PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Στις 22/8 θα ξεκινήσει

το νέο πρωτάθλημα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΠΟ, μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία έλαβε μέρος για πρώτη φορά και ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Νίκος Θανόπουλος.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομοσπονδία ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και θα διεξαχθεί βάσει του ήδη γνωστού χρονοδιαγραμμάτος. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι:

'Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις:

1. Κατόπιν εγγράφου της Super League με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος 2009-2010, επαναβεβαιώθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας η θέση της τήρησης του καθορισμένου αγωνιστικού προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο η διοργάνωση θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου 2009.

2. Εκχωρήθηκαν στην εταιρεία SPORTFIVE τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013.

3. Παραχωρήθηκε στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων η διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων για το πρωτάθλημα Δ Εθνικής 2009-2010.

4. Ορίστηκαν τέσσερις φιλικοί αγώνες της Εθνικής Παίδων ως εξής:

18 και 20/11/2009: Ελλάδα-Βουλγαρία στην Κομοτηνή.16 και 18/12/2009: Ελλάδα-Σερβία στην Καβάλα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Super League Νίκος Θανόπουλος και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας'.

Σταματά να μετρά κρούσματα γρίπης των χοίρων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η νέα γρίπη Η1Ν1 εξαπλώνεται στον πλανήτη με «πρωτοφανή» ταχύτητα και η καταμέτρηση μεμονωμένων κρουσμάτων από τις πληγείσες χώρες δεν έχει πια νόημα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πανδημία και ζητά από τις κυβερνήσεις να επαγρυπνούν για ενδείξεις παθογόνου μετάλλαξης, όπως αύξηση των βαρέων περιστατικών ή των θανάτων ή μαζικές απουσίες σε σχολεία και εργασιακούς χώρους.

«Η πανδημία γρίπης του 2009 έχει εξαπλωθεί διεθνώς με πρωτοφανή ταχύτητα. Σε προηγούμενες επιδημίες, οι ιοί της γρίπης χρειάστηκαν περισσότερο από έξι μήνες για να εξαπλωθούν τόσο ευρέως όσο εξαπλώθηκε ο νέος ιός Η1Ν1 σε λιγότερο από έξι εβδομάδες» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Αν και ο ιός είναι πράγματι αρκετά μεταδοτικός, η εντυπωσιακή ταχύτητα εξάπλωσης δεν αποκλείεται να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι διεθνείς αεροπορικές μεταφορές διευκολύνουν σήμερα τη μετακίνηση ασθενών πολύ περισσότερο από ό,τι σε προηγούμενες πανδημίες.

Ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει επίσης ότι το εμβόλιο κατά του Η1Ν1 ίσως δεν θα μπορεί να διανεμηθεί ευρέως έως τα τέλη του έτους, καθώς πρώτα θα πρέπει να έχει αποδειχθεί η ασφάλειά του.

Το 70% των αντιγριπικών εμβολίων παράγονται στην Ευρώπη και ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι οι χώρες παραγωγής θα κρατήσουν μεγάλο μέρος των παρτίδων για εσωτερική χρήση, αφήνοντας απροστάτευτες άλλες χώρες.

Μέχρι την τελευταία καταμέτρηση ο ΠΟΥ είχε καταγράψει 95.000 κρούσματα και 429 θανάτους από τη γρίπη των χοίρων.

Στην πραγματικότητα τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να ανέρχονται σε εκατομμύρια, τα περισσότερα όμως ήταν ήπια και δεν καταγράφηκαν, εκτιμούν οι επιδημιολόγοι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Michael Jackson. ''A place With no name...'

Λίγες μέρες μετά τον θάνατό του βγήκε στη δημοσιότητα ένα απόσπασμα από ένα καινούριο, ακυκλοφόρητο τραγούδι του Michael Jackson. Τίτλος του ''A place with no name'' και αποτελεί διασκευή του τραγουδιού ''A Horse with no name'' των America.

MOJITO SUMMER COCTAIL...!!



MOXITO......προτάσεισ απο την εκπομπη Coffee Paste...ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 ΚΑΤΕΡΙΝΗ!!!

