PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου στο Spiegel ->: ... Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια πετύχαμε και πολλά.

Για ορισμένους δεν κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα, σε πολλούς όμως άμεσα πληττόμενους Έλληνες αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε πολλά. Τουλάχιστον, το συνταξιοδοτικό σύστημα μεταρρυθμίστηκε. Φέραμε τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, μειώσαμε τις δαπάνες και εξαλείψαμε τη γραφειοκρατία. Είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα 30 χρόνια....
(Απόσπασμα συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου στο Spiegel)

ΤΟ ΒΗΜΑ...

Image and video hosting by TinyPic

"Σαμαράς ο Μνημονιάκιας"

ΚΙΝΗΣΗ 136.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ..

ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ...ΤΥΧΑΙΟ...

ΛΑΓΙΟΣ -ΧΑΡΡΥ ΚΛΛΥΝ....

ΛΑΓΙΟΣ - ΤΕΡΖΗΣ...

ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΧΙΜΟΣ....

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ....

ΕΥΓΕΝΗΣ -ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ...

ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ..

ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ -ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ...

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ..ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ..

Περικοπές που ξεπερνούν, κατά περιπτώσεις, το 30%, στο βωμό του Μνημονίου

Ο διαγωνισμός της ντροπής«Ν
τροπή και αποτροπιασμό προκαλούν οι ενέργειες και ο αυταρχισμός βαθμοφόρων ιατρών του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι καταπατώντας κάθε έννοια προσωπικής αξιοπρέπειας και παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανονισμούς,

βάσει των οποίων διενεργούνται ιατρικές και άλλες εξετάσεις στα Σώματα Ασφαλείας, προχώρησαν στην ταπείνωση υποψηφίων γυναικών για το νομικό τμήμα του Λ.Σ.

Η σοβαρότατη καταγγελία που έγινε στη zougla.gr από τη συμμετέχουσα Φ. Μάζαρη, αφορά την πρόσφατη διεξαγωγή διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ειδικότητας Νομικού (ανδρών – γυναικών) έτους 2011.Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αήθεις «κύριοι» ιατροί εξανάγκασαν τις συμμετέχουσες κοπέλες να υποβληθούν σε μία σειρά ανεπίτρεπτων καψονιών εξαπολύοντας, μάλιστα, σεξιστικές εκφράσεις. Οι 15 γυναίκες βίωσαν το άκρως απαράδεκτο περιστατικό που καταδεικνύει με τον πιο μελανό τρόπο τον παθογενή μισογυνισμό.

Ο διαγωνισμός της ντροπής

Συνολικά 34 υποψήφιοι επιτυχόντες κλήθηκαν τηλεφωνικώς αλλά και κατόπιν της απόφασης από (8-11-2011 γραπτής ανακοίνωσης) να συμμετάσχουν σε διαδικασία υψομέτρησης, ψυχοτεχνικής δοκιμασίας στις 9-11 2011 και την αμέσως επόμενη ημέρα κλήθηκαν να υποβληθούν σε Υγειονομικές εξετάσεις.Αφού οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μικροβιολογική οφθαλμολογική, οδοντιατρική, ωτορινολαρυγγολογική εξέταση, η αρχηγός, αξιωματικός του Λ.Σ οδήγησε τις 15 γυναίκες σε μία αίθουσα με επιτροπή 10 ιατρών, εκ των οποίων παρέστη μόνο μία γυναίκα ιατρός καθώς οι υπόλοιποι ήταν άνδρες ιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι ανυποψίαστες συμμετέχουσες εισήλθαν στο δωμάτιο και κοντοστάθηκαν διστακτικά απέναντι στην ξύλινη εξέδρα. Το μαρτύριο μόλις ξεκινούσε…Οι «κύριοι» απαίτησαν από τις υποψήφιες να παραταχθούν με αλφαβητική σειρά και να πετάξουν τα ρούχα εκτός του κάτω εσωρούχου. Στις προφορικές αντιρρήσεις τους απάντησαν επιβλητικά ότι η διαδικασία είναι υποχρεωτική και προσέθεσαν σαρκαστικά ότι όποια αντιδρά θα την απέρριπταν κατευθείαν.

Σημειώνεται ότι αρχικά έγινε ακρόαση από τη μοναδική συμμετέχουσα στη διαδικασία ιατρό και αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της εξήλθε της αίθουσας. Στη συνέχεια οι ιατροί ζήτησαν από τις κοπέλες να τρέχουν γυμνές και αργότερα να κάνουν κουτσό στο ένα πόδι εξακολουθώντας να είναι γυμνόστηθες.

Στην ερώτηση υποψήφιας για «ποιο λόγο δεν μπορούμε να φορέσουμε τα πάνω εσώρουχα»… δεν δόθηκε απάντηση.

Ενώ εξακολουθούσαν να είναι γυμνές ζητήθηκε να παρουσιαστούν προτάσσοντας τα χέρια τους στην ευθεία των ώμων και φωνάζοντας δυνατά το ονοματεπώνυμό τους, τη σχολή που αποφοιτήσαν και τη φράση «Το γοργόν και χάριν έχειν».

Το «βασανιστήριο» δεν είχε τέλος. Κληθήκαν να γυρίσουν τα οπίσθια τους προς τέρψιν των ανδρών ιατρών και να κάνουν κάμψεις, ενόσω ήταν γυμνόστηθες. Το πιο ντροπιαστικό… ιατρός τις προσπερνούσε από δίπλα και αναφωνούσε «πιο χαμηλά κορίτσια».

Η απάντηση του Λ.Σ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πλωτάρχη του Λ.Σ., Οικονόμου Γεώργιο, μας ανέφερε ότι η καταγγελία έγινε γνωστή προσφάτως και θα διενεργηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξακρίβωση της αξιοπιστίας των όσων καταγγέλθηκαν.

Σε ερώτησή μας για το αν έχουν υποβληθεί καταγγελίες κι από άλλες συμμετέχουσες στη διαδικασία, μας ενημέρωσε ότι δεν γνωρίζει. Ωστόσο, από τις 10 Νοεμβρίου, οπότε και έγινε το συμβάν και τις 17 του ίδιου μήνα που κοινοποιήθηκε η επιστολή-καταγγελία, χρειάστηκε να εκδηλωθεί η δημοσιογραφική έρευνα για να αναγκαστεί ο μηχανισμός του Λιμενικού να ενεργοποιηθεί. Επίσης, σε απανωτές οχλήσεις προς τον Υπουργό Προστασίας Του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, δεν κατέστη εφικτή η τηλεφωνική επαφή με τον ίδιο και η τοποθέτησή του επί του θέματος.

Αυτές είναι οι σύγχρονες μέθοδοι διενέργειας των υγειονομικών εξετάσεων στους διαγωνισμούς των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας. Πολλοί γνωρίζουν τι συμβαίνει. Αρκετοί σιωπούν και ελάχιστοι μιλούν!

Η απόλυτη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Στο ανθρωποκεντρικό πολίτευμα, όπου η αξία του ανθρώπου δεν είναι μόνο ένα ατομικό δικαίωμα αλλά συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και κανόνας δημόσιας τάξης.

Η πολιτεία οφείλει καθώς και όλα τα πολιτειακά όργανα, όχι μόνο να σέβονται αλλά και να προστατεύουν την αξία του ανθρώπου.

