PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» του Τειρεσία...




Τον τελευταίο χρόνο με τα λουκέτα σε επιχειρήσεις και καταστήματα να έρχονται το ένα μετά το άλλο, μεγαλώνει και ο αριθμός των πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία.
Ήδη ο ...
αριθμός τους ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Πως αναφέρει και το zougla.gr τους τελευταίους 9 μήνες το ποσό από τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν το 1,25 δισ. Ευρώ, ενώ 199.623 νέες καταχωρήσεις φυσικών και νομικών προσώπων μπήκαν στον Τειρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., τον Σεπτέμβριο σφραγίστηκαν 7.601 επιταγές συνολικού ύψους 78,349 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο κατά 25% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 και κατά 36,3% σε ετήσια βάση.

Πως μπαίνει κάποιος στη λίστα του Τειρεσία

Το όριο εγγραφής στον Τειρεσία είναι τα 2.000 ευρώ, ενώ όσοι εγγράφονται για ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια παραμένουν εντός «μαύρης λίστας» για δύο χρόνια, ανεξαρτήτως του πότε θα πληρώσουν.

Με την κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς, η κυβέρνηση μελετά αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Τειρεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ωστόσο αν και είχαν αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί...

ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ;;;;


Άντε ρε παιχταρά Κώστα Παπαδόπουλε... Ο Πρόεδρας εκεί στην κερκίδα πάντα κοντά στους φιλάθλους του Πιερικού κι εκτός έδρας.... Όμως ρε παιδιά ο Κώστας δεν ξέρω τι θα κάνει τώρα που η ομάδα είναι αήττητη. Τι θα κάνει; Μα θα μπει γήπεδο να παίξει κι ο ίδιος.... χα χα χα Κοιτάξτε στυλάκι.... σούπερ ο πρόεδρος....
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΜΑΣ ...ΜΑΛΩΣΩ! ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΙ ΙΣΩΣ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΨΗΛΑ..... ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ;;; ΕΓΩ ΖΗΛΕΥΩ, ΕΣΕΙΣ;;;;;

Aναρτήθηκε από:ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Να γίνη η Ελλάς Μαρακές! ...



Ο νέος στόχος του Υπουργείου Τουρισμού;...

Οσοι διαβιείτε εν Ελλάδι και δεν σας έχουν φορέσει ...φέσι μέχρι στιγμής λόγω των κανονικών και εκτάκτων φορολογικών μέτρων, καλό θα είναι να το προμηθευτήτε και λίαν συντόμως, γιατί θα το χρειαστείτε προκειμένου να συμβάλετε στην τουριστική ανάκαμψη της χώρας!

Μετά το πολύ επιτυχημένο «Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα», ένα σύνθημα που ...
έκαναν πράξη σειρά ελληνικών κυβερνήσεων και ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, τώρα έρχεται το νέο «κόνσεπτ» όπως διετυπώθη εμμέσως πλην σαφώς δια στόματος του κ. Νικολάου Καραχάλιου, Γενικού Γραμματέως του ΕΟΤ κατά τη διάρκεια συνεντεύξεως Τύπου-Group Therapy εις το γραφείον Τύπου της Ελλάδος εν Νέα Υόρκη.
Το «πρες κόνφερανς» έγινε με αφορμή το «Φέρστ Γκρικ Ινβέστμεντ Φόρουμ» (προφέρεται όπως το έγραψα, από τους διοργανωτάς τουλάχιστον) που παρουσίασε προ τριημέρου το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις εγκαταστάσεις του οικονομικών θεμάτων τηλεοπτικού σταθμού «Μπλούμπεργκ». Παρέστησαν μεταξύ άλλων, η «σούπερ τσάρμινγκ» Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Αναπτύξεως Νότης Μυταράκης (αυτός πάλι Λατινιστί γράφει το όνομά του «Notis Mitarachi». Δεν ξέρω αν αυτό υποδηλώνει ιταλική καταγωγή ή αν θέλη να το φέρη πιο κοντά στην κρητική προφορά, δηλαδή στο Μυταραααάτσι. Εάν ισχύει το δεύτερο, για λόγους ορθοφωνίας απαιτείται ένα κλειστό ύψιλον στην αρχή, το δε παρατεταμένο α να είναι συνεχές και όχι διακεκομμένο), ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ (αυτό ούτε που έχω ιδέα τί είναι, μάλλον η πρωτεύουσα της Ταϊβάν) Γιάννη Εμίρη (αν και ο Εμίρης δεν ταιριάζει στην Ταϊβάν) και ο Πρόεδρος του «Invest in Greece» Άρης Συγγρός. Τώρα, τη σκοπιμότητα του συνεδρίου κι’αφού σε ενάμισυ μήνα θα γίνη το συνέδριο της «Capital Link» ως είθισται την τελευταία δεκαετία, δεν μπορώ να την κατανοήσω κι’ούτε υπάρχει λογική εξήγηση παρά τις διανθισμένες κενολογίες των σχετικών ομιλιών. Οπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Μυταραααάτσι στη συνέντευξη Τύπου («πρίτσινγκ του δε κουάιαρ», αφού δεν υπήρχε ούτε ένας μη Ελλην δημοσιογράφος. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί αν άκουγαν αυτά που είπαν θα ενθυμούντο τον Ακη Τσοχαντζόπουλο που ως υπουργός Αναπτύξεως είχε ξεπετάξει ένα μνημειώδες λογίδριο ενώπιον Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, αφήνοντας εποχή με τη μαλακία που τον έδερνε) «οι επενδυτές περιμένουν την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ασφάλειας και τη ρευστότητα στην ελληνική αγορά», ειδάλλως δεν πρόκειται να ρίξουν χρήμα. Σου λέει αν είναι η Ελλάδα να πάη πίσω στη δραχμή, καλύτερα να περιμένουμε να τα πάρουμε όλα κοψοχρονιά. Μετά το άδειασμα του Υφυπουργού Αναπτύξεως, τα σχόλια περιττεύουν ως προς το συνέδριο. Χώρια που το «Μπλούμπεργκ» δεν επέτρεψε δημοσιογραφική κάλυψη, κάτι ξέρουν αυτοί. Από την άλλη βέβαια, είναι δικαίωμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών να ψάχνη για ...κορόιδα όπου γης, μόνο που εδώ υπάρχουν μεγαλύτερες κουφάλες και δεν μασάνε ούτε μηρυκάζουν.



Επανερχόμενοι λοιπόν στο Γκρούπ Θέραπι ή Συνέντευξη Τύπου όπου κυριάρχησε στον αέρα καταιγιστικώς και αορίστως η «εξωστρέφεια» άσχετα αν δεν είπαν απολύτως τίποτα ανοιχτόμυαλο ή καινοτόμο (εκτός κι’αν με την εξωστρέφεια εννοούν κυρίως τα ταξίδια), ερωτηθέν λοιπόν το πάνελ σχετικά με την επικείμενη διακοπή των απευθείας πτήσεων για Αθήνα – πρώτη φορά μετά από μισόν αιώνα, για να δήτε που καταντήσαμε – και τί μπορεί να σημαίνη αυτό για τον τουρισμό (αφού ο κόσμος χρειάζεται μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάη κάπου και τα υπερωκεάνεια έχουν σταματήσει τα ταξίδια!) ο κατά τα άλλα ευφυής Νίκος Καραχάλιος είπε ότι δεν είναι απαραιτήτως πρόβλημα, αφού όπως του εξεμυστηρρεύθη ταξιδιωτικός πράκτορας, υπάρχει μεγάλη άνοδος Αμερικανών τουριστών προς το ...Μαρακές, άσχετα αν δεν υπάρχη απευθείας πτήση με τις ΗΠΑ!

