγγείλει και μια νεκροφόρα...


όπως γράφει το Cretalive, κι ετοιμάζονται να κατέβουν στο κέντρο του Ηρακλείου να... κλάψουν για τον υπουργό!

Όλο το χρόνο περιμένουμε τη μέρα που θα πάρουμε άδεια.



Κι όμως τα οφέλη από τις διακοπές «εξαφανίζονται» προτού ακόμα φύγει το μαύρισμά μας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μέσα σε δύο εβδομάδες από την επιστροφή στον εργασιακό χώρο, η χαρά και η χαλάρωση που...




αισθανόμασταν στις διακοπές έχει ήδη «ξεθυμάνει» και τα επίπεδα του στρες αρχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα! Μην απογοητεύεστε όμως. Η ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας, Jessica de Bloom, βρήκε τη λύση για να αντιμετωπίσουμε τις μελαγχολικές μέρες που ακολουθούν την άδεια!

Τα αποτελέσματα της μελέτης της δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού «The Psychologist». Η de Bloom, πιστεύει ότι αυτό που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να παίρνουν συχνά άδεια από τη δουλειά τους, προκειμένου να είναι υγιείς και χαρούμενοι. «Οι διακοπές δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να βρίσκονται με τις οικογένειες, τους συντρόφους και τους φίλους τους. Βοηθούν στο να “γεμίζουν οι μπαταρίες” τους, καθιστώντας τους πιο παραγωγικούς και πιο αποδοτικούς» τονίζει.

«Το γεγονός ότι οι θετικές επιπτώσεις έχουν μικρή διάρκεια ζωής, μας υποδεικνύει ακριβώς αυτό: ότι πρέπει να παίρνουμε άδεια πιο συχνά, προκειμένου να διατηρήσουμε τα ευχάριστα συναισθήματα σε ψηλό επίπεδο» προσθέτει. Η de Bloom μελέτησε τα συναισθήματα 96 δανών εργατών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές τους και βρήκε ότι πολλά από τα ψυχολογικά οφέλη που είχαν αποκομίσει είχαν αρχίσει να εξασθενούν μέσα σε δύο εβδομάδες από την επιστροφή τους στις δουλειές τους.

Σε άλλη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 131 γερμανοί δάσκαλοι, η αίσθηση της ξεκούρασης από την δύο εβδομάδων άδεια του Πάσχα είχε «φύγει» μέσα σε ένα μήνα, αλλά σε αργότερο ρυθμό σε όσους είχαν την πολυτέλεια να χαλαρώνουν μετά από το σχολείο. Κι αν τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν εξορμήσεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, μην ανησυχείτε.

Σύμφωνα με τις μελέτες, δεν έχει σημασία πόσο διαρκούν οι διακοπές σας ή το που πηγαίνετε κι αυτό γιατί τα οφέλη είναι τα ίδια ακόμη κι αν μείνετε σπίτι σας.

Αποζημιώσεις από την επιχείρηση ΑΤΛΑΝΤΙΚ μπορούν να διεκδικήσουν οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι στη γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ



Καθώς έγινε δεκτή η αίτηση πτώχευσης που είχε υποβληθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση, γεγονός που πρακτικά...




σημαίνει ότι μετά την πτώχευση της εταιρείας -και με τη βούλα της δικαιοσύνης- οι εργαζόμενοι, αλλά και όσοι προμηθευτές είχαν οικονομικές απαιτήσεις μπορούν να τις διεκδικήσουν. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια αποτελεί η εταιρεία να έχει κινητά ή ακίνητα τα οποία μπορούν να δεσμευθούν και στη συνέχεια να εκποιηθούν για να πληρωθούν όσοι έχουν ανεκπλήρωτες απαιτήσεις από την επιχείρηση.

Σκληρή είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, στον φιμωτικό νόμο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο διαδίκτυο..





Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου σχετικώς με τα δρομολογούμενα από τη...







Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, περί κατασκευής ειδικού φιμωτικού Νόμου κατά των ελευθερολαλούντων blogs... έχει να επισημάνει τα εξής:


1) Πρόκειται περί νέας φαιδρότητας αποχαμένων κυβερνητικών και των όσων ιδιωνύμως κρύπτονται πίσω από το πλάνο ελέγχου της ελευθερολαλιάς ιδίως του ενημερωτικού-ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΥ blogging.


