PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους



Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Μετά από μια συνεδρίαση, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν κατά διαστήματα και εντάσεις, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι το Σάββατο.

Την ίδια μέρα θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και τα δεδομένα που υπάρχουν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν διαφορετικές προτάσεις, τόσο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κυρίως από την πλευρά του ΣΑΤΑ, όσο και για την αναστολή τους, από προέδρους συνδικάτων της επαρχίας, αλλά στο τέλος η απόφαση που ελήφθη ήταν για συνέχιση της απεργίας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος έκανε ενημέρωση για τις επαφές που είχε το τελευταίο 48ωρο με πολιτικά πρόσωπα, όπως με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη, με εκπροσώπους των κομμάτων, με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και άλλους, καθώς και για τις πρόσφατες, άκαρπες, συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο επέκρινε για τη στάση που τηρεί.

Σε ότι αφορά την πορεία και τη μορφή των κινητοποιήσεων, αυτό όπως γίνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της απεργίας, δεν ανακοινώνεται, προκειμένου να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν υπήρξε, μέχρι στιγμής καμία αντίδραση.

Επίθεση ΝΔ στον πρωθυπουργό

Για προκλητική αδράνεια κατηγορεί η ΝΔ τον πρωθυπουργό όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των ταξί και μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της, στο κόμμα εκτιμούν πως η "ακατανόητη" συμπεριφορά του Υπουργού Μεταφορών υπηρετεί κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως όταν ακόμη και σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τον κ. Ραγκούση για τα ταξί και ο πρωθυπουργός παραμένει απλώς θεατής, τότε η μόνη λογική εξήγηση είναι να επιθυμούν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

"Φαίνεται πως η κυβέρνηση, με την αναγόρευση του θέματος των ταξί σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα και σχεδόν αποκλειστικό θέμα της ειδησεογραφίας, έχει επιλέξει τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής των πολιτών από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα του Τόπου", επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού τον οποίο και κατηγορεί για προκλητική αδράνεια.

"Κάθε μέρα που περνά, η προκλητική αδράνεια του πρωθυπουργού να λύσει το πρόβλημα, ενισχύει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας", δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δικογραφίες κατά των ιδιοκτητών

Στις εκατό έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί εις βάρος ιδιοκτητών ταξί κατά το χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 02-08-2011, σε πανελλαδικό επίπεδο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δικογραφίες αφορούν συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Οι τριάντα έξι έχουν υποβληθεί ήδη στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα.

Επιπλέον, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

Σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα κουνουπιών, στη χώρα μας

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ενημερώθηκε για την εργαστηριακή διάγνωση τεσσάρων νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας και Μαραθώνα.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός, εργαστηριακά επιβεβαιωμένων, κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχεται, πλέον, σε επτά.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί είτε εμφανίζουν ήπια νόσο.
Σε μικρό ποσοστό, κυρίως σε ηλικιωμένους ασθενείς, εμφανίζονται επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.
Η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια τόσο σε προσωπικό επίπεδο, με τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών και σήτες, όπως και σε επίπεδο κοινότητας με τις συστηματικές κωνωποκτονίες και την απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενημερώνει το κοινό πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, παρακολουθεί την εξέλιξη των περιστατικών και θα προβαίνει σε τακτικές ενημερώσεις.

Παρασκευή 5 Αυγούστου συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των κατοίκων του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στην Κεντρική πλατεία Αιγινίου


Αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των κατοίκων του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στην Κεντρική πλατεία Αιγινίου και με την συμμετοχή και των βολευτών της Πιερίας ( με κάθε επιφύλαξη για την παρουσία τους στην συγκέντρωση ).

Ομαλά και με μικροαντιρρήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης ψηφίστηκαν όλα τα θέματα άλλα ομόφωνα και άλλα κατά πλειοψηφία.

http://4.bp.blogspot.com/-Ev482aAhMvA/TjlYxg2DF4I/AAAAAAAAElA/CrmpznU_BM4/s1600/280168_118302554933429_100002610555744_123585_7229888_o.jpg

Μια υπόθεση σοκ συγκλονίζει την βόρεια Ελλάδα.



Ηλικιωμένος συνελήφθη με την κατηγορία ότι βίαζε επί πέντε χρόνια τα ανήλικα εγγόνια της αδελφής του.


Ο λόγος για έναν 75χρονο, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για αποπλάνηση παίδων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο εφιάλτης των δύο κοριτσιών, τα οποία είναι σήμερα ηλικίας 10 και 11 ετών, άρχισε πριν από πέντε χρόνια.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι υποχρέωνε τα παιδιά να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί του και τα απειλούσε για το ενδεχόμενο να μιλήσουν σε οποιονδήποτε για την αγριότητα που ζούσαν. Η λύτρωση στο μαρτύριο των δύο ανηλίκων ήρθε πριν λίγες ημέρες, όταν συγγενικό τους πρόσωπο διαπίστωσε ύποπτες κινήσεις του 75χρονου, ενώ έκρινε ταυτόχρονα περίεργη την συμπεριφορά των παιδιών απέναντί του. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη και στην προανάκριση παραδέχθηκε τις πράξεις του.

Επιστήμονες στο Ισραήλ δημιούργησαν έναν ανιχνευτή ναρκωτικών που χρησιμοποιούνται για βιασμούς γυναικών. Διαβάστε πως λειτουργεί



Δύο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ανακοίνωσαν ότι έχουν σχεδόν καταφέρει να δημιουργήσουν μία συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει τα "ναρκωτικά βιασμού", τις ουσίες που ρίχνουν βιαστές σε ποτά προκειμένου να εξουδετερώσουν τα θύματά τους.
Ο καθηγητής Φερνάντο Πατόλσκι και ο γιατρός Μάικλ Ιόφε, του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου, εξήγησαν ότι ο ανιχνευτής θα μπορούσε να δείξει σε πραγματικό χρόνο αν κάποιος έχει ρίξει στο ποτό γ-υδροξυβουτυρικό οξύ (GHB) ή κεταμίνη.
"Το τοποθετείτε απλά στο ποτό σας. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αναδευτήρας ποτού" δήλωσε ο κ. Ιόφε.
Μία ελάχιστη ποσότητα ποτού εισέρχεται στον ανιχνευτή και έπειτα έρχεται σε επαφή με μία χημική φόρμουλα η οποία δείχνει αν το ρόφημα περιέχει επικίνδυνες ουσίες.
Στην περίπτωση αυτή ο ανιχνευτής μπορεί να ειδοποιήσει για την ύπαρξη κινδύνου. "Μπορεί να ανάψει κάποιο φως, ή κάποιο μέρος του να περιστραφεί ή ακόμη να στείλει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας" πρόσθεσε ο επιστήμονας.
Αν ο ανιχνευτής δεν εντοπίσει GHB ή κεταμίνη, μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη Rohypnol (Ροχίπνολ), το οποίο επίσης χρησιμοποιείται για τη νάρκωση των θυμάτων με σκοπό τον βιασμό τους.
"Έχουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα τα οποία είναι πολύ ελπιδοφόρα. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι χρήματα" σημείωσε ο κ. Ιόφε.

