PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ ...;

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΟΛΙΑ....
ΑΣΠΡΟ -ΜΑΥΡΟ...!
ΕΤΣΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ,
ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ...
ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ Ο ΚΟΜΒΟΣ,
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΙΚΑ Ο ..ΚΟΜΒΟΣ....!!!!

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΣ
 ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ...ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ...!
ΓΙΑΤΙ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ..?
ΟΕΟ?

ΓΙΑΤΙ......?
Ο ΕΥΡΩΝ .....ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΦΟΥΝΤΑΝΙ...!

Μήνυμα Δρούτσα σε ΠΓΔΜ και Τουρκία

«Το άμεσο μέλλον της περιοχής μας ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό είναι για μας ένα όραμα, μια ισχυρή πεποίθηση: Να ενσωματωθούν όλες οι χώρες της γειτονιάς μας στην ΕΕ, χωρίς εξαιρέσεις και μαύρες τρύπες. Η Ελλάδα εργάζεται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι όλοι οι γείτονές μας το ξέρουν και το εκτιμούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας στην παρέμβασή του για «το μελλοντικό όραμα της ΝΑ Ευρώπης», στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Croatia Summit 2010».




Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, είπε: «Ανυπομονώ, φίλε Αντόνιο, να έρθει η στιγμή που θα έχουμε στενή συνεργασία και θα μοιραζόμαστε κοινές πολιτικές, ως εταίροι στην ΕΕ» και προσκάλεσε την ηγεσία της χώρας του να έρθει με το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «να δούμε αυτά που μας χωρίζουν προκειμένου για να κάνουμε αυτόν τον κοινό στόχο πραγματικότητα πολύ σύντομα».



Επίσης, απευθύνθηκε στον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, λέγοντας: «Θέλω να επαναλάβω το μήνυμά μου και προς την Τουρκία, καθαρό μήνυμα, ότι επιθυμούμε να δούμε την Τουρκία μέλος της ΕΕ, αφού πραγματοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς όλα τα κράτη-μέλη». Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Τουρκία σ΄ αυτή την πορεία.



Ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι «το ταξίδι για την ΕΕ απαιτεί δεσμεύσεις στη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την προστασία των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, κανόνες καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων»



Σε μια ειδική αναφορά ως προς το τελευταίο, είπε ότι χρειάζεται η εντατικοποίηση των προσπαθειών για επίλυση των διαφορών γιατί είναι αδιανόητο να οικοδομήσεις καλή εταιρική σχέση με ανοιχτά θέματα και διαφορές. Κάτι τέτοιο θα παραβίαζε το πνεύμα και το γράμμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και «για να το πω πιο απλά», κατέληξε ο κ Δρούτσας, «στην ΕΕ δεν υπάρχει χώρος για παλιές διαμάχες».

πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης

Και τυπικά πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης. Το Σάββατο εκλέχτηκε ομόφωνα από την πρώτη σύνοδο της πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε στην Αθήνα, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη του 2010.




Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, που δεν αρκείται στις έτοιμες απαντήσεις και θέλει να κάνει καθημερινή πράξη τη θέση «η πολιτική στους πολίτες και οι πολίτες στην πολιτική».



Επίσης, ανέφερε ότι η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία κοινωνικού, επιστημονικού, και πολιτικού διαλόγου για τη διέξοδο από τη κρίση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε μια βίαιη προσαρμογή στα καθεστώτα συνταξιοδότησης και άνοιξε το δρόμο για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που διευρύνουν τις κοινωνικές.



Τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν κάνει αντιπολίτευση, για να γυρίσει το δικομματικό εκκρεμές πίσω και δεν κρύβει τις διαφορές του σε ένα, δήθεν, όπως είπε, κοινό μέτωπο κατά του μνημονίου.



«Ξέρουμε ότι έχουμε βασικά αντιτιθέμενες επιλογές για το μέλλον της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης με τη ΝΔ» επισήμανε, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «γενικολογεί και αναζητεί τη λύση στις περιχαρακώσεις της χώρας».



Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ασκήσει την πολιτική που υλοποιούν εν πολλοίς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και δεν θα αναλωθεί σε ενδοαριστερές διαμάχες.



Αναφερόμενος στις εκλογές της Τοπική Αυτοδιοίκησης είπε ότι δεν θα αποτελέσει για το νέο κόμμα χώρος κομματικής καταγραφής, αλλά θα επιλεγούν και θα στηριχθούν εκείνες οι δυνάμεις που θα πάνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά.