2) Oι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, σοβαρότερης εκείνης που μας προέκυψε με το υποτελικό Μνημόνειο. Η κυβέρνηση των κλόουν σχοινοβατεί οραματιζόμενη ... προστασία των λαμόγιων τέκνων της από την κριτική του μπλογκερ. Πρωτοτυπεί παγκοσμίως... διότι ουδείς-πλην ολοκληρωτικών καθεστώτων, τόλμησε να θίξει τη δημοκρατία του διαδικτύου. Θα το αντιληφθεί συντόμως... αν υποτεθεί ότι τα υποτακτικά της τολμήσουν να ψηφίσουν Νόμο που εξυπηρετεί λαμόγια και βρώμικους. Και να μη λησμονεί:


Η πρώτη δύναμη ενημέρωσης είναι οι συντάκτες των ενημερωτικών σελίδων, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρής γραφής στα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια. Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θλίβεται απείρως διότι άφρονες τινες φαντάστηκαν να βάλλουν χέρι στην ελευθεροτυπία του διαδικτύου, να κοσμήσουν την ΑΝΌΗΤΗ απόπειρά τους με νομικό μανδύα... αλλά ποιοί; Οι αποδεδειγμένα συνεχώς παρανομούντες και βισσοδομούντες κατά πάσης εννοίας νομιμότητας;
Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά μπλογκς και τους συντάκτες τους."


Για την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Π.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος - Κώστας Τζαννάκης, Γεν. Γραμματέας

Στην τελευταία συνάντηση τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ,




Στην τελευταία συνάντηση τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία θεωρείται παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση του πιο ισχυρού παγκόσμιου οργάνου των Μασόνων, συμφώνησαν στην έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ‘σοφοί’ μετά τη διαπίστωση ότι ο...
παγκόσμιος πληθυσμός δεν μειώνεται με την δυναμική που βρίσκεται σε ισχύ και τίθεται η ανάγκη ανακοπής της αυξητικής τάσης του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω ενός πολέμου.
Ο Όμιλος Bilderberg από παλαιότερα προέβλεπε στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως έχουν, άλλωστε, γράψει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τα σχέδιά της Λέσχης, λ.χ. η Ρωσία εδώ και πολλές δεκαετίες θα έπρεπε να έχει μόνον 20 εκατομμύρια κατοίκους.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η διαπίστωση ότι οι χώρες των οποίων οι πληθυσμοί είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν αρνητική φυσική αύξηση. Οι πληθυσμοί των χωρών αυτών κάθε χρόνο παρουσιάζει μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Μόνο στη Ρωσία, η οποία είναι μια Ορθόδοξη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της των απογραφικών μέτρων που εφάρμοσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσιάζει πληθυσμιακή μείωση κατά 700 χιλιάδες ανά έτος.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ορισμένες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά την προηγούμενη συνεδρίαση αυτής της ισχυρής ομάδας, η οποία περιλαμβάνει νυν και πρώην πολιτικούς, τραπεζίτες, αριστοκράτες, επιχειρηματίες, είχαν μιλήσει για πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με σκοπό την ανακατανομή των πετρελαϊκών πηγών.

Στη σύνοδο του St.Moritz, συζήτησαν, ακόμη, την υποστήριξη του ευρώ, τη βοήθεια της Ελλάδας για το χρέος της, το οποίο πρέπει να πληρώσει με τα νησιά της. Συμφώνησαν ακόμη τη συνέχιση της κατοχής στο Ιράκ, την πρόκληση οικονομικής κρίσης σε Ρωσία και Κίνα, με στόχο το ‘τίναγμα’ των χρηματοπιστωτικών τους συστημάτων.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» γράφει ότι αυτό το έτος η ομάδα Bilderberg ήταν αναβαθμισμένη και ότι μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων παραβρέθηκε και ο εκφραστής της ρωσικής ολιγαρχίας Alexei Mordashov. Η συνάντηση στο St. Moritz, φέτος, βρισκόταν υπό την αιγίδα του David Rockefeller. Στο ανώτατο όργανο της Συμβουλευτικής Επιτροπής υπήρξαν μέλη κατά καιρούς οι Edmund Roshtild, Zbignjev Brzezinski, Paul Wolfowitz, Richard Holbrooke και ο Romano Prodi.