Οι υπεύθυνοι οφείλουν να το γνωρίζουν και να το εφαρμόζουν πιστά.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.

Μετά τις εκλογές, που διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 εκλέγονται οι εξής:


Για το Δ.Σ.
 1. Κουτσιμανή Φανή
 2. Πουρλιώτης Γιώργος
 3. Γουντσιώτης Δημήτρης
 4. Βελεντσάς Χάρης
 5. Μπακρατσάς Ιωάννης
 6. Καρτσιώτη Ελένη
 7. Παπαγεωργίου Νικόλαος
 8. Λαζίδου Αναστασία
 9. Αποστόλου ΕυάγγελοςΓια την Ομοσπονδία
 1. Κουτσιμανή Φανή
 2. Βάραγκας Ανδρέας


Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
 1. Κουτσιμανής Γιώργος
 2. Γεωργούσης Θεόδωρος
 3. Κεραζής Δημήτριος

Ενημέρωση σε γυναίκες του Δίου-Ολύμπου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, α) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, β) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Δράση ενημέρωσης και παρακίνησης γυναικών του δήμου Δίου-Ολύμπου για πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα πραγματοποιηθεί στο Λιτόχωρο την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.

Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί με τη στάθμευση μιας κινητής μονάδας ενημέρωσης α) στην κεντρική πλατεία και β) στο κέντρο υγείας, με σκοπό τη διανομή εντύπωση και την ενημέρωση γυναικών της περιοχής από εθελοντικές ομάδες.

Το όλο πρόγραμμα σχετίζεται με την υλοποίηση έργου του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και του ΚΕΕΛΠΝΟ, έργο που αφορά στην «εθνική επικοινωνιακή εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου».

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ

Το εθνικό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο έχει σκοπό να συμβάλει στην ευρύτερη συνειδητοποίηση ότι ο καρκίνος αποτελεί μια χρόνια και συχνά ιάσιμη νόσο καθώς και να συντελέσει καθοριστικά στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή του.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου έχει υψηλό άμεσο (παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο, χειρουργικές επεμβάσεις, υψηλής ακρίβειας και κόστους διαγνωστικές εξετάσεις, ακριβή φαρμακευτική αγωγή) και έμμεσο (λόγω της μειωμένης παραγωγικότητας και της απώλειας ημερών εργασίας τόσο του πάσχοντα όσο και της οικογένειάς του) οικονομικό κόστος.

Παράλληλα θα πρέπει να συνυπολογιστεί το κοινωνικό κόστος του καρκίνου διότι πλήττει καίρια την κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρκίνου για τον οποίο έχουν ενοχοποιηθεί ποικίλες μεταλλάξεις του γενετικού υλικού είναι ατομικοί (κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, διατροφή, παχυσαρκία και έλλειψη σωματικής άσκησης).

Άλλοι παράγοντες είναι κοινωνικό-οικονομικοί (έχει τεκμηριωθεί ότι άτομα χαμηλότερου κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου έχουν μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας με αποτέλεσμα την ανεπαρκή πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου). Τέλος, υπάρχουν και παράγοντες λοιμογόνοι αλλά και περιβαλλοντικοί (οι ιοί της ηπατίτιδας Β και C, ο ιός HPV και ο HIV, οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες).

ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Οι κύριοι στόχοι του Εθνικού Σχεδιασμού είναι οι εξής:

1. Η αποτελεσματικότερη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (με μείωση της έκθεσης του πληθυσμού στους γνωστούς παράγοντες κινδύνου και αύξησης των προσυμπτωματικών ελέγχων).

2. Η βελτίωση της αντιμετώπισης του διαγνωσμένου καρκίνου (αφορά τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας)

3. Η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση της ελληνικής πολιτείας στη διαχείριση της νόσου και των συνεπειών της (πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση, επανένταξη, βελτίωση της ικανότητας του ιατρικού κόσμου και της δημόσιας διοίκησης).

ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

thumb

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟ

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Tο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ, οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

- Εφηβικό - Β΄ γύρος, τελευταία αγωνιστική. Σάββατο 3.12.2011, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 12,00 ΣΦΚ Κατερίνη 2008 - ΑΓΕ Πιερίας.

- Εφηβικό - Β΄ γύρος, τελευταία αγωνιστική. Κυριακή 4.12.2011, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 12,00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕ Βατανιακός Σάρισα.

- Παιδικό - Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 4.12.2011, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΑΕ Βατανιακός Σάρισα και

- Παιδικό - Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 4.12.2011, Κλειστό γυμναστήριο Δίου, ώρα 10,00 ΓΑΣ Βαφύρας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ EXTREME SPORT!


Πρωτότυπα μέτρα για την αντιμετώπιση της φασαρίας των αυτοκινήτων έξω από το σπίτι του αποφάσισε να πάρει κάτοικος επαρχίας στη Βρετανία.

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

το 1918 μ.Χ, γεννήθηκε ο ακατανόμαστος γκαντέμης (επίτιμος, ψηλός).