Να λοιπόν, πόσο απλό ήταν και εμείς σπαζοκεφαλιαζόμαστε τόσον καιρό και μας είχε πιάσει κατάθλιψη από την στενοχώρεια (και δυσκοιλιότητα είναι η αλήθεια. Τώρα μπορούμε επιτέλους να κάνουμε και εμείς λίγη ...εξωστρέφεια για να ανακουφιστούμε)! Ανοδος θα υπάρξη ακόμη κι’αν δεν έχουμε αεροπλάνα να φέρουν τον κόσμο, οι Αμερικανοί θα έλθουν εν ανάγκη κολυμπώντας ή σε σχεδίες μαζί με τους λαθρομετανάστες από τις τουρκικές ακτές! Δεν αποκλείεται μάλιστα η ευφυής αυτή ιδέα στην προέκτασή της να λύση και το πρόβλημα της αθρόας εισροής παρανόμων μεταναστών, διότι αν οι Τούρκοι δουν ότι μαζί τους έρχονται και οι Αμερικανοί τουρίστες, σίγουρα θα τους σταματήσουν αντί να μας κοροϊδεύουν!

Τώρα, το φαεινότερον του ηλίου γεγονός ότι η Αθήνα σε επίπεδο συμβολισμού και αν μη τί άλλο, δεν μπορεί να συγκριθή με το συμπαθέστατο, κατά τα άλλα Μαρακές, διέφυγε, προς στιγμήν θέλω να πιστεύω, του κ. Καραχάλιου. Το ότι συμβολικά και μόνο είναι ανεπίτρεπτο το κέντρο του κόσμου, η Νέα Υόρκη, να μην συνδέεται απευθείας με την κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού (και τις άλλες παπαριές που λέμε και κάποιοι ευτυχώς πιστεύουν) κι’αυτό παραγνωρίστηκε. Δεν βαριέσαι, ας όψεται το «εχπίντιενσι» της νέας «εξωστρέφειας» όπως αυτή εκφράζεται με την περισσότερη απομόνωση που συνεπάγεται η απουσία απευθείας πτήσεως!

Παρεπιπτόντως, μέχρι στιγμής μόνο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν κάνει πράξη την ...«εξωστρέφεια»: Η ΦΑΓΕ έφυγε. Η Ελίτ έφυγε. Η Shell έφυγε. Η Coca Cola έφυγε, όπως κι η Carrefour, η Aldi, η Fnac. Η Credit Agricole κι’η Societe General έφυγαν. Φεύγουν η Citibank η HSBC και η Μιλλένιουμ. Στο τέλος θα φύγη και η ...εξωστρεφής κυβέρνηση και θα μείνη ο Τσίπρας με το πάλαι ποτέ ...Εσωτερικού!

(Νίκο με στενοχώρησες, διότι εν αντιθέσει με πλείστους άλλους στο κυβερνητικό σκορποχώρι έχεις μυαλό και επιτελικές ικανότητες. Οσο ελκυστικό κι’αν είναι ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη το Φθινόπωρο, με το λυκόφως του καλοκαιριού και τα πορτοκαλιά του Χάλουιν, τί δουλειά είχες να συμμετάσχης σε ένα συνέδριο άνευ νοήματος, όπως κατ’ουσίαν είπε και ο Μυταρααααάτσι; Οσο για τη συνέντευξη (που έγινε περισσότερο για να μεταφέρη στην Ελλάδα το πόσο σκληρή και επιτυχημένη δουλειά έκανε η αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψή της), κάτσε στην άκρη και άσε τους άλλους «του λιβ δέιρ μυθ» διότι στην Ελλάδα πλέον οι υπουργικές θέσεις διαρκούν όσο και τα γιαούρτια στα ράφια των σούπερ μάρκετ! Πρόσεξε Νίκο, γιατί το Καραχάλιος από το ...Καραχάλιας απέχει μόνο ένα μόριο στο γράμμα «ο»...)



Συνεχίζοντας την «επιχειρηματική» λογική Γερουλάνου - αυτό για όσους κινδυνολόγους λένε ότι δεν υπάρχει συνέχεια στην ελληνική πολιτική - η χαριεστάτη (η αλήθεια να λέγεται!) Υπουργός Τουρισμού, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, είπε κατά τη διάρκεια της συνεντεύξεως, αυθόρμητα και με φρεσκάδα κορασίδος που έχει μόλις περάσει «οντισιόν» σε ελληνική τηλεοπτική παραγωγή, ότι ο ιδιωτικός τομεύς θα φροντίση να λύση το πρόβλημα εφόσον υπάρξη ζήτηση! Τέτοιος επιχειρηματικός οίστρος ξαφνικά στην κρατικιστική Ελλάδα! Να ο νέος άμεμος (κοπανιστός) που όλοι εμείς οι κακεντρεχείς περιμέναμε για να διώξη τη θολούρα του παρελθόντος και να ανατείλη τον νέον αιώνα του γένους!

Βέβαια, για τη στρατηγική και εθνική σημασία της αεροπορικής γραμμής δεν ενοχλήθηκε κανένας να πη δυό λέξεις! Οτι δηλαδή με την ελαχιστοποίηση πτήσεων και την υπερβολική αύξηση των τιμών η ελληνοαμερικανική οικογένεια έπαψε να ταξιδεύη κάθε καλοκαίρι όπως έκανε παλιά μεγαλώνοντας τα ελληνοαμερικανάκια με απτή αίσθηση ελληνικής πατρίδας, συντηρώντας σπίτια, φέρνοντας φίλους και γενικά εμπεδώνοντας αυτή τη σχέση στη βάση της κοινής καταγωγής. Κι’άφηνε χρήμα στις τοπικές κοινωνίες, πολλές από τις οποίες σε ακριτικές περιοχές και νησιά. Ξαδέρφια γνωρίζονταν μεταξύ τους, φιλίες χτίζονταν και δένονταν για πάντα, η πολυδύναμη σχέση με παππούδες και γιαγιάδες έκανε τη δική της θετική διάβρωση, τα καλοκαιρινά παιχνίδα, οι έρωτες, όλα αυτά που κρατούσαν μια πολυπληθή κοινότητα εδώ, πολλές φορές κατά το ήμισυ ελληνική, σε άμεση και ζωντανή σύνδεση όχι απλά με μια όμορφη χώρα, αλλά με μια δεύτερη πατρίδα. Αυτά τα ...ψιλά όμως δεν φαίνεται να μετράνε στους νέους «επιχειρηματίες» του υπουργείου!

