PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Τσουχτερό κρύο

Στο «ψυγείο» μπαίνει η χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο, με τσουχτερό κρύο, βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Στα λευκά έχει ντυθεί ήδη η Πάρνηθα, ενώ χιόνα έπεσαν και στην Πεντέλη. Πολικές οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο, Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους χιονόνερο και χιόνι.

Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ενώ ο παγετός θα κάνει την εμφάνισή του στα ηπειρωτικά, ενώ ισχυρός θα είναι στα βόρεια.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή. Βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα υπάρξει στα ηπειρωτικά της χώρας.

Προκήρυξη στα Νέα

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του Alter


Την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter αναλαμβάνει με προκήρυξή της στην εφημερίδα Τα Νέα η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».

Το κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευθεί στο φύλλο της εφημερίδας το Σαββάτο.

Την περασμένη Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο χώρο στάθμευσης του τηλεοπτικού σταθμού Alter -στο Περιστέρι- λίγο μετά τις 7 το βράδυ.


Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κράνη προσέγγισαν το κανάλι από την πίσω πλευρά στην οδό Λεονάρδου στο Περιστέρι την ώρα που έβγαινε έξω ένας τεχνικός του σταθμού.

Οι δράστες τον διέταξαν να απομακρυνθεί και πέταξαν προς το χώρο που ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα υπαλλήλων του καναλιού έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη.

Ταυτόχρονα «γάζωσαν» τα οχήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο εκείνο οι δράστες επιτέθηκαν στις 04:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.

Αγνωστοι είχαν πυροβολήσει τότε από απόσταση 15 μέτρων και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός. Η χειροβομβίδα την οποία πέταξαν οι δράστες δεν εξερράγη.

Στην τελική ευθεία οι πρόβες για τον «Βασιλιά Ληρ»



Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες για τον «Βασιλιά Ληρ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, με τον Νικήτα Τσακίρογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στον «Βασιλιά Ληρ», ο Σαίξπηρ εξερευνά τα ουσιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: την αγάπη και το καθήκον, τη φιλία και την προδοσία, την ηγεσία και την αφοσίωση, την εξουσία και την αναρχία, το πεπρωμένο, την εξαγορά αλλά και τον τρόμο μπροστά στο αναπόφευκτο μιας ζωής που πλησιάζει στη λήξη της.

Η εικόνα της ανθρώπινης σκληρότητας, της κοινωνικής ζούγκλας, της απάτης και της αυταπάτης του «μεγαλείου», της τυραννικής εξουσίας, της άδικης δικαιοσύνης, η απεικόνιση της δυστυχίας και της οδύνης που όλα τούτα προκαλούν, είναι εδώ άγρια και πιο τρομερή παρά ποτέ. Ο Ληρ είναι το μεγάλο δραματικό ποίημα, όπου ο άνθρωπος βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια, αφού έχει πρώτα διασχίσει όλο τον ανήφορο του Πόνου, του πόνου που τον έχουν προκαλέσει τόσο οι δικές του αφροσύνες όσο και η κοινωνική βαρβαρότητα, όπου κι αυτός έχει άφθονα συμβάλει.?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ


ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κας

ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ



ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.





Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009



Κύριε Πρόεδρε, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, σε μια περίοδο όπως η σημερινή όπου σε ολόκληρο τον κόσμο η εργασία και οι εργαζόμενοι δέχονται απίστευτες σφοδρές πιέσεις και επιθέσεις ο κοινοβουλευτικός έλεγχος σε εργασιακά θέματα οσοδήποτε σκληρός και αν είναι συνδράμει στην μεγάλη μάχη, που δίνουμε για την υπεράσπιση της εργασίας και των εργαζομένων.



Και με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα από το βήμα αυτό να χαιρετίσω την προχθεσινή συμφωνία επί της αρχής εργοδοτών και εργαζομένων κατά την συνάντησή τους. Είναι μία θετική εξέλιξη, μία εξέλιξη που εκτός των άλλων δικαιώνει και την πλατφόρμα συνεργασίας και συναίνεσης που εγκαινίασε και εφαρμόζει το Υπουργείο μας εδώ και καιρό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση με τις λιγότερες δυνατόν συνέπειες για τους εργαζομένους και για τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.



