PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

http://www.youtube.com/watch?v=lBGloR2qE4g ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ



ΜΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ   YOU TUBE :  ΠΟΙΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης με θέμα τη γνωμοδότηση για έγκριση της μελέτης που αφορούσε στην «αναθεώρηση και επέκταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Κατερίνης», δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν πριν την παρουσιαση και τη συζητηση...Δικαίωμα τους φυσικά.
Αυτό όμως που μας έκανε ιδιαιτερη εντυπωση ήταν η παρουσία του πρώην Δημάρχου Κατερίνης κ. Θεόφιλου Καμπερίδη, ο οποίος ζήτησε το λόγο και δήλωσε βαθιά συγκινημένος που παραβρέθηκε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ενός τόσο σημαντικού θέματος "που επρεπε να ειχε ολοκληρωθεί χρόνια πριν". Χαρακτήρισε τη στιγμή ιστορική για την Κατερίνη, η οποία " μπορεί να έχει πρωταγωνσιτικό ρόλο στη σύγχρονη ζωή"...!
Ο κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ αγαπαέι την πόλη που υπηρέτησε ως Δήμαρχος και τα λόγια του δείχνουν ότι η σύνεση και όχι ενέργειες του τύπου...αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζουν την ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον αυτού του τόπου..Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν έχουν θέση στις μεγάλες αποφάσεις...
Η αντιπολίτευση έκρινε ότι ο Χιονίδης πρέπει να "χρεωθεί" αυτη την απόφαση για το νέο ΓΠΣ της πόλης...Αυτό όμως μάλλον χαροποιεί ιδιάιτερα το σημερινό δήμαρχο Κατερίνης για μια απόφαση που είχε να ληφθεί 25 χρόνια!!!!


ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλώ να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση την 2η Ιουνίου του έτους 2010, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 19.30΄ μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Καταστήματος (οδός 28ης Οκτωβρίου 40 - 4ος όροφος), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη τροποποίησης Νομαρχιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΝΑ / 3 – 1η τροποποίηση έτους 2010.
Εισηγητής: κ. Παπαχρήστος Παύλος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Σχεδιασμού - Προγραμ/σμού και Ανάπτυξης της Ν.Α. Πιερίας.

ΘΕΜΑ 2Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του ετήσιου προγράμματος έργων για συγχρηματοδότηση.
Εισηγητής: κ. Παπαχρήστος Παύλος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Σχεδιασμού - Προγραμ/σμού και Ανάπτυξης της Ν.Α. Πιερίας.

ΘΕΜΑ 3Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της 4ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Ν. Α. Πιερίας, οικονομικού έτους 2010.
Εισηγήτρια: κα Καλαϊτζίδου Χρηστίνα, Προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Πιερίας.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό αναπληρωματικού μέλους στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος Leader του Άξονα 4 του ΠΑΑ στο Νομό Πιερίας.
Εισηγήτρια: κ. Παρτσαλίδου Μπέτυ, Δ/ντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε.

ΘΕΜΑ 5Ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό ή μη υπαλλήλου της Ν.Α. Πιερίας, ως υπολόγου για την πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης δικαιούχων, στα πλαίσια των προγραμμάτων: α) Κίνησης, β) Αιμολυτικής αναιμίας και γ) Υπερηλίκων Ομογενών.
Εισηγητής: κ. Χριστογιάννης Δημήτριος, Αντινομάρχης Πιερίας.







ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της κήρυξης νέας απαλλοτρίωσης στο ακίνητο εκτάσεων 1.506 τ.μ. που είχε απαλλοτριωθεί με την αριθμ. 20/2000 απόφαση του Ν.Σ. για τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και την ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου δρόμου Μεσαίας Μηλιάς – Άνω Μηλιάς του Δήμου Πέτρας Ν. Πιερίας.
Εισηγητής: κ. Παπάζογλου Ηλίας, Νομικός Σύμβουλος της Ν.Α. Πιερίας.


ΘΕΜΑ 7ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη μετάβασης Νομάρχη και Νομαρχιακών Συμβούλων στην 2η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών, που θα πραγματοποιηθεί στο «ΜΕΤΡΟ» του Συντάγματος στην Αθήνα από 1 έως 3 Ιουνίου 2010.
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Βουλγαράκης, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ.