Σε δίαιτα με φρούτα υποβάλλεται ένα εξωτικό ασιατικό ψάρι που οι ιδιοκτήτες του το μεγάλωσαν ταΐζοντάς το μόνο γκοφρέτες.

Ο "Γκάρι", το γιγαντιαίο γκουράμι, ένα είδος ψαριού που προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ασία, έχει μήκος 40 εκατοστά και ζυγίζει 4 κιλά.
Η άρνηση του Γκάρι να φάει είχε φέρει σε απόγνωση το προσωπικό του ενυδρείου, μέχρι που ανακάλυψαν ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του ψαριού το τάιζαν αποκλειστικά γκοφρέτες Kit Kat.
Δεν είχα ακούσει ποτέ να δίνουν σοκολάτα σε ψάρια, πόσο μάλλον να μεγαλώνουν ένα ψάρι αποκλειστικά με σοκολάτες", είπε η Ρεμπέκα Κάρτερ.
"Τα γκουράμι συνήθως τρέφονται με φρούτα. Ο Γκάρι δεν φαίνεται να έχει κάποια ασθένεια εξαιτίας του εθισμού του στη σοκολάτα, όμως δεν θα συνιστούσα σε κανέναν να δίνει γλυκά και ζαχαρωτά στα ψάρια του", πρόσθεσε.
Οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να "κρύψουν" ψίχουλα γκοφρέτας μέσα σε σταφύλια και κομμάτια μπανάνας για να βοηθήσουν τον Γκάρι να απεξαρτηθεί από τη σοκολάτα και να συνηθίσει μια πιο "συμβατική" διατροφή.
Ο Γκάρι είναι μόνο ένα από τα ψάρια που μεταφέρθηκαν στο ενυδρείο επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν πια να τα φροντίσουν.
"Πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν την κατάλληλη έρευνα όταν αγοράζουν ψάρια. Τα γατόψαρα είναι ένα καλό παράδειγμα, αφού έχουμε πολλά που μεγάλωσαν υπερβολικά και δεν χωρούσαν πια στο ενυδρείο τους", τόνισε η Κάρτερ.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Από την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου στις 28 Ιουλίου 2011:


Αναμορφώσεις προϋπολογισμού – Αποθηκευτικοί χώροι στο «χωριό των ψαράδων».

Σε μία ακόμη «μαραθώνια» συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκαν συνολικά 21 θέματα ημερήσιας διάταξης. Τα κυριώτερα από αυτά που δικαιολογημένα απασχόλησαν περισσότερο το σώμα ήταν τα εξής:

- Χωρίς να περάσει ούτε ένας μήνας από τις προηγούμενες αναμορφώσεις προϋπολογισμού, η πλειοψηφία έφερε προς έγκριση 9 κωδικούς μειώσεων, 6 κωδικούς ενισχύσεων, ενώ δημιουργεί και 18 νέους κωδικούς! Με κίνδυνο να καταντήσει πλέον βαρετό, οφείλουμε πάντως να επαναλάβουμε ότι όλα αυτά δικαιώνουν την θέση μας πως ο εν λόγω προϋπολογισμός ήταν προϋπολογισμός «ανάγκης», πλασματικός κι αντιαναπτυξιακός. Μερικές επί μέρους παρατηρήσεις: 1) Εμφανίζει μία μονομέρεια το «πετσοκόψιμο», καθώς τα συντριπτικά μεγαλύτερα ποσά κόβονται από έργα της δημ. ενότητας Λιτοχώρου. 2) Ορισμένα σημαντικά έργα «εκμηδενίζονται» ουσιαστικά από τον φετινό προϋπολογισμό, όπως π.χ. η αντικατάσταση αγωγών αμιάντου στο Λιτόχωρο (από 20.000 το διαθέσιμο ποσό πέφτει μόλις στις 5.000 €), ενώ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για την αποκατάσταση των προβόλων ακτής Πλαταμώνα (από περίπου 40.000 € το διαθέσιμο ποσό πέφτει στα… 1.477 €!). 3) Σημαντική είναι και η μείωση (80.000 €) που επέρχεται στο ποσό για τις συμπληρωματικές εργασίες λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού! Τι συνέβη; Δεν είναι απαραίτητες πλέον αυτές οι εργασίες προκειμένου να λειτουργήσει ο βιολογικός ή μήπως έπαψε να θεωρείται άμεση προτεραιότητα η λειτουργία του από την δημοτική αρχή; Σημειωτέον ότι ο βιολογικός υποτίθεται πως έπρεπε να είναι ήδη σε λειτουργία (χρειάζεται να υπενθυμίσω τις πανηγυρικές δηλώσεις και την πρόσκληση του εν αργία δημάρχου «ελάτε να πιάσουμε τον Μάη στον βιολογικό» ;!;). 4) Επεσήμανα εκ νέου στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κιάφα πως για προϋπολογισμό «νοικοκυρέματος» εμφανίζονται ήδη στις πρώτες δύο αναμορφώσεις υπερβολικά μεγάλα ποσά για εργασίες και υλικά σχετικά με την άρδευση (και μάλιστα προμήθειες με πρόχειρους διαγωνισμούς). Επανέλαβα πως μπορώ να κατανοήσω τα συγκεκριμένα έξοδα γιατί όλοι αναγνωρίζουμε την τεράστια σημασία της σωστής λειτουργίας της άρδευσης για την δημοτική ενότητα Δίου, αλλά προειδοποίησα και πάλι πως δεν πρέπει να δούμε να εμφανίζονται «διπλά» τα έξοδα αυτά (δηλ. και στην αναμόρφωση και σαν «έκτακτα» έξοδα που θα πληρωθούν από τα αντισταθμιστικά τέλη).