Το Mοχίτο πίνεται στα «ζεστά κλίματα» εδώ και δεκαετίες. Με προέλευση πιθανότατα από το Mint Julep, με το οποίο μοιράζονται σχεδόν όλα τα συστατικά εκτός από το ρούμι (το Mint Julep έχει μπέρμπον), το Μοχίτο γεννήθηκε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης όπως και τα περισσότερα κοκτέιλ. Αν και ο αρχικός σκοπός ήταν να «καμουφλαριστεί» το αλκοόλ το τελικό αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

Δυόσμος, ρούμι, ζάχαρη, λάιμ και σόδα. Έτσι το έμαθε ο Χέμινγουεϊ στο "El Floridita" και το "Bodeguita del Medio" της Κούβας την περίοδο του μεσοπόλεμου. Έτσι το προτιμάει ο Σόνι Κρόκετ από τους σκληρούς τους Μαϊάμι στην ταινία του 2006. Έτσι το πίνουν οι παραδοσιακοί. Με τα ίδια συστατικά όμως και μικρές αλλαγές μπορεί να κάνει κάποιος θαύματα. Ιδού λοιπόν οι πέντε προτάσεις για Μοχίτο.

Mojito

2 μεζούρες λευκό ρούμι
1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια
1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
Φυλλαράκια μέντας (8-12)
Θρυμματισμένος πάγος

Ανακατεύουμε τη μέντα με το σιρόπι ζάχαρης και 4 από έξι κομμάτια λάιμ σε ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τον πάγο, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με σόδα και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια λάιμ.

Applesoaked Mojito

2 μεζούρες ξανθό ρούμι παλαιωμένο 3 ετών
½ λάιμ κομμένο σε κομμάτια
1 μεζούρα χυμό μήλου
Κλαδάκια μέντας
Φέτες κόκκινου μήλου
Θρυμματισμένος πάγος

Ανακατεύουμε τη μέντα, το λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης στο σέικερ, προσθέτουμε το ρούμι και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ψηλό ποτήρι συμπληρώνοντας με χυμό μήλου. Γαρνίρουμε με τα κλαδάκια μέντας και τις φέτες μήλου.

Frozen Mohito Slushes

½ λίτρο σορμπέ λάιμ
8 σφηνάκια λευκό ρούμι
10-12 φύλλα μέντας
Θρυμματισμένος πάγος

Για δύο κοκτέιλ συνολικά ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα από όλα τα υλικά εκτός του πάγου και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι το περιεχόμενο να γίνει ομοιογενές. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε δύο μεγάλα ποτήρια κοκτέιλ που περιέχουν τον παγο και ανακατεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά (4 κοκτέιλ συνολικά).

Jamaican Mohito

Μερικά φύλλα μέντας
1 μεζούρα φυσικό χυμό λεμόνι
5 μεζούρες μαύρο ρούμι
5 μεζούρες σόδα
8 πρέζες Αγκοστούρα μπίτερ

Ανακατεύουμε τα φύλλα της μέντας με το χυμό λεμόνι σε ψηλό ποτήρι και συνθλίβουμε τα φύλλα με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε πάγο, ρούμι και συμπληρώνουμε με σόδα και στο τέλος πρέζες Αγκοστούρα.

Cuban Mojito

1 κουταλιά ζάχαρη
2 μεζούρες φρέσκο χυμό λάιμ
Μερικά φύλλα και ένα κλαδάκι μέντας
2 μεζούρες λευκό ρούμι
2 μεζούρες σόδα

Βάζουμε τα φύλλα της μέντας σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε φρέσκο χυμό λάιμ. προσθέτουμε ζάχαρη και στη συνέχεια συνθλίβουμε τη μέντα με ένα γουδοχέρι ή κουτάλι. Στη συνέχεια βάζουμε τριμμένο πάγο και ρούμι, συμπληρώνουμε με σόδα και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ως ευκαιρία να αγωνιστεί για το περιβάλλον από τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου είδε την τοποθέτησή του στην 8η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ο χωροτάκτης-πολεοδόμος και οικολόγος Κρίτων Αρσένης, γιός της πρώην νομάρχισσας και πρώην βουλευτίνας Πιερίας Μαρίας Αρσένη και με το που ξεκίνησε τη λειτουργία της η 7η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσε απανωτές 7 ερωτήσεις για ισάριθμες περιβαλλοντικές πληγές της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αφού μερικές χρεώνονται (εκ της γεωγραφίας) και στην Πιερία.
Οι εφτά ερωτήσεις του ευρωβουλευτή (τις οποίες κοινοποίησε χθες με e-mail και σε στην «Π») αφορούν τη ρύπανση του Θερμαϊκού, που έχει επιπτώσεις τόσο στην ανθρώπινη υγεία όσο και στην αλιεία, το ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία νέφος της Θεσσαλονίκης, τις απειλές για το Σέιχ Σου, τον μόνο πνεύμονα της συμπρωτεύουσας, την καταστροφή της λίμνης Κορώνειας, την ιδιαίτερα χαμηλή αναλογία πρασίνου ανά πολίτη στη Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται για τη δημιουργία πρασίνων ελεύθερων χώρων τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της πόλης, τη ρύπανση τους υπεδάφους της δυτικής Θεσσαλονίκης από επικίνδυνα τοξικά απόβλητα και τις απειλές για το Δέλτα Αξιού, που είναι από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ευρώπης.

Πάνω από 500 έρευνες επιβεβαίωσαν την αλόγιστη ρύπανση του Κόλπου

Αναφορικά με τον Θερμαϊκό Κόλπο, ο ευρωβουλευτής σημειώνει πως από το 1975 έως σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 500 έρευνες, οι οποίες επιβεβαιώνουν την αλόγιστη ρύπανση και την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας των νερών, ως αποτέλεσμα της ρήψης βιομηχανικών, αστικών και τουριστικών λυμάτων.

«Η ρύπανση του Κόλπου», αναφέρει, «έχει σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, όπως η απαγόρευση εμπορίας οστρακοειδών του Θερμαϊκού και η δραματική μείωση ειδών ψαριών, όπως οι κουτσομούρες και τα μπαρμπούνια και τελικά η συρρίκνωση των επαγγελμάτων αλιείας στην περιοχή».

Τον Νοέμβριο 2008, στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης Θερμαϊκού Κόλπου-Πιλοτική εφαρμογή στη δυτική παράκτια ζώνη», σημειώνει, ζητώντας απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

-Έχει εισέλθει στην φάση υλοποίησης το εν λόγω πρόγραμμα; Δέχεται τακτική ενημέρωση η Επιτροπή από τις αρμόδιες εθνικές αρχές, σχετικά με την πρόοδο του προαναφερθέντος προγράμματος;

-Πέρα από τη χαρτογράφηση των βιομηχανικών πηγών ρύπανσης, ποιες άμεσες επεμβάσεις για την καταπολέμηση της ρύπανσης προβλέπονται από το πρόγραμμα και πόσες από αυτές έχουν ολοκληρωθεί;

-Παραβιάζει η Ελλάδα στην περίπτωση του Θερμαϊκού τις διατάξεις της οδηγίας-πλαισίου 2000/60/ΕΚ σχετικά με τους υδάτινους πόρους;

-Καθώς το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (υπόθεση C 440/06) απεφάνθη ότι η Ελλάδα παραβαίνει τις διατάξεις της οδηγίας σχετικά με την επεξεργασία των αστικών λυμάτων σε αρκετούς οικισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων απορρίπτουν τα λύματά τους στον Θερμαϊκό Κόλπο, συνεχίζει να παρακολουθεί η Επιτροπή την ανωτέρω υπόθεση; Είναι πιθανό η ανωτέρω παράβαση να παραμένει;

Σκουπιδότοπος και μπαζότοπος ο παγκόσμιας αξίας υγρότοπος

Για το δέλτα του Αξιού ποταμού και του ευρύτερου υδροβιότοπου, που περιλαμβάνει περιοχές των ποταμών Αξιού, Γαλλικού, Λουδία και Αλιάκμονα, τις Αλυκές Κίτρους και τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, επισημαίνει πως έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και μπαζών.

Και ερωτά την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου:

- αν έχει ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Μάη του 2009, με τη οποία η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο,

- αν θεωρεί ότι οι 17 παρεμβάσεις στην Ζώνη Α (περιοχή απόλυτης προστασίας της φύσης) που επιτρέπονται από το Άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο;

-αν έχει στοιχεία για την υλοποίηση ή μη των χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε δράσεις, καθώς εμφανίζονται επανειλημμένες διαμαρτυρίες περί της ελλιπούς λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού, που χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ) και Interreg),

-και εν τέλει, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας σχετικά με την ορθή λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης και την προστασία της περιοχής και αν ανταποκρίνεται η Ελλάδα στις υποχρεώσεις αυτές.

Κι επειδή δεν αποκλείεται κάποιοι να σκεφτούν ότι κακώς ο ευρωβουλευτής «καρφώνει» τη χώρα στην Ε.Ε (με κίνδυνο να χάσουμε και κοινοτικά κονδύλια, όπως ακούμε από καιρού εις καιρόν στην Πιερία), ο Κρίτων Αρσένης, δηλώνει:

«Οι Θεσσαλονικείς, όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες, έχουμε δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση σε περιβαλλοντικά αγαθά. Όλοι οι ευρωβουλευτές οφείλουμε να αποτελούμε μόνιμη γέφυρα ανάμεσα στους συμπολίτες μας και τα ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να ακούγεται δυνατά εκεί η φωνή τους. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πράσινης ανάπτυξης, που προτείνει λύσεις με προοπτική».