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

o SBIROS μας ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ -ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ποιά περίεργη συγκυρία είχε το ταξίδι που πραγματοποίησε
ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη Μόσχα?
Με τον Πρωθυπουργό Β Ν (παραθέτουμε αρχικά)ποιάς χώρας
συναντήθηκε ο ΓΑΠ ανήμερα της Καθαρής Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου
στη Ρωσική πρωτεύουσα ?
Ο πρωθυπουργός της άλλης χώρας βρέθηκε στη Μόσχα σε μυστικό
ταξίδι-αστραπή και ζήτησε να δει τον Έλληνα πρωθυπουργό εκτός
προγράμματος προκειμένου να τον ενημερώσει για ζήτημα υψίστης
εθνικής σημασίας και ασφάλειας.
Από ελληνικής πλευράς δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση.
Εκπρόσωποι του ΓΑΠ παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν από ξένους
δημοσιογράφους αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συνάντηση.


ΥΓ. Η πληροφορία από εκεί που προέρχεται δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Θα επανέλθουμε.

« Συνταξιοδοτική αδικία εις βάρος των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ».



Ερώτηση 21 βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποιων και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος προς τον κύριο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: « Συνταξιοδοτική αδικία εις βάρος των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ».
Όπως είναι γνωστό ο αγρότης είναι ο μόνος επαγγελματίας που βάσει νόμου υποχρεούται να είναι ασφαλισμένος από το 21ο μέχρι και το 65ο έτος της ηλικίας του. Είναι δηλαδή ο μόνος που πρέπει να πληρώνει εισφορές για 44 ολόκληρα χρόνια, όταν ασφαλισμένοι σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς, με 37 χρόνια εισφορών συνταξιοδοτούνται ανεξάρτητα του ορίου ηλικίας τους.
Επειδή στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας πρέπει να έχει και ο αγρότης το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 37 χρόνια καταβολής εισφορών και να συνυπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος και η στρατιωτική του θητεία, όπως αναγνωρίζεται και από τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία και για όσους επιθυμούν να παρατείνουν την απασχόλησή τους πέραν των 37 χρόνων, ο συντελεστής υπολογισμού της σύνταξής τους να προσαυξάνεται αναλόγως για κάθε χρόνο.
Επειδή και για τις γυναίκες αγρότισσες, πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα, όπως άλλων επαγγελματικών κλάδων, ώστε συμπληρώνοντας το εξηκοστό ( 60 ) έτος της ηλικίας τους να μπορούν να αποσυρθούν από τη σκληρή αγροτική τους εργασία, με μια αξιοπρεπή σύνταξη και ειδικότερα για τις μητέρες αγρότισσες που έχουν τουλάχιστον τρία τέκνα να ισχύουν οι ίδιες διατάξεις που υπάρχουν στ’ άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Εάν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ( ενόψει μάλιστα της ψήφισης του Νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ) ώστε για λόγους ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης να δικαιούνται οι μεν αγρότες συνταξιοδότησης με 37 χρόνια εισφορών ανεξαρτήτου ηλικίας και οι δε γυναίκες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, με τη συμπλήρωση του εξηκοστού ( 60 ) χρόνου της ηλικίας τους, καθώς και οι μητέρες αγρότισσες που έχουν τουλάχιστον τρία τέκνα να τυγχάνουν ίσης συνταξιοδοτικής μεταχείρισης μ’ αυτές των άλλων ασφαλιστικών ταμείων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1. Γιώργος Καρασμάνης Βουλευτής Πέλλας
2. Μιχάλης Μπεκίρης Βουλευτής Αχαΐας
3. Κωνσταντίνος Παπασιώζος Βουλευτής Άρτας
4. Θεόφιλος Λεονταρίδης Βουλευτής Σερρών
5. Αλέξανδρος Κοντός Βουλευτής Ξάνθης
6. Σταύρος Καλογιάννης Βουλευτής Ιωαννίνων
7. Μιχάλης Γιαννάκης Βουλευτής Βοιωτίας
8. Δημήτριος Τσουμάνης Βουλευτής Πρέβεζας
9. Μιχάλης Χαλκίδης Βουλευτής Ημαθίας
10. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης Βουλευτής Χίου
11. Γεώργιος Κασαπίδης Βουλευτής Κοζάνης
12. Λευθέρης Αυγενάκης Βουλευτής Ηρακλείου
13. Μιχάλης Παπαδόπουλος Βουλευτής Κοζάνης
14. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος Βουλευτής Έβρου
15. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης Βουλευτής Φλώρινας
16. Ζήσης Τζηκαλάγιας Βουλευτής Καστοριάς
17. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Βουλευτής Καβάλας
18. Κωνσταντίνος Κόλλιας Βουλευτής Κορινθίας
19. Θανάσης Δαβάκης Βουλευτής Λακωνίας
20. Ιωάννης Ανδριανός Βουλευτής Αργολίδος
21. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος Βουλευτής Πιερίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" -ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ

2
Τι δουλειά έχει ο λύκος (της ενημέρωσης) στο παζάρι;

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μουσική βραδιά με μεγάλη χορωδία της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από 15μελή ορχήστρα, υπό τη Διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη και της Ιωσηφίνας Κατωφλίδου, οργανώνει την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 9.00 το βράδυ στο ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

AFISAΗ συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή και θα την παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι όσοι αγαπούν τα τραγούδια του μεγάλου αυτού Έλληνα συνθέτη.
«Θα είναι μια όμορφη μουσική βραδιά με τραγούδια που έγιναν επιτυχίες στο στόμα του λαού, που τραγουδηθήκαν και συνεχίζουν να τραγουδιούνται. Είστε όλοι καλεσμένοι και ευπρόσδεκτοι σε αυτή την γιορτινή βραδιά, μέσα στο όμορφο περιβάλλον του πάρκου μας», αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Ναχόπουλος.

«Aναθεώρηση και Eπέκταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Κατερίνης»

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης για το ΓΠΣ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
Αποχωρήσεις και διαμαρτυρίες

* Α. Μπουσνάκης – Ά.Αθανασάκη: Αποχωρούμε, δεν ενημερωθήκαμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα

* Παντελιάδου: Μα καλά, από τις 17/12/2009 μέχρι σήμερα δεν μπορούσατε να μας ενημερώσετε; Δηλώνω «παρούσα».

* Σ.Χιονίδης: Προσχηματική η αποχώρηση της αντιπολίτευσης «για να μην έχουν το βάρος της ευθύνης»


Αποχώρησε η μείζων μειοψηφία καθώς και η κ. Άννα Αθανασάκη από την κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης με θέμα τη γνωμοδότηση για έγκριση της μελέτης που αφορούσε στην «αναθεώρηση και επέκταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Κατερίνης».

Διαμαρτυρίες Μπουσνάκη & Αθανασάκη

Η αποχώρηση έγινε πριν από τη συζήτηση του θέματος, επειδή όπως, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ο Αστέριος Μπουσνάκης, «ο συνδυασμός (της μείζονος μειοψηφίας) δεν είχε την ενημέρωση που απαιτείται για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αφού είναι ένα θέμα που συμβαίνει μια φορά στα 30 χρόνια, είναι ένα ΓΠΣ που θα καθορίσει το μέλλον αυτής της πόλης».
Από την πλευρά της η κ. Άννα Αθανασάκη συμφώνησε με τα όσα υποστήριξε ο κ. Μπουσνάκης και τόνισε ότι πέρα από την ενημέρωση των φορέων θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί επαρκώς και το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης. Γι αυτό και αποχώρησε και εκείνη.

Ο κ. Χιονίδης

Απαντώντας στα επιχειρήματα που έθεσε η μείζων μειοψηφία καθώς και η κ. Άννα Αθανασάκη, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης επανέλαβε αυτό που είχε αναφερθεί στην πρόσκληση της κατεπείγουσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ότι δηλαδή το κατεπείγον της συζήτησης έγκειται στο γεγονός ότι θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσει τη Δευτέρα 31/5/2010 για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να διαβιβασθεί στο περιφερειακό συμβούλιο (ΣΧΟΠ), που συνεδρίασε χθες, Τρίτη 1η Ιουνίου, αντί της προγραμματισμένης συνεδρίασης στις 8 Ιουνίου.
Ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας να μην αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση αλλά να την παρακολουθήσουν, φυσικά χωρίς να συμμετέχουν εφόσον δεν το θέλουν, ώστε να ενημερωθούν για όλα όσα περιλαμβάνονται στη μελέτη «αναθεώρησης και επέκτασης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Κατερίνης».
Θεώρησε πάντως προσχηματική την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας (και της κ. Αθανασάκη), επειδή, όπως ισχυρίστηκε, οι αποχωρούντες επιθυμούν «να μην έχουν το βάρος της ευθύνης» και να μπορούν να λένε στον κόσμο ότι εκείνοι δεν ψήφισαν τη μελέτη του γενικού πολεοδομικού σχεδίου της πόλης, σε περίπτωση τυχόν αντιδράσεων από την πλευρά ορισμένων πολιτών.

Η κ. Παντελιάδου

Παρέμεινε στη συνεδρίαση η κ. Παντελιάδου, από την παράταξη της δημοτικής αγωνιστικής συνεργασίας, ανακοίνωσε όμως ότι θα δηλώσει «παρούσα» κατά την ψηφοφορία. Και εξήγησε ότι η στάση της αυτή οφείλεται στο ότι δεν έγινε πριν από τη συνεδρίαση η σχετική ενημέρωση γύρω από τα στοιχεία της μελέτης.
Θεώρησε δε ότι αφού οι μελετητές παρέδωσαν από 17/12/2009 τη μελέτη του ΓΠΣ, θα μπορούσε η δημοτική αρχή να δώσει τα στοιχεία και να ενημερώσει έγκαιρα το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, ώστε όποτε κι αν γίνονταν η συζήτηση στο Δ.Σ., να υπήρχαν και οι δυνατότητες λήψης απόφασης από την πλευρά όλων.

Η συνεδρίαση για το ΓΠΣ

Ο κ. Χιονίδης πάντως έλαβε ξανά το λόγο και εξήγησε για μια ακόμη φορά το λόγο που ήρθε κατεπειγόντως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, θεώρησε δε ως δικαιολογίες τα όσα επικαλέστηκαν εκείνοι που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και σημείωσε ότι το θέμα του γενικού πολεοδομικού σχεδίου δεν είναι καινούργιο δεδομένου ότι εδώ και δύο χρόνια γίνονταν κατά καιρούς συζητήσεις επί θεμάτων του σχεδίου αυτού.
Στη συνέχεια ανέλυσε τα πλεονεκτήματα ανάπτυξης που φέρνει η μελέτη και ανακοίνωσε ότι δια του ΓΠΣ θα επιστραφούν στους πολίτες περί τα 100 στρέμματα που είχε αφαιρέσει ο δήμος Κατερίνης ενώ θα γίνει και ανάπτυξη της Ολυμπιακής Ακτής. Ακόμη, είπε ότι δια του σχεδίου αυτού αίρονται αδικίες και προωθείται ανάπτυξη που την έχει ανάγκη η πόλη και ευρύτερα η περιοχή.
Τα στοιχεία από τη μελέτη του ΓΠΣ κατέθεσαν περιληπτικά ο διευθυντής της πολεοδομίας Κατερίνης κ. Κοκολάκης αλλά και οι συνεργάτες του κ. Πόδα, κ. Τσαμπάζης και κ. Γεροβασιλείου.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η μελέτη προβλέπει, μεταξύ άλλων, επεκτάσεις σε μια έκταση 6.500 στρεμμάτων, χωρίζεται η σχετική έκταση σε τρεις κατηγορίες περιοχών όπου προβλέπονται πολυποίκιλες δράσεις με στόχο την ώθηση οικονομικής ανάπτυξης.
Τέλος, προβλέπεται να υπάρχουν και χώροι χωρίς οικιστική ή άλλη ανάπτυξη, όπως είναι οι δασικές εκτάσεις καθώς και εννέα αρχαιολογικοί χώροι που προστατεύονται από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.
Η συζήτηση επί του θέματος ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις του τ. δημάρχου κ. Καμπερίδη, του αντιδημάρχου κ. Λιακόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Τσιβανίδη και Παντελιάδου. Σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο κ. Αντώνης Μάντζιος ενώ ο κ. Χιονίδης κλείνοντας ουσιαστικά τη συζήτηση άφησε ξανά αιχμές σε βάρος όσων αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Ακολούθησε ψηφοφορία και η γνωμοδότηση για έγκριση της μελέτης που αφορούσε στην «αναθεώρηση και επέκταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Κατερίνης», έλαβε 19 θετικές ψήφους ενώ η κ. Παντελιάδου δήλωσε «παρούσα».

Η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Πριν από την κατεπείγουσα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε, μεταξύ άλλων, έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «κατασκευή κυνοκομείου», θέμα που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος ενώ εγκρίθηκε και η υπ’ αριθμόν 16/2010 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΔΑΚ που αφορούσε στην έγκριση προϋπολογισμού της ΔΕΔΑΚ οικονομικού έτους 2010. Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΚ, κ. Τσιβανίδης.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