Η συνεδρίαση της ομάδας στο Σαιντ Μόριτζ, όπως πάντα, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με υψηλότατα μέτρα ασφαλείας. Καμία διεθνής συνάντηση στο κόσμο δεν γίνεται με τόση μυστικότητα όπως της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Όπως όλα δείχνουν, οι ταξιτζήδες θα κάνουν ένα βήμα πίσω και θα σταματήσουν προσωρινά την απεργία..



Με δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ είπε πως
"Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά...
θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο". Είναι εμφανές ότι το μέτωπο που έδειξε να “ραγίζει” τα τελευταία 24ωρα έχει σπάσει. Ειδικά το τελευταίο 24ωρο οι ιδιοκτήτες ταξί έμοιαζαν να ψάχνουν την (ηρωική) έξοδο απ' την απεργία ζητώντας να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον τους. Τώρα ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Ορχήστρας νέων Δίου στα πλαίσια του πολιτιστικού Καλοκαιρίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου.


Έτσι μετά την μουσική παράσταση που πραγματοποίησε στo Aρχαίο Θέατρο του Δίου με σολίστ την Μελίνα Ασλανίδου και Γεράσιμο Ανδρεάτο η Ορχήστρα θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις της...Αρχικά θα δώσει την πρώτη της μουσική παράσταση στο λιμάνι του Πλαταμώνα στις 7 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ.Έπειτα την Τετάρτη 10 Αυγούστου η Ορχήστρα θα εμφανιστεί στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου ενώ στις 11 του ίδιου μήνα στην κεντρική πλατεία της Λεπτοκαρυάς θα πραγματοποιήσει συναυλία στα πλαίσια του «φεστιβάλ θάλασσας>>.
Ερμηνεύουν οι:Αλέξης Ηλιάδης,Φιλιώ Σέρβου και Στέλλα Παπαναστάση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

13/08/2011 ΠΙΝΔΟΣ.Α.ΑΓΙΑΝΝΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
17/08/2011 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ
20/08/2011 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
24/08/2011 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
27/08/2011 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ,
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

9.30π.μ. Συνάντηση στο Αιγίνιο (Δημαρχείο).

10.00π.μ. Υποδοχή από το Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Βαγγέλη Πολύζο και δημοτικούς συμβούλους.

10.30π.μ. Επιβίβαση σε λεωφορείο. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Πύδνας και Μακρυγιάλου καθώς και στα μυδοτροφεία και τις Αλυκές της περιοχής. Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγών.

12.00μ.μ. Αναχώρηση για Κατερίνη

12.30μ.μ. Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας, συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, το Δ.Σ. και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

1.30μ.μ. Αναχώρηση για Παραλία Κατερίνης.

2.00μ.μ. Συνάντηση με το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και δημοτικούς συμβούλους. Παράθεση γεύματος εκ μέρους του Δημάρχου.

3.00μ.μ. Αναχώρηση για ακτές Γρίτσας Πιερίας. Ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση σε ξενοδοχείο της περιοχής.



6.30μ.μ. Επίσκεψη στο Λιτόχωρο. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργο Φαρμάκη και δημοτικούς συμβούλους.

7.00μ.μ. Αναχώρηση για Δίον. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και τις εικαστικές εκθέσεις Νταλί και Πικάσο στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Παράθεση μικρού γεύματος με παραδοσιακά εδέσματα από το «Σύλλογο Γυναικών Δίου».

9.00μ.μ. Αναχώρηση οδοιπορικώς για το αρχαίο θέατρο για τη θεατρική παράσταση «Σκηνοβάτες» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στα πλαίσια του 40ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

11.00μ.μ. Αναχώρηση με το λεωφορείο για Αιγίνιο, όπου βρίσκονται τα αυτοκίνητά σας και καλή επιστροφή στα σπίτια σας.


Σας ευχαριστούμε που τιμήσατε την Πιερία με την παρουσία σας,
Γρηγόρης Παπαχρήστος
Νίκος Παπανικολάου
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Πιερίας