Αλλά και με βάση την πραγματικά επιχειρηματική λογική να το δη κανείς, είναι ηλίθιοι οι Τούρκοι που έχουν τρεις πτήσεις την ημέρα από Νέα Υόρκη και από άλλες ετπά νομίζω πόλεις των ΗΠΑ, εκεί που δεν πάταγε ψυχή στην Τουρκία; Και απαιτούν θεώρηση εισόδου (βίζα) που κοστίζει 100 δολάρια το άτομο. Αυτοί περιμένανε από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείς να αναπτύξουν τον τουρισμό τους εφόσον πρώτα θα βλέπανε το επιχειρηματικό τους συμφέρον; Και δεν λέω ότι η Ελλάδα θα πρέπει μετά την τραυματική εμπειρία της Ολυμπιακής να αποκτείση εκ νέου κρατικό αερομεταφορέα, υπάρχουν όμως τρόποι να δώση κίνητρα και εφόσον προκύψη ο κατάλληλος σχεδιασμός να ανατεθή ενδεχομένως η γραμμή σε κάποια εταιρεία του εξωτερικού. Ισως σε πάνω από μία.

Αντί λοιπόν οι ...επιτελάρχαι του υπουργείου νά’ρχονται εδώ σε συνέδρια βιτρίνας και να λένε τα ίδια ακριβώς πράγματα που ακούμε επί 30 χρόνια - έστω και με διαφορετικά λόγια, η αλλαγή συσκευασίας δεν σημαίνει απαραιτήτως αλλαγή προϊόντος - ας καθήσουν κάτω και με τη βοήθεια σοβαρών εμπειρογνωμώνων, κυρίως του εξωτερικού, να δούνε τί θα μπορούσαν να κάνουν ώστε να μπουν κάποιες στέρεες βάσεις που θα ξαναφέρουν πρώτα τους ομογενείς και εν συνεχεία όλους τους άλλους στην Ελλάδα. Ο χρόνος τρέχει κι’όπως προείπα, οι υπουργικές και άλλες θέσεις έχουν εξαιρετικά περιορισμένη ημερομηνία λήξεως ...
Δημήτρης Ρομποτής D.R.

ΥΓ: Καλά, κάποιοι υπουργεύοντες και μεγαλοθεσίτες μπορεί να είναι άπειροι, αφελείς, ασθενείς έως μέτριοι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε ανά περίσταση επίπεδα. Αλλά αυτή η κυβέρνηση ευτυχεί να έχη σε ένα από τα πηδάλιά της τον ελλογιμότατο και καλλικέλαδο Χρύσανθο Λαζαρίδη του οποίου οι γνώσεις περί ΗΠΑ είναι ευρείες και από πρώτο χέρι. Θα αποτελούσε μεγάλη υπηρεσία προς την κυβέρνησή του και την Ελλάδα γενικώς, αν πριν έρθη κάποια αντιπροσωπεία εδώ, τους έκανε ένα «μπρίφινγκ» και τους έβαζε να πουν το μάθημά 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΤΣΙΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ....ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κάτσε ρε Αντώνη κάτω.... όχι βέβαια κάτω από την ...μπάρα! χα χα χα Ο Χρήστος ο Καραφουλίδης του λέει του Αντώνη, ρε συ Αντώνη τι γίνεται κι όλο κάνεις αντιπολίτευση για ....αντιπολίτευση της ...αντιπολίτευσης;;;; χα χα χα
Ή πως τα καταφέρνεις ρε συ Αντώνη και μας κάνεις άνω κάτω;
Κι ο Αντώνης αφοπλιστικά. Ρε συ, Χρήστο μου πάψε. Κάτσε ρε Χρήστο, δίπλα είναι ο Μάκης ο Παπαδημιτρίου και ακούει. Δεν σου λέω μη του δημιουργήσω εικόνες κι αρχίσει κι εκείνος να κάνει αντιπολίτευση της αντιπολιτευσης για ...αντιπολίτευση στον ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ


Aναρτήθηκε από:ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Νέο πολιτικό κόμμα σχεδιάζει ο Σαμαράς...




Νέο κόμμα σχεδιάζει ο Σαμαράς γράφουν τα Επίκαιρα που θα κυκλοφορήσαν, τα οποία πηγαίνουν το θέμα παραπέρα αναφερόμενα ακόμη και σε...

στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα οποία θα απευθύνει ο κ. Σαμαράς πρόσκληση! Διαλύει λοιπόν την Ν.Δ ο κ. Σαμαράς; Εάν ναι εμείς έχουμε να κάνουμε και πρόταση ονόματος για το νέο κόμμα του Αντώνη. Ας πουμε ότι το όνομα ...ΠΟΛ.ΧΕΙΜ (Πολιτικός Χειμώνας) θα ήταν μια καλή συνέχεια της ΠΟΛ.ΑΝ !

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΟΝ ΑΙR

Η Έκθεση ζωγραφικής του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΕΛΛΑ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΟΝ AIR είναι σε λειτουργία ακόμη για λίγες ημέρες. Επί της Τερζοπούλου 41 λίγα μέτρα από την πλατεία Ευκαρπίδη, τα πάντα όλα για ζωγραφική. Κι ύστερα; Ύστερα έκπληξη. Τώρα Χρήστος Δέλλας για λίγο ακόμη.... To έργο που εκτίθεται έχει ως τίτλο ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ....


Aναρτήθηκε από:ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Αυξάνεται η φτώχεια σε Γερμανία και Ιταλία...



Το 15,8% των Γερμανών ζει με χαμηλούς μισθούς παρά την οικονομική ανάπτυξη...
Νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη δείχνουν ότι 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είναι φτωχοί ή αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να ολισθήσουν στη φτώχεια, παρά τη...
μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η χώρα τους.

Παρόλο που μέχρι τώρα η ύφεση δεν έχει αγγίξει, σε μεγάλο βαθμό, τη Γερμανία, όπως έχει συμβεί με τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 15,8% των Γερμανών ζει με χαμηλούς μισθούς που σημαίνει ότι νοικιάζει φθηνά διαμερίσματα και επιβιώνει με στοιχειώδη τρόφιμα.

Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για τα εισοδήματα των πολιτών το 2010 και δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Βάσει των ευρωπαϊκών στατιστικών, ένας εργαζόμενος κινδυνεύει να ολισθήσει στη φτώχεια όταν κερδίζει το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Για ένα Γερμανό αυτό μεταφράζεται σε 952 ευρώ το μήνα, επίπεδο που εμποδίζει τους ανθρώπους να αποταμιεύουν χρήματα για τα γεράματά τους, με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από την κοινωνική πρόνοια.