Ένας πολιτικός που έζησε τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο,
την Μικρασιατική καταστροφή,
την δικτατορία του Μεταξά,
τον 2 παγκόσμιο πόλεμο,
κατοχή,
εμφύλιο,
ψυχρό πόλεμο
Κορέα Βιετνάμ,
αποστασία
χούντα,
κατοχή της Κύπρου κλπ κλπ
Να τα εκατοστίσει !!! (κοντεύει)
Παρακάτω θα διαβάσετε περιπτώσεις βαριάς γκαντεμιάς που είναι όλες με χρονολογική σειρά.
Οι γκαντεμιές του ακατανόμαστου άρχισαν από την... πρώτη στιγμή που γεννήθηκε...
σημαντικά για την Ελλάδα γεγονότα δεν πιάστηκαν σαν γκαντεμιές του αλλά σαν άσχετα προς αυτόν γεγονότα...
1922 Μικρασιατική καταστροφή...
Το 1933 ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Θείο του...
Λίγες μέρες μετά η κυβέρνηση του Θείου του ανατράπηκε...
3 χρόνια μετά πέθανε...
Λίγους μήνες μετά άρχισε να σκέφτεται πόσο ωραία είναι να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο...
Ναι ναι...έναρξη 2ου Παγκοσμίου πολέμου !!!
Μετά τον πόλεμο εξελέγη βουλευτής...
1953 παντρεύτηκε την Μαρίκα...Η καημένη δεν ήξερε...
1961 εκλέγεται βουλευτής με την Ένωση Κέντρου...
καταφέρνει και γκαντεμιάζει το πιο δημοφιλές κόμμα εκείνης της εποχής !!!
1967 φωνάζει ζήτω η δημοκρατία και εγένετο δικτατορία !!!
Συλλαμβάνεται (Ζήτωωωωω !!!).....
αλλά δυστυχώς δραπετεύει...
Αποφασίζει να πάει Γαλλία...
Που να ήξεραν οι καημένοι οι Γάλλοι τι τους περιμένει...
Γίνονται τα αιματηρά και δραματικά γεγονότα του Μάη του '68 στην Γαλλία.
1987 εύχεται Χρόνια Πολλά στον Ανδρέα Παπανδρέου...
λίγο καιρό μετά ο Ανδρέας βρίσκεται στην Αγγλία για εγχείριση ανοιχτής καρδιάς !!!
1987 Όμιλος εφοπλιστών τον καλεί να εγκαινιάσει στο λιμάνι του Πειραιά
το κρουαζιερόπλοιο OCEAN SEA .
(oι άμοιροι εφοπλιστές μάλλον δεν γνώριζαν τι ποιούσαν.)
Το πλοίο μετά τα εγκαίνια κάνει δοκιμαστική πλεύση προς Μάλτα και βουλιάζει ανεξήγητα 55 μίλια νοτιοανατολικά της Μάλτας.
(ευτυχώς το πλήρωμα διασώθηκε απο παρακείμενο πλοίο)
1989 εύχεται χρόνια πολλά στον γαμπρό του Παύλο ο οποίος λίγο καιρό μετά εκτελείται από την 17η Νοέμβρη.
1990 Καταφέρνει ύστερα από 3 εκλογικές αναμετρήσεις να γίνει πρωθυπουργός...
για πρώτη φορά μετά από εκατοντάδες χρόνια η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αθήνα (δυστυχώς εκεί κατοικούσε) αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας...
έκανε 3 χρόνια να βρέξει όσο δηλαδή διήρκησε η θητεία του !!!
1990 επισκέπτεται την Μέση Ανατολή...
λίγους μήνες μετά πόλεμος...ΙΡΑΚ-ΑΜΕΡΙΚΗ...
1990 επισκέπτεται τον Αμερικάνο πρόεδρο George Bush μία βδομάδα μετά ο Bush παθαίνει καρδιακή αρρυθμία και τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Στην διάρκεια της επίσκεψής του ο Αμερικανός πρόεδρος τον κάλεσε στον εξοχικό του όπου ο Έλληνας Γκαντέμης θαύμασε αυτό το καταπληκτικό εξοχικό....
3 μήνες μετά ένας τυφώνας διέλυσε το εν λόγω εξοχικό του Αμερικανού Προέδρου.
1990 επισκέπτεται την Μόσχα...
πραξικόπημα...
1990 Αποφασίζει να επισκεφθεί την Ρουμανία..
ο γενναίος ρουμανικός λαός μαθαίνοντας ότι ο ΜΗΤΣ****** πρόκειται να επισκεφθεί την χώρα τους εξαγριώνεται...
συλλαμβάνει τον πρόεδρο της χώρας Τσαουσέσκου και τον εκτελεί σε δημόσια θέα...
μετά από αυτή την κατάληξη το ταξίδι ακυρώθηκε..
1991 επισκέπτεται την Γιουγκοσλαβία...
έρχεται το τέλος της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας
1991 επισκέπτεται την Γαλλία...
ο Μιτεράν εισάγεται επειγόντως στο νοσοκομείο...
και του αποδίδεται για πρώτη φορά το παρατσούκλι ΓΚΑΓΚΑΣ (δηλαδή γκαντέμης)
1992 Επισκέφθηκε την Ιαπωνία...
οι Ιάπωνες σαν φιλόξενος λαός που είναι αποφάσισαν να παραθέσουν επίσημο δείπνο στον ΜΗΤΣ*****...
Την ώρα του δείπνου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός άρχισε να ξερνάει (το στιγμιότυπο το είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1) και κανείς γιατρός δεν βρήκε ποτέ για ποιόν λόγο ξέρναγε...
1992 αποφασίζει να στηρίξει στις δημοτικές εκλογές τον φουκαρά τον Αντώνη Τρίτση έναντι της μεγάλης και σε ηλικία αλλά και σε προσωπικότητα Μελίνας Μερκούρη.
Λίγους μήνες μετά ο Αντώνης Τρίτσης πεθαίνει εντελώς ξαφνικά.
1992 Πάμπολλα τα παραλίγο ατυχήματα με τα αεροπλάνα.
μάρτυρας ο Τέρενς Κουίκ !!!
1993 εύχεται στον αντικαταστάτη του στην Ν.Δ Μιλτιάδη Έβερτ καλή επιτυχία.
δυστυχώς για τον συμπαθή Έβερτ ποτέ δεν τα κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός.
1994 Η Ελλάδα για πρώτη φορά στο Μουντιάλ.
της εύχεται καλή επιτυχία......
3 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και διασυρμοί εντός γηπέδων για την Εθνική Ομάδα.
1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου καταφέρνει να βγει όρθιος από το νοσοκομείο μετά από 6μήνη παραμονή.
του εύχεται περαστικά.
λίγες μέρες μετά ο Ανδρέας πεθαίνει.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΥΧΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ???
Αυτό είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ..

Έκανε τον άντρα της καβουρμά.


Ζεινέπ Μπίμπι από το Πακιστάν σκότωσε και έψησε τον άντρα της επειδή παρενόχλησε την 17χρονη κόρη της Σόνια.

Η δολοφονία στο Καράτσι αποκαλύφθηκε όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήρθε στην πόρτα λόγω της άσχημης...
μυρωδιάς φαγητού. Μπήκε μέσα στο σπίτι και βρήκε την Ζεινέπ Μπίμπι (42) να ψήνει τα πόδια και τα χέρια του άντρα της-του Αχμέτ Αμπάς. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.
Η γυναίκα ομολόγησε το έγκλημα τηςκαι στην δήλωση της στο κανάλι ARY είπε : ¨Δεν του επέτρεψα να ακουμπήσει το κορίτσι μου. Του έριξα υπνωτικό στο τσάι και αφού τον νάρκωσα τον έπνιξα με σκοινί. Πριν να μυρήσει το πτώμα το έψησα με μπαχάρια. Δεν μετανοιώνω¨.
Συνελήφθη επίσης η 22χρονη νύφη της που την βοήθησε ενώ κατασχέθηκαν κατσαρόλες και μαχαίρια. Φαίνεται πως η γυναίκα προσπάθησε να κάνει ένα είδος στιφάδου που στην Μέση Ασία λέγεται ¨κορμά¨. Η Μπίμπι εάν δεν είχε συλληφθεί θα έλεγε πως κάηκε το φαγητό και θα άδειαζε τις κατσαρόλες στον υπόνομο.

Ξεκίνησε το ταξίδι του ο πρεσβευτής της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014»

http://www.newsbeast.gr/files/temp/4A3F7BAA118C3B8E809A0CB0D472DAC3.jpg


Από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το ταξίδι του ως πρεσβευτής της Θεσσαλονίκης «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»ο 40χρονος «Ποδηλάτης του κόσμου», ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Βερροιώτης.

Θα διανύσει με το ποδήλατο του 60.000 χιλιόμετρα, περνώντας από 22 ευρωπαϊκές χώρες, ,368 δήμους,120 περιφέρειες, 2.780 Οργανισμούς και Ενώσεις Πολιτών.


Στόχος του είναι να διαδώσει ότι η Θεσσαλονίκη είναι η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το 2014, αλλά και να μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΤο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού Πιερίας και τα Σωματεία μέλη του να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 και να δώσουμε όλοι μαζί δυναμικό παρόν στην Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού μας Κέντρου.
Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε μαριονέτες των τοκογλύφων δανειστών, δεν σκύβουμε το κεφάλι στον δάκτυλο της Τρόικας.
Όλοι μαζί μια γροθιά ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα αντεργατικά μέτρα εφεδρειών-απολύσεων, την περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την επιβολή νέων σκληρών φορομέτρων στον προϋπολογισμό του 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ..

altΟ πολιτικός σχηματισμός «ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» έχει κάνει δυναμικό «ντου» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και δηλώνει πως αναλαμβάνει συντονισμένη δράση ενημέρωσης του λαού της Θεσσαλονίκης για τα σχέδια όλων εκείνων, που απεργάζονται το ξεπούλημα της πατρίδας και συγκεκριμένα την παρέμβασή τους στην οικονομία της πόλης. Αξιοσημείωτο, είναι και το γεγονός πως οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας γέμισαν με φέιγ βολάν του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, που έγραφαν «ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ».

Αφορμή στάθηκαν οι πληροφορίες που θέλουν τουρκικά κεφάλαια να ενδιαφέρονται για το «Μακεδονία Παλλάς». Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το όψιμο αυτό ενδιαφέρον είναι αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας, η οποία εντάθηκε με την οικονομική κρίση. «Ξεκίνησε με τις ζεμπεκιές, τις ελληνοτουρκικές φιέστες, τις εκδηλώσεις των διαφόρων ελληνο-τουρκικών επιχειρηματικών επιμελητηρίων. Συνεχίστηκε από τις προθέσεις του κ. Μπουτάρη να αναδείξει το Οθωμανικό παρελθόν της πόλης, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις, ελέω κρίσης και κακών κρατικών πολιτικών, είναι έτοιμες να ξεπουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί σε ξένα κεφάλαια, ακόμη και τουρκικά», εξηγούν.

Ως αποκορύφωμα αυτών και ανάδειξη του θράσους ορισμένων, όπως τονίζουν, ήταν η χθεσινή συνάντηση που διοργανώθηκε από το ελληνοτουρκικό εμπορικό επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την μείωση των προβλημάτων για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, επισημαίνει πως μπορεί οι νόμοι και οι πολιτικές ορισμένων να ευνοούν αυτή την προσέγγιση, αλλά απέναντί τους θα βρουν την οργή των Ελλήνων της Βορείου Ελλάδας, οι οποίοι δεν ξεχνούν τα εγκλήματα και την προσφυγιά και είναι έτοιμοι να αντισταθούν στο ξεπούλημα της περιουσίας τους, της τιμής τους και της ιστορίας τους.

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει συνθήκες Κατοχής, την ώρα που η Πατρίδα βρίσκεται σε ομηρία παραδομένη στις διαθέσεις των διεθνών τοκογλύφων, την ώρα που το Έθνος συγκλονίζεται από τις μεταπολιτευτικές πρακτικές και σκοτεινές μεθοδεύσεις, άλλο ένα αποφασιστικό χτύπημα βρίσκεται επί θύρας…Με πρόσχημα την χρεοκοπία, επιχειρούν να λεηλατήσουν την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία και μάλιστα με διείσδυση Τουρκικών συμφερόντων. Κόσμος χάνει τις δουλειές του, η ιδιοκτησία περνάει σε Τούρκικα συμφέροντα και η υποδούλωση μεθοδευμένα ολοκληρώνεται. Αυτή είναι η κοινωνία που επαγγέλλεται το μεταπολιτευτικό σύστημα; Ε, λοιπόν σ’ αυτή την κατάσταση θα μας βρουν απέναντί τους! Δεν θα δεχτούμε την Εθνική μας ταπείνωση», καταλήγει το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ… οι αθόρυβοι συνεργοί στο έγκλημα!

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Το τελικό σχέδιο ήταν καλά προμελετημένο. Η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι εκμεταλλεύτηκαν τις προσδοκίες και τα όνειρα ενός λαού για καλύτερες μέρες και υφάρπαξαν την ψήφο του. Από εκεί και πέρα όλοι, όσοι συμμετείχαν στην εφαρμογή του σχεδίου, ήταν στις θέσεις τους. Το αποτέλεσμα αγγίζει την… «τελειότητα»! Κατάφεραν σε τόσο λίγο χρόνο να πετύχουν τόσα πολλά! Είναι βέβαιο ότι «εταίροι», «σύμμαχοι», τρόικες, εργολάβοι, ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για αυτό το αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να σταματούν να απαιτούν τα πάντα. Αθόρυβοι συνεργοί στο μεγάλο έγκλημα, στο ξεπούλημα ενός λαού, της ίδιας της πατρίδας, οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Και βέβαια δεν είναι συνεργοί, σε αυτό το έγκλημα, μόνο οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, που βρίσκονται στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και που είναι πρώτης γραμμής στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων –από αυτά εξ άλλου προτάθηκαν γι αυτές τις θέσεις- αλλά ολόκληρη η πυραμίδα των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών, που με σχέδιο και πρόγραμμα στήριζαν τις επιλογές των κυβερνήσεων της τελευταίας τουλάχιστον εικοσαετίας με τη γνωστή τους μέχρι στιγμής κατάληξη. Ακριβώς το ίδιο κάνουν και τώρα. Πέρα από τις όποιες φραστικές τους διαφοροποιήσεις, στην ουσία υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται όλες τις επιλογές της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης. Η τακτική του δούρειου ίππου είναι για αυτούς καθημερινή πράξη. Ελάχιστοι βέβαια είναι αυτοί που επί της ουσίας διαφώνησαν και κατέβηκαν από το… τραίνο! Οι υπόλοιποι είναι στις… θέσεις τους, «μάχιμοι»! Όχι φυσικά γιατί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα για το καλό της πατρίδας και των εργαζομένων, των οποίων υποτίθεται ότι τα συμφέροντα υπερασπίζονται –δεν είναι αφελείς οι άνθρωποι- αλλά γιατί έχουν βλέψεις σε μερίδιο αντιπαροχής, ανάλογα με τη θέση και την… προσφορά του ο καθένας σε αυτό το απάνθρωπο σύστημα! Αντιπαροχή που τους προσφέρεται αφειδώς από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία ή διαφορετικά τη διεκδικούν και την παίρνουν!

Έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη ότι ύστερα από μία απόφασή τους για απεργιακή κινητοποίηση, κατόπιν της πίεσης των εργαζομένων ή και… επετειακά, ακολουθεί και η υπονόμευσή της από τους ίδιους που την αποφάσισαν! Για να βγάλουν στη συνέχεια το συμπέρασμα… ότι οι εργαζόμενοι δεν ακολουθούν, άρα είναι…μη αποτελεσματικές και… άκαιρες οι κινητοποιήσεις! Άλλες φορές αποφάσιζαν απεργίες, έχοντας τη βεβαιότητα για την αποτυχίας τους, κάτι που έχουν επαναλάβει όχι λίγες φορές, προκειμένου να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους! Έτσι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα την τελευταία, συνεπικουρούμενες στην ουσία από τους… «υπερασπιστές» των εργαζομένων, τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ελεγχόμενες από τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, κατάφεραν να πάρουν πίσω εργατικές κατακτήσεις τουλάχιστον μισού αιώνα, με όλα τα συνεπακόλουθα που είναι γνωστά σε όλους μας!

Σήμερα, κόντρα στα στημένα γκάλοπ, που δείχνουν ότι είμαστε… ευχαριστημένοι και ότι… εναποθέτουμε ελπίδες στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου -ενός εκ των αρχιτεκτόνων της μέχρι τώρα τραγικής για τους εργαζόμενους πορείας- ο λαός είναι «καζάνι που βράζει». Αυτό φαίνεται καθημερινά παντού. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από τη 48ωρη γενική απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, που αποφάσισαν θέλοντας και μη οι εν λόγω οργανώσεις. Ίσως δεν περίμεναν τόση μεγάλη συμμετοχή, δεν περίμεναν ότι θα νεκρώσει όλη η Ελλάδα και ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων θα διαδήλωναν στους δρόμους όλης της χώρας. Είναι γεγονός ότι αυτή η μεγαλειώδης απεργία, καθώς και οι λαϊκές εκδηλώσεις αντίστασης την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου θορύβησαν κυβέρνηση και «εταίρους» και τους ανάγκασαν να χρησιμοποιήσουν σχεδόν στο σύνολό τους, άρον-άρον, τις… «χρυσές εφεδρείες» τους!

Οι αδρά αμειβόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι, που ανέλαβαν εργολαβικά να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, αυτοί, που έχουν σαν καθημερινό στόχο το πώς θα πείσουν το λαό να σκύψει το κεφάλι, προστατεύουν σαν κόρη οφθαλμού τις ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τους αθόρυβους συνεργούς στο μεγάλο έγκλημα(!), τους χρήσιμους και απαραίτητους του συστήματος! Από την άλλη υποσκάπτουν, υπονομεύουν και συκοφαντούν με κάθε πρόσφορο μέσο τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, που είναι και οι πραγματικοί αντίπαλοι των αφεντικών τους και εν γένει της άρχουσας τάξης.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάθε λογής εντεταλμένοι κονδηλοφόροι και τηλεπαρουσιαστές ασχολήθηκαν, όχι με τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητα, τον παλμό, και τα δίκαια αιτήματα των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, αλλά με την… «κατάληψη» της πλατείας Συντάγματος από το ΠΑΜΕ, και την περιφρούρηση του. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι εξίσωσαν θύτη και θύμα, επιτιθέμενο και αμυνόμενο και φυσικά απέφυγαν να θέσουν καίρια ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων θα αποκάλυπταν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενοχές της κυβέρνησης, των συνοδοιπόρων της και των αφεντικών τους!

Φυσικά οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έχουν απόλυτη επίγνωση της κατάστασης, όπως και του ρόλου που οι ίδιες παίζουν. Αν όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν αποτελούν ισχυρό λόγο κήρυξης επαναλαμβανομένων γενικών απεργιών με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους, μέχρι να ανατραπεί αυτή η πορεία, τότε τι θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τέτοιο λόγο; Και όμως οι εν λόγω συνδικαλιστικές ηγεσίες περί άλλων τυρβάζουν, γιατί ακριβώς ξέρουν ότι μια σειρά από τέτοιες κινητοποιήσεις, όχι μόνο θα είχαν υψηλή συμμετοχή και επιτυχία, αλλά θα κλόνιζαν συθέμελα τις επιλογές των κυβερνητικών εταίρων και θα τους ανέτρεπαν τα σχέδια. Όχι βέβαια λόγω των δικών τους ψευδεπίγραφων και υποκριτικών αιτημάτων και του δικού τους «αγώνα», αλλά λόγω της μεγάλης συνεισφοράς, συνέπειας, μαζικότητας και αγωνιστικότητας των ταξικών δυνάμεων, που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ και των καίριων αίτημά των τους, έχοντας πάντα σαν στόχο το ταξικό συμφέρον. Το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» προκαλεί αλλεργία στους… θεσμικούς «εκπροσώπους» των εργατών(!), καθώς και στην άρχουσα τάξη και στα κόμματά της. Να, γιατί οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προσπαθούν πάση θυσία και με κάθε κόστος να αποφύγουν την κήρυξη τέτοιων κινητοποιήσεων.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν και δεν έχουν δικαίωμα να τα αγνοούν οι εργαζόμενοι, που ακόμα τους ακολουθούν. Δεν μπορούν οι ίδιοι να ενισχύουν εκείνες τις δυνάμεις που λειτουργούν προδοτικά απέναντι στην τάξη, στην οποία οι ίδιοι ανήκουν. Δεν μπορούν οι ίδιοι να πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται και να ψηφίζουν τέτοιους «συνδικαλιστές» για εκπροσώπους τους! Όπως δεν μπορούν και αυτοί που διαφωνούν(;) να συμπορεύονται μαζί τους, στο όνομα της όποιας… ενότητας!

Το κείμενο αυτό γράφτηκε λίγο πριν οι εν λόγω ηγεσίες αποφασίσουν την 24ωρη απεργία της 1ης Δεκέμβρη. Τίποτα όμως δεν αλλάζει την ουσία των όσων παραπάνω ελέχθησαν. Αν μπορούσαν να αποφύγουν μια τέτοια απεργία, θα το είχαν κάνει. Η πίεση όμως που δέχονται από τους εργαζόμενους είναι αφόρητη. Η 24ωρη γενική απεργία, που από ανάγκη κήρυξαν, δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένο πρόγραμμα συνέχειας, αλλά από ένα αόριστο… «ο αγώνας συνεχίζεται», τη στιγμή που βρισκόμαστε κυριολεκτικά μπροστά σε έναν ορυμαγδό ανατροπών σε όλα τα μέτωπα Ούτε φυσικά στην ανακοίνωσή τους δείχνουν την πραγματική αιτία όλων αυτών, που δεν είναι άλλη από την πολιτική που ασκούσανε και ασκούν τα κόμματα, που εναλλάσσονται στην εξουσία ή συγκυβερνούν. Πολιτική, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στηρίζουν οι εν λόγω συνδικαλιστικές ηγεσίες. Με γενικόλογη αναφορά -και όχι φυσικά τυχαία- αναγορεύουν σαν βασική αιτία των όσων συμβαίνουν σήμερα το μνημόνιο, αποσιωπώντας έντεχνα την πατρότητά του, όπως και τι προηγήθηκε αυτού. Ρίχνουν την ευθύνη στα… εργαλεία -ένα πολύ καλό εργαλείο είναι το μνημόνιο- και όχι στους κατασκευαστές και χειριστές τους -τα κυβερνητικά κόμματα, σε αγαστή συνεργασία με τους λεγόμενους… «εταίρους»- τα οποία, όσο μπορούν, φροντίζουν να τα προφυλάξουν από την οργή των εργαζομένων! Αν αυτοί οι κομματικοί μηχανισμοί της άρχουσας τάξης μείνουν ανέπαφοι, τότε τέτοιου είδους εργαλεία πολύ εύκολα μπορούν να κατασκευάζονται, άσχετα βέβαια με το τι όνομα θα δοθούν σ’ αυτά!

Μεγάλη ευκαιρία, για να δοθεί ακόμη μια μεγαλειώδης απάντηση από τους εργαζόμενους σε όλους αυτούς, η 24ωρη απεργία της 1ης Δεκέμβρη. Είναι επιτακτική ανάγκη εκατοντάδες χιλιάδες εργατών και λαού να βγουν στους δρόμους, για να δημιουργήσουν αφενός σοβαρό ρήγμα στην πολιτική του μαύρου συνασπισμού των κομμάτων της άρχουσας τάξης και αφετέρου να ασκήσουν αφόρητη πίεση σε αυτές τις ηγεσίες, που προδίδουν κατ’ εξακολούθηση την εργατική τάξη, κάνοντάς τους σαφές ότι η μοναδική επιλογή που έχουν είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η πίεση που θα ασκηθεί σε όλους αυτούς θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα του αγώνα πιο ορατά, όταν οι απεργοί εργαζόμενοι πάρουν αγωνιστική θέση κάτω από τις σημαίες, τα πανό και τα συνθήματα των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Βέβαια είναι σαφές ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αυτής της καταστροφικής πορείας για τους εργαζόμενους και το λαό, είναι δύσκολος και θα έχει διάρκεια. Οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, οι συνεργοί στο μεγάλο έγκλημα που συντελείται, προφανώς υπονομεύουν αυτόν τον αγώνα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο στην άρχουσα τάξη. Κατά συνέπεια βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του αγώνα, ενάντια σε αυτήν την πολιτική και τις βαριές συνέπειές της, είναι και η αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΙ 92,6 ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΑΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 • Αβραμίδου Έλενα
 • Αδάμ Ευάγγελος
 • Αμιτζόγλου Λύσανδρος
 • Αναστόπουλος Γεώργιος
 • Αντωνίου Μαρία
 • Βαλαβάνης Κυριάκος
 • Βαλσαμοπούλου Μαρία
 • Βαφίδου Ευαγγελία
 • Βαφίδου Ιφιλιάννα
 • Βερβέρη Δέσποινα
 • Βιτάλης Στέφανος
 • Βιτσαράς Γεώργιος
 • Βούτος Διονύσιος
 • Βρης Κωνσταντίνος
 • Γαρυφάλου Γεώργιος
 • Γκούμα Αικατερίνη
 • Δημητρακόπουλος Παναγιώτης
 • Δημητρακοπούλου Ευθυμία
 • Δημητρακοπούλου Μαρία
 • Δημητριάδου – Περδίκη Θεανώ
 • Δημητρόπουλος Άγγελος
 • Δούκα Αγαθή
 • Δούλαλα Σουλτάνα
 • Εξίσογλου Παρθένα
 • Ζαμαντζάς Ευάγγελος
 • Ζαχαράκης Δημήτριος
 • Ζάχαρης Φίλιππος
 • Ζενάκου Ελένη
 • Ζησίου Νανά
 • Θεοδωροπούλου Δήμητρα
 • Θεολόγη Βασιλική
 • Κάκκος Ιωάννης
 • Καμπισιούλη Ιωάννα
 • Καραγιάννη Ελένη
 • Καρβουνιάρης Ιωάννης
 • Καρβουνιάρης Λεωνίδας
 • Καρβουνιάρης Παναγιώτης
 • Κατσιάπης Ανδρέας
 • Κατσουλάκης Μάρκος
 • Κιτσάκης Κωνσταντίνος
 • Κολιόπουλος Αντώνιος
 • Κολιόπουλος Αριστείδης
 • Κομπορόζου Ουρανία
 • Κοντόζογλου Ελένη
 • Κοντόζογλου Θεοδόσιος
 • Κορτώτσος Παύλος
 • Κοσμάτος Γεράσιμος
 • Κουκουλιάτας Γεώργιος
 • Κοψιδάς Δημήτριος
 • Κωστόγιαννης Ιωάννης
 • Λάγιος Απόστολος
 • Λαγός Δημήτριος
 • Λενέτης Παναγιώτης
 • Λιάγκας Βασίλειος
 • Λιβάνη Αικατερίνη
 • Λιντοβόης Ευάγγελος
 • Λυγίζου Μαργαρίτα
 • Λύτρας Νικόλαος
 • Μαλούτα Ματθίλδη
 • Μαραγκός Περικλής
 • Μιχολού Ευαγγελία
 • Μοίρας Κυριάκος
 • Μπάκνη Στυλιανή
 • Μπαντές Ευάγγελος
 • Μπλατσιώτης Χρήστος
 • Μπόρα Ειρήνη
 • Μωραϊτου Ευθυμία
 • Μωυσιάδης Ελευθέριος
 • Ναστούλης Γεώργιος
 • Νικολαϊδου Μαρία
 • Νικολακόπουλος Φώτιος
 • Ξένος Αντώνιος
 • Οικονόμου Γεώργιος
 • Παλιός Αντώνιος
 • Πανδρούλα Γεωργία
 • Πανταζίδης Δημήτριος
 • Παπαγεωργίου Δημήτριος
 • Παπαγεωργίου Ζωή
 • Παπαδόπουλος Γεώργιος
 • Παπαδοπούλου Βασιλική
 • Παπακωνσταντίνου Χρήστος
 • Παπαπαναγιώτου Δημήτριος
 • Παπαστεριόπουλος Βασίλειος
 • Παπούλιας Γεώργιος
 • Πατσαούρα Γεωργία
 • Περιπάνου Ελένη
 • Ράπτη Σταματία
 • Ράπτης Νικόλαος
 • Ρεπανά Άννα
 • Σδράκα Ειρήνη
 • Σιδηροπούλου Σοφία
 • Σιδηροπούλου Χριστίνα
 • Σφήκας Δημήτριος
 • Σώκος Ιωάννης
 • Σωματαρίδης Αλέξανδρος
 • Ταμβάκος Ευάγγελος
 • Ταμβάκος Παναγιώτης
 • Τιτόκη Ιωάννα
 • Τριανταφυλλίδου Ειρήνη
 • Τσαλαπατάνη Κυρανιώ
 • Τσαλού Αικατερίνη
 • Τσεκούρας Κωνσταντίνος
 • Φελούρης Αντώνιος
 • Χαροχέρη Αλεξάνδρα
 • Χατζηγιάννης Περικλής
 • Ψαχούλια Ειρήνη
 • 2 ΔΕΚΕΒΡΗ...

  ΛάΟΣ - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!

  ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ?

  ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΤΟ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΙΔΑ...

  Καλημέρα ! Σήμερα 30 Νοεμβρίου γιορτάζει ο Αγιος Ανδρέας ο απόστολος,ο πρωτόκλητος .

  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/12 ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  Η τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ θα οξύνει την επίθεση της απέναντι στο εισόδημα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων, και ότι αλλάξει θα είναι εις βάρος της εργατικής τάξης που την καλούν σε μόνιμες θυσίες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της διάσωσης των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας, του μεγάλου κεφαλαίου.  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
  ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Λ.Α.ΟΣ - Ε.Ε - Δ.Ν.Τ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


  Δεν θα δεχτούμε εμείς και τα παιδιά μας να δουλεύουμε με 300 και 400 ευρώ, δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα όποτε θέλει, όσο θέλει η μεγαλοεργοδοσία με κριτήριο τα κέρδη και μόνο τα κέρδη της.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ
  ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/12 ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ
  ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

  Τηλέφωνο επικοινωνίας 6997257481 - 6973414992

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

  Πρώτη δικαστική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στην Αττική!

  ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

  Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες,
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
  ΟΛΟΙ στον αγώνα, όλοι στη μάχη. 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ κανείς στη δουλειά. Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μη γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην κλιμάκωση του αγώνα.


  • Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
  • Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.
  • Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.
  • Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
  • Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
  • Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000€ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί.
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
  Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500 και 300 ευρώ, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου 2011
  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
  Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011
  Λέμε ΟΧΙ
  • Στην υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης.
  • Στο μισθολόγιο – βαθμολόγιο της ντροπής και της εξαθλίωσης.
  • Στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις.
  • Στα νέα χαράτσια.
  • Στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στο Ν. 4024.
  Η Δ.Ο.Ε. συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου 2011 για το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» προϋπολογισμό, που επιτείνει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

  Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους χειρότερους εφιάλτες μας, καθώς η κυβέρνηση με το νέο πολυνομοσχέδιο ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο. Είναι πλέον φανερό ότι ο μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση με τις επιταγές της Τρόικας και στην κατεύθυνση αυτή θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
  Σας καλούμε όλους δυναμικά και μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:00 π.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης (Αγίας Λαύρας 24).

  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
  ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας  Η συγκέντρωση των λογαριασμών της ΔΕΗ που πληρώθηκαν σε ΑΤΜ μηχάνημα, χωρίς να έχει καταβληθεί ο φόρος του ακινήτου, πραγματοποιούνται από τα μέλη της ομάδας μας:

  Καθημερινά 12:00 - 13:00 στην είσοδο του Δημαρχείου και τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19:00 - 20:00 στον κεντρικό πεζόδρομο, στο ύψος της κεντρικής Πλατείας Κατερίνης. Εκεί βρίσκονται μέλη της πρωτοβουλίας "Κόντρα στο ρεύμα" και συλλέγουν αντίγραφα των λογαριασμών (+ αντίγραφο απόδειξης από το ΑΤΜ + φωτοτυπία της ταυτότητας του ιδιοκτήτη), οι οποίοι θα σταλούν από τους νομικούς της ομάδας με εξώδικο στη ΔΕΗ, ώστε η τελευταία να μην προβεί σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  Όλα τα θέματα που αφορούν το Χαράτσι της ΔΕΗ θα συζητηθούν στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (Αγίας Λαύρας).

  Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  Η Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης οι οποίοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (είναι 13 μήνες απλήρωτοι!!!), την άμεση κρατική χρηματοδότηση του Κέντρου, την υπαγωγή του στο κράτος και την παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, όπως είναι αυτός της Μέριμνας.


  Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και, στεκόμενοι αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους εργαζόμενους στη Μέριμνα, τους γονείς Α.μεΑ. και τους εκπαιδευόμενους, με τον αγώνα μας να φράξουμε το δρόμο σ’ αυτή την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική που διαχρονικά υποχρηματοδοτεί τις προνοιακές δομές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν αφήνοντας εκτός 285.000 παιδιά πανελλαδικά.

  Διεκδικούμε μαζί σας:
  Ø Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και δημόσιες και δωρεάν δομές Α.μεΑ.
  Ø Πολιτική πρόληψης της ασθένειας και της αναπηρίας.
  Ø Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία-ειδική αγωγή, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.
  Ø Να μη διωχτεί κανένα παιδί από ειδικό σχολείο και κέντρο θεραπείας ή αποκατάστασης, που ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει.
  Ø Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, υγειονομικό υλικό και ειδικά τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους.
  Ø Άμεση χρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής και αποκατάστασης.
  Ø Όχι στις απολύσεις, ιδιαίτερα Α.μεΑ. και γονιών Α.μεΑ.
  Ø Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους, ανάπηρους και μη.


  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ..


  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τις πολύτιμες ευχές σας σ’ αυτό το νέο μας ξεκίνημα συμμετέχοντας στην ιδιαίτερη χαρά μας, τα εγκαίνια του νέου καταστήματος μας Μ&Ν Μακρίδη.
  Ένα νέο κατάστημα που ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα αλλά κουβαλά μαζί του την πείρα και την εξειδίκευση 56 χρόνων στους χώρους του ΜΠΑΝΙΟΥ – ΚΟΥΖΙΝΑΣ – ΔΑΠΕΔΟΥ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.
  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας το κατάστημα λειτουργεί ωράριο καταστημάτων αλλά και Δεύτερα και Τετάρτη απόγευμα (18:30-20:30). Επιπλέον, παρέχουμε σε όλους τους φίλους και πελάτες μας 20% έκπτωση για όλη την χειμερινή περίοδο.
  Θα μας βρείτε στο 1ο χλμ. Κατερίνης- Ν. Εφέσσου
  (100 μέτρα από την Opel, απέναντι από τη στροφή του ιδιωτικού Κτεο).
  Με τιμή,
  Μιχαήλ &Νίκος Μακρίδης

  Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ Β. ΛΑΜΠΡΟΥ - Γ. ΜΥΡΩΤΗ

  Ξεκίνησε χθες στα δικαστήρια Κατερίνης και θα συνεχισθεί σήμερα δίκη μεταξύ του εκδότη της "ΑΡΓΩ" Γιάννη Μυρωτή και του ξενοδοχοεπιχειρηματία Βασίλη Λάμπρου. Στη δίκη αυτή ο κ. Λάμπρου υποστηρίζει ότι ο κ. Μυρωτής τον έθιξε με δημοσίευμα που αναδημοσίευσε στην εφημερίδα "ΑΡΓΩ" που αφορούσε γεγονότα που συνέβησαν στις 22 Μαρτίου του 2010 στον "πολυχώρο" στην Παραλία Κατερίνης.

  Να μην πληρώσουμε τέλη κοινόχρηστων χώρων για τα οποία έχουμε …απαλλαγεί!


  Δ.ΜΙΧΩΛΟΣ: ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

  Την άρση κάθε διαδικασίας που επιβαρύνει τα τουριστικά ενοικιαζόμενα δωμάτια με γραφειοκρατικά και επαχθή οικονομικά βάρη, ζητά η συνομοσπονδία επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Ελλάδας με επιστολή που απέστειλε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

  Αιτία που στάλθηκε αυτή η επιστολή ήταν το έκτακτο ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ, φόρο που δεν αρνούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων, ωστόσο επειδή δικαιούνται να απαλλαγούν από πληρωμή κοινόχρηστων χώρων, ζητούν να γίνει αυτό χωρίς όμως να εμπλακούν σε χρονοβόρες διαδικασίες.

  Ζητούν, δηλαδή, να μην υποστούν «γραφειοκρατικές και επώδυνες οικονομικά διαδικασίες», κάτι που σημαίνει ότι πρώτα θα απαιτηθεί η καταβολή του συνολικού ποσού που αναγράφεται στον λογαριασμό (μαζί με το ποσό για τους κοινόχρηστους χώρους, που όμως δεν πρέπει να πληρώσουν) και στη συνέχεια θα πρέπει να κατατεθεί προσφυγή στη Δ.Ο.Υ., ώστε να τους επιστραφεί το ποσό που έχουν πληρώσει για τους κοινόχρηστους χώρους ή ενδεχομένως για να συμψηφιστεί αυτό το ποσό με άλλες μελλοντικές οφειλές τους.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ, Δ.ΜΙΧΩΛΟΣ.

  Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Παντελεήμονα, Πλαταμώνα και Πόρων (Νότιας Πιερίας), Δημήτρης Μιχωλός, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων και διαμερισμάτων ζητούν: Οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων να απαλλάσσονται άμεσα από την πληρωμή για τους κοινόχρηστους χώρους τους με μόνη την επίδειξη του ειδικού σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ στη ΔΕΗ.

  Επίσης, για τις επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στο τιμολόγιο επαγγελματικής χρήσης, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων ζητούν να απαλλάσσονται άμεσα από την πληρωμή του επιμέρους φόρου με την κατάθεση αντιγράφου του ειδικού σήματος λειτουργίας (θεωρημένου από την αρμόδια ΠΥΤ) καθώς και με την κατάθεση αντιγράφου του Ε3 (δήλωση φορολογίας εισοδήματος) το οποίο αποδεικνύει το επιτήδευμά τους στην παροχή τουριστικής διαμονής.

  Επίσης, όπως τονίζει ο κ. Μιχωλός, «η επιστολή της συνομοσπονδίας μας προς τον υπουργό οικονομικών στάλθηκε προκειμένου να εξηγηθούν οι ιδιαίτεροι λόγοι προώθησης απλοποίησης διαδικασιών για την πληρωμή του ειδικού έκτακτου τέλους, χωρίς όμως να προσμετρηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι, αφού έχουμε απαλλαχθεί από την πληρωμή τους».

  Και συμπληρώνει: «Εμείς οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων διερχόμαστε μια πολύ κρίσιμη περίοδο αφού είναι γνωστή η δυσμενής οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων.

  Γι αυτό και καλούμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να ανταποκριθεί άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας, ώστε να μην πληρώσουμε πρώτα φόρο για τους κοινόχρηστους χώρους και μετά να ψαχνόμαστε για το πώς θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω, επειδή υπάρχει τρόπος κατά την πληρωμή να αποδείξουμε τα τ.μ. που δεν πρέπει να μας χρεωθούν».

  Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

  Ολόκληρη η επιστολή της συνομοσπονδίας επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Ελλάδας έχει ως εξής:

  «Κύριε υπουργέ, σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν.402/2011 επιβλήθηκε έκτακτο ειδικό τέλος στις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες για εμπορική ή οικιστική χρήση. Με την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου απαλλάχθηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών και των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Ακολούθησε ωστόσο η ερμηνευτική υπουργική απόφαση 1112/13-10-2011 η οποία δίνει εξαίρεση μόνο στα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

  Θεωρώντας έγκυρες τις διατάξεις των νόμων (α) 2160/1993 «ρυθμίσεις για τον τουρισμό και άλλες διατάξεις» και το άρθρο 2 παρ. α’ και β’, καθώς και (β) τον Ν.4021/2011, άρθρο 53, παρ. 5-Α’, διατηρούμε τις σαφείς επιφυλάξεις μας ως προς την ερμηνεία και την εφαρμογή τής ως άνω απόφασης.

  Στην πράξη, η πλειονότητα των επιχειρήσεων του κλάδου μας έχει λάβει τον λογαριασμό της ΔΕΗ στον οποίο περιλαμβάνεται το έκτακτο ειδικό τέλος. Η χορήγηση απαλλαγής που προβλέπεται με την ΥΑ 1112/13-10-2011 υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να υποστούν γραφειοκρατικές και επώδυνες οικονομικά διαδικασίες δεδομένου ότι απαιτείται πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια (προσφυγή στη Δ.Ο.Υ.) η καταβολή του συνολικού ποσού που αναγράφεται στον λογαριασμό.

  Με βάση τις διατάξεις της ΥΑ, είναι βέβαιο ότι η διαδικασία επιστροφής του ποσού θα είναι χρονοβόρα (απόφαση προϊσταμένου Δ.Ο.Υ., συνδρομή διαφόρων προϋποθέσεων κλπ) και θα δημιουργήσει κωλύματα στην τρέχουσα χειμερινή τουριστική περίοδο.

  Επιπλέον, υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου μας έχουν αδειοδοτηθεί με κριτήρια προσδιορισμένα από το υπουργείο ανάπτυξης βάσει του Π.Δ. 337/2000 «κατάταξη των ενοικιαζομένων δωματίων και επιπλωμένων τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες με το σύστημα των κλειδιών» το οποίο σε σχέση με τα κριτήρια του Π.Δ. 43 «κατάταξη των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε κατηγορίες με σύστημα αστέρων και τεχνικές προδιαγραφές αυτών» διαφέρει μόνο στον τρόπο αδειοδότησης και στην απουσία πρόβλεψης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για επαγγελματική χρήση.

  Επιπρόσθετα, ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων δεν έχουν τον προσδιορισμό «επαγγελματικό τιμολόγιο», ενώ βέβαια κατέχουν άδεια λειτουργίας με το ειδικό σήμα λειτουργίας για τουριστική δραστηριότητα από τον ΕΟΤ. Ταυτόχρονα, η δραστηριότητά τους προσδιορίζεται και από τις φορολογικές τους δηλώσεις, στις οποίες φαίνεται ο τύπος του ακινήτου που διατίθεται για τουριστική – ξενοδοχειακή χρήση.

  Επομένως, η δραστηριότητα μιας τουριστικής ξενοδοχειακής επιχείρησης και κατ’ επέκταση η χρήση του κτιρίου δεν μπορεί να οριστεί μονοσήμαντα από το είδος του τιμολογίου της ΔΕΗ αλλά κυρίως από το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ και την έναρξη επιτηδεύματος από τη Δ.Ο.Υ. Η ξενοδοχειακή δραστηριότητα εξαιρείται από τον νόμο με σαφήνεια χωρίς να συναρτάται ο προσδιοριστικός τίτλος της ΔΕΗ ή όποιου άλλου νόμιμου παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.

  Με βάση τα παραπάνω, σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του Ν.4021/2011 στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, η ΣΕΕΔΔΕ προτείνει:

  α) Οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων να απαλλάσσονται για τους κοινόχρηστους χώρους τους άμεσα από την καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ με την επίδειξη του ειδικού σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ στη ΔΕΗ.

  β) Για τις επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στο τιμολόγιο επαγγελματικής χρήσης, να απαλλάσσονται άμεσα με την κατάθεση αντιγράφου, θεωρημένου από την αρμόδια ΠΥΤ, του ειδικού σήματος λειτουργίας και αντίγραφο του Ε3 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που αποδεικνύει το επιτήδευμά τους στην παροχή τουριστικής διαμονής.

  Έχοντας πλήρη συναίσθηση της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, σας καλούμε να άρετε κάθε διαδικασία που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις μας με γραφειοκρατικά και επαχθή οικονομικά βάρη.

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  : «3ο Φεστιβάλ Μελιού»

  Η Διεύθυνση Αγροτικής- Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας κάνει γνωστό στους μελισσοκόμους του νομού μας, ότι στις 2-3-4 Δεκεμβρίου 2011 διοργανώνεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων το << 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας>> στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

  Η Π.Ε. Πιερίας διαθέτει εκθεσιακό χώρο στον οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν για να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

  Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, στο τηλ: 2351351120 κ. Καλιαμπό και στα γραφεία του Μελισσοκομικού Συλλόγου στο τηλ: 23510-31363 κ. Παπαγιαννούλη Κων/νο.