Στην πρώτη σύνοδο της πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής συγκροτήθηκαν η Εκτελεστική επιτροπή και οι επιτροπές για τις θέσεις του 1ου συνεδρίου και γα την κατάρτιση του καταστατικού του κόμματος που θα εγκριθεί από το 1ο συνέδριο.

Καθετί το νόμιμο είναι και ηθικό...Τι γίνεται όμως όταν είναι ανήθικος ο νομοθέτης;


Γιατί να πορευόμαστε στη ζωή μας και φυσικά στην καθημέρινότητά μας με βάση τους νόμους

και όχι με βάση την βάση την ηθική; Μα φυσικά διότι οι νόμοι υπάρχουν για να υπηρετούν την ηθική κάποιων.

Ή καλύτερα, τη μη ηθική κάποιων. Καθετί το νόμιμο είναι και ηθικό ε; Ε τότε γιατί τίποτα δεν πάει καλά στην

άμοιρη τούτη χώρα; Γιατί όλοι μπερδευόμαστε μεταξύ κομμάτων, πολιτικών και άχρηστων ή μη νόμων;

Θα συμφωνήσω πως το σύστημα, έτσι όπως έχει δομηθεί τα τελευταία 20 χρόνια, χτυπιέται μόνο από μέσα.

Θα συμφωνήσω όμως επειδή γνωρίζω πως κανείς ποτέ εκτός συστήματος δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Εμένα θα μου άρεσε.Μα είναι ουτοπικό. Ίσως σε μια πενταετία, όταν θα έχουν φαγωθεί τελείως τα πολιτικά

τζάκια, οι μηχανισμοί και οι απλιοκομματικοί παράγοντες, ίσως τότε να είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο.

Σήμερα όχι μόνο φαντάζει αδύνατον, μα κινδυνεύει και τείνει να χαρακτηριστεί και γραφικό.

Εποχές δύσκολες και μπερδεμένες. Εποχές ίσως για εν δυνάμει ήρωες, ναι, μα ποιος έχει όρεξη να κάνει τον Τσε

Γκεβάρα; Και με τι όπλα; Με την καλοσύνη και την αγάπη; Με την άδεια τσέπη και το καταδικασμένο ίσως μέλλον ή

με την Πόρσε και το εξοχικό του μπαμπά; Δεν έχει έρθει ακόμη η στιγμή για να δηλώσουν οι άνθρωποι αδυναμία και

γενική κατάρρευση. Έχει ακόμα αγώνα μπροστά. Κυρίως ηθικό και πολιτιστικό. Ανθρώπινο. Χωρίς οικονομικά παρακινούμενους,

δίχως εύκολες λύσεις.Η γενιά μας ίσως καταστράφηκε από λάθος πολιτικές των πατεράδων μας και των παππούδων μας,

μα για να δηλώσουμε την ήττα μας πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε την κάθε πιθανότητα και σαφώς όλα τα ενδεχόμενα.

Όλα φτιάχνονται και όλα διορθώνονται. Το να μείνουμε κολλημένοι στα λάθη των προηγούμενων είναι δίκαιο θεωρητικά μα

άχρηστο πρακτικά. Θέλει ανανέωση. Μεράκι. Όρεξη. Και μικρούς μικρούς κάθε φορά στόχους.

Χρειάζεται υπομονή δυστυχώς. Και καθαρά μυαλά. Ο καθένας στην μικρή μας κοινωνία έχει τον ρόλο του.

Ας εκμεταλευτούμε τις αρετές του καθενός. Ας πλησιάσουμε λίγο τον δίπλα μας. Ας γνωριστούμε καλύτερα.

Ας μάθουμε να μη λέμε ψέματα. Όλοι μαζί χωρίς ρουφιανιλίκια, πισωγυρίσματα και κωλοτούμπες θα προσφέρουμε

κάτι καλύτερο. Ή θα πάμε όλοι μαζί ή όλοι εναντίον όλων. Πλέον άλλη λύση δεν υπάρχει.

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης – συγγραφέας

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Εργαστήριο Αθλητιατρικής ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ για τη διενέργεια των απαραίτητων ετήσιων ιατρικών εξετάσεων στο σύνολο των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ. Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος των ποδοσφαιριστών πραγματοποιείται υπό τη διεύθυνση του καθηγητή αθλητιατρικής ΑΠΘ κ. Αστέριου Δεληγιάννη στις νέες εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής στη Θέρμη (έναντι οικισμού Λήδα-Μαρία).