Μετά από αυτές τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις καταψηφίσαμε τις προτεινόμενες αναμορφώσεις.

- Ένα θέμα για το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως η Οικονομική Επιτροπή απέφυγε να αποφανθεί κρίνοντάς το ιδιαίτερα σοβαρό και παραπέμποντάς το στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν η «αίτηση για χορήγηση ή μη αποθηκευτικών χώρων στο χωριό των ψαράδων» (οι όροι «χωριό ψαράδων» ή «σπίτια ψαράδων» είναι καταχρηστικοί· επισήμως πρόκειται απλώς για «αποθηκευτικούς χώρους επαγγελματιών αλιέων»). Οι ερωτήσεις που υπέβαλλα στον εισηγητή κ. Ελευθερίου ήταν οι εξής: α) Εάν η ευνοϊκή ρύθμιση που πρότεινε για μη καταβολή του μισθώματος κατά τα πρώτα 2 έτη, έχει εφαρμοστεί και στους προηγούμενους δικαιούχους, β) με ποια κριτήρια επιλέγονται κάθε φορά οι δικαιούχοι, γ) εάν αληθεύει ότι οι συγκεκριμένοι έξι αιτούντες ενδιαφερόμενοι είχαν ήδη εγκατασταθεί προτού αποφανθεί το Δ.Σ. θετικά ή αρνητικά ως προς τις αιτήσεις τους.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν πως η συγκεκριμένη ρύθμιση εφαρμόζεται σε όλους τους δικαιούχους, ως αντιστάθμισμα του κόστους επισκευής και συντήρησης των χώρων αυτών, ενώ μοναδικό κριτήριο επιλογής είναι η κτήση επαγγελματικής άδειας αλιέως. Εύλογες οι απορίες πολλών εξ ημών σχετικά με το τι θα γίνει σε περίπτωση που οι υποψήφιοι που εμφανιστούν είναι τελικά περισσότεροι από τους διαθέσιμους χώρους. Θα ήταν πράγματι αδικία να συμπληρωθεί τμηματικά ο διαθέσιμος αριθμός προτού προλάβουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις. Ο κ. Τσιφοδήμος μάλιστα προέκρινε την λύση της κλήρωσης. Τέλος η παραδοχή από μέρους του κ. Ελευθερίου περί εγκατάστασης των ενδιαφερομένων προτού κριθούν οι αιτήσεις τους δείχνει το πόσο υπολογίζει η δημοτική αρχή το ανώτατο όργανο του δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έγινε αρκετή συζήτηση και για τον πραγματικό χαρακτήρα και σκοπό των χώρων αυτών. Η θέση του δημαρχεύοντος κ. Φαρμάκη ότι «οι χώροι είναι πράγματι αποθηκευτικοί, όμως δεν θα απαγορεύσουμε στους ψαράδες να βάλουν μέσα μία τηλεόραση ή μια καρέκλα», δεν μας βρίσκει κατ’ ανάγκην αντίθετους, αρκεί το πράγμα να μείνει εκεί και να μη φτάσουμε στην μετεξέλιξη των επαγγελματικών αυτών χώρων αποκλειστικά σε… παραθεριστικές κατοικίες! Είμαι υποχρεωμένος και στην περίπτωση αυτή να υπενθυμίσω ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης ποινής από τον αρμόδιο Επίτροπο για μη ορθή χρήση των χώρων, το όποιο πρόστιμο δεν θα κληθούν να το καταβάλλουν οι δικαιούχοι, αλλά ο δήμος!

Μετά από την όλη συζήτηση, τις αντιρρήσεις που διατυπώσαμε και τις ανησυχίες που συνεχίζουμε να έχουμε, δηλώσαμε «παρόντες» στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, χωρίς πάντως να αμφιβάλλουμε ότι οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για χορήγηση αποθηκευτικών χώρων.

Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΧΡΗΖΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑΣ... ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και ΒΟΗΘΕΙΑΣ...!!!

Μπορεί η κοινη γνώμη και ο κόσμος να εξοργίζεται με τον αυτοθαυμασμό τού Πρωθυπουργού και τον πανηγυρικό χαρακτήρα πού δίνει τόσο στο Υπουργικό του Συμβούλιο, όσο και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, επειδή ξεπούλησε Ελλάδα και Έλληνες στην Σύνοδο των Βρυξελλών,όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...Ο GIORGO, είναι πλέον MEGA παιντί και δεν μπορεί παρά να καταλαβαίνει πως παρέλαβε την Ελλάδα ΚΑΙ τούς Έλληνες και πού την έχει οδηγήσει.Άν δεν το καταλαβαίνει μάλλον δεν φταίει αυτός...
Καί ο μακελάρης της Φιλανδίας αμέσως μετά την κτηνωδία του... πανηγύρισε γιά κατόρθωμά του...!!!
Ξέρετε ότι με το "ακαταλόγιστο" πού του... "καταλογίζουν" οι ψυχίατροι, σε λίγα χρόνια θα κυκλοφορεί ελέυθερος;;;
Βλέπετε ο GIORGO, είχε την πρόνοια τον σκληρό και αδυσώπητο νόμο των Άγγλων να τον εφαρμόσει μόνο υπέρ των δανειστών του Μνημονίου καί κατά των Ελλήνων...!!!

Φόρεσε τα απολύτως απαραίτητα

Τελικά ο σεμνός εαυτός της κράτησε πολύ λίγο. Η Ριάνα γιόρτασε με την ψυχή της την ημέρα Kadooment Day, όπου παραδοσιακά γιορτάζεται με παρέλαση καρναβαλιού στην πατρίδα της!

Και φυσικά ήταν η βασίλισσα του καρναβαλιού… φορώντας τα απολύτως (ελάχιστα) απαραίτητα!

Και φυσικά φρόντισε να χορέψει χωρίς αναστολές με τους συμμετέχοντες!






















Οι σχεδιαστές ώρες ώρες ξεχνούν την πρακτικότητα


Οι σχεδιαστές ώρες ώρες ξεχνούν την πρακτικότητα























Καμάκια:

Είναι ανεξάντλητες. Πολλές φορές απροσδιόριστες… Ποικίλουν, ανάλογα με την περιοχή, σαν τις ποικιλίες των σταφυλιών. Ενίοτε έχουν ονομασία προέλευσης: π.χ. καμάκι Ρόδου, ιδιοκτήτης δωματίων Χαλκιδικής κλπ. Και όπως είναι φυσικό η κάθε προέλευση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, που κάνουν τη διαφορά. Προσφάτως έχει προστεθεί η κατηγορία: Έλληνας Τουρίστας, είδος σπάνιο, καθώς και η κατηγορία Ιδιοκτήτης Ταξί, είδος ανταγωνιστικό κατά περιόδους με τις υπόλοιπες φυλές, όμως αυτά....
ως – ελπίζουμε – προσωρινά τα αφήνουμε εκτός λίστας!

