PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ απο 24/7 ΝΕWS




ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το μήνυμα της Ανάστασης καθοδηγεί και στηρίζει για δύο χιλιάδες χρόνια την Ανθρωπότητα και το Ελληνικό Έθνος.

Ας το ενστερνιστεί και πάλι ο καθένας από μας στην προσωπική, κοινωνική, πολιτική και εθνική ζωή.

Να αναστήσουμε όλοι αξίες και πρότυπα ζωής που μας στηρίζουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο, για τη δική μας και τις επόμενες γενιές.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ και Καλό ΠΑΣΧΑ.

Εύχομαι από την καρδιά μου σε κάθε οικογένεια, σε κάθε άνθρωπο που ζει και εργάζεται στον Τόπο μας, υγεία και κάθε καλό.

Χρόνια Πολλά!

ΜΗΝΥΜΑ















ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ



Εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία στις καρδιές όλων μας. Μπροστά στις προκλήσεις και αντιμέτωποι με τα προβλήματα της εποχής, καλούμαστε, με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και ειρήνης, να εργασθούμε από κοινού για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία, για το αύριο το δικό μας και, κυρίως, των παιδιών μας. Το μήνυμα της Ανάστασης ας αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας. Θερμές και ειλικρινείς ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Άρχισε από νωρίς το μεσημέρι η έξοδος των Θεσσαλονικέων για τις γιορτές του Πάσχα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η έξοδος της Μεγάλης Πέμπτης υπολογίζεται κατά 4% περίπου αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Μάλιστα, την Πέμπτη εγκατέλειψαν την Αθήνα 102.000 αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς Πελοπόννησο και άλλα 76.000 προς Λαμία. Από τα διόδια της Ελευσίνας είχαν περάσει 110.000 αυτοκίνητα και από τα διόδια Αφιδνών, 60.000.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα διόδια των Μαλγάρων. Από τις 6 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, τη Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ, πέρασαν από τα διόδια 12.300 αυτοκίνητα, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ενώ στο ρεύμα εξόδου (προς Κατερίνη) 12.000 οχήματα.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ



ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ....ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ, ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΗΧΟΥΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ (ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ) ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΗ...
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ..!

Το Πάσχα των πολιτικών

























Στα Γιάννινα θα γιορτάσει το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με την οικογένειά του.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ο κ. Παπούλιας θα συνοδεύσει την περιφορά του Επιταφίου από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ την Αναστάσιμη Ακολουθία θα παρακολουθήσει στο Χωριό Φραγγάδες.

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα γιορτάσει το Πάσχα με τους στρατευμένους στο στρατόπεδο «Λορέντζος Μαβίλης» στο Καλπάκι.

Την περιφορά του επιταφίου στην Εκκλησία της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα θα παρακολουθήσει σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας (Λύρειο Ίδρυμα - Ν. Βουτζάς), θα παρακολουθήσει την αναστάσιμη λειτουργία, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 11.45, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Δεκελείας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει Ανάσταση στον Υδρα.

Την Κυριακή του Πάσχα ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Την αεροπορική βάση Δεκελείας θα επισκεφθεί την Κυριακή του Πάσχα και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Καβάλα

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης την Κυριακή του Πάσχα στις 10:45 θα επισκεφθεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173) όπου θα απευθύνει το Αναστάσιμο μήνυμα μέσω ασυρμάτου στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στις 11:30 θα μεταβεί στην αεροπορική βάση Δεκελείας, όπου θα ανταλλάξει ευχές με τους στρατευμένους νέους.

ΤΟ ΔΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΤ3
























«Ο Δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, είναι το κεντρικό πρόσωπο σε προσεχή εκπομπή του Βασίλη Βασιλικού, ‘Άξιον Εστί’, που είναι αφιερωμένη στον Δήμο Δίου και τα ιστορικά μνημεία του και προβάλλεται από την τηλεόραση της ΕΤ 3», μας πληροφορεί δελτίο τύπου του δήμου Δίου.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Τον παρουσιαστή της εκπομπής και συγγραφέα ξενάγησαν στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου, ο καθηγητής αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλής και ο δήμαρχος, ενώ καλεσμένοι της εκπομπής ήταν και ο αρχαιολόγος (υπεύθυνος για την Πύδνα) Μάνθος Μπέσιος, καθώς και συγγραφείς-λογοτέχνες της Πιερίας

!!!!!!!!!!!!ΧΙΟΥΜΟΡ.....

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε την Μ.Πέμπτη



















...η χρηματιστηριακή αγορά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, καταγράφοντας νέα υψηλά έτους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.973,25 μονάδες έναντι 1.928,29 μονάδων της προηγουμένης, σημειώνοντας άνοδο 44,96 μονάδων ή σε ποσοστό 2,33%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κέρδη 4,85%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 10,45%.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η ελληνική κεφαλαιαγορά συνέχισε για έκτη εβδομάδα την πολύ θετική εικόνα εισροών και αύξησης του ενδιαφέροντος που ξεκίνησε από τα χαμηλά των 1460 μονάδων.

Το ανοδικό σερί των 6 συνεχόμενων εβδομάδων αυξάνει το ενδεχόμενο κατοχύρωσης κερδών από χαρτοφυλάκια που είχαν τοποθετηθεί σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Την περιοχή των 1.945 μονάδων θεωρεί ως κομβικά επίπεδα για τη συνέχεια της πορείας της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς η Emporiki Bank και σε ανάλυσή της τονίζει ότι πιθανότατα σε αυτή την περιοχή τιμών θα κριθεί αν θα πραγματοποιηθεί νέα επιτάχυνση της ανοδικής τάσης ή θα σημειωθεί κορύφωση τιμών και θα επακολουθήσει αξιόλογη διορθωτική κίνηση.

ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Γενικά αίθριος ο καιρός την Μ.Παρασκευή. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για το Μ.Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Για την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και στο βόρειο Ιόνιο καθώς και στα ορεινά της ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής στέρεας και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 έως 7 μποφόρ. Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στα νότια και ανατολικά.

Έξοδος με κάθε μέσο...ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!!!

Στα ΚΤΕΛ η πληρότητα των υπεραστικών λεωφορείων αγγίζει το 100%. Τη Μ.Παρασκευή τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ θα ξεπεράσουν τα 450. Στο 100% και η πληρότητα των τρένων του ΟΣΕ στον κεντρικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και στο δίκτυο Πελοποννήσου.


Οι προγραμματισμένες πτήσεις αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις) για τη Μ.Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 534. Από και προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» έως και τη Δευτέρα του Πάσχα θα εκτελεστούν συνολικά 3.167 πτήσεις, εκ των οποίων 72 τσάρτερ και 22 έκτακτες.


Με πληρότητα 100% αναχωρούν και τα πλοία από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

















Συνεχίζεται η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα τη Μ.Παρασκευή. Επί ποδός βρίσκεται η τροχαία για τη διευκόλυνση των οδηγών, που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, λόγω έργων.

Η κίνηση είναι αυξημένη και στα δύο βασικά εθνικά δίκτυα, καθώς και στους υπόλοιπους εθνικούς δρόμους. Στις 12.30 η «ουρά» των αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας έφτανε τα 5 χιλιόμετρα.

Προβλήματα εντοπίζονταν στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας, όπου η «ουρά» κατά διαστήματα έφτανε και τα επτά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα η διέλευση των αυτοκινήτων να αφήνεται ελεύθερη για μικρά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διευκολύνονται οι εκδρομείς.

Το ίδιο γίνεται και στα διόδια της Ελευσίνας και στα άλλα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον κόμβο Αμφιλοχίας, όπου υπάρχει ανάσχεση μήκους έξι χιλιομέτρων. Αντίστοιχα αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση των οχημάτων και στα Τέμπη, όπου όμως, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, τη Μ.Πέμπτη εγκατέλειψαν την Αθήνα 102.000 αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς Πελοπόννησο και άλλα 76.000 προς Λαμία.

Η χθεσινή έξοδος υπολογίζεται κατά περίπου 4% αυξημένη σε σχέση με την περσινή Μεγάλη Πέμπτη, κατά την οποία από τα διόδια της Ελευσίνας είχαν περάσει 110.000 αυτοκίνητα και από τα διόδια Αφιδνών, 60.000. Η τροχαία παραμένει σε πλήρη επιφυλακή σε όλο το εθνικό δίκτυο για τη διευκόλυνση των οδηγών και τη πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μ.Παρασκευή (από τις 06:00 ώς τις 16:00) απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου των αστικών κέντρων.

Η απαγόρευση θα ισχύσει και τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα από τις 3 το μεσημέρι ώς τις 10 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
























Την Παρασκευή, στέλνεται ο Ιησούς δέσμιος από τον Καϊάφα στον τότε ηγεμόνα της Ιουδαίας, Πόντιο Πιλάτο. Αυτός, αφού τον ανέκρινε με πολλούς τρόπους και αφού ομολόγησε δύο φορές ότι ο Ιησούς είναι αθώος, έπειτα, για να ευχαριστηθούν οι Ιουδαίοι, τον καταδικάζει σε θάνατο, και αφού μαστίγωσε σαν δραπέτη δούλο τον Δεσπότη όλων, Τον παρέδωσε για να σταυρωθεί. Από εκεί και πέρα ο Ιησούς, αφού παραδόθηκε στους στρατιώτες, γυμνώνεται, φοράει κόκκινη χλαμύδα, στεφανώνεται με ακάνθινο στεφάνι, κρατάει κάλαμο σαν σκήπτρο, προσκυνείται χλευαστικά, φτύνεται και χτυπιέται στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Μετά, φορώντας πάλι τα ρούχα του και βαστάζοντας το Σταυρό, πηγαίνει προς το Γολγοθά, τον τόπο της καταδίκης, και εκεί, γύρω στην Τρίτη ώρα της ημέρας, σταυρώνεται μεταξύ δύο ληστών, βλασφημείται από αυτούς που είχαν πάει στο Γολγοθά μαζί του, μυκτηρίζεται από τους αρχιερείς, ποτίζεται από τους στρατιώτες με ξύδι ανακατεμένο με χολή. Γύρω στην ένατη ώρα, αφού βγάζει πρώτα φωνή μεγάλη, και λέει : «Τετέλασται», εκπνέει «ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου», την ώρα κατά την οποία σφαζόταν, σύμφωνα με το νόμο, ο πασχάλιος αμνός, ο οποίος καθιερώθηκε ως έθιμο στους Ιουδαίους, προ-τυπώνοντας τον Εσταυρωμένο Χριστό.

Τον δεσποτικό αυτό θάνατο και η άψυχη κτίση, πενθώντας, τον τρέμει και αλλοιώνεται από το φόβο αλλά ο Δημιουργός της κτίσεως, ακόμα και όταν είναι νεκρός, λογχίζεται την ακήρατη πλευρά Του και ρέει απ’ αυτήν αίμα και νερό. Τέλος, κατά την δύση του ηλίου, έρχεται ο Ιωσήφ από Αριμαθείας και ο Νικόδημος μαζί με αυτόν, και οι δύο κρυφοί μαθητές του Ιησού, αποκαθηλώνουν από το Σταυρό το πανάγιο του διδασκάλου σώμα, το αρωματίζουν, το τυλίγουν με καθαρό σεντόνι και αφού το έθαψαν σε καινούργιο τάφο, κυλούν στο στόμιό του μεγάλο λίθο.

Από τα φρικτά και σωτήρια πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού επιτελούμε σήμερα και εις ανάμνηση αυτών παραλάβαμε από αποστολική διαταγή, τη νηστεία της Παρασκευής.