PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

"ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ"
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Η ώρα σου Έλληνα κάηκε.... Την πάτησες ακόμα μια φορά. Και η φιλοσοφία του "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ", βγήκε για μια ακόμη φορά αλάνθαστη. Ξανά μια από τα ίδια. Κι εσύ κορόιδο; Να νομίζεις πως κάνεις κουμάντο. Έ ρε κορόιδο συνέλληνα. Που για ακόμη μια φορά στην φόρεσαν. ΠΟΙΟΙ; Μα οι γνωστοί άγνωστοι. Κι όχι βέβαια, εκείνοι του Πολυτεχνείου, γιατί εκείνοι πλέον είναι πασίγνωστοι άγνωστοι. Για τους άλλους μιλώ. Τους γνωστούς αγνώστους της Βουλής και των χορηγών τους. ΠΟΛΙΤΙΚΑ; ΕΧΑΣΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΏΡΑ; Τώρα; Πάρε το αυγό και κούρευτο. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΡΙΖΩ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ Και ζήσανε κι αυτοί καλά κι εσύ φουκαρά Έλληνα;;; Στη γωνιά σου.

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ...και όποιος κατάλαβε ΚΑΤΑΛΑΒΕ..!


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι , παρουσία του Υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής του απερχόμενου Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του νέου Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριου Σαλμά.

Ακολουθούν οι ομιλίες του κ. Υπουργού και των κυρίων Υφυπουργών .

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα σας και Χρόνια σας Πολλά, κατ’ αρχήν, σε όλους. Ο καινούργιος χρόνος σηματοδοτεί και ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Κυβέρνησή μας, αλλά και για το Υπουργείο μας.

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ και βέβαια για να ανταλλάξουμε ευχές, αλλά και για να αποχαιρετίσουμε, συγχρόνως όμως και να υποδεχτούμε τους Υφυπουργούς μας: τον κ. Κωνσταντόπουλο που για 5 ολόκληρα χρόνια ήταν εδώ στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα της Κυβερνητικής Πολιτικής και όπου σήμερα ευδοκίμως με τίτλους, εύσημα, την αναγνώριση και το σεβασμό μας αποχωρεί για να τον διαδεχθεί ένας νέος πολιτικός, ένας νέος άνθρωπος, άξιος που έχει διαγράψει μία επιτυχή διαδρομή στο χώρο της επιστήμης και της κοινωνίας και που είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί άξιος συνεχιστής της σπουδαίας συνεισφοράς του Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ένας άξιος συνεργάτης μου σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε την υγεία και το κοινωνικό έργο στον τόπο μας.

Κοντά μας και ο Υφυπουργός, κ. Παπαγεωργίου, που άοκνα, με πάθος, με ευσυνειδησία όλον αυτό τον καιρό από το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης έχει αποδειχθεί πραγματικά ένας εξαίρετος δημόσιος λειτουργός και ένας πολύ καλός για μένα συνεργάτης τον οποίον δημόσια θα ήθελα να ευχαριστήσω δεδομένης αυτής της συγκυρίας.

Για τον καλό μου φίλο Γιώργο Κωνσταντόπουλο, όπως είπα πριν, μιλάει αυτή η 5ετία. Φέρει την υπογραφή του και τη σφραγίδα του ένα σπουδαίο έργο, το οποίο συντελείται και επιτελείται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αλλά με χειροπιαστά αποτελέσματα.

Επέδειξε καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της πορείας υψηλό αίσθημα ευθύνης, το διέκρινε πάντοτε η αίσθηση του δημόσιου καθήκοντος, εκπροσώπησε την ιδιαιτέρα του πατρίδα με υπερηφάνεια, με αξιοπιστία, με κύρος.

Είμαι βέβαιος ότι σήμερα μοιραζόμαστε μαζί του αισθήματα συγκίνησης, γιατί εδώ σ’ αυτό το χώρο, όπως όλοι μας και εκείνοι που πέρασαν, αλλά και εκείνοι που θα έρθουν, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος δεν δούλεψε απλά, έζησε. Έζησε πέντε ολόκληρα χρόνια κοντά με πάθος και αφοσίωση στην υψηλή του αποστολή κοντά μας, δίπλα μας.

Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι αυτή η σεμνή, συνάμα δε και συμβολική τελετή δεν είναι παρά ένας σταθμός στην πορεία των δικών μας σχέσεων, αλλά και στην δική του πολιτική πορεία.

Μέσα απ’ αυτή την αλλαγή εκπορεύεται και ένα μήνυμα που πρέπει να κατανοήσουν όσοι ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα, ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο, τίποτα δεν είναι σταθερό. Μόνιμο και σταθερό είναι το έργο και τα αποτελέσματα που αφήνουμε πίσω μας, τα οποία μας συνοδεύουν όχι μονάχα ως ανάμνηση, αλλά έχουν συμβάλει καθοριστικά και στη συνέχιση του έργου, αλλά και στην επιτυχία εκείνων που θα έρθουν μετά από μας.

Είμαι βέβαιος ότι ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος βαθιά μέσα του, όπως και ο καθένας από εμάς που ασχολείται με τα δημόσια πράγματα αυτό το είχε κατανοήσει. Και στο άκουσμα αυτής της αλλαγής με ρεαλισμό, αλλά και με πλήρη επίγνωση ότι επετέλεσε στο ακέραιο, επιτελεί και θα επιτελεί στο μέλλον τα δημόσια καθήκοντά του κλείνει έναν ακόμα κύκλο.

Εμείς που τον ζήσαμε, τον εκτιμήσαμε, τον σεβόμαστε και τον αγαπούμε, τον συνοδεύουμε με την ανάμνηση αυτής της εξαίρετης συνεργασίας. Οι λειτουργοί του χώρου της υγείας και οι συνεργάτες του, αλλά και όλοι οι υπάλληλοι του Υπουργείου μας θα τον θυμούνται πάντοτε και θα τον περιμένουν.

Τον αποχαιρετούμε, λοιπόν, και του ευχόμαστε να είναι και η επόμενη φάση της δημόσιας διαδρομής του το ίδιο γεμάτη με γνώσεις, εμπειρίες, με όμορφα συναισθήματα και το κυριότερο με την αναγνώριση από τους απλούς πολίτες, ότι υπήρξε ένας χρήσιμος άνθρωπος.

Θα μου επιτρέψτε να αναφερθώ και στον διάδοχό του κατά κάποιο τρόπο σ’ αυτό το Υπουργείο, πέραν των όσων σας είπα πριν. Καθ’ όλη την διάρκεια αυτών των τριών χρόνων που είμαστε μαζί ο Μάριος Σαλμάς ήταν παρών σ’ αυτό το Υπουργείο χωρίς βέβαια να μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μια μέρα θα τον υποδεχόμαστε και θα του αναθέταμε υψηλά καθήκοντα και μεγάλες ευθύνες.

Ο Μάριος Σαλμάς, όπως και όλοι οι νέοι Υφυπουργοί και οι Υπουργοί επελέγησαν με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη δημόσια διαδρομή τους, με την κατάρτισή τους, με την γνώση τους, με το πάθος τους για προσφορά και είμαι βέβαιος ότι σ’ αυτό θα ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία.

Είναι ο νέος μου συνεργάτης. Χαίρομαι που από σήμερα θα είναι κοντά μας σ’ αυτήν, που όπως είπα πριν, τη συλλογική προσπάθεια. Τον Καλωσορίζουμε. Του ευχόμαστε να πετύχει στο έργο του και να είναι η απαρχή μιας ωραίας ακόμα πιο πλούσιας σε εμπειρίες πολιτικής περιπέτειας. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς που ασχολούμεθα με τα δημόσια πράγματα ότι ενσυνείδητα έχουμε επιλέξει να ζούμε την περιπέτεια.

Λέω καμιά φορά και μην παρεξηγηθώ, γιατί στο χώρο μας ανήκουν και οι αντίστοιχες επιστήμες, ότι όλοι όσοι ασχολούμεθα με τα κοινά έχουμε άλλοι λιγότερο, άλλοι λίγο περισσότερο τα καλά μας ή τα όποια αρνητικά μας, σίγουρα όμως ως προς κάτι πάσχουμε. Και θα σας πω τι εννοώ. Διότι κανένας δεν επιλέγει μέσα από το όνειρο το αβέβαιο, το ρευστό και το ασταθές.

Αν το γνωρίζουμε από την αρχή καμία από τις εξελίξεις δεν μας εκπλήσσει, αντίθετα παίρνουμε ενέργεια και δύναμη από αυτή την ιδιαιτερότητα, πάντοτε όμως έχοντας γνώμονα και οδηγό ένα και μόνο χαρακτηριστικό και στοιχείο, να φανούμε χρήσιμοι στην κοινωνία και στον τόπο μας.

Και σαν έρθει η στιγμή να κλείσει η όποια περίοδος δημόσιας προσφοράς τότε να μας κατευοδώνει η καλή ματιά και ο καλός λόγος εκείνων που μας γνώρισαν. Εύχομαι αυτό που ζει σήμερα ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος που αποχωρεί με υπερηφάνεια και με αναγνώριση της δημόσιας προσφοράς του να το ζήσουν όλοι οι δημόσιοι άνδρες σε κάποια στιγμή.

Και το λέω αυτό, διότι αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα της σημερινής αλλαγής φρουράς στο Υπουργείο Υγείας. Ένας εξαίρετος δημόσιος άνδρας φεύγει, ένας εξαίρετος και με πολλές υποσχέσεις νέος δημόσιος άνδρας έρχεται για να συνεισφέρει ο καθένας από τη σκοπιά του, για να γίνει και η κοινωνία και η πολιτική καλύτερη.

Γιώργο καλό δρόμο και καλή συνέχεια αυτής της δημόσιας διαδρομής, που μόνο τίτλους και εύσημα και διακρίσεις σου έδωσε.

Αγαπητέ Μάριε, καλωσόρισες σ’ αυτή την ωραία συντροφιά των ωραίων ανθρώπων της δημόσιας υγείας. Και θα ήθελα να πω κλείνοντας ότι πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι και το λέω με πλήρη συναίσθηση μετά από τρία χρόνια, ότι αυτό το Υπουργείο έχει εξαίρετο δυναμικό, έχει κατηρτισμένο προσωπικό, να τους εμπιστευτείς και να τους κάνεις να σε αγαπήσουν, όπως μας έχουν αγαπήσει και μας στηρίζουν όλους σ’ αυτή τη μεγάλη και ωραία προσπάθεια που κάνουμε.

Σας ευχαριστώ. Και εύχομαι κάθε καλό σε όλους σας και καλή συνέχεια σ’ αυτό το σπουδαίο έργο που κάνουμε, ένα έργο που όμως δεν τελειώνει ποτέ. Σας ευχαριστώ.

Θα μου επιτρέψετε εκ μέρους όλων μας στο Υπουργείο, από τον τελευταίο υπάλληλο μέχρι την κορυφή της πυραμίδας της υπηρεσιακής ηγεσίας, εκ μέρους των συνεργατών μου Γενικών - Ειδικών Γραμματέων, του Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου, αλλά και του Μάριου που από τώρα είναι στην συντροφιά μας και από εμένα προσωπικά ένα συμβολικό δώρο στον Γιώργο Κωνσταντόπουλο με την ευχή μας να είναι καλός ο δρόμος που θα ακολουθήσει στο μέλλον και βεβαίως να τον ευλογεί σ’ αυτή τη διαδρομή η Παναγία που είναι προστάτης του καλού και των καλών.

Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπουργέ μου, με πολύ αγάπη και σεβασμό Δημήτρη Αβραμόπουλε, αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητέ μου Υφυπουργέ, Υπουργέ μου με μεγάλο σεβασμό δέχομαι το αναμνηστικό δώρο που μου προσέφερες. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για μένα πάντοτε θα είναι ένας μεγάλος δάσκαλος στην πολιτική, ένας δάσκαλος με όραμα, με όνειρα με στοχασμούς.

Αγαπητέ φίλε Γιώργο Παπαγεωργίου, αγαπητέ συνάδελφε και Μάριε Σαλμά, φίλε παλιέ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, συνάδελφε και στην πολιτική και στην Ιατρική και στο Πανεπιστήμιο καλωσόρισες.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους βλέπω απέναντι μου, τον καθένα απ’ αυτούς ξεχωριστά.

Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους βλέπω απέναντί μου. Τον καθέναν απ’ αυτούς τους ευχαριστώ. Τους Γενικούς Γραμματείς, τον Αριστείδη Καλογερόπουλο, τον Βασίλη Ριζά, την Μαρία Τροχάνη, τον Ειδικό Γραμματέα μας Ντίνο Κόκκινο, τους συνεργάτες με τους οποίους όπως είπε ο Υπουργός έζησα κυριολεκτικά τα τελευταία 5 χρόνια εδώ μικρές και μεγάλες στιγμές, οι οποίες όλες δεν ήταν πάντοτε εύκολες.

Βλέπω τον κ. Στριγγάρη, τον κ. Φωτεινόπουλο από τον ΟΚΑΝΑ, το ΕΚΕΠΥ, τον κ. Καραπάνο, όλους εσάς με τους οποίους πραγματικά στα Ιδρύματά μας, στο Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο ΜΗΤΕΡΑ, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα στις Γενικές Διευθύνσεις Κοινωνικής Αντίληψης, Προστασίας Οικογένειας, στο Τμήμα Ναρκωτικών, στην Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, όλους εσάς που τα τελευταία χρόνια δώσαμε τους δικούς μας αγώνες που ξέρετε εσείς καλύτερα απ’ τον καθέναν.

Επειδή είστε πολιτικοί όλοι, κρινόμαστε όχι απ’ τις προθέσεις μας, αλλά από τ’ αποτελέσματα της δουλειά μας, δουλειά η οποία είναι και δική σας δουλειά, όλοι οι συνεργάτες των Τμημάτων που ανέφερα..

Τ’ αποτελέσματα της δουλειάς μας φαίνονται στο αναπηρικό Κίνημα, μάρτυρες της δουλειάς μας είναι το γονεϊκό Κίνημα, είναι οι μετανάστες, είναι οι πρόσφυγες, είναι τα παιδιά στις παιδοπόλεις, τα παιδιά στα Ιδρύματά μας, κλειστά Ιδρύματά μας, οι γονείς τους, ιδιαίτερα οι γονείς των παιδιών με νοητική υστέρηση.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν στο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτόνομη διαβίωση, ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος ζει από την άλλη πλευρά του λόφου.

Ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος όμως δεν παύει να έχει ανάγκες, δεν παύει να έχει αισθήματα, δεν παύει να έχει κι αυτός τα δικά του «θέλω». Πόσο ισχυρά είναι, το ξέρετε πολύ καλά.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μ’ έναν πολιτικό άντρα της πρώτης γραμμής στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος μας ενέπνευσε τα τελευταία 3 χρόνια τους Υφυπουργούς του, Γενικούς Γραμματείς και συνεργάτες, μ’ ένα δικό του όνειρο το οποίο απαραίτητα δεν ήταν πάντοτε και δάσκαλός του, μ’ έναν δικό του στοχασμό που απαραίτητα δεν ήταν πάντοτε και αυτοσκοπός. Μας ενέπνεε όμως καθημερινά όλους.

Μας έδινε το δικό του στίγμα, σαν ένας καλός μαέστρος μιας τέλειας ορχήστρας. Θέλω να πιστεύω ότι το έργο του δεν είναι μόνο σημαντικό. Έχει να προσφέρει πολλά σ’ αυτό τον τόπο, πολλά στον τόπο της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και καθημερινοί μάρτυρες της δουλειάς σ’ αυτό το Υπουργείο είναι αυτοί που γεύονται τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από την θέση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τα πρώτα 2 χρόνια, τον κ. Κακλαμάνη που και κοντά του έμαθα πάρα πολλά. Δυο δάσκαλοι οι οποίοι θα μείνουν πάντα στη σκέψη μου, καθοδηγητές αυτής της σκέψης και φυσικά ένα τελευταίο ευχαριστώ σε όλους εδώ σήμερα, ιδιαίτερα όμως στους στενούς μου συνεργάτες στο γραφείο μου, επιστημονικούς συνεργάτες, μετακλητούς υπαλλήλους, απλούς υπαλλήλους, σ’ όλους αυτούς που καθημερινά έρχονταν σε επαφή με τον απλό κόσμο.

Σ’ όλους αυτούς που καθημερινά έρχονταν σε επαφή με τους ανάπηρους, με τους γονείς των αναπήρων, τους μετανάστες, με τους αιτούντες άσυλο, σ’ όλους αυτούς που καθημερινά έρχονταν σε επαφή με αυτούς οι οποίοι δεν είχαν κανέναν κυριολεκτικά στον κόσμο. Σ ‘αυτούς όπου ήταν ένα απλό σωσίβιο, ένα απλό αγκίστρι κάπου να κρατηθούν.

Φίλε Μάριε, θέλω να ξέρεις ότι ο χώρος της κοινωνικής αλληλεγγύης με τις κοινωνικές ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται, τους κοινωνικούς κινδύνους που τους νιώθουν στο πετσί τους καθημερινά όλο και πιο πολλά στρώματα του κοινωνικοπολιτικού ιστού της χώρας μας, η παρακαταθήκη που τους αφήνουμε είναι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική αλληλεγγύη, το στρατηγικό μας πλαίσιο για την κοινωνική αλληλεγγύη, το οποίο διαμορφώσαμε με πάρα πολύ αγάπη όλοι οι συνεργάτες του γραφείου όπως επίσης και το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της φτώχειας, για την αντιμετώπιση της φτώχιας.

Δύο σχέδια δράσης τα οποία έρχονται να καλύψουν την χρονική περίοδο 2008-2013 και τα οποία θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και στα χέρια σου ένα εργαλείο το οποίο πάντοτε και εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε συνεργασία μας ζητήσεις.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ιδιαίτερα κ. Υπουργέ για όλα.

Μ. ΣΑΛΜΑΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει αυτή την αποστολή. Μία αποστολή που υπηρετεί το υπ’ αριθμόν ένα αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία.

Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τόσο του Πρωθυπουργού που μ’ επέλεξε όσο και του Υπουργού, υπό τις οδηγίες του οποίου θα εργασθώ.

Έρχομαι σ’ ένα Υπουργείο στο οποίο έχει γίνει πολλή και σοβαρή δουλειά τόσο από τον Υπουργό τον κ. Αβραμόπουλο όσο και από τους δυο Υφυπουργούς τον κ. Κωνσταντόπουλο και τον κ. Παπαγεωργίου.

Αυτό όμως που γνωρίζω ως γιατρός, ως απλός πολίτης, ως πολιτικός, είναι ότι στην υγεία όσα και να κάνει κανείς πάντα χρειάζονται περισσότερα.

Θα ήθελα τέλος να πω δυο λόγια για τον πάνω απ’ όλα προσωπικό μου φίλο, συνεργάτη στην επιστήμη, στο Πανεπιστήμιο, στην Βουλή, τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, την προσφορά του οποίου αυτά τα χρόνια στο Υπουργείο τιμώ απόλυτα.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος είναι ένας πολιτικός ηθικός, σεμνός και ικανός. Με χαμηλούς τόνους έβαλε αυτά τα χρόνια σε μια νέα βάση την πρόνοια στη χώρα μας. Δημιούργησε δομές ώστε το κράτος πρόνοιας να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους όταν χρειάζεται. Έβαλε τον δικό του λίθο στην διαμόρφωση και την βελτίωση του κοινωνικού προσώπου, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ελληνικής πολιτείας. Χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα κρίσεις της χώρας που απαιτούσαν την πρόνοια της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ανήκει στους πολιτικούς με μέλλον. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα του δοθεί η ευκαιρία ξανά, την μεγάλη εμπειρία που συσσώρευσε αυτά τα χρόνια να την εφαρμόσει.

Με αυτά τα λίγα θα ήθελα να κλείσω, πιστεύοντας ότι στην υγεία κάθε λεπτό που αφιερώνεται στα λόγια, το στερούνται οι πράξεις. Και επειδή το μόνο βέβαιο μετά από την σημερινή μας εκδήλωση είναι ότι κάποια μέρα θα είμαι στη θέση του Γιώργου Κωνσταντόπουλου όπου θα παραδίδω στον επόμενο, θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής και ικανοποιημένος ν’ άκουγα αυτά τα λόγια από τον Προϊστάμενο Υπουργό μου όταν θα παρέδιδα.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Πολύ σύντομα, μας ζήτησε ευχές για καλή χρονιά, μια δύσκολη χρονιά αλλά που παραμερίζοντας ό,τι μας χωρίζει και που είναι πολύ λιγότερα, και σφυρηλατώντας την σχέση πάνω στα πολλά που μας ενώνουν μπορούμε να την κάνουμε πολύ καλύτερη, καλωσορίζω τον φίλο τον Μάριο Σαλμά, τον συμπατριώτη μου στο Υπουργείο Υγείας.

Ξέρετε, σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην διαδρομή ενός πολιτικού όπως είναι η τελετή παράδοσης και παραλαβής, που για τους πολλούς είναι εντελώς τυπική, προσωπική μου άποψη είναι πως είναι πάρα πολύ σημαντική αφού δίνεται η ευκαιρία, πολύ μεγάλη ευκαιρία, ν’ αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και του απερχόμενου αλλά και του νέου στην θέση του.

Πολύ σημαντική στιγμή για έναν άνθρωπο σαν τον φίλο μου τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, που μετά από μια επιτυχημένη παρουσία στο Υπουργείο, δίνει τη σκυτάλη σ’ έναν νεότερο συνάδελφο, τον Μάριο Σαλμά.

Συνειδητοποιημένος πολιτικός ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Γνώριζε και γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως μια κυβερνητική θέση δεν είναι μια μόνιμη θέση. Και πάνω απ’ όλα πως δεν αποτελεί την βάση για να ικανοποιήσει κανείς μόνο τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Γι’ αυτό δούλεψε συλλογικά, κάτω από την καθοδήγηση του Υπουργού μας, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, και συνεργαστήκαμε μαζί πάρα πολύ αποτελεσματικά.

Και οφείλω να επαναλάβω κι εγώ αυτά που είπε ο Γιώργος για τον Υπουργό μας. Ήταν και είναι ευκαιρία να συνεργάζεται κανείς με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Συνεργαστήκαμε άψογα. Ο Γιώργος για λίγο περισσότερο καιρό, εγώ για λίγο λιγότερο, αλλά καταφέραμε σ’ αυτό το διάστημα να μην υπάρχει ούτε μία γραμμή σε κανένα έντυπο για κάποια νεφέλη στην συνεργασία.

Και αυτό οφείλεται και στον ίδιο, αλλά πιστεύω και στον Γιώργο Κωνσταντόπουλο και σε μικρότερη συμμετοχή στην δική μου παρουσία. Συνειδητοποιημένος πολιτικός ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος δούλεψε όπως είπαμε συλλογικά για ν’ αποδώσει στον πολίτη που τον εξέλεξε αυτά που του ανήκουν. Αλλά και σ’ αυτούς που τον επέλεξαν, κατέβαλλε την μεγάλη προσπάθεια ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.

Είμαι βέβαιος πως αφήνει ένα κενό. Είμαι όμως στον ίδιο βαθμό βέβαιος πως η εργατικότητα, η γνώση, η διάθεση για δουλειά του Μάριου Σαλμά και που λόγω της καταγωγής του είναι και πείσμων άνθρωπος, θα το συμπληρώσει απόλυτα, θα το καλύψει. Και έτσι, η προσπάθεια θα συνεχιστεί με επιτυχία ώστε ένας τομέας που είναι στην πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ν’ αποδώσει αυτά που πρέπει ν’ αποδώσει.

Γιώργο, εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια, την προδιαγράφω θετική, λίγη ξεκούραση και ξανά, και στον Μάριο καλή επιτυχία. Σ’ αυτό το πρώτο διάστημα θα είμαι δίπλα για να συνεργαστούμε.

Να είστε καλά.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


ΕΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ, ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ...ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΟΤΙ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΑΜΥΝΤΙΚΑ", ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ?

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΟgood ΚΑΙ ΤΟΥ κυρίου ΕΛΛΗΝΑΚΗ, του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

ΣΤΑ ΑΚΡΑ


ΜΙΑ ΠΟΛυ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι έμειναν στο σπίτι τους την Παρασκευή το βράδυ, από την εκπομπή της Β. ΦΛΕΣΣΑ στη ΝΕΤ, με τον Πανεπιστημιακό καθηγητή του πολιτισμου και της επικοινωνίας του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστημίου και συγγραφέα Β. ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, επί παντώς του επιστητού.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της νεολαίας.
Αλλά αυτό που μένει εν κατακλείδι από την εξειρετική εκπομπή ήταν ότι στην Ελλάδα ζούμε στην "εποχή τησ φυσικής ισότητας" όπου βασιλεύει η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ και η μη αποδοχή ότι υπάρχουν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...του τύπου "ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ;" με άλλα λόγια!
Πικρές αλήθειες...που καθρεπτίζουν την ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ εικόνα της Ελλάδας του 2009.
Επίσης επισημάνθηκε, ότι απουσιάζει ακόμη και η "σκέψη" εθνικού γοήτρου, που είναι αναγκαία για τους στόχους κάθε γενιάς...Η τελευταία μεγάλη ιδέα στη χώρα μας -ανεξάρτητα απο τα αποτελέσματα- ήταν "η ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας, ανεξάρτητα απο την υπερεκτίμηση των τότε δυνατοτήτων μας ως χώρα..."

Μπλόκα σε κομβικά σημεία...ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΟΛΟΙ...

-Κλειστός ο Μπράλος από νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

-Ανοίγει και κλείνει η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος του χωριού Μοσχοχώρι

- Κλειστή στα Τέμπη, τη Νίκαια, τις Μικροθήβες και την Αλαμάνα παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ συνεχίζεται και ο αποκλεισμός στο Κάστρο Βοιωτίας. Διευκρινίσεις για τα μέτρα ζητούν από τον κ. Χατζηγάκη οι αγρότες των Τεμπών, δίνοντας περιθώριο ως το μεσημέρι του Σαββάτου.

-Κλειστοί παραμένουν οι συνοριακοί σταθμοί του Προμαχώνα και της Εξοχής στις Σέρρες και στη Δράμα, ενώ κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός πριν το τελωνείο των Κήπων του Έβρου και στο ύψος των Κερδυλλίων και της Χρυσούπολης Καβάλας. Περιστασιακά κλείνει και ο δρόμος στο Ορμένιο Έβρου.

-Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον κόμβο Ν.Κερδυλίων, αποκλείοντας τη διέλευση της Εγνατίας Οδού για Καβάλα και Δράμα.

-Κλειστά τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης και η κυκλοφορία προς και από την ΠΓΔΜ διεξάγεται μόνο από το τελωνείο της Νίκης.

-Ενισχύθηκε το μπλόκο στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδος με τη Βοιωτία και το μπλόκο στην Αλαμάνα.

- Συγκεντρωμένοι στον κόμβο «πράσινα φανάρια» παραμένουν αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου στις κοινότητες Μάλγαρων, Κύμινων και της Χαλάστρας τα τρακτέρ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στις πλατείες χωρίς να κλείνουν το δρόμο.

- Μπλόκα των αγροτών υπάρχουν ακόμη στην εθνική οδό Κοζάνης - Φλώρινας στο ύψος της ΑΕΒΑΛ, στη γέφυρα του Στρυμόνα και έξω από το Κιλκίς και το Πολύκαστρο.

- Κλειστός και ο κόμβος της Χαλκηδόνας.

- Κλείνει ο κόμβος της Τρίγλιας στη Χαλκιδική.

-Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Χανίων - Ρεθύμνου, καθώς αγρότες του νομού εξακολουθούν να βρίσκονται στο μπλόκο που έχουν στήσει από την Τρίτη στη θέση Πλατάνι. Παράλληλα, απέκλεισαν το κτίριο που στεγάζει τις δύο οικονομικές υπηρεσίες του νομού καθώς και τα διοικητικά δικαστήρια. Αποφάσισαν να αποκλείσουν εκ νέου τη Δευτέρα την είσοδο των δύο δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών στα Χανιά, ενώ την ίδια μέρα θα μοιράσουν ποσότητες πορτοκαλιών σε πολίτες.

- Ακόμη τρακτέρ έχουν παραταχθεί επίσης στην αερογέφυρα της Νέας Εφέσου - Κορινού - Αιγινίου, χωρίς να προκαλείται πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.Αντιδράσεις κομμάτων και φορέων

Επιστολή απέστειλαν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την οποία ζητούν διευκρινήσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα μέτρα που ανακοίνωσε.

Οι βουλευτές έκαναν λόγο για «εμπαιγμό, ρουσφετολογική διαχείριση και επικοινωνιακά τρικ, που έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες».

Το Σάββατο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο και τα μπλόκα στην Αλαμάνα και στις Μικροθήβες. Το πρωί της Κυριακής θα παρευρεθεί στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Θεσσαλίας και στις 5 το απόγευμα θα επισκεφτεί το μπλόκο στη Νίκαια.

«Με εκπτώσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα αγροτικά μηχανήματα», τόνισε ο ΛΑΟΣ, προσθέτοντας ότι «με λύσεις ευκαιριακού χαρακτήρα, πρόσκαιρα μέτρα, μη εποικοδομητικά, όλα γίνονται για την ψηφοθηρία και όχι για να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών».

Από την πλευρά της, η ΠΑΣΕΓΕΣ, χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα υπέρ των αγροτών.

Οι εξαγγελίες αυτές, επισημαίνει, έχουν ελάχιστη σχέση με τα πραγματικά αιτήματα των αγροτών. Κατηγορεί, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί στο διάστημα των τελευταίων ετών, μετατρέπει τον ΕΛΓΑ από φορέα γεωργικών ασφαλίσεων των αγροτών, σε εργαλείο ευκαιριακής και κομματικής πολιτικής.

Μπλόκα αγροτών και στην Πιερία στο ΒΑΡΙΚΟ

Παρατεταγμένα στο ύψος του κόμβου του Βαρικού βρίσκονται από χθες το μεσημέρι τρακτέρ αγροτών από το Λιτόχωρο που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Οι αγρότες της Πιερίας, ανέμεναν την ενδυνάμωση των μπλόκων και από άλλες ομάδες αγροτών από όλο το νομό, ενώ δεν εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κλείσιμο της εθνικής οδού, παρά μόνο να παρατάξουν τα τρακτέρ τους για όσο χρόνο χρειαστεί.

To Club Porsche υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ολύμπου


Υποστηρικτές της προσπάθειας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας να αναδείξει τον Όλυμπο μεταξύ των νέων επτά θαυμάτων της φύσης στον κόσμο, στο διαγωνισμό που γίνεται από το Ίδρυμα New7Wonders τέθηκαν τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος του Club Porsche. Οι λάτρεις του καλού αυτοκινήτου που επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2009, το Λιτόχωρο Πιερίας φωτογραφήθηκαν με φόντο το βουνό των θεών στέλνοντας ένα μήνυμα ότι ο Όλυμπος αξίζει να συμπεριληφθεί στα σπουδαιότερα φυσικά μνημεία της υφηλίου και να πάρει τη θέση που του αξίζει.

Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου μιλώντας για την πρωτοβουλία του Club Porsche σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κινητοποιούνται όλο και περισσότεροι φορείς στην Ελλάδα και στον κόσμο με στόχο να διεκδικήσουμε συλλογικά την καλύτερη θέση για τον Όλυμπο στον διαγωνισμό, συμβάλλοντας συγχρόνως και στην τουριστική προβολή της Πιερίας. Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τα μέλη του club για τη συμβολή τους και κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν στο διαγωνισμό που γίνεται για το παγκόσμιο μνημείο της ιστορίας και της φύσης.

Αλλαγή διοίκησης στη ΔΕΥΑΚ

Αλλαγή στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και...τελετή «παράδοσης-παραλαβής» παρουσία δημοσιογράφων, του δημάρχου Κατερίνης, μελών του Δ.Σ. και του διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κ. Ζαμάνη και φυσικά του απερχόμενου και του νέου Προέδρου κ. Τζιβανίδη και Παπαζιώγα αντίστοιχα.

Ο κ. Τζιβανίδης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Για δύο χρόνια αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές κάναμε ένα μεγάλο έργο αθόρυβα, όπως μπορείτε να δείτε και στην έκθεση πεπραγμένων που σας έδωσα στα χέρια σας. Αλλά έργο χωρίς συνεργάτες δεν μπορεί να γίνει. Για αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ, μόνιμους και συμβασιούχους, που αυτά τα δύο χρόνια ήταν σταθεροί και παραγωγικοί στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη μέρα της Διοίκηση της Επιχείρησης...

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ...ON AIR..!ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ πραγματικά... στον αέρα, του Ευρωβουλευτή Μαργαρίτη Σχοινά, από τον Κατερινιώτη δημοσιογράφο Λευτέρη Μωυσιαδη, κατά την επιστροφή του από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού τησ Στουτγαρδης...
Αυτό θα πει να "κυνηγάς" υην είδηση παντου!!!΄
Γιατί κάθε άνθρωπος "κουβαλάει" μια είδηση!!!Μπράβο΄Λευτέρη...