PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΒΟ ΘΕΛΟΥΜΕ...! ΓΙΝΕΤΑΙ?

ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ....

ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ, Ο ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗ "ΣΒΟΡΩΝΟΥ"...

Σε επιφυλακή

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειoνομικές αρχές στη βόρεια Ελλάδα καθώς ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο θάνατος, από εγκεφαλίτιδα, ενός άνδρα ηλικίας 79 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για δύο περιστατικά ασθενών στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι εργαστηριακές έρευνες για την ταυτοποίηση του ιού -που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού- άρχισαν όταν διαπιστώθηκε αύξηση των περιστατικών εγκεφαλίτιδας και ιογενούς μηνιγγίτιδας τις τελευταίες 40 ημέρες, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Συνολικά νοσηλεύτηκαν 24 ασθενείς διαφορετικών ηλικιών από τα Γιαννιτσά, τη Βέροια, το Κιλκίς και την Κατερίνη, έναντι 7 το ίδιο διάστημα του 2009, ενώ κατέληξαν δύο γυναίκες ηλικίας άνω των 75 ετών.

Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα αίματος και εγκεφαλικού υγρού, τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στο Α΄ Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΑΠΘ. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για δύο από τα έντεκα περιστατικά εγκεφαλίτιδας έδειξαν ότι πράγματι οι ασθενείς προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, χωρίς ωστόσο να ενοχοποιείται αποκλειστικά αυτός για την κατάσταση της υγείας τους. Άλλωστε, ακόμα εκκρεμεί η τελική τεκμηρίωση της διάγνωσης με τεχνικές μοριακής βιολογίας. Επιπλέον, και για τις λοιπές εννέα περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ότι η εγκεφαλίτιδα προήλθε από τον συγκεκριμένο ιό.

Αντιθέτως, από τις εξετάσεις δεν προέκυψε ότι οι θάνατοι δύο ασθενών προήλθαν από εγκεφαλίτιδα του ιού του Δυτικού Νείλου ή από άλλο παρόμοιο ιό. Όσο για τον 79χρονο ο οποίος έπασχε από υπέρταση και ήταν διαβητικός, ακόμα δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μόλυνση από τον ιό, εφόσον δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Από τους λοιπούς εννέα ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί με εγκεφαλίτιδα στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων, ένας είναι σε μέτρια αλλά βελτιούμενη κατάσταση, επτά νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση και ένας έχει λάβει εξιτήριο.


Newsroom ΔΟΛ

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.


ΘΕΜΑ: Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουίου σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), που θα γίνει στις  10 Αυγούστου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων .

ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ....

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κατερίνα Νικολαϊδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων - Νεανίδων

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των επιδομάτων για τους πολύτεκνους,

 η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου, με τις οικογένειες που τα δικαιούνται να φτάνουν τις 434.140.

Για τα επιδόματα αυτά, από την 1η Ιανουαρίου 2007 δεν παρακρατείται φόρος
Πρόκειται για το επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό, τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για το τέταρτο δίμηνο του 2010.

Τα ποσά αυτά είναι:
*178,81 ευρώ το επίδομα τρίτου παιδιού
*44,68 ευρώ το πολυτεκνικό για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών
*102,85 ευρώ οι ισόβιες συντάξεις.
"ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ...ΑΚΡΙΤΕΣ" της Πιερίας!


9-11πμ καθημερινά στον ΣΚΑΪ 92,6
 ακούστε μας live...

ΑΠ΄ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΧΤΣΕΣ..!

Αισθητική παρέμβαση του δήμου Κατερίνης στον Καπνικό Σταθμό στις Εργατικές Κατοικίες της περιοχής

Τις συνθήκες διαβίωσης και τις υποδομές μιας ακόμα περιοχής της πόλης ανέλαβε να βελτιώσει η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, με έργα που αφορούν τις εργατικές κατοικίες του Καπνικού Σταθμού.
Έτσι, μια ακόμα γειτονιά σε απόσταση από το κέντρο της Κατερίνης και υπολειπόμενη στην προσοχή των αρχών και της κοινής γνώμης , όπως ίσως θα περίμενε κανείς, αλλάζει όψη.

Οι εργασίες διήρκεσαν αρκετό διάστημα, το αποτέλεσμα όμως είναι ικανοποιητικό, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί η χρήση κυβόλιθων φιλικών προς το περιβάλλον. Μια ήπια αλλά ουσιαστική παρέμβαση στην οποία επιδόθηκαν τα συνεργεία του δήμου, κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν όσοι μένουν στις εργατικές κατοικίες. Στην περιοχή βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και έκανε δηλώσεις, αναφερόμενος στα έργα και τη φιλοσοφία της διοίκησης.


Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Βρισκόμαστε στην ενότητα του καπνικού σταθμού, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία κατασκευής πεζοδρομίου. Πρόκειται για υλοποίηση της δέσμευσης του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για αναβάθμιση των εργατικών κατοικιών στον εγγλέζικο.

Πραγματικά οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το ουσιαστικότερο παράδειγμα στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του δήμου Κατερίνης για να δημιουργήσει «μια πόλη για να ζεις».
Σε αυτήν την παρέμβαση φαίνεται η βούληση του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου, με τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, για την αισθητική αναβάθμιση όλων των εργατικών κατοικιών και τη βελτίωση των συνθηκών για τους συνδημότες μας. Τους οποίους μάλιστα θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία και την υπομονή που δείχνουν κατά την κατασκευή των έργων.

Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα που βλέπουμε τους αποζημιώνει και όλοι μαζί κάνουμε ένα βήμα για να πάμε την πόλη μας πιο μπροστά».

Επίθεση από Τούρκους χάκερς δέχθηκε η ιστοσελίδα του δήμου Αιγινίου

 με τη διεύθυνση www.aiginio.gr. Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης εμφανιζόταν η φωτογραφία που βλέπετε, η οποία απεικονίζει τον Κεμάλ Ατατούρκ. Το περιστατικό δεν διήρκεσε πολύ ώρα, καθώς έγινε έγκαιρα αντιληπτό από υπαλλήλους τους δήμου και η εικόνα της ιστοσελίδας επανήλθε στη φυσιολογική της όψη.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση η ιστοσελίδα του δήμου Αιγινίου, καθώς και κατά το παρελθόν σκοπιανοί χάκερς είχαν παρέμβει τοποθετώντας τη σημαία τους στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Αιγινίου. Η επίθεση της Πέμπτης εκτός από την φωτογραφία συνοδευόταν και από κείμενο, όπου αναφέρεται ένα γκρουπ και συγκεκριμένο κωδικό όνομα, πιθανόν του χάκερ που είναι υπεύθυνος για αυτή την επίθεση.

Ηλεκτρονικός πόλεμος μεταξύ ελλήνων και τούρκων έχει ξεσπάσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν, η εν λόγω κίνηση όμως δεν προκλήθηκε και άγνωστο ποια μπορεί να είναι τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Ίσως η προσφυγική καταγωγή πολλών από τους κατοίκους του δήμου.
Παρακάτω το κείμενο που συνόδευε την επίθεση όπως γράφηκε σε αγγλικά και τούρκικα:

«1923 Turk-Grup

Palyo34 KaraBulut

On behalf of Turkish Nation, this website has been interfered by 1923Turk Grup

Mevzu-u Bahis Vatansa Gerisi Teferruattir

Turkish Hacker By Palyo34 KaraBulut»

το ΨΩΜΙ ...ΨΩΜΑΚΙ...!


Η τιμή του σιταριού αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς, προκαλώντας ανησυχίες ότι το «στέγνωμα» της ρωσικής αγοράς θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε παγκόσμια έλλειψη σιτηρών και κατ’ επέκταση σε μια νέα κρίση στα τρόφιμα.

Η τιμή του σιταριού έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη και με τους ταχύτερους ρυθμούς αύξηση, άνω του 60%, από το 1959. Συγκεκριμένα οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων λήξης Σεπτεμβρίου στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγου (CBOT) διαπραγματεύονταν πάνω από τα 8 δολάρια ανά μπούσελ (μονάδα μέτρησης όγκου που αντιστοιχεί σε 36,269 λίτρα), στα ίδια επίπεδα με αυτά του Αυγούστου του 2008, τότε που τα χαμηλά αποθέματα σιτηρών προκάλεσαν κρίση στα βασικά είδη διατροφής που οδήγησε σε εξεγέρσεις σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας, με το πλοίο Piri Reis να έχει ξαναβγεί στο Αιγαίο.

Το βράδυ του Σαββάτου πέρασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και σε περιοχή νότια της Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικών σταθμών. Σκάφος του Λιμενικού παρακολούθησε την πορεία του.



«Όσο τρώμε, πίνουμε και χαριεντιζόμαστε με τους Τούρκους, τόσο πιο βαθιά θα μπαίνουν οι Τούρκοι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ, Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΟ ...ΑΠΟΓΕΥΜΑ...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΑΒΒΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ....και χωρίς κυπαρισσια!!!

Ο μαραθώνιος είναι στάση ζωής


Mέσα από έναν διαφορετικό στίβο, όπου δεν υπάρχουν ταρτάν ή χρονόμετρα, αλλά πολύ μεράκι και δημιουργικότητα για το Μαραθώνιο Δρόμο, τα μέλη του συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» δεν πτοούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και διανύουν καθημερινά αμέτρητα χιλιόμετρα. Έχοντας λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις προετοιμάζονται - σε πλήρη σύνθεση - συστηματικά για την πρόκληση της συμμετοχής στην κλασική διαδρομή(Μαραθώνιος Αθήνας), τον προσεχή Οκτώβριο.

Όπως τονίζει για την ενασχόλησή με το μαραθώνιο η ψυχή του συλλόγου ο 57χρονος συμπολίτης μας Βαγγέλης Γερομιχαλός:«Ψάχνεις το ωραίο και αληθινό. Δεν αντέχεις τη μιζέρια παρά μόνο υψηλές ανθρώπινες αξίες. Όλα αυτά πλάθονται, καθώς γυμνάζεσαι σκληρά. Όμως ο μαραθώνιος είναι ένας δρόμος ψυχής και όχι μόνο ένας δρόμος του σώματος. Όταν τερματίζεις το μαραθώνιο έχεις πάει σίγουρα πιο μακριά από εκεί που ήσουν».
Γενικότερα δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι για τα μέλη του συλλόγου ο μαραθώνιος είναι φιλοσοφία, στάση ζωής και πνευματικής ανάπτυξης, ενώ αποτελεί για όλους όσοι ασχολούνται έστω και ερασιτεχνικά διέξοδο από την καθημερινότητα και τη ζωή του καναπέ, συγκινεί δρομείς και θεατές. Γι’ αυτό και κλείνουμε με μια προτροπή. Την επόμενη φορά που θα περάσετε από δρόμο στον οποίο εξελίσσεται ένας παρόμοιος αγώνας, σταθείτε και χειροκροτήστε τους δρομείς. Το αξίζουν. Και ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να βρεθείτε και εσείς σε αυτήν τη θέση.

Ν.Γ.