PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Παρακαμπτήριος επ’ αόριστον 13η ενική οδός…

Αισιόδοξες θεωρούν οι ειδικοί τις ανακοινώσεις για επαναλειτουργία του δρόμου των Τεμπών σε έναν έως τρεις μήνες, υπενθυμίζοντας ότι οι κατολισθήσεις στη Μαλακάσα, που δεν ήταν τόσο εκτεταμένες όσο οι πρόσφατες στην κοιλάδα των Τεμπών, στοίχισαν το κλείσιμο της εθνικής οδού για τρία χρόνια στο σημείο εκείνο. Αυτό σημαίνει ότι φορτηγά και Ι.Χ θα κινούνται για πολύ καιρό στον επικίνδυνο και ακατάλληλο δρόμο Κατερίνης-Αγίου Δημητρίου.


Παρόλ’ αυτά, στις συσκέψεις που έλαβαν χώρα την περασμένη βδομάδα στη Λάρισα δεν κλήθηκε κανείς εκπρόσωπος της Πιερίας, αν μη τι άλλο για να ενημερώσει επαρκώς τους αρμόδιους για την κατάσταση του δρόμου προς τον οποίο αποφάσισαν να εκτρέψουν τον μεγαλύτερο φόρτο του πλέον επιβαρυμένου κυκλοφοριακά εθνικού οδικού άξονα της χώρας.
Την ίδια στιγμή ανενημέρωτους άφησαν τους εκπροσώπους του νομού και για την παράλογη, την περασμένη Παρασκευή, εκτροπή, από τον κόμβο του Κορινού προς την παλιά εθνική οδό, όλων των οχημάτων που κινούνταν από Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη, ακόμη και κείνων που κατευθύνονταν σε τόπους εντός του νομού!
Αναφορικά με το δρόμο Κατερίνης-Ελασσώνας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρας και όσα επισημαίνει σε επιστολή του προς την 3η ΔΕΣΕ, δεν έχει καν διαγράμμιση, είναι στενός, με επικίνδυνες στροφές, ενώ παρουσιάζει και αυτός πρόβλημα κατολισθήσεων, στο 31ο και 32ο χιλιόμετρο.
Ευτυχώς, για τις μέρες των Χριστουγέννων τουλάχιστον, η ΕΜΥ δεν προβλέπει κακοκαιρία, ωστόσο, ακόμη κι αν αντέξει αρχικά το οδόστρωμα τη μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, οι επόμενες βροχές δεν αποκλείεται να κλείσουν και τον, έτσι κι αλλιώς ακατάλληλο κα επικίνδυνο ακόμη και για εσωτερικές μετακινήσεις, παρακαμπτήριο αυτό δρόμο.
Για την ώρα το μόνο που είναι γνωστό είναι οι δημοσιοποιημένες αποφάσεις φορέων της πολιτείας για «παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια», στους παρακαμπτήριους δρόμους, που μεταφράζονται απλά στην παρουσία Τροχαίας και στη στάθμευση αποχιονιστικών μηχανημάτων για άμεση επέμβαση σε περίπτωση χιονόπτωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ως παρακαμπτήριος δρόμος, για όσο θα χρειαστεί, έχει ορισθεί και ο δασικός δρόμος Καλλιπεύκη-Αγ. Παντελεήμονας, μια διαδρομή που, αν γίνει δημοφιλής, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο οικοσύστημα του Ολύμπου.

Στο μεταξύ, τα αίτια της κατολίσθησης στην κοιλάδα των Τεμπών δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Πάντως, αντίθετα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Οικονομίδης (ότι οι κατολισθήσεις δεν σχετίζεται με τα εκτελούμενα έργα για την κατασκευή των σηράγγων στην περιοχή), πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι άμοιρες ευθυνών οι ανατινάξεις με φουρνέλα για τη διάνοιξη της νέας σήραγγας, σε συνδυασμό βέβαια με τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών αναμένονται εντός της εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια θα απαιτηθούν μελέτες και έργα σταθεροποίησης του βουνού που κατολισθαίνει, διαδικασία που θεωρείται χρονοβόρος. Εξ ου και οι απαισιόδοξες προβλέψεις για επανέναρξη της λειτουργίας του δρόμου μετά από τρία (και βάλε) χρόνια.

Συνεργασία του ΤΕΙ Κατερίνης με Γερμανικά Πανεπιστήμια

Από 1 έως 5 Δεκεμβρίου 2009 οι καθηγητές του Τμήματος κ.κ. Ευάγγελος Καραβαγγέλης και Αθανάσιος Κελέμης πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS σε δύο σημαντικά Γερμανικά Πανεπιστήμια με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας με τους διακεκριμένους Γερμανούς Καθηγητές:

Robert Graf του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Καρλσρούης (Hochschule Karlsruhe Technik und Wissenschaft – Information Sciense in Economics / Production Planning Systems) που είναι ο δημιουργός και κάτοχος των δικαιωμάτων του διεθνούς εμβέλειας Παίγνιου Προσομοίωσης “Logtime” το οποίο αποτελεί μέσο βιωματικής διδασκαλίας της συνολικής λειτουργίας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Το συγκεκριμένο Παίγνιο θα ενταχθεί μελλοντικά στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος μας στην Ελληνική Γλώσσα,
Michael Klotz του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Στράλσουντ (University of Applied Sciences / Fanhhochschule Stralund – School of Business Studies) που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος Ευρωπαϊκού Έργου (Project) εφεύρεσης και εγκατάστασης Συστήματος Λειτουργικής Ιχνηλασιμότητας για Διακρατικό Δίκτυο Ωκεανογραφικών Μουσείων στο οποίο συμμετέχει ενεργά το Τμήμα μας με τον φοιτητή μας Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη. Τα ευρήματα και αποτελέσματα του συγκεκριμένου Έργου θα παρουσιαστούν και θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Τμήματος μας.
Και στα δύο Γερμανικά Πανεπιστήμια οι καθηγητές του Τμήματός μας παρουσίασαν τις πραγματικές εκπαιδευτικές, επιστημονικές, ερευνητικές και συμβουλευτικές δυνατότητες του Τμήματος μας κι ανέπτυξαν θεμελιώδεις έννοιες του γνωστικού αντικειμένου του.
Τα δυο Γερμανικά Πανεπιστήμια ανταποκρίθηκαν θετικότατα στις προτάσεις του Τμήματος μας για σύσφιξη σχέσεων με άμεσο στόχο την αύξηση των ανταλλαγών σε επίπεδο καθηγητών, φοιτητών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων όπως και σε επίπεδο τεχνογνωσίας προς αμοιβαίο όφελος.

Σε κάθε Εκπαιδευτική Επίσκεψη προσφέρθηκε στο Γερμανό Καθηγητή υποδοχής αλλά και στην αντίστοιχη Διεύθυνση του Ευρωπαϊκού – Προγράμματος ERASMUS Ενημερωτικό Έντυπο και Ψηφιακό Υλικό για προβολή του Νομού Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων – Logistics. Η διάθεση του υλικού έγινε από το Νομάρχη Πιερίας κ. Γεώργιο Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Καθηγητή κ. Παύλο Καρακολτσίδη και τη Διεύθυνση του Προγράμματος ERASMUS του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (κυρίες Γρηγοριάδου και Μανάβη) τους οποίους και ευχαριστούμε.

Κανονιέρη από Κονγκό

 είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει το Γενάρη ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Τρεζόρ Μπούτου ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τους «ερυθρολεύκους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος του 24χρονου άσου συναντήθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ με τους κ.κ Γιάννη Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρίδη, οι οποίοι συμφώνησαν να προχωρήσει άμεσα το θέμα του διεθνούς στράικερ από το Κονγκό.
Ο επιθετικός της Μαζέμπε αναμένεται να έρθει με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, με την προοπτική αγοράς του το καλοκαίρι.

"Κάλαντα στα Διόδια".

Συγκέντρωση και συμβολικό κλείσιμο στα διόδια των Αφιδνών προγραμματίζουν για το μεσημέρι κάτοικοι και οι φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τα ακριβά διόδια.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί στα διόδια Μαλγάρων, Ζευγολατιού, Λάρισας, και Ρίου-Αντιρίου.
Το κεντρικό σύνθημα είναι "Κάλαντα στα Διόδια".

ΠΟΥ: Ηπια η νέα γρίπη

Η πανδημία της νέας γρίπης είναι ήπια, αλλά προσβάλλει και ορισμένες φορές σκοτώνει πιο νέους ανθρώπους σε σύγκριση με την εποχιακή γρίπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η σύγκριση του αριθμού των θανάτων από την πανδημία του ιού Η1Ν1 με εκείνον από την εποχιακή γρίπη, μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. "Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να θεωρεί τις συνέπειες από την πανδημία γρίπης ως ήπιες. Τα ακριβή στοιχεία για τη θνησιμότητα αναμένονται ένα ή δύο χρόνια αφότου φθάσει στην κορύφωσή της η πανδημία", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο ιός Η1Ν1 έχει σκοτώσει τουλάχιστον 10.582 άτομα σε όλο τον κόσμο από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά πρόκειται μόνο για περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. Τα σχετικά τεστ έχουν υψηλό κόστος και σε αρκετές φτωχές χώρες δεν ερευνώνται τα αίτια θανάτου, καθώς είναι συνηθισμένοι οι θάνατοι από αναπνευστικά προβλήματα, περιλαμβανομένης της πνευμονίας, επισημαίνει ο ΠΟΥ.
"Για αρκετούς λόγους, αυτοί οι αριθμοί δεν δίνουν την ακριβή εικόνα της θνησιμότητας στη διάρκεια της πανδημίας, που είναι αναμφίβολα υψηλότερη απο την εικόνα που δείχνουν οι εργαστηριακώς επιβεβαιωμένες περιπτώσεις", τονίζει ο ΠΟΥ.
Η εποχιακή γρίπη σκοτώνει από 250.000 έως 500.000 ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτή είναι εκτίμηση που βασίζεται σε στατιστικά μοντέλα. Σε επιδημίες εποχιακής γρίπης εκτιμάται ότι το 90% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένα άτομα, "που συχνά πάσχουν από μία ή περισσότερες χρόνιες ασθένειες", σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
"Σε σύγκριση με την εποχιακή γρίπη, ο ιός Η1Ν1 προσβάλλει μία πολύ νεώτερη ηλικιακή ομάδα σε όλες τις κατηγορίες- αυτούς που προσβάλλονται πιο συχνά, νοσηλεύονται, εισάγονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και πεθαίνουν", επισημαίνουν οι επιστήμονες του διεθνούς οργανισμού.

"Αφαιρούν πόρους"



Σχετικά με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης στην επιτροπή «κοινωνικού» διαλόγου για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δίνει, αλλά αφαιρεί πόρους από την κοινωνική ασφάλιση. Όχι μόνο δεν ενισχύει την κοινωνική ασφάλιση με νέους πόρους, αλλά της αφαιρεί τμήμα των εσόδων της και αφήνει αλώβητη την εισφοροδιαφυγή", δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.
"Τα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης είναι η μεγάλη εισφοροδιαφυγή, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, τα χρέη προς αυτή (12 δις ευρώ) του κράτους και των ιδιωτών (3,2 δις ευρώ), η λεηλασία των κλάδων υγείας από φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα μεγάλα επίσης ζητούμενα γι’ αυτή είναι η σταδιακή επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών της, η ασφαλής διαχείριση όσων της απέμειναν και η θέσπιση νέων πόρων χρηματοδότησής της", ανέφερε ο κ. Στρατούλης.
Για τη Moody’s
Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας από τη Moody’s, ανέφερε:
"Η Moody’s παίζει με την ελληνική οικονομία όπως η γάτα με το ποντίκι. Η κυβέρνηση έχει μεταβληθεί σε άθυρμα των διεθνών κερδοσκοπικών αγορών.
Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να είναι αξιόπιστη απέναντι στο «καρτέλ» των απολύτως αφερέγγυων αμερικάνικων εταιρειών πιστοληπτικής βαθμολόγησης, τις αποκαλούμενες «τρεις αδελφές», τόσο περισσότερο εγκαταλείπει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και τόσο πιο αναξιόπιστη γίνεται απέναντι στον ελληνικό λαό".

"Αλλοιώνουν το εκλογικό σώμα"

«Αλλοίωσαν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Αλλοίωσαν το φρόνημα του λαού. Τώρα αλλοιώνουν και το εκλογικό σώμα. Αν πιστεύουν πως τους ψήφισε γι΄ αυτό ο Ελληνικός λαός, τους προκαλούμε να θέσουν την πρόταση τους σε δημοψήφισμα. Ο ΛΑ.Ο.Σ θα απευθυνθεί στον λαό για να σταματήσει το ξεπούλημα της ψήφου του», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγήσει ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες.



Αναφερόμενος τις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, ο κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι "με τις διαφυγούσες ασφαλιστικές εισφορές 20 ετών εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχουν βγάλει στις χώρες τους δισεκατομμύρια ευρώ συναλλάγματος που σήμερα μας λείπει, τι θα γίνει;...".

"Νέο φορολογικό βάρος"





"Οι κινδυνολογικές αξιολογήσεις των εκπροσώπων χρηματοπιστωτικών και επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για άσκηση τρομοκρατίας προς το λαό προκειμένου να φοβηθεί και να αποδεχθεί τα νέα σκληρά αντιλαϊκά της μέτρα, που τα είχαν αποφασίσει πολύ πριν εκδηλωθεί η κρίση", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Να αποκατασταθεί η διαφάνεια παντού"





Για "ευτελή επικοινωνιακά παιχνίδια, που έχουν ως στόχο τη συγκάλυψη της πραγματικότητας", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ σχετικά με τις Εξεταστικές. Κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί "να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από την προφανή αδυναμία του κ. Παπανδρέου να κυβερνήσει αποτελεσματικά σε αναλώσιμα θεάματα", ενώ υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε να αποκατασταθεί η διαφάνεια παντού.

Τα μεσάνυχτα η ψήφιση του προϋπολογισμού


Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί, τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2010. Η μεταναστευτική πολιτική και το νομοσχέδιο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.