Κατηγοριοποιήσεις υπάρχουν ακόμη και ταξικές. Αλλιώς συμπεριφέρεται η μεσοαστική οικογένεια την παραλία κι αλλιώς η νεόπλουτη στην πισίνα, αλλιώς ο σερβιτόρος στην ταβέρνα που κουβαλάει γαύρο μαριναρισμένο κι αλλιώς στο πεντάστερο που σου σερβίρει σούσι με σος από γάλα ιγκουάνα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό μια λεπτομερής καταγραφή των φυλών του καλοκαιριού, είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία. Στην οποία καταγραφή θα πρέπει να επανέρχεσαι κάθε τόσο ώστε να την ενημερώνεις με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις αλλαγές στον κοινωνικό ιστό. Σε αυτό τοτο κείμενο είχε γίνει μια, μη επιστημονική, προσπάθεια για μια απλή καταγραφή κάποιων στοιχείων, βασιζόμενοι σε ένα παλιό και χαζό κλισέ του περιοδικού τύπου, αυτό που χρησιμοποιεί τα γράμματα μιας λέξης, σαν αρχή μιας περιγραφής.


Ιδού λοιπόν:

Καμάκια: Χρήσιμα εργαλεία με τα οποία έμπειροι αλιευτές καταφέρνουν να φέρουν στον έξω κόσμο, διάφορα θαλάσσια όντα, που μετατρέπονται λίγο αργότερα σε ουζομεζέδες. Σαν φυλή του καλοκαιριού ωστόσο, πρόκειται για ανθρώπινα όντα τα οποία έχουν αναπτύξει μια επιθετική πολιτική σε ό,τι αφορά την προσέγγιση ατόμων του άλλου – ή ίδιου – φύλου με σκοπό τη σεξουαλική τους σύζευξη. Από πολλούς θεωρούνται φυλή εκνευριστική, άθλια και αντιαισθητική. Ωστόσο, έχει αφήσει πίσω της ολόκληρη ιστορία και δε μπορεί παρά να παραμείνει μια κλασσική αξία, τουλάχιστο για τους ιστορικούς του μέλλοντος, αφού βρίσκεται μάλλον σε παρακμή, με σοβαρό κίνδυνο να εκλείψει.

Αδιάφοροι διαβαστεροί: Κατεβαίνουν στην παραλία, τόσο νωρίς, όσο χρειάζεται ώστε να βρουν ξαπλώστρα με σκιά. Στην τσάντα τους, τα βασικά περιεχόμενα είναι βιβλία. Φορούν τα γυαλιά τους και ξεκινούν το διάβασμα, δραστηριότητα η οποία θα τους απασχολήσει για το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ημέρας. Τα διαλείμματα είναι ελάχιστα, ίσα ίσα για μια βουτιά. Ακολουθεί σκούπισμα, αντηλιακό και άμεση επιστροφή στη σελίδα που υποδεικνύει ο σελιδοδείκτης. Το βλέμμα δεν απασχολείται με τίποτε άλλο, όπως το τοπίο ή άλλα ανθρώπινα όντα τριγύρω. Η απομόνωση συμπληρώνεται από ακουστικά και mp3 player. Η φυλή περιλαμβάνει άτομα αμφότερων των φύλων, ενώ υπάρχει και η κατηγορία του γλυκού νερού, ή αλλιώς της πισίνας.

Λουκουματζήδες: Γνωστή και συμπαθέστατη φυλή, παρόλο που ο υπογράφων δε συμπαθεί ιδιαιτέρως τους λουκουμάδες. Κατέχουν το απόλυτο ρεκόρ βαδίσματος σε καυτή άμμο, με απροσδιόριστο αριθμό χιλιομέτρων. Οι αναστενάρηδες είναι μπροστά τους απλώς οδοντόκρεμες (και μιλάω για την κατηγορία που δεν καταδέχονται να φορέσουν κάποιου είδους υποδήματα). Οι λουκουματζήδες επίσης έχουν την εκπληκτική ιδιότητα να χλευάζουν επιδεικτικά την τρύπα του όζοντος και όλες τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου.

Otis: Ο εφευρέτης του γνωστού μας ανελκυστήρα ή ασανσέρ. Κι ο ευεργέτης της φυλής που κλείνει διακοπές πακέτο ξενοδοχείο και ο όρος διακοπές, σημαίνει: Δωμάτιο – ασανσέρ –πρωινό – ασανσέρ – δωμάτιο, τουαλέτα – ασανσέρ – πισίνα – ασανσέρ – δωμάτιο, ντους – ασανσέρ – μεσημεριανό στο ξενοδοχείο– ασανσέρ – δωμάτιο, σιέστα – ασανσέρ – καφέ στο μπαρ του ξενοδοχείου – ασανσέρ – δωμάτιο, αλλαγή ένδυσης – ασανσέρ – βραδινό στο ξενοδοχείο – ασανσέρ – δωμάτιο, ξέχασε το κινητό – ασανσέρ – ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου – ασανσέρ – δωμάτιο, ύπνος.

Καταστροφικά φασαριογόνες οικογένειες, στην παραλία: Η πολυσυζητημένη φυλή, που παρ όλες τις προσπάθειες και τις διαμαρτυρίες δεν κατόρθωσε ποτέ να ελαττώσει τον θόρυβο που προκαλεί στον περιβάλλοντα χώρο, έστω και κατά 1 dB. Βασικό συστατικό και καταλύτης είναι τα πιτσιρίκια, το σοβαρότερο ηχητικό αποτέλεσμα πάντως προέρχεται συνήθως από τις μαμάδες.

Αμετανόητοι beachbarιστές: Παραλία για την εν λόγω φυλή, δε σημαίνει υποχρεωτικά, άμμος, θάλασσα, κολύμπι και όλα τα υπόλοιπα, αλλά beach bar, τεκίλες και σφηνάκια καρπούζι από το μεσημέρι. Το κέφι κλιμακώνεται σιγά σιγά και κάπου προς στο απόγευμα κορυφώνεται με αποτέλεσμα μπουγελώματα, πετάματα στη θάλασσα, ακόμη και προσβολές της δημοσίας αιδούς… nice!

Ιωδιούχοι: Πρόκειται ουσιαστικά για δύο αντιδιαμετρικά διαφορετικές φυλές με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την αγάπη για το ιώδιο της θάλασσας. Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί οι αθλητικοί τύποι που κολυμπούν από την ανατολή έως και τη δύση του ήλιου και απέχουν ελάχιστα από το να τους προσφέρει η φύση ένα ζευγάρι βράγχια. Η δεύτερη κατηγορία αφορά αυτούς που θάλασσα σημαίνει ψαροταβέρνα δίπλα στο κύμα και το ιώδιο το προσλαμβάνουν από όστρακα και άλλα θαλασσινά.

Ρακετοπαίκτες: Η εκνευριστικότερη φυλή της παραλίας, η απαγόρευση της οποίας πρέπει να γίνει πρωτεύον μέλημα του Υπουργείου Τουρισμού. Ό,τι πιο εκνευριστικό υπάρχει στη χαλάρωση των διακοπών, η φρικτή αναμονή για το ποια ακριβώς στιγμή το σιχαμερό κίτρινο μπαλάκι θα σε χτυπήσει. Το άγχος σε συνδυασμό με τον άθλιο μονότονο ήχο μου προκαλούν ρίγη οργής κάθε φορά που δύο χαζοχαρμόσυνοι ρακετοπαίκτες θα εμφανιστούν – χαρά στο Μέρφυ – να παίξουν ακριβώς μπροστά μου.

Ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων: Φυλή, τα χαρακτηριστικά της οποίας, δε μπορούν να προσδιοριστούν γενικά, αλλά χρειάζεται επίσης τεράστια ανάλυση τόσο προέλευσης και καταγωγής, όσο και κοινωνικής ψυχολογίας. Δύσκολη ομάδα που έχει χαρακτήρες για όλα τα γούστα, μόνο που ποτέ δεν πετυχαίνεις αυτόν του δικού σου (να φταίει ο Μέρφυ πάλι;).

Αυτά εν ολίγοις. Ξέρω καλά ότι μπορείτε να προσθέσετε άλλες τόσες φυλές, με άλλα τόσα χαρακτηριστικά. Αυτός ο κατάλογος σηκώνει εξειδικεύσεις που δεν τελειώνουν ποτέ. Δείτε το σαν αφορμή και κάντε αυτή τη χρονιά τη δική σας αξιολόγηση ή κατηγοριοποίηση. Ή μην κάνετε τίποτε, πιείτε τα ουζάκια σας και χαρείτε τον καύσωνα, τον ιδρώτα και τον συνωστισμό. Καλό καλοκαίρι.

Λίγα-λίγα θα μας τα παίρνει η ΔΕΗ , που εγκαινιάζει έναν νέο σύστημα εξόφλησης λογαριασμών για όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα.


Την καθιέρωση “Point system” για τους καθυστερούμενους λογαριασμούς προωθεί η ΔΕΗ. Ουσιαστικά πρόκειται για μία «διευκόλυνση» που θα κάνει η εταιρεία σε όσους δεν μπορούν πλέον να είναι συνεπής στην...




εξόφληση των λογαριασμών τους. Οι καταναλωτές χωρίζονται σε έξι κατηγορίες ανάλογα με τη συνέπεια τους απέναντι στη ΔΕΗ και από εκεί και πέρα υπάρχουν, ανά κατηγορία δόσεις και ευκολίες πληρωμής.

Κάνε έναν διακανονισμό για να δεις το φως σου…

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ..



Νέα νομοθετικά μέτρα για την λειτουργία των blog προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης των διαχειριστών, αλλά και την άρση του απορρήτου για περισσότερα εγκλήματα απ’ όσα επιτρέπει ο νόμος εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, κατά την εμφάνισή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Όπως είπε με δεδομένη τη θέση του ότι δεν πρέπει να περιοριστεί η ελευθερία έκφρασης, θα περιμένει τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής που θα...



συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου. Στην ίδια επιτροπή ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ κ. Χ. Γεραρή. Αλλάζει επίσης ο Ποινικός νόμος και καταργούνται τα χουντικά διατάγματα και νόμοι για τις συγκεντρώσεις. Σε σχέση με το θέμα της πολιτικής βίας που ήταν άλλωστε και το αντικείμενο συζήτησης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι θα καλέσει τις δημοσιογραφικές ενώσεις σε διάλογο για να θεσπισθούν νέοι κανόνες λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι είναι υπέρμαχος της ελευθεροτυπίας, αλλά θα πρέπει ίσως να εξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού τέτοιων περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.

Το βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου !!


Το βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου !!
...

«That’s Greece vs That’s Not Greece» είναι ο τίτλος του βίντεο που παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας σήμερα, σε σχέση με αυτήν που κάποιοι θέλουν σκόπιμα να «σερβίρουν» στα διεθνή ΜΜΕ.
Προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του 9ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BHCC) »REFORMINGHELLASACHALLENGE» στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου 2011







Οι ''άτακτοι'' άνδρες βρήκαν το δάσκαλό τους από ιστοσελίδα που προβάλλει τις πιο άτυχες στιγμές τους. Αντί να κοιτούν το φακό,

Ρίχνουν κλεφτές ματιές σε ακατάλληλα σημεία και για κακή τους τύχη απαθανατίζονται από το φωτογραφικό φακό.
Ο λόγος για κάποιους ασυγκράτητους άνδρες, που δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από τα γυναικεία κάλλη.

Ο δικτυακός τόπος AcidCow δίνει ένα μάθημα σε όσους άνδρες κοιτούν τα προσόντα των γυναικών που ποζάρουν δίπλα τους. Καλεί μάλιστα όσους έχουν στην κατοχή τους ανάλογες φωτογραφίες, να τις στείλουν.


Οι κοπέλες χαμογελούν, χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει ακριβώς δίπλα τους. Αντί για το φακό, την προσοχή των ανδρών τραβά το γυναικείο μπούστο, το οποίο θαυμάζουν.


Οι πρωταγωνιστές θα πρέπει να σκεφθούν καλές δικαιολογίες για να εξηγήσουν στις φίλες ή στις συζύγους τους, τους λόγους της συμπεριφοράς τους, αν και η αλήθεια είναι ότι το ωραίο όλοι και όλες το κοιτάνε.