....!!!!

Στο νοσοκομείο

για εξετάσεις μεταφέρθηκε ο Πάπας, ύστερα από ελαφρύ τραυματισμό του στο σαλέ όπου περνάει τις διακοπές του, στην πόλη Αόστα της βόρειας Ιταλίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Φεντερίκο Λομπάρντι, "ο Ποντίφικας γλίστρησε και έπεσε στο μπάνιο σήμερα το πρωί, αλλά δεν έχει τίποτα το σοβαρό".

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται νοσοκομειακές πηγές, ο Πάπας, 82 ετών, προσήλθε περπατώντας στα επείγοντα του νοσοκομείου και υπεβλήθη σε ακτινογραφία στον καρπό.

ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΟΝΑΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ 40-41 ΒΑΘΜΟΥΣ

Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι και στους 40 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέλθει μέχρι τους 39 βαθμούς, ενώ την Κυριακή και πιθανότατα τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα υπερβεί του 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα γίνουν αισθητές κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Παρασκευή στα ηπειρωτικά προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα βορειοανατολικά ορεινά για μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Το Σάββατο η θερμοκρασίια θα σημειώσει άνοδο. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, εκτός από κάποιες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται να φθάσει κατά τόπους του 40 και πιθανώς τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα Δυτικά. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και να εκδηλωθούν στα βόρεια όρεινα σποραδικές καταιγίδες.

Half Note

H Half Note Productions κλείνει φέτος τα 30 και το γιορτάζει με μία μοναδική συναυλία με τον κορυφαίο τενόρο Jose Carreras στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ο Jose Carreras τέσσερα χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του στο Ηρώδειο θα δώσει μια συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του David Gimenez.

Για την επέτειο των 30 χρόνων της η Half Note Productions προγραμματίζει σειρά γεγονότων που θα διαρκέσουν ένα χρόνο (καλοκαίρι 2009 – καλοκαίρι 2010). Η αρχή έγινε με τις επιτυχημένες συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη και του Μουσικού Συνόλου Μάνος Χατζιδάκις στο Θέατρο Λυκαβηττού (24 και 25 Ιουνίου) ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν εκδηλώσεις για το χειμώνα.

Μέρος των εσόδων από τη συναυλία του José Carreras στο Ηρώδειο, θα δοθούν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η ΦΛΟΓΑ, και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή της Νίκου Σαχπασίδη που πέθανε από καρκίνο το 1997 σε ηλικία 45 χρόνων.

Πληροφορίες για τιμές εισιτηρίων και σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.

30 χρόνια Half Note Productions

Από το 1979 και με την καθοδήγηση του Νίκου Σαχπασίδη, προσωπικότητας σημαντικής με πολύτιμη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας που όμως απεβίωσε νέος, η Half Note Productions συνέδεσε τη δημιουργική της πορεία με καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης όπως οι: Elton John, Bob Dylan, Eric Clapton, Sting, José Carreras, Bruce Springsteen, Diana Ross, Tina Turner, Peter Gabriel, Joan Baez, David Bowie, Elvis Costello, Santana, Lou Reed, Νανά Μούσχουρη, Miles Davis, Art Blakey, Chick Corea, Branford Marsalis, David Byrne, Brian Ferry, Barbara Hendricks, Sarah Brightman, Μάριος Φραγκούλης, κ.α., αλλά και τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις όπως το “Lord of the Rings” με 800 άτομα επί σκηνής, κ.α.

Με κύρος, σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, αναδείχθηκε πρωτοπόρος στο χώρο όπου δραστηριοποιείται, ενώ ένας από τους βασικούς της στόχους ήταν πάντα η ανάδειξη της Ελλάδας και του Ελληνικού πολιτισμού. Στην τριαντάχρονη συνεχή ανοδική πορεία της κατάφερε να πείσει στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που ενδιαφέρεται σοβαρά για τη διοργάνωση συναυλιών διεθνών αστέρων, ξέρει να στηρίζει και να προωθεί σωστά τους καλλιτέχνες.

Από το 1997 τη διοίκηση της εταιρείας έχει η Μαίρη Τηλεμάχου, η οποία διεύρυνε το πεδίο δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς πέραν των συναυλιών. Έτσι σήμερα η Half Note Productions αναλαμβάνει κάθε είδους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως διοργάνωση συναυλιών, διοργάνωση εκδηλώσεων για Κρατικούς φορείς και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, εκδηλώσεις προώθησης Δημόσιων Οργανισμών, φιλανθρωπικά gala

ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ

Η Ζρίνσκι του Μόσταρ ή η Σλόβαν Μπρατισλάβας θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο παιχνίδι η Ζρίνσκι έχει νικήσει 1-0 και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η ρεβάνς στη Σλοβακία.