Έχω πει - και το επανέλαβαν και οι εργοδοτικές και οι εργατικές οργανώσεις - ότι δεν χρειάζονται νέοι εργασιακοί νόμοι. Η τήρησή τους και ο συνεχής έλεγχος είναι ο δρόμος που θα αποτρέψει τον οποιοδήποτε να μετατρέψει την κρίση σε άλλοθι για απολύσεις και διαθεσιμότητες.



Στο Υπουργείο από το καλοκαίρι κάνουμε μια εξαιρετικά μεγάλη, τεκμηριωμένη, αποτελεσματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Απασχόλησης έθεσε σε συναγερμό τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς συγκρότησε ομάδα διαχείρισης της κρίσης, καθόρισε διαδικασίες συστηματικής και τακτικής παρακολούθησης των δεικτών εργασίας. Έκανε επαφές με όλους τους κοινωνικούς εταίρους: την ΓΣΕΕ, την ΓΣΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, την ΠΟΞ, το Επιμελητήριο, το ΣΕΤΕ επανεξετάζοντας και επαναστοχεύοντας όλα τα προγράμματα και τις δράσεις όλων των φορέων του υπουργείου όπως είναι ο ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Οργανισμός Εργατικής Εστίας, η Γενική Γραμματεία των Κοινοτικών Πόρων, η Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ. Καταρτίσαμε λοιπόν και ήδη υλοποιούμε ένα στοχευμένο σχέδιο δράσης; 8 κύκλων που αποβλέπει στην προστασία και την θωράκιση των υφισταμένων θέσεων εργασίας, στη δημιουργία νέων και στην ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το σχέδιο, λοιπόν, αυτό περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις τόσο θεματικά όσο και χωρικά σε τομείς που οι έρευνες του Παρατηρητηρίου της Απασχόλησης - το οποίο τον τελευταίο χρόνο το έχουμε εντονότατα ενεργοποιήσει και είναι στα πλαίσια του Υπουργείου Απασχόλησης- έδειξαν ότι είναι πιο πιθανό να πληγούν περισσότερο τομείς, όπως ο τουρισμός, η οικοδομή και το λιανεμπόριο. Το σχέδιο δράσης - θα έλεγα οι δράσεις γιατί οι περισσότερες απ’ αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει- περιέχει καινοτομίες όπως είναι η επέκταση της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης διευκολύνοντας έτσι επιχειρήσεις να διατηρήσουν το εργατικό δυναμικό τους, ξενοδοχεία να λειτουργήσουν Απρίλιο και Μάιο, φορείς να απορροφήσουν ανέργους.

Είναι μια επωφελής και για την επιχείρηση και για τον εργαζόμενο διαδικασία, που γίνεται κάτω από συγκεκριμένους και διαφανείς όρους, προϋποθέσεις και ρήτρες.

Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο ο ΟΑΕΔ προβλέπει, με διάφορες δράσεις και προγράμματα, την απασχόληση εξήντα χιλιάδων ανέργων κατά βάση στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον οι Οργανισμοί, που θα προσλάβουν τους ανέργους, έχουν θέσεις, ανάγκες και τα απαραίτητα κονδύλια.

Στο πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνονται, επίσης, ιδιαίτερες δράσεις για ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες, οι έφηβοι, τα ΑΜΕΑ, οι έφηβοι οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το σχολείο μέσα από το πρόγραμμα, που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία, «Μια αρχή, μια ευκαιρία» και επιπλέον και επιδοματική, σε πολλές περιπτώσεις, πολιτική, όπως είναι το δεύτερο δώρο των Χριστουγέννων.

Κύριε Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρωθυπουργός ήταν εδώ πριν από λίγο. Γενικότερα να σας πω ότι δεν αφορά εξειδικευμένο θέμα, αλλά ήταν πραγματικά και είναι ένα θέμα στο οποίο, ως ολοκληρωμένο, μπορεί να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός.