Ο Alpha ετοιμάζει αλλαγές στο τηλεοπτικό του σκηνικό εν όψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν.


Ο
Alpha ετοιμάζει αλλαγές στο τηλεοπτικό του σκηνικό εν όψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Όπως όλα δείχνουν , οι υπεύθυνοι του καναλιού περιμένουν να πάρουν έγκριση από την μαμά εταιρεία για το κόστος του νέου προγράμματος. Το γεγονός ότι ο Alpha ήταν το μόνο κανάλι για το 2010 με ζημιές 21 εκατομμύρια ευρώ σε μια χρονιά κερδοφορίας για τον γερμανικό κολοσσό, αφού στο ταμείο μπήκαν 1,1 δις ευρώ και σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης στην εγχώρια αγορά των media, ωθεί τους επικεφαλής της RTL να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάλουν ψαλίδι σε κάθε τι περιττό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των στελεχών της RTL στα τέλη Αυγούστου στο Λουξεμβούργο, όπου αναμένεται να πάρουν τις τελικές αποφάσεις . Την ίδια στιγμή η διοίκηση του σταθμού «παγώνει» τα πάντα και οι συζητήσεις με τους παρουσιαστές θα γίνουν στα τέλη του μήνα. Τέλος, όπως όλα δείχνουν το πράσινο φως δεν θα ανάψει για τις «Οικογενειακές υποθέσεις».

Ταυτόχρονα στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών δεν θα κόβεται το ρεύμα τους.



Με τη νέα διαδικασία διακανονισμών, οι πελάτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών τους κατανέμονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έξι κατηγορίες, ανάλογα με τη συνέπειά τους στην εξόφληση λογαριασμών το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Για κάθε κατηγορία καταναλωτών προβλέπεται επακριβώς ποιες διευκολύνσεις (πληρωμές σε δόσεις) θα κάνει η ΔΕΗ αλλά και τι θα ισχύει στις περιπτώσεις της μη τήρησης του διακανονισμού.

Αναλυτικά, οι κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται οι καταναλωτές είναι:

1.Συνεπής χωρίς διακανονισμούς.

2.Συνεπής σε πληρωμές και διακανονισμούς.

3.Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους λογαριασμούς ή και μία αθέτηση διακανονισμού.

4.Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.

5.Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους.

6.Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

Για τους οικιακούς καταναλωτές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή ήταν απόλυτα συνεπείς το προηγούμενο δωδεκάμηνο στην εξόφληση των λογαριασμών τους, προβλέπεται δυνατότητα ρύθμισης του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού έως και σε 4 διμηνιαίες δόσεις και ανάλογες κλιμακώσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ειδική κατηγορία αποτελούν οι πελάτες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (άτομα με χαμηλά εισοδήματα, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες κ.α.) Στις περιπτώσεις αυτές παρέχονται περισσότερες δόσεις και χαμηλότερες προκαταβολές, ενώ προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με μηχανική υποστήριξη.

Προβλέψεις διακανονισμών, υπό προϋποθέσεις, υπάρχουν και για τις λοιπές κατηγορίες πελατών της ΔΕΗ (επιχειρήσεις, δημόσιο, μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, κ.α.)

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα της συνεδρίασης του δ.σ. Δίου - Ολύμπου στις 28\07\2011.



Πριν από την έναρξη της πρόσφατης τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου, τέθηκαν, όπως κάθε φορά, ερωτήματα, ζητήματα και προτάσεις προ ημερησίας διατάξεως.

Από την πλευρά μας έθεσα αρκετά ζητήματα με την εξής σειρά:

- Ρώτησα σχετικά με την εγγυητική επιστολή της κοινοπραξίας προς την Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Εάν δηλαδή εξέπεσε, όπως έντονα ακουγόταν το τελευταίο διάστημα, και κυρίως ποιο είναι πλέον το ποσό που έχει λαμβάνειν αυτή τη στιγμή η Δ.Ε.Α.Δ.Ο. από την κοινοπραξία. Στην απάντησή του ο δημαρχεύων κ. Φαρμάκης δήλωσε πως το ποσό που οφείλει μέχρι στιγμής η κοινοπραξία ανέρχεται περίπου στα 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ θετική εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται η είδηση πως στο αμέσως επόμενο διάστημα η κοινοπραξία θα λάβει ένα σημαντικό ποσό από το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να συνεχιστεί το έργο που έχει αναλάβει. Πάντως με όλα αυτά έρχεται στο προσκήνιο και πάλι η άποψη που εξέθεσα στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι δηλαδή «…τέτοιες μεγάλες «αποκλειστικού τύπου» συμφωνίες εκτός από τα αναμφισβήτητα πολλά θετικά τους σημεία, κρύβουν κι αρκετούς κινδύνους, ιδίως όταν δεν έχει προβλεφθεί κάποια εναλλακτική πηγή εξεύρεσης εσόδων».
- Ζήτησα από τον αντιδήμαρχο κ. Βροχαρίδη επίσημη ενημέρωση γύρω από το ζήτημα που προέκυψε με την ΚΖ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον χώρο στον οποίο «φιλοξενείται» στον Πλαταμώνα (Παλιό Σχολείο) μέχρι σήμερα από τον Δήμο, όπου η δημοτική αρχή δήλωσε πως σχεδιάζει να στεγάσει πλέον το Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα. Ανέφερα μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην δημάρχου Ανατ. Ολύμπου κ. Χονδρόπουλου, ο οποίος επιμένει πως έχει ήδη χωροθετηθεί άλλη τοποθεσία πλησίον του Δημοτικού Σχολείου για την εγκατάσταση του Νηπιαγωγείου. Ζήτησα επίσης να ακουστεί στη συνεδρίαση και η άποψη του κ. Δ. Σπανόπουλου, προέδρου του Πλαταμώνα, ως εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Βροχαρίδης πάντως διέψευσε πως υπάρχει ανάλογη χωροθέτηση και δήλωσε πως οπωσδήποτε η δημοτική αρχή θα πάρει πίσω από την ΚΖ’ Εφορεία τη χρήση του κτηρίου για την εγκατάσταση του Νηπιαγωγείου, ενώ θα υπάρξει μέριμνα και για την αρχαιολογία (χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος). Ο κ. Σπανόπουλος με τη σειρά του δε διαφώνησε με την επιστροφή στον Δήμο του Παλιού Σχολείου (εντύπωση προξένησε η αναφορά του στον χώρο αυτό σήμερα «ως κέντρο αναρχίας»), θεωρεί όμως πως σχετικά με το Νηπιαγωγείο υπάρχουν κι άλλοι χώροι που θα μπορούσε να μεταφερθεί και πρότεινε άλλες χρήσεις για το εν λόγω κτήριο (π.χ. εγκατάσταση Κ.Α.Π.Η.).

- Σχετικά με τον υπό κατασκευή υδροταμιευτήρα της Βροντούς, υπενθύμισα κι επεσήμανα ότι μία από τις τελευταίες αποφάσεις του δημ. συμβουλίου του πρώην Δήμου Δίου ήταν και η έγκριση ποσού 35.000 για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το «παγωμένο» υλικό του υπεδάφους που καθυστερούσε τις εργασίες. Ρώτησα λοιπόν τι απέγινε το ποσό αυτό και γιατί το έργο έχει σταματήσει. Μολονότι δεν διευκρινίστηκε ακριβώς η τύχη αυτού του ποσού, το συμπέρασμα ήταν ότι ο εργολάβος δεν συνέχιζε τις εργασίες, όσο δεν πληρωνόταν. Θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα αυτό γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την άρδευση πολλών δημ. διαμερισμάτων του πρώην δήμου Δίου.
- Πριν από λίγες εβδομάδες πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για εργασίες στην στέγη του Δημ. Σχολείου της Λεπτοκαρυάς. Ρώτησα λοιπόν την αντιδήμαρχο κ. Νούλα ποιος είναι ο σχεδιασμός της δημ. αρχής για το πρόβλημα αυτό δηλώνοντας παράλληλα την έκπληξή μου για το γεγονός ότι δεν είχε ήδη συμπεριληφθεί κάποιος νέος κωδικός για το ποσό των εργασιών αυτών στις αναμορφώσεις προϋπολογισμού που μετά από λίγο θα συζητούσαμε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης. Η απάντηση ήταν πως έχει κληθεί η τεχνική υπηρεσία για να εκτιμήσει την κατάσταση και πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό. Το ελπίζουμε πάντως γιατί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν είναι πια μακριά.

- Μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο της Ν. Εφέσσου, κ. Κατιρτζή (τον οποίο κι ευχαριστώ για την ενημέρωση), καθώς και με δημότες της περιοχής έκρινα σκόπιμο να επαναφέρω το θέμα της οικτρής κατάστασης του Πλατανόδασους της Ν. Εφέσσου. Η παντελής έλλειψη φροντίδας κι ελέγχου ενθαρρύνει την συνεχή παράνομη υλοτόμηση, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή, ακόμη και διακίνηση ναρκωτικών! Είναι επιτακτική ανάγκη να καθαριστεί σε πρώτη φάση και κατόπιν να περιφρουρηθεί το Πλατανόδασος της Ν. Εφέσσου.

- Έθεσα υπ’ όψιν του σώματος το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, κκ. Βαρθολομαίου στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στο δημ. διαμέρισμα της Νέας Εφέσσου προς τα τέλη Αυγούστου. Άμεσα λοιπόν θα πρέπει να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στον «ευτρεπισμό» και «καλλωπισμό» του συγκεκριμένου διαμερίσματος (άμεση σύνδεση με το προηγούμενο θέμα), καθώς και στην παροχή της υποδοχής και της φιλοξενίας που αρμόζει στον Πατριάρχη μας.

- Έχοντας την τύχη να παρακολουθήσω δύο υπέροχες συναυλίες από πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας, της Δημοτικής Ορχήστρας Νέων (πρώην) δήμου Δίου, και της Δημοτικής Χορωδίας (πρώην δήμου) Λιτοχώρου «Ιω. Σακελλαρίδης», όφειλα να δώσω δημόσια σε όλους τους συντελεστές συγχαρητήρια, τόσο για την επίπονη προσπάθεια, όσο και για το αποτέλεσμα που μας αντάμειψε όλους! Πρότεινα μάλιστα από την αμέσως επόμενη χρονιά να φροντίσουμε για την δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων, ώστε να υπάρξει σύμπραξη των δύο αυτών επιτυχημένων σχημάτων. Είμαι σίγουρος ότι με μικρότερο συνολικό κόστος θα είχαμε ακόμη πιο εντυπωσιακό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα! Η ισχύς εν τη ενώσει!

Τέλος, όπως και ο δημαρχεύων κ. Φαρμάκης, ένιωσα κι εγώ την ανάγκη να αποχαιρετίσω άλλη μία φορά δημόσια έναν πολύ καλό οικογενειακό φίλο, τον πρώην διευθυντή της Δ.Ε.Α.Λ., Μιλτιάδη Τζουμάκα. Πιστεύω ότι κάνουν και πάλι πολύ καλή παρέα με τον παλιόφιλό του τον Θανάση τον Λάππα τώρα που αντάμωσαν ξανά!

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες!
Η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε για όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και να τα θέτουμε άμεσα στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου ζητώντας απαντήσεις και προτείνοντας δράσεις γι’ αυτά! Θέλουμε τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς σας και θα είμαστε δίπλα σας όποτε μας χρειάζεστε για να συζητήσουμε ό,τι σας απασχολεί!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Αντρικά μυστικά για το πρώτο ραντεβού

Καλοκαίρι είναι και όλο και κάποιο ραντεβουδάκι θα ψηθεί. Έχεις κι εσύ όμως τις ανασφάλειές σου. Μην ανησυχείς, άνδρας είναι δεν είναι πυρηνική φυσική.

Εμείς οι άνδρες έχουμε τα κουμπιά μας. Και τα παρακάτω είναι τα σημάδια που θα σου δείξουν πως το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία.

Αρχικά πρόσεξε να είσαι ο εαυτός σου. Όποιος και να είμαι δεν αξίζω να αλλάξεις συμπεριφορά για χάρη μου. Άσε που αν πιάσει ο μασκαρεμένος εαυτός σου, τότε εγώ θα έχω "τσιμπηθεί" με μια άλλη.

Αντρικά μυστικά...

ΖΩΔΙΑ...

Το σεξ είναι το Α και Ω στη ζωή. Η ζωή μας χωρίς αυτό είναι ένας εσπρέσσο χωρίς ζάχαρη, δεν πίνεται με τίποτα!! Οι άνθρωποι πάντα ήθελαν να κάνουν τον έρωτα πιο συναρπαστικό και έντονο. Ο έρωτας βέβαια, πάνω από όλα, θέλει ψυχή και φαντασία. Ας δούμε λοιπόν πώς συμπεριφέρεται κάθε γυναίκα και κάθε άντρας του ζωδιακού, για να ξέρετε τι παιδί παίρνετε όταν ερωτεύεστε!