Οι πιθανοί για ΠΑΟΚ, Λάρισα

Στις 14.30 θα γίνει η κλήρωση για τον γ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς και η Λάρισα ή η Ρέικιαβικ στους ανίσχυρους.

Ο ισχυρός ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε στο 2ο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βαλερένγκα (Νορβηγία), Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Κόζιτσε (Σλοβακία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) και το νικητή του ζευγαριού Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία) - Ισκρα Στάλι (Μολδαβία).
Στο πρώτο ματς, οι Βούλγαροι νίκησαν 1-0.

Η Λάρισα τοποθετήθηκε στο 7ο γκρουπ, είναι στους αδύνατους και οι πιθανοί της αντίπαλοι είναι οι Φούλαμ (Αγγλία) και οι νικητές των ζευγαριών Βασιλεία (Ελβετία) - Σάντα Κολόμα (Ανδόρρα) (πρώτο ματς 3-0), Τομπόλ Κοστανάι (Καζακστάν) - Γαλατασαράι (πρώτο ματς 1-1), Ρούνταρ Βέλενιε (Σλοβενία) - Ερυθρός Αστέρας (0-1 το πρώτο ματς) και Μπρέντα (Ολλανδία) - Γκαντζασάρ Καπάν (Αρμενία) (πρώτο ματς 6-0).

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

H πόρτα για την έλευση στην Ελλάδα του περιβόητου ... Πολωνού υδραυλικού ανοίγει με την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας Μπολκενστάιν για την απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών από επαγγελματίες εντός της ΕΕ.

Βάσει της οδηγίας μπορούν να εργαστούν στην Ελλάδα και να προσφέρουν υπηρεσίες:

Υδραυλικοί, ξυλουργοί και άλλοι τεχνίτες

Νομικοί, μηχανικοί, λογιστές, τοπογράφοι, αρχιτέκτονες

Διαφημιστές, διοργανωτές εκδηλώσεων και εκθέσεων

Λιανέμποροι τροφίμων

Τουριστικοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες

Σχολές οδηγών, ενοικίαση αυτοκινήτων

Γυμναστήριο, αθλητικά κέντρα, spa

Υπηρεσίες φύλαξης, καθαρισμού

Προγραμματιστές

Υπηρεσίας leazing

Εστιατόρια, κέτεριγκ

Παιδικοί σταθμοί, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, ύδρευσης, ταχυδρομικών υπηρεσιών

Φορτοεκφορτωτές.

Από την οδηγία εξαιρούνται τα παρακάτω επαγγέλματα, ωστόσο η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει το άνοιγμά τους:

Γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί

Συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές

Μεταφορείς με οχήματα δημοσίας χρήσεως

Τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες

Τυχερά παιγνίδια, καζίνο

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Εν μέσω οικονομικής κρίσης κατατέθηκε στη βουλή, με πρωτοβουλία του Δημήτρη Σιούφα, τροπολογία που προβλέπει ότι η βουλή θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα επαγγελματικά ταμεία των βουλευτών που θα επιλέξουν να μην εξασκούν το επάγγελμά τους. Θα καλυφθούν μάλιστα αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές από τον περυσινό Αύγουστο.

Η διάταξη περιελήφθη στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και επαναφέρει ένα καθεστώς που ίσχυσε επί μια πενταετία (2003-2008), όταν ήταν σε ισχύ η συνταγματική διάταξη για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των βουλευτών με την αναθεώρηση της συνταγματικής διάταξης το 2008, διαπιστώθηκε στο διάστημα που πέρασε ότι πολλοί βουλευτές επιλέγουν να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος.

Έτσι η Βουλή καταργεί τώρα προηγούμενη διάταξη με την οποία καταργούσε την υποχρέωση της Βουλής να πληρώνει για λογαριασμό του βουλευτή τις ασφαλιστικές του εισφορές και αναδρομικώς από τον περυσινό Αύγουστο θα καλυφθούν από τη Βουλή.




Σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς της βουλής, την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, το ποσό για τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών ανερχόταν σε 400 χιλιάδες ευρώ.

«Έπρεπε να υπάρξει ρύθμιση των ασφαλιστικών τους εισφορών. Πρότεινα και έρχεται αυτή η διάταξη, κατά τρόπο ευθύ, να συζητηθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Πιστεύω είναι σωστή διάταξη και δίκαια ρύθμιση ώστε να μην βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, βουλευτές, έναντι συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής , εισηγητής της ρύθμισης, κ. Σιούφας.