Το 2005, όταν άρχισαν οι μελέτες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικής, το ποσοστό ήταν 12,2% και το 2008 έφθασε το 15,6%.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατό όλο και περισσότεροι Γερμανοί να είναι φτωχοί σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Βόλφγναγκ Στάντλερ, πρόεδρος της ΑWO μια γερμανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η φτώχεια αυξάνεται και στην Ιταλία και πλήττει και νέα κοινωνικά στρώματα, κυρίως συνταξιούχους και γυναίκες, σύμφωνα με την καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas, η οποία κάνει λόγο για ελλιπή κοινωνική πολιτική.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της οργάνωσης για την κοινωνική κατάσταση στη χώρα, την οποία παρουσίασε ο διευθυντής της Caritas, Φραντσέσκο Σόντου, «οι σημερινές κοινωνικές πολιτικές είναι σαφώς ανίκανες να διαχειριστούν νέες μορφές φτώχειας και τις νέες κοινωνικές ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί εξαιτίας της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Η οργάνωση τονίζει ότι αύξησε κατά 44,5% την υλική βοήθειά της προς τους πιο φτωχούς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011 και τόνισε ότι ο αριθμός των Ιταλών που ζήτησαν βοήθεια κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 15,2%.

Σε σύγκριση με το 2009, οι νοικοκυρές που ζήτησαν βοήθεια ήσαν κατά 177,8% περισσότερες, ενώ ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 65,6%.

Οι αλλοδαποί εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των φτωχών, ωστόσο το ποσοστό των Ιταλών από 23,1% το 2009, έφθασε το 28,9% το 2011 και το 33,3% κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2012.

Η Caritas διένειμε περισσότερα από 6 εκατομμύρια ζεστά πιάτα το 2011 σε 449 καντίνες σ΄ολόκληρη την Ιταλία. 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΡΕ, ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.....


Ο Πρόεδρος του "ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ" Πλάτωνας Τασχουνίδης ζει κι αναπνέει πλέον για το όραμα του που παίρνει σάρκα και οστά... Εκεί βέβαια που υπάρχει θέμα είναι η ιστορία με τους ....έξωαριστεροπερίεργους και της Πιερίας αλλά και της χώρας! Ρε κόζια, πήρατε χαμπάρι τι έγινε; Πήρατε χαμπάρι τι γίνεται μ αυτό το μεγάλο όραμα; Κι όμως, όχι δεν πήρατε γ@μώτο μου.... ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΡΕ, ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.....

Aναρτήθηκε από:ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ LIVE

Η ομάδα του Αθλητικού 106,7 σας ενημερώνει ζωντανά μέσα από το γήπεδο της Τούμπας για όλες τις εξελίξεις του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERLEAGUE - ΟΠΑΠ 2012 - 2013
ΠΑΟΚ vs. ΑΕΚ
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 - Ώρα έναρξης 19:30





ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΟΚ

  • Overjero Sanz Jacobo
  • Γιώργος Κατσικάς
  • Bertrand Robert
  • Alves Maciel LINO
  • Γιώργος Φωτάκης
  • Liam LAWRANCE
  • Costin LAZAR
  • Ergys KACE
  • Bongani KHUMALO
  • Στέφανος Αθανασιάδης
  • ETTO
Προπονητής: Γιώργος Δώνης

ΑΕΚ
  • Γιάννης Αραπατζής
  • Γιάννης Κοντοές
  • Γιώργος Κατίδης
  • Παναγιώτης Λαγός
  • Ταξιάρχης Φούντας
  • Βαλεντίνος Βλάχος
  • Ξενοφών Φέτσης
  • Χρήστος Αρκούδας
  • Γιώργος Κουτρουμπής
  • Miguel CORDERO
  • YAGO Prietto
Προπονητής: Ewald LIENEN

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
  • Δημήτρης Θάνος (Γρεβενων)
  • Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
  • Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών)
  • Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ γεμίζει το στάδιο

Οι ομάδες κάνουν την απαραίτητη προθέρμανση

19:23: Η θερμοκρασία είναι ιδανική για ποδόσφαιρο, 22 βαθμούς αυτή τη στιγμή και 60% υγρασία

19:25: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δίνει παλμό και ζεσταίνει το γήπεδο.

19:29: Οι ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο από τα αποδυτήρια και η ατμόσφαιρα είναι όπως πάντα γιορτινή.

19:30: Ο αγώνας ξεκίνησε.

19:35 Όχι πάνω από 20.000 κόσμος στην Τούμπα.

19:40: Τίποτα αξιόλογο στα πρώτα δέκα λεπτά παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ δείχνει πιο κινητικός και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να γίνεται απειλητικός για την ομάδα της ΑΕΚ.

19:47 Φτάσαμε στο 15' του αγώνα και ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέριε να απειλήσει ακόμη την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ Από την πλευρά της προσέχει τα νώτα της και περιμένει τον ΠΑΟΚ.



19:50 Ίδια εικόνα, ο ΠΑΟΚ την μπάλα, η ΑΕΚ την άμυνα

19:52 Στο 22' του αγώνα μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Κάθετη πάσα από τον Φωτάκη στον ΕΤΤΟ και στο γύρισμα του δεύτερου δεν κατάφερα να την βρει ο Αθανασιάδης για να ανοίξει το σκορ.

19:55 Ο ρυθμός του αγώνα πέφτει, ενώ της κερκίδας ανεβαίνει. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προσπαθούν να ωθήσουν την ομάδα τους να γίνει πιο επιθετική.

19:59 Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να κλείσει τους χώρους και ο ΠΑΟΚ δείχνει να δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους και επιλογές.

20:03 Στο 33' ένα κόρνερ για την ΑΕΚ χωρίς κάτι αξιόλογο. Στο γύρισμα όμως της μπάλας Λάγος έκανε μια καλή σέντρα σουτ.


20:06 Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεκίνησε το ζέσταμα, μόλις στο 36' του αγώνα.

20:07 Πολύ κακός αγώνας μέχρι στιγμής. Λείπει η ποιότητα.

20:08 Η πρώτη καλή οργανωμένη επίθεση για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του ΕΤΤΟ από τα δεξία, ο Αθανασιάδης δεν βρήκε από το ύψος του πέναλτι όπως θα έπρεπε την μπάλα και αυτή κατέληξε αουτ.

Εντελώς άναρχη η διάταξη των παιχτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

20:15 Δύο τα 2 λεπτά των καθυστερήσεων. Το απόλυτο τίποτα μέχρι στιγμής

20:17 Τέλος ημιχρόνου.

Παρακολουθήσαμε ένα πάρα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Ο Λίνεν κατάφερε να πετύχει τους δύο στόχους που έθεσε. Να καταστρέψει το αγωνιστικό πλάνο και την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην έχει την ψυχραιμία να βρει λύσεις στο εκνευριστικό παιχνίδι της ΑΕΚ. Για το καλό όλων μας, ευχόμαστε να δούμε λίγο καλύτερο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο.  
Σχόλιο του ραδιοφωνικού παραγωγού του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ 106,7 Βασίλη Αγιαννίτη

20:29 Στα πηγαδάκια των οπαδών του ΠΑΟΚ στις κερκίδες, επικρατεί προβληματισμός και εκνευρισμός για το πως αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ.

20:30 Πρώτη αλλαγή του ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης παίρνει την θέση του Ρομπέρ. Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με ρόμβο στο γήπεδο.

20:32 Οι παίχτες των δύο ομάδων μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

20:34 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε.

20:35 Πέλκας, Κίτσιου και Σταφυλλίδης είναι οι παίχτες που πήραν θέση στον χώρο της προθέρμανσης για τον ΠΑΟΚ.