ΚΡΙΟΣ

Γυναίκα: Η ανέμελη κυρία…ερωτεύεστε κεραυνοβόλα, αλλά σαν παρορμητικές και επιπόλαιες που είστε ξενερώνετε επίσης αστραπιαία! Θέλετε κάποιον που θα σας κάνει να πείτε τον δεσπότη Παναγιώτη, γιατί αλλιώς το κέρατο είναι σίγουρα στο πρόγραμμα.

Άντρας:Ο κύριος (εγώ είμαι!) δοξάστε τον, δώστε του την δυνατότητα και τη ευκαιρία να νοιώσει κύριος και αφέντης. Μια στολή υπηρέτριας ή χανουμάκι, θα λειτουργούσε μια χαρά. Η στα πιο σκληρά παίξτε το σκλάβα του και κάντε του δώρο ένα μαστίγιο και χειροπέδες. Όσο για σας, θα σας πρότεινα ένα κουτί ισχυρά παυσίπονα.

ΤΑΥΡΟΣ

Γυναίκα: Οι κυρίες του ζωδίου είστε όλο νάζι και λεζάντα και ξέρετε να εξαντλείτε όλο το Κάμα Σούτρα στο κρεβάτι σας. Το μόνο κακό είναι αν σας τσιμπήσει η μύγα της ζήλιας, τρέχουν όλοι να κρυφτούν!!!

Άντρας:Ενώ για τους άντρες του ζωδίου είναι πιο εύκολα τα πράγματα, ανοίξτε το ψυγείο και φορέστε όλη την λαϊκή αγορά από φρούτα. Γαρνιρισμένα με σαντιγί. Και οπωσδήποτε σοκολάτα. Α!!! Και μην, αρχίσετε να τρώγεστε μόνες σας. Αφήστε τον να βαρυστομαχιάσει μέχρι τελικής πτώσης. Αν θέλει και τα περαιτέρω, σας προτείνω μερικά κουτάκια σόδα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γυναίκα: Οι κυρίες του ζωδίου έχετε την νοοτροπία «Φύγε εσύ, έλα εσύ». Σας αρέσει να φλερτάρετε ασύστολα και είστε πάντα στο ψάξιμο για ένα καλό ερωτικό παιχνίδι. Εδώ θα χρειαστεί κανείς ένα φορτηγό για να κουβαλά τα κέρατα!!

Άντρας:Για να σαγηνεύσεις έναν άντρα Δίδυμο θέλει μυαλό, καθήστε απέναντί του και πάρτε τον τηλέφωνο. Μιλήστε του για φαντασιώσεις. Αλλά μην αφήσετε να σας ακουμπήσει. Καθόλου όμως. Τουλάχιστον όχι με τα χέρια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γυναίκα: Εσείς κυρίες μου είστε καλά κορίτσια, αγαπησιάρικα, τρυφερά και δίνετε τα πάντα για την αγάπη, σε σημείο εκμετάλλευσης. Οι ερωτικές στιγμές μαζί σας είναι λίγο ανάλατες, και θα μπορούσατε να ζήσετε και χωρίς αυτό. Το τραβάει το κέρατο ο οργανισμός σας δυστυχώς.

Άντρας:Εσείς κύριοι μου θέλετε μία μανούλα! Νταντέψτε τον, ταΐστε τον και νανουρίστε τον, ντυθείτε νύφη στα άσπρα, όχι τίποτα μοντέρνο μόνο παραδοσιακά νυφικά επιτρέπονται, κάντε του έρωτα και πέστε του ότι αν είναι καλό παιδί, θα τον αποκαταστήσετε. Προσοχή μόνο στο ντάντεμα, μην το παρακάνετε με πάνες, σαλιάρες και πιπίλες.

ΛΕΩΝ

Γυναίκα: Είστε οι βασίλισσες του ζωδιακού. Καταφέρνετε να τους τυλίξετε στα δίχτυα του ερώτα σας χωρίς να το πάρουν χαμπάρι. Σας αρέσει να εξουσιάζετε τον σύντροφο σας μέσα και έξω από το κρεβάτι. Προσέξτε όσοι γνωρίσετε μια Λιονταρίνα γιατί δεν θα ξανασηκωθείτε ποτέ, τουλάχιστον όχι ζωντανοί!!

Άντρας:Ο Βασιλιάς του ζωδιακού! Θαυμάστε τον και….ξαναθαυμάστε τον!! Πέστε του πόσο ωραίος είναι, ντύστε τον, στολίστε τον και βάλτε τον να κάνει πασαρέλα, πέστε του ότι ο Αντόνιο Μπαντέρας είναι ένα μαύρο χάλι μπροστά του και ότι τώρα να σας χτύπαγε την πόρτα θα τον διώχνατε χωρίς δεύτερη σκέψη (αυτό το λέω για σας γιατί αν το σκεφτείτε και δεύτερη φορά….το χάσαμε το παιχνίδι, θα μείνει ο αγαπημένος σας Λέοντας πίσω από την πόρτα και εσείς με τον Μπαντέρας), ενώ εσείς θα τον κοιτάτε έκθαμβες και με το στόμα ανοιχτό, μην το κλείσετε και χαλάσει το σχέδιο και προσοχή στις μύγες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γυναίκα: Μία Παρθένος πέφτει με τα μούτρα στον ερωτά και μετά απογοητεύεται ρίχνοντας το φταίξιμο στους συντρόφους της. Είστε σαν παιδάκι που χτίζει κάστρα στην άμμο και κλαίει όταν τα παίρνει το κύμα!! Γίνεστε πικρόχολοι και ειρωνικοί απέναντι στο σύντροφο σας, και η ψυχρότητα που δημιουργείτε στη σχέση σας κάνει τον άλλον να τρέξει αλλού!!!

Άντρας:Μπλέξατε με άντρα Παρθένο? Μμμμ το’χω και αυτό! Ντυθείτε νοσοκόμα! Δεν είναι δύσκολο αλλά θα έχει αποτέλεσμα. Στην ανάγκη πατήστε του και καμιά βεντούζα η βάλτε του θερμόμετρο. Θα δείτε πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία του. Φτάνει όμως μέχρι εκεί, το κλύσμα θα τον ξενερώσει.