Θ. Παπαγεωργίου: «Εθνική προτεραιότητα η σωτηρία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας»








Την παθογένεια του ασφαλιστικού συστήματος που βρίσκεται υπό κατάρρευση και την αναζήτηση λύσης με εξασφάλιση των εσόδων επεσήμανε ο Βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις».



Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε πως η δημόσια συζήτηση, αλλά και η συζήτηση στη Βουλή γίνεται με έναν περίεργο τρόπο. Κάποιοι προσποιούνται πως δεν αντιλαμβάνονται ότι το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας βρίσκεται σε παντελή κρίση, ότι βρίσκεται σε κατάρρευση.

Τα αίτια είναι πολλά και μακροχρόνια. Οφείλονται σε γενικούς λόγους και όρους, όπως για παράδειγμα στην αλλαγή του προσδόκιμου ζωής στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, όπως και στην αλλαγή της σχέσης των εργαζομένων με τους συνταξιούχους. Οφείλεται όμως και στην κακή διαχείριση, στην έλλειψη μάνατζμεντ και στο γεγονός ότι το ασφαλιστικό σύστημα μετετράπη ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σ’ ένα σύστημα «βιομηχανίας» συντάξεων αναπηρίας και προνοιακών επιδομάτων.

Δυστυχώς το 1/3 του πληθυσμού στην ουσία περιμένει τη σύνταξη, το κοινωνικό βοήθημα, δηλαδή περιμένει τη στήριξη του κράτους χωρίς όμως να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και είναι εθνική προτεραιότητα η σωτηρία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας.

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως με το νομοσχέδιο αυτό γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν τα βασικά δικαιώματα του ελληνικού λαού στη σύνταξη, αλλά υπάρχουν και βίαιες μεταβολές. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών είναι μία βίαιη μεταβολή η οποία αλλάζει πολλά δεδομένα στη χώρα μας, είναι μία μεταβολή όμως που επήλθε και χάσαμε τη δυνατότητα να τη χειριστούμε στο παρελθόν.

Όπως τόνισε κ. Παπαγεωργίου, «κλειδί» για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος είναι η αύξηση των εσόδων του και η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Τουλάχιστον οκτακόσιες-εννιακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται χωρίς να ασφαλίζονται στη χώρα μας.

«Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι «κάνουμε τα στραβά μάτια» και υποτίθεται ότι μ’ αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων. Στην πράξη όμως τι γίνεται; Μετά από λίγο αυτές οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι όλο το χρονικό διάστημα και κανένα το όφελος», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως «πρέπει να δούμε με ευαισθησία και τα βαρέα και ανθυγιεινά, τις μητέρες με ανήλικα παιδιά, όλα αυτά τα οποία είναι και πρέπει να είναι το κοινωνικό αντιστάθμισμα, όλα αυτά τα οποία θα δώσουν τη διαφορετική άποψη, τη διαφορετική αίσθηση ότι το κράτος θα είναι εδώ στην επόμενη περίοδο για την κοινωνική ασφάλιση, για το κοινωνικό κράτος, για την υγεία, για την παιδεία, γι’ αυτά που χαρακτηρίζονται ως κοινωνικά αγαθά και που είναι απαραίτητα για το βίο των συμπολιτών μας»

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ......




Την επιτακτική ανάγκη για ψήφιση του ασφαλιστικού

επεσήμανε ο ΓΑΠ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

"έφτασε η ώρα να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις"

τόνισε λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία του νομοσχεδίου

επί της αρχής.



Προφανώς ο διεθνής πρωθυπουργός που αυτές τις μέρες

επισκέπτεται την Ελλάδα, για να δει αν θα πέσει η κυβένηση

ή αν τελικά θα πέσει η ΠΑΤΡΙΔΑ, δεν γνωρίζει τι σημαίνει

ιστορικές αποφάσεις στην πορεία αυτού του τόπου.



Dear GEORGE,

εμείς οι έλληνες λέμε: "H ιστορία της Ελλάδας εξ΄ορισμού

είναι μια συμφωνία μεταξύ των νεκρών, των ζωντανών και

των αγέννητων. Κι αφού είναι τριμερής η συμφωνία δεν

μπορεί να αλλάξει εν απουσία των δύο μερών, των νεκρών

και των αγέννητων".



Όποιος πολιτικός δεν το καταλάβει και δεν αλλάξει, ένα είναι

σίγουρο, θα βουλιάξει. Κι αυτά τα λέμε γιατί κάποτε ένας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ βροντοφώναζε κάτι που ακόμα

ηχεί στα αυτιά μας, " Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".



Οι πολιτικοί που κέρδισαν συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις

σε τούτο τον τόπο ήταν εκείνοι που σεβάστηκαν τη δημοκρατία

και το λαό του. Ήταν εκείνοι που ασπάζονταν τη δήλωση της

Μελίνας Μερκούρη ότι "ο πολιτισμός και η ιστορία είναι η βαριά

βιομηχανία της Ελλάδος". Ήταν εκείνοι που κατανόησαν τι σημαίνουν

για τον Έλληνα πολίτη αυτού του τόπου οι λέξεις ΙΣΤΟΡΙΑ-

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, γιατί είναι γραμμένες με αίμα.



Στους "εφιάλτες" αυτού του τόπου που θέλησαν να αλλάξουν τα

πράγματα απαντάμε ΟΧΙ γιατί οι λέξεις δημοκρατία-ελευθερία

είναι στοιχεία στο DNA μας. Γιατί εμείς δεν θέλουμε ένα δήθεν δημοκρατικό

πολίτευμα που να στηρίζεται στα πεκούνια του ΔΝΤ και των υπολοίπων.

Σ΄όλους αυτούς απαντάμε δια στόματος στατηγού Μακρυγιάννη:

"Nα την χέσω ΄ωρέ τέτοια ελευθερία".

Γιατί αυτή η χώρα κατά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μπορεί

"να ανήκει εις την Δύσιν" μπορεί να"έγινε ένα απέραντο τρελοκομείο"

αλλά και κατά τη δήλωση Εγγονόπουλου "εδώ είναι Βαλκάνια δεν

είναι παίξε-γέλασε". Γιατί όσοι σ΄αυτή τη χώρα προσπάθησαν να

περάσουν τα σκοτεινά τους σχέδιά προτάσσοντας το καθήκον

και την αγωνία τους για το μέλλον των επερχόμενων

γενεών, το τέλος τους ήταν ατιμωτικό.

Γιατί όσοι μιλούν για διπλωματικό έλεγχο της οικονομίας, εννοούν

υποδούλωση και γονάτισμα στα κελεύσματα των ξένων.

Γιατί όσοι μιλούν για αναβολή της πτώχευσης, μιλούν έως ότου

υπογράφουν οι προδοσίες. Να θυμούνται όμως ότι στη συνέχεια

"οι προδότες είναι άχρηστοι" Δεν θα προλάβουν όμως. Το μείγμα

είναι εκρηκτικό. Αναμένεται η θρυαλλίδα και τότε θα ζήσουμε

στιγμές αποκάλυψης παντοιοτρόπως......

Κώστας Αβραμίδης - Καλώ Βουλευτές, Νομάρχη Επιμελητήριο για να βρεθεί λυση στα προβλήματα του Δήμου Μεθώνης

Συνεδρίασε το Δ.Σ του Δήμου Μεθώνης


Πραγματοποίηση ημερίδας στο Δήμο Μεθώνης με την παρουσία των Βουλευτών του Νομού,του Νομάρχη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας για να βρεθέι άμμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.Δημιουργία νέου ΚΑΠΗ.Με χρηματοδότηση του Δήμου συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Β- φάση.
Ο Δήμαρχος Μεθώνης κ. Αβραμίδης Κώστας εισηγήθηκε την πραγματοποίηση ημερίδας παρουσία των Βουλευτων του Νομού, του Νομάρχη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας και των Δημοτικών Συμβούλων να βρεθέι άμεση λύση στα προβλήματα του Δήμου.Χαρακτηριστικά ανέφερε το μουσείο, το αποχευτευτικό δίκτυο, το αλιευτικό καταφύγιο, τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου δεν υπάρχει στάση και τέλος το εμπορευματικό κέντρο τονίζοντας ότι για όλα αυτά αλλά εδώ και δέκα μήνες δεν έχει γίνει το παραμικρό.
Επίσης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την δημιουργία νέου ΚΑΠΗ.Τέλος βρέθηκε λύση στα αντιπλημμυρικά έργα Β- Φάση που κόπηκαν απο το πρόγραμμα Θησέας και ενώ εγκρίθηκε η μελέτη τους πάρθηκε ομόφωνη απόφαση απο το Δ.Σ το έργο να χρηματοδοτηθεί απο ιδίους πόρους.

χα χα χα


Το.....Πήδημα...!!!!!!!! --------------------------------------------------------------------------------
Κάποιος ήθελε να πηδ... μια γκόμενα,που δούλευε στο ίδιο γραφείο με αυτόν και του άρεσε πάρα πολύ, αλλά αυτή είχε γκόμενο και δεν δεχόταν.
Μια μέρα, ο τύπος παίρνει την απόφαση και της προτείνει να της δώσει 100 Ευρώ, άν καθόταν να την πηδ... Αυτή αρνήθηκε.
Τότε της λέει ότι αν τον άφηνε να την πηδ... θα ήταν πάρα πολύ σύντομος.
Θα πέταγε τα χρήματα στο πάτωμα,αυτή θα έσκυβε και μέχρι να τα πιάσει αυτός θα είχε τελειώσει.
Η γκόμενα το σκέφτηκε για λίγο και του είπε ότι θα ήθελε να ρωτήσει τον γκόμενο της.
Έτσι τηλεφώνησε στον γκόμενο της και του εξήγησε την περίπτωση.
Εκείνος της λέει: ΟΚ ζήτησε 200 Ευρώ και πιάσε πολύ γρήγορα τα λεφτά από το πάτωμα, ώστε ο τύπος να μην προλάβει να κατεβάσει ούτε τα παντελόνια του.
Η γκόμενα λοιπόν λέει στον τύπο ότι δέχεται την πρόταση για 200 Ευρώ και ο τύπος συμφωνεί.
Μετά από μισή ώρα ο γκόμενος της κοπέλας περιμένει ακόμη τηλέφωνο της για να δει τι έγινε.
Τελικά μετά από 45 λεπτά της τηλεφωνεί και ρωτάει τι έγινε...
Και αυτή λαχανιασμένη του απαντάει: "Τον πούσ..., πέταξε στο πάτωμα κέρματα".!!!!!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.247NEWS.GR

3.000 παράνομες συνδέσεις υπολογίζονται στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ

Το πρακτικό δημοπρασίας της αποχέτευσης του Σβορώνου ενέκρινε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κατερίνης. Στη δημοπρασία έλαβαν μέρος 8 εταιρείες, ενώ ανάδοχος κρίθηκε η εταιρεία "Ενιπέας" με ποσοστό έκπτωσης 22,60%. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σε 19 μήνες.
Από την πλευρά του ο Αστέριος Μπουσνάκης, έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο, σημειώνοντας ωστόσο πως η έκπτωση ήταν μικρή. "Ελπίζω το έργο να μας παραδοθεί ως ένα άρτιο έργο και υπό την επίβλεψη της Τ.Υ. της ΔΕΥΑΚ" επισήμανε.

3.000 περίπου οι παράνομες συνδέσεις

Μετά από 5.000 περίπου ελέγχους, οι οποίοι συνεχίζονται οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ "ανακάλυψαν" περίπου 3.000 παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο της αποχέτευσης. Ήδη η εταιρεία έχει προβεί σε σχετικά ειδοποιητήρια μηνύματα, ενώ όπως τονίστηκε οι συνδέσεις αυτές αφορούν οικίες και κοινόχρηστους χώρους, από κτίσματα προ της ίδρυσης της ΔΕΥΑΚ.

Ένωση Συγγραφέων Κατερίνης θα έχουμε σε λίγο καιρό

Ένωση Συγγραφέων Κατερίνης θα έχουμε σε λίγο καιρό στην πόλη μας.

Υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας οι κύριοι Μπικηρόπουλος, Ολύμπιος και Τριανταφυλλίδης.

Ο τελευταίος μάλιστα δηλώνει πως καλό είναι να είναι ανοιχτό σε όλους όσους γράφουν από μαθητές έως παππούδες έστω κι αν γράφουν και σε χαρτοπετσέτα... Ας μην υπάρχει βιβλίο δεν πειράζει. Η έκδοση ενός βιβλίου, όταν αυτό έχει γίνει σε λίγα αντίτυπα και με έξοδα δικά μας, αντιστοιχεί σε ένα πακέτο χαρτοπετσέτες με όμορφα στιχάκια. Για αυτό και αν μπορεί να

θεωρηθεί συγγραφέας κάποιος που είχε 1.000 ευρώ για το βιβλιοπωλείο - εκδότη, άλλο τόσο μπορεί να θεωρηθεί και ο μαθητής Λυκείου που έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα στην κοπέλα του που μόλις τον χώρισε ή στον φίλο του που έπεσε θύμα τροχαίου. Κατά των κλειστών λόμπι των δήθεν κουλτουριάρηδων λοιπόν και αναμένουμε νέα....
 
πηγη: ΛΕΥΤΕΡΙΑ