Θέλω να σας πω και κάτι άλλο. Κύριε Πρόεδρε, ο Πρωθυπουργός έχει απαντήσει σε δικές σας ερωτήσεις πάνω ακριβώς σε αυτά τα θέματα, της ανεργίας, της απασχόλησης, στα θέματα που αφορούν τους ανέργους, τους νέους ανέργους, πρόσφατα. Εξάλλου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί για το σχέδιο των δράσεων και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Όσον αφορά τώρα τους ελέγχους και στο ΣΕΠΕ, στο οποίο αναφερθήκατε, ήδη ένα νέο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ είναι έτοιμο και θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών. Έχουμε εντείνει τους ελέγχους. Μόλις πριν δύο ημέρες είχα καλέσει στην Αθήνα όλους τους Διευθυντές και τους Τμηματάρχες του ΣΕΠΕ, ακριβώς για να δώσουμε επιπλέον δύο σαφείς κατευθύνσεις που είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων, η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αυστηρή σε όσους κινούνται με αντικοινωνική, παραβατική λογική, στο πλευρό εκείνων των επιχειρήσεων που τηρούν το νόμο και διασφαλίζουν θέσεις εργασίας.

Αυτό το μήνυμα που στέλνουμε ως Υπουργείο Απασχόλησης και που αποτυπώνεται στην πρακτική των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των μεικτών κλιμακίων του ΙΚΑ, που πηγαίνουν μαζί πλέον, μετά την ψήφιση της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης, έχουν ενεργοποιηθεί και είναι ένα και ξεκάθαρο: Ο ΣΕΠΕ είναι ο θεματοφύλακας, ο συνήγορος, αν θέλετε, των εργαζομένων, είναι ο θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυστηροί στην παραβατικότητα, στο πλευρό των εργαζομένων.

Επειδή αναφερθήκατε στη Νάουσα, στο θέμα του Εργατικού Κέντρου, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι ο Πρόεδρος του Τοπικού Εργατικού Κέντρου βγήκε και κατήγγειλε αυτό το τραγικό γεγονός για τις εργαζόμενες στο ψυγείο. Αλλά και αυτό είναι πραγματικά πέρα από κάθε λογική, ο συγκεκριμένος Πρόεδρος ήταν παρών, μαζί με το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, κατά τη διάρκεια του ελέγχου και το κατήγγειλε μετά, αφού βγήκε από εκεί.



Την ίδια ώρα τηλεφώνησα και έκανα και γραπτή αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Σανιδά, ο οποίος αμέσως ενεργοποίησε και κάλεσε και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, όπως επίσης έχω διατάξει και ΕΔΕ.



Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι όλα αυτά τα θέματα και τα παρακολουθούμε και βεβαίως είμαστε εξαιρετικά αυστηροί σε οποιαδήποτε τέτοια παραβατικότητα.



Επειδή αναφερθήκατε και ρωτήσατε τι θα γίνει με τις 60 χιλιάδες θέσεις και αν αυτό αντιβαίνει, θέλω εδώ και πάλι να ξεκαθαρίσω - το έχω πει πάρα πολλές φορές - ότι το «60 χιλιάδες» δεν αφορά στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο. Αφορά - το είπα και πριν από λίγο - κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ για αρκετές θέσεις, όπως είπα και πριν, εφόσον υπάρχει η ανάγκη και η οικονομική δυνατότητά της κάλυψης. Δεν μιλούμε για μόνιμες προσλήψεις και το ξέρετε πολύ καλά. Μιλάμε για την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Το συνολικό πρόγραμμα που αφορά σε αυτή τη δράση αναφέρεται στις 60 χιλιάδες.

Επίσης θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρη στο γεγονός ότι μιλάμε σε εθνικό επίπεδο.

Οι μηχανισμοί ελέγχου του Υπουργείου έκαναν τους περασμένους μήνες εξήντα πέντε χιλιάδες ελέγχους.



Και όπως γνωρίζεται πολύ καλά, για να γίνουν οι έλεγχοι, χρειάζεται να υπάρχει επώνυμη καταγγελία. Ήδη και με την οποιαδήποτε ανώνυμη καταγγελία επιλαμβανόμαστε από το καλοκαίρι όλων αυτών των καταγγελιών και των ερευνών.



Μ’ αυτό, λοιπόν, θέλω να πω ότι έχουμε εντείνει τους ελέγχους, έχουμε την ομάδα της διαχείρισης της κρίσης, συζητούμε με τις εργοδοτικές οργανώσεις, έχουμε συζητήσει με τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. και στο Παρατηρητήριο της Απασχόλησης προβλέπουμε να συγκεντρώνονται όλα πλέον τα στοιχεία, δηλαδή όχι μόνο εκείνα τα στοιχεία τα οποία εμείς ως Υπουργείο συλλέγουμε, αλλά και όλα τα στοιχεία των εργατικών κέντρων, ώστε καθημερινά και κάθε ώρα να παρακολουθούμε και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και οπωσδήποτε και την ανεργία.

"Ποιοτική εργασία για όλους"

"Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους πολιτικές ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων" δηλώνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρης Ζαγορίτης και προσθέτει ότι «κεντρική, σταθερή, αμετακίνητη επιδίωξή μας είναι η ποιοτική και πλήρης εργασία για όλους». Ο κ. Ζαγορίτης δηλώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα ενότητας στη Ν.Δ και βάζει τέλος στην εσωστρέφεια λέγοντας με κατηγορηματικότητα ότι «διαφοροποιήσεις, προσωπικές στρατηγικές, υπερβολές και επιπόλαιες προσεγγίσεις δεν επιτρέπονται. Ναρκοθετούν τις κοινές μας προσπάθειες. Μόνο ζημιά κάνουν. Και δεν θα το επιτρέψουμε».

(από τη συνέντευξη του Λ. Ζαγορίτη στον Σπύρο Γκουτζάνη)

IΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...ΒΙΛΧΕΜ ΡΑΙΧ...

ΤΟ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ.
ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΩΤΑ ΛΑΘΗ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΑΡΑΓΕ?
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ.
ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ....
ΕΥΤΥΧΩΣ -ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ- Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ, ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΠΟΨΗ.

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...

"H οικονομική κρίση δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα"

ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΜΑΣΤΑΝ

"Βαρέθηκα να ακούω για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μία κρίση που ουσιαστικά δεν έχει έρθει ακόμη στην χώρα μας (θα ρθει - δεν την γλιτώνουμε) αλλά υπάρχει μόνο και μόνο επειδή μας έχουν πείσει τα δελτία των 8!

Όχι, δεν είμαι πλούσια και όχι, δεν τα βγάζω εύκολα πέρα. Είμαι μισθωτός και τα κουτσο-βγάζω όπως τα κουτσό-βγαζα και πριν 6 μήνες...

Δεν νομίζω όμως ότι έχει αλλάξει τίποτα αισθητά το τελευταίο εξάμηνο στην χώρα.

Όχι, τουλάχιστον για τον μέσο όρο των πολιτών και όχι τόσο δραματικά όσο θέλουν να το παρουσιάζουν οι δημοσιο......φτου-μπλιαχ (ούτε την λέξη δεν μπορώ να πώ).

Μόνο φόβος υπάρχει. Φόβος διάχυτος για κάτι που καθημερινά προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει. Για μια οικονομική κρίση! Ποια οικονομική κρίση?

Ξέρεις πότε βίωσε η τσέπη σου πραγματική οικονομική κρίση? Όταν ήρθε το ευρώ. Εκεί, ναι, αν θες «την άκουσες» και «την άκουσες για τα καλά»! Εκεί ήταν που έβλεπες το πορτοφόλι σου να αδειάζει από τις 5 του μήνα, 5 μέρες δηλαδή μετά την μισθοδοσία σου.

Εκεί ήταν που η μία φρατζόλα ψωμί από 50δρχ πήγε αυτόματα στα 50λεπτά (= 170δρχ!!!)

Ποια οικονομική κρίση? Τα super market αυξάνουν τα προϊόντα τους με τους ίδιους ρυθμούς που τα αύξαναν και πέρσυ και πρόπερσυ! Η βενζίνη? Η βενζίνη ανεβαίνει σταθερά και θα ανεβαίνει ανεξαρτήτου κρίσεως! Οι μισθοί? Οι μισθοί ήταν και είναι της πείνας και της ξεφτίλας χρόνια τώρα, δεν πάγωσαν εξαιτίας καμιάς κρίσης!

Απολύσεις! Ποιες απολύσεις? Μας σφλομώνουν κάθε βράδυ στην απόλυση! Ναι, κόσμος απολύεται όπως απολυόταν πάντα. Άντε και λίγοι παραπάνω - και αυτοί θύματα μιας εικονικής πραγματικότητας τρόμου. Όχι όμως μαζικές απολύσεις! Ποιες μαζικές απολύσεις? Στις αυτοκινητοβιομηχανίες? Έχει η Ελλάδα βαριά βιομηχανία και δεν το ξέρω? Η' στα εργοστάσια? Ποια εργοστάσια ρεεεεε???? Αυτά που κλείσανε πριν δεκαετίες ή αυτά που μεταφέρθηκαν στην Βουλγαρία?

Ανεργία? Ναι... που δεν είχαμε πέρυσι, φέτος, με την κρίση την αποκτήσαμε!

Οι καταναλωτές είναι τρομαγμένοι και δεν ψωνίζουν. Τα μαγαζιά δεν τζιράρουν (αλλά και να τζιράρουν, βρίσκουν πάτημα την δήθεν κρίση και δεν πληρώνουν) και οι χονδρέμποροι ασφυκτιούν! Ένας φαύλος κύκλος για ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Για μία μούφα κρίση.... για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη.......

Εγώ αυτό που ξέρω, είναι ότι όλη αυτή η παραφιλολογία είναι πέρα για πέρα μεθοδευμένη και όταν πραγματικά έρθει η οικονομική κρίση στην χώρα μας, τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε!

Για αυτό, κλείσε την τηλεόραση και σταμάτησε όλους αυτούς που αρέσκονται να σε τρομοκρατούν.

Ένας λαός φοβισμένος είναι το όνειρο κάθε πολιτικού!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ
Ύστατη έκκληση για την ανάκληση της διάταξης για το τέλος παρεπιδημούντων απηύθυνε στην κυβέρνηση η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων ΚΕΔΚΕ , εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μέτρων στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας περιλαμβάνεται η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων των ξενοδοχείων από 2% των εσόδων τους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε 0,5%.

Σημαντικές απώλειες στο Χ.Α.

Mεγάλη πτώση σημειώνει σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. όπως και οι υπόλοιποι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη.

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για την οικονομία ανακοίνωσε ο Κ.Καραμανλής

Την επιδίωξή του για συνεννόηση σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επανέλαβε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ανακοινώνοντας ότι θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Μάρτιο. Απέρριψε, δε, την πρόταση Καρατζαφέρη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα με θύμα τον 32χρονο Αλβανό

ΘΥΤΗΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ...

Ο 23χρονος αδερφός του θύματος, αλβανικής καταγωγής, είναι ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι τον τριαντάχρονο προχθές στις 4 τα ξημερώματα στο κέντρο της Κατερίνης.

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Κεντρικής Μακεδονίας Στρατηγός κ. Αποστολίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Μαντάς, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Θανάσης Φωτόπουλος και ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας κ. Σπύρος Γκουντέβενος αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα της προανάκρισης και έδωσαν τα στοιχεία του εγκλήματος.

Όπως φαίνεται, δράστης και θύμα συνεπλάκησαν μεταξύ τους για προσωπικούς λόγους και κατά τη συμπλοκή, ο δράστης με μαχαίρι - σουγιά προκάλεσε στο θύμα τραύμα στην καρδιά, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Στρατηγός κ. Αποστολής θύμα και δράστης βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Ο δράστης, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις άρθρων 299 Π.Κ. «Ανθρωποκτονία από πρόθεση» και Ν. 2168/93 «Περί όπλων - παράνομη οπλοκατοχή - οπλοχρησία» παραπέμφθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κατερίνης.

Η σωρός του 30χρονου μεταφέρθηκε στην Βόρειο Αλβανία, όπου και θα γίνει η κηδεία του.

Ξεκινάει από την 1η Μαρτίου και για ένα χρόνο η εφαρμογή του προγράμματος




- Στα 0,50 ευρώ μειώνεται το εισιτήριο για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ στο Δήμο Κατερίνης
- Δωρεάν συγκοινωνία για τους μαθητές καθόλη τη διάρκεια του έτους


Φθηνότερες έως και …δωρεάν μεταφορές για το Δήμο της Κατερίνης επιφυλάσσει το πρόγραμμα "Συν – κοινωνία" το οποίο ξεκινάει να εφαρμόζεται από την 1η Μαρτίου και για έναν ολόκληρο χρόνο σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης.

Χθες μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης μπήκαν σε ένα λεωφορείο μαζί με τους δημοσιογράφους και εξήγησαν το πώς θα γίνει η εφαρμογή του προγράμματος.

Τι θα πληρώνουμε;

Τι θα πληρώνει από εδώ και πέρα ο δημότης αλλά και ο επισκέπτης της Κατερίνης που θα θελήσει να μετακινηθεί στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ; Από 0,90 λεπτά και 1,30 λεπτά που ήταν τα εισιτήρια πλέον δημιουργείται ένα γενικό εισιτήριο 50 λεπτών.

Επιπλέον, η περιμετρική γραμμή θα ενισχυθεί με ακόμη δύο μίνι μπας με το ίδιο εισιτήριο των 0,50 ευρώ.

Δωρεάν θα είναι η μετακίνηση από τα τρία περιφερειακά πάρκιγκ που θα δημιουργηθούν, το πρώτο στο γήπεδο του Πιερικού, το δεύτερο στην περιοχή του Ι.Ν. Αγίων Ευθυμίου και Χριστοφόρου και το τρίτο στην βόρεια πλευρά της πόλης προς το κέντρο.

Επίσης θα δοθούν δωρεάν πάσο στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και είναι μέλη των ΚΑΠΗ.

Το μεγαλύτερο όμως όφελος έρχεται για τους νέους της πόλης μας και συγκεκριμένα για τους μαθητές, όπου δεν θα πληρώνουν καθόλου εισιτήριο, όχι μόνο για τις ημέρες που είναι ανοιχτά τα σχολεία, αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων των εορτών των Χριστουγέννων, του Πάσχα, αλλά και του καλοκαιριού. Μάλιστα σε συννενόηση που θα γίνει άμεσα με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας ΕΚπ/σης και τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών και των δασκάλων ο κάθε μαθητής θα έχει τη δική του μαγνητική κάρτα.

Ο κ. Χιονίδης

Ο Δήμαρχος Καατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης έκανε λόγο για ζητήματα που ήθελαν γενναίες αποφάσεις, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης για την γενναία συνεισφορά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Μάλιστα, έφερε και δύο παραδείγματα, αν μία μητέρα με τέσσερα παιδιά ήθελε να πάει το καλοκαίρι για μπάνιο στην Ολ. Ακτή, το κόστος ήταν μέχρι σήμερα 13 Ευρώ, ενώ από την 1η Μαρτίου το κόστος θα είναι μόλις 1 ευρώ (το εισιτήριο της μητέρας). Ένα άλλο παράδειγμα που έφερε ο κ Δήμαρχος είναι ενός μαθητή από την Καισάρεια που ήθελε να κατέβει το απόγευμα στο φροντιστήριο και έπρεπε να πληρώνει εισιτήριο 1,30 (2,60 την ημέρα χ 25 ημέρες το μήνα = 65 ευρώ), από την 1η Μαρτίου δεν θα πληρώνει καθόλου.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΕΣ?