PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΤΕΦΑΝΑ ΚΑΛΑ.....

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΛΟ, ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !... ή, πως εξαπατάμε το 80% του λαού !...

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ..

ΣΤΟ ΨΙΛΟ !...

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ...ΛΥΣΙΜΟ !...

ΠΕΡΑΣΤΕ...ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ.


ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ...

Μαζί θα κατέβουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου και η Δράση του Στέ

Ανασχηματίζεται η τρόικα


Αλλαγή φρουράς και στην τρόικα που αποφάσισε να μην κατέβει στην Αθήνα παρά μόνο όταν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση. Στην θέση του Πολ Τόμσεν ανέλαβε ως υπεύθυνος για την Ελλάδα ο Μαρκ Φλάναγκαν, μέρος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ και προηγουμένως αρμόδιος για το Μνημόνιο της Ιρλανδίας. Ο κ. Τόμσεν παραμένει έχοντας… υψηλή εποπτεία.

Τα άτομα μπορεί να αλλάζουν, αλλά τα σχέδια παραμένουν τα ίδια.

Πολιτικές εκπομπές για να γελάει και ο κάθε πικραμένος.


Οχι ο αυστηρά υπηρεσιακός πρωθυπουργός, αυτός γράφεται με δύο μμ και στο κάτω κάτω μόνο πικραμένος δεν πρέπει να είναι με τέτοια καριέρα! Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι διετέλεσε και σύμβουλος του Μητσοτάκη (μπρρρρρ!).

Πικραμένοι είμαστε όλοι οι Ελληνες που παρ' όλα τα προβλήματα επιβίωσης, θέλουμε να ακούσουμε και μια διαφορετική φωνή που υπόσχεται ότι θα στηρίξει την κοινωνία, τους πικραμένους Ελληνες (με ένα μ) και θα κάνει αναδιανομή των δυσβάσταχτων βαρών της χώρας και του πλούτου με σκοπό μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ..

Αυτή τη φορά τους βλέπουμε σε έναν αχυρώνα, να ετοιμάζονται να κάνουν σεξ!

Το «tragic» είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ατάκες της χρονιάς και η διάσημη πια διαφήμιση με τον Κίτσο και την Τασούλα αγαπήθηκε όσο λίγες.


Η διαφήμιση που έχει κάνει θραύση επέστρεψε με τον Κίτσο και την Τασούλα σε νέες περιπέτειες, για τις ανάγκες του νέου σποτ της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Αυτή τη φορά τους βλέπουμε σε έναν αχυρώνα, να ετοιμάζονται να κάνουν σεξ! Αλλά ο Κίτσος και η εμμονή του με την τεχνολογία, οδηγούν σε "tragic" καταστάσεις.

Δείτε το βίντεο:






Μόλις ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου της, η Φαίη Σκορδά έχει καταφέρει να επανέλθει στην αρχική της άψογη σιλουέτα.

Έχοντας χάσει τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης της και ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, η παρουσιάστρια έχει αποκτήσει ένα τέλειο κορμί.

Φορώντας ένα πράσινο, μικροσκοπικό μπικίνι, η γοητευτική μαμά βρέθηκε σε παραλία των Νοτίων Προαστίων, όπου απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα. Ο φωτογραφικός φακός του «Hello» την απαθανάτισε ενώ έκανε τη βόλτα της πλάι στο κύμα.

Δείτε παρακάτω...


Ένα ''σέξι'' ατύχημα είχε η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της και κάποιος τηλεθεατής το απαθανάτισε με print screen.

Η εικόνα κάνει το γύρω του διαδικτύου και των social media, με πολλές κοινοποιήσεις....


Η Μενεγάκη έσκυψε κάπως απρόσεκτα, στηριζόμενη στον Α. Κάβδα, αποκαλύπτοντας ωστόσο περισσότερα από όσα πρέπει.

Για κακή της τύχη οι κάμερες της εκπομπής κατέγραψαν το στιγμιότυπο και η εικόνα που εντόπισε κάποιος παρατηρητικός τηλεθεατής κυκλοφορεί στα social media.

Καλά το ότι ήταν φωτιά και λάβρα δεν περιμέναμε να το μάθουμε από την συγκεκριμένη φωτογραφία....

Έχει άλλες πόσες που δείχνει τα πλόυσια ελαίη της πέρα από τις φωνητικές της δυνατότητες που έχουν γίνει ανάρπαστες!

Όπως και να το κάνουμε όμως, το να βλέπουμε τα καλλίγραμμα πόδια της Μαριάντας Πιερίδη και μάλιστα σε προσωπική φωτογραφία.. Αυτό είναι το κάτι άλλο!

Μαζί με τις σελίδες του... ημερολογίου του Άκη Τσοχατζόπουλου έρχονται στο φως κι άλλα στοιχεία για τη συμπεριφορά της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που παραμένει προφυλακισμένη όπως ο σύζυγος της για ξέπλυμα χρήματος, εμφανίζεται να είναι ... κάτοχος πιστωτικής κάρτας της ελβετικής τράπεζας UBS, με πιστωτικό όριο 50.000 ελβετικά φράγκα ή 32.000 (με την ισοτιμία του 2003).

Τα οποία μάλιστα ξόδεψε μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες.

Ήταν καλοκαίρι του 2003 όταν η Βίκυ Σταμάτη πλήρωσε με τη συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα πανάκριβες αγορές, αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος». Όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού της, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ξοδεύει από τις 26 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου του 2003 περισσότερα από 50.000 ελβετικά φράγκα σε Κηφισιά, Κολωνάκι και Ρώμη.

Στις 5 Ιουλίου ξοδεύει 5.648 ευρώ σε πολύ γνωστό κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι. Έξι μέρες μετά, πηγαίνει στη Ρώμη. Την ίδια μέρα περίπου 4.000 ευρώ σε ρούχα και κοσμήματα! Η παραμονή της στην πρωτεύουσα της Ιταλίας συνοδεύτηκε με την διαμονή σε χλιδάτο ξενοδοχείο.

Στις 10 Ιουλίου πλήρωσε 1.160,50 ευρώ. Ανάμεσα στα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τα γραφεία του πρώην υπουργού είναι και αποδείξεις και παραστατικά λογαριασμών από το υπερπολυτελές Four Seasons του Παρισιού, του ξενοδοχείου όπου το ζεύγος Τσοχατζόπουλου έκανε τη δεξίωση για το γάμο του, το 2004. Όλα τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση είναι στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη και ενός ακόμη πρόσωπου, με γερμανικό όνομα. Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών βρίσκονται και παραστατικά για τους λογαριασμούς που διατηρούσε στη UBS η Βίκυ Σταμάτη από το 2006 έως το 2009.

Μπορεί να μην είναι επιλήψιμο, είναι όμως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε και εξακολουθεί να επικρατεί στα ΜΜΕ:



Μπορεί να μην είναι επιλήψιμο, είναι όμως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε και εξακολουθεί να επικρατεί στα ΜΜΕ: με το που αποχώρησε από το μεγάλο κανάλι ο Αντώνης Λιάρος για να πολιτευθεί στο υπόλοιπο Αττικής με το ΠΑΣΟΚ, ο συνάδελφός του Αντώνης Φουρλής έτρεξε να... καταλάβει το γραφείο του! Μαθαίνουμε ότι αμέσως, σχεδόν από την επόμενη ημέρα, ο δημοσιογράφος εγκαταστάθηκε στο γραφείο του Λιάρου μεταφέροντας όλα του τα προσωπικά είδη και μάλιστα – όπως λένε οι κακές γλώσσες, χωρίς να ερωτήσει κανέναν! Φυσικά τον αντικατέστησε και στο μεσημβρινό δελτίο, το οποίο μοιράζεται με την Λίνα Δρούγκα.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι οι δύο Αντώνηδες, στη διάρκεια της πρώτης συνέλευσης των δημοσιογράφων του καναλιού (περίπου ένα μήνα πριν), όταν πληροφορήθηκαν για τη νέα σύμβαση που μεταξύ άλλων καταργούσε και την προϋπηρεσία, είχαν λογομαχήσει σε έντονο ύφος, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να παρέμβουν προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Αιτία ήταν η «φιλοεργοδοτική» στάση του Φουρλή… Βέβαια στη συνέχεια τα βρήκαν και

«Όποιος βλέπει τον Τσίπρα ως Στάλιν είναι βλάξ.


Θυμίζουν όσα έλεγε η ΝΔ πριν το '81 ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε τα σπίτια από τον κόσμο», ανέφερε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει κίνδυνος σε...
περίπτωση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Επιπλέον, ο Νίκος Μιχαλολιακός δήλωσε ότι η «η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά κατά του Μνημονίου και με αυτή τη γραμμή πορεύεται προς τις εκλογές» προσθέτοντας πως «όσο υπάρχουν προβοκατόρικες δηλώσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ εμποδίζουν την ανάπτυξη της πατρίδος».

Ακόμη, ζήτησε από την Ε.Ε. να αλλάξει στάση για το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και όπως είπε «κατήγγειλε στον πρωθυπουργό την υποκρισία συγκεκριμένων πολιτικών αρχηγών».

«Δεν είναι δυνατόν αρχηγός πολιτικού κόμματος να λέει ότι «δεν πληρώνουμε τα χρέη μας αν δεν μας δώσετε τα λεφτά». Μα γι' αυτό μας τα δίνουν. Για να πληρώνουμε τα χρέη μας», τόνισε.

Τέλος, χαρακτήρισε «αβανταδόρικη» για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την παρέμβαση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος...

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ...

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ





Ενίσχυση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ»

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Χρήματα για την ενίσχυση της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» στην Κατερίνη προσέφεραν μαθητές τού 1ου δημοτικού σχολείου τής πόλης στον πρόεδρο του συλλόγου ορφανών παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», Χάρη Αναστασίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό.
Συγκεκριμένα, μαθήτριες και μαθητές τής Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης τού σχολείου συγκέντρωσαν χρήματα για να τα προσφέρουν στην πρώτη, και μέχρι σήμερα μοναδική στην Ελλάδα, ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΙΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑ» η οποία λειτουργεί όχι σαν ίδρυμα αλλά με τη μορφή της οικογένειας. Τον φάκελο με τα χρήματα παρέδωσε μαθητής της ΣΤ’ 2 τάξης, Δημήτρης Παγωνίδης, με την παρουσία του διευθυντή του σχολείου κ. Τσακιρίδη, της υποδιευθύντριας κ. Φλώρας Σορώτου καθώς και άλλων εκπαιδευτικών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Ο κ. Αναστασίου αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για την ευγενική τους χειρονομία, τους είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία να μαθαίνουμε για τη χαρά που μπορούμε να πάρουμε και να δώσουμε όταν συμπαραστεκόμαστε σε συνανθρώπους μας και ειδικά σε παιδιά. Χαιρόμαστε που εσείς ήδη το έχετε κάνει με τη βοήθεια των δασκάλων σας και των γονιών σας».
Ο πρόεδρος του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» περιέγραψε, με λίγα λόγια, το πώς ιδρύθηκε ο σύλλογος, όταν πριν από 60 χρόνια σε ένα ορφανοτροφείο στη συνοικία των «Ευαγγελικών» κάποια ορφανά παιδιά μεγάλωσαν εκεί, όπως και ο ίδιος ο κ. Αναστασίου, και το 1994 κάποια από αυτά τα μεγάλα πλέον παιδιά, ώριμοι πια, ίδρυσαν τον σύλλογο.
Ανέφερε ότι ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει καμία κρατική επιχορήγηση αλλά μόνο με τις εισφορές μελών και φίλων, έχει βοηθήσει πάνω από 1.000 απροστάτευτα παιδιά μέσω τριών προγραμμάτων (οικονομικό πρόγραμμα, πρόγραμμα με τρόφιμα κάθε Πέμπτη, πρόγραμμα βοήθειας σε φοιτήτριες και φοιτητές).
Υπογράμμισε δε ότι ο σύλλογος έλαβε την απαραίτητη άδεια και ίδρυσε το 2010 μια στέγη για παιδιά, την «ΑΓΚΑΛΙΑ». Πρόκειται για μια νέα μορφή διαβίωσης απροστάτευτων παιδιών, που δεν έχει καμία σχέση με ίδρυμα, είναι δηλαδή μια κανονική οικογένεια που αποτελείται από τέσσερα πρώην απροστάτευτα παιδιά τα οποία τα φροντίζει μια κυρία η οποία διαμένει στο σπίτι αυτό όπως θα έκανε και μια φυσική μητέρα. Γι αυτό και τα παιδιά αυτά τη φωνάζουν «μαμά» αλλά και εκείνη φροντίζει τα παιδιά όπως μια φυσική μητέρα.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ «ΑΓΚΑΛΙΑΣ»
Η μητέρα αυτή, η κ. Γιώτα, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση του 1ου δημοτικού σχολείου, μίλησε στα παιδιά για την εμπειρία της στη ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΙΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑ» έχοντας μαζί της και τον μικρό Στράτο, ένα τρίχρονο παιδί, που διαμένει μαζί της και μαζί με άλλα τρία παιδιά στην ίδια στέγη. Μάλιστα, ο μικρός Στράτος έζησε και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αφού πέρα από την αγάπη που ένιωσε εκεί, δέχθηκε και κάποια δωράκια από μαθήτριες και μαθητές τού σχολείου.
Ο κ. Αναστασίου εξήγησε, επίσης, στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους ότι η λειτουργία της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» πέρα από την κρατική άδεια που διαθέτει, είναι υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών. Επιπλέον δε, τα πρώην απροστάτευτα παιδιά διαβιούν εκεί ύστερα από Εισαγγελική εντολή ενώ οι Δικαστικές Αρχές έχουν αφαιρέσει, για πολύ σοβαρούς λόγους, την επιμέλεια αυτών των παιδιών από τους φυσικούς τους γονείς και την έχουν αναθέσει στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».
Τέλος, ο πρόεδρος του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» προσκάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν την «ΑΓΚΑΛΙΑ». Από την πλευρά τους οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου έδειξαν ενδιαφέρον γι αυτή την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους τού «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και συζήτησαν με τον κ. Αναστασίου τρόπους βοήθειας της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» στο μέλλον.

Εως την Παρασκευή 25 Μαΐου μπορούν να υποβάλουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ


Εως την Παρασκευή 25 Μαΐου μπορούν να υποβάλουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ την αίτησή τους για να διεκδικήσουν τα 500 ευρώ μετρητά που θα καταβάλλει ο Οργανισμός ως επίδομα για την πιστοποίηση τους σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αλλά και το ...
voucher των 700 ευρώ, για να πληρώσουν το ΚΕΚ που θα επιλέξουν για να τους «εκπαιδεύσει».

Που και ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Ωστόσο δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για τους Ωφελούμενους.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012.


Από τα 18 (διαδικαστικά ως επί το πλείστον) θέματα της ημερήσιας διάταξης θεωρώ ότι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ήταν τα εξής:

- Αναμορφώσεις προϋπολογισμού για την εκτέλεση αποκομιδής απορριμμάτων: Ζητήθηκε από το σώμα να εγκρίνει αναμορφώσεις στον εφετινό προϋπολογισμό προκειμένου να ανατεθούν εργασίες καθαριότητας σε ιδιώτη. Από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να εγκριθούν οι θέσεις εργατών καθαριότητας αρχικά 8μηνης και κατόπιν 2μηνης διάρκειας (για την πρώτη περίπτωση μπορούμε να δώσουμε ίσως αρκετά ελαφρυντικά στην δημοτ. αρχή· για τη δεύτερη όμως όχι, καθώς οι πρόωρες εκλογές που απέτρεψαν την πρόσληψη, ήταν αναμενόμενες εδώ και μήνες!) και με δεδομένο ότι τα προβλήματα στην καθαριότητα πολλαπλασιάζονται το καλοκαίρι, δώσαμε θετική ψήφο για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες, ως προσωρινή λύση, για μία περίοδο περίπου 45 ημερών. Από εκεί και μετά δηλώσαμε ότι θα επανεξετάσουμε την τοποθέτησή μας ως προς το θέμα και πως δεν συμφωνούμε με τη «βιασύνη» της δημ. αρχής να σχεδιάζει από τώρα ακόμη και διεθνή διαγωνισμό για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία (!).

Αξιοσημείωτη η αρνητική ψήφος του συναδέλφου της πλειοψηφίας κ. Αντώνη Χατζή και κυρίως η παρατήρησή του σχετικά με την ανακύκλωση και την αξιοποίησή της από τον δήμο μας. Συμφωνούμε απολύτως με την παρατήρηση του συναδέλφου και θέλω εδώ να θυμίσω ότι έχουμε αρκετές φορές επισημάνει το ίδιο θέμα σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Απλώς να υπογραμμίσω για άλλη μία φορά ότι δεν είναι μόνο το θέμα της «οικολογικής» συνείδησης που καλλιεργείται στους δημότες με την ανακύκλωση, αλλά και τα πιθανά έσοδα που μπορεί να έχει ο δήμος από αυτή, σε εποχές μάλιστα «ισχνών αγελάδων».

- Συμμετοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε.) «Σχολείο Ολύμπου – Πιερίων»: Πέρυσι τον Ιούλιο είχε προταθεί στον δήμο μας η συμμετοχή του στην «Όλυμπος – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α.» (ουσιαστικά στην εταιρεία που θα αναλάμβανε την ίδρυση και διαχείριση του «Σχολείου του Ολύμπου», ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με επίκεντρο την Ελληνική Μυθολογία). Είχε δοθεί τότε κατ’ αρχήν θετική ψήφος, ωστόσο είχαν διατυπωθεί αρκετές και ποικίλες ενστάσεις κι επιφυλάξεις για το όλο εγχείρημα. Με τη μετατροπή της Α.Ε. σε Α.Μ.Κ.Ε. και με βάση τους σκοπούς που καταγράφονται, οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι ενστάσεις πιστεύουμε πως αίρονται. Απλώς από την πλευρά μας, επειδή πέρυσι είχε διατυπωθεί από συνάδελφο έντονη αμφισβήτηση ως προς το θέμα της συμμετοχής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ζητήσαμε απλώς να δοθεί το συντομότερο δυνατό γραπτή διαβεβαίωση συμμετοχής του Α.Π.Θ. στο μεγαλόπνοο αυτό εγχείρημα. Θεωρούμε ότι μετά την ολοκλήρωση σύστασης της εταιρείας το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί άμεσα. Κατά τα άλλα, ψηφίσαμε θετικά.

- Παραγραφή αξιώσεων ιδιωτών από τον Δήμο: Τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη η παραγραφή, λόγω παρέλευσης 5ετίας, αξιώσεων ιδιωτών από τον δήμο. Ήρθαν για παραγραφή 10 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις περισσότερες βέβαια ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να παραγραφούν (αφού π.χ. δεν είχαν εγκριθεί καν οι συγκεκριμένες δαπάνες από την Υπηρεσία Επιτρόπου). Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που η παραγραφή ζητούνταν επειδή οι προμηθευτές δεν είχαν προσκομίσει απαραίτητα από τον νόμο δικαιολογητικά (ενημερότητες). Πιστεύω πως όλοι μας κατανοούμε την οικονομική δυσχέρεια που βαραίνει τους περισσότερους επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια, η οποία εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τις εκκρεμότητές τους προς δημόσιες υπηρεσίες και ταμεία. Προφανώς και δεν θέλουμε να επιβραβεύονται οι «μπαταχτσήδες». Θεωρούμε όμως ότι τουλάχιστον σε όσους ρύθμισαν τις υποχρεώσεις τους, θα ήταν καλό να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία. Ειδικά για μία περίπτωση είχα την διαβεβαίωση του ίδιου του προμηθευτή ότι εδώ και μερικούς μήνες μπορούσε πλέον να έχει τις απαραίτητες ενημερότητες και ότι δεν τον ειδοποίησε κανείς από τον δήμο – όχι τουλάχιστον το τελευταίο 18μηνο! – για το θέμα της παραγραφής. Η πληροφόρηση αυτή δεν διαψεύστηκε στη συνεδρίαση. Αξίζει να σημειωθεί πως πιθανόν κάτι ανάλογο να ίσχυε και για άλλες δύο περιπτώσεις προμηθευτών. Για τους λόγους αυτούς ψηφίσαμε «λευκό».

Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Απόφαση της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ

Απόφαση  της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ χαιρετίζει τους πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που παρά, τους ωμούς εκβιασμούς, τα πλαστά διλλήματα και την κατευθυνόμενη κινδυνολογία, επέλεξαν την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αναδεικνύοντας τον σε δεύτερη δύναμη πολλαπλασιάζοντας την εκλογική του δύναμη.
Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα σαφές μήνυμα κατά των μνημονίων, των πολιτικών λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής και αποδιάρθωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού. Η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση μεγάλων αλλαγών.
2.Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ αποτελεί πια πρωταγωνιστική δύναμη στην ελληνική κοινωνία, με ενισχυμένο κύρος και παρουσία.
Η αυξημένη επιρροή του τον έχει μετατρέψει σε ένα μαζικό, λαϊκό κίνημα με μεγάλη ανταπόκριση στα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, τους ανέργους, τα μεσαία στρώματα των πόλεων και της περιφέρειας τη νεολαία,τις γυναίκες.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που ψήφιζαν άλλα κόμματα εμπιστεύτηκαν τον Συριζα διότι άσκησε την πιο αποφασιστική αντιπολίτευση, ήταν μέσα στους αγώνες του λαού, ήταν και είναι η πιο αποτελεσματική αντιμνημονιακή-αντινεοφιλελεύθερη δύναμη με ένα ριζοσπαστικό- ανατρεπτικό πρόγραμμα.
Κυρίως εμπνεύστηκαν από την ενωτική του πολιτική προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και διότι πρόβαλλε με ένταση και επιμονή την πρόταση διακυβέρνησης της αριστεράς. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών των πολιτών είναι μεγάλη.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, συνεπής στις δεσμεύσεις του, προσπάθησε μετά τις εκλογές να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος διακυβέρνησης της χώρας με στόχο την προώθηση της κυβέρνησης της αριστεράς. Οι συσχετισμοί αλλά και η άρνηση άλλων αριστερών δυνάμεων δεν επέτρεψαν την υλοποίηση αυτής της λύσης.
Προσπάθησε επίσης να δημιουργήσει τις προγραμματικές προϋποθέσεις για μια μεταβατική κυβέρνηση ευρύτερης επιρροής με επίκεντρο την Αριστερά που όμως θα είχε τον στόχο της αλλαγής της πορείας υποταγής στο μνημόνιο, πράγμα που προϋπέθετε την έμπρακτη μεταστροφή άλλων δυνάμεων.
Η προσπάθεια όμως του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας, ήταν να αλλοιώσει την θέληση του λαού και να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου, καθιστώντας τον, έτσι, ως μια ακόμη αναξιόπιστη δύναμη.
Ο Συριζα κράτησε στάση συνέπειας στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Η επιμονή στην διαμόρφωση λύσεων έξω από την θέληση του λαού και αδυναμία του συστήματος να δώσει λύση οδήγησε σε νέες εκλογές.
4. Η ήττα του νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού δικομματισμού προκάλεσε αμηχανία στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας και ανησυχία στην ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ και η ανοδική δυναμική που αναπτύσσει έχουν προκαλέσει μια συστημική αντίδραση με μια βρώμικη επίθεση που συνδυάζει το ψεύδος, τη διαστρέβλωση την παραπληροφόρηση με ωμούς εκβιασμούς στο εκλογικό σώμα.
Η νέα προεκλογική περίοδος θα είναι πρωτοφανής όσον αφορά την έκταση και την ένταση της πίεσης στους έλληνες πολίτες. Η πορεία όμως για την απαλλαγή της χώρας από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων δεν μπορεί να ανακοπεί.
Το νέο κλίμα που παρατηρείται στην Ευρώπη παρά την σκλήρυνση που επιδεικνύουν οι δυνάμεις της συντήρησης, με αφορμή και αιτία την δυναμική εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις αλλαγών στην κλίμακα της Ευρώπης. Αυτός ο δρόμος θα επιταχυνθεί αν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αριστερά και ενταθούν οι αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
5. Το βήμα που έκανε ο ελληνικός λαός πρέπει να ολοκληρωθεί στις εκλογές της 17/6.
Ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ είναι να κερδίσει την πρώτη θέση με σημαντική αύξηση ποσοστού και εδρών που θα του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς, στηριγμένης σους αγώνες του λαού.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται η αντίκρουση της χυδαίας επίθεσης των δυνάμεων του μνημονίου και η προβολή με πειστικό τρόπο της εναλλακτικής πρότασης της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Η στρατηγική μας βασίζεται στην διατήρηση της υπαρκτής διαχωριστικής γραμμής που χωρίζει τις μνημονιακές από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και η ανάγκη ακύρωσης των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών από τα αριστερά. Η κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια στην κρίση, η οικονομία πρέπει να μπει σε μια τροχιά ενός νέου τύπου προοδευτικής οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και η δημοκρατία πρέπει να κατισχύσει των αγορών.
Τα διλλήματα ευρώ ή δραχμή καθώς και οι εμφυλιοπολεμικού χαραχτήρα διαχωρισμοί αριστεράς –δεξιάς που θέλει να προωθήσει ο κος Σαμαράς είναι παραπλανητικοί και στοχεύουν στην απόκρυψη της ακόμη μεγαλύτερης μετατόπισης της ΝΔ στο νεοφιλελευθερισμό και νεοσυντηρητισμό.
6. Ο νέος κοινωνικός Συριζα που εκφράστηκε εκλογικά πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα πολιτικό δυναμικό με συνοχή και διάρκεια και πρέπει να δώσει δείγματα γραφής με ένα νέο τύπο μαζικής οργάνωσης και με συλλογικά σχήματα παραγωγής πολιτικής και ιδεολογίας. Η μορφή της οργανωτικής συγκρότησης είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα απασχολήσει τις οργανωμένες μας δυνάμεις μετά τις εκλογές.
Ο ΣΥΝ χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη του που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη,τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ που με ενωτικό τρόπο ανάπτυξαν την εκλογική δουλειά, τον κόσμο που συσπειρώθηκε και ενεργοποιήθηκε με κάθε μορφή στην εκλογική μάχη και τους καλεί να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, να διατηρήσουν αυτή τη μεγάλη συσπείρωση στην δράση και να δώσουν με επιτυχία τη μάχη ώστε να ολοκληρωθεί το θετικό βήμα στις 17-6.
Οι στόχοι είναι: το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για την αριστερά,το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα μορφή εξουσίας με την ενότητα του λαού που θα ακυρώσει το μοντέλο κοινωνικής καταστροφής, οικονομικής παρακμής και εξάρτησης που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η πολιτική απομόνωση και η μεγάλη συρρίκνωση της φασιστικής ομάδας Χρυσής Αυγής που αναδείχτηκε στη βουλή.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να ακυρώσει τα σχέδια εκφοβισμού και χειραγώγησης του. Η ελπίδα μπορεί να κερδίσει το φόβο και η κοινωνία μπορεί να βαδίσει μπροστά και αριστερά.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Νομού Πιερίας
Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νομού Πιερίας

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ - Η υγειονομική βόμβα είναι εδώ και την έχουν απασφαλίσει!!!

Τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών γίνονται πια φανερά και επικίνδυνα.
Ο φανατικός μνημονιακός κ. Λοβέρδος έφυγε αφήνοντας πίσω του συντρίμμια.
Καθημερινά ζούμε τα σημάδια της κατάρρευσης. Έκλεισε η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία λείπουν υλικά, αναλώσιμα, τρόφιμα και φάρμακα ακόμα και για βαρέως πάσχοντες.
Ο ΕΟΠΥΥ έχει χρεοκοπήσει πριν συμπληρώσει λίγους μήνες λειτουργίας, με μαύρη τρύπα πολλών δις, υποχρεώνοντας εκατομμύρια πολιτών να πληρώνουν από τη τσέπη τους, αφήνοντας φαρμακοποιούς και γιατρούς απλήρωτους. Τα μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου οργιάζουν δημιουργώντας επικίνδυνες ελλείψεις σε απαραίτητα φάρμακα.
Είναι φανερό πως αυτοί που παρίσταναν τους υπεύθυνους, έχουν διαλύσει το σύστημα υγείας και έδειξαν τεράστια ανευθυνότητα βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Τα μνημόνια και οι πολιτικοί εκφραστές τους καταδικάστηκαν από τον Ελληνικό λαό. Μοναδική ελπίδα η ολοκλήρωση της νίκης στις 17 Ιούνη. Για μια κυβέρνηση που θα βάζει τις κοινωνικές ανάγκες πάνω από τα συμφέροντα των δανειστών.
Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας

ΟΙ ΡΟΜΠΕΣ..

http://4.bp.blogspot.com/-O2D6fPCHb_Q/T7qdtkK1sRI/AAAAAAAAC9Y/M2vTLjxKr9Q/s1600/SAMARAS-NTORA-MITSOTAKIS-%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A3-%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2591-%25CE%259C%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3.JPG

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝΕ ΤΗΝ


ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5/2012

ΩΡΑ 10.00 πμ


ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.
Ο ΚΑΘ΄ ΕΝΑΣ ΑΣ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ.



ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

ΣΤΕΦΑΝΑ ΚΑΛΑ.....

Ο Αλέκος έκανε και πάλι την εμφάνιση του στο Ελλάδα έχεις ταλέντο και άφησε την Ευγενία Μανωλίδου άφωνη!

Πρόκειται για τον άνθρωπο που βγάζει με ιδιαίτερο τρόπο όπως λέει τα εσώρουχά του!

Αυτή τη φορά δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά το έκανε πιο "καλλιτεχνικό" και ζωγράφισε με τα οπίσθιά του!


Η Jessica Alba.

Αυτό το αθώο-κατ όψη και μόνο-κοριτσάκι, αυτή η γυναίκα που μας εντυπωσίασε με τους ρόλους
αλλά και τα τατουάζ σε hot σημεία του κορμιού της προκαλεί για μια ακόμη φορά με την επιλογή της, να ξεχάσει το εσώρουχο στο σπίτι.
Και μετά σου λέει άνεση…Αυτό θα πει άνεση κύριοι.

Βρείτε μου μια στην Ελλάδα -πέρα από κάτι ξέκωλα που ψάχνουν βίζιτα και δείχνουν τα βρακιά τους ή το ανατομικό σημείο του κορμιού τους με την πρώτη ευκαιρία-που να το έχει κάνει αυτό και εγώ θα την ανεβάσω με τρέλα…Καμία.


Και ξέρετε γιατί; Διότι όλες το παίζουν μυξοπαρθένες και οι επισκέψεις πηγαίνουν σύννεφο. Τι να πω…

Απολαύστε το κορίτσι…χαλαρό στο μπαλκόνι, να μας το δείχνει και να απολαμβάνει το αεράκι ανάμεσα από τα πόδια της!!!


Έχασες τη δουλειά σου μέσα στο 2011; Πρόσεξε στη συμπλήρωση της φορολογικής σου δήλωσης.

Αν κάνεις λάθος, κινδυνεύεις να πληρώσεις φόρο ακόμη και για το επίδομα ανεργίας. Κινδυνεύεις να πληρώσεις ....
εισφορά αλληλεγγύης για την αποζημίωση απόλυσης ή να επιβαρυνθείς με τεκμήρια. Ιδού οι αναλυτικές οδηγίες:



Επίδομα ΟΑΕΔ: Το επίδομα που ενδεχομένως εισπράξατε μέσα στο 2011, θα πρέπει να δηλωθεί στο κωδικό 661 (ή 662 αν το έχει εισπράξει η σύζυγος). Δεν φορολογείται ως εισόδημα υπό μια βασική προϋπόθεση. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές (πχ ενοίκια) να μην υπερβαίνουν συνολικά τα 30.000 ευρώ. Αν υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ τότε το εισόδημα που θα δηλωθεί στον συγκεκριμένο κωδικό, θα προστεθεί στα υπόλοιπα εισοδήματα και θα φορολογηθεί κανονικά.

Αποζημίωση απόλυσης: ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ποσό που εισπράξατε από την αποζημίωση απόλυσης θα πρέπει να δηλωθεί στον κωδικό 657. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρετε να γλιτώσετε την εισφορά αλληλεγγύης η οποία ως γνωστόν θα εισπραχτεί φέτος μέσω του εκκαθαριστικού. Αν δεν δηλώσετε την αποζημίωσή σας στον συγκεκριμένο κωδικό, θα πληρώσετε εισφορά και επί της αποζημίωσης. Οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για το συγκεκριμένο κωδικό είναι οι εξής: «Γράψτε τα εισοδήματα που αποκτήσατε το 2011, τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο και απαλλάσσονται σύμφωνα με την παρ.2 του αρ. 29 του ν.3986/2011 της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται: το εξωιδρυματικό επίδομα, το ποσό με το οποίο προσαυξάνεται η σύνταξη τυφλών και γενικά προσώπων που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης αναπηρίας, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%, οι αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης (παρ.1, αρ.14 ΚΦΕ), τα εφάπαξ της περ. γ' της παρ.4 του άρθρου 45 του ΚΦΕ (εφάπαξ ταμείου πρόνοιας και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς), οι αμοιβές των υπαλλήλων της ΕΕ για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του 2ου εδ. του άρθρου 13 του Πρωτοκόλλου περί Προνομίων και Ασυλιών της ΕΕ της 8-4-1965 ( όπως ισχύει σήμερα) καθώς και οι αμοιβές των προσώπων που αναφέρονται στην ΠΟΛ 1014/22-2-2010».

Τεκμήρια: Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπολογίσετε τα τεκμήρια διαβίωσης και να δείτε αν πέφτε μέσα σε αυτά ή όχι (χρησιμοποιήστε τους πίνακες του fpress.gr για σπίτια και αυτοκίνητα). Στη συνέχεια θα πρέπει να δείτε αν τα εισοδήματά σας επαρκούν για τη κάλυψη των τεκμηρίων. Σημειωτέον ότι λαμβάνονται υπόψη τα οικογενειακά εισοδήματα, δηλαδή προστίθεται και το όποιο εισόδημα της συζύγου. Επίσης, τόσο το επίδομα του ΟΑΕΔ όσο και η αποζημίωση απόλυσης, θα πρέπει να εμφανιστούν κανονικά στη φορολογική σας δήλωση καθώς θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το τεκμήριο. Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα τότε:

1. Θα προσπαθήσετε να επικαλεστείτε εισοδήματα προηγούμενων ετών για να γλιτώσετε

2. Τελευταίο καταφύγιο είναι η αμφισβήτηση των τεκμηρίων. Αυτό όμως προϋποθέτει επίσκεψη στην εφορία γι' αυτό καλό είναι να μην φτάσετε σε αυτό το σημείο.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκκαθάρισε τις πρώτες 39939 δηλώσεις και εξέδωσε 24.100 χρεωστικά ειδοποιητήρια.


Δηλαδή ....
στους 10, οι έξι θα πληρώσουν κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι την «πάτησαν» εξαιτίας τεκμηρίων και αποδείξεων. Δείτε ποια είναι η παγίδα και πώς να την αποφύγετε.

Τι λέει ο φετινός κανόνας των αποδείξεων; Δηλώνουμε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός μας. Αν δηλώσουμε λιγότερες, τότε επί της διαφοράς πληρώνουμε φόρο με συντελεστή 10%. Δηλαδή, αν το εισόδημά μας είναι 30.000 ευρώ, πρέπει να βάλουμε αποδείξεις 7.500 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ.

Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, οι αποδείξεις πρέπει να υπολογιστούν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι με το πραγματικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πέσει τριπλός φόρος στο κεφάλι σας

1. Πρώτον διότι ο φόρος εισοδήματος θα υπολογιστεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι το πραγματικό

2. Δεύτερον διότι θα εμφανιστείτε με έλλειμμα αποδείξεων και θα πληρώσετε πρόστιμο (το 10% των αποδείξεων που θα λείπουν)

3. Και τρίτον διότι εκτός από τον φόρο εισοδήματος, θα επιβληθεί και η εισφορά αλληλεγγύης.

Τι να καλύψει? Αυτά ούτε στα χέρια της δεν χωράνε τόσο μεγάλα που είναι..

Απορούμε πως δεν γέρνει μπροστά όταν περπατάει.. Ο λόγος για την Michelle Marsh η οποία αποφάσισε να το παίξει topless Baywatch και να τρέχει γυμνόστηθη στην παραλία!

http://www.bestnudeceleb.com/matrix/celeb100/pics/michelle-marsh-08.jpghttp://www.bestnudeceleb.com/matrix/celeb100/pics/michelle-marsh-07.jpg

ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΕΙΚΟΝΕΣ

http://4.bp.blogspot.com/-MspY92GeBHo/T7lA5EYwDgI/AAAAAAAAC8g/kg7-ibcTDSg/s1600/411581_252114571562440_100002916977924_462581_969429301_o.jpg

ΙΔΟΥ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΑΝΤΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΑΚΙ... ΜΑΥΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ . ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.


- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα
- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά!
- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας
- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας
- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
- Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
- Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
- Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
- Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
- Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
- Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο
- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης
- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
- Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου
- Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (α) Φόρος εισοδήματος, β) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, γ) Τέλος επιτηδεύματος, δ) ΕΤΑΚ 2009, ε)Έκτακτη εισφορά ακινήτων, στ) ΦΑΠ 2010, ζ) ΦΑΠ 2011, η) Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
- Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
- Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία!
Τώρα ξέρεις τι σου έχουν για μετά τις 17 ιουνιου.Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας.

Υ.Γ. Σε περιμένει ΑΙΜΑ-ΠΟΝΟΣ-ΔΑΚΡΥΑ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

Με τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων η χώρα μας βρίσκεται καθημερινά στα πρώτα θέματα των ξένων Μέσων.


Η βρετανική Daily Mail σήμερα δημοσιεύει... στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης άρθρο με τίτλο "Πώς η οικονομική κρίση οδήγησε τους Έλληνες της μεσαίας τάξης να στέκονται στην ουρά για συσσίτιο". Το άρθρο έχει μια φωτογραφία μιας καλοντυμένης κυρίας η οποία περιμένει υπομονετικά στην ουρά του συσσίτιου για ένα πιάτο φαγητό.

"Κάποτε, ίσως το αντεβού της θα ήταν με φίλους σε κάποιο κομψό εστιατόριο. Τώρα πρέπει να περιμένει στο συσσίτιο για ένα πιάτο φασολάδα" αναφέρει το ρεπορτάζ για την κρία με "τα μαζεμένα μαλλιά και τα μεγάλα γυαλιά ηλίου". "Δεν της έχει μείνει τίποτε άλλο παρά η αξιοπρέπεια της" αναφέρει στην εφημερίδα εργαζόμενος στα συσσίτια και προσθέτει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες της μεσαίας τάξης πηγαίνουν για ένα πιάτο φαγητό και περιμένουν υπομονετικά στην ουρά.

Η Ξανθή είναι δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα και έχει να πληρωθεί δύο μήνες αναφέρει η Daily Mail στην οποία δήλωσε "Είμαστε περήφανοι άνθρωποι. Θέλουμε να ντυνόμαστε αξιοπρεπώς, να καθόμαστε σε μια καφετέρια και να συμπεριφερόμαστε φυσιολογικά".

Υπάλληλος του συσσιτίου δήλωσε ότι κάθε μέρα συναντά όλο και πιο νέους ανθρώπους άνεργος και η ουρά που μεγαλώνει καθημερινά προκαλεί φόβο για το μέλλον.

«Επικράτησε η πραγματική αγάπη σε αυτό που ήθελα να κάνω.

Για τον συναισθηματικό δεσμό του με το Star αλλά και τη διαφορά που είχε η προσωπική του αισθητική με το περιεχόμενο του δελτίου ειδήσεων του σταθμού μίλησε σε... πρόσφατη συνέντευξή του ο Αιμίλιος Λιάτσος.

«Είναι σαν να μην έχω φύγει από το Star. Σας μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Πέρασα υπέροχα εκεί και έφυγα γιατί δεν μπορούσα να τα συνδυάσω και τα δύο. Πέρασα την καλύτερη μου δημοσιογραφική ζωή τηλεοπτικά εκεί και το θεωρώ σπίτι μου. Δεν υπήρξε κάτι γκρίζο. Δεν μπορείς να είσαι εκδότης και παράλληλα παρουσιαστής κεντρικού δελτίου, γιατί όταν βγαίνεις στο δελτίο, εκπροσωπείς ένα ολόκληρο κανάλι. Δεν γινόταν να συνδυαστεί και έπρεπε να πάρω τις αποφάσεις μου. Προτίμησα τη δύσκολη, επίπονη διαδρομή της εφημερίδας, ειδικά τους καιρούς αυτούς που η διαφήμιση είναι στα τάρταρα, παρά την ασφάλεια ενός πολύ καλού μισθού», ανέφερε στο περιοδικό «Λοιπόν».

«Επικράτησε η πραγματική αγάπη σε αυτό που ήθελα να κάνω. Παρότι η συνταγή του δελτίου του Star, την οποία υπηρέτησα απόλυτα επαγγελματικά, όπως είχα υποχρέωση να κάνω, το περιεχόμενό του, δεν ήταν πολλές φορές του γούστου μου. Είχα μεγάλη απόδοση στο δελτίο, ήμασταν πρώτοι στις δυναμικές ηλικίες και το λέω μεγάλη περηφάνια. Το 15 – 44 ήταν ο στόχος. Εξαρχής μου έγινε ξεκάθαρο ότι "εδώ έρχεσαι για να κάνεις αυτό, μπορείς ή είναι κόντρα στο χαρακτήρα σου, ενώ έρχεσαι από το Μega"», πρόσθεσε..

Σκληρό ροκ, απέναντι στη Ν.Δ. από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας επέλεξε ως αντίπαλο-το Βενιζέλο τι να τον κάνει; -το Σαμαρά.
Η...

προεκλογική αντιπαράθεση θα γίνει ανάμεσα στα κόμματα που πήραν τις δυο πρώτες θέσεις στις εκλογές της 6ης Μαϊου, με φόντο το μνημόνιο.
Ο Σαμαράς θα προβάλλει εαυτόν ως καλύτερο-και σίγουρο-διαπραγματευτή, ενώ ο Τσίπρας το ακριβώς αντίθετο, έχοντας μάλιστα κατά νου να ακυρώσει με νόμο στη Βουλή, το μνημόνιο.
Το ματς δε φαίνεται πάντως να είναι συναρπαστικό και να κρατήσει σε αγωνία τους τηλεθεατές...

Με ακόμα πιο... φτωχή προεκλογική καμπάνια οδεύει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες της 17ης Ιουνίου, καθώς «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».


Τα άδεια ταμεία της Ιπποκράτους οδηγούν στις ... καλένδες τα σχέδια για προεκλογικά σποτ του κόμματος. «Δεν υπάρχει μία», εξηγεί κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που σημειώνει πως τελικά, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, «δεν θα υπάρξουν προεκλογικά σποτ», προσθέτοντας μάλιστα πως... εξετάζεται ακόμα η αλλαγή συνθημάτων.

Εντωμεταξύ, να δείξει ότι είναι παρόν επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας μία θέση για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στα «ντιμπέιτ» που όλα δείχνουν ότι τελικά θα έχουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο, σε αντίθεση με την προηγούμενη.

Κατηγορώντας τη ΝΔ πως από τις εκλογές του Μαΐου ακόμα αποφεύγει «όπως ο διάολος το λιβάνι» την τηλεμαχία με αντίπαλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρατηρούν στο άκουσμα της πρότασης Μιχελάκη για ντιμπέιτ μεταξύ των κ. κ. Σαμαρά και Τσίπρα μία «στροφή 180 μοιρών», ζητώντας εκ νέου τη διεξαγωγή τηλεοπτικών συζητήσεων, αλλά μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και για όλα τα κρίσιμα θέματα.

Κατά τα λοιπά, στα οργανωτικά του κόμματος, καθυστερείται επιδεικτικά η σύσταση των προαναγγελθεισών Επιτροπών που θα οδηγούσαν το κόμμα στις εκλογές - αλλά και την «αναγέννησή» του εκ του μηδενός - με αποτέλεσμα οργανωτικά να πορεύεται σε αυτές δια της... διολισθήσεως, με μόνη «ηγετική ομάδα» αυτή των έξι στελεχών που συνεδριάζουν τα μεσημέρια στην Ιπποκράτους, των κ. κ. Κώστα Σκανδαλίδη, Ανδρέα Λοβέρδου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Άννας Διαμαντοπούλου, Φώφης Γεννηματά και Μίμη Ανδρουλάκη. Οι αποφάσεις πάντως φέρονται να λαμβάνονται σε πιο... κλειστό κύκλο, σε βραδινές ως επί το πλείστον συσκέψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους στενούς συνεργάτες του.

Σε αυτές, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έναρξη περιοδειών κάθε Παρασκευο-Σαββατοκύριακο του Ευάγγελου Βενιζέλου - αλλά και κορυφαίων στελεχών - στην περιφέρεια, καθώς και η εμφάνιση στα ΜΜΕ νέων και άφθαρτων προσώπων όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Άγγελος Τόλκας. Θα υπάρξουν ακόμα «υπεύθυνοι» ανά νομό και Περιφέρεια, ενώ το βάρος της όποιας προεκλογικής καμπάνιας θα πέσει στην προσπάθεια «επιστροφής» ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο ηλικιακά τη νεολαία και γεωγραφικά το λεκανοπέδιο Αττικής και την Ά και ΄Β Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ υπέστη καθίζηση.

Σε πολιτικό επίπεδο, το κόμμα θα επιχειρήσει να πείσει πως αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την χώρα, επαναλαμβάνοντας πως μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών περνά μέσα από την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσει δε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - μαζί και στη ΝΔ και την «ακροδεξιά» - αλλά και την προσπάθεια να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς στην χώρα, με «άνοιγμα» στη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους - έστω και μετεκλογικά - στα πρότυπα όσων πρότεινε χθες με συνέντευξή του στη Real News ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο ίδιος πάντως, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σχολιάζοντας την αποστροφή του περί τριαντάρη επόμενου προέδρου, με την φράση «τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, από το 2004, τους εκλέγει η βάση του»...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...

Τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, εν όψει των ευρωπαϊκών συναντήσεων στις οποίες θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, γνωστοποίησε ο Πάνος Καμμένος. «Απαιτείται άμεσα να αντιληφθεί η ... ΕΕ και οι εταίροι ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως εταίροι και όχι ως εκπρόσωποι των τραπεζιτών», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσουν εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα όσων μεσολαβούν ανάμεσα στην ΕΚΤ και τους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα απελευθέρωση κονδυλίων για τα θέματα της ανάπτυξης. Επέμεινε πάντως στη θέση του κόμματός του για καταγγελία του μνημονίου.

Όπως είπε, «η καταγγελία του μνημονίου πρέπει να γίνει άμεσα και να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι η πραγματική οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν τη ρότα». «Είναι σαφές», πρόσθεσε, «ότι το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο και το λαό και την οικονομία».

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι υπήρξαν προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μία πίεση προς τη χώρα και η απάντηση θα είναι μια εθνική ομοψυχία», παρατήρησε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό να είναι ενιαία και δυνατή».


Η Ελλάδα θέλει πατριώτες , δεν θέλει το DNA των προδοτών...

Eπίθεση εξαπέλυσε ο Καρατζαφέρης κατά του Σαμαρά λέγοντας: «Περάσαμε πολλούς διχασμούς δεν χρειαζόμαστε ακόμη έναν. Εμείς θα προχωρήσουμε με τον πατριωτικό παρεμβατισμό προσπερνώντας όλες αυτές τις... αποστασίες, τις οποίες κάνει ένα γνωστό κέντρο που τις γνωρίζει πάρα πολύ καλά από πρώτο χέρι. Δυστυχώς δεν άλλαξε μυαλά ο κ. Σαμαράς. Η Ελλάδα θέλει πατριώτες, δεν θέλει το DNA των προδοτών».
Δείτε το βίντεο:

Δείτε πόσο «συνεπής» είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, με όσα έλεγε πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου...




Ο ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε από τα Χανιά ο πρώην Υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Σήφης Βαλυράκης.

«Δεν έχω κανέναν λόγο να... συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο» είπε χαρακτηριστικά στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ.Βαλυράκης.

«Θα είμαι εδώ, παρών, θα βοηθήσω, αλλά δεν θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο» είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πως ήδη έχει ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος για την απόφασή του.

Μάλιστα τόνισε ότι στις εκλογές της 6ης Μαίου συμμετείχε «διότι ως εν ενεργεία βουλευτής έκρινα ότι έπρεπε να είμαι παρών. Δεν έχω τέτοιο θέμα τώρα».

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βαλυράκης ερωτώμενος αναφορικά με τις δηλώσεις του κ.Βενιζέλου περι «σάπιου κόμματος» το οποίο πρέπει να αναγεννηθεί εκ βάθρων,την ίδια ώρα που ζητά την ψήφο των πολιτών, έκανε λόγο για αντιφάσεις στις οποίες απαντήσεις πρέπει να δώσει ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος.

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ.Βαλυράκης υπενθύμισε την αντίθεσή του στις εκλογές της 6ης Μαίου,καθώς όπως είπε, είχε προειδοποιήσει για την ακυβερνησία και είχε ισχυριστεί ότι η τότε Βουλή θα μπορούσε να στηρίξει κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, επεσήμανε πως "δεν ξέρω εαν θα έχουμε κυβέρνηση.Εύχομαι να έχουμε, αλλά η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει χειρότερη κατάσταση απο την προηγούμενη".

Παράλληλα τάχθηκε υπερ των κυβερνήσεων συνεργασίας καθώς, όπως είπε «το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα. Όπως ένα πανευρωπαικό συστημικό πρόβλημα δεν μπορεί να το φορτωθεί η Ελλάδα, έτσι και το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να το φορτωθεί ένα κόμμα. Ούτε μπορείς να αναθέσεις σε μιαν μονοκομματική πλειοψηφία την ανασυγκρότηση του κράτους. Χρειάζεται μια πανστρατιά εθνικών δυνάμεων, να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα, να κατανοήσουν το πρόβλημα του λαού και να δοθεί μια διέξοδος για την χώρα στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής σωτηρίας».

Ο κ. Βαλυράκης στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έκανε μια εκτενή αναφορά στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας και της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι συστημικό και διεθνές.

Χαρακτήρισε ως μοναδικό τρόπο διεξόδου απο την κρίση την εφαρμογή των συμφωνιών της χώρας με τους εταίρους μας, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η ύφεση.

Η λιτότητα αποδείχθηκε λάθος φάρμακο για την ύφεση, είπε ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως στην χώρα χρειάζεται ένας συνδυασμός μέτρων για την ανάσχεση της ύφεσης και στην Ευρωπαική Ένωση, να ληφθούν άλλα μέτρα, όπως το ευρωομόλογο, η στήριξη αναπτυξιακών πολιτικών απο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα κ.α.

Πάντως ο κ.Βαλυράκης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την σημερινή κατάσταση της χώρας, κάνοντας λόγο για παρατεταμένη αστάθεια, πολιτική ρευστότητα, ακυβερνησία, την γραφειοκρατία σε άνθηση και την διαφθορά εκτός ελέγχου, τις οικονομικές και κοινωνικές αντοχές να εξαντλούνται, ενώ έκανε λόγο και για κινδύνους που ελλοχεύουν για το δημοκρατικό πολίτευμα.

"Χρειαζόμαστε μια ασφαλή πολιτική γέφυρα,η οποία θα μας μεταφέρει απο την σημερινή απαράδεκτη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, σε ένα ευρωπαικό περιβάλλον που θα καταλαβαίνει και το κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας, πέραν της εξυπηρέτησης του χρέους. Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι δυνατόν να επιβληθούν νέα εισπρακτικά μέτρα. Τουναντίον, η καλύτερη λύση θα πρέπει να είναι ένας συνδυασμός κινήσεων και μέτρων για την ανάσχεση της ύφεσης" είπε ο κ.Βαλυράκης τονίζοντας :

"Πρέπει να ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους εταίρους μας. Ως χώρα, ως πολιτικό σύστημα και ως πρόσωπα που διαχειρίζονται τα κοινά".

Τέλος, ο κ.Βαλυράκης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τον στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Η εικόνα ερήμωσης που παρουσιάζει η αγορά θα γίνει εντονότερη το προσεχές διάστημα, τονίζουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Σε αυτό συμβάλλει και η πολιτική αστάθεια η οποία διογκώνει την ύφεση στην αγορά, με πολλούς επιτηδευματίες, να αναγκάζονται να. άλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, αφήνοντας πίσω χρέη χιλιάδων ευρώ και προκαλώντας ισχυρό οικονομικό πλήγμα ακόμη και σε υγιής εταιρείες. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρόεδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος Δημήτρη Ασημακόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η αγορά έχει οδηγηθεί σε μια απραξία πρωτοφανή για τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια».

Το γεγονός αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους έκλεισαν τουλάχιστον 4.958 επιχειρήσεις, δηλαδή 55 κάθε ημέρα. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, καθώς η καταγραφή των λουκέτων για το συγκεκριμένο διάστημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνο Μίχαλο, τονίζει ότι «η κατάσταση στην αγορά αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα», εκτιμώντας ότι «φέτος θα βάλουν λουκέτο περίπου 136.000 επιχειρήσεις».

Σε ελεύθερη πτώση η κατανάλωση

Την ίδια στιγμή, σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η κατανάλωση καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι πωλήσεις στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ παρουσιάζουν μείωση σε ποσοστό 5%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Τη μεγαλύτερη πτώση (της τάξεως του 20%), όπως είναι φυσικό, εμφανίζουν τα αγαθά που δεν είναι πρώτης ανάγκης, όπως τα είδη μπαζάρ, καθώς οι καταναλωτές έχουν περικόψει σημαντικά το κονδύλι που δαπανούν για την αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων. Οι καταναλωτές, πλέον, κάνουν πιο ορθολογικές αγορές ακόμη και όταν πρόκειται για βασικά είδη διατροφής, όπως το ψάρι και το κρέας. Επιπροσθέτως, δεν λείπουν και εκείνοι που, λόγω της γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας και ακρίβειας, έχουν περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση των φρέσκων προϊόντων και έχουν στραφεί σε αντίστοιχα κατεψυγμένα, που προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή.

Χαρακτηριστικό της στροφής των καταναλωτών στα κατεψυγμένα αποτελεί το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις στα φρέσκα ψάρια και στα κρέατα μειώθηκαν κατά 15% και 8%, αντίστοιχα, ενώ τα κατεψυγμένα κερδίζουν έδαφος, με το σύνολο των προϊόντων της κατηγορίας να εμφανίζει αύξηση της τάξεως του 5%. Σημαντική μείωση σε ποσοστό 8% εμφανίζουν και οι πωλήσεις στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ αντίστοιχο ποσοστό πτώσης εμφανίζουν και τα γιαούρτια. Πλήγμα έχουν δεχθεί και οι πωλήσεις των αλκοολούχων ποτών, με απώλειες που φτάνουν το 10%, απόρροια των αλλεπάλληλων φόρων με τους οποίους έχουν επιβαρυνθεί τα συγκριμένα προϊόντα.

Η καθίζηση της κατανάλωσης είναι εμφανής σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Ειδικότερα, οι πωλήσεις στα τυριά μειώθηκαν κατά 4%, στο γάλα 0,5%, στα τυποποιημένα τρόφιμα 1%, στα κρασιά 3%, στα προϊόντα ομορφιάς 5%, στα απορρυπαντικά 9% και στα χαρτικά 5%.
real.gr

ΣΑΜΑΡΑΣ..ΝΤΟΡΑ...

Ρε Τσουβάλια δημοσιογράφοι... Τελικά, πόσο δημοσιογράφοι είσαστε;

ΔΕΙΤΕ..

Χέρι-χέρι, χέρι-χέρι στο κόμμα πια κανείς δε μένει.

ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ...

ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΑΥΤΟ...

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ....