PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΛΟΥΡΠ ...ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ....! ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΥΔΝΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ

Επί 16 συνεχόμενα χρόνια υπηρετώ ως πρόεδρος της Τ.Ο.Πύδνας της Νέας Δημοκρατίας και ως μέλος της τα τελευταία 30 χρόνια . ‘Έζησα τις μεγάλες στιγμές της παράταξης , πόνεσα και έκλεψα τα πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης και υπηρέτησα με πίστη και ανιδιοτέλεια τις αρχές και τις παξίες της Ν.Δ. αλλά και όλα τα θεσμικά όργανα του κόμματος πάντοτε στην πρώτη γραμμή σε 10 τουλάχιστον δύσκολες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις .Έδωσα και συνεχίζω να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για τη Ν.Δ . και είμαι περήφανος γι’ αυτήν τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου . Στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις το νέο μας πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κτίζει σήμερα την Ν.Δ. με νέους ανθρώπους και φρέσκες ιδέες , απόδειξη δε είναι η εκλογή του 38 χρονου νέου γιατρού κ. Κικίλια ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής σε πείσμα των παλιών υποψηφιοτήτων .

Αντίθετα με τις κεντρικές επιλογές του κόμματος στην δύσκολη βόρεια Πιερία , έρχεται από το παρελθόν ένας 70χρονος πολιτικός με τρεις θητείες Δημάρχου και άλλες τόσες σαν Βουλευτής και ενώ το 2007 δηλώνει ότι παραιτείτε από την πολιτική επανέρχεται το 2010 για την διεκδίκηση του Νέου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

Πιστεύω στις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της κοινωνίας και των νέων ανθρώπων , πατέρας και ο ίδιος ενός 21χρονου φοιτητή που παρόλα τα σωματικά προβλήματα δίνει τη μάχη του αύριο και την κερδίζει και ενός 16χρονου μαθητή, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τα νέα παιδιά που είναι το μέλλον της Πιερίας με μοναδικό όπλο την δύναμη της μάθησης . Δέν μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω ότι το μέλλον του τόπου χτίζετε με παλιά υλικά .

Δέχθηκα και δέχομαι τεράστιες πιέσεις από πολιτικά και κομματικά Γραφεία να υπακούσω στο όνομα ενός ανιστόρητου κομματικού πατριωτισμού απειλώντας με διαγραφή και παραίτηση .

Έχουμε μπροστά μας Δημοτικές τοπικές εκλογές και το μόνο που κρίνεται είναι το μέλλον και το συμφέρον του τόπου μας. Η ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να έχει άλλα χαρακτηριστικά . Ας μου επιτρέψουν οι τοπικοί όψιμοι κομματικοί πατριώτες να έχουμε εδώ στην ιστορική ΠΥΔΝΑ την δικιά μας φωνή και άποψη , γιατί μόνο έτσι θα πείσουμε για το αύριο στις τοπικές εκλογές ότι το συμφέρον του Έθνους της Πατρίδας και του τόπου μας ταυτίζονται με την Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά . Τότε θα δώσουμε όλοι εξετάσεις , να κάνουμε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κυβέρνηση και τον νέο μας αρχηγό Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό, όχι τώρα επαναφέροντας στο προσκήνιο έναν συνταξιούχο Δημοτικό υπάλληλο, συνταξιούχο Δήμαρχο και συνταξιούχο Βουλευτή να τον ξανακάνουμε Δήμαρχο το 2010

Νικόλαος Τουλούπας
Επί 16 χρόνια

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΤΟ ΠΥΔΝΑ

O ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΗ" ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ!!!!

Η αποστολή του ΠΑΟΚ μετά από μία ώρα πτήσης, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου την υποδέχτηκαν τρεις υπάλληλοι της Φενέρμπαχτσε, αλλά και οπαδοί της Μπεσίκτας, που ζητούσαν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ «να τους βάλουν τρία γκολ»!


Τα μέτρα ασφαλείας, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι δρακόντεια, η παρουσία της αστυνομίας μέσα κι έξω από το αεροδρόμιο είναι έντονη, ακόμη και με παρατεταγμένα όπλα! Η αποστολή συνάντησε καιρό… Θεσσαλονίκης, η θερμοκρασία είναι γύρω στους 28-30 βαθμούς κι αυτή την ώρα, η ομάδα του ΠΑΟΚ οδηγείται στο ξενοδοχείο, που θα καταλύσει, στα ασιατικά παράλια του Βοσπόρου.

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ


Ο φιλικός αγώνας με τη Δόξα Δράμας θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 (και όχι στις 20:00) την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010 στο γήπεδό του Πιερικού.

Βγαλανε ΠΡΟΕΔΡΟ

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο νέος πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα, καθώς εξελέγη με μεγάλη αποδοχή από τις ΠΑΕ στη διαδικασία της Τρίτης.

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΞΑΠΩΣΤΑΙΝΕΙ....

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΥΜΙΔΗΣ...

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ,
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΕΤΕΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ...!!!


ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ...


ΑΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ...ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ.



ΑΝ ΠΕΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ



ΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΗΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ



ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ



ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟ, ΦΤΑΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ -ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΕΙΔΕ...



ΑΝ ΑΝΕΒΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ



ΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΦΤΑΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ



ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΒΑΡΥ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΦΤΑΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ



ΑΝ ΚΟΨΕΙ Η ΣΟΥΠΑ, ΠΑΛΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΦΤΑΕΙ...



ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ, Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΦΤΑΕΙ...



ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ, Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΦΤΑΕΙ...





ΓΙ ΑΥΤΟ: ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ..!!!

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ: ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΤΖΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"
ΔΙΑΒΑΖΕΙ pieria-gr ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ...!

Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ

ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΟΙ 2 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...?

Ο ΟΘΩΝΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ "ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ".
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗΔΕΣ..!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η «κακή» συνήθεια του Τσιφοδήμου…




Μα τι χούι είναι αυτό που έχει ο Δήμαρχος Λιτοχώρου, Θανάσης Τσιφοδήμος, να πληρώνει τα εισιτήριά του κανονικά κάθε χρονιά στο Φεστιβάλ Ολύμπου; Ο φακός τον συνέλαβε χθες το βράδυ λίγο πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης «Λυσιστράτη» στα εκδοτήρια μαζί με τη θυγατέρα του… Ας τον ενημερώσει κάποιος πως οι συνάδελφοί του την «βγάζουν» τζάμπα!!! Και που να ΄ρθει και ο Καλλικράτης…

Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού αφιερωμένο στον Νικόλαο Αστρινίδη

Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010, στις 7:30μ.μ. στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου









Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού αφιερωμένο στον μαέστρο, πιανίστα και συνθέτη Νικόλαο Αστρινίδη, με αφορμή τα 80 χρόνια της δημιουργικής πορείας του διοργανώνεται το Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010, στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο.



Οι μουσικοί Χρήστος Τριανταφύλλου και Αμέλια-Μαρία Στόιαν Τριανταφύλλου στο πιάνο καθώς και ο τενόρος Nicolo Giannini θα ερμηνεύσουν συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, από κύκλους τραγουδιών, πρελούδια για πιάνο και ραψωδίες. Αφηγήτρια η Φωτεινή Μπουρσανίδου.



Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το ρεσιτάλ θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ.





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



• DANSE GREQUE op.16 (Ελληνικός χορός)



• VARATIONS SUR UN THEME GREC op.12 (Παραλαγές σ’ένα θέμα ελληνικό)



• «ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΗ» από τον κύκλο 8 τραγουδιών «Ο Έρωτας και ο θάνατος μέσα στην κούπα του κρασιού»



• ΔΥΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ op.14

1. Andante ma non troppo

2. Alegrro appassionato



• “ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ» από τον κύκλο 8 τραγουδιών «Ο Έρωτας και ο θάνατος μέσα στην κούπα του κρασιού»



• ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ



• ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ



• «ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ ΛΕΗΛΑΤΕΙ» απο τον κύκλο 8 τραγουδιών «Ο Έρωτας και ο θάνατος μέσα στην κούπα του κρασιού»



• DANSE ANTILLAISE





Η πιανίστρια ΑΜΕΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΙΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ γεννήθηκε 6 Αυγούστου 1981 στην πόλη Ιάσιο της Ρουμανίας. Τις Μουσικές Σπουδές ξεκίνησε το 1984 στην γενέτειρα της. Από το 1988 έως 1997 συνέχισε τις σπουδές της στο Λύκειο Καλών Τεχνών στο Ιάσιο. Απο 1997 εώς 2000 ολοκλήρωσε το Μουσικό Λύκειο του Βουκουρεστίου.

Από 2000 έως 2007 συνεχίζει τις σπουδές της στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μουσικής της Ρουμανίας του Βουκουρεστίου. Ξεκινώντας από το 1993 έχει μια πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα παίρνοντας Διεθνείς και Ενχώριους διαγωνισμούς, ερμηνεύοντας σε σόλο ρεσιτάλ σε χώρες όπως της Γαλλίας, Ιταλίας, Σουηδίας, Ελβετίας και Ρουμανίας. Από το 2005 είναι μέλος του Πιάνου Ντουέτου ΧΑΡΜΗΕΣΤΟ.







Ο πιανίστας ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1977 στη πόλη της Κατερίνης. Ξεκίνησε τις Μουσικές Σπουδές το 1983 στην γενέτειρα του.

Από το 1989 συνέχισε τις σπουδές του στο Πειραματικό Ωδείο του Χρήστου Παπουλάκου (Λάρισα) , όπου ολοκληρώνει τις γνώσεις του τόσο στο πιάνο όσο και στα θεωρητικά.

Μεταξύ 2003 – 2007 εξειδικεύεται στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μουσικής της Ρουμανίας του Βουκουρεστίου στην τέχνη της ερμηνείας.

Από το 1989 έχει μια καλλιτεχνική δραστηριότητα έχοντας σόλο ρεσιτάλ και μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος (Λάρισα, Κατερίνη, Βόλο κ.τ.λ.) και Ρουμανίας (Βουκουρέστι, Τούλτσεα κ.τ.λ.).

Από το 2005 είναι μέλος του Πιάνου Ντουέτου ΧΑΡΜΗΕΣΤΟ του οποίου ντεμπούτο έγινε στη Μεγάλη Αίθουσα Κοντσέρτων «George Enescu» του Εθνικού Πανεπιστημίου Μουσικής της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι.





Ο τενόρος NIKOLO GIANINNI ξεκίνησε τις σπουδές στη Ρουμανία με τους διάσημους τραγουδιστές όπερας Dan Iordachescu και Κορνήλιο Σταύρου. Συνεχίζει στην Ελλάδα, παράλληλα με την Νομική Σχολή ΑΠΘ, τις σπουδές με την σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν και με τον μπάσο Κωνσταντίνος Κατσάρας της Λυρικής Σκηνής Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Ερμήνευσε σε ρεσιτάλ Ορατόρια (TE DEUM του Μπρούκνερ) και σε όπερες με την όπερα της Θεσσαλονίκης (Μποέμα και Τόσκα του Πουτσίνι, Κάρμεν του Μπιζέ). Στον εγχώριο χώρο έχει δώσει συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Ναύπλιο, Μουδανιά και στον διεθνή χώρο Γερμανία, Αμερική, Κύπρο, Ρουμανία, Τουρκία. Διδάσκει μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο και δίνει τακτικά συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το “Olympic Forum” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Λιτόχωρο






Το Λιτόχωρο επελέγη και φέτος από τον επίσημο φορέα νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Ελληνίδα επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Μαρία Δαμανάκη, για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής συνεδρίας “Olympic Forum” του οργανισμού.

Εκατόν σαράντα νεολαίοι ηλικίας 16 εως 20 ετών από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στη νότια Πιερία για δεκατέσσερις ημέρες προκειμένου να συνεδριάσουν και να εκδώσουν ψηφίσματα για καίρια ζητήματα που απασχόλησαν το Ευρωκοινοβούλιο κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο όπως το περιβάλλον, την οικονομία, την ανεργία, την ανάπτυξη, την βιοποικιλότητα κ.α.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λιτοχώρου τον οποίο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Θανάσης Τσιφοδήμος, απευθύνοντας θερμό χαιρετισμού στους συνέδρους κατά την χθεσινή συνεδρία τους, Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, στις εγκαταστάσεις του 2ο Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου το οποίο φιλοξενεί τις επίσημες συνεδριάσεις.

Ο Θανάσης Τσιφοδήμος καλωσόρισε τους συνέδρους στο Λιτόχωρο και στη νότια Πιερία και τους απεύθυνε τις ευχαριστίες των κατοίκων της περιοχής για την επιλογή της παράκτιας περιοχής του Ολύμπου για τη σημαντική αυτή διοργάνωση και το σημαντικό συμβολισμό που προκύπτει. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Λιτοχώρου επανέλαβε την πρόσκλησή του για την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου με τον Οργανισμό Νεολαίας του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να δημιουργηθεί ένας αμφίπλευρος δίαυλος μεταξύ της περιοχής της νότιας Πιερίας, των Βρυξελλών αλλά και του Βερολίνου που είναι έδρα του οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στον εξής ιστότοπο:

http://www.eypej.org/date.20100817.652.html

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΧΡΑΝΗΣ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ...


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ.

Θανάσης Παπαγεωργίου: Πότε θα στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό το ΙΚΑ Κατερίνης;


Ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου προς τους αρμόδιους, υπουργό και υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Κατερίνης έχει πολλές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και των Σωματείων των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, τα τελευταία έξι (6) χρόνια όχι μόνο δεν στελεχώθηκε με τις αναγκαίες ειδικότητες ιατρών που έλειπαν, αλλά με τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις ιατρών το πρόβλημα επιδεινώθηκε.

Σήμερα δεν υπάρχουν ιατροί ακτινολόγοι με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο το ακτινολογικό ιατρείο. Πρόσφατα το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ανακοίνωσε πως δεν θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ κι έτσι το πρόβλημα είναι πλέον σοβαρό και χρήζει άμεσης λύσης.

Επίσης όπως συχνά επισημαίνεται από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με αιτήματα και υπομνήματα προς την Διοίκηση του ΙΚΑ, μια σειρά από ειδικότητες ιατρών δεν υπάρχουν στο ΙΚΑ Κατερίνης και είναι άμεση η ανάγκη στελέχωσή του. Αυτές είναι:

1) Ενδοκρινολόγος

2) Δερματολόγος (Χρειάζονται τουλάχιστον δύο)

3) Γυναικολόγος (Υπάρχει ένας, είναι ανάγκη πρόσληψης ενός ακόμη ή δυνατόν γυναίκας)

4) Οδοντίατρος (Υπάρχει ένας, είναι ανάγκη πρόσληψης τριών ακόμη τουλάχιστον κι ο ένας ή δυνατόν παιδοοδοντίατρος, όπως και ένας οδοντίατρος για το Αιγίνιο)

5) Ορθοδοντικός (Δεν υπάρχει κανένας και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη)

6) Ορθοπεδικός ( Υπάρχουν τρεις, είναι ανάγκη πρόσληψης ενός ακόμη γιατί οι ανάγκες είναι πολλές)

Επίσης υπάρχει ανάγκη για έναν (1) νευρολόγο και έναν (1) ψυχίατρο καθώς και έναν (1) παιδίατρο στο Λιτόχωρο.

Τέλος χρόνια τώρα οι ασφαλισμένοι περιμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης της διοίκησης του ΙΚΑ (αυτή δόθηκε κατά την τελετή θεμελίωσης του κτιρίου) για την εγκατάσταση και λειτουργία Αξονικού Τομογράφου για τον οποίο ο χώρος υπάρχει.



Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου ρωτά τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αν. Λοβέρδο και τον υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη:



1. Ποιος ο λόγος καθυστέρησης και μη στελέχωσης με τις αναγκαίες ειδικότητες ιατρών στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ στην Κατερίνη;

2. Πότε θα ανταποκριθεί η Διοίκηση του ΙΚΑ στα αιτήματα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ του Νομού Πιερίας για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης και στην όσο το δυνατόν άρτιας λειτουργίας της ΝΜΥ ΙΚΑ Κατερίνης;

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ "ΖΗΜΙΕΣ" ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ
ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010” ο Δήμος Λιτοχώρου διοργάνωσε έκθεση του Γιάννη Αβουρδιάδη



Λίγα λόγια για τον Καλλιτέχνη:

Ο Γιάννης Αβουρδιάδης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1980 στην Κατερίνη. Παράλληλα με τις σχολικές σπουδές, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη μουσική. Αριστεύσας του Πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης, και έχοντας ακολουθήσει τον κλάδο Εφαρμοσμένων Τεχνών, εγγράφηκε στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών και στο Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΑΤΕΙ Πειραιά. Γρήγορα μεταπήδησε στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΑΤΕΙ) από όπου και αποφοίτησε ως αριστεύσας με το πτυχίο του Διακοσμητή και αποκομίζοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Κατά την διάρκεια των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στη Προεδρική Φρουρά επέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (Α.Σ.Κ.Τ.), τις σπουδές της οποίας ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2009. Έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ παραδίδει μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου σε υποψήφιους Πανελλήνιων εξετάσεων. Πέραν της διδακτικής του δραστηριότητας, ενεργεί ως εικαστικός, διακοσμητής, και δημιουργός έργων τέχνης, με πλούσια ιδιωτική συλλογή, ενώ έργα του κοσμούν ιδιωτικούς, δημόσιους χώρους και συλλογές.



Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, στο ισόγειο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου, παρουσία πλήθους κόσμου και του Δημάρχου Λιτοχώρου Θανάση Τσιφοδήμου ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον καλλιτέχνη και να “ξεναγηθεί” στις εφαρμογές του που διακρίνονται από την εναλλακτική εφαρμογή του “άσπρου-μαύρου” και του “καθρεπτισμού” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιάννης Αβουρδιάδης.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η αυλαία της 26ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.
Περίπου 200 εκθέτες θα λάβουν μέρος με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην εμποροπανήγυρη, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, φέτος θα δοθεί έμφαση σε μουσικοχορευτικά δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων, ενώ λαϊκά ηχοχρώματα θα παρουσιάσουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

- Κυριακή 29/08

Ώρα 20:00: Τελετή Εγκαινίων

Ώρα 20:30 Συναυλία Λαϊκής Μουσικής από τους Μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

- Τετάρτη 01/09

Ώρα 20:30 Χοροί και τραγούδια από τους πολιτιστικούς συλλόγους:

1. Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγίου Ιωάννη “TO ΑΡΓΟΣ”

2. Σύλλογος Θρακών Κατερίνης και Ν. Πιερίας

3. Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης “ΟΛΥΜΠΟΣ”

ΣΛΟΥΡΠ

ΣΛΟΥΡΠ
ΣΛΟΥΡΠ
ΣΛΟΥΡΠ
ΣΛΟΥΡΠ
ΣΛΟΥΡΠ
ΣΛΟΥΡΠ
ΣΛΟΥΡΠ
ΣΛΟΥΡΠ...!!!!!

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΣΤΗ ΔΕΘ...

το ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το άγαλμα της ελευθερίας στην πλατεία Ελευθερίας


Επιβεβλημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μεταφορά του αγάλματος της ελευθερίας από την πλατεία ηρώων στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, επειδή η πραγματική θέση του αγάλματος της ελευθερίας ήταν στην πλατεία της Ελευθερίας.
Το άγαλμα της ελευθερίας κατασκευάστηκε επί χούντας και τοποθετήθηκε στην πλατεία ηρώων στις 28 Οκτωβρίου 1973, ημέρα επετείου του ελληνοϊταλικού πολέμου, «εις αιώνιον μνήμην των πεσόντων κατά τους εθνικούς αγώνας υπέρ της ελευθερίας της πατρίδος», ενώ δεξιά του αγάλματος είχε χαραχθεί ο στίχος του Διονύσιου Σολωμού «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά».
Η αποκόλληση του αγάλματος έγινε από συνεργείο, η μεταφορά του έγινε με γερανό ενώ η νέα τοποθέτησή του εγινε από το ίδιο συνεργείο, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών κατοίκων της πόλης που διέρχονταν εκείνη την ώρα από την πλατεία Ελευθερίας.
Πάντως, το πρόβλημα που παρουσιάζεται έχει σχέση με το πού κοιτά το άγαλμα. Συγκεκριμένα, το άγαλμα της ελευθερίας, όταν ήταν εγκατεστημένο στην πλατεία Ηρώων, ήταν τοποθετημένο στο βάθος της πλατείας και το άγαλμα έβλεπε προς την πλατεία και προς τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την πόλη.
Το άγαλμα εγκαταστάθηκε στην άκρη της πλατείας και βλέπει προς την πλατεία, δηλαδή οι καθημερινά χιλιάδες διερχόμενοι και επισκέπτες από τις οδούς πλατείας Ελευθερίας και εθνικής αντίστασης (είτε ως πεζοί, είτε μέσα από τα αυτοκίνητά τους) θα βλέπουν όχι την όψη του αγάλματος της ελευθερίας αλλά την πλάτη της, όπως άλλωστε φαινόταν και στη μακέτα της μελέτης που αφορούσε τη νέα ανάπλαση της πλατείας.
Ρεπορτάζ: Α.Γαλανός

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ....!

Κυκλοφοριακός χάρτης διανέμεται από το νοσοκομείο για τους τρόπους πρόσβασης στο νέο κτίριο –Σήμερα η γενική πρόβα


Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία του νέου νοσοκομείου Κατερίνης και όλα δείχνουν πως είμαστε στην τελική ευθεία, αφού ήδη έχουν μεταφερθεί οι διοικητικές υπηρεσίες και σταδιακά θα αρχίσει η μεταφορά και των κλινικών.
Σήμερα Τρίτη εξάλλου ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Φαρμάκης, θα υποδεχθεί τους δημοσιογράφους και το προσωπικό του νέου νοσοκομείου στη γενική δοκιμή λειτουργίας που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ υπό την πανσέληνο.

Καμπάνια ενημέρωσης
Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και η καμπάνια ενημέρωσης που ξεκίνησε ήδη από το νοσοκομείο Κατερίνης, προκειμένου να ενημερωθούν το καλύτερο δυνατόν οι πολίτες της Πιερίας για τους τρόπους πρόσβασής τους στο νέο νοσοκομείο.
Έχει εκτυπωθεί για το σκοπό αυτό ειδικό έντυπο που περιλαμβάνει το χάρτη της κυκλοφοριακής σύνδεσης του νέου νοσοκομείου με την πόλη της Κατερίνης, την παλαιά και τη νέα εθνική οδό.
Στο μήνυμά του ο κ. Φαρμάκης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ηρθε η ώρα επιτέλους, να τεθεί σε λειτουργία το νέο κόσμημα της Πιερίας, το νέο νοσοκομείο Κατερίνης. Ηρθε η ώρα ο πληθυσμός της Πιερίας να απολαύσει νέα υψηλή ποιότητα υπηρεσιών Υγείας στις νέεες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.
Διανέμουμε αυτό το χάρτη που δείχνει τον ευκολότερο δρόμο πρόσβασης στο νέο νοσοκομείο που βρίσκεται κοντά στο Ν.Κεραμίδι Πιερίας.
Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, μετά την οποία θα μπορούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη να προσέλθουν και να δεχθούν υπηρεσίες υγείας από υποδομές και εξοπλισμό αντάξιο των αναγκών και της μεγάλης υπομονής που επέδειξε ο λαός της Πιερίας μέχρι σήμερα, περιμένοντας την έναρξη της λειτουργίας του.
Προσωπικά, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους όλων όσων διοίκησαν μέχρι σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου, γιατί αργήσαμε τόσο πολύ να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό έργο το οποίο έχουν τεράστια ανάγκη τόσο ο τοπικός πληθυσμός όσο και οι επισκέπτες της Πιερίας».