20:41 ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ στο 51'. Εξαιρετική κεφαλιά του Στέφανου Αθανασιάδη έπειτα από σέντρα του ΕΤΤΟ από δεξιά. Με την κεφαλιά ακριβείας ο ΠΑΟΚ ξεκλειδώνει την άμυνα της ΑΕΚ και ανοίγει το σκορ.

20:43 Κίτρινη κάρτα για τον Κοντοέ.

20:45 Στο 56' του αγώνα ένα άστοχο σουτ για την ΑΕΚ από τον Φούντα.

20:48 O ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα.

20:49 Άστοχο σουτ του Κατίδη για την ΑΕΚ

20:50 Θεαματική φάση για τον ΠΑΟΚ στο 60'. Μετά από καλή σέντρα από τον ΕΤΤΟ και πάλι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πιάνει ένα καλό άλλα άστοχο ανάποδο ψαλίδι.

20:51 Ένα καλό αλλά άστοχο σουτ από τον ΕΤΤΟ, ο όποιος ανέβασε θεαματικά την απόδοση του στον αγώνα.

20:55 Κίτρινη κάρτα στον Λόρενς στο 65'. Σκληρό μαρκάρισμα στον Κοντοέ.

20:56 Αλλαγές για την ΑΕΚ. Στην θέση του Φούντα, ο Φουρτάδο στην θέση του. Στην θέση του Κατίδη, ο Παυλής.

20:56 Αλλαγές και για τον ΠΑΟΚ. Στην θέση του Λίνο, ο Σταφυλίδης.

20:58 Δεύτερη κίτρινη στον Λόρενς. Ο Διαιτητής του αγώνα αποβάλει τον Ιρλανδό για θέατρο έπειτα από πέσιμο του πρώτου μέσα στην μεγάλη περιοχή. Επικρατεί απίστευτος εκνευρισμός στην Τούμπα.

21:00 Αλλάζουν τα δεδομένα στο τελευταίο 20λεπτο. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να βγει μπροστά και να καταφέρει να επιστρέψει στον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ θα κλείσει τους χώρους και θα κρατήσει το σκορ που έχει υπέρ του.

21:03 Όλο το γήπεδο όρθιο. Είναι εκνευρισμένοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με τον διαιτητή.

21:04 Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Αυτό είναι υπέρ του ΠΑΟΚ.

21:06 Κίτρινη κάρτα στον Παναγιώτη Λαγό για θέατρο.

21:09 Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Σταφυλίδης βγάζει μια άριστη σέντρα προς την εστία της ΑΕΚ αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν καταφέρνει να πάρει την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή. Βρήκε την μπάλα με τον ώμο κι αυτή κατέληξε άουτ.

21:10 Ο Σταφυλίδης δείχνει πολύ ωριμότητα στο παιχνίδι του.

21:10 Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στην θέση του Φέτση, ο Κουρέλας. Είμαστε στο 81'.

21:13 H AEK πιέζει χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ δείχνει την απαραίτητη ψυχραιμία να διαχειριστεί τον αγώνα.

21:14 Αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης προσπαθεί να βγάλει σε θέση για γκολ τον Πέλκα αλλά έπειτα από κακή συννενόηση του Αραπάτζη με τους αμυντικούς του, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα έμμεσο φάουλ

21:15 Κίτρινη κάρτα για τον Γιάγκο.

21:16 Ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε το έμμεσο φάουλ κι έστειλε την μπάλα άουτ.

21:18 Κίτρινη ο Χακόμπο για καθυστερήσεις.

21:20 Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Κίτσιου στην θέση του Αθανασιάδη.

21:23 Απίστευτο σουτ του Σταφυλλίδη, εξουδετερώνει ο Αραπατζής.

21:24 Τέλος του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα γρήγορο γκολ στην έναρξη σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου και αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα για να φτάσει στην νίκη. Με τον ενθουσιασμό του προσπάθησε να πετύχει κι ένα δεύτερο αλλά δε του βγήκε. Η κόκκινη στον Λόρενς ήταν άτυχη στιγμή και ενάντια στην ροή του αγώνα. Η ΑΕΚ δεν κατάφερα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που δημιουργήθηκε υπέρ της και ο αγώνας έληξε νικηφόρος για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος και η ΑΕΚ ποδοσφαιρικά ανώριμη για ένα τέτοιο αγώνα μέσα στην Τούμπα. Το πάλεψε όμως, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο. Τουλάχιστον δεν μας πόνεσαν τα μάτια στο δεύρο ημίχρονο. 
Σχόλιο από τον Ραδιοφωνικό Παραγωγό του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ 106,7 Βασίλη Αγιαννίτη

Καλό σας βράδυ από το γήπεδο της Τούμπας.



Aναρτήθηκε από: Χρήστο Αποστολίδη

Έρχονται νέα τεκμήρια στα αυτοκίνητα...




ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 44% ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ...
"Εκλογίκευση" των τεκμηρίων αυτοκινήτου σε μια προσπάθεια να σταματήσει το κύμα απόσυρσης πινακίδων που πλήττει τα δημόσια έσοδα, εισηγείται στον υπουργό Οικονομικών η Επιτροπή για το φορολογικό.

Σύμφωνα με...
έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr η πρόταση, έτσι όπως είναι διατυπωμένη, οδηγεί σε μειώσεις τεκμηρίων της τάξεως του 37,5% έως 42,29%.

Δεν σημαίνει ότι η νέα πρόταση θα υιοθετηθεί. Όμως το επιχείρημα που συνοδεύει τη μείωση είναι εξαιρετικά λογικό. Υπάρχει οδηγός που ξοδεύει 4000 ευρώ τον χρόνο για να συντηρεί ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικών; Τα τεκμήρια έτσι όπως ισχύουν μέχρι σήμερα, είναι εξωπραγματικά γι' αυτό και η πρόταση για τα νέα τεκμήρια κάνει λόγο για:

Μείωση του βασικού τεκμηρίου στα 2500 ευρώ (από 4000 ευρώ)

Προσαύξηση του τεκμηρίου κατά 300 ευρώ ανά 100 κυβικά και μέχρι τα 2000 κυβικά

Προσαύξηση του τεκμηρίου κατά 500 ευρώ ανά 100 κυβικά και μέχρι τις 3000 κυβικά

Προσαύξηση κατά 700 ευρώ ανά 100 κυβικά για ΙΧ με ακόμη μεγαλύτερο κινητήρα.

Που οδηγεί αυτός ο τύπος; Συντάξαμε και σας παρουσιάζουμε τον πίνακα των νέων τεκμηρίων, όπως προκύπτουν από την πρόταση της επιτροπής για το φορολογικό.

Ο πίνακας έχει ως εξής:

Κυβισμός Τι ισχύει Τι θα ισχύει Διαφορά



έως 1200 4000 2500 -37,50%

1201 - 1250 4000 2500 -37,50%

1251 - 1300 4600 2800 -39,13%

1301 - 1350 4600 2800 -39,13%

1351 - 1400 5200 3100 -40,38%

1401 - 1450 5200 3100 -40,38%

1451 - 1500 5800 3400 -41,38%

1501 - 1550 5800 3400 -41,38%

1551 - 1600 6400 3700 -42,19%

1601 - 1650 6400 3700 -42,19%

1651 - 1700 7000 4000 -42,86%

1701 - 1750 7000 4000 -42,86%

1751 - 1800 7600 4300 -43,42%

1801 - 1850 7600 4300 -43,42%

1851 - 1900 8200 4600 -43,90%

1901 - 1950 8200 4600 -43,90%

1951 - 2000 8800 4900 -44,32%

2001 - 2050 8800 4900 -44,32%

2051 - 2100 9700 5400 -44,33%

2101 - 2150 9700 5400 -44,33%

2151 - 2200 10600 5900 -44,34%

2201 - 2250 10600 5900 -44,34%

2251 - 2300 11500 6400 -44,35%

2301 - 2350 11500 6400 -44,35%

2351 - 2400 12400 6900 -44,35%

2401 - 2450 12400 6900 -44,35%

2451 - 2500 13300 7400 -44,36%

2501 - 2550 13300 7400 -44,36%

Το ελαιόλαδο είναι φάρμακο !...



«Tο φαγητό σου πρέπει να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι το φαγητό σου»...
Με τη συμμετοχή επιστημόνων, συνέδρων και δημοσιογράφων από 14 χώρες, έγινε το Διεθνές Συνέδριο για το Ελαιόλαδο, που διοργάνωσε η...
εταιρία Terra Creta Α.Β.Ε.Ε., στο ξενοδοχείο IOLIDA BEACH, στην Αγία Μαρίνα στα Χανιά.
Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν η αντιπεριφερειάρχης, Θεανώ Βρέντζου, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ - δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, και ο Κώστας Χαρτζουλάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελιάς.
Όλοι στο χαιρετισμό τους επεσήμαναν τη σπουδαιότητα τέτοιων επιστημονικών συναντήσεων τόσο για το ίδιο το ελαιόλαδο όσο και για τον κύκλο της παραγωγής και της διάθεσής του.
Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο Ευάγγελος Καλούσης, Ππρόεδρος της Terra Creta σημείωσε το σημαντικό ρόλο που θα έχει ο τομέας των τροφίμων στην ανάπτυξη της χώρας σε μια πορεία διεξόδου από την κρίση. Σε ένα τέτοιο σχέδιο η Terra Creta θέλει και θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στον τομέα που δραστηριοποιείται επενδύοντας στην ποιότητα και την ασφάλεια του ελαιόλαδου, αλλά και σε μια σειρά από νέα προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο.
Από τη μεριά του ο γενικός διευθυντής της Terra Creta, Εμμανουήλ Αναγνωστάκης, αφού ευχαρίστησε τους συνέδρους που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν στο συνέδριο ευχήθηκε αυτό να αποτελέσει σταθμό αλλά και θεσμό στο χώρο του ελαιόλαδου. Το συνέδριο σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Αναγνωστάκη «είναι μια μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων αλλά και εμπειριών με κυρίαρχο στόχο την εδραίωση της Ποιότητας, της Ασφάλειας και της Υγιεινής στο χώρο της παραγωγής και της εμπορίας του ελαιόλαδου. Γιατί, ακόμα και για εμάς που ως περιοχή παράγουμε κατά 95 % extra παρθένο ελαιόλαδο υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Στην ανάγκη στήριξης του ελαιόλαδου μέσα από την ανάδειξη των παραδοσιακών συνταγών, αναφέρθηκε η κ. Αντωνία Τριχοπούλου, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής.
«Το ελαιόλαδο αποτελεί τρόφιμο ή φάρμακο;» αναρωτήθηκε κατά την παρουσίαση του ο Προκόπης Μαγιάτης, καθηγητής φαρμακολογίας. Προφανώς και είναι τρόφιμο, σημείωσε, αλλά όχι ένα οποιοδήποτε. Αποτελεί την πηγή μιας σειράς ενώσεων που υπάρχουν μόνο στο λάδι. Κατά την πλέον σύγχρονη αντίληψη, το ελαιόλαδο είναι χαρακτηριστική Ιπποκράτειος τροφή. Ακολουθεί, δηλαδή, τη ρήση «το φαγητό σου πρέπει να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι το φαγητό σου». Μια σειρά από σύγχρονες μελέτες καταδεικνύουν ότι το ελαιόλαδο με την ελαιοκανθύνη και την ελαιοκαυσύνη, δύο δείκτες που μετριούνται επιμελώς πλέον, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα τόσο για την αρθρίτιδα όσο και για την ανάπτυξη νεοπλασίας. Ιδιαίτερη αξία έχει ότι η ποικιλία κορονέικη, η οποία είναι η κυρίαρχη ποικιλία στην Ελλάδα, περιέχει σε μεγάλο βαθμό τις δύο αυτές σημαντικές ουσίες.
Στο ευαίσθητο θέμα της οξείδωση της χοληστερίνης, αναφέρθηκε ο Ιταλός Dr. Eugenio Luigi Iorio. Σημειώνοντας ότι αυξημένα επίπεδα οξειδωτικού στρες μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιοαγγειακών νοσημάτων καθώς και καρκινωμάτων. Τονίζοντας τέλος ότι το ελαιόλαδο είναι ένα χαρακτηριστικό προϊόν ελέγχου της οξείδωσης της χοληστερίνης....

Ετοιμάζεται η έντυπη φόρμα για τον υπολογισμό επιστροφής φόρου από το πετρέλαιο...




Σε λίγες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η έντυπη φόρμα για τους διαχειριστές πολυκατοικιών, προκειμένου να υπολογίζουν αυτόματα οι ιδιοκτήτες αν δικαιούνται επιστροφή από το πετρέλαιο θέρμανσης, τόνισε σήμερα ο Χάρης Θεοχάρης, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως...
εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η φόρμα θα είναι ανάλογη και για όσους μένουν σε μονοκατοικίες.

Πρόσθεσε ότι η υπουργική απόφαση θα προβλέπει επιστροφή φόρου στους δικαιούχους μία φορά το μήνα.
Επίσης προανήγγειλε ότι από την επόμενη Τετάρτη θα αρχίσει η αποστολή για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010...

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ...

Στα γρήγορα και «πιπεράτα»…Σεξουαλικά!..


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Διάβασα στο διαδίκτυο σχόλια για το Νόμο 4046 ΦΕΚ(28, 14-2-2012) που υπέγραψε η «πρώτη Συγκυβέρνηση»της Πατρίδας μας και αφορά στα εργασιακά«για την σωτηρία της ελληνικής οικονομίας».
Αιφνιδίως μου ήρθε στο νου μια «ατάκα» που νομίζω ότι περιγράφει αυτό που μας «κάνουν»,έχοντας ξεκινήσει από τον Μάη του 2010,αυτοί που, έτσι και αλλιώς, (επικουρούμενοι βέβαια από επιλεγμένα «δεκανίκια») μας Κυβερνούν από το καλοκαίρι του 1974.

Ζητώ συγνώμη από αναγνώστες και αναγνώστριες του blog που λόγω ευαισθησίας αντιμετωπίζουν με συστολή το θέμα της σεξουαλικής πράξης καθώς διεγείροντας την περιέργειά τους, τους αναγκάζω να διαβάσουν την«ατάκα» μου:
«Για το ΄ομαδικό ‘ υιοθετήθηκε διεθνώς ο γαλλικός όρος αλλά από το συγκεκριμένο ΦΕΚ μάθαμε ότι στη χώρα που κάποτε γεννήθηκαν Δημοκρατία και Πολιτισμός τώρα προέκυψε το εθνικό και προβλέπω ότι διεθνώς θα υιοθετηθεί ο ρωμαίικος όρος ΄συγκυβέρνηση α-λα-ελληνικά!...΄ καθότι το περιγράφει επιτυχώς..». 

ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ στους συνδημότες του στον δήμο Δίου-Ολύμπου παρουσιάζει ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος


Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 7.30μμ στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ
στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικολάου
30 χρόνια και 7 βιβλία είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός του συγγραφικού έργου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου: δημότης του Δίου-Ολύμπου με γονείς από τη Νέα Έφεσο και τον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας, ο δημοσιογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά με αυτή την ιδιότητά του, στους συνδημότες του με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων εκδοτικής δραστηριότητας.



Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 7.30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του «Αγίου Νικολάου» στο Λιτόχωρο(δίπλα από την Αστυνομία) οι εκλεκτοί ομιλητές θα κάνουν μια αναδρομή στο έργο του, την πορεία από την ποίηση στο θέατρο και τις αναφορές του στην αγαπημένη του Πιερία και τον Όλυμπο. Επίσης θα γίνει η παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «ΕΓΩ; ΕΣΥ…», μια μαύρη ερωτική κωμωδία που σοκάρει με τα διαχρονικά μηνύματα και τον ρεαλισμό της γραφής. Ένα έργο όπου η νατουραλίστικη απόδοση των καυτών διαλόγων, οι ερωτικές επισημάνσεις και η κριτική αποδόμηση των χαρακτήρων –πρωταγωνιστών βοηθούν τον αναγνώστη- θεατή να αποκτήσει μια πιο ζωντανή εικόνα των διαφυλικών σχέσεων, με μια αναγκαστική προσγείωση στο σκληρό πεδίο της αλήθειας.
Ομιλητές :
Σμαρώ Γιαννούλη,
υπεύθυνη έκδοσηςεφημερίδας « Ενημέρωση-Αγγελίες»
Δημήτρης Κεραηλίδης, δημοσιογράφος
Ανδρέας Γαλανός,δημοσιογράφος
Αναλόγιο και απαγγελίες και θεατρική απόδοση:
Γιώργος Χανδόλιας, ηθοποιός-σκηνοθέτης
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ :

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπ.Αγγουράκη σχετικά με την εναπόθεση απόβλητων της TOSOH στο Λιτόχωρο



Τεράστια ποσότητα και συγκεκριμένα 82.000τόνους βιομηχανικού απόβλητου ωςυλικό επίχωσης, προτίθεται να αποθέσει ηπολυεθνική εταιρία«TOSOHΕΛΛΑΣ A.B.E.» (βιομηχανίαπαραγωγήςηλεκτρολυτικούδιοξειδίουτουμαγγανίου)στηθέση"Γούρνες - Ξηροκάμπι"αγροκτήματοςΛιτόχωρουΠιερίας .Η περιοχή βρίσκεται 1,5 χλμ. από το Λιτόχωρο, 600 μέτρα από την θάλασσα και σε απόσταση 600 μέτρα από τον Ενιπέα ποταμό στις παρυφές του Ολύμπου.
Το συγκεκριμένο απόβλητο είναι πλούσιο σε βαρέα μέταλλα (Χρώμιο, Μόλυβδο, Κάδμιο, Κοβάλτιο, Βάριο, Νικέλιο, Βανάδιο, Αντιμόνιο κ.λ.π.) αλλά και σε αρσενικό. Σε παλιότερες μελέτες που έγιναν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το απόβλητο χαρακτηρίστηκε ως δυνητικά επικίνδυνο.

Με δεδομένο ότι στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απόβλητων (ΠΕΣΔΑ) δεν υπάρχει πρόβλεψη για ΧΥΤΑ βιομηχανικών απόβλητων ουσιαστικά η «TOSOHΕΛΛΑΣ A.B.E.» προχωρά σε δημιουργία ιδιωτικού ΧΥΤΑ / ΧΥΤΕΑ με κίνδυνους για την δημόσια υγεία, την υποβάθμιση των υπόγειων νερών και γενικότερα του περιβάλλοντος της περιοχής.

Οι σύγχρονες ανάγκες επιβάλουν η οροθέτηση και διαχείριση των απορριμμάτων και των βιομηχανικών απόβλητων να είναι αποκλειστική ευθύνη του Κράτους που σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση θα σχεδιάζει τη διαχείριση τους χωρίς ΣΔΙΤ, επιχειρηματική δραστηριότητα και ανταποδοτικά τέλη, όπως προβλέπουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις της ΕΕ.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τη σύμπραξη συχνά δημοτικών και περιφερειακών αρχών, στηριζόμενες στην εθνική και ευρωενωσιακή νομοθεσία, σπεύδουν να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις των μονοπωλιακών ομίλων με οδυνηρές συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.
Ερωτάται η Επιτροπή πως τοποθετείται στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Λιτόχωρου για : Την αποτροπή εναπόθεσης βιομηχανικών απόβλητων στολατομείοστηθέση"Γούρνες-Ξηροκάμπι"αγροκτήματοςΛιτόχωρουΠιερίας; Την διενέργεια αναλύσεων στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής που εδρεύει η εν λόγω πολυεθνική εταιρεία και γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων τους; Την κατασκευή έργων που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ορθολογικήςδιαχείρισης όλων των βιομηχανικών αποβλήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας;



ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΩΚΑΪΔΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, ΟΙ ....ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ά ρε Μπάμπη Φωκαϊδη, κούκλος είσαι μ αυτό το κουστούμι και την άψογη γραβάτα σου. Είσαι αστέρι κι έχεις και δίπλα σου ένα άλλο αστέρι, της ...πολιτικής του τόπου μου! Είναι και φίλος σου αλλά και δικός μας. Ιωάννης Αμοιρίδης ο δικός μας άνθρωπος. Η παρέα εκεί στο στέκι των in στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON AIR.... Tώρα τι υπάρχει για τον Μπάμπη ...αύριο; Δεν ξέρω, αλλά νοιώθω πως ο Φωκαϊδης κάτι ετοιμάζει... ΤΙ;;;; ΊΔΩΜΕΝ....
ΦΩΚΑΪΔΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΟΙ ...ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.... ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ



Aναρτήθηκε από:ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου(ΚΠΕ) σας καλεί στην 3ηΚαστανογιορτή που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας την Κυριακή 21/10/2012.



Η Καστανογιορτή διοργανώνεται από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα και τον Σύλλογο κατοίκων Παλαιού Παντελεήμονα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος (κάστανου) και η επαφή της τοπικής κοινωνίας με τις χρήσεις και τις ιδιότητες του.
Η Καστανογιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα και θα περιλαμβάνει μουσική, ψήσιμο κάστανων,περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 10:30π.μ

Απάτη με πώληση αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου...





Τέσσερις περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σχετικά με πώληση αυτοκινήτων, σε βάρος πέντε ατόμων εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω χθες στην... περιοχή της Μενεμένης, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένας 26χρονος οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 24χρονο, προσποιούμενοι τους πωλητές Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, οι δράστες, ενώθηκαν τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2012 και ενεργώντας από κοινού, προέβαιναν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση στην εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτου, προσποιούμενοι τους πωλητές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, αναρτώντας ηλεκτρονική αγγελία πώλησης του οχήματος στο διαδίκτυο, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσαν να εξαπατήσουν πέντε άτομα, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ, αφαιρώντας τελικά το αυτοκίνητο που τους παρέδιδαν, κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα - προανάκριση, οι δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, προσέλκυσαν τουλάχιστον πέντε παθόντες – υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, με του οποίους έκλεισαν προσυμφωνημένα ραντεβού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αγοροπωλησία των οχημάτων. Οι δράστες μετέβαιναν στο ραντεβού με το υπό πώληση αυτοκίνητο και αφού έπαιρναν το συμφωνηθέν χρηματικό αντίτιμο, παρέδιδαν στους αγοραστές αντικλείδια του οχήματος ενώ τα πρωτότυπα τα διατηρούσαν στη κατοχή τους. Εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των παθόντων κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης, έταιρος δράστης αφαιρούσε το όχημα από το σημείο, χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο κλειδί.

Επίσης, από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, έφεραν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ιδίου τύπου, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα, με στοιχεία των ιδιοκτητών των κλεμμένων πινακίδων, τα οποία επιδείκνυαν στους υποψήφιους αγοραστές προκειμένου να τους πείσουν για τη νομιμότητα της μεταβίβασης.

Επιπλέον, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.275 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία αντικλείδια αυτοκινήτων και κλεμμένες κρατικές πινακίδες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του τρίτου συνεργού.

Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ "ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΚΩΒΟΣ" ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι δυό φίλοι εκεί του ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Ηλίας Χρυσικός κι ο Ιάκωβος Μπρουσκέλης κάνουν τον δικό τους αγώνα αλα ραδιοφωνικά. Και τα καταφέρνουν άψογα τα πρωινά. Ο Ηλίας με τις πολιτικές του παρεμβάσεις στα τοπικά και πανελλαδικά πράγματα κι ο Ιάκωβος με την εμπειρία της ανάλυσης. Τώρα τι άλλο να περιμένουμε από αυτούς; ΊΔΩΜΕΝ.....


Aναρτήθηκε από:ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Η 2η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας



Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012
πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας. Η γιορτή φιλοξενήθηκε στο κτήμα του Δίκα Αστέριου και της Κωνσταντίνας Σαμαρά. Στη γιορτή συμμετείχαν άνθρωποι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σε μία ηλιόλουστη μέρα συνδυάσαμε, ομιλίες, ανταλλαγή σπόρων, εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους, γευτήκαμε φασολάδα και μεζέδες σε ένα κοινό τραπέζι, απολαύσαμε ροφήματα από βότανα της Ελληνικής φύσης που μας σέρβιραν οι εθελοντές μας, τα παιδιά του Δικτύου Ανταλλαγών.
Η γιορτή ξεκίνησε με το καλοσώρισμα από τον Δίκα Αστέριο, ο οποίος μίλησε και για το πόσο σημαντική αλλά και αποδοτική είναι η λειτουργία του Δικτύου Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας.

Ανταλλαγή σπόρων

Κεντρική ομιλήτρια μας ήταν η Χατζηπαναγιώτου Μένη Γεωπόνος, Βοτανολόγος Οικοτέχνης , συμμετείχε για χρόνια στην έκδοση του περιοδικού "Νέα Σελήνη" αλλά και σε πλήθος οικολογικών γιορτών. Η κ.Χατζηπαναγιώτου έκανε μια αναδρομή στο οικολογικό κίνημα των τελευταίων χρόνων, αναφέρθηκε στα δίκτυα "πελίτι" και "αιγίλοπα" που κύρια δράση τους είναι η διατήρηση και διαφύλαξη των παραδοσιακών ποικιλιών.
Σύντομη αναφορά στην θρεπτική αξία των σπόρων έκανε ο Ερικ Καμίνσκη φοιτητής στην Ελλάδα από την Ρωσία. Τόνισε την θρεπτική αξία των σπόρων αν καταναλωθούν φουσκωμένοι ή φυτρωμένοι.

Μέσα από τα μάτια της Νάνσυς από την σπορά μέχρι την ολοκλήρωση του καρπού
Εργαστήρι κεραμικών από τον κεραμοποιό Σταγκίδη Γιάννη
Φυτώριο Εργαστήρι για παιδιά από την Παρθενόπη και την Τάνια
Φυτεύοντας ένα σποράκι ή ένα φυτό
Πεντανόστιμη φασολάδα από τον Χρήστο Πρασκίδη
Ο Δίκας Αστέριος, με τον Βιοκαλλιεργητή Κυργιάκη Λάμπρο από την Καρδίτσα με την
οικογένεια του, μας πρόσφερε τα φασόλια για το γεύμα μας
Σπιτική βυσσινάδα, σουμάδα και αφεψήματα
Εργαστήριο για τους ενεργούς μικροοργανισμούς
Μασάζ με την χρήση βεντούζας
Οι φίλοι μας από το "Στέκι Πολιτών"


Για την πραγματοποίηση της γιορτής χρειάστηκαν υλικά και προιόντα τα οποία μας πρόσφεραν οι :
  • Ανανιάδης Κωνσταντίνος "Επίγραφές" Κατερίνη
  • Αρβανίτης Κωνσταντίνος Βιομέλι "Μεγάλο Μοναστήρι Λάρισας"
  • Βιοαγρός Εμπορία Βιολογικών Προϊόντων Κρύα Βρύση Πέλλας
  • Καραγκιοζίδης Γιώργος "Αρτοποιείο" Κατερίνη
  • Κεσανλής Ζαχαρίας Κάβα - Εμπορία τροφίμων Κατερίνη
  • Κυργιάκης Λάμπρος Βιοκαλλιεργητής Καρδίτσα
  • Παπαδόπουλος Αλέκος Γεωργικά - Γεωπόνος Κατερίνη
  • Πρασκίδης Χρήστος Οινοποιός Κατερίνη
  • Πουρσανίδης Νίκος Παγάκι Expres Κατερίνη
  • Σαπλαχίδης Γιώργος Τυπογραφείο Κατερίνη
  • Σταγκίδης Γιάννης Κεραμοποιός Κατερίνη

Ευχαριστούμε πολύ για την χορηγία τους
Ευχαριστούμε τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της γιορτής στο φιλόξενο κτήμα του Αστέριου.



Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